Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 04, 2020

Victor Orban ar putea supraviețui politic printr-un referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc

19 comments
Victor Orban este pe o parte descendentă în plan intern, așa cum arată rezultatele alegerilor locale din 14 octombrie 2019. Fidesz a pierdut primăria Budapestei și în alte câteva mari orașe din Ungaria.
Ca sa se salveze ar putea folosi scenariul referendumului în Tinutul Secuiesc, sugerează analistul de politică externă, Dan Dungaciu.
Sunt analizate și alte politici locale și globale.
Cine își va da viața pentru EUROPA? Uniunea Europeană nu este construită pe emoții, așa cum sunt statele naționale.

19 comentarii:

Leo spunea...

Hungurii au PIB-ul mai mare ca al nostru , deși sunt cam cât Dobrogea noastră.
De aceea Victor O. nu are nevoie de nici un referndum pt. "reloaded". Se aseamănă cu situaţia lichelei de dodon.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intrebarea referendumului ar fi: ,,Me, freti si zorori hongorivezi, vizatori de cai verzi pe pereti, vreti Hardealu' sa-l carati la Panonia cu gheaba sau cu magariu?

Iulian Mareș spunea...

Si el are opozanti puternici, in tara si afara, din cauza iliberalismului!
Ca s-a opus politicii lui Merkel vizand emigrantii musulmani, este adevarat si mai sunt si altele...Grupul de la Visegrad, care nu este singular!

*arata-mi si mie sursa din care rezulta acel PIB!
-ia uita-te aici:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_țărilor_în_funcție_de_PIB_(nominal)

**cand se analizeaza PIB kiar si pe cap de locuitor sunt si altele in atentie, cum ar fi puterea de cumparare si aportul la PIB/UE.
Eu zic ca "Ciuma Rosie" si-a facut datoria cu prisosinta:

https://www.zf.ro/companii/ce-spune-eurostat-romania-peste-polonia-ungaria-si-cehia-la-cresterea-pib-per-capita-raportat-la-puterea-de-cumparare-in-ultimii-10-ani-17214171

***ca se putea si mai bine, asa-i, mereu este loc pt perfectionism; sa vedem un salt si la "Ciuma Galbena"!
Crezi ca va fi?

Gigi spunea...

Ungurii,au visat mai mereu la "Ungaria Mare".Vor să-și recupereze toate teritoriile foste ocupate pierdute,nu numai ținutul Secuiesc,situate,zic ei,pe teritoriul țărilor cu care se învecinează.Cum au fost ele obținute(teritoriile)știm foarte bine,nu mai e cazul să reamintesc.
În ce privește partidul lui Orban,aflat la putere,cred că populația sa cam săturat de vrăjelile liderilor acestuia.Nu poți avea pretenții teritoriale în condițiile și contextul actual,când de fapt se dorește o Europă unită din care parte faci și tu ca țară membră.Cred,că pretențiile revanșarde nu își mai au rostul,ținând cont de faptul că teritorii respective au fost ocupate cândva în alte contexte istorice.Ne facem că nu știm?
"Autonomia ținutului Secuiesc",o utopie mai mare că asta chiar că nu există! Cum să declari autonomia unui ținut aflat în inima unei țări membre UE și NATO? Băăă...sunteți nebuni?
Asta nu am înțeles! Cine dorește referendum,Orban al lor?

Fost parasutist spunea...

Hai bre, m-ai dat gata cu dimensiunile Ungariei: "cam cat Dobrogea noastra". Mai informeaza-te, totusi.

M spunea...

@Leonard
Mares are dreptate....
Fost parașutist are dreptate....

In rest sunt de acord cu Dumneavoastră!

M spunea...

Fără UDMR PNL pierde guvernarea.
Din păcate partidele românești "naționale" preferă șantajul maghiar decât un compromis între ele pe baza interesului național.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Boală veke de popor mic, în declin biologic drastic de 50-60 de ani! Trianon, Trianon!
Urla smintiții că lupii, mizând pe faptul că din frică unor revolte proletare la finele WW1, marile puteri nu au inkeiat decât un acord de pace, în niciun caz tratat.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

.Se pare ca au fost mai retinuti in a aplica princiliile staliniste comparativ cu noi

CEZAR spunea...

Doi sasi dupa Trianon: Bai am fost sigur ca vom primi ceva din Romania ..dar in niciun caz...TOATA !!

Iulian Mareș spunea...

M, uniunea nepartid, deci neconstituțional prin Parlament, întrucât nu se pot constitui partide pe criterii etnice.
Însă, nimeni nu a dorit tranșarea problemei constituționale, acceptând curva de serviciu UDMR!
*Sunt membri UDMR pt care am toată stima și considerația, însă, nu enunțul anterior nu este exclus!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Asezarea geografica mai aproape de occident precum si disciplina prusaca impusa avantaj in timp.Multi investitori straini(italieni,germani,austrieci etc) dincolo de munti.Pana si romii sunt altfel.

Huhu Rezea spunea...

Specificul românesc, formator de națiune egală între națiunile europene, este dat de locuitorii fostului Regat.

Iulian Mareș spunea...

M,
uniunea nepartid, deci neconstituțional prin Parlament, întrucât nu se pot constitui partide pe criterii etnice.
Însă, nimeni nu a dorit tranșarea problemei constituționale, acceptând curva de serviciu UDMR!
*Sunt membri UDMR pt care am toată stima și considerația, însă, nu enunțul anterior nu este exclus!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez,
In mailul oficial iti trimit ceva si daca consideri necesar insereaza in topic, macar o parte!

M spunea...

@Mareș Iulian
Sunt șmecheri:
"Orice cetăţean român poate deveni membru individual al Uniunii dacă îşi manifestă în scris voinţa în acest sens şi îşi depune acest act, alături de acordul său scris cu privire
la Programul şi Statutul Uniunii"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Accesati simplu, HARTA UNGARIEI, pe Google si va apare o Ungarie cu Ardealul si Banatul incorporate, majoritatea de 99% numai in limba maghiara, si in numar cacalau de mare! Nu intamplator, pentru ca in cancelariile vestice totul este pus la punct pentru desprinderea acestora, guvernarea laberala a spanzuratului doar sa faca miscarea secesionista pe sens, si nu degeaba spanzuratul a fost sustitut sa fie reales, multi inconstienti dandu-si votul necugetat si tradator impotriva intereselor nationale si impotriva statului unitar roman! Măi, nu-l dadeam pe vot Vioricai, dar il dadeam altcuiva de dreapta, daca sunt de dreapta sa ma fandisesc ca un rahat pe campia si in soarele Panoniei, dar redirijam votul, cum ar fi patriotul neoliberal, Viorel Catarama, un intelectual rasat cu vederi largi de centru dreapta si dreptate pentru stanga saraca, daca tot tin sa-mi fac rau cu mana mea, inclusiv la pensia militara, dar nu-l dadeam unui om spanzurat in funia #Rezist-Soros, vandut fascistilor #Rezist si sluga in genunchi Alemaniei-Anghela Hlocigolasi, cat si lui Soros baci, amantrei entitatile angajate in destramarea Romaniei! Ce vor plange unii in pumni, daca mai au constiinta nationala si patriotism, cat de cat, in ei, sa nu mai zic ca sunt si militari! Muream si nu stiam, dar mai ales nu credeam, ca avem printre noi oameni care nu-si pretuiesc propria demnitate si tara! Nu includ aici pe cei care s-au razbunat pentru nedreptatile la pensiile militare, caci sunt unii carora li s-au acrit si le-au ajuns la os amanarile, tergiverarile, sabotajele prelungite si crimele Lolei Fiolei si insistenta cu care si acum declara ca este impotriva Armatei, cu o ura viscerala, si aici PSD este de condamnat ca nu vor sa-si schimbe atitudinea fata de armata cat mai rapid cu reparatii urgente si concrete, si nu o arunca pe cațeuaa turbata in strada, fara os de ros, daca vor sa se repare in ochii institutiilor de forta la viitoarele alegeri, ci ma refer la cei consarati in basismul distrugator si perpetuat prin spanzuratul din inaltul esafod, care au votat cu sete spanzuratul cu tot cu padurea spanzuratilor!

Iulian Mareș spunea...

M,
Da M, așa este, însă și denumirea contează....

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Cu dedicație de la mine pt tine, o manea: Bani tăi, mai barosane...

https://a1.ro/news/social/cresc-pensiile-de-la-1-ianuarie-2020-care-sunt-romanii-care-vor-incasa-bani-mai-multi-id923983.html

*😂😭🤣💪👍