Un produs Blogger.

luni, ianuarie 06, 2020

Raportul Plx 292/2019 privind pensiile speciale are și victime colaterale: președinți, artiști, campioni olimpici și mondiali, pensionari din uniunile de creatori

98 comments
Luați de vâltoarea desființării pensiilor și indemnizațiilor stabilite prin legi speciale, mai puțin cele militare, nu am analizat toate amendamentelor adoptate de Comisia de muncă a Camerei Deputaților și propuse spre adoptare plenului. Nu observasem că domnul deputat Solomon, președintele  comisiei, a propus, iar Comisia a și adoptat, 2 amendamente scandaloase, care desființează indemnizațiile de merit pentru interpreți și cele pentru sportivi, aici intrând medaliați olimpici, mondiali și europeni, potrivit Legii 118 din anul 2002.
Este un exces de zel regretabil să lași sportivii care au adus faimă României fără indemnizația de merit. De altfel, președintele interimar al PSD a pus pe seama discuțiilor aprinse din comisie propunerea deputatului PSD și recomandă respingerea acelui amendament.
De la o dublă campioană olimpică la gimnastică am aflat câtă neliniște a produs această negândită propunere printre campionii noștri.
De asemenea, sunt propuși pentru eliminarea indemnizațiilor președinții statului, avocatul poporului și pensionarii din Uniunile de creatori.
Sunt surprins că de aproape o lună de zile este publicat Raportul și niciun pensionar militar din Uniunile de creatori, posesor al indemnizației de 50% din drepturile de pensie, potrivit Legii Nr. 8/2006, nu a protestat pe acest blog. Oare, nici SCMD nu a protestat?
Întreg Raportul poate fi citit  AICI



98 de comentarii:

mihaighiba@gmail.com spunea...

Prostia nu are limite!!!

Gogu Pintenogu spunea...

Stati linistiti pentru ca pensiile speciale nu vor fi desfiintate niciodata. Nu au curaj sa le ia banii magistratilor de exemplu, pentru ca vor ajunge toti politicienii la inchisoare. Vor proceda ca si cu plafonarea indemnizatiilor parlamentarilor care nu s-a intamplat pentru ca , la mica intelegere, opozitia a atacat la CCR modificarile facute (de ochii lumii si numai contra intereselor romanilor) la nu stiu ce OUG-uri. Ce sa vezi, ei au vrut dar au ramas cu banii si asta numai din cauza celorlalti. Stiti ca primesc vreo 2000 de lei in plus fiecare.
In cel mai bun caz (ca sa scoata ochii romanilor), vor face modificari tot pe la pensiile militare (in sensul de a le scadea) pentru ca oricum acestia nu sunt aparati de nimeni si deja suporta un minus de 35-40% in urma aplicarii OUG 59/2017 despre care nu mai auzim nimic.

Gigi spunea...

Da.Așa se va întâmpla ca de fiecare dată,noi suntem proștii de serviciu,cam din 2010 și până în prezent și în viitor.
Am spus încă de acum 3 ani că actualizarea de prin 2023 se va prelungi tocmai datorită faptului că puterea de cumpărare va fi din ce in ce mai mică iar aleșii vor"sarăci"și vor fi prioritari,din nou.Noi,vom aștepta indexarea cu 1,3%;2%;3% etc.

M spunea...

Va contrazic stimate domnule Huhurez!

Imediat la iesirea din sedinta ziaristii (apropo, si ei afectati de desfintarea pensiilor lor speciale) au sarit DISPERATI pe Solomon cu intrebarile.
Dezmatul a inceput cu Legea nr. 83/2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006. Au aparut ca ciupercile dupa ploaie tot felul de organizatii care, dupa evaluarea facuta de Ziarul Financiar - care a tras si un semnal de alarma privind fraudele - ar avea vreo 80.000 de beneficiari.

Ma scuzati, dar 50% in plus la pensia calculata pe contributivitate m-ar face sa ma p..ș pe legea 223!!!!

Leon spunea...

In prima sedinta de plen din Camera deputatilor, avand pe ordinea de zi adoptarea proiectului de lege Pl x nr.292/2019, Liderul de grup al PSD, va propune RETRIMITEREA raportului la Comisia de Munca pentru un Raport Suplimentar, cel putin pentru mentinerea indemnizatiilor de meritpentru sportivi, artisti, etc. Si probabil va ramane acolo pana la viitoarele alegeri, fiind tema de campanie pentru multe partide.
Marcel Ciolacu si PSD, dar si alte partide, UDMR, PRO Romania, mai degraba doresc eliminarea Indemnizatiilor pentru limita de varsta ale parlamentarilor si alesilor locali, si INTRODUCEREA unei TAXARI SUPLIMENTARE a pensiilor de serviciu care depasesc un anumit plafon; in acest sens, Comisia de Buget din CD ar trebui sa intocmeasca un Raport favorabil la proiectele PSD, Pl x nr.396/2019 ( Teodorovici ) si/sau Pl x nr.449/2019(Liviu Pop ) iar in luna februarie 2020 sa fie aprobat de plenul CD..!

CEZAR spunea...

Toate modificarile propuse de Solomon mi se par de bun simt...
Cei care au adus ..faima !!! Romaniei ..nu au incasat suficient....???

CEZAR spunea...

Nu mai vorbesc de ..cantaciosi....!!

Sorina spunea...

Ciolacu a spus ca se va indrepta .dar ce se va face cu cele militate ?

Anton spunea...

Eu cred ca pana la urma vor modifica codul fiscal cu aplicarea unor procente de impozitare diferențiat în funcție de câștigul fiecăruia, atât la salariați cât și la pensionari pentru a nu avea probleme de neconstituționalitate a legii întrucât daca se aplica impozit diferențiat doar la anumite categorii sociale fie ele doar pensionari "speciali", apar probleme mari de neconstituționalitate.

Huhu Rezea spunea...

Potrivit modificărilor aduse Legii 8/2006, indemnizația de 50% din drepturile de pensie se acordă și pensionarilor militari foști membrii în Uniunile de creație de interes național. Această indemnizație nu intră în cuantumul net plafonat, așa cum incorect au introdus sporul pentru OMM/SOSP. Conform interpretării Caselor, cum că și sporul OMM face parte din cuantumul pensiei militare, indemnizația de 50% se aplică și sporului OMM. Cum s-ar zice....indemnizație și pentru sumele cuvenite din Ordinul Meritul Militar.

Gigi spunea...

Se va îndrepta,ce? Încă vă mai uitați în gura politicienilor?Nu v-au ajuns 30 de ani de minciuni?
Mai bine aceste proiecte le înregistrau altfel:Pc x Nr.....!

Leon spunea...

"ART.1. din Lege: al.(3) Cuantumul indemnizaţiei reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării, dar nu poate depăşi două salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa ma ierte Dumnezeu, dar pe nici unii nu-i plang, in afara de cei in invaliditati, oricare categorie ar reprezenta, caci bolile sunt cmplite si scumpe, la oricine! Campionii si-au luat laurii si banii, cacalau, cu scuze, si acei bani inca foarte buni si majoritatea au afaceri! Statul nu poate si filoti cu o categorie cu muschi, sanatoasa si buni de munca cat trei! Doamne fereste de cei accidentati, da, merita sa aiba rente, dar nu caii aia buni de tras la plug! Ceilalti sunt niste anexe umane precum caii legati la coada carutei si cu desagile pline de graunte la boturi, deci nu-s de plans si nu au ei asa merite sa li se dea ceva, caci ei au vrut sa fie aventuristi politici pentru bani grasi si buni, azi pusi in ciorapii bancilor din conturile lor de zgarciogari! Pensiile militare sa aiba parte de majorari, nu de pomeni, ca n-am fost cersetori la portile Romanistanului sau ale politicienilor sa ni se arunce resturile de pe mesele lor! Ce citim aici sunt cele mai cretine venituri, ca si masurile, care nici nu trebuiau inventate, un fel de $ute vant sa inabuse bugetul tarii, si asa escrocat cu fel de fel de astfel de tampenii,trecute multe la ,,sociale,'' de fapt spolieri din banii tarii, ca si banii prapaditi pe ,,revolutionarii'' lu' peste prajit! Na ca le-am trantit si astora mucii-n...hernia de fasole!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Pentru Huhurez.Nu sunt sigur ca inteleg.Fostii " greierii"" din fanfara regimentului,subofiter tobosar,trompetist etc este beneficiarul a cei 50%?Pricina care prin aproximativ 1977 scria despre bine bineinteles din burta ca sunt nemai pomenit de fericit ca sunt cu 200 soldatei la munci agricole primeste si el 50%?Ne-am dat dracului.Sportivii campioni oare nu erau recompensati baneste cu ocazia obtinerii medaliilor?Intreb.Ar fi culmea ironiei ca Nastase si Tiriac sa primeasca acesti 50%.Cu toate ca Solomon e pesedist nu pot sa nu-i acord bile albe.

Huhu Rezea spunea...

Da domnule @iceparule!
Voi sunteți bolânzi la cap dacă gândiți atât de îngust în privința celor câteva zeci de campioni mondiali și olimpici.
Nu cred că Ministerul sportului i-a propus pentru indemnizații pe Năstase, Tiriac sau Halep.

M spunea...

@Huhu Rezea

Aaaa, da! Eu va contraziceam doar sub aspectul afirmatiei: "nu observasem că domnul deputat Solomon, președintele comisiei, a propus iar Comisia a și adoptat 2 amendamente...."
La un moment dat ne-am amuzat de reactia disperata a ziaristilor.

Merg mai departe si arat marsavia CNPP! Mint cu nerusinare:
https://www.cnpp.ro/intrebari-frecvente/-/asset_publisher/content/content/cine-beneficiaza-de-prevederile-legii-nr-8-2006-privind-instituirea-indemnizatiei-pentru-pensionarii-sistemului-public-de-pensii-membri-ai-uniunilor-d

Fara sa ia in considerare modificarile aduse de Legea nr. 83/2016 care a bagat si "jurnalistii" si in plus a adus si pensionarii militari.

In definitiv beneficiari ai Legii 8/2006 (cu modificarile si completarile ulterioare) sunt 1100 de militari - din TOATE uniunile de creatie. Multi? Putini?

Mi se parea corecta abrogarea 83/2016. Cele 8 uniuni de creatie recunoscute initial erau suficiente. Cu ce e mai smechera o medalie la Campionatul European decat o medalie luata in Teatrele de Operatii?

Huhu Rezea spunea...

Militarii români în teatrele de război sunt un fel de mercenari plătiți.
Sportivii nu sunt mercenari!

Niky spunea...

Am discutat cu un pensionar al Metrorex zilele trecute,omul mi-a arătat talonul,are 4600 net si se bucura ca daca se va aplica mărirea din Septembrie,va ajunge undeva la 7000! Un maistru mecanic! I-am spus sa fie sănătos si ca ei sunt fericiti pentru ca au drept de patrimoniu asupra pensiei, nu ca la noi! Am întrebat: Pai si un șef al dvs. ce pensie are? Raspunsul: Ăhă, 16000, cam asa! Si au drept de patrimoniu, nu ca la militari/polițiști cărora le pot fi tăiate pensiile,asta drept mulțumire pentru serviciile aduse. Ce tot se spune ca avem pensii nesimțite?

IulianC spunea...

Nea Huhu, intelegi ca prin comentariul dumneavostra jignesti jumatate din miliatrii armatei Romaniei? Inteleg ca aveti probabil o varsta inaitata si nu sunt toate clare intodeuna, vorbele acestea nu fac cinste gradului pe care la-ti avut in activitate.

M spunea...

@Huhu Rezea

Mai des vad un sportiv roman trecand in echipa altei tari decat un militar.

NU ma contrazic cu dumneavoastra! Este vorba de optiune de cariera. Dar daca ne dam cu kurul de pamant ca vrem contributivitate atunci sa mergem NUMAI pe contributivitate!

Apropos! Medicii de la Floreasca au declarat greva dupa demiterea lui Beuran! Nu e misto sa poti sa faci greva???

IulianC spunea...

In privinta indemnizatiei de merit merit pentru sportivi, total de acord cu Huhu, sportul de performata trebuie sustinut si recompensat pentru sacrificiile facute, am in familie antrenor in sportul de performanta si inteleg bine sacrificiile.

M spunea...

@Niky

Si cu reducere la varsta de pensionare la 52 de ani! Toti de la Metrou sunt in grupa I din cate stiu eu!

mihaighiba@gmail.com spunea...

Un tractorist cu 4 clase are 2800,cu mărirea de 40% va avea 4000 net,o fi bine că am făcut studiile la zi și un număr de ani suficienti pentru a primi mai puțin sau nu?

Huhu Rezea spunea...

40%, mărirea punctului de pensie, devine incert.
Nici PSD, dacă revine la guvernare, nu ar mai putea să facă acea majorare după cum au scărmat Organ, Cîțu și Țurcana prin finanțele țării.

M spunea...

@IulianC

Probabil ca nu am fost clar!
1. Eu m-am referit STRICT la Legea nr. 83/2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006

2. Daca TOATA Roamania zbiara ca vor pensii DOAR pe contributivitate atunci DOAR pe contributivitate! Fara exceptii, fara "dar", fara "poate", fara "indemnizatii", fara "pensie minima"!!

Si asta la pachet cu abrogarea art. 8 respectiv 28 la 31 din Legea 80/1995
Ori suntem TOTI egali ori nu mai suntem!!!


3. Ma intreb ce pensie o sa ia Andreea Esca? 😁😁😁😁

Leon spunea...

"Potrivit surselor noastre, PNL va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, iar subiectul principal va fi legea prin care se revine la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. De asemenea, se va modifica și modul în care sunt aleși președinții de Consilii Județene.

În aceeași sesiune extraordinară, cei de la PNL doresc să tranșeze și problema pensiilor speciale."(Stiri pe surse ).

Huhu Rezea spunea...

Eu nu sunt împotriva indemnizației de 50% din drepturile de pensie pentru membrii uniunilor de creatori. Intreb doar de ce nu se aplică și acestei indemnizații modul de calcul aplicat sporului OMM? De ce intră si sporul OMM în baza de calcul a indemnizației?

IulianC spunea...

@M destul de corect ce spui cu contributivitatea, dar grija mare ce ne dorim, nu te uita la punctele de pensie pe care le vezi acum in decizia de pensionare (obținute prin impartirea punctajului anual cumulat la 20 ani ), o alta lege a pensiilor militare pe contributiviate poate aduce aduce punctaj împărțit la 30 ani sau chiar 35, și atunci iarna nu mai este ca vara. Doar nu aștepti ceva bun la politicienii noștri. Cel mai bine pentru toti ar fi aplicarea legii pensiilor initiale fara ciuntirile pe ordonante.
Personal pic in picioare in orice varianta (dar nu asta ar trebuie sa fie solutia, trebuie o lege acceptabila pentru majoritatea), indiferent ca e vorba de contributiviate, legea actuala sau aberația cu pensie doar pentru cei din teatrele de operații.

Leon spunea...




Decrete semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis
06 Ianuarie 2020
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 (PL-x 667/2019);
Decret pentru promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 (PL-x 668/2019

Negritoiu spunea...

Ai dreptate! Sa nu uitam ca erau angajati fictiv la anumite institutii de stat de unde obtineau venituri superioare celor care lucrau cu adevarat. Ati uitat de contributiile pe care cei din M.I.,M.F.A.(M.Ap.N.),C.F.R.,Ministerul Industriilor,si altele,le plateau benevol-obligatoriu pentru sport? Noua ni se spune ca pentru riscurile asumate am primit sporuri. Ei au primit recompense foarte mari pentru acea vreme:bani,locuinte ,autoturisme(Dacia sau Aro). Daca au fost angajati(fictiv sau nu) ar trebui sa primeasca pensie ca noi toti. Sportul l-au facut din placere , dar platiti din banii nostrii! Se spune:sunt cativa,putini la numar. Da,dar adunati sportivii ,cantaretii,cei din uniunile de creatii,primarii,parlamentarii si toti ceilaltii care primesc indemnizatii sau pensii speciale veti vedea ca sumele platite acestora depasesc,lunar,pe cele incasate de catre pensionarii militari ! Si sunt platite tot din banii nostrii si ai celorlalti pensionari.

Huhu Rezea spunea...

@Negrițoiu și Cezar
Se pare că nu ași avut parte să vă bucurați de multe acte de mândrie națională!

Leon spunea...

Deci se poapte sa traim si in normalitate..!!
Astazi a ajuns pe masa Presedintelui, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020, si tot astazi a fost promulgat (asa cum indicase si dna Turcan in ultima sedinta de guvern..!), desi are o sesizare de neconstitutionalitate inca din 23.12.2019 formulata de Presedintele Senatului si Camerei deputatilor.
Sa ne aducem aminte cat de greu a fost aprobat Bugetul de stat pentru 2019, trimis de Presedinte la CCR in data de 25 februarie, apoi trimis de acelasi Presedinte la Reexaminare in data de 08 Martie si promulgat in data de 15 martie 2019..!!

Sorina spunea...

Cum.a pronulgat ce este trimis la Curte?

Huhu Rezea spunea...

Sesizarea CCR este pe conflict constituțional între Guvern și Parlament, nu pentru controlul prealabil al constitușionalității legilor bugetului.
Sesizarea pe legea de modificare a OUG 114 a fost făcută pe controlul prealabil și de aceea nu o poate promulga Blocantul.
Domnul presedinte interimar a cam jucat la cacealma cu legile bugetului.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea
Se pare ca Iulian C. ti-a pus diagnosticul corect. Ai inceput sa amesteci lucrurile si sa consideri ca numai ce gandesti tu este corect. Pentru tine mandria nationala se reduce numai la rezultatele obtinute de sportivi?
Dar marile obiective industriale realizate cu munca si sacrificiile romanilor,hidrocentrala de la Vidraru,Transfagarasanul si alte realizari notabile nu ti-au trezit mandria nationala?
Te rog sa definesti,pentru nestiutori ca mine si Cezar,ce inseamna MANDRIE NATIONALA.
Si,daca esti in stare sa asculti,o sa-ti explic de ce PSD-ul,prin dl.Solomon,a introdus cele doua amendameente.

Negritoiu spunea...

Pe C.F.Ifrim de ce nu-l combati? A fost mult mai vehement ,cu privire la aceasta tema, decat mine si Cezar.Si el e lipsit de mandrie nationala? Dar ceilalti care ,sub o forma sau alta,au fost de alta parere ca a ta?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
valica spunea...

Si eroul MIRON COZMA, avea 3850 de lei pensie , i s-a marit la 7000 cu reconsiderarea grupelor de munca si a ajuns la 8050 de lei de la 1 septembrie 2019. Un maistru de la forja , avea 2500 de lei pensie , marita la 5000 de lei si ajunsa la 5700 de lei. Singura categroie sociala cu pensiile inghetate sunt doar MILITARII REZERVISTI, carora li s-au promis prin zeci de proiecte de OUG , actualizare doar din vorbe.

Huhu Rezea spunea...

Niste frustrați, îmbătrâniți în rele, care nu stiu să aprecieze meritele conaționalilor pentru care un întreg Mapamond ascultă Imnul tării tele în timp ce drapelul este înălțat pe cel mai înalt catarg.
Ce a făcut Solomon? Atât de mic este la caracter încât s-a răzbunat pe gloriile sportive ale României, pentru că i s-a tăiat lui posibilitatea de a primi indemnizație de parlamentar? Sau... moneda de schimb:

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Civilule Draghici acum stii daca tobosarul,tropetistul sau gornistul din fanfara regimentului primesc suplimentul de 50%?

M spunea...

@Civil

Dar să te interpui între armata rusa și cea ucrainiană încercând să salvezi ce se mai poate din amărâții de civili prinși la mijloc?

Sau să salvezi amărâții de libieni din Marea Mediterană.

Sau in Timorul de Est.
Sau în Haiti.
Sau în Congo.
Sau in Teritoriile Palestiniene.

Dar domnia ta nu a auzit decât de Irak și Afganistan. Deh, civil!

@Iulian C

Și eu pic bine în orice variantă. Dar ai grijă ce îți dorești.
Românii zbiară "contributivitate", zbiară "fără cumul pensie și salariu"
Zic :ok!!!! Dar pentru toți!!!!! Fără excepții!
A muncit la CAP și are pensie 7 lei păi atât să ia!

Nu îmi dai mie OMM la pensie pai nu îi dau nici sportivului sau jurnalistului!

Îmi zici că mie nu îmi reduci vârsta de pensionare cu 13 ani păi nu o reduci nici la ăla de la metrou!

Zici că suntem egali pai hai să vezi cum e o grevă la pompieri!

Suntem egali? Păi din iulie până în septembrie ne luăm și noi vacanță iar programul de muncă e de 12 ore pe săptămână!

Suntem egali ? Păi apărăm egal țara asta și atunci marș a armată obligatorie!!!!

EGALI IN TOATE NU DOAR ÎN DREPTURI

M spunea...

Pentru că în lumea asta NU suntem egali!

Pentru că NIMENI nu vrea obligațiile și interdicțiile din L80 dar toți vor beneficiile militarilor.

Pentru că zic "importanta socială a muncii depuse" e un concept comunist dacă e vorba de pensiile militare dar un concept capitalist dacă e vorba de salariile medicilor.

Pentru că îți smulg limba din gură și apoi fac mișto de tine pentru că nu poți să protestezi.
Ați văzut cum ai ieșit grefierii imediat să își apere pensiile? Ce ziceți? Militarii ar fi ieșit ? Nu!!!! Pentru că avem deja spinările încovoiate și gândirea blocată în "am înțeles"!

Sorina spunea...

Am inteles.sa troti!!

Leon spunea...

Asadar astazi a fost promulgata Legea nr.5/06.01.2020, privind Bugetul de stat pentru anul 2020. Daca mergem la Anexa nr.3/18/01, fondurile alocate MApN, o sa observam ca la TITLUL IX-ASISTENTA SOCIALA, in acest an este alocata suma de 3 836 359 000 lei mai mare cu 7,79% fata de anul 2019; daca scadem indexarea de 4,6% deja acordata, mai ramane o rezerva de 3,19% pentru eventuale majorari in acest an. Crede cineva ca ministrul Ciuca cu acesti bani poate face Actualizarea pensiilor militare ?
Fata de varianta din proiect, unde era o crestere de 8,19%, in varianta adoptata si promulgata procentul a scazut la 7,79%, ca sa nu mai spun ca proiectia PSD (bugetul pe 2019) prevedea o crestere de 11,4% pentru acest an..!

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nuuuu! Castigi CCE si primesti un ARO?
Am avut colega o doamna subofiter, medalie de aur la Seul, canotaj! A primit pt medalie mai nimic....
As vrea sa-i zici ei in fata mizeriile astea! Avea o palma cat 2 de ale mele....

Huhu Rezea spunea...

Pentru un număr important de pensionari militari, actualizarea pensiilor cu cresterile soldei de functie la activi până în acest an, nu ar aduce bani în plus la cuantumul în plată, fie și din motivul că indexările s-au adăuga tot la cuantumul în plată mai mare , fie că cei pensionați în ultimii 2 ani au pensiile deja actualizate parțial.
Actualizarea în anul 2020 nu ar reprezenta un efort financiar prea mare pentru sistemul de apărare.

Leon spunea...

Actualizarea pensiilor militare la nivelul anului 2020, facandu-se la cuantumul din ultima decizie de pensie, sigur ca probabil pentru 50% dintre noi nu ar creste peste cuantumul aflat in plata, dar tot ar fi nevoie de o majorare cu cel putin 10% a fondului de pensii..!
Rezerva de 3,19% ar putea corecta cel putin:
- 5% majorarea din 2016
-pensia suplimentara peste procentul de 85%
- procentul pentru SOSP adaugat si la pensia neta..!

iulian spunea...

Tot citesc aici ca in 2023 ar urma sa se actualizeze pensiile. Despre ce este vorba si unde este reglementat acest lucru?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
IulianC spunea...

In cazul meu, pensionat 2019, indexarea de 4,6 %, acopera marirea din ianuarie 2020, daca ramaneam in activitate.

Niky spunea...

Pai vedeți cum după toate riscurile asumate si sacrificiile făcute, am fost dați la spate ! Cine este de vina? Cine ne va face dreptate? O sa mai vedem după Februarie, cind o sa-si reia Parlamentul activitatea normala!

Huhu Rezea spunea...

@Iulian
Mai adaugă-ți o inițială la nume că este inflație de Iulieni pe blog.
Nu prea citești blogul, dacă nu ai reținut că e vorba doar de un proiect de lege depus la Senat.
Il ai pe prima pagină la Postari Populare pe locul 2. Dă clik acolo.

Iulian Mareș spunea...

Continuarea:
21. Alcoolul nu-i neapărat toxic. Doza e regină și aici. Aproximativ 20 grame (alcoolul se exprimă în grame)/zi sunt cardioprotectoare.
22. Folosim, simultan sau alternativ toată masa creierului. Afirmația cum că ne folosim doar 10% din creier este o utopie.
23. Apar neuroni noi în mai multe zone din creier. Cine spune că ne naștem cu un număr de neuroni și nu mai apare niciunul pe parcursul vieții, greșește cumplit.
24. Suplimentele alimentare n-au nicio valoare în prezența unei diete sănătoase și în lipsa unor carențe identificate de medic. Ele nu cresc imunitatea, nu ne apară de boli, nu ne fac mai puternici, ci doar ne subțiază buzunarele.
25. Medicii nu pot trata orice. Depinde mai ales de tine să previi niște afecțiuni, să mănânci sănătos, să faci mișcare, să rămâi în echilibru, să stai în normo-ponderalitate.

Iulian Mareș spunea...

Celor interesati de flagelul mitei le recomand:„Ocărâtoarea mită“ în istoria românilor! Autor
Matei Udrea

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/ocaratoarea-mita-in-istoria-romanilor


*"Noul ministru al finanțelor, cu doctorat in occident, vrea controale „complexe”. Cu cine? Cu absolvenții de „Spiru Haret”, angajați în Primării și transferați în A.N.A.F., pe pilele?
Cu slugile politice, ce au depus jurăminte de vasalitate, parlamentarilor și șefilor de partide?
Cu cârtițele multinaționalelor, plasate in zonele de decizie unde se iau hotărâri privind controalele și modificărilor legislative?
Cu directori și șefi de servicii a căror carieră n-are nimic cu profesia ci cu servilismul față de partid și firmele care „sponsorizează”? Cu Codul fiscal, care permite furtul al TVA, impozitului pe profit și venit?
Cu Cod de procedură fiscală, scris de slugile mafiei evaziunii fiscale, care au creat mecanismele prin care deciziile de impunere pot fi contestate până la calendele grecești?
Cu actualele norme și proceduri de control care nu permit efectuarea și extinderea controlului, asigurând evazionistului timpul necesar să ascundă banii și să distrugă dovezile?
Cu Codul administrativ, care a transformat funcționarul public într-un instrument la dispoziția șefului numit politic, ce-l poate concedia și care a abrogat Legea, ce asigura stabilitatea în funcția publică și independența actului decizional?
Cu legea de combatere a evaziunii fiscale, în baza căreia nu mai poate fi condamnat nici unul care se sustrage de la plata taxelor și impozitelor, pentru că nu poate fi demonstrată premeditarea?
Cu o poliție, parchete justiție care anulează constatările organelor fiscale, legalizând furtul de la bugetul public (mii de cazuri în care taxele și impozitele n-au ajuns la buget, iar justiția considera că nimeni nu e vinovat)?
Cu diletanți, slugi politice și ale mafiei fiscale; cu o legislație care încurajează frauda fiscală; cu instituții care concurează la înfăptuirea justiției preocupate de salarii, funcții, nu la protecția banului public, care fraternizează cu infractorii, de teamă să nu piardă salariile, pensiile speciale … la buget ajunge cât e dispusă mafia fiscală …"
Viorel Roman

Gigi spunea...

Cu riscul de al supãra pe dl.H, gazda noastrà,am sà spun,cà mà deranjeazà,ci cred cà nu numai pe mine,un intrus de pe aici care nu are nimic în comun cu ce dicutãm noi aici.Dupã ce cã se bagã ca musca în CC,mai si abereazã.Mulţumesc pt.înţelegere!

M spunea...

@Leon
Se practica o rezerva pentru a acoperii diferenta dintre pensiile celor care ies in mod natural din sistem si pensiile celor ce vor trece in rezerva pe parcursul anului. Nu uitati ca mai este o diferenta fata de anul trecut ce provine din noile reglementari la SGP.

M spunea...

@Civil

Asta e suficient?

"​ ​Casa de pensii a MApN a asigurat plata indemnizațiilor prevăzute de Legea nr. 8/2006 pentru circa 1.100 beneficiari, membri ai USR, UAP, UAR, UCIN, UARF, UCMR s.a., suma totală alocata acestora fiind de aprox. 1.400.000 lei lunar."

Militar de la 14 ani spunea...

Majorarea este pentru cei care vor ieși anul ăsta la pensie. Nu vă mai faceți iluzii.

M spunea...

@ALL
Vreau doar sa inchid un subiect care s-a dezvoltat pe aici!
Cum gandeste si ce zice un civil!?!
"Domnul H. are dreptate, ar lupta cineva în afara granițelor pentru sprijinirea unui regim profund corupt (vezi cazul Irakului) din "patriotism"?
Regimul irakian este democratic? Nu este cumva corupt?"


Nu, stimabile! Noi suntem militari! Noi nu facem aprecieri politice! Pentru asta avem Parlament, Guvern, CSAT - institutii politice CIVILE!
Nu iti e clar de ce militarii nu fac politica? Uite d-aia! Noi mergem unde ne trimit reprezentantii legali ai tarii sa ne facem datoria.

Ca urmare a acestor misiuni (si a sute altele de care domnia ta nu a auzit si nici nu o sa auda vreodata) Romania e membra NATO si membra a zeci de alte organisme internationale care ne garanteaza sprijin/suport la nevoie.

Da, domnule, mergem si din patriotism in zonele de conflict. Pentru ca vrem sa stim tara asta aparata si asta nu se poate decat printr-o structura de aliante in care si noi avem rolul nostru!

Dumneata poti sa pui in ghilimele cuvantul patriotism. Pentru noi este un legamant sfant pe care nu ai sa il intelegi!

PS - cand scriu aceste randuri la TV se anunta ca Romania a oferit pompieri militari in cadrul fortei de raspuns UE pentru Australia. Guvernul australian o fi pe placul domnului "civil"? Ne da voie sa il ajutam?

Sorina spunea...

Se apropie 15 ian cand DlCiuca trebuie sa apara cu ceva? Asteapta ce? Doar intalniri peste intalniri . se fac ca nu cunosc problemele rezervistilor dar o tot ametesc?

Gigi spunea...

Apropo,de proiecte,care au apãrut atât de multe încât am putea face uşor un ghiveci din ele!
Site rev.Capital,într-un art.ne spune ca viitorii pensionari din silvicultura(padurarii)vor fi recompensaţi cu cinci salarii.Aş zice,un fel de ajutoare,cum s-au dat şi la noi pânã în 2010 şi suspendate ulterior din ordinul matrozului şi altora.Deci,la alţi se poate.De ce?Stiu de ce,dar o spun cu altã ocazie.

iulian spunea...

M-am lămurit, mulțumesc !

M spunea...

@Civil
Va rog să ne dați dumneavoastră subiectele de conversație. Sunt convins că știți mai bine!

Iulian Mareș spunea...

Îl vom trimite în Iran...care este un fel de ROU pe timpul lui Ceaușescu, cu un mare adaos religios, de stat!
"Funeraliile cu zeci de mii de oameni ieșiți pe stradă pentru generalul Qassem Soleimani, ucis de Statele Unite într-un atac aerian, sunt o “paradă” a statului, la care participă mase manevrate de guvern, acuză Amir.
Citeşte întreaga ştire: Cum vede un iranian stabilit în România conflictul SUA - Iran, moartea lui Soleimani și situația din Irak"

https://www.libertatea.ro/stiri/cum-vede-un-iranian-stabilit-in-romania-conflictul-sua-iran-moartea-lui-soleimani-si-situatia-din-irak-2848701

*Dacă decidentul politic decide mergem și acolo, în cadrul legal, Alianța NATO, sau al unei Coaliții!
Amaratul asta de Drăghici unde merge? ...la bufetul pieții?

Iulian Mareș spunea...

Corect....
Până pleznește buboiul și atunci nu vor mai ști pe unde sa se ascundă și să facă temenele!
Dăm și 40!
Nu bai nespălaților, atunci veți da cat vrem noi și în plus averea ta, a mă-ti, căci este mascată, va reveni țării!
Uitati-va la Solomon...era un sfrijit acum 3-4 mandate, azi este cat porcul, gâfâie și când vorbește!

Stelian P. spunea...

De acord cu dvs.

Iulian Mareș spunea...

L-ai înnebunit pe Cezar...doar asta visează acum! Deja a cerut extindere de card cu 2 cm! 😜👍😂🤣

Iulian Mareș spunea...

👍😜😂,
Cu o obiecție, nu numai CC ci și în PI/PV!

Cezar spunea...

m.Ale
Ma bucur pentru procentul tau...ca meriti😜😜😜

Iulian Mareș spunea...

Când îți pui toată energia în slujba interesului țării tale, oriunde pe glob, într-o misiune aprobată și legiferată de Parlament, nu înseamnă patriotism?
Ce tot încerci să pari prost?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Civil
Cand porti steagul tarii tale pe umar este patriotism!

Uite ceva simplu, ca sa intelegi si domnia ta. Cum documentele militare au un regim care nu imi permit sa le difuzez aici sa folosim pe cele ale politistilor trimisi in misiuni!
Sunt doua feluri de a participa la aceste misiuni:
1. Seconded candidates from EU Member States
2. Contracted candidates from EU Member States

Este datoria noastra ca membru UE sa contribuim. Seconded candidates sunt cei care reprezinta statul roman, sunt platiti de statul roman si desfasoara misiuni in numele statului roman.
Contracted candidates sunt tot aia de la punctul precedent care se inscriu pe contract individual, nu mai reprezinta statul roman ci sunt doar cetateni europeni. Ei poarta exclusiv steagul UE si desfasoara misiuni exclusiv ordonate de UE. Astia sunt "mercenarii" aia de care vorbeste domnia ta!

Haide domnule, te rog frumos, te rog din tot sufletul, nu te mai face de ras! Nu o sa am timp, sau posibilitatea, sa te educ de fiecare data!
Sa nu stii o problema nu e o rusine dar sa insisti devine chiar jenant!
Pentru mine calculatorul e doar "ON" si apoi "Power off". Avand bun simt nu am sa intru pe forumurile IT-istilor sa le dau sfaturi cu o superioritate nedisimulata!
NU NE MAI JIGNI PUNAND, IN CEEA CE PRIVESTE MILITARII, CUVANTUL PATRIOTISM INTRE GHILIMELE!

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
„Prietenii” sunt din viața reală, nu din virtual.

Leo spunea...

Ba , mai mult , ieri, Emil Străinu ne spunea că printre noi umblă nestingheriţi extratereştii. Oare câţi or hălădui şi pe blog ???

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Aceasta Indemnizatie a fost acordata si pensionarilor militari incepand cu data de 01.01.2011, cand a intrat in vigoare Legea nr.263/2010..!
Prin aparitia Legii nr.223/2015, incepand cu data de 01.01.2016, pensionarii militari au fost exclusi pentru o perioada de 4 luni, dar incepand cu data de 7 mai 2016 au beneficiat din nou de indemnizatie prin aparitia Legii nr.83/2016 !
Pentru informatii suplimentare cititi proiectul PL x nr.813/2015, care initial a fost numai pentru introducerea Jurnalistilor ca beneficiari ai acestei Indemnizatii, , dar in comisia de munca( Presedinte Adrian Solomon..!) au fost reintrodusi si pensionarii militari..!
PS. Ziaristul CTP, daca este pensionar beneficiaza de aceasta Indemnizatie ??

Iulian Mareș spunea...

M,
prea mult timp acorzi individului zglobiu! eu am impresia ca nici nu intelege ceea ce citeste...daca citeste legat! O citi pe silabe ca sasul?

Sorina spunea...

Mai haios nu se putea

Leon spunea...


Militarii români vor fi evacuați din Irak
Mariana BUTNARIUDe Mariana BUTNARIU
-

7 ianuarie 2020


Militarii români vor fi evacuați din Irak
Militarii români vor fi evacuați din Irak

România își va evacua cei 14 militari care sunt trimiși în misiune în Irak. Surse din MApN susțin că deja 5 militari au fost evacuați în Kuweit. Militarii făceau parte dintr-o misiune NATO care instruia armata irakiană.

Alți 9 militari români de la Forțele Speciale vor fi evacuați cu ajutorul americanilor. Aceștia participau la misiunea anti-ISIS.(Gazeta de Sud)

Leo spunea...

STELICĂ P de la IeŞI ,
Nu ne-ai mai spus nimic ce și cum a fost în audiență la MFA. Nici în ziare nu a apărut nimic. Te înduri să ne spui și nouă cum a fost pe acolo ? Nu de alta , dar Flavius a ieşit "la încălzire" şi abea aşteptă la rând la MFA...
PS
e interesant de văzut finalul din link.............
http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000130787&id_inst=33

ifrim spunea...

L-au sinucis !

Geo spunea...

Like pt comentariu,ne punem sperante degeaba, ne tot aburesc!!!!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

baga in vena, atunci..... :))
Nu mori, liceenii isi bagau acum cativa ani...

Iulian Mareș spunea...

Kibitz,
Exact, poti reciti postarea, link-ul ziarului si compara fenomenul politic si social, minus cel religios, de stat!
Pricepi sau nu poti?

Iulian Mareș spunea...

Emil Streinu a scris cateva carti f interesante!
Tu ce ai scris?

M spunea...

@Viorel

Cum am tot spus: eu nu am nimic cu nimeni - sa castige cat mai mult, dar lasa-ma dracului in pace pe mine si solda mea sau pensia mea.
Cand aud un medic platit destul de bine ca el de ce nu are pensie "speciala" ca militarii, ca "ce? nu suntem toti egali?" ma apuca nervii! 😁

M spunea...

Si totusi, cunoscand modificarlie aduse de Legea nr. 83/2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006 ce naiba e asta:
Comunicat privind deciziile pronunțate de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă din 19 februarie 2018 - Înalta Curte de Casație și Justiție - ÎCCJ
Publicat în ÎCCJ din 19.02.2018
Decizia nr. 10 în dosarul nr. 2657/1/2017 - Dispozițiile art. 1 alin. (1) din Legea nr. 8/2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, republicată, se interpretează în sensul că în categoria pensionarilor sistemului public de pensii (în accepțiunea acestei prevederi legale) nu intră și pensionarii sistemului pensiilor militare de stat (Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare).


Nu uitati ca decizia de mai sus este obligatorie pe art. 521 alin. (3) CPC.

Ia cititi aici o analiza! Sunt 15.000 (se pare ca asat e cifra corecta) de indemnizatii de 50% pentru "creatori"

Se mai zice ca s-a reusit inlocuirea prin fals a textului adoptat:
"uniunile de creatori înființate înaintea Ordonanței de guvern 26/2000 nu pot beneficia de dreptul la o indemnizație în condițiile legii“
cu
„cuantumul indemnizației reprezintă echivalentul a 50 % din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării.“

https://www.cotidianul.ro/tun-de-25-milioane-de-euro-anual-de-la-buget/

Leon spunea...

"In Parlament există un proiect de lege, pe care eu l-am iniţiat, privind eliminarea pensiilor speciale, indemnizaţiilor de serviciu, pensii care nu se bazează pe contributivitate şi scoatem de acolo doar militarii. Ştiu foarte bine discuţiile şi despre judecători şi despre alte categorii. Există acest drept pentru a avea o pensie care nu este legată de contributivitate, dar calculul acestei pensii este în atribuţiile Guvernului. Asta nu înseamnă că trebuie să fie acele pensii de zeci de mii de lei, mai mari decât un salariu. Înţeleg că există categorii care prin tratate internaţionale au acest drept de a avea o pensie care nu este legată de contributivitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie pensii nesimţite. Deci, trebuie să le decuplăm pe cele două", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres

M spunea...

@Mareș Iulian
Eu zic că poate speră să intre în Uniunea Scriitorilor pe baza postărilor de pe acest forum. Ar fi o explicație bună pentru că în rest nu are nimic de a face cu subiectele discutate aici. 😁

Iulian Mareș spunea...

@M,
Afirmativ! sa intre si eu, pt castigul lui, kiar il sustin!
Declar ca scria kiar inainte sa vorbeasca si vorbea kiar inainte sa gandeasca! ... :))

Iulian Mareș spunea...

O declaratie alambicata! se vede ca nu a aprofundat domeniul.....

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"PSD o să voteze eliminarea pensiilor speciale, mai puțin pensiile de serviciu ale militarilor, este exclus așa ceva. Vreau să vă spun impactul bugetar: 400 de milioane. Noi am venit cu un alt proiect care deja a trecut de Senat, de impozitare după veniturile primului om în statul roman, președintele, ce depășește veniturile președintelui României să fie impozitat, iar proiectul domnului Teodorovici era cu 90 la sută. Lege care a trecut. Vom vota o lege care va fi atacata la CSM și care nu va fi pusă în aplicare, noi vom vota această lege, dar vom face apel la PNL, la USR, la celelalte forțe din Parlament, să voteze și ei legea noastră, care va fi pusă în aplicare imediat și va merge la promulgare, a lor va sta în contestații la Curtea Constituțională ani de zile și în instanțele judecătorești”, a spus Marcel Ciolacu.(dcnews.)

Viorel spunea...

Vezi finalul: Antiromânism (subiectul anterior) și afli despre domnul Stelian Palageanu care a avut buna plăcere și ne-a documentat cu vizita dumnealui la domnul ministru.
De curiozitate, ce pare atât de interesant, minuta de mai jos dacă a-i citito sau amânarea cauzei de către C.Ap.Cluj ?
Minuta Deciziei nr. 51 / Dosar nr. 1787/1/2019 a ICCJ/11.11.2019/ Curtea de Apel Bacău - Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 947/110/2018, privind pe domnul FEHER Cosmin-Dan
http://www.scj.ro/1093/Detalii-jurisprudenta?customQuery%5b0%5d.Key=id&customQuery%5b0%5d.Value=153557