Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 17, 2021

Doi soți turci au inventat vaccinul de care se sperie tonții noștri

50 comments

 

Ugur Sahin şi Özlem Türeci - părinții vaccinului anti-COVID-19


BionTech este compania germană care a dezvoltat vaccinul anti-COVID-19 pentru Pfizer.co din SUA. 

Cofondatori ai laboratorului german BioNTech sunt doi soți turci, Ugur Sahin şi Özlem Türeci, cercetători imuno-oncologi.

Sahin şi Türeci fac încă din anul 1990 studii  menite să întărească sistemul imunitar împotriva cancerului prin ARN mesager, acelaşi principiu folosit pentru a dezvolta vaccinul anticoronavirus. Ei fac studii privind potenţialul ARN-ului de a pune în mişcare sistemul imunitar şi în lupta împotriva cancerului şi a altor boli precum malarie şi HIV

„Avem 15 vaccinuri anticancerigene supuse testării clinice, cel mai avansat fiind cel împotriva melanomului”, spun ei.

„ARN mesager - a explicat Ugur Sahin - este cea mai veche formă de programare construită de natură, deoarece transmite celulelor instrucţiunile de producere a proteinelor. Am înţeles imediat potenţialul enorm care exista în furnizarea de informaţii direct celulelor imune, codificându-le în ARN mesager. Şi apoi lasă sistemul imunitar să facă ceea ce face cel mai bine: să ne protejeze corpul de ameninţări”.

Malaria şi tuberculoza, dar şi HIV-ul sunt următoarele boli care urmează să fie abordate de cei doi soți turci prin metoda lor clinică.

ARN mesager ne permite să reprogramăm sistemul imunitar nu doar pentru a-l stimula, ci şi pentru a-l calma - explică ei - iar acest lucru va fi preţios pentru tratamentul bolilor autoimune în care daunele sunt făcute de un sistem imunitar hiper-reactiv - şi în medicina regenerativă”.

Unde or fi directorul Pfizer, Albert Bourla, miliardarul Soros  sau alte sperietori antivacciniste în cercetările științifice ale celor doi turci?

Descoperirea celor 2 turci va avea un impact benefic pentru omenire mai mare decât cel avut de descoperirea antibioticelor, cele care combat infecțiile cauzate de bacterii, nu de viruși. Nu mă îndoiesc că în următorii ani  Sahin şi Türeci vor primi Premiul Nobel pentru medicină.


50 de comentarii:

anonim spunea...

M-am prins!!
Romanaki sunt speriati de turci.Panicaaa breee,aprindeti focurile!!
Pai daca nu le-a mers cu Stefan cel Mare,Mihai Viteazu,etc,etc uite ai dreak turcaleti ce ne fac. Fac vaccin!
Gata Bill Gates a intrat la categoria pitici.Turcii astia doi vor deveni urmatorii sultani mondiali. Nu-i asa prietene Alexandru?
Si va spui io:De asta au dezvoltat dronele alea performante ,Bayraktar ca sa stropeasca cu vaccin din ele. Alexandre "ai pus-o"!
Gata ti-am facut rost de o noua teorie a conspiratiei,ca idee.Dezvolta,dezvolta ca e loc si esti un adevarat izvor de "cunoastere"(na, ca era sa zic altfel:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doua genii musulmane estudiante pe taramurile germane si daruite sanatatii umane, pe care le cunosc din toata presa ca ar presta munca de laborator pentru a insanatosi omenirea, avand brevete inregistrate pentru a ne putea vaccina impotriva a 17 tipuri de cancere care ne-ar putea termina! Merita tot respectul si pretuirea mea si al omenirii pentru rodul gandirii in slujba vindecarilor tuturor bolilor cele mai grele, Premiul Nobel fiind cel mai potrivit pentru acest cuplu genial si iubit de mari savanti, format si pregatit in facultati de la nemti, ca daca erau in tara la noi fugeau din cauza liberalilor si a lui Câțoi!

anonim spunea...

Ce intrebare
"Unde or fi directorul Pfizer, Albert Bourla, miliardarul Soros sau alte sperietori antivacciniste în cercetările științifice ale celor doi turci?"

Cum unde sunt? sunt acolo, slugile celor doi turci,ca turcii aia le dau un salariu de mizerie, miliardarilor.:)Ce nu stiati? Eu stiu de la coco-marla,nenea ala si de la Alexandru.Chestie sigura dom'ne.Absolut sigura!!
Bill Gates e inca in perioada de proba pana il angajeaza turcii.
Acum serios: Toata stima pt cei doi oameni de stiinta
PS Bine ca Marie Curie, Albert Einstein,Jan Fleming,Volta,Edison Faraday si alte sute de inventatori, n-au apucat sa traiasca in "mormanul de inteligenta" din Romanika de azi.Poate-i mai bine asa pt ei.

Alexandru spunea...

Succes la dezbateri! Sunteți amuzanți.

anonim spunea...

@Alexandru
Mersi!
Fara tine...e pustiu:)))

Cannon spunea...

Nu innteleg nimic !!!

Dan B. spunea...

Expresia „...ARN mesager ne permite să reprogramăm sistemul imunitar....” nu vă dă fiori?

Iulian Mareș spunea...

Categoric DA! Ca si ideile unora de a elimina rasa europeana si a o inlocui cu o populatie metisa! Poate o fi mai bine?

Huhu Rezea spunea...

Dacă un IT îți reprogrameaza calculatorul sau alt instrument electronic înseamnă neapărat că ți-l strică? O restartare înseamnă readucerea sistemului la starea inițial naturală.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Nu ai clară noțiunea termenilor!
Dacă identifici „reprogramarea” cu „restartarea”, .....
La „reprogramare”, se schimbă caracteristicile programului, adică cele vechi sunt înlocuite parțial/total cu altele.
„Restartarea” laptopului semnifică o nouă pornire cu vechile caracteristici, de la inchiderea precedentă!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
un cunoscut a facut un progrămel pt o firma contra sumei de 5000 Euro, 1/2 la Demo si 1/2 la final, dar nu mai tarziuu de ziua a 30-a dupa predarea produsului si instruirea personalului!
La Demo a primit doar 2000 Euro, cu ceva explicatii financiare; era o minciuna intrucat el lucrand in PC firmei vazuse situatia financiara, deci patronul era mârlan! OK!
La final a primit inca 2000 Euro, cu aceleasi justificari!
*In ziua a 31 programatorul primeste telefon ca programul nu mai lucreaza! :)) Raspunsul a fost: Da, știam ca o sa ma suni, am blocat si accesul la unele date, pt ca ai fost PORC! Te costa: 1000 Euro-restanța, 1000 Euro-Mentenanța și 2000 Euro sa-ti speli obrazul! Contul il stii, la o ora dupa intrarea banilor programul iși va reveni, fara alterarea datelor blocate! Clar?
Daca reprogramarea sistemul imunitar merge dupa același principiu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Microbii au devenit atat de rezistenti la medicamente incat acum se intervine, in cadrul laboratoarelor biologice, la modul molecular si celular asupra acestora, dar teoreticienii conspiratiilor vad in aceste interventii benefice niste modificari in structura ADN-ului anatomiei umane, ceea ce nu cred ca savantii de renume mondial s-ar preta sa distruga rasa umana, copiinu-l pe Goebels si alti dementi, adepti ai ,,rasei pure,'' mai ales ca oamenii de stiinta sunt de rase si etnii diferite. Antivaccinistii recurg la orice, doar, doar pot evita acest avantaj benefic al stiintei moleculare de salvare a omenirii de la un dezastru planetar, vaccinul. Toti au familii, parinti copii, rude, cate o religie pe care o respecta si nu vor sa-L supere pe Creatorul Suprem cu pleiada de sfinti, si nu s-ar preta la modificari genetice ca sa distruga rasa umana, rodul dumnezeirii, pentru un nenorocit de pumn de bani efemeri.

M spunea...

@akord-75

Stați liniștit ca oricum apare altul! Ați citit cartea lui N. Gavriluță, "Mama proștilor e tot timpul gravidă"? 😂

PS - "prostia" nu e din a crede cu îndârjire in ceva (indiferent in ce: fantome warloci, inorogi sau zombi) ci de incerca cu o disperare enervanta sa ii convingi si pe altii! Am mai spus: un om normal la cap nu ar intra pe un topic vadit anti-vaxer (sa zicem pe pagina lui Șoșoacă) să îi convingă pe ăia de acolo că e bine să te vaccinezi! De ce oare anti-vaxxeri și-au făcut o fixație să vină aici să ne convingă?

M spunea...

😂 La dracu! Bunică-mea răspundea când crainicul de la Telejurnal zicea: "buna seara!" si a intrat in panica cand, intr-o seara, nu a avut program la TV. A crezut ca a disparut restul lumii!

Probabil ca sunt unii care au inca fiori!!!!😂 Domnule Mares, idei idioate au fost si vor fi pe planeta asta. "Reprogramarea sistemului imunitar" este studiata de ani de zile si sta la baza imunoterapiei impotriva cancerului.

Huhu Rezea spunea...

Descoperirea celor 2 turci va avea un impact benefic pentru omenire mai mare decât cel avut de descoperirea antibioticelor, cele care combat infecțiile cauzate de bacterii, nu de viruși. Nu mă îndoiesc că în următorii ani Sahin şi Türeci vor primi Premiul Nobel pentru medicină.

M spunea...

@Iulian Mares

Programatorul are sanse mari sa intre la puscarie!

"Reprogramarea" sistemului imunitar este altceva. Sincer? Daca ar aparea un vaccin care sa fie testat pe vreo 4 miliarde de oameni si care sa imi dea o rata de supravieturie de peste 90% la cancer, sau SIDA sau.... mai stiu eu ce, sa stiti ca m-as vaccina. La fel cum mi-am cumparat masina cu cele mai multe airbaguri iar cand merg cu motorul port casca.

E optiunea fiecaruia! Dar, repet, daca un topic de exemplu discuta despre avantajele purtarii centurii de siguranta ce va spune dumneavoastra despre inteligenta unuia care decide ca acolo sa spuna ca toti care o poarta sunt idioti, ca centura iti apasa plamanii si nu mai se oxigeneaza creierul?

99 din 100 de doctori recomanda vaccinarea. De ce l-as crede pe ala singur? Statistic nu e mai posibil ca ailalti 99 sa aiba dreptate? Sigur, se pot insela toti 99 dar care este probabilitatea?

Alexandru spunea...

@akord-75
Discuția interesantă e mai jos, văd că v-am "marcat" profund ;)
@M
Cine a încercat să vă convingă de ce? Bateți câmpii în continuare dar jignirile nu vă fac cinste, zic și eu. Sănătate la toți!

Huhu Rezea spunea...

Alexandru
Ce zici, iau turcii Premiul Nobel pentru medicină?
Nu te moaie deloc amnalogia între combaterea infectiilor cauzate de bacterii prin penicilină și prevenirea infecțiilor produse de virusi prin vaccinurile ARNm?

M spunea...

@Alexandru

M-am adresat onorabilului domn Akord-75. Nu știu unde v-ați simțit vizat!
Credeam că ați renunțat să ne mai convingeți.
Dar vă ofer și alte posibilități să vă remarcați! Iată site-ul Vaticanului:
https://www.vatican.va/content/vatican/it.html

Va recomand să intrați acolo și să nu vă lăsați până nu îi convingeți că religia este opiul popoarelor!

Să vă dau și site-ul Asociației Astronomice? Îi puteți convinge că Pământul e plat! 😂 Eu știu ce vă mai trece prin cap?

M spunea...

Pe la 1825 când locomotiva lui Stephenson își începea serviciul comercial au fost voci ale unor oameni de știință britanici care atenționau că la o viteză de peste 25 mile/oră (vreo 40 km/h) vagonul de tren se va goli de aer și pasagerii vor muri toți sufocați.
In presa vremii au apărut desene macabre cu trenul ajuns la destinație și toți pasagerii, rămași pe locurile lor, sufocați.
A fost o întreagă dezbatere dacă să pună sau nu geamuri la vagoane astfel încât "bieții pasageri să aibă șansa să ia o gură de aer"!

Acum ne amuzăm! Probabil că peste niște ani o să râdem de teoriile antivaxere!

Alexandru spunea...

@Huhu Rezea
Subiectul mă depășește, habar nu am. Dar la câți experți aveți pe aici, sigur se va găsi unul care vă va da un răspuns competent și care nu trebuie pus la îndoială. Îmi permit doar să vă supun atenției un autor și o carte: Aldous Huxley- Minunata lume nouă. Eu nu am apucat încă să o citesc dar ideea mi s-a părut cel puțin interesantă. Cât despre subiectele pandemie și vaccinare, no comment.

Iulian Mareș spunea...

Aveți dreptate când afirmati: "99 din 100 de doctori recomanda vaccinarea."
Recomanda doctorii, iar politicienii idioți Impun! Asta deranjează o parte a societății noastre, care parte este alcătuită tot din români!

Dan B. spunea...

Dar dacă cei 99 medici provacciniști sunt pe lista sponsorizărilor Pfizer și, pe deasupra,sunt năimiții cu spor de 85% pentru covid, este posibil să ridiculizeze jurământul lui Hypocrate?

M spunea...

@Iulian Mareș

Fiecare cu mijloacele lui! Doctorii recomandă politicienii impun!

Am văzut-o pe Șoșoacă violentându-i pe niște oameni care vroiau să se vaccineze. Este prea mult! Este similar cu a trânti pe unul pe stradă și a-i face vaccinul cu forța.

Pe mine nu mă interesează cine a sponsorizat și ce a sponsorizat. Trebuie să ai o gândire rudimentară, de slugă, să crezi că dacă cineva a dat niste bani cuiva l-a cumpărat pe ăla pe viață. Și doctorul ălălalt singur, antivaxer, ia bani de undeva că doar nu trăiește din roadele pământului.

Să minți însă inventând "declarații" ca să îți iasă "demonstrația" pentru mine este de neacceptat. Am găsit deseori minciuni grosiere la antivaxeri.

M spunea...

Cum nu ia Nobelul dl. Cărtărescu????

Ce? Că e pentru medicină? Cărtărescu poate fi propus și la medicină dacă vrea el!!!!

La anu' iar o să îl de-a presa ca "favorit la câștigarea Nobelului". 😁

Calinmihaib12 spunea...

Amintiți-vă.."începu turile":(de prin anii ..'60 (..!):
MODIFICĂRILE GENETICE ale plantelor alimen tare:cerereale, zarza vaturi,fructe..etc.(și tehnice..!)
..modificările geneti ce "au transformat PLANTELE NATURALE..
într-o"MASĂ VEGETALĂ"
"..fără calitățile..
NATURALE..absolut necesare omului..!
(Inclusiv..și din rațiuni.."imunitare"
..!); Sigur, ATUNCI era ALT CONTEXT GEOPOLITIC MONDIAIAL
..!
Cât privește BIOCHI MIA..UMANĂ, luați tratatele mai vechi sau mai noi,..
"răsfoiți-le",vedeți
totalitatea reacții lor:chimice, energeti ce, enzimatice..etc. impicate..în VIAȚA unei ființe umane,("a nu se scăpa"..din vedere..capitolul sintezelor proteice ..!) și veți putea intui,cel puțin,..
IMPLICAȚIILE..intervenției umane în aceas tă zonă a manipulări lor genetice..!
Revenind la PREEZENTL
"recent"..de cel puțin 10-12 ani,și mai ales anii 2019..
PREZENT(..!):tot ce se întâmplă a început
cu..apariția BRUSCĂ a unei BOLI STRANII
NEDEFINITE..nici măcar ACUM,..iar urmarea..e deja ISTORIA TRAGICĂ, a omenirii "bogate"..! adică a max.3-4 miliarde de oameni din: AMERICI, EUROPA, AUSTRALIA,JAPONIA,KOREEA DE SUD..și câteva țări din ORIENTUL APROPIAT..!
AFRICA și o mare parte a ASIEI nici NU CONTEAZĂ..,în anumite "viziuni"..!

Calinmihaib12 spunea...

. "POVESTEA" turcilor e pentru uzul nespecialistilor..!
..deocamdată: de cancer mor ZILNIC
în lume..cel puțin..20.000 de bolnavi.(= AZI:18.11., peste 7.000.000 morți de cancer în 2021.,raportat la 5.000.000 morți = în 2 ANI = de o boală stranie.., creată:..cu ce SCOP..?

Iulian Mareș spunea...

@M,
glumiti, sper!
Prietenul meu, avianyc, mare patriot si iubitor de strainataturi cred ca l-a propus pe un alt ”român sadea”, Horia_Roman Patapievici, insuflețit de istoricul familiei acestuia si mesajul pur scris si susținut:
”„Românii nu pot alcătui un popor pentru că valoreaza cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roșu (…) Un popor cu substanța tarată. (…) Puturoșenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească își urmează cursul pînă la erupția terțiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconștient, pînă ce mintea va fi în sfîrșit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos( …) Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat românii pe daci în forma hibridă strămoșească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, așa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvântată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, și așa mai departe, la nesfîrșit. Apoi ne-au luat la urină rușii, care timp de un secol și-au încrucișat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o bășică a udului mai mare (de, bețiile…) i-au dovedit.” (toate citatele sunt din volumul „POLITICE” de H. R. Patapievici, editia 1996, n.n.)”

https://www.justitiarul.ro/spirocheta-romaneasca-a-crescut-mare-si-l-a-imbrancit-pe-scari-nesimtita-pe-domnul-patapievici-care-nu-i-facuse-absolut-nimic/

*Și daca va mai spun ca prin gratia PNȚCD a fost si in Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, va inkipuiți ce il interesa acolo, in afara de istoria familiei sale din Cernauți/Ucraina, via NKVD spre Polonia, apoi ”desantat” in ROU?

http://www.ziaristionline.ro/2011/12/09/biografia-secreta-a-familiei-patapievici-de-la-nkvd-la-bnr-si-icr-de-ce-este-urat-generalul-rogojan-de-troika-tismaneanu-patapievici-plesu/

**Poate macar la ora 23.59 EU/UE si NATO sa inteleaga in clar rolul tarilor de graniță! A se vedea rolul, locul si mai ales spaimele Poloniei si nu in ultimul rand cum si in ce fel iși joaca toate cărțile!
&*Insa, pentru asta, trebuie sa ai barbati de stat si nu vizitatori de piramide.......

M spunea...

@Iulian Mares

Cam asa este! Intelectualitatea romaneasca, cea care a "tras" Romania mereu inainte este acum la pamant. Unii zic ca totul a inceput cu perioada "intelectualilor lui Basescu", perioada in care favorurile erau acordate exclusiv celor care lingeau la băs! Adevărații intelectuali au făcut atunci un pas în spate și din păcate nu au mai revenit.

România nu e Polonia. Leșii au sânge în instalație și au o diasporă uimitor de unită și capabilă de presiune în țările în care se află!

Eheiii.... și noi am putea! Dacă diaspora românească din Italia ar decreta o grevă a curvelor de pe centură ar fi o lovitură dură dată atât economiei italiene cât și bunăstării părții masculine a poporului italian!

Iulian Mareș spunea...

M,
Nici polonezii nu sunt romani! Polonia a fost intemeiata de Napoleon si politicieni romani patrioti si cu viziune au platit cu sange pt curajul lor de a accepta, planifica, organiza si apara trecerea tezaurului lor prin regat, insotit de personalitati cautate si dușmanii lor mai din Vest sau mai din Est!
*Cum sa fie unita Diaspora cand la Institutul Cultural Roman din US nu se vorbea romanește si tara era denigrata constant, pe timpul Bețivului!
Un roman din Deva, cineast (+/-) Robert Horvath, etnic maghiar a șters cu ei pe jos pt ca denigrau ROU, intr-un adevarat demers patriotic!
Cineva de aici cunoaste oarecum personajul, insa el, userul in cauză, este un prostovănel..., care nici macar nu stie de demersul lui R.H.!

CEZAR spunea...

INTREBARE PENTRU TULUMBARUL M--DEVENIT FILOSOF PE BLOG "
Oare citi ca el prin MAI??
Adevarul
Un fost poliţist din Alba, care timp de câteva luni a ocupat funcţia de subprefect al judeţului din partea USR, a primit timp de 11 ani spor ilegal la salariu pentru studii susperioare.
Poliţistul care a primit timp de 11 ani spor ilegal la salariu pe baza diplomei de la o universitate „fantomă”
ADEVARUL.RO
Poliţistul care a primit timp de 11 ani spor ilegal la salariu pe baza diplomei de la o universitate „fantomă”
Un fost poliţist din Alba, care timp de câteva luni a ocupat funcţia de subprefect al judeţului din partea USR, a primit timp de 11 ani spor ilegal la salariu pentru studii susperioare.
Album Toamna 2021 #Nederland

Nicviorel spunea...

Daca unii dintre noi suntem "tonti", haideti sa citim din date oficiale si sa ne "luminam". Aici aveti date despre BioNtech, cand a fost infiintata, ce experienta are si ce medicamente sau vaccinuri aprobate pentru utilizare si comercializare a mai facut pana la acest vaccin: https://en.wikipedia.org/wiki/BioNTech. Aici aveti date despre Pfizer si despre "premiile" primite in ultimii ani pentru corectitudine, profesionalism si eficienta produselor. "Premii" de 50-60 milioane $ sunt ceva obisnuit pentru Pfizer, dar trebuie sa recunoastem ca este campion mondial cu cel mai mare "premiu" primit vreodata in industria farma pentru eficienta produsului si corectitudine fata de clienti: "In September 2009, Pfizer pleaded guilty to the illegal marketing of arthritis drug valdecoxib (Bextra) and agreed to a $2.3 billion settlement, the largest health care fraud settlement at that time". Aici sunt datele: https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer#Legal_issues.

Dan B. spunea...

Dar ce zici de vaccinul anti-covid produs în 2018? Dar de multele declarații ale liderilor ocultei, vechi de până la 30-40 ani, privind promovarea unui vaccin, care să reducă populația globului?
Dar de bilantul german de ieri, țară supravaccinată cu Pfizer, în care au „dat din coate” peste 65.000 nemți pentru a ajunge în spital, 250 dintre ei dând repede colțul. Desigur, toți, așa cum exagerează pro-vacciniștii, erau nevaccinați. Se pune întrebarea firească „de unde atâția nevaccinați?”
În fine, s-a tras semnalul că vaccinarea copiilor a cauzat multiple tragedii în familiile care au decis vaccinarea lor, dar ivite după 14-15 zile de la inoculare.
Vreți să verificați? O căutare pe net a postului Realitatea TV din 19.11 orele 11.00 - 12.00.

M spunea...

Eiiiii!!! Uraaaaaa!!!! Inca unul care ne invata toate alea!!!!!!

Lasa domnule, mata ramai la apa de sfecla a lui Valeriu Popa care te vindeca imediat de bronsita, pneumonie, TBC si, mai ales, de etc.

Lasa lucrurile grele ca te obosesti degeaba! Recomand, mai la nivelul si pe dorintele tale:
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial

Chiar nu inteleg ce dracu insistati? Intrati pe un topic de o anumita orienatare ca sa ... ce? De ce nu va duceti acolo unde va simtiti bine? Eu sunt pro-vaccin! Nu am sa intru NICIODATA pe site-urile voastre sa va fac educatie! Chiar nu vedeti ca sunteti pe dinafara? Nu va pune pe ganduri faptul ca vi se tot spune ca AICI opinia celui care administreaza e alta si voi insistati de-a 'mboulea? Eu de aici as pleca cu autoanaliza!!!

Dan B. spunea...

@M:

Nu vreau să te învăț, căci prostimea este refractară la a te „scoli”! Ești pro-vaccin? Să-ți fie de bine, este o opțiune personală, chiar dacă argumentația este „subțirică”!
Cum eu te las în pace, dacă vrei să crăpi, lasă-mă și pe mine să optez sau nu pentru actul medical al înțepăturii.
Dar să nu uiți că, dintre noi doi, eu am cotizat mai mult decât tine la CASS, așa că, plătind, am dreptul la asistență medicală, ba chiar gratuită, căci Legea 80/1995 nu a fost abrogată (nu se referă la MAI).

Nicviorel spunea...

Dan B. Eu nu iau in seama declaratiile "ocultei". Si nici ale presei din Romania - in majoritate corupta. Merg numai pe date oficiale (Vaers, Eudra, Yellow cards, prospectele oficiale,...) si declaratii ale celor mai buni medici ai lumii. Vaccinul ar putea fi eficient pentru persoane in varsta cu anumite boli cronice (doar cu anumite boli cronice, ce cresc riscul de deces in caz de infectare). Cine doreste sa se vaccineze trebuie sa stea de vorba cu un medic foarte bun, sa vada ce efecte adverse exista si mai ales sa vada ce contraindicatii exista (sunt date oficiale). Mai trebuie sa faca un lucru important: sa faca minim 1 sau 2 teste Covid inainte de vaccinare, sa nu fie infectat. Daca e deja infectat, poate ajunge la reactii adverse grave sau chiar deces. In ce priveste reactiile adverse pe termen mediu sau lung, nu sunt cunoscute, doar estimate. Numai Dumnezeu stie. Dupa o informare corecta si completa, evalueaza bine beneficiile si riscurile, apoi hotaraste daca face vaccinul.

Nicviorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Dan B.

1. Ți-am zis să mi te adresezi după ce spui: "scuze, în nemernicia mea, am mințit pentru că vroiam neapărat să vă demonstrez că vaccinul nu e bun!"

2. Eu spun doar că dacă am căzut de acord că administratorul acestei pagini este pro vaccin chiar nu crezi că e o dileală să insistați cu mesajele antivaxere!? Dacă ați fi normali ați posta pe o pagină care vă împărtășește ideile.

3. Ce bați tu câmpii cu cât ai plătit la CASS numai mintea ta poate pătrunde! Am înțeles, ai fost un om mare, probabil cel mai mare de pe planetă, ai o groază de drepturi. Acum, fi om cuminte și i-ați pastilele!

Dileală mai mare nu există decât să simți nevoia să te contrazici! Pentru că aveți sute de situri în care să postați și să fiți apreciați.
Va jur că nu am să intru acolo sa va contrazic!

M spunea...

Poate am să explic câte ceva! Eu zic să citiți că e interesant!

Acum vreo 2500 de ani un matematician grec, Eratostene a demonstrat ca Pământul este o sfera si, fără sa părăsească locuința a calculat cu o precizie extraordinara circumferința planetei.

Asa a ramas pentru mii de ani (cam 2300) pana cand ajungem pe la 1800. Revolutia industriala era in plin avant, stiinta se dezvolta intr-un ritm ametitor, prea rapid pentru ca unii oameni sa poata sa tina pasul. Oamenii paraseau gospodariile individuale ce se intretineau singure si veneau la oras. Aici se loveau de reguli niste chestii pe care nu le mai vazusera! "Cum adica sa nu pot sa ma cac în mijlocul drumului?", "Cum adică să nu pot să arunc gunoiul în mijlocul străzii?" Așa a apărut în mintea țăranului prea puțin urbanizat fireasca împotrivire la autoritate. Bietul de el nu înțelegea că pentru a trăi unul lângă altul trebuiesc respectate reguli.

A mai apărut un fenomen: dezvoltarea accelerată a științei a depășit capacitățile empirice de înțelegere. Omul voia să înțeleagă știința prin propriile simțuri. Ori el nu putea să vadă că Pământul e rotund! Atunci, după 2.000 de ani a început să îl pună la îndoială pe Eratostene. Așa a reapărut teoria Pământului plat.

Oamenii nu s-au schimbat prea mult de atunci. Sunt asociații care "demonstrează" că Pământul e plat! Zic ei: dacă Pământul ar fi sferic atunci când am zbura cu avionul acesta ar zbura mereu cu botul spre sol pentru că dacă ar zbura perfect orizontal s-ar desprinde de Pământ și s-ar duce dracului direct în cosmos! Dacă nu ne credeți luați o nivelă cu bulă de aer în avion și veți vedea că avionul zboară perfect orizontal ori asta nu se poate decât dacă Pământul ar fi plat!

La întrebarea firească de ce nu se poate ajunge la "capătul Pământului" explicația e că Pământul e înconjurat de un zid de gheață de 40 de metri înălțime pe care stau agenții NASA înarmați și nu lasă poporul să treacă mai departe!"

Vedeți deci cele pe care vi le spuneam mai sus: neîncrederea în autorități, în oamenii de știință și dorința de a experimenta cunoașterea cu propriile simțuri.

Orice descoperire care afectează viața direct sau indirect trebuie explicată la nivelul simțurilor comune! "Apa de sfeclă" e mai ușor de înțeles că e benefică: e roșie deci obligatoriu face bine la sânge, se poate face în casă, deții controlul total asupra producției. Vaccinul??? E mai complicat! ARN mesager??? Si mai complicat! Poți să îl faci în chiuvetă? NU!!!!!!!!!!!!!!!!! Deci e ceva necurat la mijloc!
Dacă se mai bagă și o autoritate să te oblige atunci clar că vrea să te omoare!

M spunea...

Continuare

Unde s-a greșit? S-a greșit în explicare! Au vorbit doctorii pentru doctori nu pentru cei care voiau să simtă, să pipăie, să vadă!

Trebuia să vină un om la TV și să spună:

Oameni buni, covidul ăsta e ca un scaiete. Ia uitați aici la microscop cum arată!!! Are niște cârligele micuțe cu care se prinde de ce apucă!
Ce face vaccinul? Taie aceste cârligele! Cum? Păi să vă arăt!


Lua apoi o mână de scaieți și începea cu o forfecuță să taie cârligelele alea. Apoi arunca scaietele pe o bucată de stofă și minune, scaietele nu se prindea!

Ați văzut? Asta face și vaccinul!!! Ce se întâmplă dacă nu suntem vaccinați și se multiplică mult covidul?
Lua atunci o mână de scaieți întregi și îi arunca pe "plămânii de stofă". Scaieții se prindeau de stofă. Apoi venea cu o forfecuță și încerca să îi desprindă.
Vedeți ce greu e? Asta ar face un medicament împotriva bolii! Dar, uitați, oricât de bine aș tăia tot mai rămân scaieți. Așa vă rămân vouă, celor care vă îmbolnăviți plămânii!

Apoi răspundea la întrebări: dar "vaccinul forfecuță" nu face rău?

Nu face că e dintr-un material special numit ARN care se distruge singur după o vreme și îl eliminați prin urină!

Dar "vaccinul forfecuță" are cumva efecte pe termen lung?

Noi folosim de ani de zile asemenea tehnologie pentru a lupta împotriva cancerului, până acum nu au fost reacții adverse.

Îi chema pe oameni din public să pună mâna pe scaieți, să vadă cum se "dizolvă" o forfecuță etc.

Ce au făcut însă? Au vorbit ca unor oameni care ori trebuia să îi creadă pe cuvânt pentru că erau specialiști ori trebuiau să aibă toți cunoștințe avansate de imunologie!
Complet greșit!!!


Trebuia vorbit ca unor copii! Ați văzut Șoșoacă? Explică ea complicat? "Dacă vă vaccinați o să rămâneți impotenți și infertile pe 3 generații!!!" Dă vreo explicație? Nu e nevoie! Se adresează unor sentimente primare, ancestrale, ușor de înțeles: "îmi bagă ceva ca să nu mai fac copii!"
"Dacă vă vaccinați o să muriți! Când? Nu e clar, undeva în viitor! De la ce? Iar nu e clar! De la ceva din vaccin!"

Gata, omul ce are nevoie de a înțelege a înțeles! Antivaxxeri tot o bagă pe asta că nu au fost complet și corect informați! Nici dacă le vorbește cineva două săptămâni nu o să priceapă dacă tot îi dăm cu ARN mesager!
Ei tot spun că își iau datele din surse de încredere. O fac, e adevărat dar pleacă invers: au deja concluzia și caută datele care le poate susține concluzia. "Din 100 de decedați 90 au fost nevaccinați și 10 au fost vaccinați!" "Aha.... zice antivaxerul.... vedeți bă că mor și vaccinații?"
"Din 1.000 de oameni participanți la un eveniment 200 s-au infectat 198 nevaccinați și 2 vaccinați iar din aceștia au făcut forme severe 10 nevaccinați și nici un vaccinat!"
"Aha..... vedeți că s-au infectat și vaccinații?

Huhu Rezea spunea...

@B
Te căznești din toate puterile să ne demonstrezi cât de redus ești la a înțelege ceea ce citești. Se vede din modul de-a-nboulea în care pui întrebările.
In primul râmd Pfizer nu are nicio trebă cu cercetările pe care cei doi turci le fac de zezi de ani in domeniul ARNm pentru a readuce la stadiul natural sistemul imunitar corpului atacat de viruși.
Pfizer a preluat de la BioNTech vânzarea vaccinului prin reteaua sa farmaceutică.
De o sută de ani, de la gripa spaniolă din 1920, virusologii tot atrag atenția că omenirea este amenințată de noi pandemii produse de viruși, unele atât de virulente încât pot duce la dispariția rasei umane de pe pământ.
Sistemul ARNm poate crea rapid antidotul impotriva unui virus, imediat ce el a fost izolat în laborator.
Terminați voi cu prostiile voastre conspiraționiste.
Nu vedeți că se subțiază rândurile activiștilor bătuți în cap?

Leon spunea...

"Începând de ieri (joi - n.r.), la Ministerul Sănătăţii se raportează şi numărul persoanelor din terapie intensivă care sunt vaccinate şi care sunt nevaccinate. Astfel, pentru datele de ieri, 93,5% din pacienţii internaţi la terapie intensivă erau nevaccinaţi. Vedem încă o dată eficienţa vaccinurilor care ne protejează de a dezvolta forme grave de boală, de a ajunge la terapie intensivă, de deces. Din 1.618 pacienţi, 104 erau vaccinaţi, dar aici trebuie să ţinem cont de faptul că oamenii suferă de multe boli şi vaccinarea ne protejează împotriva COVID-19", a declarat Andrei Baciu vineri, 19 noiembrie 2021, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani."(ziare.com).

CEZAR spunea...

Suna unul la 112..politiaaa-😂😂 veniti repede URSUL BAAA..!!
De la 112..Locul exact unde este..
Apelantul: Pe Transfagarasan..linga padure...
112.. si unde ai vrea sa fie ursul..la Constanta la mare ..acum ..iarna???

Dan B. spunea...

@Huhu, M:

Se spune că, în natură, nimic nu se pierde, totul se transformă!
În baza acestui principiu, „...se subțiază rândurile activiștilor bătuți în cap?” redevine „se subțiază rândurile activiștilor tembeli, promotori ai vaccinării” și, pe cale de consecință, crește numărul celor care, vaccinându-se, ajung să regrete înțepătura.
Pentru M: Da, iau ceva pastile, dar nicidecum pentru dileală! În schimb, îți recomand să iei niște pastile gramaticale, căci agramatismul tău („i-ați pastilele”?) este explicabil prin dileala absenteismului tău de la orele de limbă maternă. Și mai există un principiu, din opiniile contrare se inițiază dezvoltarea! Dar, în niciun caz, din opiniile unui țăran insuficient emancipat, căci nu aveai nevoie de informare, fiind la „coada vacii”!

Ein Stein spunea...

Marea lovitura a celor de la Pfizer ar fi daca ar descoperi un vaccin impotriva prostiei, ala da vaccin, nu abureala asta cu covidu.

To the airport:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Romania pur si simplu sterge pe jos cu Germania, prinde un onorant loc 6 la cazuri noi de morti, 254, la un numar de 2 889 cazuri noi de infectare. Looserii nemti abia prind un loc 10 cu 71 de morti la 18 270 de cazuri noi. Daca nu erau nesimtiti astia de polonezi prindeam podiumul, din partea Europei, ei saracii s-au straduit sa ne lase pe noi dar au 23 000 de cazuri noi. Acu, vorba aia, cand esti prost si viata-i grea. O adaptare, la zilele noastre, a proberbului bate saua sa priceapa iapa, ar fi, bate maimuta sa priceapa GPS-u.
Vizionare placuta
https://www.youtube.com/watch?v=u8aOGP_ONnI

M spunea...

@Dan B.

Văd că mi te adresezi. Îți spun clar: poți să scrii tu acolo ce vrei!!!! Dacă nu începi postarea cu scuze pentru că ai mințit ca o șoșoacă nici nu trec la rândul 2 din amețelile pe care dumneata le consideri postări!

M spunea...

@Ein Stein

👍 Uneori chiar aveți dreptate, stimate domn! 😁

M spunea...

@Iulian Mareș

Stați că îmi sări ceva în ochi. 😁

România, 332 de morți de covid - Comitetul Național pentru Situații de Urgență discută despre relaxarea restricțiilor.

Austria, 55 de morți de covid - cancelarul anunță lockdown total începând de luni și foarte posibilă vaccinare obligatorie din 1 februarie.

Toți ăilalți se vaccinează și mor și apoi împărățesc românii planeta!

Arfy spunea...

E mai ușor cu Voodoo! Feștile, tămaieri etc! Pt unii este foarte greu sa înțeleagă! Oare de ce nu renunță total la medic și medicină?

Leon spunea...

https://m.ziare.com/social/romania-rata-vaccinare-ue-decese-covid-1711894