Un produs Blogger.

duminică, iunie 06, 2021

Analize medicale gratuite de la 01 07 2021

10 comments
                     

Satul Banpotoc, Hunedoara, gradina amenajată de u italian

Publicat: 06.06.2021, 21:05. Actualizat: 06.06.2021, 21:05

Veşti bune pentru românii care au peste 40 de ani. De la 1 iulie îşi vor putea face analize medicale mai uşor. Este vorba despre analizele uzuale, cele de sânge, cele care verifica nivelul de colesterol, de exemplu, hipertensiunea sau diabetul.

Este o decizie anunțată de ministrul Sănătății pentru toti cei care împlinesc vârsta de 40 de ani și care nu mai trebuie să mai așteapte când vor o programare la un laborator.

Stim, de obicei, programarile se fac doar la început de luna și nu sunt disponibile foarte multe zile pentru că se termină plafonul. Ei bine, acum le vor putea face și dacă acest plafon s-a terminat. Gratuit.

https://observatornews.ro/sanatate/analize-medicale-gratuite-pentru-persoanele-care-au-peste-40-de-ani-chiar-si-in-afara-plafonului-423323.html

10 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa dea Dumezeu sa traim si o sa vedem ca nimic nu va fi adevarat cu acest Govern de kkt, mincinos si odios, mergand in maini si pe dos, cu susul in gios, de cand prostanii, din răpălie si helectoral, i-au scos cu STS-ul sa faca taman praf si pulbere romanistanii si medievalul Romanistan! Nu ei au promis ca, daca vor fi votati senatori si defutați, vor taia penziile speciale si vor majora alocatiile la copchii si penziile normale?, iar acum vin si ne spun la modul invers nebun ca de fapt nu se vor taia, dar nici majora, ci in veci se vor ingheta, pentru ca asa s-au dus la Heuropa sa trateze sa ne tradeze, sa semneze si sa se consemneze austeritatea de căcareze lăbărale de vatafi cu joarde peste penziile civile si meletare sa le vada moarte si inghetate in eternitae, in schimb o sa primim ca milogii si cesetorii cu mana intinsa, ca sa iesim din asa zisa si mincinoasa ,,criza,'' un imprumut de 30 de melearde, in realitate sa se acopere marea foame a mafiilor labarale si datoriile companiilor clientelare, particolare, cele mai mari sugative, precum cazanele de aburi de la locomotivele pe șine! Sanatatea e o ruină fumeganda si de bani flamanda, un piroman insipid si perfid, un permanent doliu cu crematoriu sa ne sperie ca sa ne tratam in ambulatoriu, o cloaca si o infectie microbiana legendara in lumea medicala, o caruta cu coviltir plimbandu-si bolnavii in delir din paturi direct cimitir, dupa ce au fost bagati in saci, buzunariti si sigilati, si mai aveti pretentia sa credeti ca veti fi ,,gratuit'' consultati, cum a mai fost si in basism si cu acelasi cinism, cu analize medicale falsificate si debile, si astfel fiind din start si acestea incredibile, mai ales ca acest govern cu iz de nazism si rasism este acelasi din basism, deci aceeasi Marie, dar cu o alta răpălie la fel de nașparlie!

Iulian Mareș spunea...

Dar, asiguratul de sanatate avea si pana acum un paket minimal (cam 12-14 indicatori) pe care il facea, la cerere, gratuit, o data pe an! Analiza pt diabet (Hemoglobina glicozilata) nu era inclusa in paketul gratuit, ea costa cam 100 lei. Acum constat ca este gratuita! Este de bine!

Leon spunea...

Deocamdată este numai o intentie a ministrului sanatatii, probabil a inceput campania electorala pentru Congresul USR+:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.mediafax.ro/amp/social/analize-gratuite-la-medicul-de-familie-vesti-bune-pentru-cei-peste-40-de-ani-20122113&ved=2ahUKEwibnr7v2oTxAhWPkxQKHcNODFcQFnoECCAQAQ&usg=AOvVaw0WsT9Eo2iktGHVEnZtz8Sl&ampcf=1

Iulian Mareș spunea...

Am înțeles....

Leon spunea...

O oaza de liniste si un balsam pentru Sanatate, face mai mult decat un pumn de Medicamente:
"Ramona Morar, administratorul acestei grădini, a detaliat la Digi24 povestea acestui adevărat colț de rai.

Giovanni Salvatelli a venit în România cu afaceri. În 2001, a deschis la Hunedoara o fabrică de încălțăminte. În timpul liber, ca să se relaxeze, a cumpărat o căsuță și o bucată de teren la Banpotoc și a început să planteze, să lucreze în grădină după-amiaza, în weekend, și încet-încet a prins un contur o grădină la care în timp a tot lipit bucățele de pământ, pe măsură ce reușea să le cumpere. A fost pasionat dintotdeauna de plante și a amenajat grădini și în Italia, la casa părintească și la proprietatea sa pe care o are acolo.
Acum, suprafața amenajată la Banpotoc se întinde pe 3,5 hectare, dar per total, proprietatea are mai mult, pentru că omul de afaceri intenționează să extindă grădinile din România"..!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Asa am făcut eu pe 1 pogon, dar în Malta! 😜🤪

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian, cu mii de scuze si nimeni sa nu ma acuze ca din greseala ti-am trimis la comentariul de aici un raspuns pe alt itinerariu, ca un pacalici minor, nimerind pe topicul anterior, poate ca, fiind prea dimineata, m-am trezit cu ochii paienjeniti in ceață si cu ganduri noi ca nu i-am mai dat de mult la bărzoi sa se linciorească cu varză creață cu creastă de rață, gatita usor la cuptiorul de amor cu rotisor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calugare, Amin. Sacii de plastic sunt mai valoros pentru ei decat noi! Ar fi in stare sa-i dezgroape si sa-i dezbrace de saci pe bietii morti, ca niste bulumaci lacomosi, caci orice recuperare subtiaza investitia costisitoare, si daca nu era vocal acest bobor aveau sa-i ingroape in gurul gol!

Leon spunea...

"De la 1 iulie ar urma să intre în vigoare un nou contract-cadru cu medicii de familie, care va reglementa accesul la examenele de laborator pentru prevenţie. Deocamdată au loc consultări între reprezentanții Ministerului Sănătăţii şi medicii de familie privind termenii noului contract-cadru.
În prezent, toţi pacienţii au acces la analize de sânge profilactice, precum cele care verifică nivelul de colesterol sau glicemia, dar în baza unui plafon care se termină de cele mai multe ori după primele zile ale lunii."(gazeta de sud)