Un produs Blogger.

joi, noiembrie 19, 2020

Spoturi electorale care va orienteaza votul din 6 decembrie

78 comments



78 de comentarii:

tutueanumarinel spunea...

Ha ha ha care prim ministru ca impreuna cu prea insuratul Calin nu vor face 5% sa intre in parlament! Chiar asa de fraieri ne cred ! Domnule Catalin nu am nimic cu opinia dvs. dar Pro Rpmania si Alde nu prea cred ca au vreo sansa sa intre in parlament dapoi sa fie Victoras prim ministru , hai sictir!

Anton spunea...

Într-adevăr Pro România este singurul partid care promite ca face ceva pentru pensionarii militari. Eu cred ca ar merita sa fie votați.

M spunea...

@Catalin

Si eu pana mai ieri votam cu USR (trecand cu greu peste tampeniile facute de acest partid). Cunosteam cativa membrii de frunte si din discutii pareau ca au inteles ce inseamna pensii militare. Din Programul USR am vazut ca habar nu au! Dau inainte cu egalitatea in fata statului.
Le-am zis si eu ca ma imbrac in uniforma si in fata Guvernului dau foc la epoleti si la livretul militar. Al dracului egalitate la ei e numai la drepturi, la indatoriri ne tot toarna prin legi, HG si OUG-uri. MARE DECEPTIE ACEST PARTID!
.

Asa ca ma orientez si eu tot spre Pro Romania desi sunt presiuni imense din partea Cotroceniului sa nu intre in Parlament (exact la fel de mari presiuni sunt sa INTRE PMP-ul lui Petrov).

merlot spunea...

Mai baieti mai tineri si mai in varsta.Imi imaginam ca noi militarii suntem mai cerebrali si ca inainte de ne arunca cu capul in gard stam si socotim cu ce ne ajuta.Am fost mdp din anul 3 de sc.of si timp de 30 de ani comunismul nu a reusit sa ma fanatizeze.Stau si minunez cum USR a reusit intr-un timp relativ scurt sa fanatizeze un colonel fost lector in UNAp,doctor in stiinte militare,fost commandant UM trupe speciale.Nu divulg numele acestuia.Sa se inteleaga ca nu nutresc simpatie sau antipatie cu cei dela USR.Ca fiecare partid USR are si bune si rele.Nu ma impac cu fanatismul fie ca e religios fie politic indiferent ca se da de dreapta sau de stanga.

Petrut spunea...

Cred ca PRO ROMANIA este o varianta demna de luat in considerare...!

stantz spunea...

In cazul lui Ponta nimic nu este sigur.

anonim spunea...

nici o intentie de propaganda.L-am gasit intamplator
https://www.national.ro/dezvaluiri/macel-in-ccr-decizia-nr-20-arunca-in-aer-legea-pensiilor-militare-702684.html

anonim spunea...

Petrut
Da!

spiritul lui Haret spunea...

Te referi la intrarea in Parlament sau la promisiuni?Eu merg pe ambele.

Viorel spunea...

Domnule merlot, înseamnă că ați fost un elev slab la învățătură (nu o spun cu răutate ci din propria experiență și argumentez) pentru că, cei cu note / medii peste 8 după primul trimestru (vacanța sărbătorilor de iarnă) erau deja aboradați și propuși pentru a deveni membri de partid (Cdț. Gr., înlocuitori Cdț. Pl., Cp., B. la subunitățile proprii și cei numiți la anii inferiori, anul 1 și 2, pentru că dv. erați deja babacul din anul 3 / ultimul).
Apoi, nu-mi veniți cu afirmații că timp de 30 de ani de comunism, vezi doamne nu ați fost fanatizat. Chiar dacă nu ați fost „fanatizat”, dar atunci când urma să fiți propus pe o funcție superioară și obligatoriu se cerea avizul B.O.B.P. și îl primeați, în gând le pupați mâinile de bucurie, sau când urma să vă dea repartiție pentru casă și ultimul cuvânt îl avea tot Partidul (ajutăm familia, copii, greutăți, etc.).
Dacă stau bine să mă gândesc, ca fost militar atât eu, dumneavoastră cât și ceilalți colegi, nici nu trebuie să ne mai gândim prea mult la ce am văzut și cum ne-a ajutat clasa politică în ultimii 10 ani, ci trebuie luată decizia de moment. De promisiuni sunt sătul. Cine îmi dă astăzi sau mâine cu ăla votez. Iar cei ce mai vorbesc despre doctrine (cum mai behăia unul pe blog) să și-o bage undeva. Când omului de rând îi mor copiii de foame, frig, etc. nu-l mai interesează nici o doctrină (nici nu știe cu ce se mănâncă).
Ave Ponta, vorba domnului Cezar. Chiar dacă unii vor cânt: Ce bine-mi pare c-ai luat țeapă.

Călugărul spunea...

Votati băieți cu cine vreți și visati frumos (că plagiatorul se va ține de cuvânt) că oricum nu contează! Softul de la biroul electoral central e manevrat cu atenție prin cod de acces de stăpânii noștri cei care dețin parola lui adică exact de cei care l-au vândut forțat pe milioane de euro coloniei de sclavi lași!

M spunea...

Programul USR

Cel mai bun lucru de făcut ar fi desființarea definitivă a tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile de pensionari speciali. Aceștia ar pierde numai pensia specială, nu și pe cea contributivă. Toți români ar fi egali în fața Statului și ar primi pensia după aceleași reguli. Pentru militarii, pentru care nu s-au calculat și perceput contribuții, pensia ar fi calculată exact la fel precum o pensie contributivă, pe baza soldelor și sporurilor pe care le-au primit de la Statul român.

Toți românii ar fi egali în fața statului.

Deci USR propune ca și militarii să aibă drept de grevă!?!
😁

Leon spunea...

In sfarsit, dul ministru Ciuca a reusit sa aprobe in Sedinta de Guvern din 28.11.2020:
12. HOTĂRÂRE privind stabilirea numărului de bilete de tratament balnear și de recuperare, a condițiilor și modului de acordare, precum și a modului de distribuire sau de decontare a acestora în sistemul pensiilor militare de stat( pct.16 din Planul de masuri/15.01.2020..)...!

Unknown spunea...

Cei care au fost la guvernare(PSD) și cei de acum nu au făcut nimic bun pentru noi pensionarii militari. Dacă Ponta când a fost premier ne-a repus în drepturi, de ce să nu-i dăm șansa de a ne ajuta din nou. Este singurul partid ce ne susține. Nu avem cu cine sa votăm altfel.

Mihai spunea...

In lipsa de alta varianta l-as vota ,numai ca dupa CV facut de Rizea de le Chisinau si-a diminuat semnificativ electoratul.
1.Legea 223 sub guv Ponta a fost cea mai buna lege a pensiilor militare numai ca am spus de cand a aparut ca nu ma vad pe cupon cu suma care reiesea. Si nu dupa mult timp a aparut OG 57 art 40 confirmandu-mi spre regretul meu banuiala. Si asa va ramane sub acest aspect.
2. Am plecat dintr-un loc abandonand un santier de constructii din Vest deoarece in zona se instalase un focar de Covid ,cu 6 clase ale unui liceu din apropiere in carantina ,nicio masura din partea DSP ,politie si alti factori responsabili.
3. Testarea in masa !!!!!!!!. Pai in judetele cu activitate economica dezvoltata si miscare multa de personal ,etc cum sunt cele din Ardeal (BH, CJ ,SB, TM, AB) unde se testeaza din greu se vad si rezultatele. Sigur dupa testarea in masa inchide tot nu numai scolile.
Am venit la domiciliu unde suntem in carantina de catva timp si iti este groaza sa te aventurezi chiar si la cumparaturi de stricta necesitate. Pe oriunde mergi auzi doar ,ca unul este in stare grava ,altul ca a trecut la cele vesnice ...s.a.m.d. adica un cosmar.
Iar asta spune ca deschide scoli ........Pe Teryyy il intelegeam .....

Drept urmare scarbit de scena politica as vota sentimental cu ......................Ghe Hagi , unul dintre putinii romani care si-a cladit averea in mod onorabil din munca lui cinstita. Un mare caracter demn de urmat de tanara generatie.
Numai ca Gica in interviu cu Emilia Voda a spus-o clar ca politica nu face parte din ocupatiile lui. Corect cu sine insusi si aici.
As mai vota cu Bolojan fiindca stiu ca tot ce face face pe principii fundamentate economic si social in favoarea comunitatii ,fara furturi si cercetari penale ,mare parte si pentru ca lucreaza intens cu fonduri europene.
La Cj Bihor unde deja are proiecte europene pe langa multe obiective si peentru centurile de ocolire a oraselor de pe E60(mai ramane Huedinul) si introducerea gazului in localitatile judetului care in proportie de 90% nu au gaz Bolojan nu a avut nevoie de populisme ieftine pentru imagine. A fost suficient să-și anunțe candidatura și să mai apară apoi doar la anunțarea rezultatelor alegerilor. Îl votau oricum, si pentru cei 12-15 ani.

Pentru @ Leon & co -via Sud citat dintr-o ” Gazeta de Sud ”
Cam asta este solutia eficienta de urmat:
https://www.observatorulph.ro/administratie/2585115-ce-nu-s-a-inteles-din-injumatatirea-de-personal-facuta-de-bolojan-la-consiliul-judetean-bh-e-despre-ce-se-poate-face-pentru-oameni-cu-acei-bani

Si cam atat de mos Nicolae .

DjSAX spunea...

Pana acum nu am vazut nici un partid care sa transmita un semnal clar legat de drepturile militarilor sau pensionarilor militari, punct.

Mihai spunea...

Intreb si eu ca si "" Cetateanul turmentat""
Domn @ Viorel ,ca tot sunteti ""dotat"" cu stiinta la toate si suparat ca am atras atentia pe aici asupra faptului ca aveti tras in baza de calcul o incompatibilitate respectiv "" Salariul de merit cumulat cu sporul pentru lucrari de exceptie (OSkar)""-parte a unor nereguli care deregleaza sistemul de pensii ,am inteles ca in printre ""acctivitatile de exceptie"" se numara si protejarea unui coleg care ""topea"" 1,5-2 litri de votca pe zi ,neglija serviciul ,familia ,etc.
Intreb si eu ,colegul asta al dumneavoastra in ce conditii a trecut in rezerva cu drept de pensie :
- pentru 1,5 litri votca pe zi cu 3500-4000 pensie si conditii de munca CD ?
- pentru 2 litri pe zi cu 4500 lei si conditii de munca CS?
- cam cati ""pureci ""credeti ca facea intr-o firma privata in astfel de conditii?

Si daca tot le stiti pe toate poate ne spuneti si noua ,totusi, unde a dus mutul iapa ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai vesela postare de pe blog! Categoric ca partidele pentru noi reprezinta un zero barat, toate punand umarul la prăduirea pensiilor militare, toate mimand jigodisme de ajutor, dat fac ce s-a facut cu oug-urile paraditoare, dupa ce-i votam ca fraieri si cu incredere! NU MAI CRED IN NICI UN PARTID! PUNCT. Gen Oprea mi-a dat si ne-a dat? Il votez si il votam si acum ca sa-mi dea si sa ne mai dea! SCURT PE 2!

Leo spunea...

Și nea' Gică ce zice? E mândru de realizare?
MIMĂ ELECTORALĂ IEFTINĂ DE SINECURIST POLITRUCIZAT DIN ORDINUL GULERAȚILOR.

Leon spunea...

Corectie: Sedinta de Guvern din 18.11.2020 !
Interesant este ca aceasta HG. nu era pe lista postata cu o zi inainte, si a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi, deci d-ul Ciuca are trecere la L.Orban..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nicu Falcoi, nu-i de la USR? El a semnat contras ca sef comisie aparare, impotriva noastra, si e militar, Comandor... Aut, Go, Hușkeaua, Flit, Caramba, Zât: CU TOTIIIII, ADICATELEA TOATE PARTIDELEEEE!

ifrim spunea...

Și eu voi vota partidul cârlanului Pro România!

DjSAX spunea...

corect

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

UNKNOWN, Ponta mi-a terfelit pensia coborand-o la 585 lei actualizare si 605 lei la recalculare, asa a mierlit pensiile la peste 68%! De la el ni se trag procesele: Merita calaul asta votat? OUG 57 e isprava lui, preluata de Ciolos, Onorabilul ma poate confirma cu ce am afirmat aici! L-a tradat si pe Oprea, ca azi eram pe cai mari la pensii, daca nu-si dadea demisia de fricos, de laș si speriat de măciucile liberale, caci Generalul Oprea avea ganduri mari cu noi atunci! Gen Oprea, sa fi fost in locul lui, putea sa iasa sorosistii cu tot cu geaca lor rosie de spanzurat in prepeleac si pe acoperisuri, nu trada electoratul si pe romani! Lașul si tradatorul Ponta, nu mai prezinta, cel putin pentru mine, nici o garantie!

CEZAR spunea...

Normal te-ai udat ..toata !

Viorel spunea...

Domnule M, cu regret vă contrazic. Voi intra în amănunte însă înainte de asta, astăzi pe RTV. scria jos pe burtieră. Șefi de poliție și afacerile lor deși este interzis prin lege.
Și acum. Atât timp cât nu mi sa dat voie să-mi deschid o mică afacere pentru a completa bugetul familiei cum au făcut alte categorii socioprofesionale, consider că merit pensie militară de serviciu așa cum a fost ea denumită cu metodologia de aplicare (bună sau rea, vom vedea până la urmă) și nici de cum pe contributivitate.
Înainte de Pandemie am fost să-mi fac un ecograf abdominal la o Clinică particulară din oraș. Mi-am făcut programare care a durat 4 săptămâni având în vedere că medicul gastroenterolog venea de la Sp. Sf. Spiridon din Iași. Venea doar dacă avea de la 10 pacienți în sus. Consultare=125 lei, ecograf=125 lei. Total=250. La sfârșit i sa întocmit Factură pentru prestări servicii, i s-a oprit dările la stat și a primit banii pentru munca depusă în mână. Deci, contribuție ca medic în spital, contribuție ca prestator de servicii, nu mai zic de cabinetul particular din Iași. Ne putem pune cu ei. Doar un exemplu.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, prezentați și câteva detali din link pentru a crea curiozitate în rândul pensionarilor și pentru a vă citi postarea, mai ales că este de interes major.
”Șoc la CCR : Magistrații, pensii de serviciu! MApN și MAI, pensii speciale” titram ”lovitura” din 8 noiembrie. Atunci când dezvăluiam de ce judecătorii Curții Constituționale au amânat pentru a treia oară succesiv luarea unei decizii definitive cu privire la contestarea delicatei problematici legislative a impozitării cu 85 la sută a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. Iar noul termen stabilit de CCR, cel de 10 decembrie, arată că judecătorii CCR așteaptă trecerea alegerilor parlamentare, după cum i-ar fi sfătuit intens chiar ”oamenii președintelui”.

Huhu Rezea spunea...

Incurci rãu borcanele @Flavius.
Nu discutãm de ce și-a dat Ponta demisia. Nu stii ca Iohannis i-a cerut-o?
Cat timp Ponta si Oprea au fost la guvernare guleratii nu au avut curajul sã scoatã la inaintare din sertare draftul ordonantei de modificare a L 223/2015, tocmai votatã de majoritatea USL.
Ca politician, Ponta este mai de încredere decât Oprea care a tradat pentru a asigura guvernarea Boc-Basescu, invocând stupid interesul national.
Nu te intrebi de ce nici Ponta nu i-a mai dat credit politic lui Oprea, lãsându-l sa candideze ca independent?
Toatã stima pentru ce a fãcut Oprea pentru militari prin L 119/2010, cand Base-Boc au desfiintat pensiile militare. Noua lege civila a marit pensiile la 80-90 dintre militari, datoritã lui, ca a amenintat cu ruperea aliantei de guvernare, A ajuns scmd-ul lui Dogaru de râsul lumii sa reclame la toate forurile ca noua lege in loc sa micsoreze pensiile militare, ca la disponibilizați, le-a majorat. De atunci,SCMD... nici cã si-a mai revenit.

Viorel spunea...

Domnule călugărul, lasați-l pe domnul Ponta cu plagiatul (nu că aș fi eu apărătorul dânsului). Politician (deputat sau parlamentar) poate ajunge orice analfabet de pe stradă cu BAC-ul sau studiile terminate la apusul vieții dacă are punga plină cu bani și sponsorizează un partid la alegeri indiferent care. Dacă despre politicieni se spune că în mare majoritate sunt niște mincinoși (pe locul 2 după fotbaliști / iese minge în aut/out din el și dă vina pe adversar, dă gol cu mâna și spune că l-a dat cu capul). Mulți dintre ei fără cinste, onoare și demnitate. Nici nu se compară cu adevăratul militar român, însă, avem și printre noi, plagiatorii și mincinoșii noștri de care ar trebui să vă fie rușine că poate v-au fost șefi sau colegi. Mie acest domn mi-a fost, am și stat la masă la discuții cu dânsul. Deși am postat într-un comentariu anterior, redau pentru dumneavoastră, după care aștept explicații. : https://www.newsbuzau.ro/politica/dezvaluiri-cretini/35275-cat-mai-este-mercurialul-pentru-un-post-de-subprefect-plagiatorul-si-mincinosul-in-acte-oficiale-fostul-general-foca-se-vrea-cocotat-la-prefectura. https://www.newsbuzau.ro/eveniment/24035-cum-si-a-falsificat-grosolan-cv-ul-generalul-r-petrica-lucian-foca-pensionar-de-lux-si-actualmente-consilier-personal-al-primului-ministru-tudose-din-marturiile-generalului-de-brigada-dumitru-miu.

Viorel spunea...

Și domnul Orban și-a prezentat în această seară Planul de guvernare, tot în 22 de puncte și la fel de mincinos ca a domnului Ciucă. Astăzi tot auzind PNL, PNL, am stat și m-am gândit că ăștia și prin denumirea partidului ne mint în ultimul timp. Cică Partidul Național, care național, poate partidul familial, partidul celor privilegiați, etc., nu P.N.

anonim spunea...

CFI
Si te duci la Bucuresti pe 6 dec.ca sa votezi? sau o sa fi acolo inca de pe intai dec??
Ai grija ce raspunzi ca te sun pe Whatsapp pe data de 6 si te verific:))
Te duci sa-l votezi pe gabita?.. da sau nu??.Pe site-ul asta nu sunt prea multi "mitici" ca sa-i convingi
Mai e unul pe aici care minte din 2010 fara oprire...Cat o fi mintit si inainte de 2010 numai el si fostii lui camarazi pot sa stie:))

Ein Stein spunea...

Idiotului care a facut acel program ar trebui sa-i explice cineva ca cetatenii nu trebuie sa fie egali in fata statului, statul trebuie sa fie in slujba cetateanului. Acesti mafioti fac la fel ca celelate clanuri, vad statul ca o prada care se cuvine invingatorului in alegeri. Am convingerea ca idiotul habar n-are ce e statul, sau stie, e ciolanu mult ravnit.

anonim spunea...

WoooW!! in locul lui viorel cu sporurile alea eu faceam pe mutul

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, știți că vă stimez, știam că sunteți și bine informat, motiv pentru care cu regrt vă spun că în acest comentariu ați luat-o pe arătură la cea de toamnă, nu de primăvară. De la mine citire:
- 04.11.2015 Victor Ponta demisionează:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/victor-ponta-a-demisionat-454264;
- O.U.G. nr, 57/2015 din 09.12.2015 publicată în M.O. nr. 923 din 11.12.2015.
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_57_2015.pdf
Despre ce vorbim maiestre. Mai multă atenție vă rog și în următoarele comentarii nu mai insistați cu domnul Gl. Oprea, plictisiți publicul cititor.

Ein Stein spunea...

Vorbea un smecheras de la BNR ca trebuie taiate salariile la bugetari, lucru dar 4 zile cu taierea salariilor proportional. Deci cum spuneam eu, ca un mare invatat, fereste-te de prostul harnic. Sper sa faca putin covid, sa zicem pe la ora 2 in noapte, in a cincea zi din saptamana, poate mai scapam dracu de prosti, harnici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizo, hai cu mine in curtea independentilor, la o racoritoare sau cafea, sa te conving electoral, chiar daca independentii impart curtea cu PSD si nu au gard intre ei, si astfel o sa-ti aline si dorul de ,,cârlan,'' ca pesedist e si acum, chiar daca si-a vopsit carliontii cu boia de Pro...mpter! Te servesc si cu o savarina insiropata generos, cu ciresica glazurata, cand o sa castigam alegerile! Iti ofer si un buchet de dalii albe... Lasa-l pe Cezarica sa glumeasca: El oricum nu voteaza cu nimeni, chiar daca i-as promite si-o pereche de carlani de prasila, daca voteaza cu independentul, Oprea! Aoileu, si daca se razgandeste si il voteaza pe Gen. Oprea, de unde iau, si cu ce, carlanii sa-i cumpar si sa-i dau?! Ce bine ca sta tocmai in Timisoara...

M spunea...

@Viorel

Dar nu m-ați contrazis! 😁

Iar dacă ăia au afaceri să își facă datoria organele abilitate. Pe de altă parte dacă ăștia se abrogă când vor ei pensiile militare nu văd de ce dracu noi am respecta legile? Legea devine opțională în materie de restricții speciale aplicate militarilor. Suntem egali ce plm.

Apropo, mi se mai aplică angajamentul de confidențialitate? Dacă suntem egali, păi suntem egali!!!!


Eu aș face o singură modificare la legea 223. De ea să beneficieze doar cei cu o carieră onorabilă. Adică nu pensie militară pentru cineva care a fost dat afară pentru abateri grave sau condamnat penal (nu doar pentru crime împotriva umanității).

Cum adică să accept ca dobitocul ăla de milițian care ataca copiii să aibă pensie militară?

Să se introducă honorable discharge

Dar asta e altă discuție!!!

Fiecare să voteze cum îl îndeamnă conștiința, aici onorabilul Huhu doar ne informează!

M spunea...

Să luați în considerare și UDMR! Spre deosebire de USR și PMP, în mai multe rânduri cei de la UDMR au apărat drepturile militarilor. A militarilor români dacă nu era clar! 😁

Gigi spunea...

Am postat in art.anterior,înainte sã apãra acesta,ce am avut de spus.E bine sà ne decidem cu cine votãm.Doar cu un singur partid.Si sã nu ne fie ruşine sã o spunem.
Dar sã ne decidem cât mai repede.Stim cine ne-au mintit,cine ne desconsidera samd.
Pãi,nu ne-am sãturat de atâtea minciuni,de atâta deconsiderare la adresa noastrã?
Suntem o forţã şi dacã votãm cu cap sunte capabili sã inclinam balanta.Nu trebuie sã imprastiem voturile!

kostas spunea...

Iata cine conduce armata: https://www.national.ro/dezvaluiri/hapau-fuge-la-pensie-de-frica-cutremur-in-servicii-702829.html?fbclid=IwAR3q_j7ZSPiv-s94QH0KB-zI3wMj3gpBF4OmzRQMfUAxFxRzWV5skvIv_Fw

Leon spunea...

Sa vedem cum se descurca Dtru Coarna, in dezbatere electorala pe Realitatea Tv. ora 22.00..!

monteoru spunea...

Viorel@Nu intotdeauna sc.of. a fost cu durata de 3 ani.
Va mancati intre voi precum cainii.Stiam ca ofiterii din fosta DIA in prezent DGIA (1/3 din activitate am prestat ca specialitate 1c) sunt oameni de caracter.Rufele murdare se spala in familie.Va place sa va aratati mizeria.Rusine.


Viorel spunea...

Domnule avia, spre știința dumneavoastră de mare fermier sau patron (ce se laudă pe blog că angajează pensionari militari cu ziua și le mai dă și câteva mese / în cap / pe zi dacă îmi aduc bine aminte un alt comentariu, mare patron care se milogea tot într-un comentariu zilele trecute la un primar ce muncea cot la cot cu muncitorii, nu ca dv, călare pe cal și cu biciul în mână săi tragă canalizare la nu știu ce lucrare / poate voiați și apă caldă, gaz sau curent electric direct în casă pe banii primării că doar așa ați fost învățat ca și mare Cdt. / să primiți vorba domnului Cezar moca) ce vă dați, înființate pe salariile compensatorii pe care vi le-a dat la trecerea în rezervă și pe care eu și zeci de mii de pensionari din 2011 și până în prezent nu le-m primit. Solda de merit mi sa acordat (nu numai mie ci la 30% din efectivele statului de organizare de la U.M până la S.M.G.) începând cu 01.03.2009-28.02.2010. Cu acea soldă de merit am fost prins la tăierile de salarii din 2010 și așa a rămas până au fost întregite la toată lumea în 2016 și 2017 prin O.U.G. nr. 20/2016 modificată, art. 3 pct. 5 și 6. Cât despre lucrări de excepție v-am rugat într-un comentariu să studiați cu atenție instrucțiunea, acolo o să vedeți cine propune și pe ce criterii, din eșalon în eșalon (unde nu se îndeplinesc, ești tăiat de pe listă cu toate favoritismele pe care le afirmați fără susținere iar ultimul care le aprobă este ministrul Ap.N. din cei 5% fonduri alocate) pe care l-ați neglijat în al citi și a-mi răspunde. Pe acest subiect consider discuția încheiată și asta pentru că sunteți un om ranchiunos. Ați citit comentariul (nu cel cu colegul) cu domnul Plagiator și Mincinos (nu eu am afirmat și postat pe google), eu doar am prezentat, fapt ce va deranjat și mă provocați din nou, motiv pentru care nu o să vă mai răspund la nici un comentariu atât timp cât el nu este imparțial.
Cât despre colegul cu pricina, în anul 2005 când au dispărut 8 U.M. prin desființare, a solicitat mutarea într-o altă garnizoană. Am prezentat un fapt petrecut cu ani în urmă pentru a arăta că și făcând rău (într-o anumită conjuctură), poți face bine.
A trecut la pensie ca un cadru militar adevărat pentru că și-a dat seama că în ritmul acesta nu se mai putea, în plus familia era într-o garnizoană, el în alta, copiii creșteau iar cheltuielile și obligațiile mai mari.
Dacă vă referiți la firma dumneavoastră de creștere a puricilor de rasă, cred că nu se descurca pentru că nu avea experiența pe care ați căpătat-o în timp.
Pe munții Himalaya pentru dumneavoastră și ca o completare citiți și (veți găsi mai multe detalii):
https://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/mutul-iapa-si-lacatul

Viorel spunea...

akord-75, exagerezi ca și domnul avia. Solicitați de la un coleg pensionar militar Decizia de pensie la data trecerii în rezervă întocmită în perioada 2016-30.06.2017 pe Legea nr. 223/2015 și Legea nr. 284/2010 și 01.07.2017 și până în prezent pe Legea nr. 223/2015 și Legea nr. 153/2017. Vezi ce sporuri sunt trecute pe ambele Decizii după care mai discutăm. Nu vorbiți în neștiință de cauză.

raul spunea...

Te descalifici prin vocabular si mod de exprimare!Pacat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Akord 75, 100% ma duc sa votez in Bucale! Dupa care, vorba camaradului @Iulian, sa-i dea Dumnezeu santatate si viata lunga si sa revina iar pe blog: Am kestii de facut!

Huhu Rezea spunea...

Cred ca glumești! Conform legii poti vota numai in circumscriptia judeteana in care ai domiciliu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Bravo, @ Tehnocrat, ca poet consacrat! Nu-i rau, ba chiar bine ca ii musti ca un dulău! Sa mai intre printre vintre si mafiotii politici pe blog, tanar sau bosorog, sa vada cat sunt de ,,iubiti'' si in versuri ,,pretuiti!''

Unknown spunea...

Doar dacă-și face mutație in București.
Sau poate face ca nebunu' Ionică...votează pe toți "catindații"...

Calinmihaib12 spunea...

Cataline: te inseli: militarii iau pensia legală:a momentului pensionarii,FĂRĂ opțiunea alege rii..!,..așa că NU SUNT HOȚI..!, indiferent că pensia e procentua lă sau contributivă (..mai ales că până în aprilie 2001: TOATE PENSIILE ROMÂNE: civile și militare erau: PROCENTUALE..!!)

Unknown spunea...

În județ la mine, la locale, PRO ROMÂNIA a avut candidați la primării o grămadă de pensionari militari, polițiști, pompieri, SRI-iști, chiar și foști procurori și judecători.
Deci,obligatoriu PRO ROMÂNIA!!!

Viorel spunea...

Domnule monteoru, nu mie ar trebui să-mi fie rușine ci celor ce au condus și conduc M.Ap.N. în ultimii 10 ani. Ei, niște mincinoși gen ministrul Ap.N. care ne-a prezentat în luna ianuarie un Plan de măsuri al M.Ap.N. semnat și ștampilat cu mânuța lui cu termen de aplicare sem. I 2020 cu prioritate pentru noi pct. 1, 21 și 22 și nu înființarea unor comisii și comitete plătite din bugetul statului (alte pile băgate pe funcții fără valoare și obiectul muncii), DGFC și DJ care la orice discuție cu clasa politică pe linia salarizării și pensiilor militare au fost împotriva noastră, celor de la CPS care execută niște ordine ilegale și își bat joc de pensionarii militari de ani de zile purtându-i prin Tribunale și Curți de Apel. Pe ei trebuie să-i criticați și nu pe mine. Oare dumneavoastră citiți comentariile de pe acest blog sau doar scrieți când vă aduceți aminte. Eu sunt subiectul acestor comentarii de ani de zile sau M.Ap.N. cu structurile subordonate și clasa politică (,) care își bate joc de noi. Cine ne-a înrăit, noi de la sine, asta e firea noastră, asta e concepția de Unitate Militară ? Care unitate domnule monteoru. Mizeria este în curtea M.Ap.N. Iar dacă unul ca dumneavoastră vreți să o țineți ascunsă cum fac ei acum, uite legea nu e legea, ba o dăm, ba nu o dăm, dacă nu vă convine ura și la gară se ridică Patronul de pe scaun și pleacă, impune domnului Col. Tudor un Proiect total în împotriva noastră iar dacă nu-l accepți altul nu mai vezi, etc., atunci criticați-mă mai departe poate vă simțiți mai bine. Cât despre DGIA să știți că am și eu prieten și vecin Col. în această structură care este activ și mai are până la pensie. De critici sunt sătul, aș putea să vă întreb și eu cum a fost întrebat domnul Iliescu în decembrie/ianuarie 1989/1990 „Ce ați făcut în ultimii 5 ani domnule Iliescu ?” Ce ați făcut pentru noi pensionarii militari în ultimii 5 ani domnule monteoru ?

Gigi spunea...

@Viorel
Ai dreptate in ce priveşte Solda de Merit,se acorda la un anumit procent de beneficiari,cei care au avut norocul sã-l fi primit in 2009,au rãmas cu el pânã în 2016 când li s-a dat şi celeorlati prin ord.amintitã(am spus la vremea respectiva cã s-a fãcut iarã o altã discriminare in detrimentul celor ieşiţi la pensie anterior emiterii OUG şi nu au avut acel spor etc),cu ajutorele,iarã aveţi dreptate,dar vreau sã vã pun o întrebare,sper cã nu va supãraţi,din Pura curiozitate,anume:
Când aţi primit solda de excelentã?Mulţumesc!

Gigi spunea...

Sunt în totalitate de acord cu Dl.H.
Aşa este,şi am mai spus ce a fãcut bine Gabita,
asta a fãcut,i-a dat o smetie matrozului de ia incurcat circuitele.E valabil ce am spus mai zilele trecute,cine sa-i multumeasca şi de ce.
In schimb,o spun f.clar,e greu sã candidezi undeva dacã nu ai in spate un partid.Din pãcate!
Aşa ca nu votati împraştiat.
Din comentarii,vãd cã va cam apropiati de adevãr, cã în jocurile copilariei,foc,foc,foc,apã....😀

Gigi spunea...

Eşti comic,mister M😀

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, in tranzit feroviar pot vota din Gara de Nord, asa stiam, asa s-au dat si indicatii electorale pentru toti care tranziteaza si auto.

Viorel spunea...

Și dacă tot afirmați că sunt oameni de caracter, citiți ce a postat domnul kostaș pe blog. Eu citesc comentariile tuturor iar unde cred, mai dau câte un răspuns (poate bun, poate rău, las la aprecierea celorlalți colegi). Dacă citiți comentariul o să vedeți că și domnul Ciucă este disperat, chiar rău de tot acum de cariera / imunitatea (de senator) dânsului sau poate și mai rău, motiv pentru care nu mai are timp și de pensiile noastre.
„Este de departe dezvăluirea momentului: șeful Direcției Generale de Informații a Armatei, influentul general Marian Hăpău, a declanșat procedurile pentru pensionare! Iar șocul va fi unul cu atât mai puternic resimțit la nivelul întregului Minister al Apărării Naționale, cu cât gestul cel puțin surprinzător al generalului Hăpău este unul disperat! Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră indicând că poate chiar cel mai bine ancorat dintre șefii din servicii, mai ales prin prisma strânsei relații dintre informațiile militare românești și cele americane pleacă din sistem de frică! Da, da, de frică!”
Citiți comentariul în totalitate. Aștept replică pertinentă. Mulțumesc.
https://www.national.ro/dezvaluiri/hapau-fuge-la-pensie-de-frica-cutremur-in-servicii-702829.html?fbclid=IwAR3q_j7ZSPiv-s94QH0KB-zI3wMj3gpBF4OmzRQMfUAxFxRzWV5skvIv_Fw

anonim spunea...

Pfuiii Mi-a tras-o huhu.Mi-a luat caimacul.
Du-te si voteaza CFI-ule du-teeeee!:))).....
Legea 208/2015, art. 84, prevede următoarele despre locul în care puteți vota:

(1) Alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința, conform prezentei legi. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

PS Poate vine gabita la tine in "redactie" si candideaza el acolo:)) Ce conteaza daca dragostea e asa de mare.....hi,hi

CEZAR spunea...

CorneliunSSon ..hai in cirja...ca pentru un Laptop Asus..merita !
Poate mai pica si ceva in cont....:D...:D...

Huhu Rezea spunea...

Nu poti vota decât in judetul Bacău si acolo nu candideaza independentul Gabiță.

Petrut spunea...

Asa-i...!

M spunea...

@huhu rezea

Il iau eu cu flotant! 😁

Mihai spunea...

Alo ,domn Viorel ,
Scurte lamuriri>
- pe domeniul public nu poti efectua lucrari de constructii ,amenajari ,interventii la utilitati ,etc ,primaria este obligata ,dupa ce platesti o taxa stabilita in Consiliul Local sau Codul Fiscal sa-ti execute lucrarea pana la limita proprietatii intr-un anumit termen prin angajatii specializati ai primariei sau prin incheierea unui contract prin licitatie cu firme specializate in domeniu.
Ca atare trebuie sa intelegi ca Primaria sau statul nu-ti efectueaza lucrari de racordare ,reparare ,etc decat in conditiile achitarii unei taxe prestabilite si doar pana la limita proprietatii.
In acest caz deoarece Primaria X nu mai avea bani pentru angajarea unei firme sau personal calificat datorita salariilor care si le-au tras prin acea autonomie salariala ,dupa plata taxei la caseria primariei neavand incotro viceprimarul -fost meserias si cu un alt sef de la mediu -fost meserias au pun mana si au facut racordarea la utilitati a noii investitii care aduce taxe si impozite primariei.
Prin lege insa esti obligat sa intretii trotuarul din fata proprietattii ,sa cureti santurile ,rigolele ,etc desi acestea fac parte din domeniul public. Deci munca de salahor in favoarea statului pe domeniul public desi exista suficient personal incadrat la ajutorul social cu acordul primariei.
-daca acel subofiter care topea 1,5 litri de votca pe zi a fost mutat la restructurare pe un post in alta unitate iar altul cu calificative de f bine an de an ,profesinist si disciplinat a fost trecut in rezerva dupa ce a stat 6 luni la dispozitie pe stat anexa este o realizare remarcabila si de apreciat. De asta am ajuns unde am ajuns.
Cu toate bunele intenti prin alta parte prietenii lui Bachus care faceau de ras haina militara erau primii pe lista la restructurari si uneori cu tot regretul si mai ales daca isi desfasura activitatea intr-un loc de munca cu grad inalt de pericol sau care necesita atentie deosebita li se spunea ," asa nu mai merge ,scrieti demisia".

Viorel spunea...

Domnule Gigi, în unitatea mea (de fapt în garnizoană pentru că mai sunt și alte U.M.) s-a auzit de acest spor la sfârșitul anului 2014. Comandanții au solicitat (au căutat probabil instrucțiunea respectivă / după 4 ani nu mai rețin denumirea și poate s-a schimbat între timp) precizări de la eșaloanele superioare. Începând cu anul 2015 eșalonul superior a cerut propuneri pe categorii de personal. Eu am beneficiat în anul 2016. Inițial se dădeau pe o perioadă de 6 luni. Acum se dă pe o perioadă de 3 luni. Și nu pentru că treci sau nu în rezervă ci pentru că te încadrezi în prevederile instrucțiunii. Până și marii politicieni care fac legile în România lasă o portiță de interpretare motiv pentru care o instanță dă un verdict și altă instanță alt verdict în același dosar. O zi bună, plec la medic după rețete.

CEZAR spunea...

Locotenent comandor--echivalent capitat in trupele de uscat !
Al dreak de mincinos si nesimtit cum iti dai tu grade....

CEZAR spunea...

UDE-ME.REU...singurul partid frecventabil ..parol !

Mihai spunea...

Salutari domnului Mares. Multa sanatate. Ne-ai dat emotii dar speram si iti uram sa fii bine si sa mai continuam socializarea pe aici.

Si fiindca ai lipsit mult imi permit o mica informare ca sa fiti la curent.
Pe aici "votantii de Viorica sunt in plina ascensiune si ocupare a blogului "
Noutati revolutionare si nemaintalnite din administratia publica :
De interes si studiat cu atentie ,inclusiv de catre domnii Leon , Huhurez , Viorel , M, ein stein, si alti stimati comentatori.

Un nou mod de a face administratie in Romania. Atentie ca site-urile care promoveaza asta sunt sabotate si se deschid greu.

Personal, imi doresc asta de la Oradea pana la Bucuresti ,la Suceava , Iasi ,Craiova ,etc.
Daca s-ar aplica garantat Romania ar arata altfel.

https://www.observatorulph.ro/administratie/2585115-ce-nu-s-a-inteles-din-injumatatirea-de-personal-facuta-de-bolojan-la-consiliul-judetean-bh-e-despre-ce-se-poate-face-pentru-oameni-cu-acei-bani

Acordarea banilor fara criterii politice doar pe criterii de performanta pentru primarii structurate pe trei capitole : cheltuirea banilor , curatenia ,investitiile

https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/bolojan-revolutioneaza-finantarea-primarilor-de-bihor-3580870/



Leon spunea...

@Avia, ai Vorbit cu Lazea zilele astea ?
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/lazea-bnr-propunere-scaderea-cheltuielilor-saptamana-lucru-4-zile-taierea-salariilor-bugetarilor-1_5fb69e735163ec427108364e/index.amphtml&ved=2ahUKEwi2gsTy8JDtAhXmlYsKHQ4TAPgQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw1opy_xhCv2sv1ls6RAfMXO&ampcf=1

Gigi spunea...

Am vãzut târziu postarea d.voastra.Ne puteti spune pe scurt ce a spus viitorul parlamentar.
Mulţumesc anticipat!

Gigi spunea...

Dacã, se merge in continuare pe criterii de PRC,pe Nepotism,pe cine are decolteul mai frumos etc.asa vom functiona in continuare in mocirla vremii.
Am mai spus-o pe vremea PSD-ului,vãd cã nici cei actuali aflaţi la putere nu au luat nicio mãsurã in acest sens.Tot pe acest criteru se merge.S-a fãcut ceva la nivel declarativ,doar atât.
Singura care am vãzut ca vrea sà schimbe ceva este mMinistrul Muncii,dacã nu cumva este ceva de fatadã.
Toatã stima pt.primarii care fac ceva pt.comunitatea lor,cinste lor.Din pãcate sunt puţini.Restul,iau banii de pomanã.
Primar la o comuna de800-900 locuitori?
De ce nu se face din 5 comune una singurã,ce atâtea cheltuieli?
Nu se vrea!Nu vãd care ar fi motivele,s-ar putea reduce cheltuelile de la buget de 5 ori.
Dar,motivul este acesta,banipt.camarilele de partid,neamuri,amante şi...etc.

Leon spunea...

Campanie electorala la Tv: voci ridicate, intreruperi, etc.
Coarna stapaneste bine legislatia salarizarii si a pensiilor, dar...trebuie sa invete mai bine programul de guvernare al PSD..!
Mai pregatit decat cei doi a fost prof.Peiu..!

Mihai spunea...

@ Leon
Ce prezentati dvoastra este stire A3 ,putin defazata si cu tenta politica. Momentul Bolojan are cu totul alte conotatii in plan social,economic ,administrativ si asa ceva nu se da la A3 si RTv.
Ca sa va incredintati de bunele intentii ala lui Bolojan si ale mele parcurgeti va rog si linkul de mai jos.
Absolut inedit si de la Observator A3.

https://observatornews.ro/social/cea-mai-moderna-unitate-de-primiri-urgente-din-tara-inaugurata-la-oradea-402782.html

Interesant ca foarte multi primari cer consultanta si reteta de succes de la Bolojan , de la Olguta ........... nimic ,nimic ..... poate despre intretinerea conacului cu clante si robineti auriti .

@ Gigi
Corecte si la obiect observatiile dvoastra.
Numai ca spusele noastre sunt considerate ofensa la adresa celor care nu vor sa se debarasese administratia de lafaiala clientelara ineficienta ,care papa din greu bugetele locale si mai cer si supliment de la bugetul de stat.
Acest presedinte CJ, Bolojan, spunea ca are 40 de primarii care chetuie pe salarii grase mai mult decat veniturile primarie. Si nu sunt oarece comunune sub 3000 de locuitori,sunt comune cu peste 2500-3000 de locuitori sau chiar mai mult.
Trai pe vatrai si umflarea organigramei cu toata familia si clientele de cand cu autonomia salariala in administratie.
Asa si cu pensiile umflate dupa 2010 cu toate inventiile posibile. Este suficient Un SM+ OSkar + spor de confidentialitate (25%) + spor de o antena de telefonie montata deasupra cladirii care adaposteste biroul (10%) si esti aranjat fata de unul care a lucrat in cele mai periculoase locuri de munca si abia obtine un 30%.
Eu nu-l acuz pe Viorel ,el a scapat porumbelul prezentandu-si in detalii decizia de pensie,asta se repeta prin rotatie la cei trecuti in rezerva dupa 2016 si chiar si inainte.
Daca la inceput Oskarul se dadea pe un an ,a urmat pentru 6 luni iar acum ,dupa cum spune Viorel ,pentru 3 luni. Asta ca rotatia sa fie completa si atotcuprinzatoare. Nu-i opreste nimeni ,bunul simt si morala nu fac parte din schema.
Si asa ne plangem ca nu sunt bani sa eliminam discriminarile ,sa se actualizze toti cei pensionati pana in 2010 similari in functie si grad la baza de calcul a lui Vio .... s.a.m.d.
Cainii latru ,ursul merge ....

Gigi spunea...

@Viorel
Apreciez sinceritatea d.voastrã.

M spunea...

După ce au constatat că militarii e și ei oameni acum USR cer conducere militară pentru Spitalul Județean din Sibiu, județul care înoată în covid. 😁

Ce să mai comentez? S-au întâlnit un oraș cu mulți oameni lipsiți de o minimă educație și un partid care pe de o parte aruncă cu noroi în uniforma militară și apoi schelălăie când dau de greu.

Viorel spunea...

Domnule Gigi, observă că încercați să fiți finuț și diplomat în comentarii (nu acuzați), dar cu tentă tot spre acele sporuri vă duceți și spre numele meu. Eu am prezentat un fapt real de care am beneficiat datorită legilor în vigoare la momentul trecerii în rezervă și nu numai eu. Dar de ce nu spuneți nimic de cei 38.000 lei net plus dobânda însemnând ajutoarele la trecerea în rezervă pe care trebuia să mii dea M.Ap.N. în ziua trecerii în rezervă sau în maxim 30 de zile cum se dădea anterior. Și atunci facem o afacere (în afaceri obligatoriu trebuie să câștige amândoi, altfel se cheamă înșelătorie, etc.). Dumneavoastră îmi dați cei 38.000 lei și eu vă dau sporul pentru lucrări de excepție 25% din Solda de funcție (2,80=553x25%=138,25 lei pe lună plus inflația). Să spunem că mai trăiesc 10 ani (120 de luni). 38.000 : 120 = 316 lei pe lună plus dobânda. Care din noi 2 este în avantaj în această situație. Cu cei 38.000 lei îmi deschid un chioșc la țară și vând măști și mănuși de protecție și câștig mai mult de 316 pe lună. Cu solda de merit a regularizat-o Guvernul Cioloș prin O.U.G. nr. 20/2016. De spor de confidențialitate beneficiază de la P.c.c. la Șeful S.M.Ap. în funcție de nivelul de acces la documente clasificate. Sporul de radiații este dat după ce comisia de la București vine și măsoară în fiecare cameră/birou/clădire și în exterior la anumite distanțe nivelul de radiații emise în atmosferă și confruntă dacă se încadrează sau nu în parametrii respectivi, altfel nu se dă nici un aviz. Văd că despre solicitarea profesorilor privind sporul de radiații nu spuneți nimic. V-am dat răspun la toate sporurile de care tot vă legați de o lună de zile. Mai aveți nelămuriri pe această problemă sau închidem subiectul.
Vă contraziceți singur domnule Gigi, dacă nu erau bani pentru pensii, nu se plăteau anticipat cele 2 miliarde americanilor anul trecut și nu se returnau la bugetul statului alte 2 miliarde anul acesta.
Domnule Gigi, te rog citește conținutul din cele 2 linkuri, unul adresat domnului monteoru și celălalt (2 de fapt) adresat domnului Călugărul. Le găsiți puțin mai sus, apoi faceți o comparație între anumite personalități cu pretenții (nu exagerăm pentru că avem Gl. și Of. de excepție / am avut 2 Gl. comandanți, adevărați comandanți cu funcții la cel mai înalt nivel la B.) și mine, cel mic de jos.

Viorel spunea...

Cu scuzele de rigoare domnule Gigi, am confundat comentariul domnului avia ca fiind al dumneavoastră. Asta se întâplă când umbli cu 3 rețete în mână la 10 farmacii și nu găsești medicamentele prescrise. Am noroc că mă cunosc doamnele, îmi dă un bon ștampilat și face comandă. Când vi mă sună. Dacă eram politician mi le aducea direct acasă vreun consilier sau poate chiar asistenta mdicului de familie unde sunt înscris.

Mihai spunea...

Scoala online pentru pesedei✍✍

Aria cercului ca limita
Cercul este un poligon regulat cu un numar n de laturi , n tinde la infinit. Daca veti calcula aria A a acestui poligon veti obtine A = R^2 x n/2 x sin(2π/n). R este raza cercului circumscris poligonului regulat cu n laturi. Calculand lim(n→∞)⁡A obtinem πR^2,aria cercului. Lungimea cercului L este perimetrul unui poligon regulat cu n laturi, n tinde la infinit. P= n x l, unde l este lungimea laturii poligonului. Se obtine P= 2Rnsin(π/n). Calculand lim(n→∞)⁡P obtinem L = 2πR.
Sa vedem cati stiti sa demonstrati aceasta ! Nu este suficient sa invatam ceva pe dinafara si gresit 🤣🤣🤣🤣🤣 Trebuie sa stim si sa demonstram !!!!!!

M spunea...

Aseară unul din foștii prieteni de la USR îmi spunea supărat că programul PNL nu zice nimic explicit despre pensiile speciale.

"Ne-au trădat! Ne-au lăsat să ieșim noi primii zicând că o să spună și ei că desființează pensiile militare și am rămas singurii fraieri!

Nuuuu, noi știm cum e cu pensiile militare și o să găsim soluție dar nu vroiam să zică de desființare PNL înaintea noastră și să ne ia o parte din electoratul radical"

"Mai du-te dracului de mincinos!" i-am răspuns. Să te creadă spălații pe creiere! 😁