Un produs Blogger.

luni, noiembrie 30, 2020

Operațiunea de extracție a lui Orban din Piața Universității

31 comments
Era în 17 01 2012 . A fost cea mai coerentă mișcare protestatară post-comunistă organizată  de partidele de stânga din România. 
Majoritatea guvernamentală, care asigura guvernarea Boc-Băsescu, era formată din PDL + trădătorii care intraseră în Parlament, în 2008, pe listele PSD. Seful trădătorilor nu era nimeni altul decât "interesul național", Gabi Oprea. 
Președinte al PNL, partid în opoziție față de Băsescu,  era Crin Antonescu. Orban s-a dus în mijlocul protestatarilor din Piața Universității pentru a se urca pe valul mișcării de contestare a regimului Băsescu, dar a fost alungat, precum vedeți în clipul de mai jos. 
 Pe 06 februarie 2012 Emil Boc a fost nevoit să depună mandatul la Cotroceni, pentru a detensiona starea de nemulțumire împotriva regimului Băsescu.  
Băsescu l-a numit premier pe renumitul Unguianu, după cheltuielile de lux pe care le-a făcut în numai cele 75 zile de guvernare. In timpul guvernării sale s-a realizat celebra înțelegere între Crin Antonescu și Victor Ponta sub denumirea de USL-Uniunea Social Liberală, care a și reușit, în aprilie 2012, răsturnarea guvernului Ungureanu și obligarea lui Băsescu, în luna mai 2012,  să-l desemneze premier pe Victor Ponta.
Ludovic Orban a fost nevoit să accepte USL-ul,   fiind un artizan a destrămării alianței, mai ales că nu i-a fost atât de greu,  când,  în 2014,  și lui Ponta i se urcase la cap graba candidaturii la Președinția României, în locul lui Crin Antonescu. Din bătălia  orgoliilor  liderilor USL ne-am ale cu un președinte care nu poartă nume românesc.

31 de comentarii:

avianyc spunea...

Si uite asa ,pe mana social democratilor, Lt Gheorghe ,vinovat-nevinovat , ajunse pe drumuri .
Care mai are curajul ?

Burebista spunea...

Chiar a fost cel mai mare miting de stânga??
Eu credeam ca cel mai mare a fost cel făcut de Dragnea, Olguta și Tăriceanu & co..... Din piața Victoriei de pe 9 iunie 2018....
Am uitat ala din piața Victoriei nu a fost un miting de protest spontan ci cu oameni adudi cu japca sau pe bani... 🤣 😊 😢

Huhu Rezea spunea...

Probabil erai activ acum 8 ani și erai mai puțin interesat de ce se întâmpla în stradă.
Eu am zis că a fost cea mai coerentă miscare de protest de stânga pentru că a fost de lungă durată. A inceput la Tg Mures pe 12 ianuarie pentru apărarea lui Arafat, amenințat cu demiterea de Băsescu, si nu a încetat până când Boc nu și-a depus mandatul de premier pe 06 februarie.

anonim spunea...

Hai odata cu comentariile mai baieti ca cineva o sa bage pe altineva in "sedinta" si n-o sa-i fie moale.Eu ?.. vorba cuiva: Bat in lemn!
Cred ca trebuie completata lista ca parca pe asta n-am vazut-o:)
hai ca pana nu faceti macar 1 TB pe server si in cloud nu va las
NB!

anonim spunea...

Ce dreak v-ati dat toti cu laberalii ca e os de ros?...ciu-ciu!!😄

Burebista spunea...

Am înțeles diferența, numai ca acelea din 2012 au fost proteste spontane la început și apoi manipulate de cei din opoziția de atunci, iar cel din 2018 a fost forțat cu oameni adusi unii cu japca de ka munca sau primarii , alții plătiți cu câțiva zeci de lei o sticla de apa plata la jumate și un sandviș și a treia parte unii care au venit sa se plimbe la București.. 🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Acord, ba le-o da bine liberalii, de aia le plac unora asemenea poame: Si sus, si jos, si prin spate, etc! Cum sa nu le placa? Cu mumu, pipi si cu caca si la urma o sa le taie, de tot, craca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ultimul sondaj da liberali cu 28%, PSD 31%, Pro Romania 4%, iar USR cu Plus au impreuna peste 41%, ceilalti in jurul de 1%, AUR cu jale, jos de tot! Nu cred in prostiile astea cu sondaje, mai ales in pandemie, sondajele indicand mai dgraba opinia subterana a STS, dupa ordinile date de spanzuratul din Inaltul Prepeleac! E disperat sa se spanzure de gat cu tot cu liberali! ,,Traiasca''in țintirimul Ghencea militar gorilele si dispozitivele elctronice din labele murdare ale STS!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Informatie de utima ora de la Antena 3: Exista un independent, nu i s-a dat numele, are 5,4 in sondaje!!! In afara de Gabriel Oprea, mai cunoasteti un alt independent cu popularitatea domniei sale? Este ca v-am dat un subiect clar de discutii dezvoltate? Se pare ca Radu Tudor ar sta la baza acestei informatii, si ganditi-va ca este singurul care abordeaza tematica problemelor militarlor! Chiar, sincer, mai cunoasteti un independent cu posibilitatea acumularii de procente in sondajele de opinii, in afara de independentul, Gabriel Oprea?! Si inca ceva care pur si simplu m-a uimit extraordinar: Daca pana azi eram numai intr-un spam pe grupuri, azi am trimis 8 postari deosebit de utile si informative, referitor la Gabriel Oprea, masiv si in râuri, râuri, de dimineata si pana seara: Absolut deloc spamuit, iar toate criticile veroase au disparut ca prin farmec!!! Toti au inceout sa realizeze, ca fara Gabriel Oprea, nu au absolut nici o sansa la pensiile militare, ba inca: Generalii care au pensii mari fac eforturi disperate sa revia Oprea sa le salveze ce se poate salva din fata tavalugului de taieri preconizate la pensiile mari! Aici e toata buba, fratilor, cu pensiile jumulite, si nu se intrevede nci un fel de speranta de la nimeni altcineva sa fim ajutati! Si o sa va convingeti, dupa 6 decembrie ca, daca nu revine Oprea, o sa se umple cimitirile cu noi, terfeliti, umiliti, inghetati la pensii pentru multi ani si nici un partid sau un om politic care sa ne bage in seama! Oprea e fratele nostru, e camaradul nostru, este singurul om care ne ibeste sincer si ne vrea binele, din toata inima si sufletul domniei sale, stiind cat de greu ne este si prin ce trece, mai ales ca zi de zi aprope ne citeste durerile de pe aici si stie orice suferinta prin care trecem! Nu va indemn la nimic, fac apel doar la constiinta Dv sa faceti cum este mai bine ca sa nu mai suferiti, inca cel putin 5 ani, de acum incolo! Doamne, ajuta!

Călugărul spunea...

Prin încrucișarea rasei de oaie păcălit-romanistana lașa și fricosa cu oaia cu botniță speriată de mușcătura guvidului inexistent a apărut oaia politică rezervistă kaki botanistă de culoarea căcăniu a ciobanului Măciuca? Așa pare!

ifrim spunea...

Tizule nu fi refractar la nou, dacă votăm USR+ ăștia sunt cu traiul la comun.Îți dai seama să punem la comun pensiile noastre cu ale lui Iulică,M,Huhu și luăm de acolo cât avem nevoie?Trăim ca boierii pe lângă terminați!

Iulian Mareș spunea...

Cine poate spune cine erau prietenii cu fes care l-au protejat si extras pe Lukovid din multime?
Credeti ca le-a multumit?

CEZAR spunea...

A crezut ca da si el ..lovitura !
Sa zica merci ca nu a incasat o ..martiala !!!

Caro spunea...

Independentul ar putea fi presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop. De fapt, se si observa ca domnul Pop a inceput sa iasa pe media cu mesaje structurate adresate natiunii.

Huhu Rezea spunea...

Procentul pentru independenți vizează toți independenții din țară.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizo, avem multi sustinatori Oprea la USR+, avand un pact de ajutor reciproc sa se repare pensiile militare, dar si de la AUR si Pro, exclus total liberalii!

Leon spunea...

Poate va intereseaza:
https://m.ziare.com/social/analizele-i-investiga-iile-paraclinice-pot-fi-facute-oriunde-in-ara-1647398

Leon spunea...

"Mecanismul de calcul și de atribuire a mandatelor pentru independenți este prevăzut în Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților (nr. 208/2015). Mai precis, la atribuirea mandatelor sunt luați în considerare doar candidații independenți care au obținut un număr de voturi cel puțin egal cu coeficientul electoral al circumscripției în care au candidat. Ce înseamnă acest coeficient electoral? Rezultatul împărțirii dintre numărul total de voturi valabil exprimate și numărul senatorilor, respectiv deputaților care vor fi aleși în respectiva circumscripție."..!

HALA spunea...

Prin lt. Alexandru partidele toate și-au arătat adevăratul respect fata de armata dar și superiorii ofițerului fata de aceeași armata și oamenii ei. Unul din acei generali care au pus în aplicare ordinul de execuție a locotentului este azi manager la elicoptere Brașov. Trageți concluziile.

Huhu Rezea spunea...

Trebuie să fii tare smintit... să turcizezi Constituția României prin acordarea unui drept de veto Armatei.
Asta ne mai trebuia nouă: să înlocuim băsismul cu militarizarea vieții politce.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"BEM a validat şi cinci candidaturi independente în Bucureşti pentru Camera Deputaţilor: Gabriel Oprea, Cătălin Stoichiţă, Valeriu Nicolae Ciolan, Alina Geonea şi Daniela Şerban."
Daca se valideaza 900000 de voturi/30 deputati= de 30000 de voturi are nevoie Gabita sa intre in CD, voturi care pot fi obtinute..!
In prezent Bucurestiul are 29 deputati, posibil sa fie acelasi numar si in viitorul parlament..!

monteoru spunea...

1)Cornelius decat sa behai ca prostul mai bine ti-ai lega un carton de gat si te-ai duce in fata MApN cerand sa-ti mareasca pensia cu 14% ca la civili
2)In USA exista un respect deosebit reciproc intre presedinte oricine este el si armata.Presedintele si Constitutia sunt prioritatea suprema.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Sa înțeleg ca nu ești militar/polițist?? 😢

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Dacă urmareai tot interviul constatai ca la sfârșit a afirmat chiar apăsat ca singura categorie din societate care mărită sa aibă pensie calculată altfel decât cea pe contributivitate sunt militarii care încă de la Cuza au beneficiat de pensii militare de serviciu.... Știi foarte bine ca în legea votata la începutul anului militarii și polițiștii nu au fost incluși, chiar și Orban la acea vreme afirmând același lucru ca și ministrul muncii...

Iulian Mareș spunea...

Cine este Ciocan ăsta?

Iulian Mareș spunea...

Dna ministru Alexandru știe totul și ne învață și pe noi!
Mai ales că soțul este subofițer la SMFA!

Iulian Mareș spunea...

��������

Iulian Mareș spunea...

In US nici cel mai spurcat om nu-și permite să maculeze US Army!
Un simplu soldat, aflat în misiune ce necesita deplasarea cu avionul are o autorizare federală, sub autoritatea Pentagonului, specială, prin care i se asigură loc la zborul solicitat kiar dacă locurile sunt toate vândute!
Ei îi iubesc azi soldații, însă au fost și momente halucinante, spre sfârșitul războiului din Viet Cong.