Un produs Blogger.

marți, ianuarie 21, 2020

Vela vrea să mute Jandarmeria la țară

30 comments
Ministrul MAI, Marcel Vela propune ”comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a 
crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă. (...) Poliţia va executa toate 
misiunile specifice pe linia menţinerii ordinii şi siguranţei publice în mediul urban în timp ce 
Jandarmeria va prelua aceste atribuţii (inclusiv cele specifice poliţiei judiciare) în 
mediul rural. În plus, în reformarea MAI se are în vedere şi reintroducerea poliţistului 
sectorist” se arată într-un document consultat de Adevărul.
In felul acesta putem vorbi de o reală desființare a fostelor trupe de securitate, înlocuite
în postcomunism de Jandarmerie.
Dacă îi lăsau pe #rezistenți să o dea jos pe Veorica pe 10 august... nu-i durea acum nici în
cascheta cu vizetă.

30 de comentarii:

Sorina spunea...

Tare !!!Gelu Voican Voiculescu a favut plandere pensla pe numele lui Orban si incaa 3 printre care si aleiavde ka munca pentru grup infractional .....veti gadi dcs si acest subiect deci

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

In mediul satesc e dezastru .Nu vad dece numarul politistilor nu e bine sa fie suplimentat cu jandarmi.Oricum jandarmii taie frunza la caini stand pe la judecatorii,parchete,prefecturi,consilii judetene.E de rasul curcilor sa vezi jandarmii mentinand ordine la sfanta Paraschiva si alte sfinte si sfinti facatori de minuni.O fi Vela liberal dar trebuie facut ceva pentru a sporii posibilitatile politiei.
In alta ordine de idei mi se pare foarte restictiva legea privind armele si munitiile.Talharul daca e sa aiba arma o face fara nici o hartie iar eu trebuie sa urmez un curs de pregatire si sa ma blindez cu o mie de hartii.Pentru un amarat de pistol cu glont de cauciuc care este de fapt o jucarie trebuie sa obtin permis de port arma si sa_l pastrez ca pe sfintele moaste.

BONIFATIE spunea...


De acord cu d-l LMMT. Plus ce mai vrea Vela cu sectoriștii.
Dacă era un sectorist la Caracal, îl găsea pe nebun, fără GPS, în cinci minute. Știți care era ABC-ul sectoristului. „Cunoașterea temeinică a populației și teritoriului de competență”.
Așa că ideea nu este rea, indiferent de la cine vine.

Gigi spunea...

Nene Miticã,aveţi dreptate în tot ce spuneţi în postare!

DECEBAL spunea...

Acestia ar face orice sa se bage in seama. Ar face orice sa abata atentia de la trasnaile facute de cand sunt la guvernare. Se intrec care sa fie mai cu mot in afirmatii. Doamne cata importanta isi dau acestia, din pacate fara acoperire. Apropo, cine credeti ca isi va asuma infaptuirea unirii de la 24 ianuarie.😉

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La oras, jandarmii se lupta cu boschetarii prin gari si piete, numai noaptea cand au insomnie si nu pot dormi prin magazii si baruri de noapte, ca ziua nu-i vezi nici cu lupa decat pe la magistraturi, dar la tara au ce face, ca pe timpuri, cu precadere in judetul Vaslui sa autorizeze violurile si betiile!

Mihai spunea...

Să mai si zâmbim.
https://youtu.be/VbySIsyA4xc

La căta pregatire juridica au, asta ar mai lipsi. Din SGV facuti majuri si bătăusi. Eu cred că posturile de la tara au nevoie totusi de oameni instriți si bine stiutori de legi.
Multi nu sunt in stare sa scrie corect un proces verbal darmite sa mai faca si dosare de cercetare penala ,etc.
O sa fie in multe cazuri ca-n filmale cu ”Louis de Funes si Jandarmii” !!!!!!! O sa stie oamenii legea mai bine ca ei !!!!!!

Alex spunea...

"Jendarii" in mediul rural au existat si in perioada interbelica.Nu se intampla nimic pozitiv,daca in locul a doi politisti care actioneaza in mediul rural,aduc doi jandarmi.Efectivele trebuie suplimentate.Intr-adevar dupa cum arata d-l "Mitica",este jenant ca un numar mare de jandarmi indeplineste functia de agent de securitate(trezorerii,judecatorii,parchete...e.t.c.),functie ce poate fi indeplinita de un agent al unei firme specializate de paza,pe un salariu mult mai mic.Prezenta jandarmilor pe.strazile si ulitele din mediul rural ,ar mai."calma" un pic dorinta.de afirmare a unor cetateni certati cu legea.Daca "reanvie"functia de sectorist ar fi grozav.Imi amintesc de Cartea de imobil di de obligativitatea celui care raspundea de actualizarea ei.Sectoristul trecea periodic si urmarea modificarile sparute.Acesta cunostea exact situatia operativa din zona de responsabilitate.Stia minusurile si plusurile fiecarei familii,"mirosea" persoanele predispuse la savarsirea unor infractiunui,era respectat si multi ii stiau de frica.Acestea sunt vremurile bune.
In ziua de azi cand infractionalitatea este foarte crescuta ,cand multi dintre cei certati cu legea dorm cu kalasnikovul sub perna ,mi'e teama ca viitorii sectoristi vor avea viata grea.Aici mai trebuie facut ceva.D-l Velea vrea actiune.De la vorbe ,pana la punerea in aplicare a acestora va mai trece timp.Ideea este buna.

marvas66@yahoo.com spunea...

O idee foarte buna!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Civilule o dai in bara.A mai scos unul MApN in strada si a sfarsit ucis.
Avyanuc@nu toti politistii intocmesc dosare de cercetare penala.Intocmirea dosarului de cercetare penala se face sub indrumarea unui procuror.
Mai multe posturi de politie inseamna o sectie.Functia de sef sectie politie este de comisar-sef.

Alex spunea...

Mash nu are nicu o legatura cu tema propusa.Ma uit cu placere si-l revad ptr.a nu stiu cata oara.Probabil ar trebui sa invatam si noi sa facem haz de necaz,sa ne bucuram de micile placeri pe care ni le ofera viata,sa traim fiecare moment la maxim.Oricum medicii de acolo au mare noroc ptr.ca cei care ii comanda au un simt al umorului deosebit,specific americanilor.

Cezar spunea...

@/Viorel
Nb
Cursuri de perfectionare.fagaras 3
Nivel companie.batalion..6 luni
Nivel batalion .brigada 6luni
Brevetare TAB.2LUNI
LUPTA IN MUNTI.PREDEAL..3LUNI
PSIHO.PEDAGOGIC .BUCURESTI.3 LUNI
MINA GORJ..2 ani..
Campanii agricole..Banat..Calarasi..Zimnicea..cu minim 120 militari in detasament
Deci.....???
**
Le multumiti celor din MAI..?
INSEMNEAZA CA NU SUNTETI MApN
Stiti de cate ori au mai mult acum pe functii echivalente??
Stiti cat au manipulat pe burtile verzi di mapn?.si se pare ca o fac si acum..de 2 zile
In 89 am salvat pe 16 multi.cu detasamentul de militati cu care am actionst pe 16...care iesisera cu sapca si pulanul in oras!
In rest ..numai de bine
Intrebare: de ce nu.si fac legea lor?
Nominalizeaza o armata din lume care..are legea comuna cu politia

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Tanti iar ai scris la lumina orbitoare a unui felinar stins.

Viorel spunea...

Domnule Civil,
Fie ziua, fie noaptea, militarul român se află la datorie, la muncă, acasă (știe când pleacă/mai puțin la alertă, dar nu știe când se întoace, câte 2, 3, săptămâni sau chiar și mai mult în poligoane la instrucție, tabere, aplcații, trageri, misiuni interne / externe, serviciu de zi pe unitate, etc.). Am mai spus, dar mă repet, rupt de realitatea externă (viața civilă), închiși între 4 pereți (unii) și 4 garduri, când pleacă pe poarta unității sunt teleghidați. Ca polițist ai posibilitatea de a relaționa cu civili, personal din instituții, altfel vezi viața și altfel îți formezi comportamentul. Un militar în civil îl recunoaște pe un altul după mers, mișcări, modul de a saluta, etc.
Oricum Civilul ne-o trage tuturor prin legi, O.U., H.G., etc., atât nouă cât și dumneavoastră.
Faptul că există unele divergențe de opinie între militari/militari, polițiști/polițiști, militari, polițiști/civili, se datorează tot celor menționați mai sus.
Ce fac sau unde sunt militarii ziua sau noaptea, vă răspunde poetul Vasile Alecsandri.
„Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
Fie zi cu soare fie, sau cerul noros,
Fie ploi, ninsoare fie, noi mergem voios, drum bun”.

Mihai spunea...

Ascultati pe Realitatea mizeriile din spitalele românesti

CEZAR spunea...

..si pentru ca-i ...film..!

BONIFATIE spunea...


Bună idee d-le CEZAR! De ce să-și mai facă o altă lege.
Să-i cuprindă direct în legea magistraților, că tot lucrează c.p.-iștii cu magistrații-procurori.

Iulian Mareș spunea...

Civilo,
Modifica tu legile!

Iulian Mareș spunea...

Așa târziu îl vizionezi?

Iulian Mareș spunea...

Eu sunt #, mă uit numai la Moise Guran și Discovery!

Leon spunea...

T3, in perioada sarbatorilor de iarna, nepoata mea era cu familia in Sibiu si din nefericire au racit copii si a trebuit sa se interneze la un spital din Sibiu pentru o saptamana !
Daca pana acum aveau in plan sa revina din Germania, unde lucreaza cu sotul, acum ne-a zis ca se mai gandeste daca se intorc in Romania; asta apropo de conditiile oferite de spitalele noastre..!

Mihai spunea...

Corect ,domnule Leon.
Sa nu avem nevoie .
Mergem din rau in mai rau in loc sa ne ridicam la standarde si protocoale care pun in prin plan pacientul si ii urmaresc evolutia bolii si tratamentului pas cu pas .
Ba din contra ,multi pacienti sub diverse motive ajung refuzati la internare !!!!!!!!!
La noi poti sa fii trecut la vesnicie de ani buni si medicul de familie habar sa nu aiba de cat de interesat sau oligat este sa cunoasca indeaproape soarta pacientilor.
Cat de spitale ,cel de sus cu mila . Au devenit o spaima. Mergi cu o boala ,iesi cu 5 plus ca mai suporti tot felul de umilinte si practici neconforme .
Daca nepoata a fost la spitalul de copii din Sibiu ,imi explic nemultumirea.
Nu este singura in aceasta situatie.S-au castigat procese impotriva lor si tot degeaba.
Mafia din ministerul sanatatii este de neclintit.

Viorel spunea...

Domnule Cezar și eu am muncit 2 ani de zile la Casa Poporului (1988-1990) cum voia tov. N.C. (2 ani în Ec. Naț. și te muți unde vrei) ca să pot pleca din garnizoana Galați în altă garnizoană. Poate pentru dumneavoastră “nu sunt M.Ap.N.”, cu toate acestea, am muncit 36 de ani ca și elev/cadru militar (în 1989 eram în Piața Rahova, cu părul ca și ghimpii la arici și pielea ca de găină de curajoși și derutați ce eram).
Eu mulțumesc oricui (M.A.I., S.R.I., S.P.P., chiar și unor parlamentari dintr-un partid pe care nu îl agreez) dacă demersurile inițiate de noi (instituția M.Ap.N.) sunt susținute și de către aceștia, indiferent dacă au și ei un interes al lor. Atingerea scopului final contează.
În comentariile dumneavoastră mi-ați etalat funcțiile, cursurile și misiunile îndeplinite. Fără falsă modestie, la vârsta de 27 de ani (acum are 33) fiul meu doar cu 4 ani de facultate și 1,5 ani master, ca responsabil I.T crează programe ca să îmbunătățească/ușureze activitatea muncitorilor și ca inginer cu planificarea producției asigură îndeplinirea planului de către aceștia asigurând salariul la 450 muncitori și 44 personal TESA. Are sau nu are răspundere comparativ cu un Cdt. B. care indiferent de deciziile/activitățile pe care le ia/desfășoară pe 15 ale lunii intră salariile în contul subordonaților ? Mă refer doar la responsabilitatea privind asigurarea salariilor subordonaților. Excepție B. care execută misiuni în T.O.
Eu am stat de vorbă și cu prefectul, președintele C.J., primarul din județ pe diferite probleme și dumneavoastră puteți întreba președintele partidului pe care îl agreați, de ce nu inițiază o lege a pensiilor pentru polițiști, separată de cea a militarilor.
Și dumneavoastră și mie ne place să ne amintim și să vorbim de timpuri apuse, nevoia ne obligă să revenim la realitate altfel vom cădea la pământ și cu greu ne mai ridicăm, dacă ne mai ridicăm.



Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Greșit....
Comentați este corect!
Comentăm este greșit! ... pt că tu nu faci parte din castă!

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Tu nici măcar nu înțelegi sensuri simple, dar motivații complexe?
Cine merge la război că la nuntă?

Iulian Mareș spunea...

Civilo,
Ia un 4! Citește misiunile și legea de funcționare și organizare a Jdm.
Apără ordinea publică....evenimente sociale!
Crezi că vin să primească colivă, mah calicule?

Mihai spunea...

@ nea mitică
În Romania cf legii ,cercetare penala (dosare) face doar politia sub coordonarea procurorului . Daca inlocuiesti politia rurala cu jandarmeria acordand jandarmeriei drept de cercetare penala trebuie in primul rand sa modifici legea ,apoi evident ca jandarmii trebuie pregatiti ,instruiti si si testati in vederea exercitarii unor noi atributiuni .
Si chiar pentru aplicarea de sanctiuni contraventionale pentru fapte comise in afara ordinii si linistii publice trebuiesc pregatiți.
Nu poti sa faci aceasta rocada de azi pe maine . Și nici nu poti supune cetatenii unor suplicii din partea unora fie ei si trecuti cu grupa ca gasca prin apă .......... pe la locatiile Spiru Haret- Drept ,etc din teritoriu,.
Ș-apoi nu mai suntem prin anii 1930 ,suntem in momentul in care toti sunt destepti ,toti considera ca stiu legea , orice lezat in drepturi iti da replică ferm ”te dau in judecata” !!!!!!
Initiativa nu-i rea dar trebuie gandit bine atributiunile si colaborarea cu org de politie.

Unknown spunea...

Aceasta este realitatea, dar observ unii comentatori care nu au lucrat în MAI, dar știu ei cum trebuie, fără a deține minimul de expertiză.

CEZAR spunea...

Iarasi v-ati LIPI !
NUUU..LEGEA VOASTRA ..CAUTA un NUME POTRIVIT ..daca nu o sa-l zic eu !

BONIFATIE spunea...



D-le CEZAR! Nu mai putem nici glumi!? Azi este joi, nu-i marți.
Aveți ceva cu orologiile care bat aiurea?!
N-am treabă cu „LEGEA VOASTRĂ”. Mă mulțumesc și cu contributivitatea.
Iată un protest de azi al SCMD-ului care parcă-i mai logic decât aberațiile unora:
„Doamnelor si domnilor deputati,
Va solicitam prin prezenta respingerea prin vot, marti 28 ianuarie a.c., a Pl-x 166/2018, respinsa de Senat la 26.03.2018 si a Pl-x 292/2019 respinsa de Senat la 19.06.2019.
Motivatia noastra consta in includerea in aceste proiecte, anticonstitutional si in dispretul Tratatulu1i de aderare la NATO, a politistilor, care sunt parte integranta a Sistemului unic si unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala. Fosti militari prin pregatire si juramant, actualmente functionari publici cu statut special, politistii redevin militari la trecerea in rezerva, conform Legii 223/2015 care nu are nici o legatura cu legislatia „pensiilor speciale”, neagreata de dvs. Daca veti comite aceasta aberatie, pe ce baza legala veti mai raspunde solicitarilor partenerului nostru strategic, la cererea de trimitere in teatrele de operatii, alaturi de militari ai M.Ap.N. si a unor detasamente de politisti si jandarmi. Situatia este cu atat mai grava cu cat ministrul de Interne intentioneaza sa-i transforme in civili, fara obligatii militare la pace sau in situatii speciale si pe jandarmi si pe pompieri. Ati stabilit deja si noi nu stim iesirea Romaniei din NATO si integrarea in CSI?
Protestam, de asemenea, in numele tuturor membrilor S.C.M.D., membri cotizanti ai uniunilor de creatie (ziaristi, scriitori, compozitori, artisti plastici, etc.) de anulare a indemnizatiilor acordate la pensii de respectivele uniuni de creatie. Doriti economii? Anulati sponsorizarea de catre Stat, in mod nejustificat, a partidelor si ONG-urilor zise de „utilitate publica”! Lupta din altruism pentru binele nostru? Sa traiasca, asemeni sindicatelor din cotizatii si donatii!
Ne manifestam disponibilitatea de a sustine, eventual de a organiza, impreuna cu aliatii nostri, orice manifestatie de protest in cazul in care se vor schimba statutul si drepturile jandarmilor, politistilor, pompierilor si membrilor rezervisti ai uniunilor de creatie.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU”