Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 30, 2023

Incheiere a Tribunalului de sesizare a CCR cu exceptii de neconstitutionalitate vizand OUG 59/2017 si art.84 din OUG nr. 114/2018

3 comments

 Din continutul Incheierii ne dam seama ca reclamantul a aplicat in buna masura orientarile date de HR pe acest blog in privinta procedurilor de urmat pentru sesizarea CCR.

Este foarte bine ca o incheiere cu un asemenea continut ajunge pa masa judecatorilor CCR.

Este regretabil ca instanta nu a identificat corect obiectul actiunii principale, retinand ca reclamantul ar cere si eliminarea plafonarii cuantumului net al pensiei militare, el. fiind pensionat inainte de 15 09 2017. Oricum, asupra constitutionalitatii plafonarii CCR s-a pronuntat de mai multe ori.

Nici instantele nu realizeaza ca actualizarea pensiilor militare si plafonarea lor la netul bazei de calcul sunt doua operatiuni care pot subzista, nu se exlclud. Nu era nevoie sa elimine ACTUALIZAREA ca sa introduca plafonarea.

Instanta care admite o cerere de sesizare a CCR este obligata sa se pronunte in legatura cu exceptia, dar CCR nu este obligata sa tina seama de opinia instantei.

Pacat ca reclamantul a ametit instanta cu referiri la legile organice si la ordonantele de urgenta neaprobate de Parlament, pseudo-argumente usor de demontat de CCR.

Public documentul cu titlu orientativ pentru cei care doresc sa-si recupereze pierderile din dreptul de pensie pe calea contenciosului constitutional. 










3 comentarii:

Claudiu Marin spunea...

B V
00:12 (acum 8 ore)
către eu

Guvernarea trecută spunea că pierdem miliarde dacă nu se rezolvă problema pensiilor special. Apoi au spus că se pier 3,4 miliarde. Acum domnul prim-ministru Ciolacu vorbește de 1,4. Oare cât o fi în realitate ? Dacă CCR nu dă Decizia pe 05 octombrie, mai are timp de o amânare de 14 zile pentru că se apropie 01 noiembrie cum afirmă domnul Ciolacu. Poate atunci vom înțelege care a fost motivul nejustificat al acestor amânări.

România pierde 1,4 miliarde de euro dacă nu rezolvă pensiile speciale până la 1 noiembrie. Ciolacu: Suntem un pic presați de timp.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Interviurile Digi24.ro, despre pensiile speciale, că până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR.

Dacă nu este adoptată legea, vom depune cererea de plată numărul trei fără închiderea jalonului, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro, a precizat șeful guvernului. „Ultimele negocieri pe care le avem, mai sunt trei lucruri de negociat, sunt unde ne încadrăm cu calculul, ce luni se iau în calcul când se calculează pensia magistraţilor. Ştiţi foarte bine că a fost pe ultima lună.

Vă aduceţi aminte că a fost un procuror general care a ieşit cu 120.000, că şi-a pus toate veniturile într-o singură lună? Procuror general al României, să faci o şmecherie să îţi pui toate veniturile în ultima lună, să ieşi la pensie cu 120.000. Nu există măgărie mai mare pe care să poţi să o faci faţă de un popor întreg, după ce ai fost procuror, tu împărţeai dreptatea”, a spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că „este această negociere, iar ultimul draft a fost trimis de Ministerul Justiţiei acum 48 de ore”. „Aşteptăm răspunsul Comisiei, unde este linia roşie unde ne putem încadra, să facem amendamentele şi să le trecem prin Parlament”, a arătat premierul Ciolacu. „Sunt ferm convins că va fi atacată din nou la CCR şi aşteptăm pe urmă decizia CCR.

Toate aceste lucruri trebuie să se închidă până în 1 noiembrie.

Din punctul meu de vedere solicitările Comisiei sunt de bun simţ şi cred că pot fi respectate. Dacă dorim să rămână cu pensiile şi cei care nu sunt acum în sistem, poate nici nu s-au născut, dar ne gândim să ne ducem până în 2080, eu cred că e un pic cam mult.

Eu cred că Comisia a fost corectă şi a venit cu nişte propuneri total de bun-simţ”, a explicat el. „Noi până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. Suntem un pic presaţi de timp. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea acestui jalon, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro. Poți să rezolvi și după 1 noiembrie, că ai șase luni. Oricum, plățile se fac în lunile februarie, martie”, a mai arătat Ciolacu.

Raspuns
Pentru cei care si-au trucat baza de calcul a pensiei, aceasta nu se putea face fara complictatea serviciilor financiare din unitati. Cred ca si in domeniul pensiilor militare sunt astfel de situatii.
NU trebuie sa se vaicareasca nimeni pentru astfel de infractiuni! Legea ofera prin art. 65 posibilitatea revizuirii din oficiu a deciziilor de stabilire a pensiilor, numai vointa sa existe. Nu e nevoie de proces ci doar de constatarea ilegalitatii constituirii bazei de calcul.

Claudiu Marin spunea...

Rugam clarificari de la dl. Budeanu! De ce actiune la Tribunal pe "asigurari sociale" si nu la CApl pe Contencis administrativ? Si daca e mai ok la Tribunal, e necesar sa urmam procedura prealabila la CSP MApN?

Multumim,

MihaiF35
Răspuns
Eu cred ca motivul este taxa judiciara în contencios administrativ.

Claudiu Marin spunea...

Domnu Claudiu
ASTA ESTE FOARTE TARE , SI MI A PLACUT .
,, Nu este nevoie de proces ci DOAR de o constatare a ilegalitatii constituirii bazei de calcul ,,
Cunosc aproximativ toate măgăriile din MApN care au dus la FABRICAREA ILEGALA A BAZEI DE CALCUL .
AICI ESTE PUNCTUL CHEIE UNDE TOATE PENSIILE TREBUIE CERCETARE ,ANALIZAT FIECARE DOSAR SI SUNT 100 % ca 50 % dintre dintre toți pensionarii militarinau umblat cu golanii plecând din BIROUL PERSONAL de unde s au fabricat aceste magarii SI TERMINAND CU FINANCIARUL și respectiv Comandantul care au contribuit enorm la infracțiunile comise .
BAZA DE CALCUL ACTUALA TREBUIE SA DISPARA SI STABILIREA UNEI NOI BAZA DE CALCUL CU REALITATEA SI NU GOLANIILE DE PRIN MEMORIILE PERSONALE .
VOI INTREPRINDE ORICE MASURI IN VEDEREA INTOCMIRII UNEI NOI BAZA DE CALCUL DE UNDE SA DISPARA :
SPORURILE NESIMTITE
FACILITATI GOLANESTI TIP OSKARURI SI ALTE NAGARII
PRIME DE STAT PE SCAUN SI STAT LA CRÂȘMĂ, ETC .

Răspuns
Eu am vrut sa subliniez ca Ciolacu nu trebuie sa se lamenteze ci ar trebui sa dispună o verificare a modului de constituire a bazei de calcul, așa cum în sistemul public s-a făcut o evaluare a tuturor dosarelor de pensie.