Un produs Blogger.

marți, noiembrie 30, 2021

Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, îi bagă în simulări pe șefii instituțiilor militare, pentru echilibrarea pensiilor militare

102 comments

Noul ministru de finanțe a sesizat repede că din cauza unor pensii militare mari au fost neglijate pensiile mici care ani de zile nu au mai fost actualizate.
Cere ca ministri apărării și de interne să-i prezinte imediat simularile care să producă reechilibrarea pensiilor de serviciu.
Trebuie să facem o echilibrare pentru că sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”
Ce spera Crețuleasca când a grabit referirea la pensiile speciale și ce replică neașteptată a primt de la Câciu!
Referirea este în primele minute ale inregistrării  de mai jos, imediat după cuvântul introductiv al realizatoarei RTV













102 comentarii:

anonim spunea...

Caciu stie situatia de mult timp.L-am vazut de mai multe ori pe Realitatea TV (era invitat aproape permanent el si cu profesorul Peiu) unul finantist celalalt economist, facand referire la subiect in aceeasi nota.Omul e si informat din mai toate domeniilea e si "meserias"

Leon spunea...

"Deputatul PSD de Vaslui Adrian Solomon a fost propus de social-democrați pentru a conduce Comisia de muncă din Camera Deputaților.
Solomon o va înlocui în funcție pe deputatul USR Oana Țoiu."(ziare.com)

Mihai spunea...

La sfârșitul unui comentariu din tipicul anterior scriam ;

"Pensiile trebuiesc marite substantial . Ei stiu treaba asta numai ca îi incurca pensiile foarte mari umflate cu permisiunea legii. Cam greu de gasit solutia fara a produce victime in randul unor anumite categorii de pensionari".

Cam pe aici s-au învârtit vorbele ministrul Caciu .
Greu de gasit solutia dupa dezechilibrele mari între aceleași categorii de personal.

Simulări de la gulerati???!!! Simularea favorabilă cu eliminarea decalajelor nu poate fi decât ACTUALIZAREA la L153 cf anexei pt OPSNAp ,chiar si in trepte daca o fac.
Alta simulare din partea guleratilor ca sa echilibreze pensiile nu prea se potriveste.
Să vedem cu ce vin !!!!

Leon spunea...

Cornele, cu siguranta vei primi in ianuarie 2022 inca o pensie de 1200 de lei, plus o indexare a pensiei militare !
Poate este momentul sa se finalizeze si Pl x nr.199/2020 cu un raport comun al celor 2 comisii, un proiect care ar mai atenua diferentele mari intre pensionarii militari !

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Semn prost cu acest personaj.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Da, actualizare la valorile soldelor de funcție din Legea 153 pentru anul 2022 ar ajora substanțial pensiile militare mici si mijlocii și ar încetini creșterea pensiilor mari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pot calcula ei toata ziua, toata noaptea, nu fac ei ce ne-a dat uinicul Găbiță Oprea, si daca il aveam si acum numit la butoane, Doamne, Doamne, cam de prin Octombrie scapam de lipsuri, umilinte si de foame! Clocarimea mafiota, o liotă de hultani, pusa acum sa simuleze cam ce bani sa le dea la saracani, cand ei ne urasc de moarte ca hultanii cu croncani? Pui tu lupul plin de râie sa numere oile incarcati fiind la braie cu jungherile cu care ne-a jupuit pieile si-au pus sare? Ne trezim ca-n calculare iar apare cu 50% scazute in subterane pe sisteme criminale, ca eu doua Decizii blestemate le am calculate desucheate pe obtuze de-am ramas vibrand din buze si-am ingrosat randurile la tribunale, si tot sunt sarac si-n durligile cu găoacele tot goale si cu pensia pe nasoale! Eu gasesc si bine gabdesc ca trebuiesc acolo oameni cu spirit gospodaresc, trimisi de la Prim Ministru sa constate ei sinistrul din harțoagele cu care am fost praduiti cu proceduri care mai de care mai murdare la pensiile militare, ca pe mana lor sa lasi importanta simulare, asta inseamna clar ca iar ne sare, tot cu jale si la vale, șoșoiul printre picioare! Mai la ceanga parpales ca pun mana iar pe fes si-l trantesc haiducesc numai cand stau ca sa gadesc cu dracie ce-o sa fie si-o sa fie cu aceasta dichisită șmecherie?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, Doamne, onorabile Coane, Leoane!

Negritoiu spunea...

Din nou Solomon? Vai de noi.

Iulian Mareș spunea...

Punctele de vedere ale catorva demnitari formatori/initiatori sau avizatori!

A*
Punctele de vedere ale catorva demnitari formatori/initiatori sau avizatori!

1-”Ministrul de Finanțe - Avem o problemă cu pensiile militare, care nu au mai fost indexate de ani de zile
Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunță că Guvernul încearcă să facă o echilibrare a pensiilor care nu au mai fost indexate în ultimii ani. Cei vizați sunt pensionarii militari, mulți dintre aceștia având venituri mai mici decât alte categorii.
Noi 30, 2021 - 21:38
Ministrul de Finanțe s-a referit în special la pensiile, care nu au mai fost indexate de ani de zile.
„Există o problemă a pensiilor speciale care nu au fost indexate de ani de zile”, a spus marți seara, la România TV, noul ministru de Finanțe.
Câciu a mai spus că numeroși pensionari militari au pensii foarte mici în comparație cu alte persoane din aceeași categorie, pe listă fiind chiar și veterani din Irak și Afganistan.
„Trebuie să facem o echilibrare pentru că sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”, a adăugat Adrian Câciu, potrivit Digi24.
Modificările care îi privesc pe pensionarii militari vor fi făcute împreună cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Apărării Naționale.”
https://7media.ro/ministrul-de-finante-avem-o-problema-cu-pensiile-militare-care-nu-au-mai-fost-indexate-de-ani-de-zile

2-”Dumitru Coarnă, reacție la propunerile lui Rareș Bogdan: Deputatul PSD cere majorarea pensiilor polițiștilor și militarilor și aplicarea Legii salarizării
Dumitru Coarnă, deputat PSD și fost președinte al Sindicatului Național și Personalului Contractual din MAI, a declarat, potrivit Bugetul.ro, că va cere în ședința de azi a social-democraților să le fie respectate drepturile polițiștilor, jandarmilor, lucrătorilor din SRI, STS, SPS, dar și militarilor, profesorilor și personalului auxiliar din Sănătate.
Noi 22, 2021 - 14:48
Potrivit Bugetul.ro, deputatul Dumitru Coarnă va propune două teme în ședința de luni a PSD:
Respectarea Legii salarizării cu privire la Poliție, Jandarmerie, ISU, SRI, STS, SPP, precum și la profesori și personalul contractul din Ministerul Educației, și la personalul auxiliar din Sănătate.
Majorarea pensiilor militare (n.r. – polițiști, jandarmi, pompieri, militari, lucrători din SRI, STS, SPP) în 2022, cu rata inflației pe anul 2021 – aproximativ 8%.
„O să propun două teme: cu privire la salarizare – Legea 153/2017, aplicarea Legii salarizării, mai erau două trepte și ajungeam la închiderea legii. Când vorbim de salarizare, avem Anexa 6: Poliție, Jandarmerie, ISU, SRI, STS, SPP și personalul angajat pe bază de contract din această familie ocupațională. Vorbesc despre Ministerul Învățământului – profesori și personalul angajat pe bază de contract, auxiliarii din Învățământ – și vorbesc despre auxiliarii din Sănătate. Dincolo, medicii și asistenții au ajuns la o creștere de 100%, cum este prevăzută în Legea salarizării.
Sigur, voi ridica și problema pensiilor, pe Legea nr. 223/2015. Aici vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri, militari, lucrători din SRI, STS, SPP. Pensiile lor să fie indexate cu cel puțin inflația – aproximativ 8%. La inflația de anul ăsta fac trimitere, pentru că nici anul trecut nu au fost majorate aceste pensii și a scăzut puterea de cumpărare prin creșterea inflației. O să propun să fie majorate pensiile cu rata inflației din 2021. Pentru pensiile din Legea 223, atenție!”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.”

https://www.7media.ro/dumitru-coarna-reactie-la-propunerile-lui-rares-bogdan-deputatul-psd-cere-majorarea-pensiilor-politistilor-si-militarilor-si-aplicarea-legii-salarizarii?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Iulian Mareș spunea...

Punctele de vedere ale catorva demnitari formatori/initiatori sau avizatori!

*B

Iulian Mareș spunea...

Punctele de vedere ale catorva demnitari formatori/initiatori sau avizatori!
B

3-"Vasile Dîncu: Nu cred că pensiile din sistemul militar trebuie acordate pe contributivitate”
Senatorul PSD Vasile Dîncu, propus pentru a prelua funcția de ministru al Apărării, a primit miercuri, 24 noiembrie, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament. La audieri, acesta a lăudat instituția militară națională, a vorbit despre inechitățile din sistem în ceea ce privește pensiile și despre colaborarea cu NATO.
Noi 25, 2021 - 00:16
Aş vrea să spun că Armata României se află în acest moment în ceea ce priveşte modernizarea ca instituţie, prin decizii, pregătire profesională, implicare în societate, relaţii internaţionale, mult peste alte componente ale societăţii. Ne-ar plăcea ca întreg statul român să fie cel puţin la nivelul la care în acest moment se află instituţia militară din România", a afirmat Vasile Dîncu.
Acesta a vorbit şi despre implicarea României în NATO.
"E uşor să îţi pui insigna NATO la rever sau să scrie în CV că ai făcut foarte multe simpozioane sau ai fost la cursurile NATO, dar cred că pe noi ne defineşte şi ceea ce facem", a transmis senatorul PSD.
Potrivit acestuia, România are "atâta Apărare câţi bani" are.
Vasile Dîncu a subliniat că în privinţa achiziţiilor militare va trebui găsită o formulă pentru offset "funcţională", adăugând că în acest domeniu este nevoie de "mai mult curaj" la negocieri.
El s-a referit şi la nevoia de personal militar superior estimărilor.
"Au fost făcute într-o perioadă de pace acele estimări. (...) În Germania se discută că este nevoie de efective diferite, de un număr mare, dar e vorba şi de calitate, de alt tip de formare", a punctat ministrul propus.
Totuşi, a arătat Dîncu, "despre stagiul militar obligatoriu nu se discută în acest moment", deşi sunt ţări care abordează, în alte formule, acest lucru.
"Dar, nu este cazul la noi. (...) Nu cred că avem în acest moment analize care să ne spună că este nevoie de acest lucru. Este nevoie de o resursă umană mai diversificată şi mai bine formată", a explicat senatorul PSD.
În opinia sa, în prezent, există "un paradox" în ceea ce priveşte pensiile militarilor. "Avem foarte multe inechităţi în sistem", a menţionat Dîncu, care a completat că pensiile militare nu trebuie raportate la contribuţie.
"Nu cred că pensiile din sistemul militar trebuie acordate pe contributivitate, tocmai pe acest principiu că ei nu pot să facă alte activităţi în afară de această activitate şi statul poate să compenseze", a arătat sociologul, notează Ziare.com.”

https://www.7media.ro/vasile-dincu-viitorul-ministru-al-apararii-nu-cred-ca-pensiile-din-sistemul-militar-trebuie-acordate-pe-contributivitate?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Iulian Mareș spunea...

C-Punctele de vedere ale catorva demnitari formatori/initiatori sau avizatori!

4-”Rareş Bogdan a cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv cele ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorate de la 1 ianuarie 2022, dar şi creşterea vârstei de pensionare pentru respectivele categorii profesionale.
Conform surselor citate de Bugetul.ro, prim-vicepreședintele PNL a făcut o solicitare ce i-ar afecta pe angajaţii serviciilor secrete, magistrați, precum și pe foștii lucrători din Poliția Română și Armată.
Aceleaşi surse au dezvăluit că Rareș Bogdan a luat atitudine în ședința PNL-PSD-UDMR și a cerut ca pensiile de serviciu să nu mai crească din ianuarie 2022.
Totodată, Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din aceste categorii. Prim-vicepreşedintele PNL ar dori ca vârsta de pensionare pentru magistrați, polițiști și lucrătorii din Servicii să urce la 55 de ani pentru femei și 60 de ani pentru bărbați.
Mai mult, conform informațiilor sursei citate, Rareş Bogdan a intervenit în favoarea celor cu pensii de până în 2.500 de lei, cerând o majorare pe care acești pesionari chiar să o simtă în buzunar.
Sursa: Bugetul.ro”

https://www.7media.ro/dumitru-coarna-reactie-la-propunerile-lui-rares-bogdan-deputatul-psd-cere-majorarea-pensiilor-politistilor-si-militarilor-si-aplicarea-legii-salarizarii?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

5-”Nicolae Ciucă și Lucian Bode au cerut indexarea pensiilor militare și a celor speciale, odată cu creșterea pensiilor normale”

6-”Ministrul Muncii: Nu toți pensionarii vor beneficia de ajutorul de 1200 de lei pentru plata facturilor la energie
În situația de a nu beneficia de acest sprijin financiar sunt cei 900 de mii de bătrâni cărora le va crește pensia minimă la 1.000 de lei. La fel se va întâmpla și cu cei care, după 1 ianuarie, vor avea pensie de peste 1.600 de lei. Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, a explicat care este logica acestei măsuri.
Noi 28, 2021 - 12:33Actualizat: Noi 28, 2021 - 13:23”

7- Marcel Ciolacu, despre impozitarea pensiilor de peste 4000 de lei: „Vom vedea când se face bugetul, dacă este sustenabil şi este nevoie”

8-Si nu cel de pe urma, slavit in veci fie-i numele si neamul …. ****Adrian Solomon noul si totusi vekiul șef al Comisiei de Muncă!!!


Imi permit un singur comentariu referitor la haimanaua metrosexuala: se sta bine la Bruxelles pe 15-18000 Euro/luna dupa ce ai mancat tone de cacat si ai supt banii de la o televiziune evazionista? Oare cat timp va mai trece pana cand rahatul asta nu va afirma cu emfaza: Golful este jocul meu preferat, invatat de la bunici!....???
Dpv al meu asta nu-i decat un cosmopolit, un Turcanu fara fusta!...nu ca ea si-ar fi aratat diurn picioarele prin media...

Ionel spunea...

LA MULTI ANI ROMANIA ! La Multi Ani Stimati Camarazi !

Iulian Mareș spunea...

Happy birthday, Mr. President!

CEZAR spunea...

Probabil NU A VAZUT CUPONUL LUI MARES - DUBLU OSKAR si a altora ca el !
Si nu sint deloc putini !
Cind va vedea ii va trece !

M spunea...

@Iulian Mareș

👍 Foarte bună trecerea în revistă! Să nu ne uităm niciodată prietenii dar mai ales să nu uităm care ne sunt dușmanii!!!
A îți ierta dușmanii este creștinește, deci să se ocupe Dumnezeu de asta!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Dacă a vorbit de dezechilibre, fii sigur că a văzut și astfel de cupoane.

Leon spunea...

Cu siguranta d-ul Adrian CACIU urmareste si Comunicatele INS si a vazut ca in acest an sunt 4.600 de pensii din sistemul de aparare, la nivelul pensiei minime de 800 de lei..!!

Luc 3 spunea...

LA MULȚI ANI ROMANIA!LA MULȚI ANI ROMANI!

wolf spunea...

Contributivitatea militarului este data de coficienti acordati pentru;anii fiecarui grad purtat pe epolet,anii pentru fiecare functie avuta in activitate,anii (vechime)in serviciu militar ,conditiile de risc ale functiilor.

Cezar spunea...

...si un pork de 150 kg...asa cum au primit ..melitienii!
🤣🤣🤣😛😜🤪😝🤑

Barbat Vasile spunea...

LA MULTI ANI dragi camarazi,LA MULTI ANI ROMANIA, LA MULȚI ANI dragi romani.

luchy19 spunea...

Diferențele....! Vechime minima ,în serviciul militar pentru pensie militară de 15 ani?!
Greșit, total Greșit. 20 ani de vechime minimă în serviciul militar și minim 25 vechime totală. Aceștia să primească pensie militară......! Se activează din societatea civilă și după 15 ani de armată hop pensie militară. Incorect.

Iulian Mareș spunea...

Mulțumesc comentatorilor, mai puțin celor și prosti si harnici!
Acum kiar cred ca și Reîncarnare a devenit meserie!
*Padina, dacă faceai carte aveai 5 OSKAR-uri!...așa, betiv ai fost, tehnica pierderi, prost din plin, la GAZ și PUIE Metre!

Iulian Mareș spunea...

Bună concluzia!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Citez din topic :
"Cere ca ministri apărării și de interne să-i prezinte IMEDIAT simularile care să producă reechilibrarea pensiilor de serviciu."
Întrebare :
Ce însemană IMEDIAT ? ( o zi , o săptămână , o lună ?, )
Fără un termen clar , miroase a MIMĂ.

Iulian Mareș spunea...

Am cunoscut în carieră numeroși indivizi a la Rareș B.! Deloc prosti însă likele... Patriotard si de nimic nu a putut controla nici votul europarlamentarilor PNL împotriva moralei creștine și împotriva țării! Un refulat al TV care se considera politician și clitorisul PNL-ului! După Orban, Cîtu, Gorghiu, Toanta din Sibiu a venit rândul vorbarețului pe sticlă...
*Să mai adaug ceva: dacă acest guvern va eșua tot Iohanu va deconta!

Iulian Mareș spunea...

Oskat nu cred, însă i-au înmânat un Cezar! Este puțin mai prost, dar merge...

CEZAR spunea...

@/Mares ,
Lasi sa se inteleaga in stilul tau caracteristic...alunecos precum sapunul- ca tu ai ..caaarte muuulta !
Ciudat- prin tirg se vorbeste si se ride sanatos pe chestia asta , cum ca tu NU AI LICEUL MILITAR (sic) si mai nashpa , NU AI ABSOLVIT O SCOALA MILITARA DE OFITERI !
Pe cale de consecinta oricite studii pretinzi tu ca ai ..ITI LIPSESTE FUNDATIA SI TEMELIA..
Ca te-ai invitrit si ai facut rost de un teanc de diplome ...este Vax..cred ca intelegi !
Ca sa dau un singur exemplu si Hudrea este DOCTOR IN STIINTE MILITARE....!!

ifrim spunea...

@Leon.Militarii la care faceți referire la nivelul pensiei minime mai au și o pensie de la CNPP căci altfel nu se justifică cu ce s-au ocupat în perioada activă a vieții.Dacă au lucrat la negru,în străinătate,ori ca PFA,SRL,și-au plătit contribuția pentru pensii doar pentru 2h în loc de full time cu ce este vinovat MApNul?

Alexandru spunea...

👏👍👍👏

Leon spunea...

@Ifrim, la acordarea pensiei minime se aduna toate veniturile si daca au sub 800 de lei, se acorda diferenta !
Probabil ca majoritatea sunt pensii de urmas( sotie, copii etc.).Pot fi si militari SGP pensionati pe caz de boala cu vechime mica !

Leon spunea...

De exemplu, in luna noiembrie CNPP avea in plata 336719 pensionari cu pensia intre 501-700 lei, astfel:
- 175653, Limita varsta
- 90, Anticipata
- 2192, Ant.partial
- 5565, invaliditate
(grad 1 +2 +3)
- 103164, URMASI
La fel si cei 4600 din
SNAOPSN..!

Cezar spunea...

🤣🤣😛😛😜🤪😝🤑

M spunea...

@Leo

Cum am mai avut onorea să vă informez, simulările, pe diferite variante au fost deja făcute (eu știu de varianta cu 10% dar ar fi absurd să nu credem că s-au făcut și pe alte procente)

Unknown spunea...

Va plangeti, va smiorcaiti, dar la protest stati in casa si va uitati la tv. Halal luptatori viteji!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Laleaua neagră spunea...

Vor tergiversa in continuare cu.. Comisii simulari dezbateri etc... Si vor trece 2~3 ani si se shimba guverne si tot asa si tot asa si multi vor iesi pe cale naturala cum a zis Boc....

m.m.m. spunea...

Care-s pensiile ,,mari"...si care sunt cele ,,mici"..raportate la grad,functie,vechime..!? Care domnulee!?caree .ca vad ca multi uita cat,unde si ce au lucrat!?

Iulian Mareș spunea...

Mr. Petre Padina,
ți-am mai zis insă tu si cu inca 2-3 nu intelegeti sau intelegeti partial:
1-nu scolile enumerate de tine...(LM si Scoala militara) sunt singurele definitorii kiar daca si eu le-am absolvit! ... mai multi colegi au confirmat asta, avand profesori, ofiteri instructori comuni! Desigur, tu un aerian sustii contrariul si bine faci; astfel demonstrezi ca nu tii minte! Nu am fost șef de promotie insa am fost foarte meticulos si aplecat si am continuat invatarea si dupa absolvirea sublimei tale scoli militare cand altii aveau alte preocupari! Am testat zeci ca tine si am fost uimit, apoi am facut scoala cu ei si au priceput! Am mai multe garnizoane la activ intrucat eu am inteles altfel cariera; ultimile 2 functii le-am castigat prin concurs scris si practic! Tu ce pozitie ai obtinut astfel? Am invatat unele lucruri singur, din ambitie; ca si tine, am avut si greutati si familie si copii! Si eu am avut șefi mai prosti si altii foarte pregatiti, pt ca asa este oriunde! Parcurge tu lungul trum de la Cp la B, CA, CFA si SMG si atunci vei intelege ca nu poti razbate fara scola militara si studii superioare aprofundate...., insa tu tine-o ca mațu-gaia crezand ca esti amuzant! Nuuu! ... esti un amestec de mizantropie si ura fata de scoala si cei care au facut ceva mai mult ca tine! *Ce ar fi ca eu sa contest generalii actuali, pe care i-am cunoscut in activitate, ei fiind mai tineri?
In concluzie, nu am kelie si nici ruginituri prin bucatarie...! :))

PS:
1-ai cerut date despre absolvire la institutiile de invatamant militare si/sau civile? NU? Cere si apoi scrie prostiile pe care tot le repeti din limitarea gandirii tale!
2-faci urmatoarea afirmatie nefondata: ”Ca sa dau un singur exemplu si Hudrea este DOCTOR IN STIINTE MILITARE....!!” ....nimic mai fals! Nu este! A fost doar inscrisa, a publicat cam 2 articole pe tema (am avut rabdarea sa le citesc) si gata! Daca ai fi spus cine a fost generalul care a exclus-o, in apogeul epocii basesciene (tine minte asta), ei atunci stiam ca esti documentat!
3-Nu iți scriam acest PS, insa am dorit sa-ti punctez superficialitatea-ți caracteristica...., mai ales cand ti-am spus ca știu destul de bine 2 dintre fostii tai sefi (Ștefan și Roman).

Paul Puiu spunea...

Nu am nimic cu nimeni, sa egalizeze la toti pensiile dar si sa dea si salariile compensatorii la cei trecuti in rezerva dupa data de 15.08.2017, daca e sa fim corecti si sa numai urmărim numai interesele unora!!!!

Sorin spunea...

@unknown
Pentru militarii din categoriile de forte si genurile de arma e corecta afirmatia/opinia dvs. Dar pentru a putea încadra IT-isti, vorbitori de limbi rare, dialecte, etc, in alte sisteme decât FA, nu prea ai alta solutie

Iulian Mareș spunea...

Oare kiar asa sa fie?

Se zvoneste ca militarilor care au ocupat functii ce nu au legatura cu pregatirea pentru lupta, pentru acea perioada li se vor calcula acele stagii ca fiind stagii civile, conform L263-fara drepturi de pensie militara de stat. Asa ca nenea Petre, pentru perioada 1990-1998 (anul ejectului),cat ai fost brigadier de CAP ia-ti adio. Ti se va indeplini visul de a primi pensie pe contributivitate!

luchy19 spunea...

Compensatorii ? Nu cumva s a încheiat acordarea acestora în fapt în 2011, de atunci pana în 2017 s au tot amânat, dar posibil pentru cei pensionați pe legea veche, pana în
2017, să îi primească

VIOREL spunea...

Aşa se aude. Perioada în care ofţerul, subofiţerul, a activat la mină, casa republicii sau la alte activităţi în economia ceauşistă se şterg din vechimea militară.

Leo spunea...

Păi Câciu ne spune de simulări pt. ECHILIBRAREA cuantumului pensiilor , nu de indexarea lor ............
Își râd gulerații de ei.
Câciu trebuia să le dea termen de maxim o săptămână pt. ai fi prezentate simulările.
E MIMĂĂĂĂĂĂ !

Sorin spunea...

Cred, nu sunt sigur, că militarii care au activat in mina, casa poporului, canal, transfagarasan făceau parte din unități militare detașați la obiective. Cred ca zvonul se refera la cei care au fost numiți pe funcții în întreprinderi, cum era Electronica, ..... aveau salarii f mari, civile, si lucrau în acord global...de unde și pensiile mari

Brenda spunea...

In doua săptămâni se va finaliza bugetele pentru anul 2022. Deci vom afla ce vor face și cu pensiile militare .

Huhu Rezea spunea...

Sorin
Erau sperieturi băgate cu dedicație...dar d-ta vrei să-ltemini pe Buzescu.

Huhu Rezea spunea...

Excelentă precizare!

M spunea...

#Leo

Eu un fel de echilibrare. Dacă indexezi cu 10% iar apoi iei înapoi 10% pentru ce depășește 4.000 de lei se face un fel de echilibrare, adică, procentual, pensiile mai mici cresc mai mult (sau în valoare nominală indexarea nu mai este atât de mare pentru cei cu pensii peste medie).

Iulian Mareș spunea...

Iubi....
Vino în Malta! Am barca cu motor, casa modernizata recent, scule de pescuit, transferam Leul în Euro și inima largă...
*partea mea este 3340€ și ... cu ce mai vii tu aruncam în mare peștele sub 1 m!

micutzul spunea...

Din Câciu și Ciucă să nu ne alegem cu ...ciu-ciu....

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

@/Mares dublu Oscar !
Nu le nimeresti deloc
Cît am activat acolo..unde se preconiza infiintare u unui Batalion NATO..aveam titulatura de Comandant Batalion I.Mc...sic
Si nu am activat 8 ani cum eronat prezinti tu..ci doar vreo 6 luni..luarea cazarmii in primirep..de la trupele de CFR..care se desfintasera..etc
Apoi ..cu inflatia de academicieni..au inceput astia sa sara la Cap...pentru functie..de pe tot teritoriul tarii !
Nb
Ai reusit..doar ai scoala..sa calculezi cam cu cît te barbieresc astia?
As fi ferice sa stiu ca ce colecteaza de la tine pune la Mine!
Conform Plx 199..Tu colonel functie..Eu Lt.col....sîntem foarte apropiati la pensia minima de baza
Sa nu.ti bagi unghia in gît...Oskarul..il vei restitui..e furaciune curata🤣🤣🤣🤣🤣😛😜🤪😝🤑

Iulian Mareș spunea...

Padina...numai prostii scrii...
Dacă pana acum ți-ai luat-o în anus, de ce nu îți place și în Puie?
Te pupă Horvath, cineastul!
PS: când am vorbit cu Ștefan de tine si-a pus mâinile în cap:...UFFF! ..oare de ce?

Iulian Mareș spunea...

Și Padina nu vine, căci fără el viata e pustie?

Brenda spunea...

ATI APARUT, HAI SA VEDEM ,CA DEJA AU UNCEPUT SA FOARFECE PE LA REALITATEA. CUI SA MĂREASCĂ PENSIA SI CUI NU ,SPUN SA NU LE MAREASCA ALIRA DIN PRIN BIROURI.... VEDEM DKE TEHNOCRAT. CU CE NE ALEGEM

Cezar spunea...

MaKiSS
Ai tai sînt ..Falcoaie...Zdrongaru...etc
Astia sînt..Ai nostrii🤣🤣🤣😛😛😛
Mai vezi tu..CiuCiu ciuKKlata MoKKa in B.C

Arfy spunea...

Mareș, ai un stil de meseriaș în dezinformare! Oi fi lucrat în sistem?

Cezar spunea...

Eu am o dorinta la care nu renunt..
Ce.i barbiereste lu "Mares dublu Oskar"..sa puna la mine....🤣🤣🤣😛😜🤪😝🤗

Iulian Mareș spunea...

Brendan,
Am scris eu cine este Pro și cine Contra!

Brenda spunea...

Sa vă audă al de sus dar cei din MAI ?

Viorel spunea...

Multă sănătate domnule tehnocrat. Sper ca și dumneavoastră ca factorii decidenți să fie de partea marii majorități a pensionarilor militari.
Legat de Sf. Nicolae să nu pățim ca (Ion Creangă / Amintiri din copilărie): „În altă zi ne trezim că iar vine părintele la școală, cu moș Fotea, cojocarul satului, care ne aduce, dar de școală nouă, un drăguț de biciușor de curele, împletit frumos, și părintele îi pune nume Sfântul Nicolai, după cum este și hramul bisericii din Humulești… Apoi poftește pe moș Fotea că, dacă i-or mai pica ceva curele bune, să mai facă așa, din când în când, câte unul, și ceva mai grosuț, dacă se poate…”

Brenda spunea...

Fiți mai explicit .

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😛😛😛😛🤐🤨😝🤑
Pentru Tine neam de Atila si "Mares dublu Oscar"..victorie in Parlament
S.A VOTAT LEGEA PORCULUI🤣🤣🤣🤣
De acum veti trai si voi in siguranta
Si nu o sa va mai dea laturi la masa de prînz🤣🤣🤣😛😛😜🤪😝🤗

Cezar spunea...

@Brenda..amanta lu Mares...
Îi expulzeaza in Tenerife....🤩😍😍

hankook spunea...

Aceiasi pacalici care se intrec in glume gen clasa pregatitoare...nu renunt sa urmaresc blogul pentru care are si informatii ok, dar pe cei care polueaza inutil i-as varui in cerul gurii !

Brenda spunea...

Cezar cum e cu amanta?

Mihai spunea...

Posibil ca de data asta de Kokarda prezidentiala să se fi ocupat Jandarmeria si nu Protocolul de Stat.

Iulian Mareș spunea...

Adică nu Dana Dinu, tot din Sibiu?

Iulian Mareș spunea...

Ce, nu mai poți creste decât 5 Cezari?

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Bine ca l-ai sters, nu prea bate cu cel postat la Mos Alecu:
"Burebista 02.12.2021, 17:46
Contează cum este corect sa se aplice indexarea nu cine o face...
La CPS MApN au inventat și un brut fictiv care nu era prevazut nici în legea 223 nici în oug 59 sau 114 din care opreau un impozit fictiv rezultând pensia netă plafonata în plată....
Abia după ce iccj a dat o decizie prin care i au obligat sa aplice corect legea au început ca treacă pe taloane pensia brută reală, impozitul real, pensia în plată plafonata... Dar diferența dintre pensia netă rezultata după impozitarea și pensia în plată nu apare nici la mapn pe talonul de pensie...
Sa scrie acolo negru pe alb Reținere conform oug 59, 114 sau art 60 din Legea 223... Sa vadă omul ce sume se întorc înapoi la bugetul de stat. La mine diferența e cam de 2600 lei net pe lună... Cam cât 2 pensii d'ale lui Cornelius Ifrim.."

Huhu Rezea spunea...

Dacă operezi cu două tipuri de cuantum net, unul rezultat din media soldelor/salariilor nete corespunzătoare soldelor brute și altul rezultat din scăderea impozitului și în viitor și a CASS-ului din plafonul cuantumului brut calculat potrivit articolelor 28-30 și 108 din L 223/2015 și L 80/1995, atunci trebuie să te supui si sensului juridic al sintagmei " pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei" adică pensia neta în plată nu poate fi mai mare decât media soldelor nete din baza de calcul, dar poate fi egală cu aceasta dar si mai mică.

Burebista spunea...

Acolo era vorba despre altceva..
La CPS MApN existau 2 pensii brute la cei pensionați după oug 59. O pensie brută reală cea calculata normal ca și înainte de 15.09.2017 și o pensie brută fictiva mai mica care după impozitare sa dea netul plafonat???
Deci ăștia luau și diferența aceea dintre pensia normală și fentau și statul votând un impozit pe pensie mai mic... Sau poate virau 2 impozite.. 🤣
Sau îl virau pe cel Mare și treceau un impozit fictiv pe talon..
.
Ceea ce este important de reținut ca pensia brută calculata după 15.09.2017 este reală, impozitul este real, chiar dacă în buzunarul sau pe cardul pensionarului ajunge numai pensia plafonata la netul avut.. Sumele bugetate pentru toate pensiile militare sunt cele brute nu cele nete. Și apoi se întorc la stat impozitele plus acele sume reținute pensionarilor de după 15.09.2017 care nu sunt mici... De aceea în ultimii ani de la cheltuieli cu asistenta sociala s au întors la bugetul de stat sume importante. Se va întâmpla și anul acesta.

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
nu pouteam lucra acolo, intrucat Cretinul Reincarnat imi atribuie cu greu ...cel mult 8 clase! Fata de el, Cu LM la baza + 3 ani...

Iulian Mareș spunea...

Da, mai Padina, ce mi-a barbierit iti pune tie, caci asa ai scris.... :))

Leon spunea...

@Bure, asa este !
Pe site-ul MApN este afisat ,,Situatia platilor efectuate in primele 3 trimestre ala anului 2021,, si comparand cu Bugetul acordat CPS pentru aceeasi perioada, se constata ca au ramas 200 mil. lei (6,1%) necheltuiti, reprezentand probabil diferenta de impozit intre Netul celor 2 pensii !

Leo spunea...

Solomon după ce a măcelărit pe mână cu gulerații PLX 199/2020 , a cerut aviz de la guvern tocmai ca să se întîrzie la nesfârșit această inițiativă. Iar guvernul orban și câț a făcut jocul lui solomon.
În prezent , guvernul ciucă perpetuează metoda predecesorilor privind PLX 199 deși gulerații lui ciucă dădeau vina pe guverne pt. blocarea PLX-ului.
Să vedem zise orbul !

M spunea...

Stați liniștiți că raportul CC o să fie invalidat de instanță!

valica spunea...

DE CE MAI EXISTA LEGI, DACA TOTUL ESTE UN GHIVECI SI NIMENI NU LE RESPECTA ???Articolul 26
Ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în rezervă și în retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistență medicală și medicamente în condițiile art. 23 alin. 1 lit. a) și au acces la cercurile militare, casele de odihnă, sanatoriile, căminele de garnizoană și alte amenajări recreative sau sportive, beneficiind de înlesniri stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale.
De aceleași drepturi beneficiază și ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în rezervă și în retragere, foști pensionari militari de invaliditate datorită unor accidente în serviciu ori unor boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor militare, care ulterior au optat pentru pensia din sistemul asigurărilor sociale de stat.
Membrii familiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, pensionari militari, beneficiază gratuit de asistență medicală în condițiile art. 23 alin. 1 lit. a). CINE A INITIAT IDEEA INTRODUCERII LA PENSIILE PESTE 4000 DE LEI A CASS?? NU NUMAI CA ESTE DISCRIMINARE DAR ESTE SI ILEGALITATE . UNII SUNT MAI MILITARI CA ALTII SAU DESPRE CE VORBIM ???

Huhu Rezea spunea...

Leo
Sovaială a trimis PLx 199 la reavizare, nu Solomon?

M spunea...

@Valica

Poate fi ilegal dacă atunci când se dă legea nu se abrogă articolele incidente contrare din alte acte normative.

Discriminare ... Să nu mai rostiți cuvântul ăsta! Eu cu totul și cu totul altceva decât crede poporul român. Eu vorba de persoane aflate în aceeași situație juridică dar cărora li se aplică un tratament diferit. Nu e cazul!

Leon spunea...

Solomon, de bine de rau, a finalizat Raportul preliminar la Pl x nr.199 inca din mai 2020( in colaborare cu guleratii MApN !), iar Sovaiala la pus la dospit !
Ar fi culmea ca Presedintele Comisiei de Aparare din CD, adica, Ctin Sovaiala( NEAFILIAT !) sa ceara din nou pdv noului Guvern, adica lui Ciuca ..!!

Leon spunea...

https://ancmrr.ro/comunicat-nr-7-din-02-12-2021/

luchy19 spunea...

Da, unii sunt mai militari. Ofițerii superiori au pensii foarte, foarte mari cât și salarii când sunt activi în comparație cu plt.adj.pr. În raport cu sgp ii sunt la doar 1000 de lei mai jos această categorie de militari, domnii merg la 7000 lei diferențe

Leon spunea...

"Rqeporter: Bună ziua, domnule ministru! Voiam să vă întreb dacă va exista o nouă lege a pensiilor care să fie aplicată poate mai devreme de 2023, dacă se discută asta acum în guvern?
Marius Budăi: După cum știți, prin PNRR s-a prins o consultanță pentru o nouă lege a pensiilor sau pentru Legea Pensiilor și Legea salarizării. În programul de guvernare, noi nu vorbim de o nouă lege a pensiilor, noi vorbim despre modernizarea Legii Pensiilor actuale și, cu siguranță, dacă vom găsi lucruri care trebuie îndreptate în lege, este un lucru, este un aspect foarte bun şi îl vom pune în aplicare."..!

Iulian Mareș spunea...

De ăia mai toți ce făceau armata la GAZ nu a spus nimic?

Mihai spunea...

@ Leon
Noua lege a pensiilor aplicată pe coloana sonoră a hăulitelelor oltenesti ; Hău uu ,hău uuu,hău
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Cezar spunea...

Cartea baaa...vorba lu "Mares dublu Oskar"

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Ave Cezar. Ai dreptate don Cezare. Cartea firar mama ei de carte. Nu-l mai critica pe domnul Mareș pentru Oskar. Pune mâna și citește, citește cartea de CITIRE pentru că mai nou prin derogere de la lege (doar pentru tine Cezare pentru insistențele / comentariile plictisitoare despre Oskar) anul acesta ai fost propus pentru acordarea unu-i Oskar. Singura condiție este să știi să citești corect Abecedarul limbii române. Vezi că o să fii chemat la CMJ pentru detalii. Să nu te sperii pentru că nu te cheamă la mobilizare. La mobilizare este chemată doar elita pensionarilor.

M spunea...

@Leon

Ghinea Slinosul ne-a lămurit că el a băgat procentul de max. 9.4 din PIB, că asta include și pensiile speciale și că UE ar fi vrut să fie chiar mai mic.
A mai spus că pe el nu îl interesează că media europeană e pe la 13%, că așa s-a decis și că nimeni, niciodată nu mai poate schimba.

În realitate a acceptat să înghețe pensiile din mai multe motive:
- să creeze presiune pe desființarea pensiilor militare (care, după el, sunt prea mari),
- să aibă mai mult spațiu bugetar pentru proiectele aiuritoare și acceptarea în PNRR a firmelor de casă ale USR.
Practic, în stilul jegos al tinerilor usr-iști, Ghinea Slinosul a sacrificat bătrânii (cu gândul că drogații lor oricum mai au mult până la pensie).
Veți spune: și 9% e bine. Da, dar UE nu are treabă în tratatul de aderare cu procentul pe care îl alocam pensiilor. De fapt nu am auzit de altă țară care să fi acceptat clauze atât de umilitoare!

Pericolul mare pentru USR este o renegociere a PNRR pentru că asta ar duce la reducerea fondurilor alocate pentru "consultanță" și a celor pentru proiecte "cu dedicație". 🤬

luchy19 spunea...

Carte baaaa......se vede la vârf, dacă înțelegi, cata carte a acumulat domnul ce nu poate avea coerenta.....și are atâtea stele Rușine

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Pe 06.12.2021 că se leagă cu ce a spus T2.