Un produs Blogger.

joi, iulie 15, 2021

Elicopter american la sol, în fosta Piață a Aviatorilor

30 comments
Ghici... cine a avut prioritate în sensul giratoriu!
Americanii au confundat piețele. Voiau să ia zburătoarea din sediul Guvernului. Păcat! Păcat!

 https://www.libertatea.ro/stiri/un-elicopter-militar-a-aterizat-de-urgenta-in-piata-charles-de-gaulle-din-bucuresti-3649216



Foști piloți dar și experți în aviaţie şi securitate aeronautică sunt de părere că pilotul american care a reușit să aterizeze cu elicopterul militar în Piața Charles de Gaulle din Capitală a reușit o minune.

Aparatul de zbor a fost adus la sol fără să atingă copacii sau stâlpii de iluminat din zonă, ceea ce ar fi putut sfârși într-o tragedie. Experții consultați de Ziare.com spun că cei doi stâlpi de iluminat au fost spulberați de suflul extrem de puternic al elicei, și nu de contactul direct.

„Dovada unei înalte pregătiri a piloților este elocventă prin ceea ce s-a întâmplat acum. Numai un antrenament serios duce la evitarea unor catastrofe. Cred că acest pilot o să fie decorat de americani, a știut să-și păstreze calmul prin experiența de comandant și a reușit să pună acest elicopter în siguranță deosebită, evitând o catastrofă

30 de comentarii:

Cezar spunea...

De era maKis al nostru..il punea in parcare la Intercontinental si mergeau si ei ca tot omul la o bere rrece🤣🤣😛😛😛

Leon spunea...

https://m.ziare.com/stiri/parada-ziua-aviatiei-anulata-aterizare-fortata-elicopter-american-1690553
PS. Huhule, cand ai timp, mai corecteaza literele din Teme, Stefan, Elicopter, Sol,..!!

Mihai spunea...

Asa cum am spus in comentariul anterior ,# Mares si confrații de birou abia așteaptă să profite de situație si sa -și mai inventeze un spor consistent de " pericol cadere obiecte militare din atmosfera" 🤣🤣🤣🤣🤣

Leon spunea...

Ziua de astazi, 15 iulie 2021, este Ziua cand se elibereaza din inchisoare, Primul Detinut Politic al acestui Regim, Liviu DRAGNEA !
Ma alatur celor care saluta acest moment, si o felicit pe Irina care l-a asteptat 2 ani si doua luni !
Sper ca Procurorii sa NU grabeasca cele doua Dosare aflate pe rol pe numele lui Dragnea..!!

Iulian Mareș spunea...

Liviu, bine ai revenit în libertatea civilă!
Azi ultimul deținut politic al ROU a fost pus în libertate!
Ma rog ca patul lui sa fie grabnic ocupat de cine știu eu!

ACID spunea...

Cezar: Cred ca singura ta ,,legatura'' cu aviatia e ca privesti cerul si-ti dai cu parerea . Sprijinindu-te in toiag ,zic unii de pe site . Mai bine ramai la menirea ta...

Iulian Mareș spunea...

Bai peticitor de AN-2 cu aracet și prelata...ce dracu sa înțeleagă un sing. ejectat de sistem de peste 21 de ani...?
Kiar ai fost fătat noaptea pe trepte...
Kiar voiam sa te întreb ceva...: Care este cea mai buna clinică de implantologie din SB?

Iulian Mareș spunea...

Nici_T_Avia,
Întrebare:
-Ce regula aplica pilotul pt ieșirea din sensul giratoriu?
*Sing.Nicu_T_Avia raspunde:
-Regula mâinii drepte!

Iulian Mareș spunea...

Părerea cea mai autorizată o poate avea Nicu_T_Aviq: 18 ani sing., 0 ani jurist, 0 ani economist, foarte mulți ani guriță și dreptaci!

*Individul cu berea la Inter scrie din amintiri, xan a uitat TAB-ul în pădure și el după o serata în crâșmă a căzut în șanțul colector al GAZ-ului!

Iulian Mareș spunea...

Mărgica ouată de Comod!

Într-adevăr, un moment istoric: După cinci ani de ţinut prin sertare, scos şi curăţat de praf în ultimele zile, Proiectul România educată a fost predat Guvernului în cadrul unei Ceremonii!
Miercuri, 14 iulie 2021, Proiectul România educată a făcut obiectul unei ceremonii la Palatul Victoria. După cinci ani de ţinut prin sertare, scos şi curăţat de praf în ultimele zile, Proiectul a fost predat Guvernului. Iar Guvernul l-a primit într-o atmosferă de beatitudine, amintind de primirea de către Moise pe Muntele Sinai a Tablelor Legii.
Ion Cristoiu: Documentului ne convinge că asistăm la o uriaşă şmecherie, ca să nu-i spunem, excrocherie. Titlul România educată n-are nici o legătură cu conţinutul Documentului. Lipsesc mai întîi temeiurile ştiinţifice ale acestor măsuri.
Ion Cristoiu: Planul de muncă anunţat de Guvern şochează prin lungimea nepermisă a termenelor de execuţie. Se vede limpede că preşedintele nu vrea implementarea Proiectului cît mai repede, ci întreţinerea imaginii de document măreţ, istoric, a cărui realizare se întinde pe aproape un deceniu.
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că termenele lungi fixate de Guvern după ceremonia de miercuri de la Palatul Victoria, în care preşedintele Iohannis a predat Executivului proiectul România Educată, arată că reformarea Educaţiei prin acest plan este, de fapt, o operaţiune de imagine strict publicitară.

Dan B. spunea...

Este posibilă și o defecțiune tehnică la hârbul ăsta.
Dar am avut ocazia să constat la Bălțătești, la un exercițiu comun de evacuare-salvare, pe calea aerului, pregătirea de „căruțași” proști, pe timpul aterizării pe terenul amenajat pentru elicoptere, piloții americani fiind cu capul afara stg/drt și tehnicienii tot așa, pe portierele deschise, pilotul cdt primind indicatii cu privire la teren. În schimb, când au sosit elicopteriștii de la Tecuci, fără vreo manevră suplimentară, au aterizat la fix, din prima. Cert este că americanii m-au întrebat ce experiență au piloții români, ocazie cu care le-am explicat că sunt piloți de luptă, nu excl de transport.

Dan B. spunea...

Dacă nu reintră în politică, are șanse să rămână-n libertate!
Cred că realizați că „ascunderea” lui Dragnea a fost comandată la exterior și executată de idioții de la interior.

Huhu Rezea spunea...

Nimic nu e mai penibil decât prostia reporterilor TV care și la această ora continuă să spună că elicopterul american a lovit 2 stâlpi electrici de pe Aviatorilor.
Ei nu pot să înțeleagă că, daca ar fi lovit stâlpii ,elicopterul se făcea praf.
Stâlpii au fost, din fericire, doar aspirați de suflul elicelor.

Cezar spunea...

Hai las.o
Te.a prins insolatia si bati cîmpii!

Leon spunea...

Eu sunt foarte convins ca asa a fost..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hamerecanii, precum cortorarii cu cu badanale, cazane si ceaoane, au venit in Romanistan cu hârburile folosite in Vietnam, caci intr-o tara bananiera nu cu vii cu helicoptere ștoc din pepinieră, baban, numai din oțel cu profil din titan, si care ar fi cosit standard toti stalpii si copacii de pe un bulevard! Am crezut deîndat ca este un hold-up cu lovitura de stat la ogârjâta de inharipată câțată, adapostită si protejată, ca boala de cioara, in Balatul Vigtoria, si deja saream in sus de bocorie, dar n-a fost sa hie decat o haterizare fortata sa culeaga din stradă coloniile cu țobolăniile, gonoaiele si cutiile lui Dilie Clotilde, bat-o vina, sa le duca groapă la Glina! Ai nostrii politai, vai, cand au vazut hardughia că chică din ceriu ca stihia, bat-o pustia, au scos chistoalele, iar meletarii metralierele si au intrat in dispozitiv cu grupă de luptă in tufani de tulipă, insa constatand ca nu era decat masina de gonoi aeriana, hamerecana, au cam dat-o-n bara, si-au luat harmamentele la subsuara si au dat șfoara-n țeară ca OZN-ul este unul de la Saubritate din State, executand munca de caritate, plocon de la State pentru Plavan, Mare Spanzurat de Romanistan, care este o rablă heuropeană si o sluga buna la darloaga ca lasa Gubernia in voia puterilor si fortelor oculte din afară s-o faca praf si pulbere, dară, desfiintand-o ca țeară! Se pare ca hieratania si echipajul de salubritate vor fi cazati la noapte si pentru tot anul in palat la Țancă Uraganu, sa fie halimentat de bombardieri si cocalari cu somoioage de euroi si dolari, caci gazolina, benzina si motorina au produs si pot produce beleaua cu pana, bat-o vina, si, ca decontare, statul romanistan le lasa la liber praticile de șantajare si de cămătare aducatoare de beneficii la bozonare claselor conducatoare si, fara nici o patima, eu zic ca se merita!!! Ci ghini, bre, si repidi, ca au venit hamerecanii cu aceste scule de soi sa ia chielea de pe noi, dupa care sa ne-o tragă inapoi!!!

Calinmihaib12 spunea...

..sau este o "operațiune" de.. "creare și întreținere"..a "stării de lehamite" ..favorabilă "crește rii" în sondaje..a "partenerilor" și.. dezamăgirea propriilor ..:votanți"!

Iulian Mareș spunea...

Calinmihaib,
daaa, este cu manta a la biliard!
Pai, nu voia sa-l distruga, sa-i interzica accesul la guvernare?
Sincer acum, cu exceptia unei noi teorii revolutionare despre relatia Masa-Timp-Spatiu, sa scrii 3 file in 7 ani este la capitolul: Fara Comentarii!

Iulian Mareș spunea...

Dan B.,
Cati au vazut un El in 5 m, dar sa urce si sa mai si fie in el pe timpul zborului!
Am gasit la SMFA o instructiune care stipula ca prostii nu au voie la bord, intrucat goliciunea cutiei craniene a prostului declanseaza forte aero-dinamice suplimentare, aproape incontrolabile la viraj!

Mihai spunea...

Felicitari pilotului care a reusit sa puna pe sol un elicopter folosit in Irak in 91 fara a privi cu capul iesit pe ”ferestra” in asa a fel incat sa nu provoace victime . Daca a doborât prin suctiune aerodinamică doi stalpi care stateau saă cadă nicio pagubă.
Iar dacă unul care a citit ”o brosură” si a devenit mare cunoscator/specialist in aviatie si mare sef in armata ,adica un egal cu zero barat va puteti inchipui de ce am ajuns in stadiul de azi.
Marș potaie /lichea ......
Daca este cazul si sunt cerinte pot expilica tehnic si stiintific si pe inteles tot fenomenul ...... Felicitari pilotilor !

Calinmihaib12 spunea...

.. stâlpii au căzut din cauză că helicop terul a atins cu coada..cablul intins între cei 2 stâlpi..!( revedeți imaginile respective ..!); helicopterul BLACK HAWK(=ULIUL NEGRU) are carcasa..cât de cât blindată, adică rezistentă la tracțiunea cablului respectiv..!

Iulian Mareș spunea...

Sunt locuri predestinat? În BUCURESTI eu cunosc 2-3 locuri de aterizare, omologate de SMFA, pt El./SMFA! Au amenajări sumare pt aterizare/decolare.
Ai putea elucida problema privind aterizarea de urgență?

Iulian Mareș spunea...

Am aflat...

Piața Charles de Gaulle, fostă Jianu, Hitler, Stalin și Aviatorilor
Piața Charles de Gaulle, cea în care a aterizat joi elicopterul american, și-a schimbat numele în mai multe rânduri, în funcție de geopolitica momentului.

Primul său nume a fost Piața Jianu, după cum îl chema pe unul dintre pandurii lui Tudor Vladimirescu în anul 1821.

În 1940, odată cu venirea la putere a Guvernului Ion Antonescu din care făceau parte și legionarii, Piața Jianu a devenit Piața Hitler, după numele liderului nazist al Germaniei, Adolf Hitler.

După 23 august 1944, odată cu arestarea Mareșalului Ion Antonescu, Piața Hitler a redevenit Piața Jianu.

După abolirea monarhiei (30 decembrie 1947), conducerea comunistă a venit cu propria-i închinăciune, redenumind celebra intersecție din nordul Capitalei: Piața Generalissim I. V. Stalin. Mai mult, o statuie a conducătorului sovietic a fost montată la loc de cinste, la intrarea în Parcul Herăstrău (unde în prezent se află monumentul lui Charles de Gaulle).

Statuia lui Stalin a existat între anii 1951 și 1962. Valul destalinizării lansate în URSS de Nikita Hrușciov a ajuns și la București, așa că statuia lui Iosif Visarionovici Stalin a fost demolată. E drept, nu cu tam-tam, ci „pe furiș”, într-o noapte din vara anului 1962. La operațiune, care a durat câteva ore, au contribuit 4 tancuri și 12 buldozere.

Imediat, Piața Stalin a fost botezată Piața Aviatorilor, după statuia Eroilor Aerului, situată în apropiere.

După căderea comunismului din 1989, pe fondul prieteniei româno-franceze, zona a redenumită Piața Charles de Gaulle, după numele fostului președinte al Franței, personalitate marcantă a Rezistenței Franceze din vremea ocupației naziste.


„Blocul Rusesc”
Pe o laterală a fostei Piețe Stalin se află și fostul „Bloc Sovietic”, actualul „Bloc Rusesc”. Acesta aparține statului rus, iar în decembrie 1989 adăpostea zeci de cetățeni sovietici care făceau diversiuni criminale în zona Televiziunii Române. Între „Blocul Sovietic” și turnul TVR sunt, în linie dreaptă, cel mult 250 de metri.

Cezar spunea...

Nu mai putea ajunge..
Nu ai vazut ce rapid a pierdut din altitudine?
Alea la care te referi tu sînt pentru situatii cvasinormale
Adica..nu mai pot fi folosite..aeroporturile..pentru ca inamicul îi neam prost si le bombardeaza
Ceausescu..prevazuse si pe anumite sosele..special betonate..pe portiunea de aterizare..decolare reactoarele..care de fapt erau zero in lupta
Cu iesire din munte..gen Serbia !!

Gigi spunea...

Euuuu,as propune ca piata respectivã sã fie rebotezata,"Piata Marelui Corsar Fãrã Corabii(e)"😎😂Bine,sã fie amplasata şi o statuie, cã astfel nu se cade!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Mai în clar Piața Kiorului Betiv!

Iulian Mareș spunea...

Ejectarea din sistem a sing. Av-ec-jurist-Fi-multi-multi_Rol a insemnat 100 de ani de stagnare in domeniu!

https://www.youtube.com/watch?v=-ew8gC2dpCY

Leon spunea...

https://m.ziare.com/stiri/motiv-aterizare-fortata-elicopter-american-charles-de-gaulle-1691540

Leon spunea...

"Patru oameni mor zilnic în România în accidente de circulație. Este cea mai ridicată mortalitate rutieră din Uniunea Europeană"(ziare.com).
Soferii care adorm la volan, cu ce varianta au fost vaccinati !

Leon spunea...

"În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de PERSOANE şi-au pierdut viaţa în ultimele 3 zile. Vineri, 9 persoane în judeţele Argeş, Iaşi, Neamţ, Olt şi Sibiu – 5, sâmbătă 5 persoane în judeţele Braşov şi Covasna, duminică, 10 persoane în judeţele Bacău, Bihor şi Sibiu”, a mai transmis IGSU."(ziare.com)