Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 03, 2020

Muntenegru a confiscat averile Bisericii Ortodoxe Sîrbe

11 comments
 O lege adoptată de Parlamentul de
 la Podgorița a stârnit tulburări și 
violențe, atât între parlamentari cât
șiî înstradă.

Legea prevede naţionalizarea proprietăţilot 
pe care bisericile nu pot dovedi că le 
aparțineau înainted 1918, dată la 
care Muntenegru îşi pierduse independenţa
şi fusese integrat în regatul sârbilor, croaţilor
şi slovenilor, după destrămarea Imperiului
Austro-Ungar.
Biserica Ortodoxă Sârbă (SPC), puternica
instituţie religioasă din Muntenegru, a 
denunţat  proiectul   a ajunînainte dege în 
parlament, spunând că această lege privind
"libertatea religioasă va duce la
 spolierea mănăstirilor si a bisericilor. 
SPC deţine sute de mănăstiri şi mii de m
pătraţi de teren în acest mic stat balcanic, 
unde 72% din cei 620.000 de rezidenţi s
ortodocşi, scrie AFP.




11 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acolo e treaba veche pe chestiunea asta si mafia terenurilor mereu sustinea pochimea proletara, de ani si ani straduindu-se sa se faca aceasta nationalizare, dar uite ca acum i-au lasat pe pochi lefteri, si nu prea, pentru ca au ei destule terenuri si averi si dupa natonalizare. E un lucru bun si asa trebuie sa ramana, pentru ca pochimea trebuie sa propovaduie saracia desculti sau in sandale, ca Hristos, nu din merțane, gipane si lux orbitor, ca nici necuratul nu-i mai satura de lacomie! Asa trebuia si la noi, dar la noi e ca naiba ca daca ar le-ar lua ar intra pe mana austriecilor si mafiotilor autohtoni, pe cand la astia pur si simplu le administreaza gospodareste in folosul statului!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Asa crezi tu?Zici ca in folosul statului?Ai ideie daca BOR plateste impozite pe terenuri si constructii?Stii ce salarii primesc preotii de la statul roman?Cati preoti elibereaza chitante pentru donatii?

Iulian Mareș spunea...

Tanarul an 2020 aduce orizonturi noi! Okii inkisi vor sa vada:

"Analiză a evenimentelor care vor marca anul 2020.

Rusia, China și Iranul fac manevre militare comune în Golful Oman.

Aviația americană bombardează Irakul sau mai exact bazele forțelor paramilitare irakiene despre care se știe, fără a se putea prezenta și dovezi, că sunt susținute de Iran.

Ambasada SUA din Irak este asaltată de forțe șiite, probabil incitate de Iran dar cu certitudine neîmpiedicate de autoritățile irakiene care se obligaseră să garanteze securitatea diplomaților americani.


Comandantul Gărzii Revoluționare iraniene, generalul Qassem Soleimani, și comandantul adjunct al Forțelor de Mobilizare Populară irakiene, Abu Mahdi al Muhandis, sunt uciși ca urmare a unei lovituri aeriene lansate de armata americană.

Președintele Trump operaționalizează “Forțele spațiale americane” (Space Force) care urmează să poarte războiul în spațiul cosmic, respectiv în afara atmosferei terestre.

Turcia decide să intervină militar în Libia pentru a apăra guvernul oficial al țării împotriva forțelor insurgente care atacă Tripoli. UE protestează steril, susținând soluții politice inexistente. Europenii sunt deranjați, desigur, de accesul Turciei la petrolul libian.


În Franța revolta populară continuă, incluzând și un atac asupra sediului partidului prezidențial (modelul #rezist ia avânt), autoritățile răspunzând “proporțional” cu gaze lacrimogene răspândite “democratic”.

Germania salută “creșterea importanței Rusiei în Europa” ca urmare a soluționării litigiilor sale cu Ucraina în materia livrărilor de gaz natural, și dă asigurări că va continua realizarea gazoductului North Stream 2 în pofida opoziției americane (susținute și de România?).

Grecia, Ciprul și Israelul creează o alianță energetică, în contrapartidă la cea emergentă dintre Turcia și Libia.

În România, singura țară central și est europeană (cu excepția Rusiei) care deține resurse semnificative proprii de petrol și gaze naturale, prețul carburanților crește, în timp ce valoarea leului scade.

Parlamentul Republicii Muntenegru legiferează naționalizarea bunurilor bisericii ortodoxe. (Cum de a scăpat ideea activiștilor USR?!)

Rareș Bogdan (un om sărac și cinstit) schiază la Ischgl în Tirol, fericit pentru a fi schimbat destinul României.

Iată zorii unui an “normal”! Iată avantajele “normalității”! Trăiască lupta pentru pace! Am zis!"

Sunt semne ca neomarxistii, proletarii moderni din multinationale, incep a filtra lumina normalitatii, alta decat cea propagata de actualii plutocrati!
Atunci sa te tii cate placute suedeze se vor da!

Sorina spunea...

Si Romania nu are nici o grija ca ne apara ....de muste..
..americanii?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica Tocilarul, cu plosca de rașpinca, cat Altarul: in Muntenegru stie statul ce sa faca cu averile confiscate, fiind o tara mica si limitata economic, demografic si social, iar la noi nu s-ar intampla asa ceva ca le-ar lua mafiotii chiar de a doua zi. Tot la noi trebuie doar un singur lucru: Biserica sa fie impozitata, pentru ca au si mici industrii producatoare, pe langa spagile din registre cu nume de ritualuri bisericesti, fiind grosul veniturilor. Dar, de frica revoltelor pochimii si a factorului de influenta electorala, laică, nu de putine ori decisiv in alegeri, nu se incumeta acest politic sa ia taurul de coarne si sa emita o oug ca si ei sa fie impozitati si controlati fiscal la sange. Acum este bine de proptit, cand electoratul nici n-a vrut sa voteze pentru familie, ci pentru categoriile ,,indărătnicilor'' care prodomina chiar lumea chiliilor si eparhiilor cu budigaii in vine, dosnicul si pupatorile la batai ritmate pe liturghii in pacate, fiind categoria de pomohaci in nadragi si sutane largi! Cam multe ifose si libertati pentru o categorie, care nici macar fata de laici n-au milostivie, auriti precum sorcovele, cu ciocofoanele acre precum soacrele si carele nu pot face caca daca n-au la scara mertanele si gipanele, mai pretioase decat icoanele... Amin si Aleluia, ca dejaba ardem despre ei p-acilica tamaia, pentru ca asa va ramane in veci, cat e pamantul si lumea!

Gigi spunea...

Tare mi-e frică despre faptul că,datorită slugărniciei exagerate,și nu numai,afișate de ai noștrii iluștrii conducători,vom rămâne cu fundul în două luntre.Lumea se mișcă încet,încet,dar se mișcă.Dacă marile deziterate de secole realizate de înaintasii noștrii,au fost posibile și datorită marilor bărbați de stat ai vremurilor respective,care nu mergeau la diferite foruri pt.schimbarea aerului,ci pt.a susține interesul țării lor.
Un popor este puternic și unit,numai dacă armata,politicul și biserica sunt la rândul lor puternice!Dar,ce vedem azi cu toții,mă cam îndoiesc.
Acum,nu știu dacă această măsură cu confiscarea averii bisericii din micuțul stat din fosta Iugoslavie este o măsură bună sau rea,dar,dacă se dorește prin intermediul articolului să se facă o paralelă cu ce este la noi,sau mai bine zis dacă s-ar putea întâmpla și la noi așa ceva,mă abțin să comentez.Oricum,abordarea acestui subiect ar necesita timp fiind un subiect delicat.

Iulian Mareș spunea...

Asta ai înțeles, soro?
Caută și citește Tratatul NATO, măcar până la art. 6.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, schizma e de mult produsa in ortodoxie, nimeni nemaidorind sa fie sluga unui inalt prelat si conclav religios, Rusia fiind independenta, din 8 Matie 325 la Marea Schizma, fiind prima ruptura, apoi din 1918 cand s-a trecut din calendarul aurelian in cel gregorian, ramanand ,,pe vechi,'' ca si Etiopia ortodoxa independenta, de cand lupul catel, iar in papalitate Franta si Biserica Anglicana fiind niste exemple concrete in care nu recunosc autoritatea papala. Consecintele vestice la actele de schizma, caci mai sunt si nordice?! Sute, daca nu chiar mii de biserici si Catedrale parasite, nefrecventate, multe intrand in ruine si pierzandu-se patrimonii inestimabile, statele respective fiind dezinteresate macar sa le puna sub protectorat anti degradare...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pomodraci Raspopitul a luat-o pe laicitate cu dosul inainte, editand pe banda rulanta melosuri cu ,,flocoase'' cu pochi care ,,raman pochi chiar si cazuti in șanțuri'' ( ne intrebam cu pooate ajunge acolo un popa, daca e popa si nu un drac˝), cu aluzii porcoase catre muierile in calduri, cu sapunurile mancate de caini, in loc sa fie scapate pe jos prin puscarii, si alte dracovenii care ii reliefeaza caracterul infect, degradant si pervers al acestui pervers si intrus, care a infectat ortodoxia romaneasca din pozitia de ,,indaratnic'' afurisit si indracit, dar si inseland zeci de mii de fraieresteni cu ,,marile minuni'' savarsite cu practici retrograde si diavolesti prin intermediul deschiderii Sfintei Biblii, si ma mir cum nici azi nu este pus la adapost de lumina si contactul cu umea civilizata si cinstita! Pacat de o voce de aur, care a palit sub monstruozitatile apucaturilor sexuale de netolerat!

Viss spunea...

Oprește-te omule, scrii niște aberații!!!

Iulian Mareș spunea...

Este adevărat că vesticii și nordicii devin laici, iar biserica, religia pierde teren zi cu zi!