Un produs Blogger.

vineri, iulie 16, 2021

Soferii de turmă provoacă deseori caramboluri pe autostrăzi

22 comments

 


In această dimineată, pe Autostrada Soarelui, în zona Medgidia, pe sensul de mers spre mare, în condiții de ceață intempestivă, s-au produs 3 caramboluri in care au fost implicate peste 150 de mașini.

Celebrul pilot Titi Aur a explicat de ce șoferii devin iraționali când conduc pe autostrăzi, spiritul lor de conservare sau de prevenire fiind anulat de imitarea stilului riscant al coparticipantilor la trafic. 

"Explicația acestui accident este una singură: așa-numitul 'efect de turmă'. Acesta se produce, în 98-99% din cazuri, pe autostradă, acolo unde parcurgem o distanță lungă pe cel puțin 2 benzi. Eu, șofer, conduc defensiv, la o viteza de 90 km/oră, în condiții de ceață, la o anumită distanță față de mașina din față. La un moment dat, mă depășește o altă mașină cu o viteză mai mare. Subconștientul meu va spune că sunt cam fraier, de ce merg eu cu o viteză mai redusă decât cel care m-a depășit?! Prin urmare, măresc un pic viteza, fără să gândesc și logic. Pur și simplu, mă iau după cel de lângă mine. Și altul va proceda la fel șamd. Dacă am face o analiză, în aceleași condiții de vizibilitate și aderență, la intrarea pe o autostradă, de exemplu la intrarea pe autostradă din București, distanțele sunt destul de mari și viteza mică. Dacă parcurgi câțiva zeci de km, vom vedea că viteza este mult mai mare și distanța între mașini este mult mai mică tocmai pentru că după câțiva kilometri apare acest efect de turmă.', a spus Titi Aur.

'Despre efectul de turmă nu se vorbește la școala de șoferi, din păcate, pentru că nu avem școală de șoferi, ci școală de luat permisul. La cursurile de conducere defensivă se vorbește despre efectul de turmă, însă șoferii nu prea doresc să vină pentru că nu au ce să învețe, pentru că sunt prea buni șoferi cu o experiență de 10-15 ani... Dacă facem un sondaj, vom realiza că aproape nimeni nu a auzit de efectul de turmă.', a declarat Titi Aur.

'Ce trebuie să știi tu ca șofer? Indiferent de ce fac cei din jurul tău, tu trebuie să gândești logic, pentru siguranța ta și a celor din mașina ta. Să nu te iei de ceea ce îți dictează subconștientul! Nu trebuie să mărești viteza și să micșorezi distanța față de mașina din față. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, pe Autostrada Soarelui, este exact efectul pe care l-am expus adineauri.  Efectul de turmă se produce atunci când este aglomerat și se merge din ce în ce mai tare și mai aproape de mașina din față. Dacă tu nu cunoști acest fenomen, te va duce subconștientul, nu logica și șofatul tehnic, corect. Când apare o frânare mai puternică, toată lumea va frâna. Distanțele dintre mașini fiind mai mici, se va produce un carambol.', a punctat Titi Aur.

'De asemenea, în urma accidentului de azi dimineață, am auzit că sunt 5 copii răniți. Aș pune întrebarea: Oare câți dintre ei erau în scăunel și cu centură? Aș paria că niciunul. În concluzie, este nevoie de educație. Atâta timp cât autoritățile nu sunt interesate de victimele de pe șosea și nu se ia nicio măsură, vom 'beneficia' în continuare de numeroase tragedii.', a concluzionat Titi Aur, pentru DC News.

22 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este sfant sa tii distanta fata de cel din fata ta, daca vei sa nu intrii cu muia in gaoaza care abia te asteapta sa ti-o dea la cardea sa te umplii de vopsea! Trebuie sa fii prea prostan si plavan sa intrii in ala din față ca un bolovan!

ACID spunea...

Noul val de soferi cam de 20-40 ani. Needucati,grobieni,manelisti . Conduita in trafic ? Te intreaba cum se scrie . Apar zilnic la tv cu accidente ,batai in trafic ,bauti/drogati , intr-un cuvant IRESPONSABILI . Pedepsele cum erau pana-n 1989 cred ca ar benefice...

Huhu Rezea spunea...

Pe cont propriu am constatat că cei mai agresivi șoferi în trafic sunt bărbațiio de 40-50 ani. Erau copii în 89 și după spun că sunt liberi să facă tot ce vor ei.
Mulți nici nu știu să pună semnalul de avarie când sunt ultimii într-o coloană oprită , cum să le mai ceri să aprindă farurile de ceață, că nici nu știu din care buton.

Leon spunea...

Huhule, pai daca 40% dintre elevi sunt Analfabeti Functional, eu cred ca se mentine acelsi Procent si in randul posesorilor de permis auto; oare cum au trecut examenul teoretic la sala ??

Huhu Rezea spunea...

Plus 20% analfabeți de-a binelea.
Asta este România educată care va rămâne după 20 de ani de presedinție băsist-nemțească.

Iulian Mareș spunea...

În tata lor...

Kolinda Grabar-Kitarovic, președintele Croației :
1 -- A vândut avionul prezidențial
2 -- A vândut cele 35 Mercedes Benz care erau atribuite miniștrilor și altor oficiali. A returnat banii în trezoreria statului
3 -- Și-a redus propriul salariu și ale miniștrilor la jumătate
4 -- Costurile și salariile ambasadorilor și consulilor au fost coborâte la 60%
5 -- A mărit salariul minim în sectorul privat
6 -- A eliminat pensiile speciale pentru senatori și deputați
Vorbește fluent 7 limbi dar NU SE CREDE SUPERIOARĂ NIMĂNUI !!!
Mă întreb :
Nu ar fi bine s-o împrumutăm măcar câteva zile să-i învețe pe CORUPȚII noștri cum trebuie să acționeze atunci când sunt la putere?

În tara mea...

Doar KWI, aceasta îmbinare nefericita dintre Sadoveanu și Haret, mâzgălit câteva foi și crede xa asa se înfăptuiește magica lui: România Educată!
Cu cine face asta? Cu aia puși în funcții keie și erau exmatriculați de la dificila SNSPA sau au fost statui prin Danemarca și plimbați de câini la Bruxelles...
*Dacă se poate Educație fără Cultura, Sanatate și Sport eu nu mai înțeleg incarcatura cuvântului PROST!

ifrim spunea...

Eu pe autostradă sa vreau să intru-n turmă și nu pot,să vreau și eu amendă radar nu-mi iese căci Golanul meu nu prinde 140!

Iulian Mareș spunea...

Cum poți sa te pensioneze f ușor, fără afectarea pensiei, cu 4 ani mai repede?
Simplu: cu 4,5 ani înainte de pensionare te declari femeie!
Baza: Recomandările UE!...PNL, KWi și USR÷ te vor susține și vei reuși!
Bafta băieți! ... sau ce vreți voi sa fiți, bai fatalailor!

M spunea...

Abia a ieșit Dragnea din pușcărie și ia uitați câte nenorociri a făcut!
Nu uitați că ieri a dat jos și elicopterul american, asta pentru că toți știm că PSD e cu rușii!😂

Despre accident? Bine că nu a murit nimeni!
Rezolvare? Legi dure și o poliție credibilă care să le aplice. Cât timp însă infractorii conduc țara nu o să avem nici legi dure nici poliție credibilă!

Cezar spunea...

...Sarakule..🤣🤣😛😛

Gigi spunea...

Aşa da,la noi,ochii sunt aţintiţi cãtre pensiile militare.Noi avem pensii nesimţite unde media este în jur de 3800 lei,poate ceva peste cu ocazia iesirii la pensie a noului "contingents" care au cuantumul dublu,chiar triplu faţã de cei ieşiţi pânã în 2015.In rest,nu ai sa vezi ca se vor sacrifica şi aleşii,care salariile adevãrat nesimtite,sunt un mizilic la ce afaceri dezvolta. Când vedeţi unul cã se sacrifica pt.ţara şi popor,cã in ex.dat in postarea de mai sus,sa-mi spuneţi şi mie,pt.al opri de Sãmanţã 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Spaga, mama ei de nenorocita obosita, scoate sofeuri de ,,elită''... Toti care au dat spagi au fost clienti in cimitire sau pe pe targi! Frate-meu geaman, acum 20 de ani, dupa ce a luat permisul cu bani i-am spus sa-l ascunda undeva, ca altfel eu ii rup coloana si gatul cu mana mea! M-a ascultat si de el a uitat, falindu-se doar la ,,udat'' cu rozul bombon ascuns in șoșon! Sa mi se dea un garaj de înrotate si învolănate, m-as pipilica pe toate, ca eu am incredere in capacitatea si atentia mea distributivă, dar n-am incredere in aia care miros deja a colivă, mergand pe sosele in criminal deriva!

Mihai spunea...

Corect. Mai mare coruptie ca in politie exista doar pe scara ierarhica , magistati -politicicieni toti amestecati cu oameni de afaceri influenti si cotizanti.

Ionel spunea...

Foarte buna analiza lui Titi Aur. Camere video si monitorizare. Sanctionarea oricarei greseli.In Anglia te ia pe timp de la intrarea pe autostrada si la iesire iti face media, iar daca ai depasit viteza legala iti vine amenda acasa, iti ia si banii de pe card. Il auzeam pe un domn la radio cand povestea ca fiica lui si-a luat o zi de concediu in Franta pentru ca nu ii mergea semnalizarea la masina si nu putea duce fata la gradinita, iar amenda pentru nesemnalizare este de 350 de euro ! Haideti sa va spun si un alt "efect de turma" care are loc zilnic. La intrarea de pe centura in Chiajna este cale ferata cu bariera. Ani buni la trecerea peste linii trebuia sa opresti din cauza gropilor si sa treci cu viteza intai. Au reparat de ceva timp si din instinct, desi poti trece cu 30-40 linistit peste, aproape toti opresc iar coada de masini este la peco pe centura !!!! Ca oile....efectul de turma !

M spunea...

Ca să se ia șpaga trebuie să se dea!

Nu am dat șpagă niciodată, am plătit amenda și am fost mai atent.

La doctori însă am dat "atenții"... și la profesorii copiilor prin asociația de părinți, dar asta nu e spaga, e dreptul lor! De fapt în topul celor care iau șpagă, conform sondajelor, polițiștii sunt ori pe locul 4, ori pe locul 5. Dar așa ne place nouă să decredibilizăm Poliția spre satisfacția infractorilor!

Iulian Mareș spunea...

ATENTIUNE!

*De ziua Marinei, din asfalt, la Piata Leu, va tasni un submarin!...dar nu orice submarin, ci unul N, apartinand Fortelor Militare ale federatiei Ruse, care, cum altfel, a fost cerut de pesede si mai ales Dragnia! ... nici Base, BETIVUL natiei nu ar fi strain de asta! Ramane sa vedem pozitia neomarxistilor: in genunki sau pe spate?
**Si toate astea doar pentru a strica ora de cafia a Comodului!

roman sadea spunea...

Credeam ca citesc opiniile unui tip educat si care nu se exprima vulgar. M-am inselat.

Viorel spunea...

Român sadea, Cornel este gazetarul blogului care se ocupă cu satira și umorul. Câte opinii de felul acesta sau mai parșive nu ai auzit în Parlament sau spuse de către politicieni în fața oglinzii numită TV.

Leon spunea...

Am nevoie Urgent de un Sfat de Specialist:
La temperatura asta de 40 °C am pus la Cazan Rachiu de Caise, tot de 40° Tarie pentru o Palinca de Caise!
Spuneti-mi fratilor, la ce Tarie ma opresc, la 50 grade, eu cred ca este mai baubila la 45 de grade..!
( acum sunt la 65 de grade)

Mihai spunea...

55

Iulian Mareș spunea...

La România Educată!
La 45°, conform paralelei noastre!

Leon spunea...

Multumim !
Am oprit la 55 grade Tarie , si scazand diferenta de Temperatura aer 30°- 20°( temp.etalon pentru alcolmetru..!), o Beau la 45 de grade( 55-10)!
PS. Va opresc cate o sticluta de 750 ml..:))