Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 11, 2020

O nouă posibilitate de a transforma pensia militară în pensie în sistemul public .😂

30 comments

 Legea nr.234/2020, prin care a fost introdus un nou articol în legea pensiilor militare, art. 71 indice 1,  a intrat în vigoare pe 8 noiembrie 2020.

Nu prea este de înțeles de ce interdicția de a beneficia de pensie de serviciu a fost introdusă numai în legea pensiilor militare... dacă subiect al infracțiunilor contra umanității poate fi oricare cetățean. Infracțiunea nu este legată expres de calitatea de militar a făptuitorului.

Pentru un militar cu o vechime de 30-35 de ani, care a ieșit la pensie în urmă cu 10-20 ani, chiar ar fi convenabilă transformarea pipernicitei de pensii militare, recalculată potrivit art. 109 din   L 223/2015, în pensie în sistemul public, în care suma punctajelor anuale, mai mare de 100, ar fi înmulțită cu 75 lei, potrivit L 127/2019 care va intra în vigoare în anul 2021. 

Nu cred că fiorosul și libidinosul  politic deputat liberal Florin Roman, inițiatorul proiectului de lege, și-a dorit și acest efect al operei sale .

Am pus în discuție acest act normativ pentru a sublinia încă o dată că pensia militară poate fi ciumpăvită de oricare gulerat militar sau cioflengar politic, pentru că nu este un drept câștigat. De pensia contributivă nu se poate atinge nici Tribunalul Penal de la Haga. 


30 de comentarii:

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

De toata jena motivatia acestui deputat liberal:
http://www.cdep.ro/proiecte/2019/500/20/2/em794.pdf

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

..la NOI..,NIMIC NU E.."CHIAR".. întâmplător..!(..numai dacă..am prezuma că e.."CHIAR".."prost"!)
Deci:."killer-ii"..UMANITĂȚII ..pot fi din orice "MEDIU":..de la șef de stat..până la..ultimul om..= de pe lumea asta..!
In concluzie:excluzând "prostia" (.?.),cred că fapta "deliberată" este:..ascunderea, protejarea și.."CHIAR"..=RĂSPLĂTIREA..! =CRIMINALILOR..!

Mihai spunea...

Huhurez ,va doresc mult succes la transformare . Un autodenunt si aveti ce v-ati dorit ,respectiv pensie contributiva de la Olguta .

Mihai spunea...

Leoane ,condamnat fara judecata pe drept comun -omorat le canal pentru greva foamei si nesupunere in 51- eliberat si primit certificat de deces de la Spitalul 9 bucuresti in 58. Mormant necunoscut -doi copii orfani in situatie grea fara drept de inscriere la vreo scoala ,averea pentru a fost considerat si chiabur -7 ha pamant si doua batoze confiscate.Denuntat pentru propaganda ca vin parasutistii americani si nesupunere la colectivizare.
Despagubiri 0 lei. Legea 221 blocata de la punere in functiune.
Asta spui ca-i mizerabil?

Viorel spunea...

Domnul Florin-Claudiu ROMAN s-a născut în 1974, deci are 46 de ani. Vă prezint mai jos studiile absolvite din CV unde nu a trecut și perioada, dacă studiile au fost făcute la zi, FF, Seral sau distanță (mare de casă). Domnul Florin este ca și Făt Frumos din lacrimă, a învățat într-o săptămână cât alții într-un an. A mai și lucrat plecând de la vânzător de ziare apoi proprietar de radio și atunci studiile când le-a mai făcut. Mai ales Colegiul National de Aparare (bravo domnule parlamentar, iubiți armata ca și Ciucă).
1.Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti - Facultatea de Psihologie, Master „Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala”;
2. Universitatea Athenaeum Bucuresti, licentiat in Stiinte Economice,
Specializarea „ Contabilitatea si Informatica de Gestiune”
3. Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca, licentiat - Stiinte economice
Specializare „Contabilitate si Gestiune Financiara”
4. The Open University - CODECS Bucuresti, Management Performant.
5. Colegiul National de Aparare, cursuri la zi, unitate de invatamant de stat, acreditata de Ministerul Educatiei si Cercetarii.Specializare in aparare si securitate nationala.
6. Specializare in „Tehnici de comunicare eficienta cu mass-media”, cursuri organizate de Pro Expert, acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Aseară pe un post Tv. a fost prima data când l-a văzut turbat de furie (se vedea și-n ceață emisiunea fiind on-line cu mai mulți invitați) și habar nu avea ce să-i răspundă domnului avocat Daniel Ionașcu. Un șmecheraș care nu este prost, are dicție, vocabular dar se crede prea deștept, îngâmfat și cu aere de atotștiutor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si, uite asa, criminalii contra umanitatii se aleg cu pensii duble decat ceilalti militari, fiind trecuti pe civilescovici! Da' prost parlamentar, manca-i-as sufletul!

Huhu Rezea spunea...

Nu așa se pune problema.
Cât este de câinos acest liberal, l-ar lăsa fără drept de pensie pe condamnat.
Ca măsura să nu fie neconstituțională, pensia militară se transformă în pensie în sistemul public.

Calinmihaib12 spunea...

"OFF" THE TOPIC..!(..și..nu prea..!):
..observați cum.."camarazii".. la TOATE "TV-urile prietene"..! AFIȘEAZĂ..o."simbolistică" ROȘIE
ELECTORALĂ..!=..transmițând..MESAJE..subliminale..UNIDIRECȚIONALE..!

Leon spunea...

@Avia, eu am zis "de toata jena", nu "mizerabil "..!
Cei doi condamnati au si murit intre timp in inchisoare, dar am vazut ca sti sa faci calcule: pentru un viitor condamnat cu o pensie militara de 2-3000 de lei, unde este economia la buget daca va rezulta o pensie pe puncte de 4000 de lei?

Leon spunea...

Garoafa Rosie s-a purtat astazi pentru ca data de 11.11 este ziua veteranului militar din teatrele de operatii..!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, asta este CEDO pentru infractori:
1. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul român în urma plângerii formulate de doi deţinuţi, un cetăţean român şi un cetăţean moldovean, care au reclamat că nu au primit în închisoare hrană fără carne de porc, deşi îşi declaraseră credinţa musulmană și a dispus plata către cei doi reclamanţi a unei despăgubiri de 5.000 de euro pentru fiecare, a anunţat marţi instanţa europeană, potrivit Agerpres.
Citeşte întreaga ştire: CEDO condamnă România pentru că nu a oferit hrană fără porc unor deţinuţi ce s-au declarat musulmani. Ce despăgubiri trebuie să plătească statul
De Viorel Tudorache, Marți, 10 noiembrie 2020, 16:37. Ultimul update Marți, 10 noiembrie 2020, 17:31.
2. Asta este CEDO pentru pensionarii militari „tăiați în carne vie”:
„7 dintre principalele 8 tipuri de pensii speciale pe care statul român le plătește în momentul de față au fost eliminate în urmă cu zece ani de Guvernul Boc și reintroduse, în 2015 și în 2016, de PSD-ul condus de Ponta și Dragnea.
Curtea Constituțională a acceptat, în urmă cu zece ani, suprimarea acestora; și există chiar și hotărâri pronunțate de CEDO care au spus că tăierea lor a fost legitimă”.
Pentru cei interesați citiți conținutul lincului de mai jos propuneri pro și contra privind pensile speciale emise de partide și politicieni.
https://www.riseproject.ro/pensiile-speciale-paradisul-ridicat-din-bani-publici-si-aparat-printr-un-razboi-al-dezinformarii/

Cannon spunea...

!?!....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa scapam de niste politicieni idioti, dar macar cu ceva experienta in furat, inselat si decapitat drepturi, insa si generosi in vederea castigarii voturilore, deci cu ceva experienta practica in toate, dar stati sa vedeti din legislatura urmatoare ce podoabe cu studii superioare la facultati particulare, pe spagi, o sa avem, dintre care niste ,,dive'' siliconate, niste adevarate petarde si parasute, toti si toate la concurenta cu magistratii noii generatii, absolventi si ei de Haret, si care dau hotarari uluitoare, care se bat cap in cap cu legile si Constitutia! Asta ar fi o chestie paguboasa, dar si una periculoasa, fiind scoliti in secret in hrubele occidental sorosist-masonice, gata pregatiti sa bage jungherul in drepturile romanilor, si o sa vedeti abia pe mana lor cum se simte neo gulagul democratiei, dupa tiparul si ordinele ocultelor mondiale ale clanului Rokefeller si jugulara Soros baci, sa ne supuna si oblige la tacere, sa ne transforme in scalvi roboti! Prefata o traim acum, in era amenzilor in cascade, purtarea mastilor si in case, cu arestari la domiciliu, program orar de incazarmare si generoase pulane pe schinare! Macar daca eram tanar, sa tavalesc si eu o petarda parasutista, fie din politica, fie din talgerul frant de nedreptati judiciare al unei balante, ca la mintea lor de gaina beata asa a profitat si buhaiul comunal, Porcea, de s-a ales si cu un plod!

Calinmihaib12 spunea...

1...nu uitați reprezentanta ROMÂNIEI..la CEDO..! și aveți..o parte din răspuns..la "minunile" ..decise ACOLO..!= privind cetățenii români..!
2..nu mai pot..tovarășii..de grija veteranilor români..!?!!

gigi 2 spunea...

total de acord cu ce ati scris in legatura cu ce isi trec astia in CV ( vezi Primar Coliban Brasov).Niste hahalere care prostesc lumea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inca un apostol al dreptatii s-a inrolat in fratia pentru drepturile rezervistilor, toti fiind candidati la Parlamentul Romaniei, si anume Roman Nicolae, candidat CD AUR-Buzau, pe langa Gabriel Oprea CD independent- Bucuresti, Lupescu Dumitru-CD-Dambovita, Dumitru Coarna PSD CD Calarasi si Chelaru Mircea AUR Sennat-Arges. Vreti dreptate la pensii si toti va resping? Acum aveti sansa sa fiti bagati in seama si sa vi se faca dreptate, ca de ciocuri ne-am saturat toti, alta sansa nu mai avem si din partea nimanui! Ala nu-i bun, ala are chelie, ala are plombe in masele, ala e verde, ala e rosu, etc- si tot catalogandu-i, dar neinhamandu-se in actiuni concrete pentru sine si camarazi sa se hotarasca sa voteze oameni dedicati si devotati cauzei noastre, repezindu-se din inertie catre paraditori de pensii militare sau ignoranti cu problemele noastre, cum este Ciuca- candidatul prăzar, din cer nu pica para malaiata in gura lui natafleata! Aici aveti si PSD cu bataiosul Corna in stanga, si USR, deci de dreapta, cat si independentul Oprea, dar si Chelaru, de la AUR, formatiune preponderent militara, cu sustinere de la PMP, dupa cate am constatat.

Mihai spunea...

Da Leon
Tot nu-i de 8000 cat aveau astia.
Dar sa stii ca daca se vrea balta are peste suficient. Arhivele traiesc încă si peștii.....pana in 89 chiar ......

M spunea...

Interesant articolul din Rise. O inexactitate"
În România, primele pensii speciale – în înțelesul lor de astăzi – au fost instituite în 1997.

Pai atunci pensiile militare NU sunt speciale pentru ca sunt anterioare 1997.

Daca va intrebati de ce uneori sunt asa de pornit pe cei din invatamant si sanatate care se bucura de privilegii de inimaginat dar nu pot sa doarma noaptea de grija noastra uite aici:

O pensie de la MApN de 3.700 este mai mare atât decât pensia majorității profesorilor din ciclurile preuniversitare, cât și decât pensia multor medici – potrivit sindicatelor din învățământ și din sănătate.

In final: deciziile CEDO si CCCR spun ca nu este ILEGAL sa se taie pensiile nu ca nu este IMORAL. O decizie e doar o decizie pe o speta aparte, intr-un anumit context socio-juridic. Atat!

M spunea...

Eu taiam dreptul la pensie "de serviciu" pentru toti cei condamnati pentru fapte in legatura cu serviciu. Asa, ca sa stiti daca ma apuca sa candidez! 😁

Leon spunea...

Sa mai si glumim:
" Un colonel, fumându-și pipa în verandă, strigă la ordonanța sa!
- Ioane, ia vino incoace!
- Ordonați dom' colonel!
- Măi Ioane, tu ești băiat de la țară, cu judecată sănătoasă. Ia să-mi spui tu mie, dacă eu fac dragoste cu soția, se consideră o plăcere sau o îndatorire?
- Păi dom' colonel, io cred că-i o plăcere.
- De ce crezi asta Ioane?
- Păi dom' colonel, dacă ar fi o îndatorire m-ați pune pe mine să o fac!"(dcnews)...:)).

Leon spunea...

,,Astăzi, 11 noiembrie, este ziua dedicată veteranilor care au reprezentat România în teatrele de operaţii.

Începând cu anul 1991, când forţele noastre armate au avut prima contribuţie externă, Drapelul naţional a fost purtat cu cinste şi onoare în toate misiunile internaţionale la care România a fost parte, în cele mai dificile teatre de operaţii.
Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii, marcată pentru prima oară în 2014, are ca reper un moment de sacrificiu în numele ţării, când, în data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan primul militar român.
Aducem astăzi un omagiu şi păstrăm vie memoria tuturor militarilor care şi-au pierdut viaţa departe de ţară şi totodată cinstim onoarea şi dedicarea militarilor români care au servit patria, faptele lor fiind cele care au făcut ca România să fie apreciată în toată lumea.
Tradiţia reprezentării în teatrele de operaţii şi misiuni în afara teritoriului naţional este în prezent continuată de aproximativ 1000 de militari ai Armatei României care îşi îndeplinesc cu profesionalism şi dăruire toate misiunile încredinţate, alături de aliaţi şi parteneri.
În activitatea parlamentară, ca membru şi preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, am fost implicat şi voi susţine întotdeauna toate demersurile care asigură cele mai bune condiţii pentru consolidarea Armatei României şi a calităţii vieţii personalului militar, principali actori în procesul de poziţionare strategică a ţării noastre în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.
La mulţi ani, bravi veterani!
Cinste şi onoare memoriei eroilor noştri!,,(Dorel CAPRAR, Presedintele Comisiei pentru Aparare din Camera deputatilor.)

Mihai spunea...

Si pensia de colonel cine trebuia să o ia ?

Mihai spunea...

@Leon
De legea 221 din 2009 care nu s-a pus în executare prin grija pesede ai auzit cumva?
Citeste cu atentie art 5 .
Păgubiții cu paguba ,torționarii cu foloasele.

Leon spunea...

@Avia, punem pariu ca, daca acest deputat mai prinde inca un mandat, va veni cu o noua initiativa in care va solicita ca militarii din Armata(comunista..!) de pana in decembrie 1989, sa nu mai beneficieze de Onoruri militare la decesul acestora..??

Mihai spunea...

Probabil daca acest parlamentar nu are Ștefan Gheorghiu , nu a participat la FSN dizolvat în psd ,pnl,pnț,etc si nu a pus umărul la demolarea economiei romanesti nu face parte din galeria ilustrilor acoperitori de torționari ai unor oameni ,multi nevinovati ,deportați, înfometați, torturați, omorati in tortura si aruncati in gropi comune in epoca comunismului primar ,si mai cu fereala prin beciurile ........dupa pana in 89.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani eroinei mondiale, nationale, mandria tuturor romanilor, dar si concitadina mea, cu statui de recunostinta in Onesti, NADIA COMANICI, azi sarbatorindu-si ziua de nastere!

Viorel spunea...

Domnule M, nu generalizez și nici nu mă iau după declarațiile liderilor din învățământ și sănătate care mint și ei în marea majoritate a cazurilor pentru a rămâne pe funcții și a arăta membrilor că au activitate și îi susțin în rezolvarea problemelor. Vă întreb ca fost militar probabil cu funcții de comandă, de câte ori a venit soldatul român (existenți până pe data de 31.12.2006) să vă bage în buzunar o anumită sumă de bani pentru a beneficia de o permisie sau învoire. Câte societăți (cabinete medicale, meditații, cadouri, etc.) v-ați deschis pentru a avea un alt venit pe lângă solda de militar. Asta trebuie să li se prezinte liderilor de sindicat. Tare curios aș fi cum ar arăta o statistică privind starea materială (averea, veniturile) dintre cadrele militare, medici / asistente, profesori cu excepția clasele I-VIII. Deci după deciziile CEDO ȘI CCR nu este ilegal să-mi tai pensia este doar imoral că mă lași să mor de foame și atunci cum mai este cu dreptul la viați și un trai decent cum spune domnul președinte KWI: „coș minim de consum pentru un trai decent”. Și dacă vorbim de Sănătate și Învățământ, un profesor universitar va mai avea aceeași pensie cu un medic dintr-un Spital Universitar ambii având același coeficient de ierarhizare (vechime sau alte elemente ce se iau în calcul) când cel din sănătate a primit salariul din 2022 în 2018 iar cel din învățământ parte în 2020 diferența la anul sau poate în 2022. Comparația se poate face și între Sistemul sanitar și alte categorii socioprofesionale. „Este foarte corect, NU ESTE ILEGAL CI DOAR IMORAL”. Intrați pe lincul de mai jos și vedeți pec e loc se află pensile militare (în categoria pensiilor speciale-ultimul).
https://www.riseproject.ro/pensiile-speciale-paradisul-ridicat-din-bani-publici-si-aparat-printr-un-razboi-al-dezinformarii/

Viorel spunea...

Domnule M, nu fiți chiar atât de dur cu proprii dumneavoastră șefi, colegi și subordonați. În primul rând candidați (noi vă susținem pentru a ne reprezenta cu cinste și onoare, sper să nu faceți ca domnul Ciucă). Apoi, (prezint un caz ipotetic, în zilele de sâmbătă / duminică) mă sună un vecin și-mi spune că mama este bolnavă să-i duc de urgență anumite medicamente. Sun Cdt. pentru aprobare părăsire de garnizoanu, nu răspunde / nu are semnal, sun O.S.U., nu-mi răspunde sau nu-și asumă responsabilitatea chiar dacă mă trece în registrul pentru părăsiri de garnizoană. Se întâmplă un accident cu sau fără victim (mortale) din vina mea sau nu (dacă nu sunt vinovat pentru accident sunt vinovat pentru părăsirea garnizoanei fără aprobare). Rezultatul=eveniment deosebit, anchetă procuror militar (ăștia sunt dați dracului pentru că îți dau tot timpul pedeapsa maximă / parte dintre ei), anchetează câțiva ani ca să aibă și ei obiectul muncii (nu degeaba au vrut să-i desființeze / din aduceri aminte). Nu-l interesează că totuși am fost trecut într-un registru, el te întreabă. Ai fost trecut în O.Z.U. Nu. La bulău cu tine (cu executare sau suspendare), apoi veniți dumneavoastră parlamentarul și-mi tăiați pensia. Lui Mario Iorgulescu, fiul lui Iorgulescu i-o tăiați ? O să spuneți că nu are legătură cu serviciul, are pentru simplul fapt că niște dobitoci au înființat acel registru unde și la WC dacă vrei să te duci trebuie să te treci în el. Care este rostul ? Un motiv de a da pedepse, îngrădi deplasarea în situații excepționale.