Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 13, 2020

Dinescu, Werner...tarabagii și mulahi cu rogojinile aprinse-n cap

28 comments
Scrisoare de la Cetate, Dolj, către Palatul Cotroceni.

28 de comentarii:

Mihai spunea...

Imi place poezia si zicerile scriitoricești ale lui Dinescu.
În cazul ăsta cand nu mai sunt locuri in terapie intensivă, cand mor oamenii pe capete cu zile ,cand iesi in oras si vezi piata si supermarketul in lipsa de oameni ,totul de frica Covid si ca sa nu ajunga pe mâna sistemului nostru de sănătate ,putea să tacă.
Mircea " fa-te" ca lucrezi ..........la bucătărie!
Invita-l si pe " tehnocrat la o ciulama pe moșia cocesionat-furata de la statul roman pe 99 de ani.
Hahalerelor boieri mari !

Leo spunea...

https://youtu.be/83WaDygCcNw

Gigi spunea...

"Poietul"fara opera, supranumit și.....neamului,i-am cm zis-o aici😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dinescu este sincer si direct, fiindu-i sila de oamenii ipocriti si mincinosi, vanduti ocultelor! Este si un fin pamfletar, asa ca rogojinile aprinse au darul sa le lumineze creierele celor vizati! Ma tem totusi sa nu le afume, bai mai rau: sa le faca scrum!

Mihai spunea...

Urmaresc cu placere. De calitate emisiunea lui pe mosia concesionata de la CETATE.

spiritul lui Haret spunea...

Dinescu debiteaza tampenii.
Tehno@ eu imi produc cam tot ce am nevoie.Ce imi prisoseste vand.Cumparatori si tarabagii.Tabaragii =speculanti.Producatorii care vand in piete=90% falsi producatori.Adevaratii producatori sunt cei ce nu vand la taraba.Exista o mafie a pietelor care functioneaza sub umbrela administratorului pietii,politie nationala si locala.
Ifrim@ Ca de obicei iti faci vant precum calul de basini.

Mihai spunea...

Era mai fair play sa spuna: parca v-ati nascut tarabagii in hale acoperite si neventilate. Dar cand vindeati gogosari si lubenite dormind pe ROGOJINI in aer liber sau sub acoperisuri improvizate prin piete neamenajate ca acum era mai bine ?
Sibian sa nu fii fii zilele astea ca nu v-ar mai arde de improscat cu noroi in masurile de limitare a infectarilor cu Covid.
In Austria toate pietele au fost inchise si amenajate in aer liber. Aia tot in favoarea supermarketului or lucra? Si nu se revolta nimeni fiindca inteleg tragicul momentului.
Diferenta este ca supermarketului lor este de lux , cu clienti si angajati civilizati nu ca la noi cu puzderie de hoarde de necivilizati si cu masca scoasa din buzunar dupa ce a fost purtata sub nas zi de zi o saptamana si care trec pe langa dezinfectant fara sa-l atinga apoi isi sufla in ceafa unul altuia la caserie fara sa ia nimeni nicio masura.
In piata la noi ca in piata ,inchise sau deschise acelasi efect.Bani sa iasa ,producatorii adevarati pot fi numarati pe degete ,masurile de siguranta sanitara dupa placul si educatia fiecaruia .Politistul local cu leafa pe autonomie salariala ,norma de hrana si echipare ca la militari nu se da jos din LOGANUL CLIMATIZAT pentru o asa o intronare a recomandarilor lui Arafat ........

Calinmihaib12 spunea...

..dar el..al cui.."vândut...e..?

merlot spunea...

Habar nu aveti.Va bucura ca Dinescu il ataca pe Iohanis dar nu descifrati ce se intampla in piete.Eu stiu fiindca sunt abordat de pietari.Cei care nu se dau producatori sunt mana a 4-a.Lantul:importator,depozitar,distribuitor,vanzator.Fiecare din ei adauga ceva la pretul final.De regula cel care este chiriasul tarabei sau subchirias nu si vinde la taraba.Are vanzator care fara exceptie insala masiv la cantar.
Referitor la producatori.Vedeti ca asa zisul producator are la vanzare multe produse.Legea impune ca pentru fiecare produs scos la vanzare sa aiba certificat de producator.Aici apare mafia primariei.
Daca aveti timp si cu ce va deplasa cumparati direct dela producator.Culegeti cu mana voastra sau asistati la cules.Nu cumparati dela tuciurii.

gheo spunea...

Fiti mai expliciti "care este valoarea poetica" a misterului Dinescu ???, ca, dinainte de ·89 nu a auzit nimeni de el, dupa ·89 ... ca poetul care, cum spunea cineva mai sus "in afara de Caramitru", ... fa-te Mircea de lucrezi, DIN NOU ?, si totusi, cum e cu mosia de la Cetate ???, ca multe lucruri pentru care s-a facut ca lucreaza la revolutie, a pus mana dupa si Dinescu !!!!!!!!!, chiar si pe o emisiune la TVR 1 doar sa nu mai " traga in cei cu dosare la arhive ...". Asta-í valoarea lui dupa ce si-a vandut experienta revolutiei pe o emisiunea tv ?

Huhu Rezea spunea...

AȘA, AȘA!
Așa își dau în petic rezervițtii susținători de Base, Werner și #rezist!
Niște cetățeni care nu au simțâminte românești consolidate. Ii suflă vântul antiromânesc ca pe trestie.

Mihai spunea...

Daca spuneati un lucru intelept precum ca ,Covidul nu are culoare politica apreciam , ASA .........mai bine savurati in tihna ,citez din Dinescu ~"capitalismul facut cu securisti si activisti de partid ""!!! Poate ne mai recomandati si o ""Carte "" scoasa la lumina spre lectura ....... sau poate scrieti una ......

Gigi spunea...

Sunt puţini cei care produc şi reusesc sã vanda prin piete.De ce? Nu au loc de cei care cumpara de la adevãraţii producatori la preţ de nimic şi le revând la preţ dublu,chiar triplu.
Daca-l întrebi pe unul din ãsta cât profit a avut pe anul in curs,îţi va rãspunde cã a fost de câteva mii de lei sau chiar zero lei,de te miri pt.ce mai pierde timpul pe acolo.Deci,profit zero,impozit tot zero.
Mãi vezi prin piete câteva babuţe amarâte,cu mainle crapate care vand câteva maruntisuri,pt.a putea trãi,cã ce produc in cantitati mari sunt nevoite sã le dea angro la tocmai cei de lànga ea cu masini ultimul racnet şi viloaie de Neam prost.Asta este o mica realitate,expusa pe scurt.Cine nu crede,au Sansa sã se convinga singuri mergand in piata,discutand cu oamenii de orice culoare de acolo.

Leon spunea...

@Avia, urmareste-o si Duminica asta, posibil sa fie scoasa curand din Grila TvR..!
La "Mosie" o sa apara si ceva controale de la ANAF, Protectia Cumparatorului, ITM,..!

Mihai spunea...

Poate ne spune @ Leon cum e cu MOSIA. De la Huhurez & co nicio speranta .

Unknown spunea...

B-iștii, W-iștii și #-reziștii vor fi pedepsiți de popor la vot, deoarece poporul s-a lămurit "câte parale" fac aceștia!
Pe de altă parte, da, românii vor vota MASIV, cei trei trandafiri !!!


M spunea...

@Gigi

Mai vezi prin piete câteva babuţe amarâte,cu mainle crapate care vand câteva maruntisuri,pt.a putea trãi.

Nu mai vezi că au închis piețele. Cumpărăm doar de la Carrefour că la ei Covidul e speriat de ăla cu termometrul. 😁

Au închis Casa Romana de Comert Agroalimentar ”Unirea” făcută de Daea că făcea concurență. Lua de la producătorul român la preț decent și vindea cu adaos de 20 la 30%.

Dar nu v-a plăcut, ați votat cu PNL. Acum luați de la supermarket și tânguiți țăranul român între două alegeri. Că apoi ne încolonăm și votăm iar.... 🤮

Calinmihaib12 spunea...

..nu mai colportați..MINCIUNI:
..CARAMITRU i-a zis lui DINESCU, în 22 decembrie 1989: citez:.. "Mircea..ARATĂ-LE că lucrezi..!"

Leo spunea...

După 31 de ani , ne spune exact ce susținea CADA în 1990.....
Are un mare talent actoricesc pe lângă cel literar , poetic și de cam 10 ani gastronomic...

Mihai spunea...

Mda ,cand mai apare cate un "" luminat"" trebuie sa-i pui realitatea in fata.
Vai ,ce concurenta ,da ce concurenta facea cu preturi mai mari ca la magazinele particulare pentru a sustine o liota de angajati de la centru UNIREA,din magazine ,achizitori cu achizitii dupa pohta buzunarului .......

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/aprozarul-daea-sibiu-rafturile-goale-vremea-comunismului-ajuns-branzaria-prag-faliment-1_5dde10555163ec427175461d/index.html

Mihai spunea...

Dotore , bine sesizat " Arati ca lucrezi" .
Nu-mi face placere deloc sa mai vad aceste " repere" morale pentru unii .

https://youtu.be/dqjPkyL1_Rg

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spiritul lui Haret, gandesti elementar si direct, fara ca mai intai sa pui benzina in rezervor, dorind sa urci dealul cu motorul oprit! Ajungeai de mult in varf, sau pe culmile succeselor personale, daca te descaltai si mergeai pe urmele celor care stiu sa ocoleasca bolovanii esecurilor! Incruntat pe cei care nu se coboara la tine, te vei lauda singur intr-o piata goala, cu un cer innourat deasupra, cu ciori rotindu-se a ploaie, ascultandu-te doar vantul hoinar ce se duce in pustiu, de acolo de unde a si plecat! Remarca-te cu evidente, nu cu goliciunile sufletului pustiit, amice, daca vrei ca vantul sa-ti aduca si o frunza vestejita de laur!

M spunea...

@Gigi

Nu vă luați după propagandiștii PNL. Articolul citat e făcut la o lună după ce au luat puterea și au sabotat magazinele.

Eu cumpăram de la Unirea. Au câștigat însă marile lanțuri de magazine și mă doare sufletul când văd că pentru interese obscure de partid aruncăm cu noroi în tot ce e românesc.

Chiar și eu, admonestat deseori pentru părerile mele de dreapta, pot să recunosc că PSD a avut și inițiative bune!

Gigi spunea...

"i-a zis-o aici"

Mihai spunea...

Au sabotat pe dracu. Faci magazine de stat cu o pleiada de angajati neperformati in mijlocul unei concurente care te sufoca . Pui magazin de branzeturi langa 10 magazine de branzeturi de prima calitate cu statut privat ,sau magazin de carne si produse din carne ,legume in mijlocul concurentei. Rezista aici cu angajati la stat.Mediul privat se misca rapid ,se adapteaza la cerere ,urmareste si satisfacerea clientului si dominarea concurentilor.

Solutia este comasarea micilor proprietati -formarea de asociatii de producatori puternice -depozite frigorifice zonale -retea de magazine proprii private ,asociatii care sa poate sustine contracte si calitate pentru marile supermarketuri .
Statul nu are ce cauta in ecuatie decat prin schemele de ajutor APIA ,infrastructura rutiera ,etc,..........El creeaza structuri greoaie ,familiale ,marcate de coruptie ,trafic de influenta,jaf ,salarizare grasa a sefimii si ""familiei"",etc

Ein Stein spunea...

Acu ce dracu nu iti mai convine? Tara a intrat pe mana boanghenilor si a soacatilor, pe care ii tot gadilai sub gusa, de ce nu rezolva ei problemele? Sunt prea ocupati cu furtisagurile?

Unknown spunea...

dinescu? sa ne uitam un pic in trecutul lui si sa vedem de unde vine ,apoi intelegem cine este acest dinescu . emisiunile lui si povestile sale me fac sa inchid tv .

Huhu Rezea spunea...

Mie îmi plac nonconformștii!
Este o delectare sã-l asculti, chiar dacã nu ești de acord cu el. Primele reprezentații publice, cu poticnelile verbale cunoscute, le-a dat în CPUN.Unii erau puștani pe atunci.
Pentru el totul este relatv.