Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 22, 2020

Goorghiu și alți activiști liberali pedelizați propun eliminarea reducerilor acordate pensionarilor militari pentru transportul intern

80 comments

 Vezi 

B656/2020

Inainte de a arunca cu aceste hârțoage pe masa de lucru a Senatului, le era greu acestor haini să ceară informații de la cele 3 Case Sectoriale pentru a le comunica de urgență câți militari  au  pensii militare de serviciu, invaliditate și de urmași mai mici de 2500 lei?



80 de comentarii:

raul spunea...

Pt colegii din MAI:
https://www.national.ro/social/panica-in-sistem-scad-salariile-si-creste-varsta-de-pensionare-in-mai-703167.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Votez Gabriel Oprea sa ne apere interesele de pensionari, mai ales cei saraci, din sistemul de siguranta nationala, ca nu suntem sclavi sa fim loviti pana ne pun in genunchi! Fara Oprea o sa fim, pana la urma, si cu gaturile puse pe taietor, caci nimeni nu are interesul sa ne mai apere, toti promit, apoi se dezbraca de noi si ne uita! O sa va convingeti dupa 6 Decembrie ce o sa ne mai astepte, ce tragedii o sa mai fie, si daca nimeni nu ne apara din Parlament, s-a zis cu noi, definitiv! Bine ca se intampla astea ca sa fiu inteles! Si asta-i abia inceputul, degeaba o sa ne bocim dupa asta!

Huhu Rezea spunea...

Doar Coarna are sanse să intre în Parlament. Pentru că este pe lista PSD de Călărași.
Fă-ți mutație în București dacă vrei să-l votezi pe Găbiță.

Șoimul spunea...

Oprea, o nulitate de politician(și om!) jenant și umilitor pentru un general care încerca pe un post TV, să justifice nu știu câte avansări în grad de.. atenție, colonel!
Rușine gen. Oprea.

Burebista spunea...

Cornelius... Eu înțeleg ca domnul Oprea te-a ajutat, insa în București nu are nicio șansă să treacă pragul electoral. Da, a făcut multe lucruri bune pentru pensionarii militari și pentru activi însă acum nu mai are forța necesara sa revină în prim plan.. PSD istii nu îl mai agreează, PNL istii la fel, cât despre USR nici 0...
Și dacă ar trece pragul electoral, ce ar putea sa facă un independent.. 0 barat...
Important este zic eu ca USR , un partid de oportuniști gen PPDD sa nu ajungă la un procent foarte mare ca să i permită sa pună condiții.. Nici PNL, nici PSD și nici PRO România nu își doresc desfiintarea pensiilor militarilor și polițiștilor în schimb USR Și PMP cam vor... Pentru ca au fost multe comentarii de susținere a PRO România.... Oare TĂRICEANU CU ALDE, care acum a fost absorbit de PRO, nu au făcut parte și au susținut guvernele care au aprobat OUG, 57 și 59???
Asa ca ar fi bine sa lăsăm pe fiecare cititor de pe acest site sa aleagă singur pe cine dorește...
Cat despre proiecte de legi și despre motivarea celor de la MAPN ca trebuie sa obțină acordul asociațiilor și forumurilor de rezerviști... Fals.. Niciodată aceste asociații și forumuri nu vor avea un punct de vedere comun pentru ca nu au interese comune... Cei de la putere știu asta și arunca,, mortul"in gradina rezervistilor cum ca ei nu sunt de acord... Și ar mai fi multe de spus dar ma opresc... Pentru moment.. 🤣

Burebista spunea...

Despre subiect.. Eu cred ca nici măcar 15% din pensionarii militari nu au folosit vreodată ecrle cupoane de reducere la tren.. Asa ca nu ar fi o mare pierdere.. Poate ma înșel..
Sa taie cupoanele dar sa ne actualizeze /recalculeze pensiile la nivelul actual sau a anului viitor.

Alex spunea...

De patru ani in Senat si are impresia ca detine toate iformatiile necesare ptr.a veni cu asemenea aberatie de proiect .Virgina ,ptr.ca asa o voi numi de acum incolo ptr.ca nu a ajuns inca la stadiul de mare jartea(se acorda dupa cel putin doua mandate), a vrut sa mentina trendul.A auzit in jurul dumneaei ca toti condamna "specialii" si imediat a cuplat.Un senator fara un proiect,care nu a luat niciodata cuvantul in plen si nu a creat ceva la w.c. sau oriunde nu mai este senator.A vazut ca nu este greu deloc.Lucreaza 2-3 zile pe saptamana si inspiratia i-a venit taman dupa somnul de frumusete din Parlament ,cand trezita brusc din somn si-a auzit colegul bodoganind ceva despre "speciali".Ceva stia madam dar nu era prea sigura .Costica ,colonel vecinul de la trei a madamei ,a bagat-o in ma-sa in urma cu vreo trej de ani cand era doar capitan si ia dat cu flit toata viata.Asta e'specialu'! a exclamat cu voce tare si madam s-a apucat de creat.Acum sa-mi fie cu iertare dar prea i-a iesit cu mot.Pensiile magistratilor sunt prea mici si probabil o mai vrea sa adauge ceva acolo.Reamintesc: in decembrie '89 la toti militarii ne-au albit mainile de atata lins ,sa nu mai vorbesc de alte parti ale corpului.Avand sacii in caruta chiar si ai vecinilor ne-au intors spatele.Profitand ca avem un ministru cre(tin)stin si un un presedinte mut care din pacate nu a invatat nimic in armata,ptr.ca nu l-a dus mintea ,fiind prea ingamfat ca a fost t.r.-ist ,
fac toti analfabetii ce vor cu noi.
Sa nu uit sa pomenesc de a-i nostrii reprezentanti batuti in cap cu leuca ,ce au considerat ca zero lei este mai mult decat 15o lei,reprezentanti care nu sunt prosti ,doar se prefac.

Mihai spunea...

Final la Moto GP!

Si tot pe circuit ,romani adevărați!
"Tinerețe floare rară,
De te-aș printr-o doua oară "

https://www.facebook.com/100005760379195/posts/1511903639011634/?d=null&vh=i

Laleaua neagră spunea...

Ești cu capu mai nebuni cu Oprea parca nu-i la FL ca ceilalți.... Statuie ii mai lipsește sa facă grivei pe ea....

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

A 2a minune la Sibiu!
Bine, prima este galactică, cine a mai dat un asemenea multilateral dezvoltat! Nici avia nu stăpânește atât de multe domenii! Dulapul autist, căutător de aur pe V. Oltului!
Care este totuși minunea curentă, pe 2 picioare? A înviat moarta în coșciug și polițiștii au dus-o la spital...
De ce a înviat?
Pt că uitaseră să-i treacă la cauza decesului Covid-2!
Nu poți muri așa, oricum!
Salvarea ei: desele drumeții pe V. Oltului! 😜😂👍🆘

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Te înșeli... Gorghiu are mai multe mandate de parlamentar....

Alina-Ștefania Gorghiu (n. 16 septembrie 1978, Tecuci, România), este un avocat și om politic român, fost președinte al Partidului Național Liberal. Până în anul 2004 a îndeplinit funcția de consilier local pentru București, sector 5. La alegerile legislative din 2008 a obținut un loc de parlamentar în Camera Deputaților în colegiul 22 din București.[2] La alegerile din 9 decembrie 2012 a obținut un nou mandat în Parlament, fiind reprezentant al colegiului uninominal 22, București. În 2016 devine senator de Timiș. [3] La 18 decembrie 2014 a fost aleasă prima femeie, președinte al Partidului Național Liberal. A demisionat din funcția politică după alegerile parlamentare din 2016.
Deci are cam 3 mandate....

merlot spunea...

Burebista-ai zis bine."sa lasam pe fiecare cititor de pe acest site sa aleaga singur pe cine doreste...".USR are in randul lui pensionari militari unii parlamentari.Nu cred ca acestia vor desfiintarea pensiilor militare decat in masura in care ies mai bine pe contributivitate.Legea pensiilor in varianta Olguta Nr.total punctex75=68,68652x75=5151-10% din 3151 ;avantaj comparativ cu recalculare in varianta prezenta legea 223/2015
Privind avansarile la plesneala.Oprea a vrut sa obtina bunavointa dela diversi dar a cazut prost.Asa se intampla cand ai sfetnici prosti.

Viorel spunea...

Domnule merlot, cu tot respectul pentru dv. Și noi l-am avut (pe degeaba) în Guvernul Orban pe ministrul Ap.N., fostul nostru șef și coleg, acum și el pensionar militar, cu puteri și influiență mult mai mare decât câțiva politicieni pensionari militari din rândul USR și nu a făcut nimic. Politicieni pensionari militari din USR sau din alte partide au făcut ceva în localitatea lor pentru a fi aleși ? Nu. Au fost trecuți pe liste din N motive pe care nu le cunosc dar le deduc. Să nu aveți prea mari așteptări din partea lor. Dați-mi un exemplu dintre politicienii ultimilor 4 ani proveniți din rândul pensionarilor militari care a avut o inițiativă / propunere legislativă în Parlament la adresa noastră.

Mihai spunea...

S-a mutat cazarma pe blog.
Si dai si dai ........... Toti gata sa prinda vrabia de gard.
Maaaaaaaa ...., mai relaxati-va creierul incremenit in pensii.

Leon spunea...

PNL are grija sa nu creasca pensiile de serviciu ale militatilor; sa nu ne mire ca, daca raman la guvernare si dupa alegeri, o sa propuna retinerea CASS pentru ce depaseste 2000 de lei !
@Avia, ce facem domnule, ca si civilii au inceput sa ia o Pensie Neta mult mai mare decat Veniturile Nete avute in activitate, ar trebui sa-i trecem si pe acestia la "speciali"..?:
"Conform Casei Națonale de Pensii, peste 1.2 milioane de români, din cei aproape 4,7 milioane de pensionari, au primit în septembrie o pensie mai mare de două mii de lei.
Beneficiarii pensiilor majorate
Pensii de peste 5.000 lei:
august: 27.500
septembrie: 51.600"
(sursa: Casa Națională de Pensii)

Alex spunea...

D-le Burebista,
Ma referean la madam Harau cea a carui nume apare pe expunerea de motive.Girafa care a initiat acest proiect ar trebui sa caute bani prin alte parti.Sigur gandurile ei au fost doar la pensionarii militari.Ptr.aceasta struto-camilla speciali inseamna doar militari.I-am admirat cu totii tinuta in care a primit onorul cu ceva timp in urma.De la un mut si un telefonist ,ce sa invete?De Ma(Ciuca) ce sa mai zic? Doarme pe el!

Gigi spunea...

Se pare,dar nu mai pare demult,este deja evident,clar ca lumina zilei,cã oricine vine şi respira aerul puterii nu face altceva decât sã se uite cu un ochi la ciolan,iar cu celãlat in Curtea noastrã,a pensiilor militarilor.
Asta îi intereseazã acum,cum sã le taie saracilor pensionari acele cupoane,care nu le folosesc nici mãcar 25% dintre aceştia.
Oricum,dupã 6.Dec.ne aşteaptà o viaţã de coşmar,nu numai pt.pensionari.
Cineva,am citit mai sus,cã fãcea un calcul a pensiei pe legea Olputza.Eu spun sã-si ia ADIO de la modul de calcul cnf.cu prevederile acelei legi civile.De ce? Puneti-va imaginatia in functie.

Gigi spunea...

Ai dreptate,Mister Viorel,îi cunoaştem pe militari destul de bine,pe unii dintre ei,cã nu putem sa-i bagam pe toţi in oalã,când ajung acolo pe lânga ciolan,uità de unde au plecat.Onoarea.
Demnitatea,Camaraderia şi altele care ţin de a b c-ul unui militar,le dau uitarii.D-aia am şi ajuns aici,unde toate liftele îşi bat joc de noi.Binenteles,cã avem şi noi o vinã,una mare,aceea cã suntem luaţi drept papagali de atãtia ani şi ne facem cã plouã.Pacat!

CEZAR spunea...

Ni le dau par Avion!

BONIFATIE spunea...

LA OBIECT...ivitate...
Este de-a dreptul tâmpită, propunerea nu blondina cap de listă care, cu avânt revoluționar, a căzut în oala cu demagogie pentru că stă rău, acum la capăt de mandat, la capitolul „propuneri legislative”.
Când era mai tânără și usl-istă, am întâlnit-o odată prin vest, mi se părea mai rațională și ponderată în abordări de natură legislativă. Cred că stătea mai bine cu zincul, calciul și magneziul, elemente care acum, „pe covid” asigură o imunitate crescută, medicală nu parlamentară.
Apreciez că majoritatea dintre noi, pensionarii militari, am folosit rar spre deloc hârtiile cu pricina.
Subsemnatul, de exemplu, numai în ultimii 10 ani am fost beneficiarul unei roabe de „țidule” (10x6=60 buc.) din care am folosit UNA ȚIDULĂ în anul de grație 2019. Restul de 59 s-au dus pe apa sâmbetei (păcat de hârtie și de tușul tipografic sau toner, ce o fi fost).
Dacă inițiatorii ar fi semnat propunerea legislativă împreună cu câțiva verzi i-aș fi înțeles pentru că salvau de la tăiere câțiva copacii scăpați de gheara gaterelor străine.
Un coleg de blog spunea acum ceva vreme că mai bine ne-ar da bani în loc de hârtii.
Na, vedeți că citesc ce scriem pe aici! De frica banilor vor să ne lase fără „țidule”, în special dacă le primim din două părți.
Să lecturăm din nou paragraful 2 din ”Expunerea de motive” și, în afară de redactarea precară prin repetarea sintagmei „Mai mult decât atât”, să observați cum o virgulă schimbă sensul dorit (sau poate nu) de inițiatori. Nu spun mai multe pentru a nu le da idei. Așa că putem deveni beneficiari a ceea ce deja avem.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ BNE AI REVENIT SANATOS, CAMARADE IULIAN MARES! TOATA STIMA SI RESPECTUL! DOAMNE, AJUTA!
@TEHNOCRAT: OPREA VA CASTIGA, VA PRIMI CELE 25.000 VOTURI! DUPA ALEGERI, FACEM UN CHEF CU CEAIURI DE FRUCTE DE PADURE, DUPA ALEGERI IN CINSTEA VICTORIEI, DAR SI CATE O TUICA MICA, MERGE LA DIABET!!

merlot spunea...

Nu ca as avea o stima deosebita pt. Gorgheasca-e dama bine- dar priviti cine semneaza initiativa.Asta ca sa nu va lasati dusi de val.
Sa-si bage in cur cupoanele.In fiecare an am ramas cu ele neconsumate.In plus nu sunt primite prin bunavointa casei nationale de pensii.
De cel care este consilier al lui Iohannis pe probleme de securitate,militaras de al nostru-Onisor- nu ziceti nimic?Nu asta e ochiul si timpanul mariei sale?

Burebista spunea...

De fapt acum am citit sfârșitul.. Proiectul este propus de o doamna, Eleonora Carmen Harau... Nu auzit de ea!!

Burebista spunea...

Am completat mai sus după ce am citit tot proiectul...
Ma luasem după titlu topicului unde domnul Huhu Rezea a scris despre Gorghiu... 🤣

Mihai spunea...

Domn Leon ,
poate nu ati inteles inca ce inseamna "" actualizare""si la ce se raporteaza.
Din cate stiu pensiile contributive nu se actualizeaza iar salariile se negociaza de catre sindicate ,individual ,etc
Restul detaliilor doar cu ....taxa achitata online in cont BT.

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, sunteți militar ce dracu, am urmărit emisiunea de la RTV cu domnul Ponta și Bogdan Chirieac. Chiar nu v-ați prins că a folosit cuvântul Statutul militarilor (cu toate că anterior a folosit și formula „dacă tot folosim în această perioadă jandarmii, militarii, pe stradă în spitale, etc., trebuie să aducem Legea 223/2015, lege care îi privesc la forma inițială pentru că a fost făcută harcea-parcea”). Militarii au înțeles că se referă la Legea nr. 223/2015 și nu la statut (chiar dacă uneori se exprima / statut). Este civil, nu militar, poate s-a exprimat greșit confundând una cu alta ca denumire, esența în planul dânsului este legea în sine, adică legea pensiilor militare. În plus sper că ați observat că a spus lege sau statut dar nu a intrat în detalii adică la ce se referă respectiva lege pentru a nu da apă la moară civililor și dușmanilor noștri cu așa zisele pensii speciale. Ați auzit în ultimul timp vorbindu-se de statutul cadrelor militare când ei de 5 ani nu au rezolvat inechitățile din legea pensiilor militare ?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ Leon
51 600 din 4 milioane de pensionari civili, ceva spectaculos intr-adevar.
Acum daca CASS platesc vreo 3 milioane de contributori si beneficiaza 20 de milioane chiar putem emite pretentii la un sistem de sanatatate ca ""afara"????
Unii se intreaba pe aici unde sunt banii si au insomnii din cauza asta !!!!!!!!!
Pe un post tv Rafila spunea ca infiintarea unui pat de terapie intensiva costa 60 000 Euro. Cu tratament ,manopera, transport etc ajunge probabil la 80-100 000Euro/pacient.
Si atunci dece intrebam unde sunt banii si batjocorim masurile sanitare luate pentru diminuarea infectarilor?
Cand am auzit ca un vecin in varsta de 78 ani dus la spital cu SAJ in halate albe dupa ce fiica care-l vizita mereu l-a infectat cu Covid am inlemnit desi nu l-am vizitat in ultimul timp. Acum il tin in spital si nu-i pot ridica oxigenul in sange.
Doar cand esti in fata cu asa ceva realizezi gravitatea fenomenului si respecti regulile,daca ai educatie.
Si ca sibienii au educatie..........se vede aici: viziteaza „”Decor de iarna in timp de pandemie „”- pustiu pe strazi.

https://www.facebook.com/sibiul.in.imagini/


Viorel spunea...

Domnule M, domnul Iulian Surugiu, președintele SNAP vorbește din burtă ca să se bage și el în seamă iar în loc să ridice moralul efectivelor și așa stresate și bulversate de situația actuală (Pandemie, lipsă de personal, proteste de stradă, etc.), el vine cu fel de fel de vești de la radio șanț: Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție. ”Este posibil, că au încercat și anul trecut, să nu mai plătească sâmbete, duminici, sărbători legale, cele pe care le-a câștigat în 2014 sindicatul nostru.
Cică este posibil, păi între real și este posibil diferența e mare iar tu ca Gică plăvanul bagi în sperieți subordonații. Ce fel de lider de sindicat ești atunci. Dacă ești sigur (și nu este posibil) dute la factorii decidenți și ia măsuri ca ceea ce este la nivel de zvon să nu se întâmple. Nu vreau să mai am polemici cu domnul avia însă, în adresa CPS a MApN cât și la Tribunal am depus o copie de pe Decizia de pensia la trecerea în rezervă a unui coleg de la MAI și Decizia de actualizare fost coleg de U.M. ajuns la mai în 2005 prin transfer. Acolo să vedeți sporuri, sume și valoarea pensiei comparativ cu mine și ceilalți M.M. și Sof. Unii au fost și mai deștepți, au trecut în rezervă din unitatea mea în 2005 cu drept la pensie militară, au luat salarii compensatorii după care s-a angajat la MAI. Și să mai știe domnul Surugiu că la M.Ap.N. pe documentul prin care se specică (,) că serviciile executate în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, stimabilul nostru ministru a pus o steluță cu mențiunea: „se acordă zile / timp liber proportional cu serviciul executat și numai în cazuri excepționale (care nu au fost niciodată) sunt plătite”.
În plus, cât despre vârsta de pensionare iarăși dă cu stângul în dreptul. Am rudă Sof. la SPCLEP (eliberare C.I., vize flotant, etc.) și o altă rudă tot Sof. la circulație. I-am sunat pe amândoi să le spun ce se zvonește, dacă știu și ce părere au. Cel de la SPCLEP mi-a spus scurt și la subiect, Viorel dacă mâine un pilos ce se află într-o garnizoană din țară vrea să se mute pe funcția mea, a doua zi sunt mutat șef de post în comuna X la mama dracului, N sate pe care trebuie să le iau la talpă (adică muncă de teren). Nimic nu este stabil. Nu te naști (folosesc termini militari) Slt. sau Sg., ocupi funcție de birou și de acolo ieși la pensie. Se schimbă sistemul, se schimbă și funcția. Nu ai cum să stabilești o vârstă de pensionare pentru unii și alta pentru alții. Vrei să te muți la cerere în altă garnizoană alături de copii, îți mai poate asigura funcția pe care ai lucrat de unde pleci ? Nu, pentru că nu poți să-l muți pe titular pe alt post ca să-mi faci loc mie. Trebuie să accept ce mi se oferă. Poate nici nu există funcția respective în stat și atunci, muncă de teren.

Luc 3 spunea...

Se pare că sexul frumos, nu prea înghite uniforma militară!Pacat! Cu ce le-am gresit noi?Eu unul, mereu am cautat se le respect!Poate am gresit!Sper să nu reusească,să pună în aplicare nimic, împotriva noastră!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Cap N-are este rezervist, dar nu este încă pensionar! Este și aici o smekerie. Arta, nu glumă!

Iulian Mareș spunea...

Camarazii noștri trăiesc din pensie.
Tu la 65 de ierni, din ce vei trăi? De ce îi jignești? Este rău că se gândesc la banii de pensie? Cred că nu!
Alții se gândesc câți bani au făcut în Pandemie!
Eu mă gândesc dacă Boul Bălții va emigra sau va răspunde pt tot...
Odată se luminează și înfurie strada...🔥

Iulian Mareș spunea...

👍😂😜🍺

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La mine ar fi o lovitura grea cu foile de drum, ca le folosesc toate de cand ma stiu. Ei lovesc de fapt tot in astia amarati care nu au dupa ce bea apa! Sa le fie rusine de nemernici cu inimi de piatra! Cate lovituri o sa-mi mai dati, cainosilor? Chiar vreti sa ne bagati in mormant? Din 1100 lei pensie, de unde sa mai platesc si drumurile pe la spitale sa ma interzez, nazistilor? Chiar nu va e mila de noi?

Leon spunea...

N-au actualizare, dar au Indicele de corectie de 1,41, valabil pana in Sept.2021..!
„Acum e momentul să ieși la pensie”
„Acum este momentul ca cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare să iasă din câmpul muncii. Condițiile de pensionare sunt cele mai bune din ultimii ani și, dacă din septembrie anul viitor se va aplica totuși noua lege a pensiilor, atunci acest indice va dispărea și în consecință și veniturile vor fi mai mici”, a declarat un specialist în domeniul pieții muncii.

Huhu Rezea spunea...

Harău a semnat expunerea de motive.
Gorghiu, cu accent pe o, cum pronunța rârâita, e trecută prima în caseta tehnică de la Senat.

monteoru spunea...

Bine ca va-ti convins ca unii nu sunt mai buni decat ceilalti.Nu merita sa ne certam pentru ei.Concluzie proprie.Sa nu astept nimic spre avantaj propriu dela politicieni indiferent carei partid apartin.Cand au nevoie de tine te pupa in fund.Dupa ce se vad cu sacii in caruta te iau la suturi. Baieti de baieti nu asteptati sa vi se dea.Straduiti-va cat timp mai puteti sa luati singuri.
Atentie la Covid.Asta se ia gratis.

Leon spunea...

Initiatori:
:Gorghiu Alina-Ştefania - senator PNL; Hărău Eleonora-Carmen - senator PNL; Pîrvulescu Eugen - senator PNL; Stângă George-Cătălin - senator PNL"

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

Iar o iei razna!Bani sunt in sistemul de sanatate!Poate nu destui ,dar sunt!Cand dai unui singur doctor 200 mil,ma rog 20 000 de lei pe luna,inseamna ca sunt!Problema e ca nu sunt folositi cum trebuie si ,mai rau sunt furati!

raul spunea...

Nu le-am dat placuta suedeza cand trebuia,de aia!

BONIFATIE spunea...

Vedeți d-le C.F.I. cum sunt „derutați”(oare?) și politicienii de manipulatori!
Ei cred că toți militarii sunt cu pensii magnifice.
Poate era mai bine să se gândească la omiterea de la drept a celor care au o pensie de peste..., în general și nu la categoriile de pensionari. Na, le-am dat o idee ca să vă ajut și să mă scrofăie alții.
Să-i dăm copy-paste, fără discriminări, pe toți cei care au semnat inițiativa: Gorghiu Alina-Ştefania - senator PNL; Hărău Eleonora-Carmen - senator PNL; Pîrvulescu Eugen - senator PNL; Stângă George-Cătălin - senator PNL.

Viorel spunea...

Domnule Leon, asta se întâmplă când nu știi cum să-ți planifici și gestionezi bugetul unui minister. Nici anul trecut când le-a rămas 2 miliarde, nici anul acesta. Puteau foarte ușor să rezolve toate inechitățile și mare parte ce rămânea nu aveau decât să facă borș cu el. Dar nu s-a vrut deși s-a putut. Domnul Ciucă este imun la solicitările pensionarilor, sper ca imunitatea să-i dispară la momentul potrivit. Cei ce au citit reportajul din ziarul Național.RO știu la ce mă refer (Esper – Raytheon).
Sper să nu se supere domnul Huhu Rezea pe mine pentru că le sugerez colegilor de pe blog să citească (,) postarea domnului Marin Neacșu (În cuiul cătării) din data de 19.11.2020 intitulată: De ce nu are M.Ap.N. bani de pensii.
O bătaie de joc la adresa noastră. Se ia de la M.Ap.N. 2 miliarde de lei printre care:
De la: Cheltuieli de personal=136,9 milioane lei; Asistență socială=80,9 milioane lei.
Bani ce se duc la bugetul consolidat. Să nu mai comenteze unii că nu sunt bani.
În schimb:
- la M.A.I. se propune alocarea de sume suplimentare de: Cheltuieli de personal=10,0 milioane lei; Asistență socială=84,99 milioane lei.
- la S.T.S. (vin alegerile / primesc 2 salarii în luna decembrie; unul cel de bază, altul pentru participarea la butoane cu ocazia alegerilor Parlamentare).
„S.T.S. este autorizat să plătească drepturile salariale pentru ”activitățile desfășurate în luna decembrie pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea ÎN BUNE CONDIȚIUNI a alegerilor Parlamentare”.
Domnule ministru Ciucă, de ce de la noi se ia și la alții se dă. Servicii executate sâmbăta, duminica, sărbători legale la ei plătite, la noi nu, Actualizarea cu 5%/2016 în anul 2017 realizată, la noi nu, bani în plus pentru salarii și pensii li se acordă (din cei luați de la noi) în plus decât au fost prevăzuți, noi îi dăm înapoi.
Bravo lor, totuși, luați un carnețel și mergeți de luați notițe cum se conduce un minister de la domnul Vela.


Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, am mai spus-o într-un comentariu cu mult timp în urmă. Vă înțelegem pe dumneavoastră și situația în care sunteți, poate și mai mult ca sigur sunt mulți mai mulți în acceeași situație însă pentru marea majoritate mi se pare mai corect ca aceste 6 foi de drum pe calea ferată pe care le primim în luna decembrie pentru anul următor, contravaloarea lor să fie inclusă separat la pensie sau transformate în bonuri / tichete de masă. Te duci și-ți cumperi ce vrei cu ele (alimente), altfel, marea majoritate rămân nefolosite, dar au bifat în agenda publică a lor „Am acordat bilete de transport la pensionari”. Vax. 90% nefolosite.

Alex spunea...

Pariez ca majoritatea fufelor din politica romaneasca ,femei de "inalta clasa" politica sau gandit de multe ori la o frectie facuta de un militar prezentabil.Li sa dat cu flit la timpul respectiv si acum se razbuna.

IAR99Army spunea...

Apropo de cum a aparut legea 223/2015 !, si am fost martor la multe discutii atunci cind se forma usl si cind scmd filiala Craiova era foarte atractiva pentru psd/pnl si pentru crin/ponta care se intilneau cu noi chiar si de 2 ori pe luna (ei sau pe cine desemnau,mi-aduc aminte ca am participat la o intrevedere chiar cu alina gorghiu-care atunci ne aprecia si mircea diaconu care ne sprijinea enorm atunci(oprea inca nu dezertase de la basescu).
Cind oprea a fost ministrul apararii in guvernul ponta :
- in 2015 ponta, crin si oprea ne-au promis ca ne vor scoate de pe legea 263 si ca va aparea noua lege 223 si ne-au indicat un termen aproximativ cind va fi gata;
- a trecut acel termen si nu a aparut nici o urma de lege cu nr 223 chiar nu se mai stia care este stadiul ei, si am crezut ca cei de la usl ne-a mintit ;
- am aflat ca ponta urma sa faca o vizita la calafat , parca era vorba de inaugurarea podului peste dunare..., si in delegatie era si oprea ca ministru al apararii si atunci s-a hotarit la nivelul scmd filiala craiova ca o echipa formata din conducerea noastra sa mearga la calafat sa vorbeasca cu ponta si oprea si sa-i inmineze un document in acest sens. culmea este ca atunci olguta se hotarase sa candideze la primaria craiovei in 2016 si se intilnea des cu noi avind interes electoral si s-a oferit sa ne ajute si sa ne mijloceasca acea intilnire, a vorbit cu ponta care a zis ca ne asteapta si echipa a plecat la calafat(au fost vreo 4-5 rezervisti). intilnirea a avut loc pe podul de la calafat, ponta a ascultat doleantele noastre si atunci l-a chemat si l-a intrebat pe oprea de ce nu este gata si de ce nu a dat drumul la legea 223, asa cum hotarise de comun acord cu scmd si in prezenta noastra i-a dat ordin sa o scoata a doua zi daca se poate, lucru care ulterior s-a si intimplat. deci asta este adevarul despre aparitia acestei legi, tot oltenii au fost precursorii, nu ce spun unii pe diferite bloguri. deci cel care nu a dat drumul mai repede la aparitia ei a fost oprea(nu stim nici acum motivul), iar oprea a reparat ce stricase cind ii facuse jocul lui basescu. meritul lui oprea este acela ca a reusit ca la militari si politisti pe legea 263 punctajul sa se imparta la 20, ca daca era ca la civili unde imparteala era la 30 era jale mare printre noi.
- in perioada aceea psd dolj si olguta ne-a sprijinit mult din motivele aratate, insa din pacate pentru noi s-a intimplat ceva cu ea in ,,era Dragnea'' si s-a intors impotriva noastra cu oug 59;
- anul trecut (2019 prin februarie) stiu sigur ca 2 colegi rezervisti s-au intilnit cu ea si au intrebat-o de ce si-a pus in cap rezervistii cu acea ordonanta si le-a raspuns ca a fost dezinformata de tutuianu care era ministrul apararii in acel moment si ca initiativa a plecat de la ministerul apararii. cind au intrebat-o de ce s-a bagat ea in fata a stat s-a gindit citeva minute si i-a intrebat pe ei cum se poate repara, acestia i-au spus cum si atunci a promis ca peste 3 zile se duce la Bucuresti si va vorbi cu Dragnea, lucru care s-a intimplat ulterior , s-a format un colectiv cu gropan, tudor, naon si altii(majoritatea din bucuresti) si au inceput negocierile cu modificarile legii. unul din cei care au participat ne-a relatat ca la prima intrevedere Dragnea i-a zis lui LOV de fata cu toti cam asa : ,,olguta tu ai stricat, tu sa repari" si cind se contura ceva dragnea a fost retinut si condamnat, si totul a cazut cu dancila nu s-a mai putut negocia nimica.

Mihai spunea...

@ raul
Daca mare parte din investitiile din Romania nu ar fi facute din bani europeni , am fi un stat falimentar care ar trai si traieste in mare parte din imprumuturi.
Si daca nu dai bani doctorului ca salariu ,ori pleaca ,ori cand mergi la medic trebuie sa te dotezi serios in buzunar.
Nu iau de baza ce spune un ministru dar a spus mai alaltaieri dupa cazul Piatra Neamt ca 80% din bugetul sanatatii se duce in salarii.
Iar daca vrei sa ai sistem de sanatate si sa faci in fiecare judet ce au facut aici (Banca Mondiala ,Primaria Oradea si M.S)costa bani . Si mai trebuie spitale noi ,dotate ,medici specialisti ,asistenti ,personal auxiliar ,tratamente ,etc ,etc

https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/cum-arata-cea-mai-moderna-unitate-de-primiri-urgente-din-tara-construita-la-oradea.html?_ga=2.138697459.1516426052.1606082473-561109738.1606082473

Mihai spunea...

@ Leon
Daca prin ridicarea Salariului Mediu Brut pe economie dupa 2016 in loc sa mai faci 1 punct de pensie faci doar 0.8 -0.6 -0,5 punte pensie /an s-a dus naibii cresterea cu indicele de corectie acordat "" O data-n viata"".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel & @Bonifatie, se fac asemenea abuzuri pentru ca MApN are grija sa publice doar pensiile mari si medii, nicidata cele mici si forte mici, politicienii crezand ca toate pensiile militare sunt peste 200-2500 lei, de aia taie cu usurinta orice drept la orice propunere a unui idiot parlamentar! Dar cel mai rau e ca avem pensionari militari in Parlament, care nu ne apara, crezand ca toti au pensiile lor, fiind aerieni si slugi de partid, nestiind nici ei de pensiile militare de muritori de foame, sau stiu si-i doare in bubă, sa nu-i zic pul...pă!

Iulian Mareș spunea...

Si atunci cine i-a infectat? Navetistul cu escorta?

Iulian Mareș spunea...

Cateva concluzii de la un fost puscarias!

Pe de o parte, este vorba despre ideile „marii resetări” care se ticluiesc de câțiva ani la Davos, sub bagheta fondatorului și președintelui executiv al „Forumului Economic Mondial”, Klaus Schwab. La cei 82 de ani împliniți în martie, personajul este unul fabulos, are un palmares științific și organizațional impresionant, dar, mai presus de toate, este playmaker – ul celor care se petrec, se rostesc, se văd și nu se văd în conclavurile elitiste organizate la Davos.

„Marea Resetare” nu este o metaforă publicistică. Este denumirea unei inițiative planetare lansate la Forumul de la Davos din ianuarie a.c. și ale cărei direcții concrete urmează a fi stabilite la ediția de la începutul anului viitor.
La noi nu se vorbește despre așa ceva pentru că leadership-ul dâmbovițean n-are nici nivelul intelectual, nici disponibilitatea de a se racorda la dezbaterile de idei ale lumii contemporane ori de stimula societatea românească măcar să cunoască marile teme care-i preocupă pe liderii lumii.

„Marea Resetare” definește un set de mutații preconizate la nivel mondial care vor avea, în esență, ca rezultat, subjugarea definitivă a suveranității naționale, astfel ca statul național să treacă în subordonarea nivelului global de guvernare. Directorul general al FMI declara tot atunci, într-un fel de concluzie la dezbateri, că lumea are de ales între Marea Resetare sau Marea Inversare (Marea Inversare fiind „mai multă sărăcie, mai multă fragmentare și mai puțin comerț”).

La câteva săptămâni după ce Forumul Economic Mondial a lansat inițiativa „Marea Resetare”, în iulie 2020 a avut loc lansarea unei cărți intitulată „COVID-19: The Great Reset”, scrisă de amintitul președintele executiv al FEM, Klaus Schwab, în colaborare cu directorul principal al rețelei globale de risc al organizației, Thierry Malleret.

„Covid-19: Marea Resetare” este un ghid pentru oricine dorește să înțeleagă cum COVID-19 a perturbat sistemele noastre sociale și economice și ce schimbări vor fi necesare (s.m.) pentru a crea o lume mai incluzivă, mai rezistentă și mai durabilă în viitor”, se arată în prezentarea cărții. Premisa, dar și concluzia cărții lui Klaus Schwab, fiind acelea că „pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate de a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră”.

Acest imens „bloc” de gândire pe cale de a se rostogoli peste omenire risca să se năruie la contactul cu forța și determinarea unui personaj precum Donald Trump, atâta vreme cât acesta rămânea președintele celui mai puternic stat din lume.

În septembrie 2019, Trump aruncase deja, de la tribuna Adunării Generale a ONU un prim buzdugan în poarta globaliștilor: „Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care-şi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”, îi avertiza Trump pe gânditorii marii resetări. „Fiecare dintre cei de aici este reprezentantul unei culturi diferite, al unei istorii bogate. Statele Unite nu vă vor spune cum să trăiţi, cum să munciţi sau pe cine să veneraţi. Vă cerem doar să ne respectaţi în schimb suveranitatea”, le-a mai spus el celor peste o sută de șefi de state sau de guverne aflați în aula ONU.
La Davos, Trump a avut un discurs aplicat pe cetatean!

Iulian Mareș spunea...

Multumesc Corneliunsson!

Iulian Mareș spunea...

Ai date exacte privind cotizatia si absorbtia?
...am ceva indoieli privind un raport favorabil, supraunitar, in relatia Absorbtie vs Cotizatie!

Mihai spunea...

Cat ti-au dat ,3 luni cu executare ?

Leon spunea...

Pentru luna Decembrie Taloanele de pensie+Tichetele de calatorie pentru anul 2021, sunt deja Tiparite si zilele urmatoare vor ajunge la Casele de Pensii care le va distribui beneficiarilor incepand cu 2 Decembrie..!
Asa ca proiectul Alinei mai are de asteptat !

Huhu Rezea spunea...

Ahaaa!👌 Pe voi trebuie să vă înjure militarii pentru mizeriile pe care le-au îndurat după anul 2015, când au fost scoși din categoria pensionarilor contributivi.
Vechii pensionari militari aveau în medie 4-5 puncte de pensie, cu spor pentru condiții de muncă, spor pensie suplimentară, spor OMM. Toți ar fi avut acum pensii civil/contributive de peste 6000 lei pentru o vechime efectivă de cel putin 30 de ani.
Peste 80% câștigaseră prin Legea 119/2010 și dormeau liniștiți, departe de zarva creată de scmd care acuza guvernul că în loc să micșoreze pensiile militarilor le-a majorat prin desființarea lor. Audienta blogului din perioada anilor 2013-2014 este martoră în acest sens.
Culmea este că printre cei care pierduseră atunci s-a numărat și ministrul Oprea, pe care gulerații il mințiseră câ nu va fi nicio pensie mai micâ de 3000 lei.

CEZAR spunea...

CorneliunSSon...unde a venit un Assus..vine si noul WW Golf 8 !
Cere lu nasu.....ca are din munca !!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

„m-Ale ..ai "omis" esenta...probabil lipsa de oxigen!!

Covid-19: Marea Resetare” este un ghid pentru oricine dorește să înțeleagă cum COVID-19 a perturbat sistemele noastre sociale și economice și ce schimbări vor fi necesare (s.m.) pentru a crea o lume mai incluzivă, mai rezistentă și mai durabilă în viitor”, se arată în prezentarea cărții. Premisa, dar și concluzia cărții lui Klaus Schwab, fiind acelea că „pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate de a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră”.

Deci Pandemia este ..doar o Oportunitate..o fereastra rara dar ingusta...


CEZAR spunea...

Idiotii..majoritatea in haine azurii..caci la ei se vrea a veni ..cascavalul !
Nici macar nu au fost in stare sa faca o simulare un calcul de bun simt !
Militia si-a frecat bucuroasa palmele -! La ei ar fi ajuns cam de 3x cuantumul ...!
Marea majoritate a OPORTUNISTILOR ..au tacut ca porcul in cucuruz...le mai aducea si lor ceva firimituri si oscioare !
Sa scuipam de sarbatori pe acesti NETREBNICI....!!!

Gigi spunea...

I.Mares@ In primul rând, Bine aţi revenit!

"O nouã resetare".Nu stiu ce ar putea înţelege cineva care nu se uità decât la telenovele sau la multele emisiuni apãrute in grila tembeleviziunilor,unele de prost gust,prost regizate,dar cu priza puternica la public.
Semnalele sunt destul de Clare in ce priveşte globalizarea.Nu de azi sau de ieri.Libertatea,mult invocatã de noi acum 30 de ani şi care unii au şi murit atunci,o sà fie in viitorul apropiat un lux.
Bine,unii au înţeles libertatea in alt fel,în sensul de a distruge,a fura,a comite orice vrea muşchiuletul lui,fãrã a mai ţine cont de vreo lege,cã de bun simţ nici nu se pune problema.
Uite cã cineva va spune.....STOP şi se vrea ca omenirea sã trãiasca dupã reguli impuse.O fi bine,o fi mai puţin bine sau deloc,dacã vom trai,o sà vedem!

Leon spunea...

@Avia, sub Guvernarea PNL, Doljul va depasi Sibiul la capitolul "Investitii":
https://cvlpress.ro/23.11.2020/judetul-dolj-pol-de-investitii-sub-guvernarea-pnl/

Mihai spunea...

@ Leon
Poate doar sa-l ajunga din urma in prima fază.
Era si cazul dupa atata subjugare in subdezvoltare de catre clica mafiotă valcoviano- tanda-manda........
Degeaba insa ,apele trec ,mentalitățile raman ❤❤💋,tot cu Olguta deasupra 💔❣👄

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Așa este!
Dacă nici avia nu a înțeles, ce așteptări sa avem de la vulg?
Oare de ce cei mai infectați sunt în câteva județe? Că precauți au fost!
Spălați-va pe mâini și puneți masca! Atât poate spune Dulapul diriginte! Mai avem și subraț, avem și cur...
Eu m-am saturat de discursuri idioate și autiste 100%!

Iulian Mareș spunea...

Nu mai aveam spatiu pt postare...și Avia tot nu pricepe nimic!

Gigi spunea...

@IAR army
Meritul lui Oprea a fost, trebuie recunoscut faptul ãsta pe legea civilã a lui Boc,cã Punctajul s-a împãrţit la 20.Corect!Dar nu pe legea 263,ci a fost legea 119,care s-a aplicat celor care erau in platã, inclusiv celor care au iesit in 2010.
aceastã lege 119,a fost o punte de trecere la legea 263, aveau aceleaşi prevederi,dar diferea modul de calcul.
PMA:20(LEGEA 119),PMA:30(legea 263)in functie de Anul şi luna naşterii fiecãruia.
Deci,cu cât erai nãscut mai târziu,cu atât ti se impartea PMA.
Dacã erai nãscut în 70.01.01,PMA :30.
A nu se face confuzie între cele douã legi,tocmai din acest motiv.

Cezar spunea...

Mai traktoristule @
Nu cunosti semnificatia ghilimelelor??🤣🤣🤣😜😜😜😎😎😎

I. David spunea...

Individa asta este super penibilă, exact prototipul blondei neaoșe, acum însă care din hackerii rezerviști i-au făcut asta!?🤣🤣🤣

https://www.aktual24.ro/mi-au-furat-pagina-de-facebook-alina-gorghiu-sustine-ca-a-fost-atacata-de-hackeri/

Mihai spunea...

@ Mares
Nu mai posta citate a caror sens nu ai inca capacitatea sa-l si intelegi .
Ca sa vedem ca ""poti si gandi /judeca"" adica ai "" miros si gust politic ,social ,economic "" gandeste si scrie din propria viziune asupra fenomenelor inconjuratoare.
De citate si televiziuni imbecile suntem satui cat timpsuntem contemporani cu evenimentele , vedem si discernem.
Evolutiile in astfel de situatii care schimba ~"ecosistemul planetar"" inclusiv cel uman(pandemii ,schimbari climatice ireversibile ,evolutii democrafice,etc) de la o zi la alta ,suprapuse cu lupta pentru supravietuire din ce in ce mai evidenta prin orice metode/mijloace sau pe principiile suparavietuirii in regnul animal din jungla (lupta pentru resurse ,razboiul economic vizibil sau invizibil ,evolutii democrafice suprapuse cu progresului stiintei si tehnologiilor care elimina din ecuatie fiinta umana,etc ) nu pot fi anticipate prin teorii imaginare .
Solutiile le gasesc in aceste cazuri luptatorii pentru protejarea ecosistemelor, supravietuire economica si sociala care la randul lor influenteaza intr-un mod sau altul evolutiile si gandirea clasei politice .
Clasa politica care din ce in ce mai vizibil o ia razna, ca de altfel si societatea antagonizata din ce in ce mai evident.

Xpert 86 spunea...

Dl Huzu, pamflete pentru politicienii lipsiti de imaginatie si care nu au facut nimic in viata nu mai loc pe site dvs

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Uite cum te trădează reminișcențele vorbirii în limba maghiară!
Se spune în rămânește" citate al căror sens" sau "citate ale căror sensuri" nu "citate a căror sens"

Mihai spunea...

Corect ,domnule Huhurez .Am observat si eu dezacordul. Vinovat pentru multe se face si scrisul de pe telefonul mobil in cazul modificarii frazei. vad ca si dvoastra va face feste.

Niky spunea...

Mari nemernici,astia care se simt ei bine ca lovesc in pensionarii militari! Pai de ce nu spun sa se ridice acest drept la toți pensionarii cu pensii peste un anumit cuantum, ca sunt pensionari civili care ne-au depășit cu mult! Personal nu am folosit niciodata aceasta facilitate si nici nu întrevăd sa o folosesc vreodată, ma deplasez cu auto personal! Dar ceva nu e în regula cu atacurile la adresa pensionarilor militari! S-a întors cumva Rareș Bogdan de la Bruxelles!?

vio57 spunea...

Usor, usor, ne vor lua toate drepturile, urmeaza gratuitatea la medicamente si ma intreb, pana cand vom rezista asa fara sa reactionam si daca ne rezumam numai la a posta, atunci nu vom realiza nimic si vom pierde totul.

Gigi spunea...

Nu,nu,postãm dar trebuie sã.... şi "reactionam".
Dacã d-nii pensionari care locuiesc la câteva guri de metrou stau acasã,am înţeles cã sunt în jur de 20-30.000,nu vin la un miting,atunci despre ce mai vorbim?
Am zis,nu am dat cu ghioaca?

Iulian Mareș spunea...

Avia,
ma si miram cand vei corecta gramatical prestigioasele publicatii?! Stiu ca insusirea gramaticii se cupla bine cu spanul carat cu roaba!
Vezi ce a facut din tine 80% conceptul de om multilateral dezvolat, 5% globalism si 15% cosmopolitism?
Nici macar nu ai capacitatea intelectuala sa accepti si sa intelegi ca termenii de Progresist = Globalist = Neomarxist.