Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 31, 2021

Tineri care au concepții social-democrate, dar se declară de dreapta, pentru că stânga politică este, programatic, diabolizată

87 comments

Teodor Vîjîianu


este un tânăr român plecat în Marea Britanie la studii. Acesta s-a întors în România pentru un stagiu la cabinetul europarlamentarului Victor Negrescu. Cei doi au acordat un interviu pentru DCNews și DCNewsTV.


„Din păcate, se pune destul de puțin accent pe educația civică în România, lucru un pic diferit în străinătate. M-a întristrat foarte mult acest aspect, eu fiind pasionat de ce se întâmplă la noi”, a zis Teodor Vîjîianu. „Am plecat din țară dorindu-mi să fac economie și politică. Odată ajuns acolo (n.r. în Marea Britanie), și învățând despre istorie și politică, am ajuns să prind drag de ceea ce se întâmplă la noi, să fiu mai pasionat de aceste lucruri. Intrat la facultate, mi-am dorit mai mult să mă implic. Știu că politica este un drum complicat, e nevoie să cunoști oameni, să începi de tânăr. Am citit despre activitatea domnului Negrescu, m-am interesat și am găsit acest stagiu, pentru care am și aplicat. Am fost bucuros când m-am întors și să văd că și la noi, de fapt, dacă ești suficient de atent, sunt șanse să faci ceva frumos pe partea de politică și să te implici”, a spus Tudor Vîjîianu. 


„Din experienţa mea, din discuţiile pe care le-am avut, foarte mulţi tineri cred că sunt de dreapta, dar nu realizează că sunt, de fapt, de stânga. Din cauza turbulenţelor politice care au existat în România, mi se pare că foarte mulți tineri se detaşează de partidele clasice din România. Dar, dacă se vorbeşte despre acest subiect cu ei, valorile social-democrate (aici vorbim de a avea grijă de bătrâni, de taxarea progresivă, de egalitate...) sunt valori pe care şi tinerii din România le împărtăşesc. Dar, după cum am spus, din cauza turbulenţelor politice, există o disociere între tineri şi aceste valori şi poate chiar între tineri şi PSD, din păcate”, a mai spus Teodor Vîjîianu în cadrul interviului. 

Constatarea este valabilă și pentru mulți maturi, inclusiv rezerviști, care una gândesc și altfel se manifestă, pentru a fi în ton cu ce se transmite în presa oficială sau oficioasă, serios controlată de interese care nu totdeauna corespund cu interesele României.


87 de comentarii:

M spunea...

Eu spun pe aici de un an de zile că e haos în capetele unora.
Au zbierat ca idioții că stânga e nașpa.

La fel e și pe forum. Se dau mari iubitori de "dreapta" dar repetă politici de stânga: egalitate cu orice preț, impozit progresiv, moarte chiaburilor. 😂 Dar ar fi bună o politică de dreapta privind pensiile militare....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce voteaza parintii, si ei votează! O generatie de analfabeti functional, dezinteresati de tot ce e in jurul lor, manelisti pana-n oase, cu un vocabular limitat doar in jurul sexului, avizi de etnobotanice si alte halucinogene, dezorientati total din cauza legilor schimbatoare din Invatamant, habar nu au de patriotism si patrioti, fiind scoase toate acestea din programele scolare, usor de manipulat si indoctrinat la modul negativ de catre partidele de dreapta, care la noi toate sunt de sorginte fascistoidă; violenti, incapatanati, predispusi la infractiuni cu violenta, nu stiu ce-i ala respect -intr-un cuvant fiind o generatie pierduta pentru societate, adica niste degenerati, pe deasupra fiind si atei, macar religia sa-i fi mai domolit cat de cat... N-am nici o mila si compasiune pentru niste rebuturi sociale! Vorba bunicii ,,Astia-s draci, maică, nu copchii! Ce se sadeste, aia va creste in gradina fiecaruia, si cat va dainui basismul asta nenorocit, perpetuat cu osardie de cretini, nu se va mai schimba nimic in bine!...

Calinmihaib12 spunea...

.M:..nu e chiar..cum spui:
.a nu se confunda..EGALITATEA SOCIO-
POLITICĂ în fața LEGII (a tuturor cetățenilor țării, indiferent de.. ORICE CRITERIU..!)= care NU E..de "stânga" sau "dreapta"..!)..cu EGALITATEA ECONOMICĂ..spre care tinde.."stânga"..!
..iar "stânga" noastră..NU PREA e o SOCIAL DEMOCRAȚIE..autentică,pt.că imediat după '89,..după ce "a luat"
PUTEREA..prin..LOVITURA DE STAT.. SÂNGEROASĂ..="al dracului": numai în România..!???,..nici măcar nu a făcut ce trebuia să facă..o SOCIAL DEMOCRAȚIE..ADEVĂRATĂ: să dezvolte țara: economico-social,nu să se ocupe de..ÎMBOGĂȚIREA PERSONALĂ EXCESIVĂ..a.."politicienilor" și afaceriștilor.din SISTEMUL OLIGARHIC ..propriu..ieșit la..IVEALĂ..RAPID. ..! și..ducând țara..unde O VEDEM ACUM..!= ULTIMA ÎN EUROPA..!ÎN TOATE DOMENIILE..!!

Viorel spunea...

Cornele. Mai sunt și altfel de tineri. Aurul de la Roșia Montană și olimpicul din Botoșani care nu și-a dat Bacul: Textul acesta l-aș pune în toate manualele – FOTO&VIDEO. Ce legătură poate fi între Roșia Montană și un tânăr din ”sărăcăciosul” Botoșani?
”Un elev de clasa a XII-a, Ștefan Eduard Poraicu, din Botoșani. Sărăcăciosul Botoșani. Dar Botoșaniul acela a dat nume extraordinare în muzică, în literatură, în tot ce vrei. Vine cu un discurs atât de matur încât te întrebi de ce nu pot gândi și politicienii noștri așa cum gândește copilul acesta de 18 ani.
S-a înscris la Paris, nu a dat bacalaureatul, își ia un an de pauză. În Occident se practică, după clasa a XII-a îți iei un an de pauză în care pur și simplu te reobișnuiești cu lumea reală. Dar omul este de o maturitate extraordinară. Olimpic cam la tot ce se putea, sigur că a avut o problemă cu sistemul….”,
https://www.botosaneanul.ro/top-news/aurul-de-la-rosia-montana-si-olimpicul-din-botosani-care-nu-si-a-dat-bacul-textul-acesta-l-as-pune-in-toate-manualele-fotovideo/

Boby spunea...

Trebuie sa rezolvam problemele României,situația este grava,terminați cu discutiile pe forum despre pensii și treceți la organizarea rezervistilor,urmați pe Dan Puric altfel riscam ca popor sa intram în colaps pe toate domeniile și vom fi condamnați de către copiii noștri.

Cezar spunea...

@/Sirvuplemadame
Manînci kkt...sau poate ca te.ai referit la rebuturile tale..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, exceptii sunt pretutindeni, eu m-am referit la majoritatea tinerilor, debusolati, needucati si ratati, numai din cauza clasei politice de dreapta, cea care a generat extremisme majore, abandonarea tuturor formelor de democratie constructivă, imprumutand tot ce este mai nociv din Occident, implementand ura, discordia, separatismele, discriminarile si renuntand la traditiile milenare, care erau un mecanism de coeziune a societati, de educatie armonioasa si apararea identitatii idividuale si nationale. Turnatorul Petrov Basescu si cloaca lui infecta se fac vinovati de distrugerea a tot ce a fost bun si frumos in sufletele romanilor si in Romania, actuala coalitie de guvernare avand rolul de a desavarsi distrugerea tarii, a societatii si a tot ce a mai ramas de distrus, ca sa disparem ca tara si natiune, conform doctrinelor sorosist-iluminatti si ai dusmanilor nostrii traditionali. Cine voteaza dreapta, de fapt semneaza in particular si de fiecare data pentru disparitia Romaniei si a Neamului Romanesc! Tot ce este dreapta politica inseamna tradare, analfabetism, innapoiere medievală, ura, destrabălare, austeritati, ateism, saracie, moarte si violență! Doar stanga politica inseamna progres, bunastare si prosperitate, civilizatie, ordine si normalitate, o societate bazata pe valori colective si individuale, dreptate si credinta in Dumnezeu! Revolutia din 1989 a scos la lumina adevaratele caractere, chiar si pe acest blog @ Huhu Rezea putand sa analizam fiecare individ, dupa cum isi etaleaza gandurile si atitudinile, precum personajele dintr-un tablou de Rembrandt, eu nepunand etichete sa sa fac judecati de valoare, pentru ca fiecare iese pe tarabă cu propriul caracter, bun sau mai putin bun, altii incredibili de iesiti din toate tiparele normale!

Viorel spunea...

Boby. Spune-mi și mie de curiozitate, vorba ta „treceți la organizarea rezerviștilor”. Care rezerviști ? Păi parte dintre ei nu sunt organizați în 52 de sindicate și asociații ? Au făcut ceva în ultimii 5 ani ? Ceilalți nu se înscriu (organizează) pentru că au văzut că cei care conduc structurile mai sus menționate sunt un fel de neica nimeni în fața politicului și atunci ce rost mai are. În plus, dușmanul nostru este din interiorul M.Ap.N. (dacă mă refer la mine ca fost militar) prin DGFC, DGJ și CPS. Dacă domnul ministru Ciucă ar avea sânge în măciucă, parte din probleme (având în vedere situația economică / dezastrul în care ne-au adus în aproape 2 ani) ar putea fi rezolvate anul acesta. Dacă afirmația domnului Cîțu precum că pensile pe Legea nr. 263/2010 vor fi indexate cu 10% începând cu 01 septembrie 2021, ar putea și domnul Ciucă să intervină la domnul prim ministru și să abroge / modifice prevederile art. VIII din OUG nr. 226/2020 (pe modelul domnului Cioloș în 2015 pentru 2016 prin derogare de la Legea nr. 223/2015) și să acorde indexarea la toți pensionarii. Nu vi se pare correct și legal pentru a nu exista discriminare ?

BatistaPeTambal spunea...

Tinerii sunt foarte putin interesati de politica, si pe buna dreptate. Ei știu ca toti politicienii sunt hoti și ca singura sansa pe care o au e sa fure si ei, sa se angajeze la stat sau sa emigreze. Politica e grija pensionarilor, care nu prea mai pot face multe altele. N-am auzit de Victor Negrescu, dar cunoscand orientarea politica a site-ului / articolului as paria ca-i PSD-ist.

Cezar spunea...

In mod sigur..cracanatii de rezervisti vor rezolva problemele🤣🤣🤣😛😛😛
Boby
nu.ti fa probleme este de la caldura asta peste masura..!!

Sorin spunea...

Referitor la săracul Botoșani...
România a avut două centre de inteligenta nativă, măsurată prin numărul mare de personalitati: Botoșani și Brăila. Am spus a avut pt ca datele sunt de prin 2000, nu am gasit altele si nici nu mai dau de sursa respectiva a informației. Dar, ca exemplu material, cititi numele personalităților care au trecut prin Colegiul Bălcescu din Brăila, aflate pe două panouri in holul de la intrarea principală în colegiu. Nu cred ca exista o legatura in faptul ca aceste doua orase sunt si centre geografice ale unei foste, importante ca mărime, comunități evreiești.

Iulian Mareș spunea...

Nici nu pot nimic sa spun!...🤣😂

Leon spunea...

La Multi Ani TANCHISTILOR, oriunde va aflati, in Activitate, in Rezerva sau in Retragere:
https://m.defenseromania.ro/armata-romaniei-de-la-tancurile-renault-ft-la-tr-85m1-bizonul-cel-mai-important-tanc-din-dotare_612145.html

Iulian Mareș spunea...

Mor, vomit instat când vad niște jegoși, în fapt niște gloabe, care au muncit la stat și iau pensie de la stat dar, ca orice parazit ieftin, se dau liberalii lui pește prăjit!
Sunteți prosti în cap?
Răspunzând perfect devizei liberale "Prin noi înșine!" cei mai puri de dreapta au fost membrii MLR, ca să nu mai vorbim de compunerea calitativa a membrilor!

Huhu Rezea spunea...

MLR a fost si este și acum catalogată ca o mișcare de extremă dreaptă.
Din păcate, intelectualii care au aderat la acea mișcare au avut roluri marginale.
Miscarea a încăput pe mâinile unor exaltați și grobieni indobitociți de fascism și nazism. Nici patriotismul mistic si antisovietismul pe care le propagau nu-i făcea mai atrăgători.
Să nu-mi replici cu Cioran, Eliade, Radu Gyr sau Tuțea! Aceștia nu au avut nici funcții si nici grade în MLR.

Leon spunea...

"Victor Negrescu (n. 17 august 1985, Alba Iulia, Alba, România) este cadru universitar și om politic de stânga, fost ministru delegat pentru afaceri europene (iunie 2017 – noiembrie 2018) și membru al Parlamentului European (iulie 2014 – iunie 2017, februarie 2020 – prezent). La 1 februarie 2020, Victor Negrescu a preluat mandatul de europarlamentar, ca urmare a faptului că România a obținut, după Brexit, un nou mandat în Parlamentul European.

Este vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație, raportor al Comisiei pentru Cultură și Educație privind construirea politicii în domeniul educației digitale, și membru în Comisia pentru bugete, activând în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.."
PS. L-am cunoscut acum 3 ani la Campeni cu prilejul comemorarii lui Avram Iancu si ne-a lasat o impresie foarte buna; are viitor in PSD !

Huhu Rezea spunea...

Leon
Crezi că @Țambal nu știe să bată cu ciocănelele pe taste?
N-o face din motive de ură față de social-democrație.

Iulian Mareș spunea...

Asa crezi dumneata!
Vezi ca unii au fost comandanți regionali...alți ideologi! Nu au avut nimic din fascism și nazism, pt că bolșevicii si aliatii i-ar fi taxat ca pe GEG!
Va veni timpul aflării adevărului...

Mihai spunea...

Spuneti - mi un partid de stanga in vorba si fapta din România si mă înscriu în el.
Sa nu- mi spuneti ca psd este un partid de stanga in fapt. Poate la nivel declarativ.In rest poate fi alaturat celorlalte partide de pe scena politică formate si conduse de gasti îmbogățite prin diverse forme mai mult sau mai putin legale ,in relatii stranse si de dependenta fata de marii rechinii economici ,patroni de toate spetele si multi altii de unde pot smulge bani ca sa- si asigure scaunul in partid.
De popor au uitat ,il mai păcălesc toti cu vrajeli de stanga in preajma alegerilor.
Tinerii nu mai găsesc repere in partide.
Multi incerca sa- si croiască un statut profesional practicînd liberalismul pragmatic care mai duce Romania inainte spre minim progres ,lichelele se aciuiesc prin partide care-i recomandă pentru diverse posturi la stat desi nu au competențele necesare multi dintre ei.

M spunea...

😂😂😂

Deci, luatul banilor de la ăia care au mulți și datul la ăia care au puțini e politică de stânga.

Inviolabilitatea averii, inclusiv a celor care au bani mulți, impozitul unic, este politică de dreapta.

Deci, vă decideți? Faptul că unii s-au îmbogățit ar trebui să vă facă să țopăiți de fericire, doar iubiți dreapta!!!!

PS - averea este prezumată a fi făcută în mod licit.

PS 2 - eu de-aia ziceam că e brambureală în capetele multora!

Sorin spunea...

Www.cnnb.ro, pe pagina principala in dreapta jos săgeata de deschidere meniu, click pe subiectul de interes...Ana Aslan, Mihail Sebastian....

Gigi spunea...

*****Semnale și altele.

https://nemerniciasistemului.wordpress.com/2021/08/01/ce-li-se-pregateste-pregateste-politistilor-si-rezervistilor-noaptea-mai-sta-sa-inceapa/

Periamu lucica spunea...

Frumos .domnule , bravo

M spunea...

Așa e! La mulți ani!

Am avut un unchi tanchist! 😁 Se lua la bătaie cu oricine care nu zicea că arma tancuri e cea mai meseriașă armă de pe planeta Pamant! Sigur, pentru el chiar și curățarea șenilelor după ce mergea prin noroaiele patriei era mai bună decât sexul!
Să îi fie șenilele curate, acolo în ceruri!

M spunea...

Nu se există partid de stânga pur. Sunt de centru-stânga (luând câte ceva de la dreapta), cum nici de dreapta pur nu sunt (luând câte ceva de la stânga).

Cel mai aproape de stânga "pură" este USR. �� Chiar și în retorică aduc a partid comunist (la stânga față de cel "socialist").
Pentru USR totul e o "luptă", un "război", o "continuă reformă", inamicul trebuie anihilat, distrus, ucis, băgat în pușcării.... Cine a prins (sau a citit despre) anii 50 își amintește cu oroare!

Dan B. spunea...

Constat că ai „pus batista și pe neuroni”!
Ți-era greu să dai o căutare pe google?

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Nu vreau sã spun eu,acuma,ce partide sunt! Nu vreau sa jignesc! Mai îmi spunea cineva,pânã în alegeri, când a auzit cã nu am mai fost la vot de 20 ani,cã nu mi-am fãcut datoria de cetatean,aiurea,de cetatean al cui?
Asta e singura mea consolare,dacã o pot numi aşa,cã nu am pus stampila pe.....,dar mai bine mã abţin sã mai spun pe cine! Nu mai are niciun Rost! Tinerii,ce tineri,în special cei nascuti dupã 2000,nu au habar de nimic. Nu vreau sã spun vorbe jignitoare,
dar suntem pe final,ultimii mohicani!

spiritul lui Haret spunea...

Mares ce prescurtare e asta MLR?Daca eu intuiesc corect o cam dai in bara.Are si pro si contra.
Mai usor cu"vomit istat" ca lichele au fost si sunt si la cei pentru care nu vomiti.Pe unii i-am cunoscut personal inainte de 1990 si dupa .Povesti sa spui la cei pensionati odata cu tine sau dupa.
Cornelius@ai copii?Se pare ca nu.Sa vorbesti asa de copiii tai cand ii vei avea.Dece nu ai infiat un copil sa-l educi tu ?Mai usor cu rebutul social ca dupa cum se observa in viata nu prea ti-a placut munca ci cioflingareala.

Iulian Mareș spunea...

M,
Este de plâns ca nu putem distinge doctrinele politice, dincolo de sigla de partid!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
MLR a fost cea mai corecta mișcare din regat! Pentru asta au suferit și pe timpul regelui, și al Mareșalului și după 47!
S-a născut din suferință poporului roman desmostenit în propria tara. Crema intelectualității a aderat, începând cu Nae Ionescu, nu ce scriu unii din cărțile comuniste...
Un exemplu;

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Cantacuzino-Gr%C4%83nicerul

*am scris ca vomit instant din cauza ipocriziei: ai fost bugetar toată viata, dar clanțăni ca liberal! Du-te mai, în privat atunci!...

Viorel spunea...

Domnule Cezar. Ați folosit o expresie ce vă caracterizează și anume „crăcănații de rezerviști”. Deocamdată în această categorie sunteți singurul care vă încadrați. Ca mare luptător roman mergând călare luni și ani de zile în fruntea legiunilor de ostași activi și nu de rezerviști vi s-au format picioarele ca două paranteze, deci crăcănat. Are logică, nu ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spirite, de ce sa n-am copii, ca doar sunt dotat si zdravan in fudulii!? La aproape 46 ani mai e copil baiatul meu!? Nu a crescut golan, are o facultate, e relizat, bine merci in Luxemburg si Belgia, e civil in NATO, pe unde salasuieste alternativ, si chiar daca relatia dintre noi s-a racit, din cauze independente de mine, ma mandresc cu el. Nu a primit educata noii generatii de tembeli, din parinti si mai tembeli, fostii membrii ai ,,Golaniadei'' anilor '90, viitorii dospiti in băsănism, azi cretinii care au iesit sa dea jos guvernarea Ponta si ne-au pus pe freze lichelele de la Corcoceni si Victoria, Clotilde si Mucușor, cat si lichelele care sunt edili la Timisoara si Brasov, niste năuci sabotori! De ce nu-i iei acasa pe derbedei, sa-i educi, daca te dai tata ranitilor?

monteoru spunea...

Cineva zice si tind sa-i dau dreptate ca pe tineret nu prea il intereseaza politica.Politica o cam fac pensionarii ca sa-si ocupe timpul si cei care spera ca politica le aduce avantaje banesti.Atentie cei cu pensii babane ca daca PSD isi pune in gand sa aplice impozitul progresiv si daca si reuseste o sa va dati palme.Atunci o sa-i pupati in fund pe cei de acum.Noi astia cu pensii acceptabile nu pierdem nimic.4000-5000 lei pensie in plata la functia si gradul de colonel nu este o enormitate dar cand iei lunar 8000-10000 lei e discutabil.Votez PSD cu conditia sa aplice impozit progresiv.
O fac?Nu o fac.Dece?Pentru ca cei cu pensiile cele mai mari sunt fosti salariati la stat,votanti ai PSD.Unde sunt salariile cele mai mari?La stat.Angajatii la stat sunt votantii majoritari ai PSD.

Viorel spunea...

Domnule Gigi și atunci cum rămâne cu (are sau nu are cuvânt sau este un alt politruc mincinos): „Lucian Bode: Cât eu voi fi ministru al Afacerilor Interne nu se modifică sistemul de pensii al structurilor MAI”. / 23.04.2021 18:34.
„Ministrul Lucian Bode a dat asigurări, vineri, că pe durata mandatului său nu vor exista modificări de legislaţie în privinţa pensionarii personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne”.
„Bode a declarat într-o conferință de presă la Botoşani că pensionările masive sunt principala cauză care generează criza de personal din MAI, arătând că salariaţii părăsesc sistemul de teamă că legislaţia privind pensionările s-ar putea modifica”. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/lucian-bode-cat-eu-voi-fi-ministru-al-afacerilor-interne-nu-se-modifica-sistemul-de-pensii-al-structurilor-mai-1506795

Leo spunea...

tancurile = 05

F16 spunea...

șoferul de basculanta si mazgalitorul de hărți au ajuns în sfârșit la același nivel.Imbecili infecțisi autisti demni de mila.Vai de mama noastra de epave stoarse de statul care acum se pisa pe noi!Scârbă pt cei care au apucat să păcălească sistemul si acum se distrează cum se chinuie în cursa de șoareci cei care nu s-au învârtit.MI-E MILA DE VOI,MI-E MILA DE MINE!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Foarte la obiect bășcălia!

Huhu Rezea spunea...

Mares
Nu înțeleg cum d-ta ai devenit mai mult decât un admirator al mișcării extremiste a legionarilor.
Mai este vreun partid din Romania care are pe consțiință crimele impotriva a doi premieri și a zeci de demnitari. Nici patriotismul si nici ortodoxismul nu se impun, omule, cu pistolul la tâmplă!
O miscare naționalistă mai aproape de timpurile noastre a fost cea creată de revista Romnâia Mare si scriitorii Eugen Barbu și Vadim Tudor.
S-a dovedit că asemenea miscări sunt sortite eșecului... dacă naționalismul nu este acompaniat de programe economice si sociale .

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
sunt admirator tot in asa masura in care inca se ascunde adevarul despre acele idealuri si fapte!
Combate tu lupta si rezistenta anticomunista si antibolsevica din Muntii Carpati si din Dobrogea!
Cati liberali si taranisti au fost printre ei? Cati altii? cativa fosti jandarmi si multi ofiteri si subofiteri ai armatei regale, distinsi pe campurile de bataie!
Tu imi spui de crime? Oare cine executa in urma unui ordin circular cate 3 membri MLR din fiecare oras, le batjocorea cadavrele, ii lasa in strada zile intregi sau duceau elevii sa-i vada si sa-i inspaimante?
Eu pot publica lista executatilor din Jilava, ilegal, insa fiecare executat are in spate multiple crime ilegale care au condus la asta!

Cezar spunea...

QED !

Dan B. spunea...

Mie-mi pare mai mult decât rezonabilă o impozitare progresivă, deși, în statele dezvoltate, pensiile nu se impozitează, în baza principiului „venitului de întoarcere”, cândva impozitat și acesta.
Mi-as fi dorit, însă, ca această ultimă impozitare să ajungă la casele de pensii, în beneficiul pensionarilor cu taloane ce indică cifre incredibil de mici.
Iar în privința bugetarilor, nu le mai purta atâta de grijă, căci în actuala guvernare s-au efectuat diverse reforme prin care vechii slujbași, competenți, au fost demiși pentru a face loc idioților din USR și PNL, pe care-i idolatrizezi, precum unul lipsit de gândire.
Cam același lucru s-a-ntâmplat la fiecare nouă guvernare, chiar de aceeași culoare politică, dar s-a ajuns, mai pregnant la actuala, ca cretinismul, lipsa de studii și lealitatea partinică să fie principalele criterii de promovare oriunde, indiferent despre ce traptă a ierarhiei vorbim.
Nu sunt nici fan PSD, căci OUG 57,79 și 114 mi-au nenorocit cuantumul pensiei, dar nici cu ceilalți nu sunt de acord, nici cu PNL și USR+.

Leon spunea...

AntiRomani, ati incurcat-o cu D-na Senator SOSOACA; a depus o Initiativa legislativa la Senatul Romaniei, B 353/28.07.2021:
https://www.senat.ro/Legis/PDF/2021/21b353FG.pdf

Iulian Mareș spunea...

Pentru cei care pricep greu și uita Foarte repede:
""În disputa Băsescu - Geoană, din 2009, Băsescu era văzut marele reformist sau "răul cel mic", iar Geoană era etichetat omul rușilor. Zece ani mai târziu, în 2019, Geoană este adjunct al secretarului general NATO, iar Băsescu este oficial colaborator al Securității.
Fericiți cei care se îngroapă în certitudini, căci a lor este împărăția."
Noapte bună a minții!

Iulian Mareș spunea...

Crezând ca este și dăștept în cap, unul, care nici jamba unui F-16 nu o poate spăla, nu suportă ochelarii de soare Ray-Ban!

https://www.reddit.com/r/likeus/comments/ow4cgq/orangutan_puts_on_sunglasses/?utm_medium=android_app&utm_source=share

Leon spunea...

L-am primit pe Wp, îl postez aici: "Germania și-a luat rămas bun de la Merkel... șase minute de aplauze fierbinți.

Nemții au ales-o să îi conducă, iar ea a condus 80 milioane de nemți cu competență, îndemânare, dăruire și sinceritate timp de 18 ani. În acești optsprezece ani de conducere, nu au existat încălcări în țara lor. Nu și-a desemnat nici o rudă la conducere. Nu a pretins că este un lider glorios, nu s-a luptat cu cei care au precedat-o. Nu a vorbit prostii... Nu a apărut pe benzile Berlinului să facă poze.

Aceasta este (Angela Merkel) o femeie pe nume ,,Doamna lumii′′ descrisă ca fiind echivalentul a șase milioane de bărbați.
Merkel a plecat ieri din funcția de conducere în partid și a dat-o urmașilor ei, iar Germania și poporul german sunt recunoscători.
Reacția germană a fost fără precedent în istoria țării. În majoritatea orașelor s-a mers la balcoanele caselor și s-a aplaudat spontan 6 minute continue de aplauze fierbinți, fără poeți populari, coloriști și alți populiști...

Contrar realității noastre, aici nu au existat laude, ipocrizie, performanță și tobe... și nimeni nu a strigat ′′Glorie lui Merkel".
Germania a rămas unită, luându-și rămas bun de la liderul Germaniei, un chimist care nu a reușit să tenteze moda sau lumina și nu a cumpărat imobiliare, mașini, iahturi și avioane private, știind că era din fosta Germania de Est.

Și-a părăsit postul după ce a plecat de la conducerea Germaniei... A plecat și rudele nu au spus că au făcut elita în țară... Nu și-a schimbat hainele de optsprezece ani...
Dumnezeu a fost cu acest lider tăcut.

La o conferință de presă, un jurnalist a întrebat-o pe Merkel: am observat că purtați mereu aceleași ținute, și că nu aveți alte haine?
Ea a răspuns: sunt funcționar public, nu model.

La o altă conferință de presă, a fost întrebată dacă aveți muncitori gospodari care fac curățenie în casă, mâncare etc.
Răspunsul ei a fost: nu, nu am angajați și nu am nevoie de ei. Soțul meu și cu mine facem munca asta în fiecare zi acasă.

Apoi un alt jurnalist a întrebat: cine spală hainele, tu sau soțul tău?
Raspunsul ei: Eu repar hainele si soțul meu este cel care conduce mașina de spălat și se întâmplă de obicei noaptea pentru că este electricitate gratuita și cel mai important, nu face probleme vecinilor, în ciuda peretelui care desparte apartamentul nostru de vecini.
Ea a spus: ′′Mă așteptam să mă întrebi despre succes și eșecuri în munca noastră la guvernare".

Doamna Merkel locuiește într-un apartament obișnuit, ca orice alt cetățean. A locuit în acest apartament înainte de a fi aleasă cancelar al Germaniei, nu l-a părăsit și nu are vilă, servitori, piscine sau grădini.

Acesta este Merkel, cancelar al Germaniei, cea mai mare economie a Europei!

Textul este preluat dar rezonez cu el si din acest motiv am postat pe pagina mea.
Felicitari Germania !"

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Represiunea împotriva legionarilor, după asasinarea de catre ei, în plină stradă, a premierului Armand Călinescu, în 1939, a ordonat-o alt criminal, de aceeasi factura antidmocratică, regele Carol al II-lea.
Același lucru se poate spune și desre represiunea ordonată de Antonescu după rebeliune legionară din anul 1941.
Pornești de la premiza greșită că orice anticomunist este și democrat.
Halal miscare politică legionară care îsi făcea singură dreptate prin grupele morții și politia legionarâ.
Ești o raritate printre rezerviști... atât de îndoctrinați cu concepții legionare.

Gigi spunea...

O initiativa excelenta!
Nu stiu cine este initiatorul,dar era necesara o Lege de aceasta factura.
Toate minoritatile sunt protejate,numai noi,românii,nu suntem protejati,de s-a ajuns sã fim minoritari in propria tara? Vin toţi şi se p..e pe noi,arboreaza steaguri şi alte insemne ostentativ la adresa noastra.Mai deunazi am vãzut la un meci,cum o persoana,flutura un stegulet al vecinilor noştri din vest,în Tribuna.
Deci,noi nu avem dreptul sã savarsim astfel de fapte impotriva altor minotitati,în schimb ei,da,pot sã comita fapte ce aduc jigniri majoritatii.In consecinta,ff.buna initiatiba.Acum o sã vedem cine edte pentru,respectiv contra.Chiar sunt curios!!!
Felicitãri initiatorilor!

Gigi spunea...

Aşa este,un exemplu de urmat şi de ai noştrii.
Exemplu de simplitate şi de omenie.Cum nu are Vila,sevitori etc. Pãi sã vinã la baronii noştri sã vadã bogatii.Oameni bogati,în ţara sãracã! Cu imprumuturi de 50% din PIB.
Respect!

Iulian Mareș spunea...

Unii asa cred încă...rebeliunea, cazul abatorul și programul de la Iași sunt în spatele autorilor de serviciu...MLR!
Uite ca MLR nu a fost declarată la Paris fascista, nazista sau cum tot o cataloghează unii și alții!
În definitiv și tu cataloghezi, eu, în skimb rămân uimit ca încă mai putem crede orbește!
Am înțeles...patriotic din munți au fost răii, buni au fost cei care i-au vânat... Tot ce a avut tara mai frumos și mai studios a trecut pri frățiilor de cruce, sa recunoaștem asta! Ai inițiat tabere de munca pe baza de voluntariat...nu lagăre de munca forțată!
Nu crezi ca a venit timpul sa aflam adevărul?
Dacă Carol Caraimam a ordonat uciderea lor, atunci de ce în Spania nu l-au ucis ei? Le-ar fi fost f ușor!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Eu am crezut ca a sărit pe masă și este rece?...m-am veselie degeaba!

Gigi spunea...

Nu,d-le Mares,nu este bascalie,rasufla ce vã spuneam eu,mai acum 3-4 ani şi de curând, am tot reamintit ce ne pregatesc aceşti imbuibati ai vremurilor.
Dacã se va pune în practica aceste mãgãrii basaciene,loviene,ciolosciene,useresciene,va fi jale.Sa nu spuneţi ca nu v-am mai zis.
Nu prea vãd interes pe tema!

Iulian Mareș spunea...

Mai întâi vezi ce a făcut Armand Călinescu, Kioru! Și cum si-au asumat câțiva tineri actul criminal, care a fost fără ordinul Conducerii!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Cine a discriminat o va mai face. Cine nu a îndreptat nu va îndrepta!
Ești culmea...in loc sa dorești mai mult, tu vrei sa le taie ălora...ce au mai mult! Tipic 89-91!

monteoru spunea...

Mares@mai sapa.Imi mentin opinia privind MLR de pro si contra.Oricat ai vrea pistolul cu biblia nu se pupa.
In 2009 Ghioana a pierdut fiindca Basescu a fost mai devreme cu un minut mai istet.Dupa unii Gioana ar fi fost sapat din interior. Eu unul in 2009 l-am preferat pe Gioana.Nu a fost sa fie.
Cornelius@vezi ca faci vulpea bearca.Ca Huhurez iti publica comentariile e treaba lui.Imi asum gresala ca am citit balivernele tale
.

Huhu Rezea spunea...

Rebeliunea so Abatorul au fost acțiuni anarhiste tipic extremismului legionar.
In timpul progromului de la Iasi nu puteau actiona legionarii deoarece atunci ei erai trimisi de Antonescu pe front sau în puscării, ori comandanții, in frunte cu Horis Sima, luați în ocrotire de Germania nazistă.
Legionarii au devenit antiregalisti după asasinarea, in timpul detenției, a lui Corneliu Zelea Codreanu.
Cei care invocă Trataul de la Paris și Nurenbergul pentru reabilitarea MLR, uzează de un mare fake news.
Prin represiunea lui Antonescu după rebeliunea din 1941, MLR nu a mai fost asociată puterii dictatoriale din România in anul 1944, așa cum era GEG-ul. De acea nu a mai fost nevoie să fie condamnată la Paris și Nuremberg.

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Așa se întâmplă când te încrezi în „soacră”. Gioană a fost trimis la Sorin Ovidiu Vântu cu dedicație pentru ca a doua zi să fie discreditat în confruntarea TV. „Paparazii cu epoleți” îl așteptau pentru a fi fotografiat / filmat. Că l-au săpat oamenii lui sau cei ai lui Băsescu doar ei știu. Faptul ridicol este că Geoană nu s-a prins de lucrătura făcută. Dacă era ideea lui, să suporte, dar când cineva te trimite la o discuție cu o seară înainte, atât de fraier ești încât să nu ți se aprindă un beculeț știind ce adversar politic ai ?

Iulian Mareș spunea...

Bondoc asta crescuta și educată în comunism? Pai i se potriveau roșie, fusta...etc? Suntem kior, nu vedem ce corp are...au văzut o foto pe net, nud la 18 ani pe plajă...posibil sa fi scos acea foto, xa o indicat...
La a 2a sticla de Rom cubanez posibil sa o fi văzut puțin altfel...
Binele pe care l-a făcut DEU cu cei 1,2 musulmani va fi apreciat și mai bine peste 2-3 ani! ...se rup în figuri pt munca! Poate calitativ demografic și xa material genetic sa aducă un plus!
Ca politica externă?...a făcut totul sa impună o anumită hegemonie germană în UE și EU!
Apoi...pe timpul crizei Crimeei și Ucrainei a făcut tot posibilul ca să fenteze și sa stabilească acțiuni ec-fi cu Putin, iar ceilalți aveau nevoie de aprobare de la Berlin, căci altfel erau bolsevici vânduți rușilor.
....cam asa se proceda și prin 37,38 39?

reddog spunea...

A fost un cumul de factori. Era pe muchie si la limita.
E adevarat si ce spune Viotel cu SOV.
Geoana a spus ca nu il intereseaza voturile PRM.
Din cauza asta Iliescu l-a facut prostanac pe Geoana. 😀
Au contat mult si voturile din diaspora.
Practic Corsarul Invincibil l-a ciuruit pe micut. 😂

reddog spunea...

Crimele comunistilor.
Nu e niciun secret ca legionarii au fost cei mai mari inamici ai comunistilor.Si invers.
Si Tutea spunea ca atunci cand comunistii incapeau pe mana legionarilor era vai de mama lor...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1458817264496323&id=100011041890260

spiritul lui Haret spunea...

Viorele a lut-o in barba si a ramas si de pomina"dragostea mea".Ia mai tras si o scatoalca nemeritata Iliescu cu zicerea"prostanac".Alianta cu PDL-ul lui Basescu la guvernare a pus mot.Cum romanul are calitatea de a prinde repede si a uita tot repede am uitat si eu ca abrograrea legii !64/2001 a fost initiativa unui ministru al muncii din PSD care mi-a provocat o pierdere a pensiei de 20%.Dan B ar trebui sa-l includa in grupul Chior-Boc si pe un ministru al muncii pe nume Sarbu,pesedist, care a venit cu ideia trecerii pensiilor militare pe contributivitate.Chiorul si-a insusit-o si chiar daca alianta cu PDL s-a stricat ideia s-a aplicat.
Leon@daca tie iti place atitudinea de patroana de bordel mie nu.Sincer m-as duce la bordel dar nu pentru patroana.

Huhu Rezea spunea...

Chiar și așa, cu defecțiunea Vântu, Gioană câștigase alegerile parlamentare.
Gealații de le SIE-DIE l-au scos pe Băse din nou președinte cu frauda de la Paris, Roma și Londra, aducând voturi exprimate fără știința alegătorilor trecuți pe listă după închiderea urnelor în România.
Codruța, campioana anticorupției în România, nu și-a mișcat fundul să ancheteze frauda.
Juristii PSD, alte Ponta, Corlățeanu si Dan Sova.... niște pămpălai.

Leon spunea...

Iulica aceasta fraza nu-mi apartine mie,(eu n-am Fb.), apartine Titularului :
"Textul este preluat dar rezonez cu el si din acest motiv am postat pe pagina mea.
Felicitari Germania !"" ..!!

reddog spunea...

Eh, Huhu e gelos pe angajatii SIE si ii numeste gealati...Vulpea si strugurii...
Sunt compatriotii nostri si lupta pentru Romania.
Poate Huhu e frustrat ca a vazut Paris,Roma si Londra doar la televizor. 😂

https://www.sie.ro/emblema.html

Viorel spunea...

Domnul Geoană a câștigat alegerile în 2009 cum și domnul Vdim Tudor le-a câștigat în 2000 împotriva domnului Iliescu (dar a fost refuzat de occident pentru „limbaj neadecvat”) numai că de fiecare data, LIGHIOANA NUMIT ȘARPE și-a băgat coada unde nu trebuia. Este singura viețuitoare de care nu ai unde să te ascunzi. Te găsește și te urmărește pe uscat, pe apă, sub pământ, în copaci. Deci, nu ai scăpare. Trebuie să faci cum zice ea, LIGHIOANA (ochiul dracului).

Calinmihaib12 spunea...

.M:..îmi pare rău că nu distingeți.. "nuanțele "..(sau chiar"diferențele") ..!
Vă înșelați..crezând că aș fi de "dreapta" ..!
După atâția ani..m-am cam "lămurit"..cum e cu politica romanea scă contemporană..! ( .și:.în general.. doctrinele și ideolo giile"politice"..nu mă prea interesează ..pt.că..s-au cam.. "diluat".., nu prea mai conving..multă lume.,decât pe "proști"(="crduli"!)!
Asta nu înseamnă că nu pot "vedea" și..
"evalua" ce e bun sau rău atât la unele cât si la celelalte "ideologii"..APLICATE în viața noastră..,de atâția ani,încât să nu constat că au făcut și.."fapte".. atât ..BUNE,cât și.. RELE..!;..importante sunt:
1.=proporția faptelor bune și rele..
2.PREȚUL..= PLĂTIT..! (cu alte cuvinte:.." raportul.."PREȚ/CALITATE"..!

Huhu Rezea spunea...

Hai să nu exagerâm cu Vadim împotrivă căruia, de frică, a votat si dreapta.
Diferenta a fost de milioane de voturi, 3 3000 000, nu zeci de mii ca în cazul Base-Gioană. Nu se pot fura atatea voturi.

Iulian Mareș spunea...

Cred ca ai dorit sa concluzionez pytin altfel, însă ai greșit ghilimelele..., adică "Felicitări Germania!"

Iulian Mareș spunea...

Și acum va este frică...si de umbra voastră! Bine, nu toți, unii! Ați uitat cine și une ii garanta kiorului betiv ca statul suntem noi!? Cum se furau voturile la ambasade și nu s-au mai trimis buletinele de vot, ci doar rezultatele dorite?

Iulian Mareș spunea...

Tinerii de ieri...

"”Nu fumez, nu beau, poate un pahar de vin de Paşti, de Crăciun, mănînc iaurt în fiecare seară”, povestea acum vreo două luni la televizor Theodor Stolojan despre viaţa sa zilnică. A investit banii cîştigaţi în cele opt legislaturi în care a fost parlamentar, salariul de prim-ministru şi indemnizaţia de europarlamentar în acţiuni, ca şi economiile din vremea lui Ceauşescu, cînd era contabilul-şef la unitatea de Aport Valutar Special a Securităţii. Are o bătrîneţe asigurată şi liniştită. Prea liniştită, ţinînd cont de ceea ce se întîmplă în jurul său.
Partidul Naţional Liberal a fost, de-a lungul timpului, locul de aterizare pentru asigurarea unui trai liniştit şi lipsit de griji pentru mulţi dinozauri ai regimului comunist. Două personaje sînt emblematice, în acest sens şi pe ambii îi cheamă la fel, T(h)eodor: Meleşcanu şi Stolojan. Ambii, cu un destin ”siamez” în anii lui Ceauşescu. Meleşcanu era diplomat, care-i asigura pe occindentali la Viena, în decembrie 1989 că în România nu se întîmplă nimic şi la Timişoara e linişte şi pace, tulburată doar de cîteva incidente minore. Se întîmpla cu cîteva zile înainte de a intra în posesia moştenirii Agenţiei Economice şi a fondurilor lui Ceauşescu gestinoate de Marin, fratele dictatorului, după sinuciderea asistată a acestuia. Al doilea, Stolojan, se ocupa de alimentarea aceloraşi conturi ale lui Ceauşescu, în calitatea lui de contabil al operaţiunilor valutare ale dictatorului.
”Tehnocraţi” ai comunismului, cei doi şi-au păstrat şi dezvoltat mult mai bine abilităţile după 1989. Primul a ajuns ministru de exerne, al doilea a fost chiar prim-ministru, în timpul regimului Iliescu. Au ”binemeritat” de la patrie, cel puţin bătrîneţi liniştite, blindate financiar şi netulburate de scheletele din dulap. Pentru că au conştiinţa împăcată. Şi-au ”servit patria”. Iar patria le-a fost recunoscătoare. Ca şi Partidul Naţional Liberal, care i-a onorat şi el cu funcţi işi demnităţi, preluîdu-i de la Iliescu, fără nicio problemă."

Huhu Rezea spunea...

Acum, pe bune, de unde era să ia liberalii și tărăniștii specialisti tineri dacă nu din pepiniera PCR?
Ipocrizia lor, a acelor tineri, este că se declară mari anticomuniști.

Gigi spunea...

Au mai fost fraudate alegerile şi alta data,nu numai atunci.
De aia mi-a fost scarba şi nu am mai fost sã votez! Nu se merità! Intr-un stat civilizat,democratic,ce s-a intîmplat la sect.1 la alegeri,acum erau arestati,judecati şi depusi la Jilava cei vinovati. Sau nu sunt probe! Pânã la urmã se invoca şi aici cã au incurcat pixels?

PS/ Geona,era in echipã lui Ilici in 2000? Dacã,da,atunci a platit tribut.Cu toate cã,nu trebuia! Întotdeauna,noi,cetatenii,am fost nevoiti sã alegem între douã rele,din pãcate s-a ales,rãul cel mai mare.

Burebista spunea...

Ce se mai aude cu noul statut al cadrelor militare???

Iulian Mareș spunea...

Numai Focul Sacru al Purgatoriului pe pământ poate face dreptatea mult așteptată!
Asta este varianta noua a după Pastorel: Capitane Nu fi trist!/ Garda merge inainte/ Prin partidul comunist.
Și Ceaușescu a dorit sa facă o țară mandra, neingenunkiata, stăpâna deplina pe avuția ei!...exact asa au dorit și EI, martirii neamului care nici în ceasul 25 nu s-au predat bolșevicilor de import și alogenilor!

Iulian Mareș spunea...

Expresia "pistol și biblie" care, vezi Doamne, nu s-ar pupa iok, este asa de subțire...
*Numai comuniștii prosti, nesoluționate ziceau ca popii țineau pistolul sub sutana...
Este de citit și documentat și apoi de trântit vorbe.
Ia documenteaza-te de luptătorii patrioti din Munții Buzăului! Spre exemplu: Petrea Petre, utimul supraviețuitor al rezistenței armate anticomuniste din Munții Buzăului, care a trecut la cele veșnice.

Huhu Rezea spunea...

Mares
O bună parte din legionarii care au mai trăit in timpul lui Ceausescu au apreciat naționalismul acestuia, spre deosebire de perioada lui Dej, iar după 90 au fost disciplinați de Coposu în PNT.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, se aude de Statut cum se aude si de pensii: Vax!

Iulian Mareș spunea...

Asa este! Au avut idealuri comune! Dintre cele mai nobile...mai curate și benefice poporului

Leon spunea...

Ce atata graba, doar este VACANTA..!
Este inca la MApN, se va plimba dupa Avize de la cateva ministere, la CL, la CES, aprobare in Sedinta de Guvern, apoi la CD.
Acum suntem ocupati cu Alegerile din PNL si USR+...!!

Calinmihaib12 spunea...

.Nu toți specialiștii
..din aii '65-'89 au fost.."din pepiniera PCR"..!
..Eu știu "un caz".. de: căpitan medic militar care a ajuns medic chirurg specia list,fără a fi membru PCR..până prin 1988, ..după care "a fost.. primit" în PCR "volo' -musai"..!

Calinmihaib12 spunea...

Comunismul nu există: e..CAPITALISM..DUS LA EXTREM,adică CAPITALISM MONOPOLIST DE STAT.!..cu un STAT proprietar pe..TOT..! (..și pe SUFLETE.., și..pe MOARTE..!);
..și poetul M.BENIUC ..parcă a scris: .."partidul.. e-n toate..,în toate cele ce sunt"..!..etc.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, aveți perfecta dreptate (am verificat statistica / graba strică treaba) legat de alegerile 2000, domnul Iliescu / domnul Vadim Tudor. Simpatia față de domnul Vadim Tudor așa cum era dânsul și cu bune și cu rele (ca orice om) m-a determinat să-i dau dreptate fără să verific amintindu-mi cum striga în gura mare că m-au furat cu sacii și i-au ascuns în podul nu mai știu cărei pușcării și că alții ar fi îngropați prin niște rape prin diferite zone ale patriei. Unii mai aveau și alte păreri. https://adevarul.ro/news/politica/documentar-istoria-alegerilor-prezidentiale-2000-pericolul-vadim-votul-dispret-tinerei-generatii-1_544fde910d133766a8517c8d/index.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
va trebui sa analizam pe bucati!
Tu: ”Legionarii au devenit antiregalisti după asasinarea, in timpul detenției, a lui Corneliu Zelea Codreanu.
Cei care invocă Trataul de la Paris și Nurenbergul pentru reabilitarea MLR, uzează de un mare fake news.
Prin represiunea lui Antonescu după rebeliunea din 1941, MLR nu a mai fost asociată puterii dictatoriale din România in anul 1944, așa cum era GEG-ul. De acea nu a mai fost nevoie să fie condamnată la Paris și Nuremberg.”

*MLR a fost anticarlista mereu, dictatura acestuia a acutizat ura! Printre lingaii lui Caraiman era si Armand Calinescu! Crezi ca taranistii si liberalii il iubeau pe Carol II? NUUU, insa negociau cu el firimituri! Maresalul a avut de suferit pt ca a luat apararea gardistilor!
A. Calinescu nu a fost strain de asasinarea liderului MLR!

*Nu mai puteau aliatii de faptul ca puterea legala din Romania se debarasase violent, sau nu, de MLR! asta este o explicatie de naiv ... Cumva GEG a fost la guvernare? Si GEG a avut sprijin total din partea lui Hitler nu ca MLR, ai caror membri au fost *INTERNATI in Germania, cu domiciliul fortat, sub observatie si paza. Ulterior alta(e) putere(i) i-au preluat si folosit, insa ei, membrii MLR, au ramas credinciosi Romaniei, independentei, suveranitatii, murind in lupta sau inkisori pentru idealuri nobile printre care antibolșevismul era la loc de frunte!

Calinmihaib12 spunea...

..îmi revine imaginea
aceea..istorică..cu PROSTUL..băsescu..trecând prin..spatele lui Angela MERCKEL.., surprinsă de PROSTIA ..lui băsescu="șeful" statului român,..în loc să treacă prin FAȚA ei,pe covorul special întins..în așteptarea invitați lor (șefi de state.!)

Calinmihaib12 spunea...

Eu cred că băsescu.. "a câștigat"..pt.că:
.."așa a fost înțele gerea"..!între PSD și PDL..,PDL având un mandat de parlamentar ÎN PLUS,și astfel PDL avea APARENT cele 2 "pârghii" ale puterii ..!,iar PSD sprijinea din.."opoziție(?..!!) TOATE.."RELELE"făcute de "RĂUL"..PDL..!; ..atunci DRAGNEA era "omul de legătură".. care.."mustăcea" la țopăiala.."înfrângerii"..lui GEOANĂ..!
După acest"joc"="s-au ..legiferat"=ÎMPREUNĂ (!) multe AIURELI.., printre care: ..CODURILE: PENAL & CIVIL + CODURILE DE PROCEDURĂ respective ..,LEGILE SALARIZĂRII UNITARE 330/2009 și.. 284/2010, LEGILE: 118/2010 și 119/2010 + OUG.1/2011 ..,LEGEA UNITARĂ A PENSIILOR: 263/2010..și alte asemenea .."RELE"..! ..care au căzut în.."SARCINA" ..PDL-ului..!;..și a urmat:
"VICTORIA ZDROBITOARE
" = APARENTĂ a.."USR-ului":în 2012..,c-așa era..PIESA SCRISĂ..!
..ACUM.."se joacă".. ALT ACT..al PIESEI..!
RESTUL: e.."vrăjeală"
de prostit..
"prostimea "..!

Calinmihaib12 spunea...

Viorele: iar.."te înșeli"..!
Vadim nu a câștigat nimic..!; nu ai nici o PROBĂ OBIECTIVĂ..în susținerile..privind "victoria" în alegeri a lui Vadim ( nume slav..!?)..!

Calinmihaib12 spunea...

M:
.."chestia" cu averea prezumată a fi dobândită.."licit" e un FALS,.."băgat"..în mintea românilor.. IMEDIAT după"lovitura de stat" = cu scop .. "preventiv"=..pt.ceea ce.."urma să se întâm ple"în următorii ani: adică DEVALIZAREA ȚĂRII și..ÎMBOGĂȚIREA ..ILICITĂ a puternici lor zilei..!;
"PROBA" celor scrise e faptul că nici până în prezent nu există un control.SOCIAL EFICIENT al dobândi rii "averii"= ca în toate statele civilizate și democratice ale lumii
și atât timp cât nu există "declararea".. veniturilor..tuturor cetățenilor țării,"de la mic la mare"..!
..În plus SĂRĂCIA e pe scara largă..în ROMÂNIA, iar guvernan ții "se plâng"..că nu au.."venituri"..suficiente..măcar pt.acope rirea minimală a.. cheltuielilor..SOCIALE..!(..darămite..și pt...INVESTITII..RAȚIONALE..!).