Un produs Blogger.

marți, ianuarie 07, 2020

Sesiune extraordinară pentru adoptarea proiectului de desființare a pensiilor și indemnizațiilor speciale

50 comments
Raportul proiectului de lege care va fi supus adoptării, Plx - 292/2019, poate fi citit AICI 
Raportul propune și desființarea indemnizației pentru/de
-seful statului
-avocatul poporului
-aleșii locali
-merit pentru artiști și sportivi
-pensionarii membri ai  uniunilor de creatori

Declarația premierului Orban în ziua de Bobotează:

 ”Poziția față de pensiile speciale nu o modificăm, avem un proiect de lege, care a fost aprobat de comisia de muncă a Camerei Deputaților. Am discutat astăzi (n.r. luni 06 01 2020) inclusiv posibilitatea de a convoca o sesiune extraordinară pentru adoptare care prevede desființarea pensiilor speciale, evident, mai puțin pensiile speciale pentru cadrele militare, asta a fost întotdeauna poziția noastră. (...) Am suspendat pe anul în curs 2020 plata pensiilor speciale pentru primari.” a afirmat Orban, la Digi24.

50 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa spun, daca nu ma bucur la nici o taiere de drept a nimanui, decat ca aprob o stare de dreptate ceruta de societate?! Era un act de dreptate in integrum-demonstrandum, daca sumele se declarau redirijate pe o retea cu destinatie sociala, cum ar fi pensiile mici ale oricui, pentru ca nici cu 740 lei nu se mai poate trai, pensia minima pe tara, ca si cu 1000 lei sau 1500-2000 lei... Liberalii au facut doar o miscare iluzorie de dreptate, pe romaneste numita prostire-inselare, dar grosul promisiunilor trebuiesc indeplinite razuind lefurile si pensiile obeze prin impozitari de 90%, adica tot ce intrece salariul Presedintelui. Impozitul progresiv, nolens volens va fi fortuit impus in toiul crizei, care abia s-a instalat si da fiori reci pe sira spinarii saracilor... Pana atunci, se moare cu zile de foame si lipsa de medicamente ca nu au bani cu ce sa si le procure, in randul saracimii, iar in toiul crizei va fi genocid ca la Dachau, Maidanen sau Aushwithz! Indiferenta criminala fiind si ea in toi, nu va impresiona pe nimeni acest dezastru social, lor sa le fie bine. ,,Apocalipsa'' dupa Ioan e considerata o utopie narativa de catre bogatanii ghiftuiti, niciodata satui si de o lacomie infioratoare, uitand ca este destinata definitoriu doar lor!

M spunea...

Eu cred ca merg prea departe.

Variantele initiale:
-merit pentru artiști și sportivi (Legea nr. 118/2002)
-pensionarii membri ai uniunilor de creatori (Legea 8/2006)
erau echilibrate si normale.

In primul caz numarul de beneficiari este limitat la 1500 - eu zic un numar echilibrat si corect!
In al doilea caz erau 8 uniuni de creatie mari si late si se aplica numai pensiilor din sistemul public. Au facut presiuni apoi jurnalistii - "deontologii neamului" si, de ce sa nu o spunem, si cei din sistemul pensiilor militare.

Pe de alta parte e chiar amuzant! "Deontologii" care urlau pe toate canalele TV ca vor "doar pensii pe contributivitate", ca "suntem egali", fatucile boite, cu ochii injectati si cu spume la gura ce se dezlantuiau prin televiziuni or sa ramana fara pensiile lor speciale!

Cezar spunea...

Da.i inainte Sica...nu te lasa !

vasile iosif spunea...

Dle H,
Chiar sunt incantat de rasturnarea de situatie care confirma proverbul "cine sapa groapa aluia....".
Ce surpriza pt.dna Cretulescu...
Cu stima,

Iulian Mareș spunea...

Cu clăbuci nu numai la gură...
Și le știm pe toate "ortodoxele", în frunte cu Cretuleasca, fostă...și fostă...

IulianC spunea...

De pe pagina de Facebook a sindicatului politistilor
snppc.ro

Amendamente FSNPPC,
la inițiativa Guvernului de modificare a OUG 114/2018

În cursul zilei de astăzi, ora 13,00, Consiliul Economic și Social (CES) a dezbătut, pentru acordarea avizului consultativ, proiectul legislativ al Guvernului, care vizează modificarea ,,OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare (...)”.

Reprezentanții Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA – Dumitru Coarnă, președintele FSNPPC, și Claudiu Staicu, trezorier general – au susținut, atât în Comisia pentru Administrație Publică și Ordine Publică a CES, cât și în plenul de astăzi, două amendamente, pe care le considerăm importante pentru personalul MAI și familia ocupațională din care facem parte (regulamentul nu permite susținerea oricăror tipuri de amendamente, ci doar a celor care au legătură directă cu proiectul legislativ în discuție):

1 – menținerea sporului pentru SDSL și în perioada 2020-2021;
2 – neaplicarea interdicției de a cumula pensia cu salariul la stat, în cazul cadrelor militare în rezervă/retragere (inclusiv al polițiștilor).

Biroul Executiv Central

mihaighiba@gmail.com spunea...

Vreau și eu 50% pentru testare tehnică de luptă și muniție,nu cântând la trombon, făcând emisiuni la tv.sau altceva fără a-și pune viața în pericol.De fapt dacă îmi. aduc bine aminte, muniția nu pleca la export fără semnătura noastră,ceea ce denotă că e un drept de autor decât cel anterior menționat.

Dan spunea...

Cu ce ajuta desfiintarea pensiilor speciale pe militari?!

Cris cris spunea...

Iulian ti se duce pensia si salariu la stat,la firme private cu voi

raul spunea...

👍👊👍!

mihaighiba@gmail.com spunea...

Poate prin desfiitare ,vom avea și noi pensii corecte,dar nu le convin celor care au slugărit pe alții !!!!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Civilule Draghici.Vii cu argumente subtiri.Mai degraba sunt presupuneri.Impozitarea progresiva este neconstitutionala.





IulianC spunea...

Daca vorbești cu mine sa stii ca eu nu sunt angajat nicăieri, mi-am propus ca in primul an de la ieșirea la pensie sa mi-l petrec jucând șotron in parc.......pana acum mi-a iesit :)

jupderval spunea...

Ce tot ii trageti cu lautarii cu sportivii sau cu actorii. Sportivii, actorii si lautarii trebuiau sa aiba serviciu, si sa aiba aceleasi privatiuni ca noi. Ii vedeti pe sportivi, actori, lautari intrand in linia intai, daca incepe razboiul.

M spunea...

@cris cris

Personal nu am nici o problemă, dar cu o condiție: o interdicție și la privați.
Cine e plătit mai mult decât e trecut în REVISAL să meargă la pușcărie! Nu amenda, nu avertisment - pușcărie. Câte o lună pentru fiecare leu luat în plus!

M spunea...

Eu vreau sa o vad pe Oana Pelea, pe Rebenciuc și pe alții care țipau ca pisicile în călduri că îi omoară "Ciuma Roșie".

Toți telectualii instigau la ură când erau psdeii la putere.

Geo spunea...

Dl Ifrim daca ne puteti spune cum a fost la audienta la SMAp(eu sunt convins ca absolut nimic clar!!!!!!)

ifrim spunea...

Scrie in cartile de istorie ca domnitori patrioti au promis ostenilor ce pleca la razboi si apuca a se intoarce vor fi improprietariti cu pamant.Si intr-adevar au fost improprietariti la intoarcere.Cu domnitorii si politicienii actuali trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a pleca la lupta cu promisiunile acestora.Sunt in stare ca in ultima faza a razboiului sa te lase fara hrana,munitie sa nu aiba cui sa se mai tina de promisiune!Si nici nu au de unde ca doar nu iau terenul de la Nana al betivului solemn sa mi-l dea mie!

Iulian Mareș spunea...

Cum sa ai si serviciu, cand bagi 2 antrenamente si recuperare/zi?
Cu sportul de performanta o termina in medie la 30 de ani....apoi, antrenor, metodist, profesor de sport...etc!

Mitica spunea...

D.le Dan..... Toată lumea... Nu mai folosiți pensii speciale la militari... Sunt pensii de serviciu... Daca noi nu...daca nici noi... . Alții ba...

Iulian Mareș spunea...

Cris,
cum, "cu voi"? Tu esti pe alt tabel?

IulianC,
Joci cu piatra plata sau cu ciob? Nu juca mult, caci bate la oki! :))

Huhu Rezea spunea...

@Civil Andrei
Dacă joci rolul de trol sau comentezi doar ca să te afli ăn treabă, te atenționez că nu te mai public.

Gigi spunea...

@M//"Lasã-i sã mãnâncã şi gura lor"
H/rebenciuc,a îmbãtrânit, trebuie crezut într-un fel.Cealaltà,dacã nu era marele actor"nea M" era un zero/.

jupderval spunea...

Aproape 25 ani nu am putut sa-mi planific un concediu, un revelion, un paste, un craciun. Am avut ani in care am facut si 300 de zile servciu de alarma (SPL), si mie imi spuneti ca sunt unii care fac nu stiu cate antrenamente pe zi , dar au facut cand au vrut, asa ca nu ne comparam. Daca nu sunteti de acord cu ce am spus inseamna ca a-ti facut armata la seral.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
eu vreau cu trolul kibitz!
Altfel, de cine am mai rade si noi?...ah, de "C"? Ar fi o varianta, dar "C" este cu contibutiva doar, pt ca a si muncit el mult, la viata lui!
Uitasem, acum invata, este in sesiune, ca l-a pus Aghiuta sa faca medicina si nebunul mai are putin si o termina! ....peretele de Nord mai este de zugravit si gata, a facut-o!

Iulian Mareș spunea...

Eu, 34 de ani nu am facut la seral (din astia doar cam 7-8 in ture)!
Eu faceam referire la sportivii de performanta, antrenamente, cantonamente si competitii, plus ca la maxim 30 ani ai terminat cu performanta!
Ce faci apoi?...te uiti la medalii?

M spunea...

@Gigi

😁 Poate o sa imi explice cineva.... vreodata.... cum naiba "suntem toti egali" doar la drepturi. la obligatii suntem diferiti!

"Guvernul susține un singur principiu pentru pensii: contributivitate - pentru că nu există două Românii sau două tipuri de români, unii mai speciali decât alţii. Suntem aceiaşi oameni."


@jupderval
Eu respect marii sportivi, cei care au adus faima Romaniei.

Dar, sufletul meu, cand tu te duci la Olimpiada, cu antenor, cu maseur, cu inca 5 oameni dupa tine, stai pe banii mei 3 saptamani si iesi pe ultimul loc ce mama naibii ai cautat acolo?
De ce dracu trimitem sportivi la competitii internationale, pe fooooooarte multi bani cand recordul lor personal nu ii apropie nu de medalii, dar macar de un loc pe la mijlocul clasamentului?

Iar cu artistii? Daca la militari spui ca "trebuie sa fi fost in teatre de operatii" pai spune si la hartisti: "trebuie sa fi castigat macar un Oskar sau un Glob de Aur, sau un BAFTA" nu ca a cantat la Caminul Cultural din Marastenii din Deal. Mai au si tupeul sa isi foloseasca imaginea pentru a incita la violente si la ura...

M spunea...

Pensii ocupationale
"Legea transpune prevederile Directivei (UE) 2016/2341 a Parlamentului European şi a Consiliului din 14 decembrie 2016 privind activităţile şi supravegherea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale (IORP). Actul normativ defineşte principiile înfiinţării schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, constituirea fondului de pensii ocupaţionale prin contract de societate civilă, colectarea contribuţiilor şi investirea resurselor financiare ale fondurilor de pensii ocupaţionale, precum şi plata pensiilor ocupaţionale."


Asa, si peste 30 de ani vine guvernul X la putere si spune ca legea a fost nasoala, ca suntem toti egali, ca aia au pensii nesimtite si iti taie pensia ocupationala in uralele celor care nu au contribuit! O sa imi spuneti ca nu se poate, ca legea... ete na! Acum 30 de ani asa se zicea si de pensiile militare!

Leon spunea...

O sesiune extraordinara a CD, probabi va avea loc in ultima saptamana din aceasta luna, la solicitarea a 1/3 din numarul total de deputati si o poate convoca Marcel Ciolacu, nu L.Orban !

CEZAR spunea...

m-Ale
Tu indice de corectie 1 , 00000000 ! Ma bucur pentru tine , pentru ca ..meriti !
Eu prind un 40 %...in anul 20 - 20 !

CEZAR spunea...

Lautarii (chiar si cei din Armata) au avut viata ..grea !
Va dati seama daca ploua la o ..nunta ..botez ...pana intrau sub adapost ...le uda trombonul...!!
Deci merita la ..exceptii...!!

Leon spunea...

In functie de evolutia evenimentelor din Orientul Mijlociu, cred ca totusi Presedintele Iohannis ar trebui sa solicite Parlamentului o Sesiune Extraordinara, chiar saptamana viitoare..!

Dan spunea...

Nu am afirmat ca militarii au pensii speciale. Am intrebat cu ce ne ajuta pe noi desfiintarea lor?! Probabil cu nimic

Gigi spunea...

@M
Hartiştii,fie ei şi din armatã,mai cântã pe la paranghelii,sã ne spunã dacã achitã la stat impozit pe banii câştigaţi din acele activitãti.Este venit,nu?Iar,cei care am lucrat în operativ,precum şi ceilalţi,toatã viaţa şi nu am avut posibilitatea sã facem un ban în plus decât din solde,suntem şi la pensie dezavantajaţi.
Din nunţi,botezuri etc.se fac bani frumoşi unii nici mãcar nu umblã la cardul de pensie.
Nu mã intereseazã,dar mãcar sã nu ne ia de fraieri cã nu stim acest aspect.Adevãrul trebuie spus,chiar dacã voi atrage mii de înjueãturi din partea acestor categorii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Unknown, pe 07 a fost un camarad programat, eu doar fiind atentionat ca o sa fiu programat intr-o zi la pastele cailor, si care s-a dus sa ne spuna domnia sa cum a fost in ,,audienta'' la sinistrul adormit al Hapararii cortului propriu de dormit bustean, pentru ca eu i-am scris clar si raspicat ca, daca are de gand sa sa ma puna la dispozitia slugilor si clocarilor gulerati care-i fac vant cu evantaiul si-l pazesc de musca la somnul lui tata mare, s-o lase moarta si sa-mi anuleze invitatiunea, ca eu n-am bani de cheltuit pe trenuri si sa ma vantur aiurea, doar sa-i vad pe niste paduchi mafioti, cocosati si harbuiti de hartoagele razuirilor la penziile cazone cum se chinuie sa ma prosteasca in față, sa ma duc bou ca sa ma intorc vaca! Mi se da asigurari ca este domnia sa in macra si ciolane, ma duc, daca nu, NU!

Iulian Mareș spunea...

Fratilor,
stiti ceva? Luati la puricat marii cantaciosi pe bani publici din ziua de azi! Si incepeti cu betivul drogat cu ifose de elitism, Tudor Chirilă!
Dar, va spun eu...platesc doar taxa de compozitor!

Iulian Mareș spunea...

Sigur prinzi!
Sa ne anunti cand ti-a intrat! Tu esti dus? Te bucuri de prostia lui Les?
100% sa aiba dreptate si tot nu trece proiectul lui in conditiile actuale!
Oricum, eu kiar sunt pentru, deoarece tu ca exemplar esti unic, camarazii sunt multi!

Iulian Mareș spunea...

Tu ai suflat in trombon, de stii? ...lasa oamenii in pace!
Inainte vreme, porneau cu cantarea inaintea trupei, pt incurajare si/sau transmiterea de mesaje sonore!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
are consilieri, iar cu secretarul general CSAT ma cunosc din 96!
Daca i se sugereaza ceva, EL face invers! In plus UE nu si-a definit clar pozitia si optiunile!
Sa vedem ce va iesi din consultarea NATO, mai intai!

M spunea...

Hi,hi,hi! Daca NATO decide sa mearga la razboi sa vezi cum se potolesc cu "pensiile nesimtite ale militarilor" mai ales cand o sa inceapa sa vina cosciuge acoperite de drapelul tricolor!

Sau credeti ca sepcuta aia luata de la Trump nu o sa ne coste? Daca ii mai da o sepcuta, Johannis e in stare sa o trimita si pe Carmen la razboi. E de ajuns sa o vada musulmanii in fustitele alea de adolescenta purie ca iese o alta revolutie islamica! 😁

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/turcan-se-plange-ca-nu-e-vointa-politica-pentru-eliminarea-pensiilor-speciale-doar-un-joc-de-imagine_721577.html

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Saracii greieri.Le plangeam de mila cand unul mai hatru le arata o lamaie.Ma intreb daca cei care le-a dat un plus de 50% sunt intregi la minte?Idem pentru jurnalisti.In cazul lor seamana a mita.

Militar de la 14 ani spunea...

Prea multă agitație. România nu are niciun cuvânt de spus. Ce ordonă USA și marile puteri NATO, aia execută România. Și mai e folosită la vot, să ridice mâna așa cum i se ordonă. Ce mama naibii să convoace, ce să hotărască? Chiar unii sunt naivi!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

IFRIM mai curand ar trebui sa ceri despagubiri celui care te-a trimis la scos carbune.Fa sapaturi sa afli ce interes a avut.Nu vreau sa-ti stric buna dispozitie dar am vazut cazuri fara numarcand ostenii se duceau ca sa aiba de unde veni.In concluzie ia un sac la tine ca sa ai cu ce duce banii pe care ii vei primi .

BONIFATIE spunea...

G4 dixit:
„Liderul deputaților PNL vrea sesiune extraordinară pentru abrogarea pensiilor speciale. Florin Roman: PSD să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor”. Să observăm că unii parlamentari au chef de muncă pentru a procrea.

Leon spunea...

Si totusi saptamana viitoare vom avea o sesiune extraordinara a Parlamentului cel putin pentru repartzarea OuG nr.1/2020 la comisiile din Senat !

M spunea...

La Ministerul Muncii a fost numita secretar de stat una dintre cele mai agresive, mai putin informate si mai "basiste" persoane pe care am vazut-o, Ioana Felicia CONSTANTIN.
Aceasta femeie a proferat jigniri de neimaginat la adresa militarilor, probabil invatate de la matrozul betiv care ii este sef la PMP. Cariera acestei domnisorici a trecut si pe la cealalta troscangioaica respectiv partidul M10.
Basescu isi impune pas cu pas marionetele in conducerea Romaniei.
Ioana Felicia CONSTANTIN ma face sa o regret pe Olguta ca sa va dati seama ce panarama au adus astia la Munca!

Unknown spunea...

Se pare ca pe langa faptul ca fiind pensionar militar care provine din randul muzicilor militare,avand o pensie de 2400 lei care se completeaza cu mult trambitata de 50% crestere a unei uniuni de creatori,astfel ajungand la 3600 lei,nu e de-ajuns ca se uita civilii crucis la mine de parca eu l-am omorat generalul iranian Soleimani,hop-top au aparut diverse comentarii, as spune chiar malitioase,in ceea ce priveste ocupatia mea din perioada armatei si chiar mai tarziu!Va instiintez d-lor colegi ca majoritatea FANFARAGIILOR PENSIONATI au acelasi nivel de pensie ca al meu,si mi-e tare greu sa ma scuz in fata dvs.pentru faptul ca am avut veleitati de muzician,am facut 5 ani de scoala apoi mi-am urmat cariera.P.S.Dupa calculele mele pensia mea ar trebui sa fie la nivelal a 3500 lei.Nu-i asa ca pare...speciala!

Viorel spunea...

Cu regret vă pot spune că greșiți domnule Anonim. Am prezentat într-un comentariu anterior un coleg de-al dumneavostră născut pe data de 30.12.1973 și ieșit la pensie pe data de 30.11.2016 la vârsta de 42 ani și 11 luni cu o pensie de 2.474 lei (este mult sau puțin pentru vârsta și anii de muncă prestați ca militar ?, nu uitați că în cei 42 ani și 11 luni intră și anii de școală pe care i-a făcut / 5 ani cum specificați în comentariu) + 1237 lei indemnizașie lunară = 3.711 lei. Vă întreb din nou, comparativ cu mine care am lucrat 34 ani + 2 școală = 36, cu vechime cumulată 50 ani și 7 luni, ieșit la pensie la 55 ani cu o pensie actuală de 3.400 lei, este mult sau puțin ? În 2002 când s-au desființat muzicile militare unii au acceptat alte funcții dacă au găsit, alții s-au mutat în alte garnizoane pe alte funcții și au rămas în sistem, au luat-o de la zero pe funcțiile respective, marea majoritate vrând să rămână lângă familie au trecut în rezervă (Bă, îmi fac formație și vin să vă cânt la nuntă, botez sau petreceri, nu mor de foame ca voi) și acum de ce vă plângeți ?

Unknown spunea...

Cheia tuturor RELELOR - e in constitutie -art.147, alin. 2 -care permite ORICE "FANTEZIE "-...judecatorilor C.C.R; ..va mai amintiti- vorba judecatorului CCR - Predescu- in IUNIE 2010 -adresata -lui Iosif BUBLE, citez aproximativ:..."ce-ai vrea- domnule-sa-mi tai (...eu...) PENSIA ...??..."...!