Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 29, 2020

Iohannis și liberalii speculează gafa președintelui Camerei Deputaților în problema Tinutului Secuiesc.

75 comments
                                                    Proiectul separatist a fost depus la Camera Deputaților prin luna                                                    decembrie 2019, a fost inscris pe Ordinea de zi pe 09 martie 2020, a                                                       primit Raport de Respingere pe  data de 04 04 2020 , Guvernul a trimis                                                   aviz negativ pe 14 04 2020 iar pe data de 23 04 Camera l-a adoptat tacit .
                                                Marcel Ciolacu a fost negllijent. Au fost sedințe online ale Camerei                                                        Deputaților   după primirea Raportului pe 04 04 2020, când putea să                                                   puna proiectul în dezbatere pentru  a fi respins, înainte de împlinirea                                                      termenului de adoptare tacită.
                                              Se vede treaba că în PSD nu toți trag în aceeași direcție și profită de                                                   lipsa  de hotărâre și de experiență a președintelui interimar, turnând serios                                               apă la moara ho-do-ro-gi-tă  a lui Iohannis, moară care mai avea puțin și                                                   rămânea pe  uscat. Am crezut, ascultându-l pe Iohannis, că Vadim                                                   Tudor Corneliu a inviat din morți. 
                                           Ciolacu a fost subminat de personalul tehnic al Camerei Deputaților. 
                                     Să vedem dacă este în stare să ia măsuri disciplinare.
                                          Atacul lui Teodorovici este justificat, dar era bine dacă prevenea expunerea                                            partidului în gura propagandei deșănțate a lui Iohannis și a covidului său.



                                                    Pl-x nr. 670/2019
                                           Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc

   




04.03.2020 
                               primire raport de respingere de la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului
   

09.03.2020. 
înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor
   
16.04.2020      
Punctul de vedere al Guvernului
   






23.04.2020 
dezbatere în plenul Camerei Deputatilor
                                                                       consultati stenograma sedintei
   
23.04.2020   
 doptata de Camera Deputatilor
                                                ca urmare a depasirii termenului de 45 de zile, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constitutia României                                                                  republicata

                                                          Forma adoptată de Cameră
   






23.04. 2020
 inaintat la Senat
   

75 de comentarii:

Leon spunea...

O reactie intarziata a Presedintelui, proiectul a fost adoptat TACIT in data de 23 aprilie, iar REZISTENTII reactioneaza dupa o saptamana ? Iar se face de ras !
Prea multa dezbatere pentru un proiect, ca atatea altele, care NU ESTE ADOPTAT DEFINITIV..!

BONIFATIE spunea...

TOȚI SUNT DE VINĂ...mai mult sau mai puțin, și mai au tupeul să se acuze reciproc.
A invoca neglijența, superficialitatea, inocența în probleme care țin de ființa națională și integritatea unui stat este, prin consecințe, un comportament iresponsabil la fel de grav ca un act de trădare.
Nici un politician, din nici un partid, nu poate să acuze pentru că toți au tăcut, din diverse motive, până acum. Nici KWI care este, sau ar trebui să fie, cel mai informat om al țării și trebuia să știe de plx-ul „sensibil”.
Să fie o deturnare asumată de toți politicienii?!
În asigurarea stabilității interne a unei țări și în relațiile internaționale este inacceptabil să învederezi, ca om de stat sau politician, propria neglijență sau inocență.
Este ca și cum, în materia dreptului, invoci în apărare propria culpă, adică este inadmisibil să te aperi spunând că ai fost ori ești stupid sau indolent, ori cum spuneau romanii: „Nemo auditur propriam trupitudinem allegans”.
Veți spune, unii, că se va rezolva problema în Senat. Da, însă la nivel internațional și relațional intern neglijența va face valuri și va avea, sper că nu, consecințe. Vine și băse, cel care l-a decorat pe un spion dovedit, să dea lecții cu același tupeu cu care-i critică pe cei care lucrează prea încet la autostrăzi.
Și un politician începător, dar patriot, avea grijă să nu-i dea ocazia lui KWI să apară la tv începând cu „Yono pot, kivano!”, care s-ar traduce cu „Bună ziua, cetățene!” sau „Deșteaptă-te române!” și nu-ți vinde țara din prostie sau prin jocuri politice.
Domnilor, dincolo de jocurile politice care provoacă greață multor români, cineva (sau mai mulți) a trădat și trebuie să plece acasă, dacă nu altundeva!!!

Leon spunea...

Domnul doctor LEON DANAILA(senator PNL) iar nu raspunde la Telefon, pentru a-si exprima VOTUL on-line din Senat pentru Raportul de RRESPINGERE a proiectului mai sus mentionat;
Deci plenul Senatului a Respins acest proiect (orele 15,45) cu majoritate de voturi:
- 126 PENTRU RESPINGERE
- 9 voturi Impotriva respingerii.

M spunea...

"Au fost sedințe online ale Camerei Deputaților după primirea Raportului pe 04 04 2020, când putea să puna proiectul în dezbatere pentru a fi respins, înainte de împlinirea termenului de adoptare tacită."

Termenul de adoptare tacita a fost: 25.03.2020
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18286

Deci:
1. Johannis a aflat si el dupa o luna!!! Deci e PROST informat! Sau Johannis se gandeste de peste o luna ce sa spuna si abia acum i-au pus astia baterii si a putut sa balmajeasca ceva despre obsesia lui: PSD - partidul care l-a propus Prim Ministru!

2. Raportul (negativ) de la Guvernul lui Johannis a venit DUPA termenul de adoptare tacita.

3. Ar fi cazul sa fac o reclamatie catre Grupul de Comunicare Strategică si respectiv ANCOM pentru suspendarea siteului https://www.presidency.ro/ pentru că „prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”.

4. PSD nu are majoritate la Camera Deputatilor (are treizeci si ceva la suta) dar la Senat unde are majoritate o sa pice proiectul. Deci, in ciuda pericolului iminent vazut si de Johannis, PSD ne va salva! Traiasca PSD!"

5. Ce dreacu atata panica?

M spunea...

@Leon

👍 Asta am zis si eu un pic mai jos!

1. Proiectul fusese pus pe ordinea de zi
2. a venit Chitac se sa pupe cu ai lui (nu uitati contextul!!!! PNL se pregatea de alegeri si Chitac era mare candidat de Constanta)
3. Parlamentul nu s-a mai intrunit decat sa puna guvern (iar nu uitati dramoleta jucata de acelasi PNL prin Catu carre a blocat Romania doua saptamani) si mai apoi sa aprobe situatia de urgenta.
4. Intre timp s-a facut termenul de adoptare tacita si s-a dus la Senat unde l-au picat!
5. Ce misto ca avem doua camere in Parlament!
6. Ce dreacu a iesit Johannis la o luna? Si chiar daca trecea si de Senat ajungea la Johannis care putea sa trimita legea inapoi.

Hai, nu vedeti ca Johannis arunca cu fumigena?

Leon spunea...

Daca nici acum dupa "n" atacuri nejustificate ale Presedintelui,...Marcel Ciolacu, Presedindele Camerei Deputatilor si Presedinte Interimar al PSD, nu va propune si nu va sustine o Suspendare a lui Iohannis, in maxim 10 zile de la incetarea Decretului starii de urgenta, sa lase ambele functii libere si sa se intoarca la Buzau !

Huhu Rezea spunea...

Mai întâi motiune de cenzuza, ca să scăpăm de Covidul.
Apoi, dacă Ioha îl propune tot pe Covidul, suspendat 30 de zile, perioadă în care este Investit un nou guvern care să gestioneze țara până la alegeri.

Mihai spunea...

Domnule Leon
Poate domnul Leon intrat in Parlament cu o pensie pe cupon de 1800 lei dupa 40 de ani la capul pacientului ,dupa ce si-a vandut apartamentul ca să aiba finantare ca sa scrie ”un vast tratat de neurochirurgie ” care sa ramana mostenire viitorilor medici ,instalat intr-o garsoniera posibil sa se fi cufundat in scriere nedand atentie telefoanelor sau poate era in operatie la capul vreunui pacient. Nu trebuie sa-l blamam pentru ca nu este psdist.
Il apreciez mult ca si om si medic. Mi-a salvat acum 24 de ani o verisoara refuzata de medici din tara si strainatate ”sudându-i ”o venă la tample care iriga creierul dupa o operatie de 8 ore cu intrare pe vena picior ,vena la tample din cauza careia femeia isi pierdea echilibrul si memoria. Am inteles atunci ca nu ai ce cauta la el cu plicul. Nu refuza o palinca sau un vin bun ,dar mai mult nimic. Satisfactia era pacientul rezolvat, verisoara asta si multi altii traiesc datorita priceperii si recunosterii lui ca unfoarte bun specialist.
Imi aduc aminte ca un alt foarte mare specialist ,pediatrul ORL dr Posamoska ,a avut ca familie spitalul unde la sfarsit de cariera s-a retras intr-o camera de spital, unde si-a gasit sfarsitul ,cu o pensie egala cu a dr L Danaila. Intr-un ultim interviu spunea ” Eu nu cer nimic ,decat o cafea si o farfurie de ciorbă ”. Toate comentarii afirmau ca nu-l interesau beneficii materiale de la pacienti ci doar pacientul spre bine cu esofagul refacut ,etc.
Ar fi bine daca ti-ai sterge aluzia la dr Danaila Leonard ,un varf al medicinei romanesti care probabil a intrat in parlament ca sa nu traiasca dint-o pensie de 1800 lei.
Cat despre povestea cu ungurii nu te exprima pana cand nu stii situatia in Ardeal. Multi vecini au fost pana s-au lamurit gata sa iasa in strada.O lectie si un raspuns transant le trebuia.
Sunt multe de spus aici , deocamdata asta,duap ce fosti colegi care gestionau aeroportul si la adus la nivel de aeroprt cu ,curse internationale au fost obligati sa plece.

https://magnanews.ro/2019/09/cum-a-fost-sabotat-aeroportul-oradea-de-coalitia-psd-udmr-din-cj-bihor/

Leon spunea...

@T3, toata stima pentru medicul Leon Danaila, in schimb la varsta dumnealui( nascut in 1933..!) nu stiu de ce a acceptat invitatia unui partid sa candideze pentru functia de senator; sincer nu le are cu politica, nu stie sa minta, sa promita marea cu sarea, si nici la telefon nu prea stie sa raspunda.
La penultima sedinta a Senatului a raspuns la al doilea apel dar raspunsul a fost pe langa subiectul discutat !
Asa ca am mult respect pentru Medicul Danaila, si nu am de ce sterge comentariul de mai sus !

Leon spunea...

@T3, cat despre Ardeal, eu nu pot sa accept o pretentie a cuiva sa-si declare autonomia in mijlocul acestui tinut atata timp cat stiu ca Bunicul meu in Primului Razboi a luptat cu arma in mana pana in centrul Budapestei, iar tatal meu, a participat in al Doilea Razboi la eliberarea Ardealului si pacea l-a prins in Muntii Tatra..!
PS. Stiai ca astazi este ZIUA VETERANOR DE RAZBOI..?
Comandantul nostru suprem a adresat un mesaj cu aceasta ocazie..?

Mihai spunea...

@ Leon
Probabil nu ai inteles ca avea o pensie de 1800 lei si si-a vandut apartamentul ca sa finanteze publicarea ” unui tratat de neurochirurgie ” reper in medicina pe plan mondial, lucru care spune multe........
Problema ta este in cu totul alta parte si asta este de neacceptat ......., De ce nu i-au facut ai tăi sau altii oferta ........ nu avea probabil cotizatia pentru partid .......sau cine stie ....
Ma delimitez ...........de ”stima ta ”......
Azi am fost in piata . Un vecin de la a doua casa distanta la 82 de ani ,in carje se plimba pe alee. Discutii scurte terminate la final cu intrebarea mea ,nu doriti sa va aduc ceva din piată ? D-nu Nicu , nu ne mai cauta nimeni,toti cu problemele lor ,o legatura de ceapa .Am plecat mai departe doar eu stiu cu ce in suflet.
M-am intors cu o plasa plina de legume si fructe pentru ei. Le-am batut la usa si le-am inmanat plasa. Nu le-a venit sa creada ,cat sa va platesc. Nimic ,sa le folositi in tihna .Am vazut lacrimi in ochii a doi batranei ,care nu-mi vor iesi din imagine degraba. Am plecat acasa cu sufletul impăcat iar sotia m-a felicitat pentru gest. Asta-i Romania , batrani uitati de copii din n cauze,.............si un stat care a uitat de ei ...
Sa stii ca din februarie 2020 am trecut cu donatia de la acel spital dorit fiscalizat de Teodorovici la Fundatia ”M. Nesu”care are in plan dezvoltarea unei baze moderne de refacere pentru copii cu dizabilitati si handicat grav la Oradea.
Asa ca atacarea unui senior de talia dnului drr Danaila cu 1800 lei pe cuponul de pensie de la statul Ro ,............nu se va simti bine daca iti va citi comentariile.......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vina este a liberalului, Vergil Chitac, nu a lui Ciolacu, si am tot articolul referitor la asta pe pagina mea! Acest penal a blocat Parlamentul, pentru ca prin infectarea parlamentarilor s-a produs atunci un balamuc in care, din nefericire, s-a aflat acest document al inaltei tradari, iar in acest lant al slabiciunilor a fost posibila eroarea! Dar, haideti altceva sa va spun: Cine conduce acum Romania? PSD sau PNL? Cine raspunde pentru legislatiile manipulate in cele doua camere? PNL! Atunci, despre ce vorbim? PNL poarta vina si raspunderea pentru aceste erori! Punct.

Mihai spunea...

Trecând peste declaratiile din stanga sau dreapta ,reactia provocata de aceasta adormire a parlamentarilor a provocat instincte de repulsie in Ardeal printre majoritari.
Ca originar din vest ,scolit la ”Nagyvarad”-Ro avand colegi de an ,internat si cantină timp de 5 ani doua clase paralele de maghiara si cantina la comun cu Liceul de limba maghiara ”Alexandru Moghiroș” si liceul M. Eminescu (amestec de etnii ,majoritari romani) pot spune ca situatia pana in 89 a fost cu totul diferita fata de avem acum.Nu era unul sa nu stie limba romana, ne intelegeam chiar foarte bine .
Este inexplicabil cum intr-un judet ca bh cu populatie majoritar Ro , alianta la conducerea CJ sa promoveze in fruntea CJ un udmr-ist ( atentie ,nu am spus maghiar).
Dar cum se explica ca din ce in ce mai multi maghiari nu mai vorbesc limba romana iar copiii din anumite judete nu o mai cunosc, acum totul in invatamant este separat ,romani sau maghiari.
Daca stai de vorba cu un cunoscut maghiar si vine unul de-al lor in trecere se saluta ungureste si se dau la vorba ungureste ,stiind ca esti român.Si acolo unde sunt mult minoritari intre ei vorbesc numai ungureste in public.
Cei din secuime si nu numai spun ca ei se compara doar cu Debrecen ,nu au cu ce se compara cu orasele noastre pline de mizerie.
Aeroportul international Nagyvarad a fost sabotat de CJ in detrimentul celui de la Debrecen ,unde parcarea este plina de masini de bh si SM care transporta sau asteapta pasageri.
Baile Felix au ajuns o ”tiganie” nefrecventabila decat de obligati de cei cu tichete de vacanta din companiile de stat in vreo doua hoteluri reabilitate ,turistii preferand cazarea in Nagyvarad (mai ieftin ca in HU) si deplasarea pentru băi la Haiduszoboslo (60km pe autostrada din granita). De ce impreuna cu primarul din Sânmartin de care apatine B Felix ,CJ bh a sabotat referendumul de unire cu Nagyvarad si transformarea statiunii pe bani europeni la standarde Haiduszoboslo sau la standardul celui mai mare Aquapark din vest realizat din Nagyvarad-Ro?
Dece ungurilor si strainilor li se permite prin lege data in guvernarea psd -p.conservator cumpararea nelimitata de pamant in ro in timp ce la ei se poate cumpara doar 2 ha. Ce sa mai zicem de investitiile masive in zonele cu etnici maghiari cu sprijinul direct al statului maghiar.
Ce s-a mai zicem ? pas cu pas ,daca mai tinem cont ca multi romani pentru a putea pleca in Occident sau USa , Canada ,etc si-au luat si cetatenia maghiara putem realiza realitatea ardeleana.
S-a ajuns prea departe cu nebagarea in seama a constiuttiei iar mesajul transmis nu le strica nici ungurilor si nici celor care se aliaza cu udmr ,partid combinat cu partidul civic maghiar extremist.
Sper sa nu fie prea tarziu . Dar deja cam este ...........
Iata interesul sefului CJ bh (udmr) ca presedinte al comisiei judetene de prevenire a pandemii. Nu-i un secret s-a dat pe toate posturile tv.

https://www.info-sud-est.ro/omul-de-afaceri-prins-la-pescuit-in-plina-izolare-alaturi-de-seful-cj-bihor-pasztor-sandor-a-vandut-consiliului-judetean-bihor-pixuri-cu-221-de-lei-bucata-si-ceasuri-cu-306-de-lei-bucata/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iohannis, țața de pe șatul penelistilor, care de ceva vreme este purtator de cuvant PNL, moașă, si pupător de moaște liberale, de care vad ca CCR nu se sesizeaza, iese in față sa dreaga busuicul, sa repare prostiile PNL! VEORICA, ASA CUM ERA EA, ESTE DE 1000 DE ORI DECAT IOHANNIS,ORBAN SI PNL LA UN LOC! Iar Ciolacu, daca nu este inlocuit in regim de urgenta cu unul cu coaie de taur, sa urce PSD in sondaje, pentru ca eu il suspectez de pact secret cu Iohan, dar e si mamaliga, PSD va stagna sau coborî! E moale rau de tot la un partid asa mare si acum cand trebuie relansat partidul, este foarte sters, se urneste greu, si se vede ca face totul doar din sila si fara chef de treaba! Trebuie unul cu pumn, boase si coarne ascutite sa stie sa impunga in dreapta ca la Verdun, nu sa se lamenteze muieratic si fara ecou la romani! Pai, am inlocuit o muiere, Viorica, cu o alta muiere cu cioc? Asta e parerea mea, si poate ca pesedistii vor face un Congres sa aleaga un combatant vanos!

necaptivpolitic spunea...

Cine stie dece motorul in 2 timpi al unei motocoase a inceput sa se tureaza singur?Nu e gluma.Nu am gasit raspuns pe internet.Nu mi s-a mai intamplat asa ceva.
PSD nu a stiut sa aprecieze lideri de talia lui Gioana sau Cristian Diaconescu .Ii ascult cu placere.Pe Gioana l-am votat si l-as mai vota.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, medicul Leon Danaila e mai mic ca mama cu 1 an, mama fiind nascuta in Mai 1932, deci are 87 ani, si e bine doar sa scrie memorii, sa mortiveze moral studentii la medicina, dar ca medic, si inca unul foarte bun, nu cred ca mai are un cuvant de spus, iar ca politician trebuie sa se retraga total la casa lui de la țară, daca are, pentru ca va lasa in urma lui amintiri neplacute, in loc sa ramana o somitate medicala! In concluzie, medicul Leon a gresit ca s-a bagat intr-un partid de mare rahat!

instalatoru spunea...

O mică gafă a lui Ci. O chestie neimportantă ca Ardealul le-a scăpat nenorociților PSD, fiind prea ocupați cu mânerelile! Evident ungurii nu au crezut că așa ceva v-a trece, dar au bifat că au încercat pe cale pașnică acest lucru. Abiaa începe PSDilor și nu aveți idee cât de gravă e problema! Asta nu a fost pentru România ci pentru străinătate! Se vor băga imediat multe servicii din multe țări. Că nu degeaba cumpără armata română proiectile de artilerie urgent, în eventualitatea unor atacuri dinspre nord și est! Cum vă simțiți acum, poate vă e un pic rușine de divcersiunile de rahat organizate de cite-ul d-voastră, grup organizat antiromânesc și antistatal?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ai perfecta dreptate! Felicitări!
Cât despre medicul acela, problema a stat așa: în lipsa de personalități, l-au atras în PNL (madam Gorghiu) și l-a plimbat că pe moaște prin țară și televiziuni! Omul, un geniu, nu avea nici măcar idei simple despre politica, întrucât el trăia doar din medicina lui!

*Bunicul tau, că și ai mei au luptat împotriva celor care amenințau Regatul, nu alaturi de dușmani, că ai altora!
În perioada 914-917 românii ardeleni fugeau pe capete să intre in armata română!

Iulian Mareș spunea...

👍👏

Iulian Mareș spunea...

Pt că politicienii români, naționaliști/suveranisti sunt in pușcărie!
*Vezi o diferență de abordare a Avocatului poporului R. Weber vs Ciorbea?
*Am mai scris despre băncile înființate de Brătianu și ajutarea românilor ardeleni pt a cumpăra pământ, fapt hotărâtor la Tratatul de la Trianon!

valica spunea...

Nu stiu daca a fost "obligat" , sa dea functie la camera deputatilor celei mai abjecte fiinte din PSD, Lia Olguta Vasilescu-traseista de la PRM, pentru ca ea a fost cea care l-a sapat fara sa isi dea seama.

Calinmihaib12 spunea...

Toata "povestea.." apare ca O " DIVERSIUNE"= inca UNA :din multe altele -de- a lungul anilor; SCOPURILE:..drakul,..LE...MAI STIE..!,dar: e ISTORIE:faptul că PCR= în luna mai 1924= a fost ILEGALIZAT de guvernul ROMANIEI=pt. că era:.."COLOANA...a ..X (ics)-a.. ,reprezentând interesele U.R.S.S.-ului si ..ale HUNGARIEI MARI =sustinand ca :ROMANIA MARE E UN "IMPERIU.!", și- cu alte cuvinte :pretențiile Hungariei post TRIANON =asupra TRANSILVANIEI = ar fi justificate..!; PCR-ul este: mama si tata,precum și moașa partidelor -incepand cu F.S.N. și continuând cu cele actuale din parlamentul României, asa că:.."ce naște ..din pisică, șoareci..papă =mănâncă..!

M spunea...

Întrebare: Cât de idiot să fie un român să zică Nagyvarad și nu Oradea?

Răspuns: Exact cât un Sibian care îi zice Hermanstadt unui oraș cu 5% sași.

Dar du-te dracului în Ungaria dacă îți place atât de mult! Ai purtat uniforma Armatei Române și bălești ca un idiot după carnea ținută sub șa să se frăgezească.

Acum înțeleg ura ta față de partidele care mai au o fărâmă de naționalism în ele și iubirea față de kurul de neamț pe care îl săruți cu patimă!

Vai de capul tău! Mai umblă și tu prin lume!

Mihai spunea...

@ Ice
Sau nu este reglat carburatuorul sau setul motor ( cilindrul-segmenti) sunt uzați.

Mihai spunea...

Mai bine traia ca tine din 1800 lei pensie dupa o cariera eminenta.
Ar trebui sa ceara si el mila publica .Cat timp scrii sa te afli in treaba mai bine judeca situatia.

Iulian Mareș spunea...

Diaconescu? Hmmmm

Leon spunea...

"În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 4100 de veterani de război, circa 100 de văduve de război şi în jur de 43.000 de văduve de veterani de război."
(Din Comunicatul MApN)

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu te supăra, lasă-mă să trag concluzia:
*Malul, abia acum a înțeles.... i-a trebuit o săptămână!
Deh, agerime!

Iulian Mareș spunea...

Exact....
Să inkida pagina web ai să șteargă domeniul! Fals vădit in declaratii!
Iohanu a prezentat un degajament antropomorf, cu zvâcnire pe orizontala, în ploaia de stele, angajând colmatarea Cibinului!
Pe scurt: un fâs, numit bășină (DEX) săsească!
Hai băieți cu genocidul...sparanghelist!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pare-se că nu merge decât moțiune simplă!
Oricum, pt montiunea de cenzura pt Orban eu as propune titlul: Ce cauți tu in viața ta?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu că ar fi interzise moțiunile de cenzură! Nu-și propune Ciolacu mai mult decât moțiuni simple.
După data de astăzi, cred că și-a schimbat si Ciolacu comportamentul. Cu mârlanii nu trebuie să fii indulgenți.
Mai ales că, tot de astăzi, Iohannis a reușit să-și ostilizeze și UDMR.

M spunea...

Nu e pe subiect dar iar am râs cu lacrimi. Uitați-vă domnilor la B1 să nu mai fiu eu singurul spectator!!

Ieri Banciu iar a luat amendă. De data asta de la CNA. Idiotul a spus că s-a dat peste tot globul cu un gaz "ca gazul sarin" și de-aia a apărut coronavirusul. Fake news! Bang amendă!

Supărat idiotul! Are toată lumea ceva cu el! Dacă mai ia amendă și de la SANEPID se spânzură nebunul!!!! 😂😁😂😁

M spunea...

Așa o fi dar văd că lumea a uitat de prostia cu "experimentul deschiderii școlilor în Franța". Un fake news mare cât Johannis!

Oricum eu am înțeles că PSD ne-a scăpat de ruperea Ardealului votând în Senat unde are majoritate.

Mihai spunea...

Doar atât puteti ?
Acum nu va mai intereseaza Ip ,Trăznea sau asuprirea dualitatii austro-ungare in Transilvania.

Acum nu va mai intereseaza ca Orban ,liderul maghiarimii de pretutindeni face ce vrea mușchii lui in Ardeal.
Acum nu va mai intereseaza ca daca mergeți în secuime trebuie sa stiti maghiară ca sa cumpărați pâine?
Chiar nu va puneti intrebarea dece ungurii au ajuns primii cu măști la Chișinău?
Atât ati priceput ,ca e bine sa tii udmreul combinat cu partidul civic in brate?
Da tineti-l in continuare pana vor declanșa un referendum si atunci sa vad cum ii opriți,mai ales dacă li se mai raliază niste romani radicalizati impotriva Bucureștiului.
Oricum ,greu de priceput pentru voi ca ardelenii au primit cu simpatie mesajul ,ca de altfel toti romanii conștienți.
Rusine ,tuturor celor care de acum inainte vor mai lua udmreul ca aliat.

Mihai spunea...

Doar te-ai văzut in oglinda si nimic mai mult.
Un doctor bun v-ar aduce la limite admisibile in spatiul public.




Huhu Rezea spunea...

avis
Doar retardații nu au înțeles că, dacă mai tăceau astazi 2 ore,Ioha pierdea ocazia sâ se mai facă de râs, pentru că proiectul cu Ținutul cădea în Senat.
Proiectul a trecut tacit in CD în urmă cu 36 de zile și el s-a trezit să iasă la bătaie abia când i s-a șoptit că PSD a convocat sedinta la Senat special pentru a respinge proiectul.
Uita-te cum ungurii i-au cântat Plavanului Imnul Secuiesc ca să vezi cine este aliat cu UDMR!

Mihai spunea...

Doar retardatii nu pricep ca daca nu se sesiza presa putea trece lejer si de Senat
Ma asteptam ca retardatii sa ne spuna ca acest asa zis partud udmr care votează doar in schimbul unui avantaj administrativ,care calcă în picioare Constitutia trebuie scos in afara legii la pachet cu partidul civic extremist .
Stiti cumva ca cel care l-a mutilat pe Corfariu la Mures este azi milionar in euro la Budapesta ,iar Corfariu se zbate în saracie mutilat si uitat de toata lumea?
Stiti cand Iohanis in vizita la secuime a primit un steag secuiesc si in replica le-a oferit ungurilor un steag tricolor al României?
Stiti ceva de atentatul de ziua Ro din secuime?
Nu va intereseaza de loc atitudinea Cj bihor fata de proiectele de dezvoltare a județului?

Iulian Mareș spunea...

Se poate extinde titlul motiunii propus de mine si retardatilor cu ifose de globalisti, care nu inteleg nimic, fiind inceti la minte: deh, au mancat mai mult slana cu pita si mai putin carne, caci asa le lasa groful!
Repet: Ce cauti tu in viata ta?

Iulian Mareș spunea...

M,
La intrebarea: "Cât de idiot să fie un român să zică Nagyvarad și nu Oradea?"...., raspunsul: pana afla pilotii elicopteristi din SB si il trateaza! Cunosc binisor cativa, mai ales ca are si datorii fi nerambursate de ani!

Iulian Mareș spunea...

Adica sa fie, acum, pe ultima suta, un oportunist? Ba, doctorul si-a vandut casa, un gest emotionant! Daca avea vocatie filantropica PNL il tinea la un hotel macar de 4*, nu il punea intr-o pozitie de neinteles pt el!

Iulian Mareș spunea...

usurel,,,,,, ceea ce avea era ori interzis la tragere, din cauza expirarii, ori se apropia data limita si laboratorul nu mai prelungea! A facut fB ca si-a completat camara!

Iulian Mareș spunea...

M,
Maine, idiotul functional, in stare de libertate va lansa stirea ca s-a folosit agent Orange-24, exfoliantul!

*M, poti explica boului ca pe el nici macar o intreaga ekipa pluridisciplinara de eminenti doctori nu-l mai poate face bine? Pt ca el nu a fost bine nici macar la inceputul vietii!

Iulian Mareș spunea...

M,
Grindeanu Padureanu s-a autosesizat si intocmeste Raportul pt suspendarea site-ului prezidential!... :))

Fost parasutist spunea...

Caline, imi pare rau sa-ti spun, dar invata sa scrii! Tot ghiveciul asta de majuscule cu minuscule, de semne de punctuatie puse aiurea, ideile expuse alandala, obosesc si chiar enerveaza pe cei care ar vrea sa-ti inteleaga expunerea. Pe de alta parte, spoiala (bruma) de istorie citita prin metrou sau tramvai nu-i deloc suficienta sa dai sentinte cu privire la un intreg si foarte zbuciumat veac al existentei poporului roman!

Mihai spunea...

 „Jó napot kívánok"
Kelemen face la voi azi un kurtos ciolanu daca dati la noi otonomia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa nu tulbur apele si sa dau apa la moara, am lasat sa treaca toate zilele sarbatoririi Pastelui ca sa-i pot multumi, plin de recunostinta, unui camarad anonim, care mi-a facut o surpriza de Pasti! Multumesc, camarade! Dumnezeu sa-ti ajute infinit!

Mihai spunea...

Cam atat pot si inteleg dintr-un comentariu doi turcaleti, nepoți de-ai lui Suleiman, afectati de ciumă la creier.

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/maria-grapini-cere-suspendarea-sefului-statului-843601.html

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/guvernul-stia-din-12-martie-despre-riscul-adoptarii-tacite-a-autonomiei-tinutului-secuiesc-dar-a-raspuns-abia-pe-14-aprilie-843590.html

Iulian Mareș spunea...

Păi tu, hahalera pe 2 picioare pe cine crezi că interesează vânzarea de pixuri și ceasuri?
Sunt multi școliți, dar idioți! M ți-a scris FB, însă îți trebuie ceva minte să și înțelegi!
Tu vezi de cine te ferești! De unguri sași sau piloții nominalizați!
Nu mai scrie prostii globaliste și să vezi că este mai bine! Ești om deja om bătrân, nu-ți șade bine sa te maimuțărești precum puștanii neomarxiști!
Dar, dacă ai convingeri...poți merge cu ele și în pământ, sunt obligat să te aud, însă nu sa le și aplic!

Iulian Mareș spunea...

Stai să iasă Victor...
Mie, kiar îmi place!
Când oficialități ungare și ambasadorul US afișau "steagul" secuimii tăcea mâlc, Robotul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Necaptiv politic (am auzit si de ,,penis captiv'' in vagin, in cazuistica medicala!!!), s-a depus zgura (calamină) in capul pistonului si da autoapridere, si se spala bine cu o carpa rugoasa cu benzina, sau cu o solutie diluata de soda caustica si apa, deasemenea trebuieste curatata cu peria de sarma bujia, cu atentie sa nu fie electrozii decalibrati, in acest caz si ea degradandu-se prin acelasi fenomen. Meseria asta am predat-o in sala de clasa de cunoastere, dar si in sala-atelier de exploatare aplicata, deci e un raspuns calificat al unui expert.

M spunea...

@Iulian Mareș

S-a supărat Banciu. Cică nu e dreptate pe pământ ca nimeni nu îl înțelege : ia amenzi de peste tot, familia îl beștelește, instanțele nu îi dau dreptate!!!

Ca mulți spălați pe creier de-ai lui Johannis e rupt săracu de realitate!

M spunea...

@Iulian Mareș

Îți dai seama că atunci când a văzut prostu Viena s-a kakat pe el și de atunci umblă neschimbat?

Trebuie să fie extrem de idiot să tânjească atât după "civilizația" halitorilor de carne de cal dar să nu aibă curajul să se mute dracului în Hungaria.
Asta spune totul despre prostia lui.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Să vezi camarade ce o să ți-o iei de la idioții lui Johannis care interpretează orice critica la adresa Mărețului Conducător ca o dovadă că ești Ciuma Roșie!!! 😂

M spunea...

@Iulian Mareș

Spune-i tu spălatului pe creier că Johannis a fost votat masiv de UDMR și atunci oare ce a vândut Robotea (dacă ne luăm după afirmația prostului "udmr care votează doar in schimbul unui avantaj")

Vezi, camarade? Dacă dai de un idiot cum e ăsta doar îl lași să vorbească pentru că find incoerent și dezorganizat mental se face singur de râs.

Cum dracu s-au strâns atâția fraieri în Sibiu? La naiba, e cât o comună mai răsărită. Îl traversezi la pas într-o oră.

Leon spunea...

Cornele, sa nu uiti sa bagi si Lera intre crapaturile Bujiei..:))

Leo spunea...

Bravo Flavius,
O adevărată capodoperă mecano-medicală în cele spuse , care dovedește că și corpul uman este o mașinărie (INFERNALĂ)

Calinmihaib12 spunea...

..Parasutistule: 1. n-am metrou in Timisoara, 2.am mai raspuns - la acest tip de "acuze.." privind scrisul cu semne de punctuatie si majuscule, acestea EXISTAND si AVAND MENIREA de A NUANTA: IDEILE ,SENTIMENTELE,..etc. exprimate in..SCRIS; (în comunicarea ORALA : nuanțarea se face prin :INTONATIE.. ,ACCENTUĂRI..,etc.)..=grea e munca .."intelectualului" = sa aiba RABDAREA SA..= cel putin sa = CITEASCA..?!!.. și să si.(VREA..!) sa INTELEAGA cele citite. ! Dupa cum "pui".. "problema"= e EVIDENT CA NU-TI PLAC "ANUMITE", ADEVARURI ISTORICE, nu esti "capabil" să treci peste "ele"=(adevarurile..) =fără a "riposta"= din simplul motiv ca ESTI POLITIC = CAPTIV, pierzandu-ți OBIECTIVITATEA ! Parasutistule:
te- a luat valul si ai cazut in acelasi păcat" atribuit mie -si DAI SENTINTE "GENERALIZATOARE": privind perioada interbelică ( ceea ce eu = NU am făcut = cum = fără temei mă "acuzi".!); eu scriam despre un episod din istoria noastră, învățată in anii de liceu !,(în clasa a XII-a..!(prin anii '69-'71 ). Află că,spre deosebire de tine ,eu nu sunt "supărat" si ..n-m "pornirea..", "imboldul.." de a da:..."bobarnace"..peste nas.! cuiva..,mai ales ..totusi ..necunoscut..!






Ein Stein spunea...

@avia
Colegule tu dai exemple de hotii si tot tu tragi niste concluzii de te doare capu. In articol scrie clar:
"În aceeași zi, CJ Bihor a cumpărat de la firma lui...."
"Astfel, CJ Bihor a cumpărat 9 ceasuri de birou Casio Silver..."
Deci institutia statului a cumparat de la respectivul, ceasuri si pixuri, si nu el a venit si i-a fortat sa cumpere. Pricepi cum vine treaba? Aici nu e vorba de udemeristul cel rau, pesedistul cel hot sau penelistul cel bun. Astea sunt probleme false in spatele carora se ascund bande si interese mafiote. Cu banii pe pixuri si ceasuri CJ-ul ar fi putut sa cumpere trei calculatoare bune cu licente sau puteau sa cumpere un program pe care cetateanul sa-l foloseasca sa plateasca taxele si impozitele, pentru comunitate si pentru cetatean. In schimb au preferat sa cumpere pentru ei ceasuri si pixuri, asta e practica mafiota, folosesc banul public in interes personal. Asta cu pixurile e un mizilic insa inchipuiesteti ca astfel de lucruri se intampla nonstop, pe sume mult mai mari si scheme mult mai sofisticate. Asa se risipeste banul public, lipsa completa de preocupare pentru problemele comunitatilor, toate, incepand de la localitati murdare pana la servicii publice complet nesatisfacatoare. Mafia salasluieste in randul statului si nu la nivel de politic, politicienii vin si pleaca, mafiile raman. Mafiotii nu au preferinte ideologice singurul lucru de care se intereseaza sunt banii, se muta cu arme si bagaje imediat in barca castigatorului in alegeri traind in simbioza cu el. Am scris de multe ori, cancerul care ne distruge societatea salasluieste in institutiile statului, singura sansa ca Romania sa intre pe un drum normal e destructurarea clanurilor mafiote care paraziteaza institutiile statului. Restructurarea institutiilor, reprofesionalizarea si ocuparea functiilor numai si numai pe baza de examen. Nu exista alta solutie iar basme cu udemeristul veros care vinde pixuri nu e decat ceata care ne impiedica sa vedem realitatea.

Ein Stein spunea...

@parasutist
De ce nu ii propui huhurezului ca un astfel de comentariu sa fie subiect pentru teste de perspicacitate. Va fi intradevar o incercare, alea pe care le-a tot publicat cu namarari de ghetute sau cuvinte incrucisate sunt floare la ureche.

Ein Stein spunea...

@avia
E doar un militian frustrat.

Iulian Mareș spunea...

M,
El adora carnea nu de pe spatele calului, ci de sub burta lui!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

👍😂

M spunea...

@Ein Stein

Prea lunga postarea camarade. Avia nu e prea destept si nu e capabil sa retina o idee mai mult de trei randuri!

In rest, bine scris desi vin cu o corectie. Mafia ESTE peste tot nu numai "la stat". Aia de la stat fura mana in mana cu aia de la privat!

@Iulian Mareș

Pentru bietul avia si un pârț dat de ungur miroase a parfum. A gasit apoi si pdl-ul mintea lui lisă ca teren fertil de insamantat prostii!
Am mai spus-o, avia reprezinta perioada cea mai periculoasa de boalii - faza de negare!
Ma mir insa ca oameni cu ceva minte se baga alaturi de acest specimen filo-maghiar!

M spunea...

@Ein Stein

😂 Nu stiu la cine te referi dar eu iti spun ca singura frustrare pe care o am eu e pe oamenii prosti si cu tupeu!

Cine vorbeste frumos si argumentat, fara atacuri la persoana are tot respectul meu. Daca insa un lingau de kur maghiar sare calul (calul ala care l-a adus din Asia) atunci i-o dau peste bot.

In rest sa va raspunda militianul la care va referiti!

marvas66@yahoo.com spunea...

Huhule, nu mi-ai publicat o interventie pentru ca atacam psd si pe volguta ca ne-au interzis actualizarea pensiilor...dar daca Viorica Dancila spune, impreuna cu alti psd-isti valorosi, ca Ciolacu si staful au gresit,in cel mai bun caz, si trebuie sa-si dea demisia, de ce te imversunezi sa-l sustii? Te plateste psd-ul sa-i faci reclama? Poti sa gandesti ca, chiar daca au anulat in senat proiectul, psd-ul le-a facut cadou iredentistilor din udmr inca un mandat...Au cu ce veni in fata maghiarilor...noi am reusit, in acest an sa trecem proiectul de autonomie prin prima camera...tot noi, daca v-om fi realesi o sa-l finalizam... Cat de greu este sa anticipam? Exista atat de putini tacticieni in armata Romana?

marvas66@yahoo.com spunea...

Multumesc pentru ca tineti cont si de parerea mea!

Leo spunea...

Flavius , mai dezvoltă oleacă cum este cu depunerea de calamină pe capul pistonului și cum este cu pistonul ( era să zic pistolul),care nu mai ia foc și ce fel de ierburi sunt utile în afară de ceaiul de mătasea broaștei și leandru....

M spunea...

@marvas66

Poți să demonstrezi, camarade, unde a greșit PSD.
Eu nu am găsit dar promit că dacă vii cu argumente am să te susțin!!!!

Deci, unde a greșit PSD? (dar fără "așa a zis Johannis" sau alte povești)

Calinmihaib12 spunea...

C.F.Ifrim: esti "prea,prea," pătimaș.. din care cauza: cand esti într-o "sală cu oglinzi multiple"...ca..:prin iarmaroace,ți- e greu sa DISTINGI:..REALITATEA..de ..IMAGINE..! adică: 1.amiralul CHITAC = NU E liberal(..de nici un fel..)=..A FOST BINE ..VERIFICAT ..SI ANALIZAT ..pt. a ACCEDE ..la acest GRAD..!, 2..a fost ACOLO..la liberali ,IN MISIUNE,..dupa care.."si-a dat demisia..si a plecat..la Constanța..! 3.dar - chiar si așa: amiralul CHITAC + "virusul corona".. NU AU NICI O LEGATURA cu INTRERUPEREA ACTIVITATII PARLAMENTULUI ..!. "PNL" = "NU ARE MAJORITATE SI NU CONDUCE" =in Parlament( ..și nici in ALTA PARTE..!)= NIMIC..! MAJORITATEA APARTINE PSD-ului si FRATILOR..=PARTENERILOR DE..TOATE..CELE..! In concluzie:NU TE MAI PREFACE CA NU STII"..(.te avantajează..situația asta..!)..că TOT CE MISCA ..PE ACOLO (..AICI..!) E " CONTROLAT" de PSD + ..+S.A...!

Leon spunea...

Poate l-a cunoscut cineva dintre noi :
"Ionuț Ciprian Sand, primar PSD în comuna Iclănzel, județul Mureș, a murit la vârsta de 38 de ani, scrie cancan.ro. PSD Mureș a transmis pe pagina de Facebook un mesaj de condoleanțe.

„Suntem alături de familia bunului nostru coleg și prieten, primarul comunei Iclănzel, Ionuț Ciprian SAND, care, mult prea tânăr, a plecat dintre noi. Un bun român, fiu de preot, fost militar al Armatei Române – participant in teatrul de operații din Afganistan, primar al comunei Iclănzel din 2016, tată a doi copii, un soț iubitor, Ciprian ne-a lăsat pe toți cu sufletele indurerate! Dumnezeu sa-l ierte și să-l odihnească in pace!", se arată în mesaj."(dcnews)
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

ifrim spunea...

Aloo,bujiile se frecau cu peria de sârmă acu' treij'de ani cånd nu se prea găseau pe toate drumurile.Acum cu 10 lei se schimbă cu una nouă!

cjipa spunea...

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/sarmiza-andronic-analist-politic-pnl-si-iohannis-critica-neglijenta-psd-dar-e-exact-proiectul-votat-de-ei-in-2005_1460223.html