Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 18, 2020

Vi-l mai amintiți pe Don Corleone din Bartolomeu?

45 comments

Mare băsist și iute vărsător de zarvă pe când semna @akord 87
Mai nou... este preocupat de ecologie. Nu-l mai interesează pensiile militare!

45 de comentarii:

Gigi spunea...

Dacã e de-al personajului respectiv,care am o reţinere lesne de înţeles sã-i mai pronunţ numele,e clarã situaţia.Cine se aseamãnã se şi adunã!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i cel de prin zona folclorica a gazarilor, sau Buzau, cu aventuri asa zis amoroase, in care femelele erau chemate la intanliri prestabilite, iar el ascuns de dupa stalpi se amuza ca-l asteaptau zadarnic?

laurentiuakm spunea...

Bună seara. Ştiți ceva despre proiectele ce se vehiculează de curând prin Guvern cu creşterea surpriză a vârstei de pensionare la MAI?

Huhu Rezea spunea...

Cum, nu ți-l mai mai amintești pe @Doru Serban, zis si akord ;i Don Corleone, care în urmă cu 2 ani s-a oferit să-ți doneze un calculator, dar s- răzgândit?
Era "amic" cu Eufrosina, Cezar, alecu, tigri 2.....
După actualizarea din 2017 s-a lăsat de pensiile militare...
Eu m-am bucurat că mai dă semne de viață pe FB....Spunea că suferise un preinfarct.

Huhu Rezea spunea...

Din câte stiu eu, Proiectele depre pensiile militare, care mai sunt în dezbatere în Parlament, niciunul nu vizează creșterea vârstei de penionare pentru polițiști.
A fost unul nasol, cel depus de liberalii vâlceni, care propunea, nici mai mult nici mai puțin, decât scoatrea polițiștilor și paznicilor de pușcării din Legea pensiilor militare. Chiar era o problemă de vârstă de pensionare pentru polițiști.
Uite că, în Comisia de muncă s-a găsit unul de la UDMR și altul de la Ciuma roșie, pe ăstă nu știu ce l-a apucat, că polițiștii și paznicii au votat cu dreapta, care au propus un amendament prin care a fost eliminată modificarea legii 223 din proiect.
Proiectul, cu eliminarea pensiilor și indemnizațiilor speciale, dar cu polițiștii păstrați în pensiile militare ,va fi adoptat în zilele următoare, în CD, în ședință extraordinară.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Aha, Onorabile, mi-l amintesc! Ii multumesc pentru scula performanta! A facut ca Becali: Promite in public, daca e filmat, dar de dat da cand scapa porcul de Ignat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu m-am suparat, neavand nici un fel de obligatie, si chiar ma intelegeam bine cu el! Ii doresc sanatate si sa depaseasca cumpana! Toate ca toate, dar numai de boli sa nu auzim pe aici, mai ales ale camarazilor! Sa revina si pe aici, pentru ca e nevoie de forte si coloratura in diversitate!

Leo spunea...

Umblă totuși un zvon , că s-ar punde de o oug pt. stoparea hemoragiei din MAI până la echilibrarea sistemului în reformă acum și până la stabilirea problematicii cu inechitățile din sistemul de pensii militare. Zvonul l-am prins de la un fost coleg și fost șef de inspectorat care este cam ancorat în evenimentele zilei deși e și el pensionar....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Kiar aveai asteptari?...leaga 5 cuvinte?!

Iulian Mareș spunea...

Arată rău săracul!
O fi de la boală sau...din cauză de "Mona", care tine indecent mâna?

Iulian Mareș spunea...

Mă bucur că a trecut peste infarct! Căci la vekimea lui reală nu-l ajută prea mult nicio lege.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Multitudinea de proiecte legislative privind pensiile, salariile/soldele, vârstă de pensionare, precum și abundența de amendamente kiar nu este întâmplătoare, ci mai mult, reprezintă o școală politică parșivă, conform căreia cu cât vorbești/dezbați/denigrezi sau te faci că vrei dreptate, se va realiza cu mult mai puțin decât kiar ei, politicienii, și-au planificat!
De la o guvernare de dreapta/centru dreapta, mai ales împănată și cu neomarxistii te aștepți sa repare ceva in in măsura în care știi ce se poate face dreapta!
Valabil și pt ambidextri!

CEZAR spunea...

il ajuta...OGU-CIUCA..si inca bine de tot...

Huhu Rezea spunea...

Crezi că el este în acel video ecologic?

M spunea...

@Iulian Mareș
te aștepți sa repare ceva in in măsura în care știi ce se poate face dreapta!

Plecati de la premisa gresita ca sunt interesati sa repare ceva. Au venit la ciolan la fel de decisi ca si oricare altii sa se imbogateasca.

@Leonard
Ce se vorbea era despre clarificarea conditiilor stipulate de L223, art. 17, alin. 1, lit. b - in contextul preconizatei reorganizari a MAI pe regiuni, a privatizarii serviciilor SMURD si a impunerii cadrelor de partid in functii de conducere (depesedizarea prin penelizare).

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Numai C și T2 știu cum arată!

Unknown spunea...

Dl Huhu in ceea ce privește proiecte în parlament prin care se propune mărirea vârstei de pensionare pentru polițiști și militari, dati- mi voie sa va contrazic.Proiectul propus de Brăiloiu de la PSD a trecut chiar și de Senat iar vârstă minima de pensionare propusa este de 50 ani.Din cate cate mai sunt alte două proiecte depuse unde vârstă propusa este de 52 și 53 ani !

Mihai spunea...

Probabil că unii nu intelege ca ”SMURD” pornit din ”ONG” nu se poate privatiza !
Unii chiar nu inteleg problemele din sistemului de urgenta dar emit ipoteze ca sa fie in trend cu vremurile din politica ......zic ei.
Unii nici macar nu stiu ca ”Sistemul de Urgente ” se compune din ;
-”SMURD -copilul de suflet al lui Arafat ,dotat cu cea mai buna logistica si personal calificat si cu pregatire continuă, realizat din fonduriri guvernamentale ,donatii banesti prin sistemul 2% din impozit ,donatii logistice din partea tertilor parteneri externi
- SAJ (Serviciul Judetean de ambulanta ) -copilul sarac al lui Arafat si cu personal mai putin profesionist si chiar pe baza de voluntariat ,finantat slab prin fonduri guvernamentale si fonduri de la Consiliile judetene ,autospeciale slab dotate si putine prevazute cu medic la interventie ,autospeciale care din cauza slabei dotari nu pot face transport de bolnavi in afara granitei,etc
- Punctele de primiri urgente UPU - medici putini suprasolicitati si asistenti putini , multi pe baza de voluntariat,dotare slaba , finantare slabă de la consiile judetene de care apartin spitalele judetene ,timp de asteptare enorm ,investigare cu logistica spitalului si de multe ori doar dupa ce-si termina medicii de spital programul zilnic de investigatii clinice ,tomograf computer tomograf ,alte investigatii radiologice , imagistica , gastro ,etc. Procedeie greoaie de internare prin UPU ,mai ales daca ai preferinte la anumiti doctori (drept legal) care in acel moment se afla in sali de operatie ,vizite de salon ,etc ,procedee foarte greoaie de reinternare prin transfer intre spitale ,acest lucru fiind posibil doar prin externare si reinternare prin UPU la respectivul spital judetean ca asteptarea si hartuiala de rigoare,etc, purtare abuziva fata de clienti de foarte multe ori ,etc
Degeaba recent au dat dispozitie ca timpul de asteptare in UPU sa nu fie mai mare de 4 ore fiindca medicii nu sunt” Mafalda” atata timp cât aglomeratia si conditiile de lucru sunt aceleasi.
Daca aveti nevoie de interventie probleme cardiace sau bolnavi cu paralizii sau nedeplasabili insistati la 112 sa va trimita SMURD-ul din prima fiindca asa aveti o sansa sa va rezolvati problema. Daca vine SAJ v-a trebui sa rugati vecinii sa va ajute sa transportati bolnavul in autospeciala (daca-i aveti) si veti constata ca nu au personalul ,aparatura si pregatirea sa rezolve problemele cardiace.Oricum cand sunt depasiti si nu sunt vecini si apartura ,etc cheama ei echipajul SMURD ,dar poate prea tarziu.
Iar daca sunteti in mediul rural lucrurile sunt si mai grave ,SAJ o sa va trimita autospeciala cea mai apropiata din oarecare comuna unde au incropit o asa zisa ”clinica ”cu spitalizare de o zi sau ”centru de urgenta” in subordinea primariei si pe unde sunt angajati numai personal loco pe baza de pile , absolvent la forme reduse de frecventa de tot felul de postliceale. Pun bolnavul cu chiu cu vai in salvare si pe traseu daca cazul este grav se intalnesc cu autospecialele dotate si cu medic ,transfera pacientul si la spital dupa cateva ore il declara decedat ,scapand astfel toti de culpă in prima interventie.
Apoi te lovesti de cel de la morga care iti da de inteles ca trebuie sa-i bagi ceva in buzunar ca sa-si faca treaba ,altfel se declara foarte aglomerat ,etc etc ( o mafie nevazuta impreuna cu firmele de popmpe funebre care chiar iti indica cât să dai colo si colo ca sa te rezolve ,mai ales daca necazul ti se intampla vinerea . Si asa sunt de mana -n mana de cel de la popmpe funebre iti rezolva toate actele medicale necesare de la doctori.
Sunt mii de reclamatii la adresa SAJ si UPU la minister ,necitite si fara raspuns . Multi s-au adresat Asociatiei Pentru Protectia Pacientilor care a deschis prin presedintele ei Vasile Barbu (il gasiti si pe facebook) in sprijinul pacientilor numeroase procese impotriva SAJ, UPU si a neregulilor din spitale si chiar impotriva lui Arafat .
-urmeaza continuare-

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu-mi fac iluzii. Cred că am fost înțeles greșit!
Cu mâna dreaptă ei fac lucru manual!
Nu am avut nici măcar o secundă părerea că sunt în stare de ceva...
Dacă luăm în calcul numai câte datorii restante avea PNL anul trecut...
Dna.ministru V. Alexandru vorbește de performanță de dimineață pt separa!
Uită că, numai cei care au făcut performanță pot cere și impune performanță!
Unde și ce performanță a făcut ea? La ONG-uri?
Păi, acolo sunt cei pe care nu-i angajează nici statul și nici particularul, însă sug bănuți precum lipitorile.

Mihai spunea...

Orice judecator din sectia civil poate judeca o contestatie la o decizie de pensie atata timp cât cuantumul pensiei este ”un drept patrimonial ” iar modul de stabile a ”cuantumului” este reglemenat de o lege in functiune.

CEZAR spunea...

..La 70 de ani ......

CEZAR spunea...

Nu-l cunosc dupa poza !
Are functie de Lt.col ..deci pica onorabil pe tabel !
Probabil un picut de ..penalizare ..propbabil...dar apoi iarasi salta la a ctualizare! A fost rachetist ..presupun ca are conditii speciale...daca si m-Al are pentru ascutit creioanele colorate ....!!!

spiritul lui Haret spunea...

In atentia dreptacilor dar si a stangacilor.Daca dreptacii nu se vor tine de cuvant privind pensiile militare vor avea soarta stangacilor.Termen pana la alegerile parlamentare.Stangacii sa nu se astepte ca daca dreptacii vor pica in cap voturile vor veni spre ei. Lumea romaneasca in majoritate sub 60 ani nu se mai lasa pacalita.
Daca Ciuca si ceilalti ordonatori de credit trimit amendamentele la legea 223 la Parlament si presedintii celor doua camere le vor pune la sertar cine o fi de vina?Dreptacii sau stagacii?Intrebare ce calca pe cineva pe bataturi.

Geo spunea...

Dl H ce ne puteti spune in legatura cu informatia CSP a MAI potrivit careia aceasta va calcula din oficiu sporul pt OMM cu 01 12 2019 la valoarea BRUTA(pana acum nu a fost la fel?), sau se beneficiaza efectiv de el in mana! Cu multumiri!

Mihai spunea...

Ce comentarii pertinente cu adevarati profesionisti se purtau candva pe acest blog.Te ingrasai doar citind.
https://www.huhurez.com/2015/03/superbeneficiari-al-l-1642001-si-ai-l.html?m=0

Ce zici Cezare ?

Iulian Mareș spunea...

C,
Unii au pt consum excesiv de cerneală, pixuri, creioane și caiete, ...,, dar despre toate astea tu nu poți fi acuzat sub nicio formă, întrucât ai fost f zgârcit și mult sub un minim consumator!

Iulian Mareș spunea...

Sunt pe țeavă o multitudine de inițiative care mai de care mai tentante!
Kiar dacă trece unul sper că ați auzit de noutatea lingvistică ~a proroga~?
*Nici nu știu cum se poate neutraliza juridic?

Huhu Rezea spunea...

Eu nu i-am auzit pe MAI-știi pensionați după 15 sept 2017 să se vaite că CSP le-a inclus și lor sporul SOSP în cuantumul net introdus prin OUG nr. 59/2017.
Dar di decizia Tribunaluluin Brașov, pe care am analizat-o aici...

https://www.huhurez.com/2019/12/tribunalul-brasov-obligat-cps-mai-sa.html
....rezultă că și CPS a MAI a greșit aplicarea legii 80 după intrarea în vigoare a OUG 59/2017.

Comunicatul respectiv se referă, corect, la adăugarea din oficiu a sporului SOSP la cuantumul brut al pensiei pentru cei care au primit respectivele Semne Onorifice la 01 12 2019. Or, asemenea semne au primit tot în anul 2019 și cei pensionați în anii anteriori, chiar și înainte de 15 09 2017.
In situația respectivă, CSP a MAI emite decizii de calculare a sporului. Nu spun decizii de revizuire, pentru că L 223 a reglementat asemenea decizii numai pentru greșeli în calcularea/recalcularea/actualizarea pensiilor militare.
Nu am cunoștințâ că CSP a MAI emite și decizii de revizuire a deciziilor emise după 15 sept 2017 în care Sporul SOPS nu l-a adăugat la cuantumul brut rezultat după aplicarea OUG nr. 59/2017 ci l-a eliminat prin includerea lui în cuantumul net al pensiei militare.

Cezar spunea...

Iarta.ma ,pentru ca nu te.am pomenit!
De cand iti tot schimbi numele....
Faceam cura de ras...si luptam la baioneta...
Asta.i.i...

Gheorghe spunea...

Bună ziua,

Am și eu o întrebare cu privire la Legea 223/2015. Exista vreo posibilitate de a putea realege o nouă grupa de 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate?
Sunt pensionar din anul 1995 (gradul 1 de invaliditate) și în acea perioadă nu am avut acces la dosar pentru a putea alege corect cele 6 luni. Menționez ca am scris și către CPS MApN și mi-au transmis ca acest lucru nu este posibil. Cu siguranță nu sunt singurul in aceasta situație și dorim să găsim o cale prin care să avem dreptul de a realege.
Va mulțumesc anticipat pentru sfaturile și răspunsul dumneavoastră!

Cu stimă și respect,
Gheorghe Căsăneanu

Leon spunea...

Art.28 din L.223/2015, modificat de OuG.nr.57/2015:
(10) Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al p.m.s SE POATE FACE O SINGURA DATA ...!
Sun proiecte de lege care propun alegerea celor 6 luni in alta perioada !

Fost parasutist spunea...

@avianyc
De ce nu te limitezi tu sa scrii despre ceea ce cunosti cu adevarat? De ce scrii despre sistemul de urgenta (cel ce se adreseaza persoanelor aflate in situatii de risc vital)amestecand adevaruri cu jumatati de adevar si neadevaruri? Sunt o persoana care a lucrat in acest sistem (e drept, doar un an) si de aceea imi permit sa-ti spun ceea ce am spus mai sus. Primul lucru care trebuie stiut este acela ca circa 90% din solicitari nu sunt urgente medicale si asta duce la cheltuieli care n-ar trebui sa se faca, dar dispecerii nu au de unde sti daca solicitantul se refera la o problema ce se constituie, intr-adevar, in risc vital sau nu.
In al doilea rand, SMURD-ul din majoritatea judetelor este incadrat cu persoane care nu sunt cadre medicale, ci militari instruiti doar sa acorde prim-ajutor calificat. Cu alte cuvinte, daca este trimis la o persoana cazuta in strada, ii va acorda aceluia o "ingrijire" minima, apoi il "umfla" si-l duce repede la spital,sau, daca-i "groasa" solicita sa vina o ambulanta de la SAJ. SAJ are ambulante de mai multe tipuri, cu echipaje formate din ambulantier (sofer instruit sa acorde si prim-ajutor calificat)si asistenti medicali foarte bine instruiti, calificate sa faca si unele manevre invazive, alte echipaje sunt formate din ambulantier, asistent (de regula cei mai bine pregatiti) si medic specialist de urgente. Acestea din urma se trimit la cazurile cu adevarat grave (acelea codificate cu rosu: ex. copii, victime ale accidentelor rutiere etc).
Mai departe, exista norme stricte cu dotarile ambulantelor (care, culmea, ce sa vezi, sunt fabricate pe la aia din vest cum ar fi Volkswagen sau Mercedes), iar daca un aparat nu functioneaza in parametri, ambulanta nu intra in serviciu (cam ca pe la aviatia aia in care erai tu mare specialist). Pe vremea cand eu lucram la SAJ Buzau era un singur echipaj SMURD in serviciu (acum cred ca sunt 2) si 17-18 ambulante ale SAJ simultan pe o tura de 12 ore. Si sa nu crezi ca erau doar acelea in dotare. Ca si la avioane, unele erau date la zbor, altele erau la reparatii la uzina, altele in diferite lucrari la SLA.
Inca ceva: unii pacienti raman acasa, nefiind in risc vital, altii sunt adusi la UPU, unde, obligatoriu sunt preluati in cel mult 15 minute (ambulanta trebuie eliberata pentru a fi in masura sa plece cat mai repede la un alt caz). La UPU (care, in treacat fie spus, este incadrat cu medici si asistenti exceptionali profesionisti) asteapta mai mult cei care nu sunt in risc vital si au venit cu mijloace proprii. Ca, uneori, se mai intampla cate o nenorocire, face parte din viata. Si in aviatie, ca si la parasutism, uneori, se mai intampla!

Iulian Mareș spunea...

Deci cu mărirea pensiilor civile s-a rezolvat prin anulare, cel mult ~prorogare!~
Dacă va fi ceva se va situa intre 5 și 10%, mai degrabă 5,1(3)!

Sorina spunea...

Atunci sa ii voteze tot pe cretinii astia !dar dl Ciuca ce o spune ca urgenta nu mao e urgenta

M spunea...

@Iulian Mareș

Am înțeles! Da!

România se împrumută dublu decât pe vremea PSD, alocații și pensii înghețate, autostrăzi blocate, pene-lizare sălbatică și un viitor sumbru. Unde e diaspora care a votat cu ăștia? Undeva bine, cu guverne profesioniste făcând mișto de fraierii rămași în țară.

UE are grijă să blocheze unirea cu o autostradă între Transilvania și Țara Românească cu pretextul idiot al unui gândăcel.
Trepanații s-au calmat, recidiviștii nu mai omoară și nu mai violează, cormoranii nu mai mănâncă pește.

Fost parasutist spunea...

@avianyc
Mai vreau sa spun ca miza indepartarii lui Arafat nu o reprezinta dotarea, care este spre mirarea unora care nu stiu decat din auzite, destul de buna, ci preluarea servciului de ambulanta (de prietenii de afaceri ai oamenilor politici actuali, pedelisti de-ai tai) care, in cea mai mare parte, se autofinanteaza in baza contractelor cu casele de sanatate. De fapt, mai exact se doreste sa se puna mana pe afacere (care este de fapt un monopol), in domeniu vehiculandu-se sume foarte frumoase. Iar daca un privat preia un monopol, ne putem gandi ca in cativa ani sa ni se impuna niste preturi pentru serviciile respective si de 5 ori mai mari. Gata, promit sa nu mai scriu decat daca sunt provocat!

Mihai spunea...

Cu respect ,poate pe la Buzau nu se stie ce este SMURD si ce dotari are prin alte judete ,Mures ,Sibiu ,Cluj ,Bihor.
Aici medicii de familie recomanda chemarea Smurd.
In ultimul timp sub premierul Tudose s-au primit fonduri si s-au cumparat ambulante dotate si pentru SAJ.
Sunt ambulante SAJ care vin din cel mai apropiat centru de urgenta din comune cu asistenti care se chinuie sa puna o branula.
Uite aici ce are SMURD prin alte judete;

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://smurd.ro/unitati/unitati-mobile/&ved=2ahUKEwiVo--Bq5DnAhUGlIsKHekjCowQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw0QsHz5sOKLvJeN4HCwwGlh&cshid=1579460132360

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Parasutist.Nu gresesti.Necazul este ca la UPU sunt putini medici.

Mihai spunea...

Eu nu v-am provocat si va respect punctul de vedere.
A spune ca SAJ este un serviciu dotat la nivel SMURD este valabil pentru unele judete unde SMURD a patruns/ s-a infiintat doar ca nivel uniate de descarcerare.
Sunt insa judete unde SMurd actioneaza cu dotarea specifica foarte buna ,inclusiv ambulante cu aparatura de terapie intensiva.
Nu vreau sa mai lungesc subiectul ,ma rezum doar sa va spun ca la TG Mures locuitorii s-au ridicat in in apararea lui Arafat si SMURD si nu a SAJ pe care-i stiau ce pot si il sabotau pe Arafat.
Va mai dau inca odata link-ul sa stiti si dvoastra ce inseamna serviciile medicale SMURD in unele judete care au acceptat de la inceputuri conceptul.
Nu stiam dece unii colegi care mai trec pe aici chiar si pentru servicii medicale spun ca pe aici este " o alta lume".
Nu va contrazic in ce spuneti , nu sunt de acord cu afirmatii ca se vrea privatizarea Smurd si SAJ ci mai degraba cu unirea acestor servicii in unul singur .Nu se poate serviciu medical cu miniserul de interne ,etc ,ele trebuie integrate intr un singur serviciu si coordonate de unde eficienta este macima.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://smurd.ro/unitati/unitati-mobile/&ved=2ahUKEwiVo--Bq5DnAhUGlIsKHekjCowQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw0QsHz5sOKLvJeN4HCwwGlh&cshid=1579460132360

Fost parasutist spunea...

@avianyc
1. Nu pacientul sau medicul de familie stabileste sa vina ambulanta SAJ sau cea SMURD, ci dispecerul, care este acelasi pentru cele 2;
2. Cunosc destul de bine cu ce sunt dotate cele 2;
3. Cam 80% din toate cazurile sunt preluate de echipajele SAJ. SMURD-ul insa a beneficiat de multa propaganda si este f vizibil mai ales prin acele elicoptere care sunt trimise sa preia de la ambulante sau de la UPU cazurile cu adevarat de risc vital, care depasesc posibilitatile locale. La nivelul comun, oamenii nu fac deosebirea intre unii si ceilalti, spunandu-le tuturor SMURD. Daca veti fi atent, veti observa ca o ambulanta SMURD, cand se deplaseaza la caz, are intotdeauna sirenele pornite, desi, in timp ce ambulanta SAJ nu porneste sirena decat in situatii cu adevarat de risc vital (ex. un blocaj renal nu este o situatie la care sa risti a face accident de la viteza sau de la intrat pe rosu in intersectie).
Mai vreau sa spun ca la mine in casa se afla o lucrare de licenta de apx 120 pagini pe tema acestor servicii, e adevarat, cu accent pe latura economica, pe care eu am tehnoredactat-o, iar autorul ei a primit diploma de licenta.

M spunea...

1. Se vrea privatizarea serviciilor de urgență cu cost mare gen salvare aeriană (elicoptere specializate).
2. Ordinul 1092/2006 stabilește clar responsabilitățile.
3. 😁 Pentru că nu o să citiți vă fac eu sinteza.

SMURD are dotări care acoperă toate tipurile de intervenţii de urgenţă, de la cele care nu necesită prezenţa unui medic, ci doar a personalului paramedical pregătit în acest sens până la dezastrele naturale.
SMURD are dotări precum elicopterele sau bărcile de salvare care permit intervenţii complexe. SMURD este organizat în regiuni concentrate în jurul unui centru universitar.

Ambulanţa pe lângă intervenţiile de urgenţă care necesită prezenţa unui medic poate face şi consultaţii la domiciliu, transporturi de produse medicale, asistenţă medicală preventivă în aglomerările urbane ca, de exemplu, la competiţiile sportive.
Ambulanța este organizată pe județe.


4. În rest PDL vrea să fure și bagă tot felul de pretexte : ce caută la MAI, de ce elicopterele nu zboară nu știu cum, de ce ai alte culori la mașini.
Pretexte de ciordaci dornici de furăciune.

5. Ambulanța a sabotat constant integrarea serviciilor de urgență. Alice Grasu de la București își manifestă pe față opoziția și disprețul față de SMURD. Clanul Grasu s-a impus la ABIf. Ca o chestie amuzantă acum câțiva ani cineva i-a mințit că dacă trec la interne în face militari și nu mai pot lucra împreună. Vă dați seama că au făcut un fel de grevă?
😁

Mihai spunea...

Am spus ca nu va contrazic si va respect opinia.
Adevarul este la mijloc.Stiu bine dirijarea prin dispecerul 112 ,pus la dispozitie destul de tarziu .
Pana sa functioneze acceptabil 112 cei sfatuiti de medicul de familie in caz de urgente majore mai ales cardiace li se dadea si un numar de telefon care suna direct la SMurd.
Acum dispecerul dirijeaza cea mai apropiata salvare din zona ,centru de urgenta din subordinea primariilor cu personalul si dotarea care lasa loc mult de mai bine.
Ca in toate pe la noi unii cu cunostiinte si relatii mai folosesc numarul direct SMURD.
Exact asa cum pe " unul " sus pus in ierarhie il transporta elicopterul pentru diaree sau cum altii tot sus pusi pe la la judete ,etc si scarbiti de spitalele de stat se interneaza in clinicile private pe paturi subventionate de catre CNAS.Iar cand se externeaza totul pare ca internat la stat prin adeverinta CNAS de dovada a platii serviciilor.
Putini romani stiu de smecheria asta. Si chiar daca stii ,nu apuci ....fiindca este un sistem inchis si rezervat.
Asa si cu interventia SMURD.
Nu constitue niciun atentat la siguranta sanitara daca in sistem pot interactiona si elicoptere civile sau autospeciale private cu decontare de la stat.Sunt destui foarte bine dotati si cu personal adecvat pregatit.
Un vecin ,avand tatal nedeplasabil ,de fiecare data cand a fost nevoie a solicitat salvarea privata cu decontare CNAS fiindca ii asigura si brancardieri plus salvare dotata si cu personal calificat.
Nu trebuie sa ne impotrivim chiar la tot ce poate fi bun .Concurenta intotdeauna duce lucrurile in progres.
Asa s-au impotrivit si ca Salvamontul sa intre in sistemul de urgenta si uite ca acum intrat in sistem este spre binele cetateanului.
Toate aceste servicii trebuiesc unite intr-un departament sau asa ceva sub comanda unica si sub un singur minister.
Cu cat mai multi in sistem cu atat mai bine.
In caz de dezastru ,cutremur ,etc este bine sa ai cat mai multi in sistem ,chiar protocoale/ planuri de interventie a celor de la mapn ,MI ,etc.
Interventia la urgente medicale nu este un lucru de neglijat si trebuie privit intr-un ansamblu integrat condus de la un singur pupitru.
Cu respect ,numai bine.
Nu cred ca vrea nimeni sa-si puna in cap lumea cu variante de privatizare. Ar fi si dificil si neproductiv pentru populatia asigurata.Ca este loc de mai bine in sistem ,asta este evident.

Iulian Mareș spunea...

M,
În esență:
-tipul de ambulanță, B, C semnifica dotarea și încadrarea ambulanței;
-vor sa fure si sa paraziteze sistemul SMURD, pt că de aici se pot suge bani f mulți de la CNA, inclusiv cu elicoptere sau avion ekipat pt misiuni MEDEVAC, însă operatorul aerian sa fie tot IGAV/MAI!
MApN a sprijinit mereu SMURD prin transportul aerian, în special cu aeronava SPARTAN ekipata pt transport victime multiple (cam 25-27 maximum poate lua) mai ales în transportul umanitar pt misiuni interne și toate cele externe! Și asta datorită obținerii instant a autorizațiilor de SURVOL și operativității ekipajului, tehnicilor și ekipei de instalare a kitului MEDEVAC.
Totuși, SMURD ar trebui sa akizitioneze și niște elicoptere mai puternice....
Nu știu situația aeronavei aripa a SMURD, care a fost o donație; a fost operaționalizat sau nu? El venise cu resursă cam pe final, parcă...

Iulian Mareș spunea...

Pentru cei interesati de pensii din strainatate:

https://www.dcbusiness.ro/pensia-pentru-munca-in-strainatate-procedura-tipuri-de-formulare_611540.html

M spunea...

@Iulian Mareș

Asa este! Daca ati observat dusmanii SMURD-ului de pe acest forum sunt EXACT postacii PNL. Eu cred ca este o dovada clara ca urmaresc interese straine Romaniei.

Stiu ca sunt eforturi sa aduca piloti de elicoptere la SMURD si de unde sa ii ia daca nu de la MApN. Evident insa ca nu toti au chef sa zboare in conditii interventiilor SMURD asa ca recrutarea este dificila.

Oameni insuficient informati lauda transportul de catre privati a dializatilor (sa zicem) fara sa stie reglementarile in vigoare.

In cazurile grave, gen Colectiv, nu te poti baza pe reactia unor institutii private al caror scop este CASTIGUL! Sa nu mai zic de un cutremur!
Oare cat ar fi durat pana adunai 30 de ambulante de la 18 firme private la Colectiv?

Mai zicea cineva de Salvamont... Da, dar era/este mai mult o forta de interventie locala, de tipul politiei comunitare. A fost integrat intr-un final cu mari eforturi in sistemul interventiilor de urgenta. Asta mai ales din cauza celor de la Salvamont (si Salvaspeo ca vad ca stimatul uitase de ei) care ar fi vrut doar avantajele fara insa sa preia si responsabilitatile (pot dezvolta dar nu e cazul si locul).

Daca ati observat, presa apropiata de PNL a primit ordin sa popularizeze interventiile Salvamont iar cand acestea sunt efectuate in parteneriat cu Jandarmeria Montana rolul jandarmilor sa fie ignorat. Priveam acum vreo doua saptamani o interventie in care erau jandarmii montani cu uniforma specifica (bleumarin si bleu) iar comentariul Realitatea era despre "salvamont".

ESTE PROBLEMA DE SIGURANTA NATIONALA SI DE ACEEA INTERVENTIA BRUTALA A CIORDACILOR DIN PNL ESTE LA LIMITA TRADARII!