Un produs Blogger.

miercuri, iulie 07, 2021

Mare fake news: Lăcătuș nu a jucat niciodată la actuala echipă CSA Steaua.

20 comments






Inaugurarea Stadionului Steaua  a avut loc  astăzi cu un meci între CSA Steaua si OFG Beograd. Televiziunea care transmite meciul titrează  că ar fi un meci între STEAUA și OFK Beograd, lăsând să se înțeleagă  că actuala divizionară B, CSA Steaua, ar fi fosta echipă care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Poate cineva să precizeze când a retrogradat în diviziile inferioare glorioasa echipă fanion a României, echipă  care din 1948 a purtat nmele de CCA și apoi FC. Steaua și FCSB? Ea este în continuare în Divizia A, vândută în management privat lui Becali.

Clubul Armatei a vândut echipa, dar a păstrat marca. Din 1998 si până în 2017 Clubul Armatei nu a mai avut echipă de fotbal.

Actuala echipă CSA Steaua este a doua echipă  de fotbal inființată de Clubul Sportiv al Armatei, dar ea nu se poate confunda cu actuala FCSB și nici cu fosta  CS Steaua sau FC Steaua. Ea nu poate revendica decât palmaresul AS Regal Sport Club Ferdinand al cărei loc l-a luat în Divizia a IV-a, în anul 2017.

Clubul Sportiv al Armatei a câștigat CCE și titlurile de campioană până în anul 1998, potrivit ultimei decizii executorii a instantelor judecătorești,  prin CCA și ASA  Steaua, devenită FC Steaua si FCSB. 

Actuala CSA Steaua nu a fost niciodată în Divizia A și ca atare nu putea fi campioană a României sau câștigătoare de CCE.

20 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E o mare mizerie ce se intampla in fotbalul romanesc, o data ce a intrat ciobanul ala de Becali si gasca lui mafiota, care au distrus tot fotbalul! Mai toti golanii astia au facut puscarie, dar fotbalul a avut de suferit si a pierit acel spirit de odinioara cand atmosfera era de infarct la orice meci! Sunt trist si dezamagit, am ani de cand m-am retras din a mai urmari orice competitie, stiind ca la subsol lucreaza mafia! Pacat, mare pacat! Lacatus? Da, a fost o mare stea printre stele, acum ii este umbrit trecutul de niste nemernici si sforari de duzina, trecut in desuetudine ca si celelalte stele ale Stelei! Daca te ridici prea sus, te spanzura. Daca te apleci prea mult esti calcat in picioare, daca esti modest te iau de prost. Asa e in Romanistan!

Huhu Rezea spunea...

Hai că la fotbal chiar nu te pricepi deloc.
Dacă nu era Becali, Steaua retrograda inca din 1998. Banii săi au salvat Steaua de la faliment.
Chiar si celelalte echipe au trăit din transferurile făcute de Becali si din punctele acumulate de Steaua in cupele europene

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si cu ce pret, @Onorabile? Cu accentuarea degradarii morale din fotbal, existenta inainte de 1989, dar la modul acceptabil? Nimeni nu contesta ajutorul dat de Becali, dar a impus, sau a generat si o fratie mafiota, impreună cu buhaiul de prasila a satului, de la Dinamo, ulterior facand parnaie la greu pentru aceste actiuni ilegale, distrugandu-l si pe Gica Popescu, atras in aceasta mizerie... Era o coruptie matasoasa inaintea acestui cartel, dar au venit cu sume uriase, care au schimbat total regulile, simetriile si tihna campionatelor. Valoarea a fost schimbata cu dolarii, apoi cu euroii cat si alte enormitati care au influentat negativ fotbalul. Daca erau curati nu ajungeau cu totii in parnaie, nu se distrugeau echipe, nu aveam sa fiu furios pentru toate porcariile din fotbal. Si nationala trecand in umbra, dupa ce acesti mafioti au pus laba pe fotbal. Nea' Mitica, asa cum era el de mafiot comunist, dar fotbalul mergea, Federatia se ocupa corect de fotbal, dar dupa venirea panaramei bacauane la fraiele Federatiei s-a dus naibii in jos Nationala!

Huhu Rezea spunea...

Steaua lui Becali aducea puncte din Europa, dar nu a fost lăsată să câstige campiontul. Prin aranjamentele lui Mitică a câstigat Urziceniul, Galațiul, Giurgiul, Ovidiul și chiar Clujul, ca apoi banii să fie sifonați, în loc să fie investiți în fotbal.
Asa s-a ajuns ca Divizia A să fie aproape jumătate populată cu echipe comunale.
Si Procuratura lui Băse a decimat fotbalul precum a decimat industria românească.


Viorel spunea...

1. Cornel, voi fi ironic față de tine. Deși ești băcăuan, ai uitat prea repede trecutul care îți poate schimba întreaga viață. „Pacat, mare pacat! Lacatus? Da, a fost o mare stea printre stele, acum ii este umbrit trecutul de niste nemernici si sforari de duzina, trecut in desuetudine ca si celelalte stele ale Stelei! Daca te ridici prea sus, te spanzura.” Păcat față de cine Cornele. „Vasile Ardeleanu, omul nenorocit de „Fiara” Marius Lăcătuș în Ghencea acum 22 de ani, s-a ascuns în Moldova! ”. „Poate ajungeam fotbalist mare… Am ajuns la spital cu piciorul în mână…”. Citește Cornele întreg conținutul linkului: https://www.fanatik.ro/vasile-ardeleanu-omul-nenorocit-de-fiara-marius-lacatus-in-ghencea-acum-20-de-ani-s-a-ascuns-in-moldova-la-doar-45-de-ani-foto-18723766
2. În plus: „Capitanul stelist nu este la primul incident de acest fel: In luna martie a anului 1996, intr-un meci amical disputat la Belgrad, cu selectionata Iugoslaviei, Lacatus, care evolua sub culorile Romaniei, l-a faultat dur pe jucatorul sirb Budimir Vujacic, producindu-i o fractura de tibie si peroneu. La fel, in partida cu Spania, disputata la Bucuresti, pe 29 aprilie 1987, jucatorii Camacho si Goicochea au avut de suferit dupa "interventiile" brutale ale lui Lacatus. Camacho a suferit o fractura la mandibula dupa o lovitura primita de la Lacatus, iar Goicoichea a avut o fractura la picior. In campionatul intern, sint de notorietate cazurile in care Lacatus trebuia eliminat, dar, sub protectia arbitrilor, a comisiilor Federeatiei, Ligii Profesioniste si a clubului militar, acesta nu a fost suspendat. In editiile trecute de campionat, Lacatus a calcat pe cap trei jucatori, Dorin Arcanu (Otelul Galati)”. http://stelistadevarat.blogspot.com/2015/08/fiara-in-orice-alta-tara-facea-puscarie.html
3. Are dreptate domnul Huhu Rezea și mă contrez cu mulți când este vorba despre fotbal. Fără Becali Steau dispărea din fotbalul românesc la fel ca și alte mari echipe care se chinuie să supraviețuiască în ligile inferioare. Unde este Dinamo de altădată, dar Argeșul care bătea pe Dinamo într-un meci memorabil cu în Ștefan cel Mare cu 4-3, Rapidul în calificarea (semifinale, pierdut datorită golului marcat în deplsare de Steaua) istorică în Cupa UEFA. Și tu Cornele poate ai un vecin despre care spui că este extraordinar până afli că este un mare pedofil. Lăcătuș a fost un jucător talentat dar și un cotonogar (nu ținea cont de adversar) la fel ca și Bumbescu pe care mulți îl lăudau cât de bun este dar în fond adversarilor le era frică să intre la el.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Woow, Viorele! Sunt, adica eram stelist, dar m-am lecuit, s-a vindecat si rana si, da, Lacatus era cotonogar si nu-i apreciam asta, ca si mahalagismul! Sa-l ia dracul de fotbal ca l-am sters din lista cu prioritati!
@Onorabile, ma uit acum la fotbal la modul nolens-volens cand se uita Anilu, ca ea e dinamovista si inraita sa vada fotbal si sporturi, asa am vazut tot Campionatul European, dar de altfel l-am radiat din toate preocuparile si gandurile mele, starneste prea mari si multe pasiuni si este un factor negativist! Ma simt mai bine la laptop scriind petitii si plangeri la cele peste 200 adrese ale oficialitatilor...

Iulian Mareș spunea...

Acum...ce se întâmplă în stadion, în stadion rămâne!
Neșu săracu, ce sa mai zica?
Pe lângă faptul ca a salvat clubul de fotbal, altfel ajungea la situația celui rival-Dinamo-, poate kiar mai repede, a forțat ridicarea nivelului salariilor în fotbalul profesionist, cota de transfer precum și dorința de a folosi cât mai mult timp posibil fotbaliști autohtoni!
Luna trecuta am vizitat baza din Berceni....cei care va mai pricepeți la sport, ...este SF pentru ROU!

Iulian Mareș spunea...

În plus, câte ekipe de fotbal de Liga I au banii necesari sa joace pe Stadionul Ghencea, construit cu bani publici?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata: Alexandru Nazare, nu Nasui!

Gigi spunea...

Fotbalul românesc plateste la ora actualã "facturile" neachitate de conducatorii fotbalului,impresari,
conducatorii de cluburi şi arbitraje.
Pe plan international suntem ZERO,nu contam,ne bate şi Islanda,o insula cât un judet de la noi. Asta au fãcut din fotbalul ROU cei arãtaţi mai sus. De fapt cum se intâmplã in tot şi în toate la noi dupã 30(şi)de ani.
Aş mai spune ceva de GB ,dar ma abţin!

Mihai spunea...

Huhurez ,recomandat ar fi smusa-ti cuibul prin Ștefan cel Mare cat timp Victoria a dispărut.
Din cate vad de fostul sof Taipan, azi jurist, nu zici nimic??? Probabil după marcă vor urma si palmaresul.
Nu ti se pare ca situatia juridică în urma vânzării nu prea permitea folosirea mărcii in campionat ,extern, etc.
Se pare ca dupa afacerea terenuri s-a gasit oportunitatea foarte profitabila echipa de fotbal ,vulnerabila la acea vreme.
Sa lăsăm justitia sa decida in cazul unei echipe sponsorizată candva si din statul de salarizare al cadrelor.
Vezi ce se intampla la Craiova cu legendara echipa si adeziunea legendelor la noua CSU.
Asisderea la Steaua.
Asta spune mult . Ramane de vazut la care din cele doua Stele se va umple stadionul de spectatori.

Huhu Rezea spunea...

Becali le-a dovedit că marca Steaua fără echipă nu face prea mult, dacă ea este detinută de un club departamental cum este CSA Steaua.
Nu are voie să promoveze în Divizia A decât dacă timp de un an în Divizia B este intr-o asociere de drept privat.Acesta este principalul handicap al Clubului Sportiv Steaua pentru a-și valorifica eficient marca Steaua.
In 1998 CSA Steaua a dat echipa in asociera privata lui Păunescu, la intervenția UEFA, altfel de atunci ar fi fost retrogragată în diviziile inferioare.
Pentru că în anul 1998 CSA a renunțat la echipa de fotbal, Tălpam a obținut recent în instanța, palmaresul pentru Clubul Steaua, nu pentru actuala echipă CSA Steaua, până în anul 1998.
In anul 2003, Becali a preluat echipa Steaua de la ASA Steaua, a lui C-tin Păunescu, nu de la Clubul Sportiv Steaua.

Actuala echipă CSA Steaua este inființată abia în anul 2017 și nu poate să-și aroge palmaresul CCA, CS Steaua, ASA Steaua, FC Steaua sau FCSB.
In evidentele UEFA,FIFA continuatoarea echipei Steaua este actuala divizionară FCSB.

Viorel spunea...

Domnule avianyc, faceți o comparație între „șmecherul” G.B. „ mare om de afaceri” cu terenuri, Steaua, etc. și guvernele României care vindeau societăți, combinate, întreprinderi pe 1 (unu) leu pentru că intrau / erau în faliment. Care este diferența ?

Iulian Mareș spunea...

99,99% din pensionari nici acum nu știu ca plăteau o taxa pt sport, care se ducea la Clubul Steaua în cazul în care în garnizoana nu exista un club sportiv militar...
G.B. o sa-l angajeze pe juristul blogului, cosmopolitul prost ca noaptea, căpiatul politic al alogenilor, pt a se lupta un instanta cu Tălpan!
Căpiatule, vine vremea când DNA va întreba de ce s-au dat atâția bani pt fotbal, căci numai Ogararu ia 5000€/luna!

Mihai spunea...

Huhurez ,cu toata dragostea ,de când s-a retras definitiv Hagi nu ma mai intereseaza sportul asta desi am fost un mare admirator al Craiovei maxima si vizionat cu plăcere meciurile echipelor romanesti care jucau în cupe europene pana la retragerea lui Hagi.
Nu am mai vazut un meci de fotbal cap coada de pe acele vremuri.
Bani mulți si mare dezamăgire. Am rămas un fan împătimit al lui Hagi cu respect pentru tot ce a facut pentru fotbalul românesc, de asemenea pentru L Boloni.Ca antrenor pentru Halagian, cel care format acea Steaua care ulterior a fost preluată de Jenei.
În rest nici o plăcere pentru echipele cu o adunătură de pokeristi profitori in jurul lor fie chiar FCSB sau Dinamo ,etc.
Da aveti dreptate ,CSA trebuie să treacă în regim privat daca vrea Liga 1 ,adică un fel de calea lui Dinamo.
Mai bine poate il convingerea pe Becali sa fuzioneze si sa reformeze Steaua pe noul stadion.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, în anul 1983 când am terminat Școala Militară pe statul de plată pe lângă altele figura o reținere de 5 lei bani ce se duceau (proporțional) către toate ramurile sportive existente în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Iulian Mareș spunea...

Când ai ajuns în garnizoana ta, de repartiție, a fost asa cum ti-am zis!...avea UM ekipa în C sau Onoare, Județeană, la ei mergeau banii!

Huhu Rezea spunea...

NU cred ca începând cu 1998 MApN a mai dat vreun leu pentru Steaua.
Din contră, au primit bani pentru întreținerea stadionului.Becali a instalat nocturna, Becali a schimbat gazonul.
Si in viitor se vor ruga de Becali să joace pe Steaua, altfel de unde bani pentru înteținerea stadionului?
Tălpan nu are bani și nici soluții. Stie doar să strice.

daniel spunea...

Este adevarat ca Steaua nu a retrogradat niciodata dar cand a promovat ín liga 1? Niciodata! A fost plasat direct ín liga1. Multi nici nu cunosc acest lucru. Altii luptau pentru promovare, Steaua NU. Sa traiasca PCR.

Huhu Rezea spunea...

In 1947 a luat locul echipei Carmen care fusese exclusă din campionat. După primul campionat a dat baraj pentru rămânerea în prima divizie.
In 1949 a câștigat Cupa RPR>