Un produs Blogger.

joi, decembrie 03, 2020

Șefa de la juridic se apropie de vârsta standard de pensionare!

50 comments

 Toată stima pentru îndelungata carieră militară a acestei doamne care a pornit de la comandant de pluton studente din Universitatea București, a trecut prin cea de muzeograf la Muzeul Militar și, după ce comenzile militare pentru studente i-au deschis apetitul spre studii juridice, încă din anii 1997-1998, a fost cooptată pe funcția de consilier juridic la Direcția legislativă și contencios  a MApN. In 2017 a fost numită locțiitor al șefului Direcției juridice din MApN.

Mai toate avizele pentru inițiativele legislative din domeniul salarizării și pensiilor pentru militari din ultimele 2 decenii au trecut și prin pixul acestei doamne.

Metodologiile de aplicare a legilor pensiilor pentru militari, cu toate greșelile de interpretare a legii, pe larg dezbătute pe acest blog, sunt avizate și de această doamnă. Si acum mă gândesc cum o fi putut trece de avizul de specialitate HG 735/2010, de aplicare a Legii nr. 119/2010, care a dus zeci de mii de pensionari militari în pragul infarctului... când au văzut cupoanele de pensie din ianuarie 2011. Victoria celor 7 rezerviști clujeni, asistati de avocatul Iepure Viorel, care au reușit anularea parțială a HG nr. 735/2010, Dosar nr. 1371/33/2010, a fost și o victorie impotriva Directiilor Juridice din MApN, MAI și SRI.

Întâmpinările pe care consilierii juridici ai MApN le-au depus în litigiile cu pensionarii militari sunt și rodul gândirii juridice a acestei doamne... care  în luna martie 2021 împlinește vârsta standard de pensionare.

Vor rămâne celebre întâmpinările, care au derutat sute de judecători, potrivit cărora majorarea cu 5% a pensiilor militare, în anul 2016, prin derogare de la art. 59 din Legea 223/2015, ar însemna că majorarea a fost valabilă doar în anul 2016 și de aceea a dispărut la actualizarea din 2017.

Ce să mai zicem de întâmpinările care justificau eliminarea sporului OMM din drepturile de pensie ale celor care s-au pensionat după aplicarea celebrei ordonanțe nr. 59/2017, pe motivul hilar că ordonanța ar fi introdus sporul în cuantumul plafonat al pensiei militare.


Toată stima pentru îndelungata carieră a acestei doamne care

50 de comentarii:

mega2005 spunea...

Huhule, tu ai scris prostioara asta? Daca da, afla ca nu doamna in cauza a avizat actele normative fiindca nu avea cum. Sectia Procese nu are treaba cu avizarea actelor normative. Exista in cadrul Directiei Juridice un birou in care se analizeaza actele normative si care birou propune sefului directiei avizarea sau neavizarea, dupa caz. Intreaba-l pe generalissimul Rosu cu ce se ocupa pe la inceputul anilor 2000? Nu degeaba, a fost aruncat la bataie de conducerea ministerului pe problematica pensiilor... Au mai fost si altii in acel birou dar fie sunt in alte functii fie au trecut in rezerva, ca asa e viata asta .In rest, doamna in cauza a aparat interesele ministerului, ca doar nu era sa le apere pe ale rezervistilor...Crede-ma pe cuvant de pionier, ca stiu bine ce spun.

Iulian Mareș spunea...

Judecătoarea Baltag, în cadrul CSM, trimite groful la spălat rufe!

HALA spunea...

Oricum aceststi"bravi ofiteri"ai armatei romane au fost în serviciul patriei pana la adânci bătrâneți, nu ca "neterminatii" asa "dragi" unora. După 1990 aceste tipuri de ofiterese au umplut birourile lui stat degeaba și ținând companie plăcută șefilor pana au fost lansate în funcții babane.

Ochilă spunea...

Dle Huhurez, daca binevoiti si daca platforma dvs permite incarcarea tabele de calcul excel, va pot trimite tabele:
1. baza de calcul si stabilirea pensiei la recalculare si/sau la actualizare conform legislatiei in vigoare;
2. cuantumul minim determinat/pensia minima conform PLx 199/2020;
3. stabilirea pensiei in varianta legii la care a facut referire dl Olescu.
Tabelele de calcul amintite mai sus au fost incarcate de mine pe internet/foi de calcul google, dar am observat ca unii utilizatori au sters sau au schimbat formulele din celule si nu mai pot fi utilizate asa cum au fost concepute initial. Acest lucru necesita interventia mea frecventa pentru restabilirea formulelor.
Daca platforma Huhurez.com nu permite incarcarea acestor tabele, rezolvarea ar fi sa va trimit dvs pe adresa de email aceste tabele de calcul si doritorii sa apeleze la dvs sau la mine, pe adresa predagheorghe93@gmail.com, pentru a le livra in vederea descarcarii in PC-urile proprii. Astfel ar fi eliminate impedimentele ce decurg din utilizarea foilor de calcul google, foi care nu pun la dispozitia utilizatorilor instrumente de lucru suficiente si functioneaza greoi.
Va doresc o zi excelenta!

Huhu Rezea spunea...

Le puteti trimite pe adresa de gmail a blogului.

huhurez2013@gmail.com

Le public si cine dorește le descarcă de pe blog, astfel încât să poată să modifice doar copiile salvate pe propriul calculator.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ochilă spunea...

@Huhu Rezea
Excelenta rezolvare!

Leo spunea...

Avea Flavius o vorbă ,
nu mă uit că-mi moare piticu'
PS
Așa este , cum ai spus în topic MAESTRE.
Aparţine "ORDINULUI GULERAŢILOR" cu funcţii de conducere, ceea ce înseamnă că face alături de şuful plin , POLITICILE JUDICIARE ALE MFA. Coordonează direct metodologic și ierarhic servicul procese în care sunt cam 70 de PĂDURENI , bine plătiți și ]ncadraţi pe ALTE CONDIȚII.
Să aibe parte de Cercel şi Pătraşcu........

Gigi spunea...

Sunt multe exemple in care mulţi pensionari au câstigat la fond diverse acţiuni pe tema pensiilor militare,putine in Apel,dar şi multe respinse de unii jud.
Mulţi o pun pe seama increngaturilor legislative in domeniul nostru,ceeace este foarte adevarat,am mai spus-o,avocatii refuza politicos sã mai reprezinte militari in procese,tocmai datoritã acestui aspect.
De multe ori cei care judecã o acţiune având acelasi obiect,depui la dosarul cauzei o Hoarare,douã,nouã ramase definitive,nici macar nu ţine seama de ele.Parca am fi în ţãri diferite şi opereaza alte legi,ci nu una singurã.
Asta şi graba cu care au vrut sã adopte Plx199,dar cineva se pare cã le-a cam incurcat iţele.
Este un singur mare semn de întrebare pe aceastã temã,nu ca nu at fi bunicel acest Plx:De ce nu s-a trecut direct,în acelaşi timp,la calculul pensiei minime(etapa 1) cu recalcularea(etapa 2),cu elementele din 2020,iar din 2023 sã se fi continuat operatiunea când se finaliza aplicarea l.153.Asta este întrebarea unui pensionar militar pesimist,cã s-ar putea duce la finalizarea etapelor prev. în Plx,coroborate cu experientele anilor trecuti,cã atunci când te arzi,sufli si-n iaurt!

Iulian Mareș spunea...

Se pare că pt neutralizarea Deep State, la US s-a lăsat cu focuri de armă, acțiuni Delta Force și mortăciuni! Totul pt niste servere de "control"-furat rezultate alegeri, de genul la 1 vot al tău 1,25 mie și la 1 pt mine doar 0,75 ție!

Iulian Mareș spunea...

Ai văzut unul cu pistolul la tâmplă ca să semneze plecarea din sistem?
Nici eu!

monteoru spunea...

Unk @din CV inteleg ca a stiut sa valorifice pozitia de Eva intr-o gramada de Adam.Doar nu crezi ca in perioada 1980-1990 o tinea cineva peste program.Se zicea:cand dai in cineva uita-te cine tine de lant.

Viorel spunea...

Doamnă/domnișoară mega2005, doamna dr. Elena – Gabriela SÎRBU nu a îndeplinit funcții de 2 lei în cadrul D.G.J. iar ca să mă exprim exact pe problemele noastre, ale pensiilor militari, dacă observați bine, din 2016 a fost și este a 2-a persoană din conducerea D.G.J. după Șeful acesteia, respectiv Gl.Bg. Radu-Anton CIUPU.
Când au început problemele noastre ? Începând cu 2016 (nu din vina dumneaei). Din proprie experiență, când ești numit pe o funcție nouă faci tot posibilul să fii la curent cu toate problemele din Direcție pe toate domeniile că doar de asta ești numită pe funcția de Locțiitor al șefului D.G.J. Dacă nu te documentezi, nu te informezi, nu știi toate problemele în detaliu cum poți ține locul șefului când pleacă în C.O., cursuri, misiuni sau alte probleme pur personale și ai de luat decizii de moment ? Îl suni acasă ? Fifty-fifty sau întrebi publicul.
Deci, doamna dr. Elena – Gabriela SÎRBU era la curent cu tot ceea ce se întâmpla în Direcție, dar s-a complăcut cu situația existentă fără a lua nici o măsură sau în cel mai rău caz fără să atenționeze persoana ce greșea cu sau fără intenție în interpretarea unei legi, că de, ești DOCTOR (nu științe juridice, doar militare) și răspunzi pentru faptele subordonaților. Din Fișa cu principalele date (C.V.) cam multe cursuri și numiri pe funcții pe bandă rulantă. Nici bine nu te acomodezi cu una și hopa, șeful te promovează pe alta. De muncit, când oarea ? Cred că mai indicat era dacă solicita o funcție de lector la U.N.Ap.
În final Doamnă/domnișoară mega2005, „Daca da, afla ca nu doamna in cauza a avizat actele normative fiindca nu avea cum. Sectia Procese nu are treaba cu avizarea actelor normative. Exista in cadrul Directiei Juridice un birou in care se analizeaza actele normative si care birou propune sefului directiei avizarea sau neavizarea, dupa caz”. Mai citiți o dată parte din comentariul dumneavoastră, în special: „birou propune sefului directiei avizarea sau neavizarea, dupa caz”. În lipsa Șefului respectiv, Gl.Bg. Radu-Anton CIUPU cine rămânea la comandă ? Doamna dr. Elena – Gabriela SÎRBU nu ? Și atunci, cine aviza sa nu aviza actele normative cum afirmați dumneavoastră ?

merlot spunea...

Numai Mares poate detalia fiindca el este cu informatiile la zi.Eu ceeace spun este din trecutul indepartat.Cand doctrina de aparare a Romaniei era ca luptator trebuie sa fie dela cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura ca mine s-a zis ca daca tot femeile sunt egale cu barbatul atunci trebuie sa aiba si ele un coi si sa plece la razboi.Uite asa si studentele ca si ele sunt femei.Fiindca locotenentii ar fi pus stremeleacul pe ele s-a zis sa se pregateasca de ofiterese.Mai intai s-au scos ofiterese cu o pregatire de 6 luni la Doamna Stanca iar mai tarziu 3 anisori la Sibiu.Recrutare pe pile si relatii si incadrare la catedrele militare de pe langa facultati.Nu va imaginati ca aceste tinere locotenenti serveau aplicatii,trageri deosebite,marsuri pe jos,program 24 din 24 etc.Tie locotenent, barbat, nu-ti permiteau ai nostri sefi nici te dadeai in fund si cap sa dai o facultate civila de frica ca ziceai armatei la revedere si nu am cuvinte. Dupa 1990 a zburat puiul cu ata catedrele militare desfiintandu-se.Arma ce sa faca cu ele altceva decat pe la diferite birouri ca doar nu le puneau sa instruiasca trupa.Care au fost fete destepte au avut grija de sefi si uite asa s-au aranjat pe cand prostul de ofiter,barbat a ramas palmas.Studiati cu atentie CV acestei doamne.Fiti siguri ca nu este unicat.Di cat am auzit si eu la Radiosant se pare ca in prezent tinerele ofiteri si subofiteri numai sunt tratate ca Eva.

Xpert 86 spunea...

Sirbu Elena Gabriela nu are cum sa fie straina cu privire la abuzurile privind calculul SOMM si SOSP!!!!!Stiam ca numai contabilii se pricep la inginerii contabile, dar iata ca exista precedent creat de marii juristi si din cadrul caselor de pensii care au creat inginerii juridice, printre acestia aflanduse si aceasta distinsa duduie!! Sunt curios cum isi va stabili pentru ea calculul SOMM, il va invlude in cuantumul brut sau il va adauga la netul stabilit la plata??!!!!

Eugen spunea...

Ati putea sa blocati formulele cu parola

Leon spunea...

https://m.ziare.com/stiri/se-fac-angajari-in-politie-dupa-ce-efectivele-mai-au-fost-decimate-de-pensionari-in-masa-1647956

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Xpert 86, până în luna Martie 2021 (57 ani și 6 luni) când iese la pensie se reglementează situația din condei. Nu uitați că avem și pe domnul Gl. Marian Hapău și Gl.lt.dr. Cătălin-Ștefăniță Zisu care o taie sau au tăiat-o deja la pensie.
Și ca o chestie de interes general. Probabil își vor crea și dânșii o asociație ceva, însă uitați „valoarea” omului de lângă tine pe care te sprijini la nevoie: „Pentru că sunt destui care se împiedică de personalitatea și valoarea gen. Zisu, o spun eu public. Omul e atât de “țăcănit“, în sensul bun al cuvântului, încât se opune de ani de zile ca fratele său să devină general, pentru că mai are de învățat! Ăsta da om!”, mai scria Florian Bichir”. O fi așa sau nu o fi, de Gl.lt.dr. Cătălin-Ștefăniță Zisu am auzit cu toții de zeci de ani. Unii spun că este un trandafir cu spinii atât de deși și ascuțiți încât nu te poți atinge de dânsul. Om vedea zise orbul.

Iulian Mareș spunea...

Cam da, așa era pe timpuri; multe se căsătoreau în sistem, cu ofițeri cu grade și funcții mult mai mari sau aveau tații prin comandamente... așa erau vremurile!
Azi este altfel...și sunt femei f bine pregătite. Am urmărit o doamna căpitan OS la Bg2/Craiova la desfășurarea activităților unui indicativ f rar jucat; a fost brici, m-a uns pe inimă!

Iulian Mareș spunea...

Pe doamna in cauză din DGJ nu o cunosc profesional și nu pot face nicio apreciere!

HALA spunea...

Merlot dar Mareș este de alta părere, cică "neterminatilor" nu le-pus nimeni pistolul la tâmplă sa plece dar face uitata, asa nevinovat, presiunea pusa pe ofițerii de comanda și amenințarea continua cu trecerea în rezerva fără nici un drept santajandu-i încontinuu cu abaterile disciplinare ale soldaților,amenințări care îți făceau viata un calvar și unii chiar s-au sinucis nemairexistand presiunilor. Tocmai acei "terminați" aveau compania asigurata de vivandierele în uniforma, adica"matusalemicile"de azi.

Leo spunea...

Da piticu' , el piticu ce zice ? Ia întreabă-l Julio.

Gigi spunea...

Mare dreptate ai,@M.
Un bun profesionit se formeaza in peste 5 ani.Asta in condiţiile in care ai in spate o scoala,fie ea de ofiteri sau S.Of.
Ãştia sunt nişte idioţi care habar nu au.Zic cã politistul creste in pom,gata instruit sã intre în luptã. Prin birouri,hai cã mai merge,dar în operativ,nu merge.Trebuie sã treacã mulţi ani sa priceapa ceva.Vai de capul nostru.Vor intra alţi piloşi,care in 2-3 ani vor pleca şi ãia!!!

Calinmihaib12 spunea...

..Ce"duduie"..cu accent pe a 2-a silabă..!)
..o "duduie"..e frumoasă,asta e urâtă..!(..excepție:..,"duduia" lui Carol al II-lea: care era și ea urâtă..!)

y spunea...

Am găsit pe net 2 articole foarte interesante, se cam regăsește acolo ceea ce ni se întâmplă nouă și nu numai nouă. Dacă aveți răbdarea să le citiți până la capăt (nu sunt chiar atât de lungi) aș vrea să aflu și părerea dumneavoastră.

https://anonimus.ro/2017/10/manipularea-pentru-toti-sau-fereastra-overton/

https://anonimus.ro/2020/09/rezistenta-este-inutila-vei-fi-asimilat/

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Petrut spunea...

Chestia cu Covidul cred ca este o Fereastra Overton... clar ,au fost bifate toate treptele ...

Leo spunea...

PĂDUREANUL "polcovnic RED" din gruparea lu' madam scârbu / versus Flavius cel neânfricat şi MĂCIUCAR de PĂDURENI.......

http://portal.just.ro/110/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11000000000099509&id_inst=110

Unknown spunea...

Vine ianuarieee, hai și noi la pensieeee...ura, ura, uraaaaaa!!!

anonim spunea...

Ochila
Multumesc/va multumim
Tocmai ma pregateam sa va trimit un e-mail dar deja nu mai e cazul
O seara buna!

mega2005 spunea...

#Viorel
Exact ce am spus si eu. Dansa a aparat interesele ministerului. Din CV reiese ca incepand de prin anul 2001 si pana in 2016, deci timp de 15 ani activitatea dumneaei a constituit-o reprezentarea procesuala a ministerului si nicidecum cea axata pe avizarea actelor normative. Autorul analizei activitatii doamnei in cauza a afirmat ca,... "mai toate avizele pentru inițiativele legislative din domeniul salarizării și pensiilor pentru militari din ultimele 2 decenii au trecut și prin pixul acestei doamne", ceea ce nu mi se pare ca concorda cu realitatea din cv. In 2010, nu avea absolut nicio competenta pe linia avizarii actelor puse in discutie de autorul comentariului!!Comparati cu datele din cv si judecati singur. Imi ve-ti da dreptate daca stiti cu ce "se mananca" o directie juridica si nu una logistica sau de alta specialitate! Si da, de cand este loctiitor este foarte posibil sa fi semnat/contrasemnat documente legate de pensii si salarii. Intra in fisa postului, desigur.

anonim spunea...

Xpert
Cred ca d-na "Scarbu" asa i se zicea mai acum cativa anisori are acolo o nota la subsol unde scrie cu litere mici precum in contractele bancare ca la ea se aplica peleicsu, cum/ce/si cand vrea "muschiu' dansei" ceva care musai incepe cu "Cu exceptia/prin derogare" de la art/alin.paragraf/....":))

anonim spunea...

Calinmihaib@gmail.com
Daca va uitati cu atentie ati observa(cu un pic de imaginatie) ca acum fo 30-35 de ani era draguta...ce zic eu cred ca era chiar "buna"...adica atunci cand a avut de trecut hopurile cele mai mari....apoi, a mers din "inertie" pas cu pas( pt cine binevoieste se poate citi si altfel...::)))

BONIFATIE spunea...

D-le @Călinmihai! Totuși, să fim rezonabili, era mai frumoasă decât C II.
Bine, dacă mergem pe varianta că bărbatul trebuie să fie puțin mai frumos decât dracul, atunci da, aveți perfectă dreptate.
La obiect...
Șefa de la juridic („Lele de la Orăștie”) văd că este judecată, în primul rând, profesional. Potrivit autobiografiei, după școala de ofițeri a urmat Facultatea de drept din București (fiind 5 ani s-ar putea la FF, că pe vremuri la zi facultatea de drept era de 4 ani).
Totuși, fără a avea tangență cu M.Ap.N.-ul și gânduri de slăvire, nu se poate compara facultatea de dinainte de 1989 cu Șprițu Hamlet de azi, chiar dacă ultimii 2 ani i-a absolvit în perioada 1990 și 1991.
În rest, da a avut legătură directă cu avizările dacă Direcția juridică din M.Ap.N. era organizată la fel cu Direcția juridică din M.A.I., unde un coleg de-al meu care a lucrat vreo 10 ani acolo, în perioada 1995-2005, mi-a confirmat că una dintre atribuții era și asta. În final consider că, de principiu, este esențial să fi un bun profesionist dar contează, pe lângă muncă, să fi corect, onest și moral cu colegii cu care te vei întâlni, mai apoi, în rezervă.

Calinmihaib12 spunea...

..e adevărat,poate în aprecierea mea..așa la "prima vedere",am cam exagerat..cu "urâțenia"..! pt.că: în definitiv:despre "gusturi"..nu se discută..!

micutzul spunea...

Băi tată, mă uit cate cursuri are tipa si cate cursuri are si roșu....Ăștia cand dracu mai lucrează?
Akord ...ce intelegi prin ,,bună,,? Noi după două săptămâni in Capul Midia .....

Viorel spunea...

Doamnă/domnișoară mega 2005, vă respect opinia dumneavostră numai că (redau o activitate din unitatea unde am lucrat și la care am participat ani de zile): În fiecare zi de joi în cadrul U.M. se desfășura ședința de lucru a Cdt. (asemănător ședințelor de guvern) la care participau toți șefii de compartimente (S.1, S.3, S.4, S.6, Contabilul șef, Medicul unității, Cdț. de S.U., Șeful Formațiunii de cazarmare=Of., M.M., Sof., P.c.c./Medic). Se prezenta programul Ședinței de lucru. Începea dezbaterea problemelor pe fiecare subiect. Fiecare șef de compartiment prezenta situați cu problemele restanță / ședința trecută și modul de rezolvare, problemele curente și cele viitoare, plus situații nou apărute. După prezentarea (ex.) problemelor șefului S.1 Personal, urmau întrebări din partea celorlalți participanți și așa până se ajungea la ultimul. La sfârșitul ședinței se trecea la punctul: Diverse, unde fiecare ridica probleme din interiorul și afara unității cu interes general. După terminarea ședinței, fiecare șef de compartiment prezenta subordonaților problemele discutate în cadrul ședinței în părțile ce îi privesc. Asta a fost ca o introducere. Nu știu dacă la nivelul M.Ap.N. aceste ședințe se țin săptămânal cu șefii de Departamente, Direcții, Secretariat, Corp sau fiecare structură își ține ședința individual. În ambele situații, doamna Col.dr. Elena – Gabriela SÎRBU fie era informată de șeful dumneaei (I-variantă), fie participa direct la aceste ședințe ocazie cu care afla despre problemele interne prezentate cât și despre inițiativele legislative din domeniul salarizării și pensiilor militare / metodologii-norme de aplicare, etc., în plus, având în vedere excelenta pregătire prezentată în C.V. / Studii, Cursuri, etc., putea foarte ușor să sesizeze greșelile de concepere, redactare și interpretare din punct de vedere juridic a inițiativelor prezentate mai sus și din proprie inițiativă, chiar dacă nu era stabilit prin Fișa postului să informeze șefu nemijlocit, sau șeful structurii respective de suspiciunile pe care le are referitor la legea / normale X. Astfel evita punerea în aplicare a unor legi / norme de aplicare eronate (a se vedea modul de interpretare / emitere a Decizilor de actualizare de către C.P.S., fiecare cum l-a dus capul). Deci, în concluzie, nu cred că are vreo scuză pentru perioada menționată de dumneavoastră respectiv 2001-2016 și redau: „Din CV reiese ca incepand de prin anul 2001 si pana in 2016, deci timp de 15 ani activitatea dumneaei a constituit-o reprezentarea procesuala a ministerului si nicidecum cea axata pe avizarea actelor normative”. Întrebare: La primul proces în care apăra ministerul pe o cauză / lege greșită și totuși avizată de M.Ap.N. prin D.G.J. a avut sau nu câștig de cauză ? Cum a interpretat legea și și-a expus pledoaria, ca și C.P.S. a M.Ap.N. în proces cu Curtea de Conturi pe pct. 1i și 1ii ? Mulțumesc.

Huhu Rezea spunea...

Nu te lua după avatar!
Altă dată, pe vremuri semna cu Dan S. Are si cont FB cu acel nume.
Nu se arată deloc oripilat de grozăvia întâmpinărilor dezinformatoare cu care suboedonații acestei doamne s-au prezentat în ultimii 3-4 ani în instanțe.

Gigi spunea...

Hei,şi d-ta,lucrezã On-line😂

Leo spunea...

Oare i-o fi băgat Moșu între ghetuțe niște Remdesivir ?

mega2005 spunea...

#Huhurez
Dupa avc-ul suferit nu mai vreau sa ma mai"oripilez".Am procese cu MApN-ul de ti-ai tine blogul in priza ceva vreme...pe cumul, pe pensii, pe relatii de munca cu mapn-ul, am avut si la CEDO...Asa ca nu ma mai implic in comentariile dumneavoastra pe aceasta lege de rahat.Mai am un fost coleg care a facut infarct miocardic in urma proceselor cu mapn-ul si cred ca mai sunt zeci ca el.M-am lasat, cum zic fotbalistii, am pus ghetele in cui si incerc sa ma detasez de ce ni se intampla. Va las pe dumneavoastra sa comentati. Sunteti in general ok si va apreciez activitatea chiar daca uneori mai dati si unele "erori", inerente in acest hatis legislativ.In orice caz, ceea ce am spus la acest articol am spus in cunostinta de cauza, capisci?? In general, cu mici exceptii in "online", nu prea stim exact cine ne sunt interlocutorii si cu ce s-au ocupat ei doar putem sa estimam. Nu ma pricep in a-mi urmari si verifica interlocutorii de pe net cata vreme nu ma intereseaza persoanele lor, nu-mi dau de mancare si nici nu-mi platesc facturile sau retetele medicale. Seara buna.

mega2005 spunea...

#Viorel
Dupa un expozeu demn de o cauza mai buna, cum este vorba din popor, ma intrebati pe mine ce ar fi trebuit sa intreprinda un loctiitor de directie juridica in materie de pensii militare? Nu stiu, sincer.

Huhu Rezea spunea...

@Dan mega
Esti prea tânăr pentru AVC.Inseamnă că esti prea vulcanic.
Dacă d-ta ai pierdut în instanțe nu înseamnă că am dat eu greș.
Dacă îi iei apărarea șefei de la juridic, suferi și de sindromul Stockholm.

mega2005 spunea...

#Huhurez
Ti-am spus despre procese ca sa nu mai insinuezi lucruri neadevarate despre ce ma intereseaza si ce nu, in legatura cu pensiile militare si nu ca sa-ti ofer dumitale ocazia sa te-mpaunezi cu ce procese ai castigat, daca ai castigat.
Despre sindrom, nu-mi aduc aminte sa ma fi rapit cineva si sa ma fi tinut in captivitate...te joci cu termenii. Daca-mi spui si cati ani am, iti promit tie si celorlalti privitori ca ies de pe acest blog.

Calinmihaib12 spunea...

..O ( un) șefă/șef de JURIDIC trebuie să facă:NORMALUL: adică să respecte LITERA și SPIRITUL LEGII..!,iar dacă are și vreun rol DECIZIONAL într-o structură superioară..cu acest rol : să facă tot ce e posibil legal = atunci când e cazul: să"repare" legile/propunerile de legi,H.G.,
O.U.G.,..ORDINE DE MINISTRU,etc. NECLARE,,..INTERPRETABILE..etc.
..Cu alte cuvinte: nu trebuia să lase..C.P.S/M.Ap.N.= să ÎNCALCE LEGILE..!=chiar cu prețul = cel puțin:..al pierderii funcției..!

Huhu Rezea spunea...

Dan mega
Netul conduce pe oricine la contul tău de FB.
Nu dau în bobi!

Dacă ai pierdut atâtea procese nu ai înțeles că aceasta doamnă a reușit să încâlceasc mințile la mulți judecători din țara asta?

mega2005 spunea...

#Huhurez
Nu ma supar ca vrei sa ai ultimul cuvant. Poftim,il ai.Seara buna.

Huhu Rezea spunea...

Mega
Pe acest blog nu există ultim cuvânt decât pentru cauză de moarte.