Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 12, 2021

ICCJ a retrogradat-o pe Laura C Kovesi la gradul de procuror de pe lângă tribunal.

59 comments

Acesta a fost gradul profesional avut când Băsescu a selectat-o pentru funcția de procuror sef -DNA.
Laura Codruța Kovesi nu a fost în stare să obțină prin examen gradul profesional de procuror de parchet de pe lângă ICCJ.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins la data de 06 11 2018 cererea depusă de Laura Codruţa Kovesi de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Ulterior. Kovesi a atacat decizia CSM la Curtea de Apel București și a câștigat. Decizia CAB a fost desființată ieri de ÎCCJ.
Laura Codruța Kovesi își poate pierde funcția de procuror- șef EPPO pentru că nu mai îndeplinește condiția de a avea "calificarea  necesară pentru numirea în cele mai înalte funcții de la nivelul parchetelor și al magistraturilor din statele lor membre respective"KO

ICCJ
Numărul dosarului: 
8930/2/2018

11.11.20219:00
  • Complet de judecată: Completul nr.8 NCPC
  • Numărul documentului de soluționare: -
  • Data documentului de soluționare: 11.11.2021
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Admitere recurs - Admitere recurs - cu casare
  • Detalii soluţie: Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva sentinţei civile nr. 1348 din 09 aprilie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge acţiunea formulată de reclamanta Kovesi Laura Codruţa, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 11 noiembrie 2021.

 

Interviu devastator la BBC cu Kovesi

59 de comentarii:

spiritul lui Haret spunea...

Sa fim seriosi.O doare in papuci.Cine crede ca cei dela UE se uita la niste mameluci?Credeti ca cei dela UE nu stiu ca ea are o gramada de dusmani si invidiosi?
Pentru o perioada de timp e asigurata.Este si va fi pe cai mari.Nu o comparati cu babet asta care joaca rolul avocatului poporului.
Sa nu-i ducem ei grija ci noua fiindca de pensiile noastre nu se mai vorbeste.
Direct nu ma afecteaza dar se vorbeste prin presa de maidan ca noua coalitie de culoare rosie +galbena=rozalie intentioneaza sa impoziteze pe cei ce castiga firfirei din internet.

M spunea...

Doar faptul că România a trimis acolo o persoană care nu îndeplinește condițiile și care a fost parte a unui grup infracțional organizat (să nu îmi spună cineva că gruparea care a pus-o acolo nu a avut în vedere că este șantajabilă).

O mare rușine pentru România!

Își poate pierde funcția doar dacă Parlamentul European face o acțiune în acest sens.

Eu nu uit că tot acestei persoane jegoase generalul Oprea i-a dat (tot fără merit) gradul de colonel.

Toată viața această kovesi a fost o nulitate absolută, nu a luat niciun concurs pe bune, tot timpul a fost numită. Evident sunt suspiciuni că a făcut parte dintr-o grupare de interese (ca să nu mai zic "infracțională").

Dacă un om oarecare ocupa o funcție fără să aibă calificarea necesară a doua zi era dat afară, cercetat penal și mai și dădea banii înapoi. O să vedeți că această mizerabilă va scăpa.

Site-urile USR (rezist) sunt complet inflamate și cer, ce altceva?, decât măsuri împotriva judecătorilor ICCJ care și-au permis să constate evidența!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca a venit vremea socotelilor si a rafuielilor, cand Fofoaia Cucuvoaia si-a primit razbunarea din partea colegilor, pe care ani de zile i-a tinut in teroare si din anchetare in anchetare cu dosare piedică la comanda politica, distrugandu-le vietile, linistea si carierele, unii dintre ei, rand pe rand, sucomband, adicatelea murind, chiar si in puscarie si se stie foarte bine si cine! S-o vad de pe inalta functie dezradacinata, degradata si alungata din forul european ca pe un gunoi pe maidan! Feliciari magistratilor curajosi pentru boxul dat in boturile acelor libidinosi care o proslaveau, o adulau si in dosniac o pupau cu evlavie, ca pe moastele sfantului hernie de la ombilic si din stinghie, fi-le-ar de scafarlie sa le hie, cu tot cu sinistrul cu care se inhăita, ce-o ajuta, asmutea si-o cocarlea, secretosul Codlea Firfirea! Ce parere au adulatorii, care si acum ii sustin subțiorii si intrecăpriorii acestei infractoare fatale, lingurindu-o cu osanale?!

Leon spunea...

Pana apare Hotararea in MO, mai dureaza !
Ar fi interesanta o statistica procentuala, cate dosare instrumentate de DNA in perioada condusa de L.C.Kovesi, s-au finalizat cu condamnari..!

Dan B. spunea...

Celor care nu cunosc activitatea nemernicei, le urez „bun venit” pe Terra sau „bună dimineața” și că, potrivit Țurcanei, ați adormit sănătoși, ați hibernat fiind ca morții și ați „făcut ochi” în aceste zile.
Este de dorit o informare, uneori asiduuă, înainte de a face aprecieri în orice domeniu.
Sau, poate, nu știți, ca și mine (eu doar mă prefac că n-aș ști), motivul pentru care procurorul general și directorul executiv al sRI sunt decorați de către guvernele străine. Se poate presupune că pentru favorizarea intereselor acestora, în detrimentul celor naționale?
Să nu uităm că dușmanii de aici au apărut ca „ciupercile” după încălcarea Constituției, a legislației naționale și a codurilor judiciare, gruparea ei de la Ploiești fiind avanpostul execuției politice, în beneficiul celor care au numit-o pe funcție.

Huhu Rezea spunea...

Asta nu e o hotarâre a ICCJ care se publică în MO.

Leon spunea...

Atunci, cand si cum aflam ca a fost redactata aceasta Hotarare a ICCJ..?

Huhu Rezea spunea...

Hotărârea se comunică doar părților, ca în oricare proces.
Noi o vom putea citi cănd va fi preluată de site-ul ROLLI.ro.

Iulian Mareș spunea...

M,
Ea ca ea ca este o toată, important este faptul ca niște măscărici au luat o nulitate de la un oarket ce anketa de 2 ani cine a furat 3 kilometri de la uscat și au pus-o în cele mai înalte funcții!
Cum ii zicea libidinoși ăla, cu aere de filozof Lazariuc (dex)? "SLUJIREA"! AHA...EA SLUJEA LA FBI și CIA!
Da prostului putere xa sa vezi cum întoarce o lume cu susul în jos!

Ein Stein spunea...

Nu e nicio coincidenta ca ICCJ a dat decizia tocmai acum cand Kovesi a declansat o ancheta impotriva Ursulei, cica coruptie de cateva miliarde de euro. Asta demonstreaza doua lucruri, unu, Codruta inca traieste in universul ei mic si distopic, doi, arata in toata splendoarea statutul de colonie, unde orice functionaras, de la Bruxelles, poate sugera orice, chiar si justitiei din colonie. Kovesi, probabil, cauta un inalt functionar sau politician, cu care sa dea exemplu, cum a facut din plin in colonie, numai ca ea nu a priceput, nu are cum, ca coruptia se afla numai in colonii, acolo trebuie cautat inamicul, ceilalti sunt perfect puri si cinstiti. Eheee, daca-l avea pe Coldea colaborator si reazem, ce de treaba mai facea.

Iulian Mareș spunea...

Nu va este greață de proști? Dar de cei ce consuma oxigenul aiurea?
Macar un Covid sa facă și ei, însă virusul are onoarea lui și nu se lipește de proști nativi, predestinat sclavi, mortificati, buni de nimic...!

Huhu Rezea spunea...

Nici nu era Luluța procuror european când a fixat ICCJ termenul de judecată.

M spunea...

@Iulian Mareș

Am un prieten care e cu USR și care îmi făcuse capul calendar cu cât de bun e Johannis și cum România se duce dracului dacă nu iese neamțul președinte.
Acum, evident îl înjură, îl acuză că a încălcat constituția, că a trădat. Am înțeles că la partid au primit sarcină să facă astea.
Ieri când ne-am întâlnit i-am dat un sul de hârtie igienică să se șteargă la gură. 😂

Din păcate una cum e kovesi spune multe despre noi ca popor. Au ieșit idioții să protesteze împotriva OUG 13 (dracu știe ce zicea aia) dar nimeni nu a ieșit în stradă împotriva abuzurilor clare și evidente ale acestei jigodii.

Huhu Rezea spunea...

M
Impotriva ordonanței 13 au ieși cei din noua clasă muncitoare corporatistă indemnată de patronii deranjați de Dragnia pentru impozitare

Șoimul spunea...

Cum rămâne cu Oprea că a avansat-o colonel? Nimic,nimic!

monteoru spunea...

Gresit.Nu Romania a trimis-o acolo ci ea s-a dus singura si pe picioarele ei.Eu unul nu cred tot ce se vorbeste la televiziuni.Poate cu exceptia Pro TV.Zic poate.Ati mai auzit ceva de Portocala?Realitatea Plus l-a reabilitat cu aportul uneia care a servit pe la Ponta si Dancila.Totul e manarie.
Observ din ce se vede ca DNA someaza ca in prezent in Romania nu mai exista coruptie.

monteoru spunea...

O sa ma injurati.Ce bine ca injuratura nu doare.Dragnea a taiat porc in cinstea ei.Ghita i-a pus la dispozitie podgorie.Chiorul i-a asigurat promovarea in functii.Nici altii nu au facut economie cu gandul ca pot fenta fara probleme.Uite ca nu le-a tinut.Ei au fost fentati.

monteoru spunea...

@Soimule-spre stiinta.Criticati degeaba pe Oprea si MApN.Nu sunt avocatul lor.Am avut la pregatire militara procurori si judecatori cand se facea pregatirea rezervistilor fara scoatere din productie.Te las pe tine sa-ti dai raspuns dece anumiti procurori si judecatori faceau pregatire militara.Una-i la pace alta-i la razbel.
Cere-i o consultatie lui Mares ca el le stie pe toate fiind si fost lucrator la DOMPI.
Alo ,provincia, don Mares.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@*Țoimul Patliei*: E treaba domniei sale, a mea este taman impotriva ei! Interesul (national) poartă fesul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Asa-i, @Monteoru, că singura si-a facut intrarea in Procuratura europeana, sprijinita de Muilă Plăvan, mamelucii @Rezist si ai dreptei cretine, care au facut ravagii ori de cate ori au detinut guvernarile! Fofoaia Cucuvaia, ce bine ca n-a stat la clocit niciodata in cuibarul din scorbura Brocuraturii sa-si cloneze si eclozeze un urmas aidoma stilului ei fascistoid, desi s-a avantat in numeroase amantlâcuri, relatate de presa de panarama in mod copios, astfel o sa-i chiară sămânța! Duca-se pe pustii de inharipată nocivă!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
dar ti-e rusine sa-i nominalizezi? Efectul de turma a fost cel mai evident atunci...priviti cum toti platitii sa instige dau cu râtul in KWI: Mandruța, Kirila, Oana, ziaristii lingai, sunt toti *Tabula Rasa-pe al caror creier se aseaza doar impulsuri sociale comandate nu analize proprii, insa USR le-a transmis comanda: ATAC!!!
*Cine nu a auzit de Raiffeisen?

Iulian Mareș spunea...

Cati politicieni UE curati cunosti? Dar cati arata cu degetul la altii?

Iulian Mareș spunea...

Asa, asa...ProTV, ea este miezul din dodoașcă, numai ca nu este nationala, cf acționariatului!
Viata si opera tiganului Portocala ma intereseaza putin spre decloc, intrucat in conditii asemanatoare oricand din 3 pictori poti face 3 procurori DNA! Seamana cumva cu actele de justitie din timpul Revolutiei franceze, care numai franceza nu a fost! Atunci era suficient un simplu denunt ca esti monarhist si Ghilotina avea un cap in plus de munca!

Iulian Mareș spunea...

Tataie....
Generatia mea nu a prins DOMPI (creia pot sa-i aduc acuze prin limitele-i actionale)
Pregatirea militarra a tinerilor admisi la facultate se facea printr-un program de instruire de 9 luni, existand si posibilitatea de a deveni mtr dupa facultate!
Pentru acordarea gradelor militare, cf instructiunilor acelor vremuri, trebuiau niste etape de pregatire practica si teoretica, numite convocari!
Cei gratulati de Oprea cu grade ori nu au facut armata ori li s-au acordat grade nemeritate, nestrabatand etapele pregatirii unui ofiter de si nu in rezerva! Clar?
Retine si nu fi kitra: nu am lucrat nici la mobilizare/completare, nici la regulamente si nici la personal!
*Majoritatea politrucilor inalti s-au aciuat dupa 91-92 la structurile la care faci referire: gomosi si prosti! intentionam sa-ti dau exempl cu un gl. 2**, Ultimul Mohican, pensionat prin 2013-2014, dar esti obraznic si nu meriti!

Mihai spunea...

De cand au debarasat-o in cel mai murdar hal pe Codruța care ținea lupa pe ei de nu aveau curajul sa semneze acte prin care sa fure banul public parca in Romania nu mai este corupție și parcă procurorii sunt mereu in concediu .Nu mai vorbesc de judecători care mai mult ii scapă decat ii baga unde le este locul.
Ce sa mai zic de medici si alti șmecheri.Trai pe vatrai cu mii de euro salarii si mită la plic pe măsură. Etc,etc...Se fura din greu peste tot banul public si politia ,justitia nu exista.Confiscarea extinsă propuse de Codruța nici pana azi nu a fost discutată în Parlament. Bani de pensii si salarii nu mai sunt.
Procuror precum Codruța mai rar in Romania .Ea pe stiinta si meritele ei procuror șef european ,sluga mafiei TT avocatul "cinstitului "Mitică de la Ligă si Berdei in procesul Digi Tv.
Se vede clar diferența de slujire.
Dar dacă asa-i plăcerea si pohta mafiei merită evidențiată de susținători.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Toti i s-au slugarit tortionarei, de frica bulaului slujitoarei Satanei: Azi cu ei manca, bea si se distra, chiar se si călărea la saltea, a doua zi ii aresta cu un sadism ca in fascism! Sa nu ne mire de ce inalta instanta i-a tras-o la clanță acestei nulitati fara importanta, culeasa de chiorul bahic si conflictual pentru interesul personal si numita tortionar sa-i bage la penal cu dosare fabricate odios pe oponentii politici care i s-au opus! Daca Parchetul european o s-o dea jos? Greu de spus!

Dan B. spunea...

Să nu-ți fie cu supărare, dar domeniul investigațiilor sale era preponderent axat pe partea adversarilor politici a celor care au numit-o pe funcții.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avyanic, Doamne, in ce lume traiesti daca Inchizitoarea asta sadica si scriminala o prweaslavesti? Ia sa ne zici noua cate dosare s-au finalizat in mandatul ei, caci dupa stiinta mea toate s-au achitat, fiind doar razbunari politice la comanda! Traiesti probabil pe o insula pustie sau in padure!

Iulian Mareș spunea...

Sigur...zi-i pe scurt: Slujirea!
Numai 1 di 1 mil pot crede asta...este ca și cum am crede ca de la hangar poți trece direct la șef Direcție proiectare aeronave multirol de generația a 6-a!

Iulian Mareș spunea...

Confiscarea extinsa a fost adusa în atenție de Monica Macovei, o altă gloabă de Slujire...externă!

M spunea...

Este pur si simplu ametitor cum unii pot sa ii ridice osanale acestei impostoare. La limita pot sa inteleg ca membrii gruparii infractionale din care facea parte sa se simta atacati atunci cand abuzurile si impostura ei sunt aratate, dar aomeni care nu au avut de castigat de pe urma ei????

Ea nu a "participat" singura la concurs! A fost "ajutata" sa obtina calificarea de care avea nevoie printr-o procedura complet ilegala!

Ma mir cum dumneata, avianyc, un om integru (consider eu) sunteti de acord cu obtinerea de grade profesionale prin frauda sau prin presiuni politice!!!!

Huhu Rezea spunea...

Doar drogații se uitau la emisiunile de #rezist ale lui Oreste.

Iulian Mareș spunea...

@M,
Stimate camarad, este de prisos să-ți reamintesc ca impostorii se atrag/adună/caută mereu...mereu, de aceeași parte a baricadei!

Iulian Mareș spunea...

În primul rand să vedem al cui nepot este lepra drogat-satanistă de Oreste...?

raul spunea...

Dragilor ,nu vi se pare ca dupa ce l-au bagat pe Dragnea in puscarie si dupa ce Luluta a plecat la Luxemburg ,a murit dom'le coruptia in Romania??Mai ales marea coruptie???Se lauda DNA-ul ca a prins pe unii cu mita 3 000 de euro pe la APIA Arad!!!De aia iau indivizii o caruta de bani????Se fura cu miliardele si ei o dau la cotita cu 3000 !Da' l-au infundat dom'le pe Dragnea,nu, inamicul europenilor!Bravos natiune!

M spunea...

@Iulian Mares

Totusi.... Cunosc un caz cu un subofiter care a fost facut ofiter avand o diploma de studii superioare recunoscuta in urma unei sentite judecatoresti in prima instanta (cam ca in cazul lui Kovesi). La recurs a pierdut si de a doua zi a fost facut subofiter si a trebuit sa dea inapoi o parte din banii luati in perioada in care a finctionat ca ofiter fara sa indeplineasca toate conditiile.

Chiar nu inteleg de ce nu suntem egali in fata legii? De ce tocmai cei cu legea in dinti, cu "justițea" 😁 cand e vorbe de ai lor, chiar daca sunt infractori ordinari, le gasesc scuze penibile!!!?

M spunea...

@monteoru

Am avut la pregatire militara procurori si judecatori cand se facea pregatirea rezervistilor fara scoatere din productie.

Da, domnule, dar madam kovesi nu a facut "pregatire". A luat prin frauda si gradul de colonel. O viata de nimic, o nulitate absoluta de o prostie monumentala (am avut "placerea" sa o ascult vorbindu-ne despre anticoruptie). E PROASTA DOMNULE!!!! PROASTA RAU!!!!! Un camarad a avut o curiozitate si a intrebat-o despre interpretarea unei spete. Madam kovesi a dat-o de gard de mai mare rasul (mai ales ca era un caz anchetat CHIAR DE DNA - vi l-am mai povestit eu... un ofiter anchetat pentru ca a primit "mita" un calendar, o agenda si un pix de Craciun ca pachet promotional). Ce sa mai spun?

M spunea...

Cine mama dracului se uita la drogatul ala!? Chiar nu ati vazut ca omul avea probleme?

spiritul lui Haret spunea...

Mares asculta la tataia care in armata Romaniei nu fost popa si dascal.Completarea cu resurse umane si economice la razbel nu-i pentru oricine.Asta nu se invata nici la AISM si nici la UNAp.E cooperare taica intre MApN si MAI nu e GP.Ai trait tu in viata ta sa alarmezi structuri ale MAI?Ciuciu.Tataie ,la Congo Brazzaville se intocmeau Planuri judetene de protectie civila si planuri de aparare a obiectivelor de importanta deosebita?Tot ciuciu.Ce ati facut tataie?Ori ati batut-o in cap asteptand sa vina partenerul strategic?Te-ai invartit,pisichere.Nu prea te-au inghetat bocancii in Cincu,Malina,Babadag,Vulpea,Creta etc.Nu ai fortat nici Oltul nici Siretul.Ce naiba facusi tataie prin armata Romaniei?Sa nu-mi spui ca ai dat examen cu mine in Valea Sapunului si te-am promovat ca-mi pun streangul de gat/Ca loctiitor sef de stat major mapa cui carai mapa?
Tataie,studentele nu executau stagiul militar cu termen redus.Vezi ca in centrele studentesti exitau asa numitele Catedre militare .Sef catedra militara,functie de colonel.Subordonate,ofiterese ,rele foc cu studentele.Fii sigur ca Luluta daca a terminat dreptul inainte de 1990 are grad de sublocotenent si e cel putin in evidenta CMJ sau de sector functie de domiciliu cu obligatii militare.La razbel tot Luluta si Portocala te calaresc.
Bravos natiune,ca m-ai determinat sa-mi dau drumul la gura.

Cezar spunea...

L.ai omorit pe m-Al
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Te bate la penzie..are 15.000 + 1000 de veteran
Doare in palarie...se da plin de cunostiinte teoretice
Practica iok

M spunea...

Dacă fură și noștri nu e furt, e "spirit antreprenorial". Cred că 80% din procurori fac parte din diferite organizații "rezist". Întrebă cineva pe bună dreptate, "de ce să am încredere într-un medic care a fost sponsorizat de Big Pharma?"
Eu întreb: "de ce să am încredere într-un procuror care a fost sponsorizat de Soros?"

Vezi cazul de la Constanța cu parașuta pusă procuror adjunct care nu are decât o calitate (în afară de aspectul de vampă): este o înfocată susținătoare a mișcării rezist. Cristina Beatrice Pitrop nu s-a remarcat cu nimic profesional, cv zero dar a inițiat și semnat petiția de susținere a infractoarei kovesi codruta și a postat fotografii cu noii săi sâni.

Ăsta e nivelul procurorilor din România.

https://www.qmagazine.ro/cazul-procuroarei-cristina-pitrop-parchetul-spune-ca-cv-ul-si-performantele-profesionale-ale-acesteia-nu-sunt-de-interes-public/

M spunea...

Fii sigur ca Luluta daca a terminat dreptul inainte de 1990 are grad de sublocotenent.
😂😂😂
Da, domnule, că ea a terminat dreptul la 16 ani, că doar e "slujirea" în persoană!!!

A luat gradul de colonel sărind peste toate celelalte. O plagiatoare ordinară, un procuror de provincie care a acceptat să pună cătușele la dispoziția unui bețiv ca basescu (nu i-ar murii mulți înainte).

Poate în mintea unora care au trăit cu nasul în țărână și au coloană de "ghiocel" una ca asta ajunge să dea ordine pe orice specialitate militară.

Respectul se câștigă iar în război "eroine" ca kovesi sfârșesc în primele zile cu un glonț în spate tras "din greșeală".

Ea merita gradul de colonel după ce, cum bine zice spiritul lui Haret, o vedeam, nu neapărat forțând Oltul, dar făcând, cu mintea aia a ei, activitatea unui colonel.

Bă, e proastă rău!!! Bă, da' rău!!!!!! Nici să închidă și să deschidă porțile unității nu o lăsam că cădea (sic!) dracului poarta pe ea! 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Da, la Oreste emisiunile cu drogatul se uitau drogatii, dar si betivanii! Eu, de prima data mi-am dat seama ca baiatul ala are ceva dubios in comportament, prea batea campii, apoi toti #Rezistii astia sunt pacienti la clinicile cu pasarele si colivii, asadar si admiratorii de ce n-ar si si ei niste pasarari cu stoluri la mansarde?!

Mihai spunea...

Citii după o zi de munca ca si relazare comentariile de pe aci .
Conluzia ,doar @ monteoru si @ raul cam cu capul pe umeri.
In rest ....foaie verde laba ...gâștii ...
Prin anii 85-88 (cam 2,5 ani) in urma unui accident medical stupid (revin cu explicatii in comentariul urmator ) la recomandare medicala am fost retras din aviatia pura si nummit prin cumul sef birou mobilizare al unitatii.
Il intreb pe @ Monteoru pe ce functii a incadrat in carnetul de mobilizare judecatorii si procurorii.Eu desi am intocmit noul plan al unitatii de mobilizare dupa noile instructiuni aparute care le-au abrogat pe cele existente nu am avut la vreo subunitate functii in Carnetele de mobilizare de judecatori sau procurori.
Am avut ca ofiteri rezervisti ,directori adjuncti ,ing,sefi ,contabili ,profesori ,functionari in diverse institutii iar ca si subofiteri maistri ,tehnicieni etc gradati soldati muncitori calificati si necalificati din divesse intreprinderi si institutii .
In acea perioada se desfasura pregatirea pe serii in unitate .
Singurul din activul de partid cuprins in plan erau secretarul cu propaganda de la judet si primarie. Ii invitam sa mai tina cate o conferinta politica la cate o serie de pregatire . Le completam livretul militar la rubruca pregatire la ei in birou. Ieseam de la ei cu cateva bonuri de benzina si aveam usa deschisa ori de cate ori aveam nevoie.
Aveam de toate la dispozitie si aduse acasa ,nu am facut un metru de coada la ceva.Le era frica de mobilizare la casa Poporului sau pe alte santiere.
Cand ma prezentam la fabrica cu teancul de ordine de chemare la pregatire tremura izmenele pe ei ,mai ales pe soferi. Soferi care transportau lapte ,smantana ,fructe ,legume ,carne ,branzeturi ,salamuri ,pateuri ,conserve de carne etc. La multi doar le luam livretul si ii scuteam de pregatire ,la terminarea seriei le dadeam livretul completat . In schimb oamenii pulsau cu de toate ,iar cand ieseau din perioada de pregatire contra cost asigurau cererea fara rezerve. Si ce calitate se facea atunci in Romania . La fel era si pe la munctorii industriali. Pe cati colegi nu i-au ajutat sa-si procure materiale si vopsele de antifonat Dacia ,materiale care dadeai cu parul si nu le gaseai. Ca sa nu mai zic de ulei ,si tot felul de alte șmelturi si materiale pentru masina si casă.
Conlucram indeaproape cu CMJ si-mi alegeam oamenii din rezerva dupa dorinte si necesitatile mele si ale celui de la CMJ. Vreau un director de la salam . Gata s-a facut ,peste o saptamana primeam fisa.
Cand am predat functia cel numit nu a vrut sa o preia. I-am zis ,mă nici nu stii ce pierzi ,o sa o duci mai bine ca si comandantul . L-am invatat toate jmecheriile si dupa un an mi-a multumit
A venit dec 89 si lucrurile s-au schimbat.
Are dreptate ,@ Monteoru , Mares o hahaleră inconstienta prin minister si nimic mai mult.

Iulian Mareș spunea...

Haret,
ceea ce scrii dumneata nu ma contrazice dar nici nu are legatura cu subiectul!
Daca nu stiai, afla ca magistratii nu mai au sarcini la mobilizare, asediu si/sau razboi, privind apararea, ei sunt Slujirea!
Acum ca lucrai mapa cuiva este o kestiune asa de tip cazon, ca expresie! La cam toate activitatile enumerate am participat ca executant sau in ekipe de control!
Nu pot da mari explicatii cu paractica dinainte de 89, insa iti spun sigur ca era nerealista, kiar exagerata! Nu stau sa-ti documentez...
*Ca sa-i raspund tot aici, Reîncarnatului, care crede ca fortarea este asa o plimbare cu o barca pe un rau, tu, avand mai multa experienta, explica-i ce inseamna Planul forțării;...macar asa, poate isi intelege si el locul si rolul!

In practica romaneasca unitati de parket si jedecatorii militare s-au infiintat de la D.I. in sus, sau pe Regiuni militare, care pot corespunde sau nu cu cele istorice!
*Numarul mare de posibili magistrati militari, din civili, pe langa cei actuali, ma conduce la gandul ca BOII astia ne considerau ori tradatori in masa ori neexecutanti ai ordinelor!
Insa, pe Idioata asta ati auzit-o vomitand ceva cand bugetul aparatii era 0,9% sau asta nu era un semn clar al slabirii capacitatii de aparare, independentei, inclusiv economice si suveranitatii ROU?
**Constat ca exista destui PROȘTI care aduleaza nulitati ridicate la patrat!!

Mihai spunea...

Ps
Trebuia să mai scriu si asta.
Cei din industria de aparare si cu functii importante in stat,etc erau mobilizați la locul de munca ,adică figurau la CMJ la MLM ( mobilizat la locul de muncă)

CEZAR spunea...

Pai eu decind va zic??
Dar va bate la pensie 15,000 + 1000 veteran de Congo...iti da mina sa tragi cu C/P pe aici sa pari dastept in capul tau ...:D

Iulian Mareș spunea...

Si tu esti prost?....Unitatile de justitie militara nu se regaseau, nu se regasesc la R, nici macar de Av!
De tont te si autodenunti? Nu am lucrat in acest domeniu nici inainte nici dupa 89, insa este pentru prima data cand citesc asa ceva....
Ce accident ai avut de ai fost ”retras” si de la mentenanță? Ai ramas fara un deget si nu mai puteai pune jamba dreapta la un avion de scoala?
*Prefer sa fiu ”inconstient” decat cititor al faptelor de coruptie din siguranta națională!...frumoasa ierarhie de valori...cine sabota era inconstient si hahalera?
***Daca ti-a trecut si halena alcoolica, sterge draku postarea ca ne faci de ras, măi BOULE!

Iulian Mareș spunea...

Referitor la LULUȚA!
Daca deskideti link-ul amețiți citind cati magistrati cel putin colaboratori ai securitatii sunt!

https://anchetespeciale.ro/securistii-care-stau-cu-mana-intinsa/?amp

Ein Stein spunea...

"Ieseam de la ei cu cateva bonuri de benzina si aveam usa deschisa ori de cate ori aveam nevoie."

"Pe cati colegi nu i-au ajutat sa-si procure materiale si vopsele de antifonat Dacia ,materiale care dadeai cu parul si nu le gaseai. Ca sa nu mai zic de ulei ,si tot felul de alte șmelturi si materiale pentru masina si casă."


Un hot si un infractor, de tanar, om de "dreapta" ce mai incoa si-ncolo si acu ne tine noua lectii de moralitate si cinste. Vai natia noastra.

Ein Stein spunea...

Mares, de ce sa stearga? Sa vada lumea cine ne tine lectii de cinste si moralitate.

M spunea...

Stați așa că m-a luat cu capu'
Cand ma prezentam la fabrica cu teancul de ordine de chemare la pregatire tremura izmenele pe ei ,mai ales pe soferi. Soferi care transportau lapte ,smantana ,fructe ,legume ,carne ,branzeturi ,salamuri ,pateuri ,conserve de carne etc. La multi doar le luam livretul si ii scuteam de pregatire ,la terminarea seriei le dadeam livretul completat . In schimb oamenii pulsau cu de toate ,iar cand ieseau din perioada de pregatire contra cost asigurau cererea fara rezerve.

Cine ne dă nouă lecții de integritate??? Cine e fan "anticoruption"????

Dar așa e lumea asta: hoții strigă "hoții" și cei mai mari susținători ai lui kovesi sunt și cei mai corupți (o dovadă clară că proasta nu făcea anticorupție cu jocuri politice).

Faptul că a venit beat la muncă se numește "accident medical"? Ca să fiu corect "alcoolismul" este o boală!

Șterge domnule comentariul că te faci de râs (iar). Abia începusem să te iau în serios și să te consider chiar în tip decent!

Iulian Mareș spunea...

Ein Știința,
Sa nu creadă lumea xa am fost toți niște șmenari...
La BOUL asta este un titlu de mândrie...
Ca sa nu spun ca UM aveau grad mic de completare la mobilizare..., și în niciun caz un Șef Birou OM/R.Av era marea sculă...nici în RAv și nici în legătură cu CMJ sau întreprinderile de stat sau private...
În plus ai mai auzit de ing./sing. Șef B.OM la un RAv? ...eu, în niciun caz...
Cred ca scrie ce a auzit la alții...El fiind doar COLABORATOR LA CI.

Mihai spunea...

Să te prăpădsti de râs nu alta. Mai bine ascundeti-va din mediul public ca va faceti de rasul curcilor.
Astea erau vremurile domnilor. Fiecare se descurca pentru el si familia lui cum putea pe acele vremuri. Cazarma ,cazarmă . Nomenclatura ,alimentatia publica si militianu alta viata.
Daca va spun că aveam ca rezervisti ospatari ,sefi de restaurante si unitati de alimantatie publica si bunuri de larg consum (TV color ,si tot ce se vindea prin programare sau pe sub mana)care după ce primeau ordinele de chemare prin curieri le duceau la prietenii lor militieni iar acestia mă cautau cu rugamintea de a-i scuti de pregatire pe respectivii. Hai mă ,mai ziceti ceva , că vă mai zic si eu.
Totdeauna alte militarul s-a impiedicat de un ciot si a invocat fel si fel de legi in timp ce ”ceilalti ” fentau tot si atunci si o duceau bine mersi.
Revolta lor a fost tot timpul atipica in raport cu relitatile.
Am tras acesta concluzie pe parcursul activitatii.
Dau un exemplu recent pentru o mai buna intelegere. O publicatie din Germania scria ”tancurile romanesti au lasat o dâra de ulei pe soselele nemtesti ”
Care credeti că a fost revolta militarii in comentariile de pe diferite forumuri. Nicidecum că acele motorizate au murdarit soseau si au fost nevoite a se imbarca pe trailere . Revolta militarului comentator a fost la general ceva de genul ,cum domnule si-a permis neamtul să scrie TANC in loc de TAB . Niste jeguri ,analfabeti ,etc
Asta era important si nu rusinea ca au murdarit soseau.
Hai sictir !
Apoi raspund pe rand impricinatilor in comentariile urmatoare.

Huhu Rezea spunea...

avia
Mereu ești cu fundul în sus? Bagă ceva cu osanale la Luluța lui Băse, lasă dârele de ulei, că și taburile nemțești muredăresc șoselele cu pământ dacă nu cu ulei.

M spunea...

Pai citind ce scrie avianyc despre abuzurile facute de militari .... incep sa cred ca militienii au fost niste ingerasi neprihaniti! 😂
Cine putea sa o laude pe kovezi decat un alt santajist?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

N-AI, tu ai fost BOU din născare sau asa ai evoluat...
Ia zi-ne noua ce aeronava ai zburat tu, la simpla?