Un produs Blogger.

joi, ianuarie 02, 2020

Ministrul de Interne, Vela, avea sentimente patriotice în colaborarea cu securitatea

64 comments


Fișa Model 1 de introducere in cartoteca manuala a Securitatii.
A fost recrutat în februarie 1987 de Lt Jurca Ion din Serviciul de contraspionaj al Securitatii Caras Severin.
Din alte documentare rezultă ca numărul dosarului de informator a fost 9197. Pe fisa care circula pe internet primele 3 cifre ale numarului de dosar sunt șterse. Primele dezvăluiri au fost făcute în anul 2016 de comandorul Popa I. Nicolae. Dacă nici Sorin Frunzăverde nu era informat în Caras Severin, atunci nu mai era nimeni.
Este sters și numărul de unitate militară al Securității din Resita.
Posibil să avem cadre din microfilmarea arhivei securității din Reșița. Când a fost fimat verso-ul cartonului, în cadru a fost prinsă și marginea altei fișe așezate în stânga, tot pentru microfilmare. Se văd ultimele caractere ale textului primului rând „care il
La data microfilmării, dosarul de informator nu era arhivat, fiind probabil in fichetul ofiterului de legătură.

Document difuzat astăzi pe FB


Cine doreste sa compare cu CV-ul oficial al ministrului VELA IOAM MARCEL aici
Cine dorește să se documenteze ce era Fisa Model 1 in evidentele de securitate poate citi aici


Ministrul de Interne reacționează astăzi, 03 01 20120, si neagă colaborarea, publicând și documentele CNSAS care infirmă colaborarea.
Vezi aici 
După dezinformările în cazul Petrov, CNSAS și-a pierdut credibilitatea. 

64 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot PNL-ul este intesat de securani si turnatori, ca si zeul lor, Bașinosul bahic si conflictual, asa ca sa nu ne mai miram ca este un partid al securistilor turnatori, total dezinteresati de problemele sociale si axati doar pe paradeli si praduieli, dar bine ca au sustinatori cacalau, tot dintre cei care au practicat aceste sporturi anti nationale! Deh, tot omul cu sufletul otravit isi are rostul la locul potrivit...

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Cine spunea că Bulmez stia doar sa dea cu vaselina pe puscoacele gărzilor patriotice?
Este expert și in cartoteca securitătii!
Intr-o arhiva sau intr-o bibliotecă, fișele(cartoanele)de dimensiuni mici, asezate intr-o anumita ordine, in cartoteci speciale, ajuta arhivarul/bibliotecarul sa găseasca o carte sau un dosar in raft, ori să inventarieze fondul de carte/dosare.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Zdrobitor. Fisa asta este intocmita de securitate deci in locul numelui lui Vela pot aparea si numele dvs. sau ale admiratorilor dvs. Ati fost deci informator ?
Foaia din stinga (care numai a fisa nu arata) are alta nuanta decit foaia din dreapta (!?)
Daca vreti sa va onorati licenta (recititi probatoriul in procesul penal) ar trebui sa publicati angajamentul cu semnatura olografa, cel putin o nota informativa cu numele de cod si rezultatul expertizei grafologice.
In treacat fie spus cel care lanseaza bomba scrie de mai multe ori DACA ESTE ADEVARATA (!!).

Iulian Mareș spunea...

Unul din scopurile #globalistilor:

Avocatul Gheorghe Piperea îl contrazice pe Iohannis: 'În 2019 nu a învins democrația, ci plutocrația'
După ce președintele Iohannis a afirmat că „2019 a fost anul victoriei democrației”, cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, profesor la Facultatea de Drept a Universității București, susține că, de fapt, victoria a aparținut plutocrației.

„Democratie vine de la demos kratos = puterea poporului.

Democratia nu e controlul serviciilor secrete asupra societatii si asupra mintii oamenilor, in folosul elitelor feudale (=plutocratie, puterea celor bogati).

In 2019 nu a invins democratia, ci plutocratia. Nu e niciun motiv de bucurie sau multumire cand democratia intra in deficit sau, mai ales, cand esueaza.
De democratie ne vom aduce aminte doar dupa 20-30 de ani. Daca vom mai fi.
In 2019 nu doar ca ne-am pierdut busola morala. A fost furata si ascunsa adanc in gaurile negre ale statului profund, butonat de generalii compradores.
Sper ca in 2020 sa ne trezim din acest vis urat si din captivitate.

*plutocrație sf [At: BARCIANU / Pl: ~ii / E: fr plutocratie, ger Plutocratie] 1 Regim politic în care puterea de stat se află concentrată în mâinile celor mai bogați reprezentanți ai societății. 2 Totalitate a persoanelor bogate care, cu ajutorul averii, acaparează conducerea statului și a treburilor publice.
sursa: MDA2 (2010)

PLUTOCRAȚÍE, plutocrații, s. f. Formă de guvernare în care puterea de stat este concentrată în mâinile celor mai bogați. ♦ Totalitatea persoanelor care, cu ajutorul averii, impun plutocrația (1). – Din fr. plutocratie, germ. Plutokratie.
sursa: DEX '09 (2009)

**COMPRADÓR, -Ă adj. Burghezie compradoră = parte a burgheziei din țările coloniale și dependente care pactizează cu imperialismul străin în scopul menținerii asupririi coloniale. ♦ (s.m.) Membru al acestei burghezii. [Cf. rus. komprador, sp. comprador – cumpărător].
sursa: DN (1986)
COMPRADÓR, -Ă I. adj. burghezie ~ă = parte a burgheziei din țările coloniale și dependente care pactizează cu imperialismul străin în scopul menținerii asupririi coloniale. II. s. m. membru al acestei burghezii. (< rus. komprador, sp. comprador, cumpărător)
sursa: MDN '00 (2000)

Iulian Mareș spunea...

Pentru ca Raed Arafat are 51% increderea, fata de KWI - 38%, fostul mare primar al megalopolisului caransebes trebuie sa-l demita urgent! Motivul: nu a ormat piloti de elicopetre!
Velea, se crede un Ceacanica modern, insa are in spate numai trecutul tenebros al primului!
Un ins limitat, un pavlovian, doreste sa termine tot ceea ce Raed a construit si pt care lumea il invidiaza si-i solicita sprijinul pe munti de bani!
De unde a aparut aceste Velea Veleitaru si ce dracu a construit el in ROU?

https://www.dcnews.ro/cel-mai-negru-sondaj-pentru-vela-sondaj-despre-arafat-devastator-pentru-pnl_720488.html

Iulian Mareș spunea...

Cand esti prost esti si harnic, nevoie mare! Ca aia, #2%!

"Florin Roman a făcut un sondaj pe pagina sa de Facebook, în care au votat, până acum, peste 19.000 de internauți, atâtea aprecieri având și pagina liberalului. Sondajul are ca subiect o plecare, iar răspunsul e o lovitură pentru PNL.
În contextul actualelor tensiuni, cine credeți că ar trebui să plece?” a fost întrebarea. Sunt două variante de răspuns: Raed Arafat sau Marcel Vela.
În contextul în care sondajul a fost realizat pe pagina de Facebook a unui reprezentant PNL, unde sunt persoane ce apreciază mesajele de dreapta, rezultatul este unul dur pentru partidul de guvernământ. Conform rezultatului sondajului, 60% au votat să plece reprezentantul PNL, ministrul de Interne, Marcel Vela. 40% sunt de părere că ar trebui să plece Raed Arafat."

*Ba Neuron stingher!
Nici PNL-istii normali la cap nu va suporta cacaturile iohaniste, caci nu lui Or_Ban sau lui Roman-Valahul i s-a nazarit sa faca un sondaj, ce a iesit maro!
**Neuronule, intrucat ai in CV si studii la "Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti - Facultatea de Psihologie,
Master „Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala", nu ai reusit sa-ti dai seama cine-i Autistul? ... Nu, nu, nu tu! Tu esti doar lingau de clantze!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
o fi stat mult prin biblioteci!?... :))

BONIFATIE spunea...


Din păcate, nimic nou sub soare. Frate cu Petrov.
La 24 de ani avea doar liceul și era doar „agent încasator”. De fapt era dublu agent. De ce apare din nou în mass-media, după vreo zece ani, fișa sa personală?! De ce nu a fost luată în considerare la numirea ca ministru? De aceea.
Toate serviciile de informații/secrete din toate țările lucrează informativ.
Problema nu e asta ci dacă informatorii, asumându-și această muncă, rămân în anonimat, fiind protejați până dincolo de moarte, sau ajung șefi de stat.
Dosarul de cadre era bun pe vremuri. Acum, dimpotrivă.
Nu cred, poate mă înșel, că a făcut mare brânză ca informator/colaborator (asta știe mai bine of. Jurcă)dar sigur i-a folosit în garantarea succesului în viață.
O vorbă de duh, culeasă de pe NET: „Secretul succesului în viață este onestitatea și decența. Dacă nu ai aceste calități succesul este garantat”.
Pe o astfel de „filieră” au ajuns mulți plutonieri colonei sau chiar generali.
Cred că fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o duzină de impostori/parveniți.
Țara are nevoie de o resetare generală dar mai ales partidele. Altfel vom cădea din lac în puț...ăăă sau chiar mai rău.
Pentru detalii vă dau un link pe care mi l-a transmis un amic:
https://www.cotidianul.ro/portret-in-aqua-forte-al-politrucului-liberal-ion-marcel-vela/
O zi bună tuturor!

Liviub spunea...

Aproximativ de 10-15 ani nu ies in frunte (a tarii) decat echipe de paduchi, harnici rau si mai ales rai! Nu suporta sa vada ca cineva a facut si face treaba! Daca nu e curva, tradator si mincinos nu corespunde! Cand R. Arafat facea la Tg. Mures si aducea colaborari externe si obtinea sprijin si autospeciale, altii faceau "analize", constatau ca nu "cadreaza", plecau in schimburi de experienta pe spesele doctorului si puneau apoi piedici cu devotament. Acu se lauda ca au semnat... Sa fim pesimisti, de paduchi nu avem sanse sa scapam! Acu citim ca armata si-a batut joc de tineretul tarii, ca a tras in popor, nu ca a participat la realizarea de obiective uriase! Si nu are nimeni capacitatea de a arata rolul si rostul armiei! Chiar cei de azi, avand zeci de etaje de scoala (sefi mari in sisteme cu diplome de management in turism, insigne precum penele de cocosi...) contribuie la daramare... La multi ani, cu sanatate! Ca de revenit, mai va!

Gheorghita spunea...

Eu nu spun ca a fost si nici ca ar fi strain de colaborare dar, o hartie mototolita si murdara pe margini(deh,timpul) nu-i o proba credibila. Eu zic sa citim si ce zice impricinatul vis-a-vis de subiectul cu...ciripitul. Iata aici:

https://www.gandul.info/stiri/reactia-lui-marcel-vela-dupa-ce-a-fost-acuzat-ca-a-colaborat-cu-securitatea-am-deranjat-prea-tare-baietii-destepti-din-mai-18684379

Huhu Rezea spunea...

Am completat topicul cu reactia ministrului Vela.

Gigi spunea...

La noi,spre deosebire de alte țări,există această meteahnă care a adus mari deservicii acestui popor.Dacă ceva merge bine,trebuie neapărat distrus.Nu contează că lucrurile merg bine,contează să fie aduși oamenii lor în funcții pe criterii de partid,pe pile și relatii,nepotisme etc.
De 30 de ani,învățământul a fost lăsat de izbeliște,toți au făcut liceul,facultăți au luat diplome și au ajuns în diferite locuri,în conducerea diverselor institutii nu pe baza competenței,ci pe baza de ce am arătat mai sus. Rezultatul,îl vedem și îl simțim fiecare,zi de zi.

Iulian Mareș spunea...

Perfect adevarat!
Nu constati ca neica nimeni care da in taste da si sfaturi de management in domeniul militar..., caraghios ce este!
Ex.: Locotenent, daca nu te superi si ai cateva ore la dispozitie, cel mult 2, in asta zi organizeaza, daca nu te superi, o ambuscada, pe Valea XXX, in raionul cu centru la Km +43,5!
Si daca vrei, vino, la ce ora vrea muskiul tau principal, sa-ti aprob planul! Baaa, dar de plutonieri sa nu te prind ca te legi, ca astia mi-s "coloana vertebrala a lu' armata"! "Sunt ca capul la peste!"
Eu am stiut ca sunt ...harnici, dar nu ca avem pe aici oameni cu mal à la tête, dar rau de tot!
Pe zi ce trece tot mai dezveliti raman!

spiritul lui Haret spunea...

Huhu este rezervist ca si noi doar ca el apartine altei structuri.Habar nu are ca se poate ca intr-o zi cu nori sa fie chemat la datorie si atunci sa-l vezi ce muschi isi scoate la inaintare.Lumini si umbre .Mai mult umbre.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Voi la DIA nu completați fise Model 1 pentru rețea?
Se poate ca tocmai d-ta să confunzi dosarul de informator cu cu simpla fise care se introducea în cartoteca? Ti-am dat linck-ul in care poți să citești cum era organizată evidența informatorilor.

Leo spunea...

Nu mai ştiu dacă mai este obligatorie declaraţia pe propie răspundere a miniştrilor privitor la apartenenţa sau nu la fosat securitate ca informator , colaborator , rezident casă conspirativă , etc... etc...

Iulian Mareș spunea...

este...

Teo spunea...

CNSAS spune că nu are dosar penal sau de urmărire informativă la securitate. Răspuns corect! DSS nu i-a întocmit dosar pentru simplul motiv că era în Mapa RI.(rețeaua informativă). Informatorii, colaboratorii, rezidenții, deținătorii caselor de întâlnire nu sunt în dosare de UI (urmărire informativă). Trebuie căutat în Fondul Documentar - Dosar Personal sau de Rețea unde sunt toate materialele privitoare la persoana inclusă în RI, indiferent de calitatea în care a fost recrutat și trebuie găsit angajamentul, dar mai mult ca sigur sunt distruse. Poate de la fondul CIS să mai fie vreo chitanță pentru plata recompensării sursei pentru identificarea semnăturii în baza numelui conspirativ. Ulterior se poate face și o expertiză......

Huhu Rezea spunea...

@Teo
Nu este nicio șansă ca Vela să fie găsit în Fondul RI. Ar fi fost găsit până acum.
La fel ca si in cazul Petrov, oricât își propun acoperitorii lui Vela să-l protejeze, urmele colaborării au rămas în dosarele suspectilor pe care i-a urmărit Lt Jurcă Ion în anii 1988-1989. Acolo se găsesc notele informative scrise de informator.

M spunea...

"Foaia din stinga (care numai a fisa nu arata) are alta nuanta decit foaia din dreapta (!?)Foaia din stinga (care numai a fisa nu arata) are alta nuanta decit foaia din dreapta (!?)"

Si iata aparitia pixel-ului albastru, salvarea tuturor turnatorilor!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

N-ai cum să-l contrazici pe Bulmez!
A păzit și el doua luni sediul Securității din Buzău, sediu în care Armata ii cam arestase pe securiști, și uite cum a aflat el si cum recrutau ăia colaboratorii. :):)

Leo spunea...

Omul are 2 documente de la CNSAS prin care este confirmată situţia de a NU fi fost informator , colaborator , etc... al fostei secu'
- Decizia nr. 1986/19.06.2007 şi Adeverinţa nr. 54/26.01.2010.
PS
Dar, actele nu pot spune dacă o fi fost ca PUIE MONTA din structura "ilegali sau fantome".....
Cert este că prietenul Coarnă , este cam nemulţumit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, dar Bășitul n-a avut si el documente care l-au incrimibnat incontestabil, desi a pus o flotila de gealati sa-l curete, si tot l-au gabuit cu documente sadea ca a fost turnator ordinar?! BĂȘITUL MOARE PETROV, SI VELA MOARE TOT UN TRADATOR ORDINAR, TOATE TV-URILE CONFIRMAND GOLANEALA DIN TRECUTUL LUI! Nu exista cea mai buna radiera pentru derbedeii astia! Tatuajul, chiar cu carne proaspata de vaca aplicata pe el, sau operatia cu laser, nu-l poate scoate, deci nici turnatorii nu pot disparea decat daca purtatorii acestor caricaturi tușate ar crapa!

totoiany48@gmail.com spunea...

Nici petrov nu a recunoscut,dar dl acordionist !

totoiany48@gmail.com spunea...

Petrov cate adeverinte a avut ? GHINION !

M spunea...

- Vela este bun prieten cu Romeo Dunca miliardarul îndrăgostit de elicoptere.

- Vela atacă serviciul de elicoptere al SMURD și îl schimbă pe profesionistul Arafat care ii stă în gat și lui și celuilalt turnător, Băsescu.

- Vela privatizează serviciile aeriene SMURD în favoarea lui Dunca!

Dacă îmi spuneți o sigura măsură importantă luată de Vela în favoarea militarilor și polițiștilor din MAI am sa ma abțin să îi urez multă.... VUIE MELA!

M spunea...

👍Corect!!!

M spunea...

Pușcăriile sunt pline de oameni care spun că nu au făcut nimic!!!!

😁 Cel mai patetic e Mânăstire de la B1 care acum câțiva ani era siderat de manevra lui Vela cu mașina de lux (i-a vândut-o șoferului personal care imediat i-a vândut-o unei rude de a lui Vela).

Serios, chiar crede cineva că nașul Chițoiu nu l-a sunat pe finul Vela după accident de au înghețat polițaii cu ruletele în mână când măsurau urmele de frânare?

Însă pentru pnlisti infractorii sunt buni dacă nu sunt ai lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu vi se pare ciudat ca turnatorul Petrov-Bășină a vrut sa-l mazileasca pe Arafat si astfel sa privatizeze SMURD-ul, exact ca si turnatorul Vela, deci concepte ca doua picaturi identice la doi turnatori ordinari si securani? Primului golan i-a cazut guvernarea bășinoșilor, pentru ca asta a fost primul foc ce le-a indepartat tot electoratul si parlamentarii de dreapta, care nu i-au mai sustinut in Parlament, cazand guvernarea intr-un final pe o morțiunea de centură si triumfand PSD la scor mare, chiar scorul care il tine permanent pe Arafat in sondajele publice de ani si ani de zile, acum la fel se va intampla, daca fac mizeria cu SMURD si Arafat, mai ales ca Arafat are 55% popularitate, mai mult ca orice politician, in afara de spanzurat, si daca pica liberalii in cap acolo vor intepeni ani lungi, de acum incolo, mai ales ca intentioneaza sa faca alegeri anticipate, si dupa ele imediat sa razuie tot ce au dat pesedeii ca bunaciuni soaciale, standu-le in glandele salivare ca la varani! Spurcaciunile astea leberaliste au vrut, in perioada asta de timp la guvernare, de o luna si ceva, sa joace un teatru ieftin, sa mimeze social democratia, dar se vede in ei si pe ei incordarea stapanirii de sine sa n-o ia razna cu drujbele si coasele pe campii, sa zburde cu masinile de taiat gazonul social precum iepurii, dar ii infraneaza dracul de sondaje si satana de electorala parlamentar-locala, pe care vor castigate la scor sa-si asigure o guvernare independenta in viitor, ca altfel erau ei acum cu cositul pe varful muntilor, de aveau pana si zapada de pe creste s-o coseasca in nemiloasa lor euforie a guvernarii sorosist-basaniste si drijbariste! Romanii deja s-au prins ca sunt aceiasi basanisti cu blanurile schmbate din lupi in cele de pisici, dar naravul de hiene nu-l mai pot stapanii, panaramele! Urasc din fiere liberalismul asta curvesc si cu apucaturi criminal-anti sociale, doar si numai de dragul mafiot de a face rau, chiar daca ar avea la dispozitie si bugetul SUA si al Marii Britanii la un loc, pentru ca asa le este stirpea aia securan-turnatoreasca, transmisa genealogic din tata-n fiu!

Iulian Mareș spunea...

Asta nu-i decat o optiune politica, marca Autistul nr. 1!

Gigi spunea...

Tocmai spuneam mai sus despre interese.De ce să schimbe ceva care merge bine,care se mișcă destul de bine,față de alte instituții care au involuat în loc să evolueze sau bat pasul pe loc.Serviciul de urgență salvează multe vieți în contextul de azi când vedem ce se întâmplă pe drumuri,în societate,pentru că,să fim serioși și să recunoaștem,populația este bolnavă,eu nu am văzut până acum în spitale atâția oameni bolnavi,dacă mergem la UPU,o să constatăm ceea ce spun aici.
Am înțeles că se dorește privatizarea acestui serviciu de urgență,inclusiv demilitarizarea pompierilor? Dacă este așa nu este bine! Înțeleg că statul dorește să se degreveze de-o sarcină costisitoare,dar părerea mea este că,de suferit,vor avea numai cetățenii amărâți,care nu vor avea banii necesari să suporte alte taxe pt.serviciile respective, bănuiesc că vor plăti pt.acestea dacă se vor privatiza.
Acum,nu știu cum sunt organizate în alte state aceste servicii,dar consider că nu este bine!De aceiași părere sunt multi oameni care am discutat. Sper,ca cei îndrituiți să ia decizia cea mai bună în folosul cetățenilor,a oamenilor de rând,care au cea mai mare nevoie de aceste servicii.

BONIFATIE spunea...

„Avântul” lui Vela în zbor a început cu o „prăbușire” a unui elicopter a lui Dunca în anul 2007.
Nimic în lume nu este întâmplător.
Trei link-uri care fac ceva lumină. Unii laudă, alții spurcă. Din link în link spre afaceri care au fost uitate.
https://www.youtube.com/watch?v=eXLJqjtdeOg
https://www.facebook.com/notes/nicoleta-surdei/micul-ayatollah-marcel-vela-loja-oriens-vrea-jil%C8%9Bul-feudei-cara%C8%99-severino/447990088744686/
https://expressdebanat.ro/senatorul-vela-ii-cere-iertare-milionarului-dunca-in-numele-oamenilor-mici-aflati-in-functii-bugetare-mari/

BONIFATIE spunea...

Extras din REPER24 - noiembrie 2015:
„De când a căzut cu elicopterul pe un vârf de munte, Marcel Vela susținea că-și dorea un sistem rapid de salvare a persoanelor. La fel se gândește și Raed Arafat dar nu știu cum dracu’ se face că niciunuia nu-i iese treaba. Doar banii se adună …la unii în buzunare…
Oricum ar fi, despre Marcel Vela circulă vorba că e un un om generos. Marcel Vela este un filantrop ce nu se sfiește să arunce cu milioane de euro doar pentru îmbogățirea celor din jurul său, asta ca să nu spunem că s-ar preocupa de îmbogățirea propriei persoane… Doamne ferește!
Până la urmă, Marcel Vela și-a văzut proiectul realizat din bani europeni, nu mai puțin de 2,3 milioane euro cheltuindu-se pe înca un „bâzdâc” al primarului PNL. Rețineți, Marcel Vela este un lider al Partidului Național Liberal, acela de unde a emanat Președintele Klaus Johannis, dar și Ionesie Ghiorghioni, pentru a vorbi și despre un personaj ultracunoscut în zonă.
Ați priceput?
Acum să îmi spuneți unde dracu’ sunt banii pe care i-a primit primăria Caransebeșului, sub semnătura primarului Marcel Vela? Nu este cumva vorba despre o fraudare despre care DNA trebuia să se intereseze cu maximă prioritate, pentru a nu ne mai scoate ochii europenii că facem și dregem?
Sursa articolului: Politicieni.ro
Matei DONEA”

http://reper24.ro/intaiul-fiu-al-caransebesului-marcel-vela-numit-primarul-cu-elice/?fbclid=IwAR25_GjUk-5CmBTBIFEvgz81K6AXAOc6xnInBylaEzmNGcoYFu8kUUaCrjQ

M spunea...

Observații corecte!!!

M spunea...

In contextul tensiunilor cu Iranul pe CNN se făcea o analiză :
- 80% din infrastructura critică este privată,
- 75% din capacitatea de răspuns la dezastru este privată.
Concluzia?
"Să sperăm că structurile private respective vor dori să investească mulți bani pentru securizare și pentru interoperabilitate!!!!"

Ca militari, oameni care știu ce se poate întâmpla, cred că trebuie să fim fermi în a spune că privatizarea SMURD este un atentat la siguranța națională! Aici nu mai e vorba de fani PSD, PNL sau USR.

VUIE MELA acționează împotriva interesului național. Nu e vorba de Arafat e vorba de România!



M spunea...

Oameni bine informați spun că milionarul Dunca ar trebui să fie beneficiarul distrugerii sistemului SMURD.
Așa cum au Cocoș al lui Udrea se pregătise cu salvări să preia bucățile din SMURD pe vremea lui Băsescu.
Dunca chiar se laudă că el e pilot de elicopter și că știe cum se administrează o afacere să fie profitabilă.
Pentru el, profitabilă.

M spunea...

Statul nu se degreveaza de nimic. Doar că la început aceeași bani îi va da lui Dunca.
După un timp Dunca o să vină și o să ceară mai mult și cum statul nu o să aibă alternativă o să dea!

Vă mai amintiți de Voiculescu de la sănătate? Ăla care a blocat transplantul în România dar și trimitea bolnavii cu pile la Viena pe banii statului român?
Ehei.... au venit hoții la putere... Nu că ăilalți nu erau hoți dar îi mai prindea DNA. Acum cu DNA în buzunar, cu SIIJ desființat cine dracu me mai apară?

VUIE MELA!!! 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Spanzuratul asta de catargul barcii esuate, ca o vela zdrentuita in furtunile politice, e clar ca este ciocofonist, si nu dejaba l-am urmarit, inca de la inceputul preluarii functiei de manglitor ministerial pe acest individ cu uitatura de interlop, si viclean ca un vulpoi ruginit in rele, sub craca cu cioara proprietara de cascavea: A venit cu ganduri ascunse sa-si elimine concurenta la pradaciuni, nicidecum sa faca acolo ordine in dezordine... Nu vi se pare ca insasi aliura, faciesul fals rigid si vorbele calculate da aerul unui tainic securan interogator, mai mult decat deschis si practic in actiuni binefacatoare? Priviti-l cum se uita prima data la locul unde interlocutorii isi tin portofelele si cheile de la safe, pe urma ii masoara daca le poate face concurenta, ca sa-i poata elimina cu o spovedanie la parintele duhovnic al SRI, racila comunistoida invata la Oteliaria si Turnatoria Baneasa, inca din pruncia cu bubu in pupatoare... Sunt curios ce o sa faca cu el laberalii, fiind demascat ca otelar turnator, mai ales ca s-au inchis Calarasii si Galatii la profilele metalice!

Iulian Mareș spunea...

M,
si noi il credem pe agentul de vanzari Velea?
Noi nu stim, stie excrocul asta, in cat timp si cu ce efort de resursa se formeaza un pilot de elicopter pt zbor Z/N, V/I, in orice conditii meteo reglementate si in orice forma de relief?

Iulian Mareș spunea...

M,
Corect 100%, caci #2% stii dumneata cine sunt!

PS: presimt ca Iranul isi ia cateva lovituri naucitoare, in puncte keie, de iar cerseste sa-si vanda petrolul!

M spunea...

@Mareș Iulian
Un domn, reservist și el, membru PNL îmi spunea:
"Lasă, să îl schimbe pe Arafat! Toți s-au mai schimbat dar ăsta rămâne! Știe Johannis mai bine!"

La asemenea argumente....

M spunea...

@Iulian Mareș
Din păcate degeaba vorbim noi pe aici!

Eu repet întrebarea: a făcut ceva VUIE MELA? A schimbat șeful Jandarmeriei cu unul care are drept calitate: "nu a fost implicat în 20 august".

Iulian Mareș spunea...

@M
Corect!
Voltaire: „E dificil sa eliberezi prostii de lanturile pe care le venereza“ si putem continuam cu George Orwell ”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”!
1-"Coruptia din Romania a fost acceptata de UE nu pentru ca UE ar iubi poporul roman si, ca o mama
buna, i-ar arata o exagerata indulgenta ci pentru interesele personale ale tarilor din Europa de Vest.
Astlel pe bani marunti au fost cumparate de statele Europei de Vest, companii, paduri, terenuri
agricole, etc.
Nu va faceti iluzii ca Germania, Franta, Olanda, Austria, Belgia iubesc romanii si ne vreau binele
deoarece realitatea este aceea ca mai toate tarile din UE ne trateaza ca etnie inferioara si se mira ca nu suntem toti rromi care, din pacate, sunt toti discriminati in Europa, intr-un fel sau altul!
Eu cred ca toate aceste tari democratice din Europa de Vest isi apara doar interesele personale si vor sa vada daca Romania va deveni o colonie moderna, ramanand tot la postura de stat vasal, dar acum
democratic, postura cu care Romania este obisnuita de cateva secole.
Un experiment curios, dar nu unic si nu imposibil. Sper sa nu am dreptate si concluziile mele sa fie
doar un fel de "science fiction" si nimic mai mult." Dimitrie Grama, Uppsala la 8 Noiembrie 2019
2-Dupa ce a contribuit hotarator in razboi, la victorie, a carei comemorare de 75 de ani are loc in curand, Rusia refuza sa fie pusa pe picior de egalitate cu cel de al III-lea Deutsche Reich.
Cand istoricii se plang ca viitorul e clar si trecutul incert, atunci merita recitit contributia ROU, pentru ca romanii au luptat si pe frontul de est pentru al III-lea Reich, Hitler si pe frontul de vest pentru URSS, Stalin.

Iulian Mareș spunea...

Continuare,

3-"Consecințele pe termen mediu și lung: circa 5 milioane de români sunt permanent sau temporar în
străinătate ca emigrați; pierdem o mare parte din tinerii care s-au calificat aici pe cheltuiala statului român; a crescut vârsta la care femeile procrează (de la 18 ani în 1980 la 30 de ani în 2017); copiii rămași în țară abandonează școala, devin analfabeți, nu primesc educație morală părintească, motive pentru care vor deveni o mare problemă peste 5-10 ani; diaspora românească nu este coagulată, nu are putere, nu promovează interesele României, nu susține interesul național; are loc deconstrucția identității umane, declasarea ei (cei plecați la muncă, chiar dacă au studii superioare, acceptă munci degradante); se schimbă mentalitatea celor plecați, acceptând după un timp principiile morale ale țării unde lucrează (homosexualitatea, neasumarea întemeierii unei familii, bigamia etc). Emigranții români nu investesc în România resursele lor financiare. Chiar dacă își construiesc aici case, cimentul este francez, cărămida poloneză, instalația electrică olandeză, cea sanitară germană, aparatura neromânească, deci totul se reîntoarce în aceste țări; 20% dintre cei plecați nu se vor mai întoarce niciodată în România fiind pierduți definitiv; 23% au cerut cetățenie străină (Ungaria, Italia, Spania, Franța, Canada, SUA); dezvoltarea noastră economică este doar din: industria auto, informatică și consum; 40% din suprafața arabilă a țării este cumpărată de străini; marile magazine cu produse agro-alimentare, distrug agricultura românească (sectorul legumicol, pomicol, creșterea animalelor) care a devenit una de subzistență; principalele resurse strategice sunt în mâna străinilor.
De ce am ajuns aici? Incompetența clasei politice care conduce de 30 de ani; lipsa unor programe și
strategii naționale de dezvoltare economică pe termen mediu și lung; clientelismul, nepotismul
infiltrat în toate structurile, care crează imobilism și rezistență la transformare; supraîncărcarea
schemelor și posturilor salariale la stat, care duc la cheltuieli uriașe; birocrația, mita, recompensarea politică cu posturi de răspundere după alegeri; distrugerea sentimentului patriotic, religios, dezunirea, trădarea, lașitatea, fac ca noi singuri să ,,închinăm” țara celui care plătește mai mult.“ Viorel Roman-Un laborator european, România 2021 /Profesor universitar in Germania

https://www.academia.edu/41446974/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021

Iulian Mareș spunea...

Din pacate asa se intampla, pt ca indivizii verosi au agenda dubla!
Martor am fost, cand in 2012 un imputernicit la comanda IGSU (col.) cerea lui Igas, ministrul MAI, inca o mana libera, nu moarta, facand referire la loctiitorul Sefului de arma, un venerabil si doxat general 2*!

Gigi spunea...

@I.Mareș
👍👏

M spunea...

Stați așa!
A dat Trump cu bombardeaua, s-au supărat iranienii iar unii au realizat că parcă avem nevoie de SNAOPSN.
Ce legături ciudate!

Gigi spunea...

Este trist,din păcate,dar perfect și adevărat!
Am spus și o mai spun:Când cei peste 50% dintre cetățenii cu drept de a alege,vor ieși din starea aceasta de letargie și lehamite și se vor decide să aleagă,atunci se va schimba ceva,dar,asta necesită și să aibă pe cine!Asta e marea problemă a lor.Acum,legea spune că nu contează procentul de participare la vot,ci procentul din câți se prezintă la vot,care poate să fie și 2%.

BONIFATIE spunea...


Da, domnule M!
Virând și eu de la obiect, și australienii, cât sunt ei de dotați, și-au adus aminte de 3.000 de rezerviști de care au nevoie pentru a stinge incendiile devastatoare. Numai că guvernanții australieni nu așteaptă ca rezerviștii lor să dispară din sistem, cât mai repede și cât mai mulți, pe cale naturală. Apropo de nemernicii politruci care vor moartea pensionarilor rezerviști.

M spunea...

@BONIFATIE
Să leg eu înapoi subiectul!

Că e sau nu turnător Vela acum nu prea contează! Românii nu au o problemă cu asta. Votează comuniști, turnători și falsificatori ca președinți fără probleme !

L-am întrebat pe un colonel de poliție de ce dacă avem un deficit major de polițiști nu sunt chemați o parte din rezerviști până când încadrează oameni?

Nu a avut răspuns!

M spunea...

@Mareș Iulian
Asa este!!!! 👍

Iulian Mareș spunea...

Da, da!
Să vezi ce le va mai da...
Plus că israelienii și grecii vor să aducă gazoduct pt Europa din uriașul zăcământ descoperit în apele lor naționale...peste 2500 mld de m3!
Alo, nenea Putin, ce mai zici? Mai joci nemțește cu Merkel in spate? Ramai cu gazul rusesc pe țeavă?
Ia sa te vedem Autistule...niște evrei! Așa ziceai?

Iulian Mareș spunea...

M,
Ce răspuns să a va săracul...Velea, doar Velea poate și știe!
L-a făcut mă-sa manager din pruncie!
A mai fost unul ca el, de prin Bacău ce abia, abia a scăpat de pușcărie...
Acum nu se mai știe nimic de el...este cuminte!

M spunea...

@Mareș Iulian
Eu zic ca chemarea rezerviștilor ar avea trei efecte:
1. Un plus de favorabilitate la adresa rezerviștilor.
2. Un minus e încredere la adresa ministrului care nu a putut gestiona situația decât apelând la rezerviști.
3. Rezerviștii ar trebui să primească ceva bani pe perioada respectivă iar guvernanților nu le pasă de viețile nepoților noștri ci mai mult de economia la buget.

Iulian Mareș spunea...

M,
Prevăd o suplimentare la bugetul skilid al serviciilor, după criza Iran!

Mitica spunea...

Nu il cunosc si nici agreez pe Vela....dar la prima pagina....ruptura aia ...dupa nume....e ceva ve fi ..ve ii...de unde....de unde ??? deci facatura !!!

M spunea...

@Mitica
Aveți dreptate!!!!!!!
Și mie când achit factura la gaze îmi scriu ăia cam am achitat-o animat de "sentimente patriotice" 😁😁😁
Nu am nicio îndoială ca Velea a fost informator la fel cum a fost un "revoluționar cu rol decisiv" dar asta nu contează, important e dacă poporul român are o problemă cu asta.... ȘI NU ARE!!!!

BONIFATIE spunea...


Am onoarea!
D-le M., colonelul de poliție trebuia să vă dea un răspuns care este arhicunoscut de toți polițiștii.
Adică, polițiștii sunt de două feluri (excluzând bancurile de trei lulele), polițiști de poliție și polițiști la poliție. Primii sunt cei care sunt profesioniști, absolvenți ai școlii de ofițeri sau de subofițeri/agenți, după caz, iar a doua categorie o reprezintă aceia care, cei mai mulți angajați „din sursă externă”, ling clanțele politrucilor și devin șefi „pe scurtătură”. Unii sunt astfel recompensați pentru munca de turnător-formator.
Prin anul 2010 sau 2011, nu mai rețin exact dar se poate verifica, o întreagă promoție de ofițeri de poliție au stat acasă 1 an iar „necesitățile” de personal s-au rezolvat din sursă externă sau prin trecerea unor subofițeri, absolvenți de drept „la distanță”, în corpul ofițerilor. O parte dintre aceștia, pentru că „iubeau” meseria de polițist, s-au pensionat pe la 40 de ani cu pensii triple față de cele ale polițiștilor profesioniști.
Îi respect și pe subofițerii, mai nou agenții de poliție, care sunt buni profesioniști și care își fac datoria în mod onest, cu mențiunea că respectivii, stând bine cu coloana, se pensionează, în marea lor majoritate, tot subofițeri și la vârsta standard de pensionare.
„Bună țară, rea croială, mama ei de rânduială!” Vorba cântecului.

Iulian Mareș spunea...

.... "revoluționar cu rol decisiv", zici?
Se si vede! Acum e pus "a revolutiona" SMURD! Caci a si facut el multe la viata lui si stie cum sa faca! Un manager inascut!

M spunea...

@Iulian Mareș

Asa zice la CV, ca e revolutionar.

M spunea...

@BONIFATIE

Da, stiu si eu asta. Pe de o parte lipsa de politisti ar putea fi rezolvata temporar prin chemarea rezervistilor, macar sa faca munca de birou, arhiva, cazarmare (eu mai stiu care...) iar cei mai tineri sa poata sa iasa astfel in strada unde e nevoie de ei.

In ce priveste pensionarile la 40 de ani.... am mari dubii. Si politistilor li se aplica tot 223. Atunci pot fi cazurile de inapt medical sau cei carora li s-au reorganizat unitatile si au minim 20 de ani vechime efectiva.
Reorganizarea este o masura LUATA POLITIC, deci nu e vina lor.
In plus ar fi interesant de stiut si cati sunt in situatia asta. Ca daca tot dai acelasi exemplu de o mie de ori nu inseamna nimic!

Iesirea la pensie mai devreme de varsta standard de pensionare se datoreaza si lipsei de atractivitate a carierei.

M spunea...

Velea:

"Am luat legătura cu piloți rezerviști din cadrul Inspectoratului de Aviație și au acceptat să revină în sistem. Doresc să le mulțumesc. Sunt eroi, sunt patrioți care au răspuns la chemarea ministrului, pentru a-și face datoria față de țară."

Sunt curios în ce condiții!!?