Un produs Blogger.

duminică, martie 03, 2024

25 de dosare cu exceptii simultane de neconstitutionalitate ale OUG nr. 59/2017 art. VII si OUG nr. 114/2018, art. 84 au fost deja inregistrate la CCR

24 comments

 Alte zeci sunt pe traseu, pe rolul instantelor. 

Sa speram ca exceptiile se vor concentra pe incalcarea de catre guvern a prerogativelor constitutionale de delegare in legiferare prevazute in art. 115 alin(6) si pe incalcarea  art. 61 alin (1), Parlamentul este unica putere legiuitoare, astfel ca guvernul nu poate contracara o lege adoptata de Parlament, asa cum au fost prezentate criticile rendain studiul magistratului asistent al Curtii Constitutionale, Benke Karoly-vezi  https://www.huhurez.com/2022/12/material-care-poate-fi-folosit-de.html

Recunosc in tabel 3 comentatori ai acestui blog.








24 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Succes stimati camarazi, aici postatori, Palagheanu Stelica si Budeanu Viorel, alaturi de ceilalti petenti! Pe poante de balerina voi veni si eu, dupa ce trec de teritorialii bacauani! Sper ca voi gasi intelegere, dupa ce alte dosare cu cereri de acces la CCR mi-au fost matrasite cu ajutorul unor juristi cainosi si lipsiti de empatie si solidaritate camaradereasca, luptand ca turbatii ca eu, saracan si necajit, sa pierd toate procesele, peste 12 la numar pe diferite tematici in cereri spre a mi se face dreptate in instante, mai ales pentru acces la CCR, desi am acest drept sa ajung acolo... Intre timp, multi juristi de la MApN s-au pensionat, fara ca eu, personal, sau alti camarazi haituiti si maltratati psihic si emotional de ei in procese, sa le dorim sa apuce macar 10 pensii necinstite in mana, fara sa le dorim viata lunga, fara sa le dorim sa se bucure de viata de pensionari necistiti, vicleni si cu sufletele vandute diavolului, abia acum eu calcandu-mi pe suflet sa le spun sa aiba parte de toate necazurile lumii acesteia intr-o viata foarte scurta si plina de suferinte, ca ale mele si produse de ei tuturor rezervistilor nedreptatiti de ei, SI SA NU MOARA SI LE DEA DUMNEZEU TOATE LACRIMILE NOASTRE DE DURERE SI DISPERARE, PANA SA PLECE UNDE I-O TRIMITE PE LUMEA CEALALTA! Doamne, ajuta sa se implineasca! Nu-i un blestem, e o simpla dorinta personala, pe care mi-o doresc implinita impotriva celor inimi impietrite si suflete de vipere, fosti sau actuali juristi vanduti diavolului!

Viorel spunea...

Cornele. Din rugăciunile tale ai omis unul și cel mai de bază care a putut dar nu a vrut.

Paul Puiu spunea...

Toate aceste dosare vor avea aceiași soartă ca și cele anterioare, adică vor fi conexate și respinse la grămadă!!!!CCR este fidelă clasei politice dictatoare și nu iese din ordinul trasat de respingere a acțiunilor rezerviștilor pentru excepțiile ridicate cu privire la OUG 59/2017 și OUG 114/2018!!!! Acest subiect este expirat sau perimat de mult timp!!! Nu are nici un rost ca vreun rezerviști să își facă mari planuri pentru vor fi doar iluzii!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

tiktok.com/@alexandra.pacuraru/video/7338871849528462624?_r=1&_t=8kOLkWkVQ7V Ascultati si va cruciti! I se spune unei vipere scuipatoare niste adevaruri grave si reale, insa mai degraba sa fie spuse unui perete ca le intelege, dar jegosul, nu!
@ Viorel, numele lor sunt multe, ale sabotorilor si dusmanilor rezervistilor militari, in frunte cu banditul turnator la Secu, mentionat de catre Dl Col Pricina! Ce mentioneaza domnia sa in clip, mi-a spus-o mie si Comisarului, Cristian Ciocan, intre sase ochi la o intanlire la Bucuresti, unde erau mai multi lideri importanti de sindicate militare, politiste si UNPR. In particular, pot sa afirm cu mare tarie ca unii dintre marii nostrii sabotori sunt si televiziunile, platite la greu de partide sa nu se dezbata subiecte de nemultumiri la pensiile militare, si daca ati fost atenti ati observat ca, cum se deschide ciocul despre asa ceva, cum moderatorul ii haleste discursul si microfonul interlocutorului si se trece pe alt subiect, evitandu-se tare de tot sa se patrunda in acest subiect sensibil!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabili camarazi, Grija mare cu virozele astea noi si nenorocite, dragii mei! Cam acum o luna m-am imbolnavit tare de viroza, dar istet am luat, prin medic, din prima zi si antibiotic, care fara el eu pur si simplu mor, daca nu-l iau. Anilu a luat si ea boala de la mine si s-a dat cocosel ca luand doar prostiile astea adjuvante cu ceaiuri si kaka maka ii va trece, fara antibiotic, si cand a vazut ca e pe moarte a cerut antibioticul, insa cam tarzior, si chiar daca ii ,,trecuse'' cat de cat, de cateva zile a intors-o boala si de azi iar am bagat-o pe antibiotic, acum fiind in stare grava si e posibil sa ajung cu ea la spital! Si Dr de familie mi-a confirmat ca au aparut forme grele de viroze, care sunt periculoase si nu pot fi invinse doar cu ceaiuri, anti tusive si alte adjuvante, ci trebuie un antibiotic. Nu sunt medic si nu invat nimic pe nimeni, dar concluzia este ca orice viroza, in cazul meu si a lui Anilu, contractata nu o putem invinge fara antibiotic, probabil la mijloc fiind si imunitatile scazute, mai ales si dupa o iarna si inceput de primavara deosebit de schimbatoare! Aveti grija de Dv! Sanatate, si Dumnezeu sa va fereasca de aceste boli parsive!

O spunea...

Toate dosarele vor fi separate .Al meu se va judeca primul și în curuul gol ,iar dacă imi dă rateu DESFIINȚEZ CCR ȘI FAC SALĂ DE PACANELE .
hahahhahahaa
Extras din Notele scrise înaintate la CCR.

COMPLETARE LA CONCLUZIIE SCRISE
înaintate la CCR în data de 24.12.2023

În fapt , subsemnatul a căutat să înainteze separat aceste Completări la Concluziile scrise înaintate la CCR , pentru a nu se înțelege sau interpreta greșit înscrisurile subsemnatului când am consemnat :

,,Acțiunea Guvernului , prin cei care au făcut posibilă GOLIREA de putere a ART.60 din Legea 223/2015 , dându-i un alt CONȚINUT și printr-o ordonanța de urgență ,în speța OUG 59/2017 cap.VII,pct. 3 , reprezintă un act de TRĂDARE la sistemul de apărare a României și siguranței naționale a țării , decimând sub acest aspect PREMEDITAT rezerva armatei , când inamicul poartă războaie la hotarele țării .,,
2.) Iar prin art.213 din Legea 303 alin (2) se constată faptul că și domnii Judecători și procurori ,, se actualizează procentual ori de câte ori se majorează indemnizația de încadrare brută lunară pentru judecătorii sau procurorii în activitate, în condiții identice de funcție, vechime și grad profesional. Actualizarea se realizează prin aplicarea asupra pensiei a procentului de majorare a indemnizației de încadrare brute lunare pentru judecătorii sau procurorii în activitate, în condiții identice de funcție, vechime și grad profesional. Data actualizării și procentul de majorare a indemnizației de încadrare brute lunare se comunică Casei Naționale de Pensii Publice sau casei de pensii teritoriale ori sectoriale competente de către ordonatorii principali de credite implicați.,,
OR , dacă Guvernul în anul 2017 avea vreo condiție impusă de Constituție sau de Legiuitor în emiterea OUG 59/2017 golind de putere art.60 din legea 223/2015 , care prevedea ACEEAȘI ACTUALIZARE CA ȘI LA MAGISTRAȚI , acesta APLICA ACELAȘI TRATAMENT .
DAR SE POATE CONSTATA FAPTUL CĂ MILITARII PENSIONAȚI ÎNAINTE DE 2017 AU FOST FOLOSIȚI ȘI ÎMPINȘI LA PERIFERIA ZONEI FIIND MARGINALIZAȚI , AȘA CUM S-A PROCEDAT TOT TIMPUL , unde un soldat are în prezent soldă de colonel , ca să nu mai vorbesc de subsemnatul care are o pensie de invaliditate de 2470 lei după 21 ani vechime cumulată , 18 ani serviciu militar ,absolvent Sef de promoție , mutilat pe viață din cauza obligațiilor militare . Așa ceva NU este posibil .
Sub acest aspect Solicit Onoratei Curte Constituțională a României să constate și să rețină acest aspect, care în concepția subsemnatului ca luptător în Revoluția din 1989 și fără nici un drept , că acum 35 de ani în urmă se striga LIBERTATE , DREPTATE ȘI ADEVĂR , dar din aceste 3 cuvinte s-a ales praful , ele rămânând numai în dicționar .

Întrucât în prezenta cauză au intervenit elemente noi, care să determine modificarea jurisprudenţei în materie a Curţii Constituţionale, mai sus indicată, excepţia de neconstituţionalitate urmează să fie admisă .

EU HOTARĂSC SOARTA MEA LA CCR .

Viorel spunea...

Paul Puiu. Ați făcut vreo Cerere de chemare în judecată pentru faptul că nu va convenit modificarea Legii nr. 223/2015 prin OUG și nu prin lege motiv pentru care va afectat pensia militară ? Ați scris vreo petiție la vreun politruc cu atribuțiuni pe sistemul de pensii militare sau minister ? Ați fost vreodată într-o sală de judecată ? După cum văd, comparați biroul dumneavoastră de comisar unde vă adunați dimineața „la grămadă” pentru a servi cafeluța, apoi mai vedem noi ce facem cu tâlharii de pe stradă, cu CCR-ul. Sunt de acord că interpretează după ureche unele Decizii, dar asta cred că este vina justițiabilului pentru că nu și-a analizat documentele propuse în profunzime și le-a lăsat o mică portiță de interpretare. Dacă toți ar gândi așa și ar dormi în bănci ca și Bulă după o noapte la discotecă, atunci cine să le mai atragă atenția că uneori mai și greșesc.
Vor pierde cu siguranță cei care au termen pe 05, 07, 14 și 19.03.2024, adică 378 de pensionarii și asta pentru că toți au mers pe neconstituționalitatea art. VII din OUG nr. 57/2017 și / sau art. VII pct. (2) și (3) din OUG nr. 57/2017, unde s-a dat deja o Decizie (cei 68+1). Cât despre cele 25 de dosare pentru care urmează a se stabili termen / termene, asta este altă mâncare de caras (mă refer la mine și la Stelo / verificând obiectul cererii de la Tribunale și CAp. a unora din cei 25, sunt pe arătură, ei ne atacând cele două OUG ci art. 60 din Legea nr. 223/2015, plus alte năzbâtii) și aici mă bazez pe cele scrise în Cerere, Cererea completatoare, Note scrise, Concluzii. În plus, i-am întrebat. La dânșii (pensionari) de ce se regăsește Actualizarea iar la beneficiarii pensiilor pe Legea nr. 223/2015 a fost eliminată prin OUG ca fiind constituțională. Ori aplicați la toți, ori la nimeni pentru că domniile lor nu se prezintă la mobilizare sau război.

GG spunea...

@ paul Puiu lăsând la o parte celebra zicere care va aparține în exclusivitate: "să ne mulțumim cu ce avem",care la început ,ci nu numai eu,am luat-o ca pe o ofensă
adusă rezerviștilor,în special celor ieșiți până în 2016,țin să-ti dau dreptate vis a vis de comentariu de mai sus.Ar fi bine sa te înșeli și deasemenea și eu la rândul meu,dar instantele ne cred pe noi rezervistii niște "paria societatii".

Gabi spunea...

Si un singur proces dacă va fi câștigat, decizia va trebui să fie aplicată tuturor pensionarilor aflați în aceeași situație.

Claudiu Marin spunea...

@Gabi
Nu este chiar asa, dupa modificarea art. 60 din Legea 223/2015 prin Legea nr. 282/2023, cu aplicare de la 01 01 2024, modificare care a acoperit incalcarea de catre Guvern a prerogativelor constitutionale de legiferare prin ordonante de urgenta.
Chiar daca vor fi declarate neconstitutionale dispozitiile art. VII din OUG nr. 59/2017si ale art. 84 din OUG nr. 114/2018 prin care a fost eliminata actualizarea pensiilor militare, decizia nu foloseste nimanui pentru viitor, pentru ca de la 01 01 2024 actualizarea a fost eliminata definitiv prin lege, nu numai prin Ordonanta de urgenta.
In schimb, cei care au solicitat despagubiri in actiunea principala care a insotit cererea de sesizare a CCR, cei cu cauze pendinte si cei care vor solicita despagubiri in contencios administrativ timp de un an de la data publicarii deciziei CCR in MO vor primi contravaloarea actualizarilor neacordate pe perioada de 3 ani socotiti inapoi de la data sesizarii instantei, termen de prescriere a prestatilor lunare de pensie nerevendicate.
Altfel stau lucrurile cu eliminarea procentului de 50% din cresterea castigului brut dn indexarea reglementat prin art. 59, eliminare care nu a fost acoperita prin lege.

DOREL spunea...

Corect.

Claudiu Marin spunea...

Exceptiile privind OUG 59/2017 dezbatute ieri de CCR au fost respinse.

Viorel spunea...

Astăzi la CCR, din cele 149 de dosare (de la nr. 14 la 162), parte dintre ele au fost respinse, la altele nu scrie nimic deocamdată (vom vedea până mâine), altele au fost reprogramate pentru data de 26.03.2024 = 2269D/2023 (ca ex.).

Viorel spunea...

Stimați colegi. Cu profund regret vă anunț că astăzi 14.03.2024, toate cele 104 dosare de la CCR au fost RESPINSE.

Skoda 4x4 spunea...

Era de asteptat ,la CCR nu vom castiga nimic.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Toate dosarele care au ridicat aceeasi exceptie, lipsa avizului CL la adoptarea OUG 59/2017, multe dintre ele deschise doar pentru a fi cauze pendinte cu previzibila decizie de admitere a exceptiilor ridicate in cele 68 dosare, din lotul Skoda 4x4, este normal sa fie si ele respinse.
Altfel vor sta problemele in care exceptiile ridicate in contencios administrativ impotriva Guvernului, sunt bazate pe argumentele din documentarul magistratului asistent al CCR, Benke Karoly, exceptii care nu critica noile texte introduse prin cele 2 ordonante ci doar blocarea prin ordonante de urgente de catre Guvern a actualizarii si indexarii pensiilor militare, asa cum fusesera ele reglementate primar prin lege adoptata de Parlament.
Prin numeroase decizii, CCR s-a pronuntat ca noile reglementari introduse in OUG 59/2017 si art. 84 din OUG nr. 114/2018 cu privire la plafonarea pensiilor militare dupa 15 09 2017 sunt constitutionale.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Eu am trimis comentariul pentru informarea pensionarilor interesați, printre ei fiind probabil și unii care mai speră la ceva. Am ajuns la concluzia că mai repede te vindeci de cancer prin diferite metode / tratamente, decât să câștigi un proces (ca pensionar militar) în instanțe.
Și cele din:
- 19 Martie 2024 = 75 dosare;
- 21 Martie 2024 = 44 dosare, vor avea aceeași soartă.

CEZAR spunea...

Continuati sa bateti carare pe un DRUM DOVEDIT GRESIT DE ANI DE ZILE...
JUSTITIA SA VA MAI DEA UN LEU ..2 sa va pricopseasca !
Solutia corecta este :
LEGE NOUA UNITARA BAZATA PE SCHELETUL PLX-199 !

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Foarte bine ca ai informat.
Am mai precizat si eu anterior ca dupa decizia CCR nr. 723/2023, inca nemotivata, vor fi respinse pe banda toate dosarele de la CCR motivate pe lipsa avizului CL. Dupa ce s-a ivit posibilitatea admiterii unei asemenea exceptii, anul trecut s-a actionat in turma, cu mii de actiuni clona in tribunale. Instantele ar trebui trieze respectivele sesizari ale CCR ca inadmisibile, pentru a nu mai aglomera CCR cu asemenea dosare.
Nimeni sa nu-si mai faca iluzii ca va castiga la CCR pe exceptii vizand neconstitutionalitatea plafonarii pensiilor militare, conform celor doua ordonante, dupa repetarea plafonarii prin lege, respectiv prin Legea nr. 282/2023.
Daca se vor obtine decizii favorabile, motivate conform documentarului Benke Karoly, efectele vor fi fi doar pentru trecut, in privinta actualizarii, respectiv despagubiri pe trei ani anteriori intrarii in vigoare a L 282/2023.
In privinta eliminarii prin ordonante de urgenta a indexarii pensiilor militare cu 50% din castigul salarial, o eventuala declarare ca neconstitutionala a eliminarii acestei dispozitii prin cele 2 ordonante are efect si in viitor, pentru ca textul din art. 59 nu a fost dublat printr-o dispozitie in L 282/2023, asemenea textului din art. 60.

Claudiu Marin spunea...

@Cezar
Asa cum am precizat si in topic, solutia ar fi ca actualizarea sa se faca la fel ca la pensiile magistratilor, cu plafonarea la cuantumul net al celor in activitate.
Actualizarea s-a eliminat la insistentele celor din sistemul militar si nu se va reintroduce in lege cata vreme nu se fac presiuni, fie ele si prin justitie, asupra acelorasi structuri financiare si juridice din sistem.
Pe cale de informare online, actiunile de informare sunt contracarate chiar de catre unii rezervisti si structuri asociative care se fac pres in slujba acelorasi structuri din sistemul militar. Actiunile au fost si sunt vizibile si pe acest blog.

Viorel spunea...

Don Cezare. Chiar crezi că politicienilor le mai stă gândul la o nouă lege a pensiilor militare sau la PLx-199/2020 ? Exact de acest lucru nu mai pot ei acum. Le dă BM și CE cu ea în cap și le arată Legea 282/2023, o lege de …..
Eu cred că voi pune iar de o sesizare la CCR pe idea domnului Claudiu Marin pe:
Art. 59. -
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

CEZAR spunea...

Claudiu Marin spunea......
Daa..ar fi bineee si asa...dar apar cei de la MAI..nu sint bani domnule...e razboi ..etc
Hai sa propunem sa le mai taie si lor caci oricum au de trei ori mai mult decit militarii care se ocupa cu razboiul
Sa contribuie si ei cu o drona...o aripa de f-35 etc!!
Pe de alta parte este vai si vai de noi cind vad astia CINE NE REPREZINTA...Dogaru pe care nicio televizkiune nu.l mai primeste..
Cu jalbe ...Viurel -Majurul de la C.I...IFRIm -Care --i specializat in ..mina intinsa cu sirvuplemadame,,in fata la Turnul EFEL..etc
Apoi parca-i vad pe gusatii de la CCR..baa daca astia sin ce-i mai destepti la MFA...hai sa-i mai turtim....oleee

Viorel spunea...

Don Cezare. Au și jalbele astea rostul lor. Dacă nu ar fi câte un Viurel-Majurul de la C.I. (adică eu pentru cei care nu vă cunosc expresia / cam răruț pe blogul nostru de când v-ați făcut bloc-notesul dv.) și Cornel, nu ar avea de lucru instanțele de judecată și cei de la Relații cu Publicul (pentru petiții). În Biblie spune: „Cereți și vi se va da”. Din 2017 de când am intrat pe blog, vă văd stand cu mâna întinsă și nimeni nu vă dă nimic. Cred că petiția nu e bună. O să vă scriem noi una. O să le scriu până se vor plictisi și vor trece la fapte. Da până când o viață amară și un trai nefericit ?

Skoda 4x4 spunea...

Uraaa...si la gara !
Bagati la...cap..ce zice ,,don cezar" cu litere mici ,pentru ca bate prostiile ....cu gratie,altfel nu si nu...!
Mai oameni buni,nu facem decat sa asteptam pomana altora(care nu va fi niciodata)???. Rau am ajuns atunci.
Fara stima