Un produs Blogger.

marți, noiembrie 14, 2023

In asteptarea deciziei CCR privind neconstitutionalitatea extrinseca a OUG nr. 59/2017

10 comments

S-a amanat pronuntarea!




 In cazul in care  CCR da o decizie de admitere, in cursul zilei de astazi va aparea pe site  un COMUNICAT ----AICI si in dreptul fiecarui dosar la rubrica Solutie apare litera A.

In cazul care CCR amana din nou pronuntarea, in dreptul celor 68 de dosare apare noua data a pronuntarii

 In cazul in care CCR da o solutie de respingere a exceptiilor, in dreptul fiecarui dosar la rubrica Solutii apare litera R.

10 comentarii:

Claudiu Marin spunea...


Stelian Palagheanu
13:37 (acum 7 minute)
către eu

ASTĂZI SE PRONUNȚA CCR SAU SE AMÂNĂ PENTRU DATA DE 12.12.2023

Claudiu Marin spunea...

Stelian Palagheanu
13:57 (acum 48 de minute)
către eu

AȘA CUM V-AM COMUNICAT SE AMÂNĂ PE 12.12.2023 LA CCR .

Claudiu Marin spunea...

B V
14:12 (acum 34 de minute)
către eu

CULMEA CULMILOR ÎN JUSTIȚIA ROMÂNEASCĂ. CCR A AMÂNAT PENTRU A 99 OARĂ LUAREA UNEI DECIZII. AU AMÂNAT PÂNĂ PE 12.12.2023. RUȘINE.

Claudiu Marin spunea...

Camaradul
17:55 (acum 3 minute)
către eu

Dl. Claudiu Marin,

Ce stat de drept, ce justitie e asta! Sa amani intruna aproape 1 an de zile pronuntarea?!
Unde e accesul la justitie si solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil de care aminteste in mai multe decizii CJUE?
De ce s-a mai ridicat MCV -ul cu astfel de stat si justitie de toata rusinea? Trebuie informate forurile europene despre aceasta situatie de toata jena. Iar daca CCR incearca "sa o dea dupa cires" cu decizia pe care o tot amana (desi exista jurisprudenta clara) avem la dispozitie si calea CJUE.

Gasca de mafioti ca si statul in care traim, cum spunea fostul prrsedinte Basescu!

O zi buna,
Camaradul

Raspuns
Consecintele desfiintarii OUG 59/2017 sunt enorme, fie si pentru ca au trecut 6 ani de cand s-a eliminat actualizarea si s-a micsorat indexarea pensiilor militare . De asemenea tot de atunci s-au plafonat toate pensiile de serviciu, mai putin cele ale magistratilor.
Trebuie descalcita intreaga succesiune a actelor normative din domeniu.
Toate operatiunile enumerate mai sus au consecinte asupra cuantumului pensiilor de serviciu prezente.
De exemplu, actualizarea din 2018 cu 25% se introduce imediat in cuantumul tuturor pensiilor militare incepand cu data publicarii deciziei in MO, fara sa mai fie nevoie de alta reglementare. Fostul art. 60 se reactiveaza pentru anul 2018. Despagubirile din urma le primesc doar cei care au contestat ordonanta la CCR si cei cu dosare conexe, in limitele termenului de prescriptie de 3 ani socotit de la data sesizrii instantei.
Adaugarea actualizarii din 2018 la cuantumul actual al pensiei militare nu este o despagubire ci o aplicare imediata a deciziei CCR.
Cred ca la CCR se analizeaza si aceste consecinte si este greu sa obtina o majoritate de vot. Pe de alta parte, respingerea exceptiei extrinseci arcompromite iremediabil institutia CCR:

Claudiu Marin spunea...


(fără subiect)
Mesaje primite

Micky SINBAD
17:35 (acum 1 oră)
către eu

Caz soluționat.Când primesc toate restantele financiare,ne saluta din mers...Adică nici nu se uita la noi!Sunt prea mulți bani de recuperat,asa ca de Crăciun ne luam porția de libertate cu varf și îndesat...Armata e cu noi...Va mai aduceti aminte?Cine erau acesti "NOI"?Stie cineva?


Claudiu Marin spunea...

B V
14 nov. 2023, 19:50 (acum 18 ore)
către eu

„Cred ca la CCR se analizeaza si aceste consecinte si este greu sa obtina o majoritate de vot.”

Domnule Claudiu Marin. Adică judecătorii de la CCR nu cunosc în unanimitate că 1+1 = 2 ? Adică o lege aprobată de Parlament și promulgată de președinte fără a fi atacată la CCR pentru unii dintre ei este legală iar pentru alții nu ? Adică o OUG trecută sau nu prin Consiliul Legislativ (atunci care mai este rolul Consiliului Legislativ) pentru unii este legală iar pentru alții nu ? Sau aici se bat cap în cap 3+3+3 în funcție de cine i-a numit și cum s-au grupat, dar 50+1 tot trebuia să iasă de aproape un an. Se câștigă premiul la categoria I la Loto 6/49 unde probabilitatea este de 1 la 47.000.000 variante iar ei nu sunt în stare să de o Decizie pe un caz (mie mi se pare și cred că chiar este) atât de simplu ?

Vorbim de CONSTITUȚIONALITATEA SAU NECONSTITUȚIONALITATEA unei LEGI sau OUG și nu DE IMPACTUL BUGETAR.

DESPRE IMPACT TREBUIA SĂ GÂNDEASCĂ PARLAMENTUL SAU GUVERNUL CÂND AU DAT ACESTE LEGI ȘI OUG DUBIOASE.

JUSTIȚIA NU ARE TREABĂ DECÂT CU RESPECTAREA LEGALITĂȚII ABSOLUTE ȘI NU INTERPRETATIVE.

Cât despre CREDIBILITATE, și-au pierdut-o de mult. Nu uitați de acea ERATĂ DATĂ NOAPTEA ȘI TOT FĂRĂ MAJORITATE. „ Nu ajungem nicăieri dacă se cercetează fiecare decizie a CCR”. NUUU! CUM SĂ NE PERMITEM NOI AȘA CEVA ? NICI PRIN CAP NU NE TRECE! PUTEȚI SĂ MAI STAȚI LINIȘTIȚI ÎNCĂ UN AN. Astfel go……le se perpetuează din generație în generație, din corb în corb.

https://www.mediafax.ro/social/zegrean-audiat-in-dosarul-erata-nu-ajungem-nicaieri-daca-se-cerceteaza-fiecare-decizie-a-cc-rezultatul-referendumului-nu-era-altul-chiar-daca-nu-exista-erata-14463554


Raspuns
Intarzierea nu este determinata decat de comanda de a gasi o portita pentru respingerea exceptiei extrinseci, cu incalcarea din nou a jurisprudentei CCR asa cuma incalcacat-o in cazul recalcularii pensiilor de serviciu sau in cazul cumulului pensiei cu salariul.
Probabil ca nu toti judecatorii sunt dispusi sa se mai compromita.
De vina suntem si noi rezervistii, dar si incremenitii in conformism din structurile asociative, in frunte cu galagiosul Dogaru, pentru ca nu am gasit la timp solutiile juridice cele mai adecvate pentru a combate abuzul guvernelor de a reglementa prin ordonante.

Claudiu Marin spunea...

Camaradul
a spus

Dl. Claudiu Marin

Diferenta notabila intre sa zicem instantele ordinare unde jurisprudenta nu este obligatorie, Deciziile CCR (nr.83/2009 si nr.229/2020 care privesc lipsa avizului CL) odata publicate in MO au caracter de lege, fiind obligatorii inclusiv pentru CCR (a se citi gasca de hoti, intrucat sunt complici la furtul din buzunarele noastre de ani de zile).
Statul de drept are niste costuri, inclusiv financiare/materiale, iar justitia se infaptuieste in numele legii, nu al costurilor. Cred ca CCR nu poate sacrifica statul de drept pentru socoteli financiare/politice sau de alta natura.

Este posibil ca incercand sa creeze o asa-zisa aparenta ca nu a existat nicio legatura intre amanarile succesive pana la adoptarea legii pensiilor "speciale", au mai amanat inca un termen.

O seara placuta!
Camaradul

Raspuns
Eu zic ca amanarea pronuntarii si dupa adoptarea legii privind pensiile de serviciu demonstreaza ca amanarile anterioare nu au avut ca temei un targ cu Legislativul legat de acea lege.

Claudiu Marin spunea...


B V
mar., 14 nov., 21:05 (acum 18 ore)
către eu

Vom afla pe data de 28.11.2023 ce verdict dă CCR în Dosarul nr. 3285D/2019 / Tribunalul Vrancea / Dosar nr. 1.147/91/2019 / ANDREIU Manea / OUG NR. 59/2017 art. VII. (al 69-lea dosar rătăcit).

Raspuns
Se pare ca acel dosar are critici diferite de neconstitutionalitate fate de criticile din cele 68 dosare si nu poate fi nici conexat cu acestea.

Claudiu Marin spunea...



Stelian Palagheanu
19:27 (acum 1 oră)
către eu

CUPON DE PENSIE A UNEI JUDECATOARE CU 25 ANI ÎN SISTEM DAR CRED CA MARE PARTE AVOCAT = PESTE 50.000 LEI .
AUZI LA ĂLA . CÂND MI-A ZIS ERAM SA-L IAU LA BĂTAIE .
NU A VRUT SA-MI SPUNĂ NUMELE . DAR ÎL VOI AFLA

Claudiu Marin spunea...

Dl. Claudiu Marin,

Eu cred ca dimpotriva, au amanat din nou ca sa credem ca nu a existat/ nu exista nicio legatura intre adoptarea legii pensiilor "speciale" si amanarile succesive ale deciziei. Daca ar fi pronuntat decizia (acum dupa adoptarea legii), ar fi fost prea pe fata. Sunt numiti politic, adica asculta de comenzi date, despre ce vorbim?

O zi buna,
Camaradul