Un produs Blogger.

marți, ianuarie 14, 2020

Ciolacu îi lasă pe Blocant și Trubadur fără muniția politică....pensiile speciale.

91 comments
Iohannis și Orban de Dâmbovița trâm-bi-ți-o-nea-ză amenințarea cu alegerile anticipate pentru descurajarea opoziției să nu depună moțiune de cenzură. 
In realitare, Mandolică dorește sub această amenințare să-și impună măsurile promise clientelei liberale (din păcate în această clientelă s-a strecurat și o parte importantă dintre magistrați, mai ales procurori)  prin asumare de răspundere, fără dezbateri parlamentare.
Aici este evidentă contradicția dintre Blocant și Sică. Primul vrea alegeri anticipate, pentru că este vizibilă pierderea încrederii populației în guvernul instalat de adunătura antipesede. Până la alegerile la termen, intențiile de vot pentru PNL-ul băsescizat ar putea scădea dramatic, nu neapărat numai în favoarea PSD ci și a altor formațiuni prezente...dar și în curs de formare. 
Se caută fel de fel de motive pentru convocare de sesiuni parlamentare speciale sau de asumarea răspunderii.
Alături de desființarea SIIJ și alegeri  locale în două tururi, o altă temă de dispută este cea a desființării pensiilor speciale.
Proiectul este în faza finală de dezbatere în Camera decizională, cu Raport și amendamente de aprobare a  desființării tuturor pensiilor și indemnizațiilor reglementate de legi speciale, mai puțin cele reglementate de Legea 223/2015 privind pensiile militare.
Astăzi, Marcel Ciolacu a propus în CEx-ul social democrat și a obținut acordul pentru convocarea unei sesiuni speciale la sfârșitul lunii ianuarie, având  ca ordine de zi aprobarea legii privind desființarea pensiilor speciale, pentru a găsi fonduri necesare  dublării alocațiilor pentru copii, măsură dispusă prin lege promulgată astăzi de Iohannis.


"Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

91 de comentarii:

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ai mai Huhule prea iti pui speranta in oricine daca e de la PSD.Ai laudat pe Dragnea,ai iubito pe Veorica acum te-ai mutat la Marcelino.Din patriotism local subsemnatul ar trebui sa-ti tin tovarasie dar cunoscand mai bine personajul ma abtin.

brenda spunea...

SI LA MAGISTRATI , GREFIERI ETC....... CREDETI?

M spunea...

Toata Romania e blocata de "pensiile speciale". 😁 Sa vedeti dezvoltare de a doua zi dupa eliminarea lor!

Voi continua sa afirm ca legislatia abunda de situatii speciale, unele care chiar afecteaza drepturi fundamentale. Cand spui "cu exceptia", sau definesti categorii profesionale/sociale carora le limitezi drepturile ai creat o situatie speciala.

Nici nu cred ca avem prea multe legi importante care sa nu aiba "exceptii", sau "situatii speciale".

Leon spunea...

Redau ce spunea M.Ciolacu acum cateva zile: "PSD o să voteze eliminarea pensiilor speciale, mai puțin pensiile de serviciu ale militarilor, este exclus așa ceva. Vreau să vă spun impactul bugetar: 400 de milioane. Noi am venit cu un alt proiect care deja a trecut de Senat, de impozitare după veniturile primului om în statul roman, președintele, ce depășește veniturile președintelui României să fie impozitat, iar proiectul domnului Teodorovici era cu 90 la sută. Lege care a trecut. Vom vota o lege care va fi atacata la CSM și care nu va fi pusă în aplicare, noi vom vota această lege, dar vom face apel la PNL, la USR, la celelalte forțe din Parlament, să voteze și ei legea noastră, care va fi pusă în aplicare imediat și va merge la promulgare, a lor va sta în contestații la Curtea Constituțională ani de zile și în instanțele judecătorești”, a spus Marcel Ciolacu.(dcnews)

Huhu Rezea spunea...

Exista o decizie CCR, din 2010, care declara neconstitutionala desfiintarea pensiilor speciale pentru magistrati.
Pentru a evita contestarea laCCr ar trebui ca în Camera Deputaților să se introducă un amendament care să inlocuiasca desfiintarea pensiilor magistraților cu plafonarea lor la nivelul a 2-3 salarii medii pe economie.Ar fi în concordanță cu alte decizii ale CCR care au statuat că statul poate elimina sau micșora partea necontributivă a pensiilor speciale.

Leo spunea...

Şi cine mă rog i-a ţinut pe psd să facă ce spun acum ?
În schimb nu numai că i-am auzit dar i-am văzut și cum au făcut cu OUG 59 și 114.Leon , Împărate al Franței nu mai crede toate GOGFOȘILE lor.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Ifrim C , sanatate × 2
Scuze dle HUHU si MULȚUMESC!

brenda spunea...

AIUREA

Militar de la 14 ani spunea...

Scenariu: Se desființează pensiile speciale, nu se măresc pensiile civile de la 01.09.2020, se aplică ordonanța cu pensiile militare actualizate (inclusiv minimul din tabel). Ce credeți că va spune poporul despre pensiile militare concomitent cu livrarea de știri de genul pensionari foști comandanți de penitenciar torționari, polițiști prinși cu mită, jandarmi împotriva populației, cei de la SMURD incapabili să gestioneze dezastre, militari care mai comit infracțiuni (furt, lovire, accidente rutiere etc.).
Nu sunt pesimist dar jurnaliștii #rezist din presa aservită vor ataca SAOPSN până ne vor aduce unde vor ei. Pentru că le trebuie știri din astea din moment ce pe acest subiect rămânem doar noi.
Al 2-lea scenariu bun pentru noi este ca pensiile magistraților să rămână în vigoare în urma deciziei CCR. Ieșim din lumina reflectoarelor.

Leon spunea...

In conferinta de presa de astazi, M.Ciolacu a spus ca in sedinta de plen a CD, regulamentul permite sa fie sustinute Amendamente care se aproba cu votul deputatilor, iar PSD va sustine Respingerea amendamentului propus de A.Solomon privind eliminarea Indemnizatiilor de Merit prevazute in Legea nr.118/2002.
Sunt curios, ce se va intampla cu amendamentele pentru Legea nr.8/2006 si chiar cu decizia privind Magistratii ..!

Gigi spunea...

Pensiile speciale,stim bine care sunt ãlea,nu vor fi eliminate NICIODATÃ!
Sunt poveşti spuse la gura sobei.Sau,mai bine spus,un nou serial din ciclul:
-Mircea,tu lucrezi?
-Nu.
-Atunci,simuleazã,eşti filmat!

radud spunea...

Anticipate și iar anticipate, strigă nemernicii înfometați de putere! Altfel se trezește țara și înțelege că a încăput pe mîinile unora care nu sunt în stare să treacă dincolo de două interjecții și de trei minciuni, dar joacă rolul de manometre ale normalității! Vor toată puterea în două luni, dacă nu se poate în noaptea asta! Vor să modifice Constituția, vor parlament sub control SRI, vor guvern de ospătari la Cotroceni și procurori la ordin, cu drepturi de juma-juma, vor garanții externe și control FMI, vor clienți la resurse și șoferi la amante, plus imunitate pînă la împlinirea vîrstei de 120 de ani.

Pute la greu toată această alcătuire politică de strîmbi ai gîndirii și de manglitori ai normalității Romaniei. Îți vine să-i strîngi într-un insectar sau într-un bestiariu politic. Dar nu să-i judeci cu voturi sau condamnări, ci prin scuipați de la un metru și jumătate!
România, ce țară frumoasă și bogată condusă de politicieni care duhnesc a proști și a ticăloși!

Huhu Rezea spunea...

Terminați cu prostiile astea băbești!
Adică, fac sesiune specială ca să ce? Ca sa respingă proiectul?

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/alegeri-locale-in-doua-tururi-ciolacu-a-pus-tunurile-pe-negociatoarea-sefa-turcan_722929.html

Leon spunea...

Leonard prietene, mai ai putintica rabdare, ...peste doua saptamani o sa avem un raspuns..!

totoiany48@gmail.com spunea...

Este un alt ...PSD si intr-o alta situatie politca !

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Aiurea.Mi se pare mai neconstitutionala impozitarea progresiva.Nu poti sa impozitezi diferentiat.Nu poti sa dai o lege pentru unii muma si pentru altii ciuma.Asta ar semana cu o lege din perioada stalinista cand chiaburi erau impozitati cu un procent mai mare numai ca erau chiaburi.Ce este asa mare filosofie .

Huhu Rezea spunea...

Iceparule, taci dracu din gura!
Majoritatea țărilor din UE nu au impozit unic și nu le spune nimeni că sunt staliniste.
Fugi de aci cu lozincile!

Iulian Mareș spunea...

Să tacă și să inghită numai ADN și ARN!
Văd, că încep să apară iar pe aici, că moțul rahatului cu argumente inepte cu priceperea lor stearpă în legislație!

Dan spunea...

Este constitutional si se aplica si in alte state impozitarea progresiva.
Este neconstitutional si discriminatoriu aplicarea impozitului progresiv pentru acelasi tip de venit doar unei anumite categori/segment de populatie.

Leon spunea...

"Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, în creştere cu 1,9% (plus 175 de persoane) faţă de perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Cei mai mulţi, respectiv 3.878, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat, conform Agerpres.

De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 840 de persoane. Pensia medie era de 5.538 lei, din care 3.076 lei suportaţi de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 792 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.547 de lei (2.595 lei de la bugetul de stat).

Potrivit sursei citate, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.440 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 10.891 lei, din care 7.359 lei suportaţi din bugetul de stat.

Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 609 persoane, media fiind de 7.800 lei, din care 3.844 de lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.800 pensionari, pensia medie fiind de 4.439 lei, din care 2.525 lei suportaţi din bugetul de stat.

Huhu Rezea spunea...

Eu nu cred că pensia medie contributivă a magistraților este numai 1300 lei, in timp ce la diplomati este 2500 lei, la functionari parlamentari este 2000 lei iar la personalul navigant este 3500 lei.

Huhu Rezea spunea...

Pensionarii și funcționarii, dar și #rezistenții din rândul rezerviștilor să tacă, să nu-i aud că se plâng.
Au ciulit urechile la propaganda antisocială a lui Iohannis, Orban, Rareș și Barna, acum să suporte consecințele!

Leon spunea...

1300 de lei este aproape egal cu valoarea unui punct de pensie; este greu de crezut ca intreaga perioada au avut veniturile lunare la nivelul salariului mediu brut pe economie..!!

Iulian Mareș spunea...

Leonard....
Cum cine?
Magistrații cu dubla comandă! Nu este evident?

Iulian Mareș spunea...

Și uite așa... PNL devine agent electoral pt PSD! Moka! 👍😂😜😂

raul spunea...

Radule ,spune ca-i citat din Nistorescu ,din Cotidianul de azi ,ca te baga aia la plagiat!😎😁😁

avianyc spunea...

De ce nu sunt bani ? Oare ar putea
fi o cauza atata timp cât bugetul de stat subventioneaza primariile autonome ......? Cand prin L153/2017 s-a implementat ”salarizarea autonoma in administratie ” d-na LOV spunea ca nu se vor da bani de la buget si ca primarii sunt obligati sa se incadreze in veniturile primariei.
Ce s-a spus si unde s-a ajuns . Inclusiv la finele anului 2019 s-au livrat bani multi de la buget pentru ca primariile sa-si poata plati obligatiile.
Si cum L 153 art 33 obliga primariile sa publice pe site ”Lista cu veniturile salariale ale angajatilor pe anul curent ”(transparenta salariala) puteti gasi usor salariile din aceste primarii.
Cu acesta ocazie va veti putea da seama de ce populatia a votat cum a votat ,dece populatia este foc si para pe administratie ,pensii speciale ,politicieni care le intretin si sustin ,etc.

Va dau doar in link ul de mai jos ,in clar ,veniturile dintr-o primarie oarecare din Banat ,PECIU NOU = 3092 locuitori. Repet 3092 locuitori.

A se citi doar cu calmante la indemana !

http://www.primariapeciunou.ro/index.php?meniuId=45&viewCat=621&lg=ro

Oare ce o fi pe la comunele cu 5 -7 000 de locuitori.
Excludem comuna FLORESTI -Cluj = 21 000 locuitori

Oare de ce si-ar mai toci unii coatele si genunchii prin scolile militare ,poligoane ,aplicatii ,etc.
Sau dece sa lucrezi pe s.minim 3000 lei in constructii chiar si la minus 4*C cum lucrau azi pe platformele blocurilor in constructii ?

avianyc spunea...

PS
Daca am luat o comuna din banat hai sa vedem Lista cu veniturile salariale si intr-o comuna din Moldova ,respectiv , FARCASA - Neamț = 3194 locuitori

http://www.primariafarcasa.ro/transparenta-veniturilor-salariale/

Leo spunea...

A spus la tv acum cam 3 zile ,că pensia medie contributivă a magistraților este cuprinsă între 3500 - 5500 lei.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Huhule atentie la vocabular.Poti sa vii cu argumente in mod civilizat?Cu expresii de tipul"taci dracului"nu devii mai convingator.Inregistreaza si tine pentru tine.

Leon spunea...

T3, ai dreptate, salariile brute sunt cam mari pentru angajatii unei comune !
Dar "in mana" iau totusi 58,5 % din acele Tabele !

Alexcta spunea...

@Neacsu
Ciuca știe tot!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ori era la TV Digi 24, ori se dorea a spune că atât este pe real contributivității...

Iulian Mareș spunea...

Alexcta,
Ei, Neacsu face un mic partizanat judetean si al fostului coleg de munca si eu asta o pot intelege si accepta!
Pe dumneata te voi completa putin...: Ciuca nu numai ca știe tot, ci si a stiut tot! deh, nea' Marin este jurnalist, blogar, tinea cursuri la UNAP dar, mai putin cu SMG/SMAp si MApN, deci M-100!
Asta nu inseamna ca nu il respect si apreciez!
Si ca sa fiu si mai aplicat, aduc la cunostinta domniei sale ca Directia juridica a MApN a cerut mereu un pdv SMG care avea si are o sectie juridica proprie! Iar cum aceasta nu avea drept de corespondenta in afara SMG, raspunsurile, pdv plecau sub semnatura cui? A sefului SMG sau a unui loctiitor! Este clar ca "impricinatul" Ciuca stia, la zi, toate onorabilile idei ale DLAJ!
Idem, in ceea ce priveste DFC si serviciul Fi/SMAp-SMG!
Intelesu-m-ati?

Iulian Mareș spunea...

Doar pt Avianyc si nu despre varza!
Iata-ti oamenii si nu numai OMUL!

http://www.justitiarul.ro/nu-era-suficient-tinutul-secuiesc-rares-bogdan-a-stabilit-in-ardeal-si-tara-sasilor-2/

Dintre toți acești fățarnici, cel mai ipocrit și caraghios a fost histrionul Rareș Bogdan, care plângea teatral la telefon de parcă-i murise soția sau mama. Cât de mizerabil și fără caracter poate să fie un astfel de individ care speculează o tragedie și simulează plânsul pentru a-și crește popularitatea?! Ca să fie penibil până la capăt, a mai și scris o jelanie pe pagina lui de Facebook, care conținea și obsesia pupincuristo-săsească a pupenklausului chel. Citez: „Visa, mi-a dezvăluit, să își cumpere o căsuță într-un SAT SĂSESC din Transilvania și să se mute acolo, cu pisicile și câinii ei pe care îi iubea și îi îngrijea.” Deci, nu era suficient să afirme că Cristina Țopescu intenționa să-și achiziționeze o casă în Transilvania, a fost musai să sublinieze că satul trebuie să fie neapărat săsesc. O să spuneți că sunt eu cusurgiu și mă leg de fleacuri. Nu-i adevărat, iată și dovada obsesiei acestui pupincurist notoriu pentru Iohannis și sașii lui! Citiți și vă cruciți, o să vedeți până unde merge slugărnicia și lipsa de demnitate a acestui pupincurist al alogenilor, un nemernic care pozează în mare patriot : Nu era suficient „Ținutul secuiesc”, Rareș Bogdan a stabilit în Ardeal și „Țara sașilor”!

Cu atât mai fals și deplasat pare bocetul Rareșului cu părul rar, cu cât ultima dată când vorbise despre acesta, Cristina Țopescu luase în derâdere exact IPOCRIZIA lui:

„Măi Rareş, măi… Că Barna a fost la Antena 3, hai că am mai înţeles. Ca politician, deh, trebuie să începi a învăţa să înghiţi broaşte şi să-ţi şi placă puţin, trebuie să mergi la toate mass media ca să ajungi la toate tipurile de electorat. (…) Dar tu, măi Rareş? N-o să te întreb ce căutaşi acolo, că şi la tine se aplică ce se aplică la Barna. Problema ar fi alta: de ce trebuie să faci tu frumos cu moderatorul, oricare ar fi el? Cu asta nu mă dumiresc eu! Ca să nu te atace, ca să-i mai toceşti din ascuţişul sabiei ce ţi-ar secera capul fără să clipească, ca să te ai bine cu toată presa? O fi şi asta o chestie, nu ştiu, dar zi-mi tu dacă e aşa! Înţeleg că atunci când eşti provocat, să răspunzi cu un zâmbet şăgalnic şi să plesneşti, în replică, prin politeţe şi un soi anume de îngăduinţă, vor fi unii care vor aprecia că ştii să-ţi laşi adversarul să se certe singur, eu m-aş număra printre ei, dar aşa, să te ismeneşti, fără să fie cazul, în loc să răspunzi strict la întrebări civilizat şi atât, asta să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg… după ce v-aţi congratulat reciproc, ca jurnalişti, atâta amar de vreme, cine vă crede acum, când vă faceţi bezele? Ca să fii credibil, ca să nu se şocheze lumea, trecerea asta de la sudalmă la pupici se cade a fi făcută şi ea treptat, măcar atat. Altfel, oamenii care se uită la voi, pe bună dreptate, nu pot spune decât atât: Ce fac ăştia aici? Ce ipocriţi! Măsura, Rareş, măsura, bat-o vina! Înghiţi broaşte, dar să le şi savurezi?”, scrisese Cristina Ţopescu pe Facebook în 18 iunie 2019, conform publicației „Adevărul”.

În ceea ce privește moartea Cristinei Țopescu, nu pot să spun decât un creștinesc „Dumnezeu să o ierte și să o odihnească!”, deși nu am fost un admirator al acesteia, iar tatăl ei, pe care îl idolatrizasem în tinerețe, m-a dezamăgit enorm după așa-zisa „revoluție”. Dumnezeu să-l odihnească și pe el!
Marius Albin MARINESCU

https://www.incorectpolitic.com/moartea-cristinei-topescu-si-ipocrizia-lui-rares-bogdan/

Gigi spunea...

Da.Aşa este.Am spus demult treaba asta.De ce nu se comaseaza comunele pt.a nu mai exista com.sub 5000 de locuitori,nu ştiu!
Asta cu salariile,
deasemenea,ideia lui lov şi ceilalţi,motivul îl stim,dar nu s-a cam concretizat.

Unknown spunea...

Bună ziua, stimați camarazi ! Întrebare : în plx 292 ( cred ca aceasta este propunerea ce se va discuta in sesiunea extraordinara ) exceptează militarii de la eliminarea pensiilor speciale (denumire generică). Trebuie să intele că aici intră și polițistii, și fpss, penitenciare ?! Sau nu ? Multumesc 1

Leon spunea...

Radu Tudor a transmis un mesaj după emisiunea de marți de la Antena 3.
„Mulțumesc celor 2 piloți TAROM și militarilor în rezervă care mi-au transmis felicitări pt emisiunea de aseară”, și-a început astfel Radu Tudor mesajul publicat pe contul de Facebook miercuri dimineață.

„N-am acordul să le dau numele”, a precizat Radu Tudor, adăugând ulterior: „Văd mare îngrijorare în mesajele lor, dar îi asigur că rămânem aproape și luptăm împreună ca pensiile lor să fie corect evaluate și calculate. Filmarea cu aterizarea de ieri de la Londra mi-a dat frisoane.”

„Oare câți dintre cei care decid azi înțeleg responsabilitatea uriașă și pericolele prin care trec piloții și militarii în misiune?!”, a conchis acesta.

avianyc spunea...

Cred ca Ciolacu a realizat pe ultima sută că este neprofitabil sa te impotrivesti eliminarii pensiilor speciale atata timp cat aceasta este vointa votantului.

@ Mareș
In iunie banii pentru ”bunele intentii” votate de psd tot trebuie luati de undeva.
Nu ti-aș dori sa fie luati din impozitarea progresiva a pensiilor militare !!!!!!! sau din alte domenii prioritare.
Problema-i nu cumva cât mai au majoritate să mai voteze si alte ”bunăciuni” doar ca sa-i incurce pe actualii si sa ne trezit harcea parcea cu bugetul aprobat. Orice cheltuiala in plus afecteaza si militarii cat timp 67 din bugetul consolidat reprezinta salarii ,pensii ,asistenta sociala si mai sunt inca doua etape de majorari salariale cu 1/4 din diferentă.
M-aș bucura daca acesti bani pentru alocatii s-ar da pe card special destinat iar cardul sa poata fi folosit doar pentru achizitionare de rechizite ,haine ,medicamente ,sapun ,etc

Huhu Rezea spunea...

Citește și dta Raportul care urmează să fie supus aprobării. Este pe prima pagină la Postări populare.
Aceasta lege nu modifica L 223.

avianyc spunea...

Nu urmaresc A3 ,mai ales cand sperie pensionarii ca nu se platesc pensiile si mare scandal dupa ce s-a intarziat 2- 3 zile cu distributia acestora dupa ce bugetarii din Posta Romana au inceput lucrul doar pe 6 ianuarie. Pin mediul rural si pana acum luna de luna le-au platit pana prin 25 ale lunii.
Sunt alaturi de colegii piloti civili cu care am mancat impreuna o paine pe avioanele de linie ale unei firme private peste 8 ani de zile dupa iesirea la pensie militara.
Colegii piloti civili sunt inca in mare majoritate piloti absolventi cu gradul de locotenent ai Scolii militare de Aviatie. Am fost alaturi de ei in procesul de instruire in Scoala militara cand mi-am desfasurat activitatea acolo iar cand am fost la greu mi-au retunat serviciul.
Nu vreau sa dezvolt dar pot sa spun ca aviatia este aceasi si pentru pilotii militari si pentru pilotii civili.
Diferenta de pericol se face prin faptul ca militarii sunt in AC iar civilii in CS.
O decolare sau o aterizare in conditii nefavorabile pot fi de multe ori o tragedie. Am aterizat la Stuttgart pe o ploie torentiala incalcand procedura si trantind avionul de pista cu franare imediata pentru a rupe pelicula de apa si a evita acvaplanarea . Deoarece procedura era ~neomologata~ (dar o cutuma intre piloti) am luat tot echipajul o sanctiune zdravana desi nu am avut nicio reclamatie din partea pasagerilor. Pe nemti este greu sa-i pacalesti.
Cati piloti nu au venit la aterizare cu botul aeronavei gaurit din ciocnirile cu pasari .
Cand in cockpit se declanseaza un beculet de avertizare trebuie sa fii stapan pe situatie si sa-ti pastezi calmul in gestionarea problemei desi iti apare transpiratia pe frunte. Nu-i chiar pe la altii care-si dau cu pareri neavizate.
Si numai grupa CS ..............

Unknown spunea...

DOMNULUI Huhu Rezea Mai in detaliu , vă rog !

Huhu Rezea spunea...

Ipocritul @avi nu urmărește A3 dar știe tot ce se spune pe acel post.

avianyc spunea...

😂😂😂😂😂😂
Doar in trecere !!!!!
Daca nu speriau lumea si cu pensionarea obligatorie la 70 de ani si propuneau ca cei care vor sa lucreze benevol cu pensionare la 70 de ani sa fie scutiti de plata contributiilor la fondul de pensii (CAS) poate rataceam pe acest post.
Nu ,ce rost mai are contributia daca unii vor sa se pensioneze la 70 de ani ?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Leon spunea...

Orice an in plus, prin plata CAS mareste Punctajul si ...Urmasa..va beneficia de o pensie mai mare..:)

Dan spunea...

@tigir/ecuatie
Si eu am renuntat la A3 in 2017 când au inceput sa o ridice in slavi pe LOV pentru OUG 59/2017... Singurul care merita urmarit pe acel post e Radu Tudor.

Leon spunea...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că prioritatea legislativă a social-democraţilor este cea privind eliminarea pensiilor speciale, iar la începutul sesiunii parlamentare vor promova şi un proiect iniţiat împreună cu UNICEF, care se referă la copiii nevoiaşi şi la cei abandonaţi.

"Din studii, (...) 93% dintre români îşi doresc să nu mai fie pensii speciale. Prima prioritate o avem deja pusă pe ordinea de zi. Am hotărât cu colegii mei ieri (marţi - n.r.) să facem sesiune parlamentară extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi - respingerea pensiilor speciale, mai puţin pensiile de serviciu ale militarilor", a spus Ciolacu, la Adevărul Live, întrebat care este prioritatea legislativă a PSD în acest moment.

El a adăugat că de la 1 februarie PSD va stabili şi restul de priorităţi legislative pentru noua sesiune parlamentară.(Jurnalul National)

Huhu Rezea spunea...

problema este că acei neinformați care răspund în sondaje au în vedere și pensiile militare când spun că vor desființarea pensiilor speciale.

Leo spunea...

Doina
De la Nistru pân' la Tissa
Tot românul plânsu-mi-s-a,
Că nu mai poate străbate
De-atâta străinătate.
Din Hotin şi pân' la mare
Vin muscalii de-a călare,
De la mare la Hotin
Mereu calea ne-o aţin;
Din Boian la Vatra-Dornii
Au umplut omida cornii,
Şi străinul te tot paşte
De nu te mai poţi cunoaşte.
Sus la munte, jos pe vale
https://Versuri.ro/w/az82
Şi-au făcut duşmanii cale,
Din Sătmar pân' în Săcele
Numai vaduri ca acele.
Vai de biet român săracul!
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vară vara lui,
Şi-i străin în ţara lui.
De la Turnu-n Dorohoi
Curg duşmanii în puhoi
Şi s-aşează pe la noi;
.................
M. Eminescu . Poetul Național al Românilor
---------------------
E= mc2
Fizicianul care a depășit Mecanica convențională
Fiecare cu domeniul lui.
PS
M-a sunat Flavius din Franța ,de pe segmentul 3, din turnul Eiffel și mi-a zis că e bine și că continuă lupta cu LICHELELE GULERATE din MFA.....

M spunea...

Doar pentru a fi corect cu "bugetarii de la Posta Romana"

„Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile”

Adica degeaba veneau ei la munca inainte de 7 ianuarie daca aia nu virau banii.

Pur si simplu sunt revoltat de atitudinea "niste bugetari"!

Era la televizor un patron care spunea cu scarba ca a fost amendat de "un bugetar" pentru ca pusese in vanzare carne expirata.
- Auzi domnule, sa ma amendeze pe mine un bugetar? Pe mine? Eu care ii platesc salariu?

PS - "privatii" romani sunt primii in europa la evaziune fiscala.
Evaziunea fiscala = furt!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/psd-il-contrazice-pe-klaus-iohannis-privind-aritmetica-parlamentara_723235.html

M spunea...

95% din romani doresc sa nu mai plateasca impozite si taxe.
82% din romani spun ca Parlamentul este inutil.
90% din soferi cer defiintarea politiei rutiere.

Asa, si?

Dan spunea...

100% dintre romani doresc pensie fara sa munceasca calculata in functie de varsta, dupa formula ”varsta x 100 = pensia” :)))))))

Cum spune @M: Asa, si?

M spunea...

@Dan!

Corect!! Si salariul calculat tot asa!

avianyc spunea...

Cât de armoniase ar putea fi releatiile interumane in societate cand salarizarea in mediul privat este mult sub salarizarea din mediul bugetar si in special administratie.
Ce iubire pentru bugetari si sustinatorii lor mai poate avea un privat care munceste 8 ore cu o naveta de 50-60 de km zilnic cand castiga 1887 lei net sau 2400 ,2500, 2700 ,sau unul care trage din ianuarie pana in februarie in constructii cu 3033 lei.
Asta in timp ce bugetarii cu puzderie de libere si vacante pe an,grupe de munca , tichete de vacanta ,norma de hrana ,sporuri,etc se lafaie in salarii si program cu dat prin targ la cumparaturi ,etc după vointa lor.
Deci cine a bagat ura intre categoriile sociale ?
De ce vor acesti realizatori la aceste salarii de sub 1 punct de pensie /2019 desfiintarea pensiilor speciale ,restructurari ,etc ?

Administratie publica 4848 net + 25% de la 1 ianuarie 2020 + norma de hrana + tichete de vacanta

Construcţii 3031
Transport şi depozitare 2972
Industrie total 2882
Industria prelucrătoare 2797
Tranzacţii imobiliare 2721
Cultură, spectacole 2685
Comerţ 2629
Salubritate, distribuţia apei 2465
Agricultură, silvicultură şi pescuit 2406
Servicii administrative 2398
Alte activităţi de servicii 2088
Hoteluri şi restaurante 1879
Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte 1803.
SALARIILE SUNT NETE !
Sursa: INS

Tot cf INS anual parasesc tara pentru munca in strainatae aproximativ 100 000 persoane.
Cred ca si copii domnului @ M cand au vazut asta si-au făcut valiza si si-au luat la revedere.
http://www.primariapeciunou.ro/index.php?meniuId=45&viewCat=621&lg=ro

Iulian Mareș spunea...

Fii hotărât și tu: ori salarii atractive, ori sclavi!?
În zilele pare ai o viziune, în cele impare o alta, la 180°!

Huhu Rezea spunea...

Esti complet ilogic, omule?
Noua clasă muncitoare corporatistă ar trebui să se războiască cu patronii lor, nu cu statul sau cu bugetarii!
Sunt de vină bugetarii că ei se complac să muncească pe nimic la patroni? Preferă să muncească în străinătate. Patronii vor aduce fortâ de muncă din Orient pentru a înlocui forța de muncă autohtonă.
In guvernarea PSD Dragnea exodul bugetarilor în străinătate s-a redus simțitor .

Leon spunea...

T3, adnotarea "SALARIILE SUNT NETE" imi apartine...:)).

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ăsta...vorbește de navetă de 50-60 km?
Eu am făcut aproape 4 ani 220 km și 2 ani cu 60 km!
Kiar nu-l pot înțelege....ozonul face rău neuronilor!

avianyc spunea...

Aceste legi sunt date de guvernul Dragnea iar statisticile sunt ale INS pe anul 2019.
Si nu uitati ca mare parte din veniturile realizate in privat se duc la bugetul de stat sub diverse forme ,taxe , TVA ,etc.
Stiati ca cei mai buni platitori de TVA din Romania sunt hipermarketurile mult hulite !!!!!!!
Daca acum in 2020 se duc pe pensiile si salariile bugetare ale guvernului Dragnea 67% din bugetul consolidat si mai sunt inca doua etape de majorare cu 1/4 din diferenta la ce sa ne mai asteptăm pe aici?
Oare nu era mai logic ca majorarile salariale sa se faca ANUAL in tandem cu cu ACTUALIZAREA pensiilor militare si cu majorarea punctului de pensie cf L263 ? Si ne întindeam cât tinea plapuma ca sa fie toata lumea multumită.
Stiti cat ar fi trebuit sa fie in 2020 punctul de pensie raportat la salariul mediu brut pe economie de 5454 lei daca se aplica anual din 2016 incepand creserea acestuia cu rata inflatiei +50% din creserea SMB ? Peste 2000 lei acum.
Mi se pare mult mai logic si benefic decât haosul si marile discriminari provocate in salarizare si sistemul de pensii pensii de aventurile dragniste în scopuri electorale .
Patronii de multe ori muncesc in firme cot la cot cu angajatii. Nu poti sa impui unui patron sa mareasca salariile in ritmul cresterilor din bugetar (25% anual ) daca afacerea nu permite. Patronul este stapânul muncii lui ,adica afacerea ,firma ,etc care presupuna multi nervi ,stres si energie consumata ,supus mereu falimentului ,etc.
După legile guv Dragnea cate firme nu au dat faliment sau s-au dizvolvat si au aparut sub alte cu angajati pe salariul minim pe economie sau si-au redus personalul ca sa poata mari cu ceva salariile? Foarte multe iar angajatii si-au luat talpasita peste granită.
Numai cine nu a lucrat in privat poate crede ca ”dicteaza” angajatul stăpânului afacerii .
Cum am putea cataloga normalitate cand un primar de comuna de 3190 locuitori incaseaza 13.000 lei brut + norma de hrana ,ticete de vacanta etc (v.Peciu Nou ) iar un primar de comuna cu 7162 locuitori incaseaza 10 400 lei - http://comunapopesti-bh.ro/informatii-utile/transparenta-veniturilor-salariale/
Daca asta este noua ordine in salarizare ,ne asteapta zile grele. Si sa vedeti cum o să fie puzderie de pensii mai mari ca salariile per similar activ dupa majorarea pensiilor cu 40% !!!!!!!!!!!!!
Chiar ma intrebau acum cateva zile doi fosti colegi sof instalati pe la tara daca din septembrie se majoreaza si la miliari pp cu 40% .................... Asta-i ................

@ Leon
Multumesc !
Ar fi o catastrofă sa fie brute !

Dan spunea...

@H
Asa ceva nu exista... ma refer la treaba cu exodul si Dragnea.

M spunea...

1. Traim intr-o societate libera! E mai bine la stat? Mars la angajare! Plang politaii ca nu au oameni!

Eu m-am saturat de astia privati care se cred dumnezei. Multi dintre ei niste inculti, abia au absolvit 12 clase dar plini de ura si de venin.

Daca "privatului" care vinde shaorma eu nu ii cumpar produsul, moare ca soarece. Asa ca sa ma mai lase cu "importanta" lor.

Sa isi plateasca dracului taxele si impozitele ca privatii din Romania sunt pe primul loc la furaciune din UE.

Fiul meu lucreaza pentru o multinationala, e platit cu multi euro si i s-a propus sa lucreze la filiala din Canada. Nu a plecat pentru ca era un "mate fripte" ci pentru ca nu mai suporta ura si mizeria din tara asta. A asteptat sa vada daca iese tot Johannis presedinte si apoi.... la revedere!

"Inca 5 ani cu incetul asta mental care a revarsat cazane de ura in Romania este prea mult! Vreau ca fetitele mele sa creasca intr-o tara fara strigate de m#ie urlate de niste animale pe strazi!"

avianyc spunea...

Cand nu ai drept la replica cineva crede ca are si dreptate !

Iulian Mareș spunea...

M,
Cine produce evaziunea fiscală uriașă?
Structurile bugetare sau cele pt private?
Ce dracu tot borăște asta aici când ffff multi ani firmele p...îi nu plăteau pt angajați nici contribuții la pensii și sănătate?
Când te bucuri că plătesc aia TVA însă ești kior că ei termina producătorii români...ce replica să-i dai?
Nu stau sa caut acum, însă participarea firmelor private la PIB este mult mai mică decât a 2-3 Regii Autonome de Stat!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Te prostești cu mesaje primite de la gruparea de propagandiști nesimțiți-țurcani din Sibiu.
Aici vorbeam despre ce spuneai că salariile bugetarilor sunt mai mari la bugetari decât la privat.
@M
Nu ține motivarea.
Ura a venit din Diaspora. Ai uitat de unde a venit plăcuța suedeză
Ai uitat ce strigau hăndrălăii din Canada la meciurile Simonei Halep? Noroc că le-a bătut Simona obrazul.

avianyc spunea...

Nu cred ca te-ai intors acasa cu 1800 lei/ luna acasa la nivel 2019 si cu 1800/5454 puncte de pensie /anul 2019.
Stii femeile din Ialomita care faceau naveta de la 60 km ca sa ajunga la ora 7 la serviciu și au decedat in acel accident nefericit care a avut loc la 5 dimineata in drum spre serviciu ? Si se intorceau dupa ora 17 .00
Momentan firmele racoleaza forta de munca si de la 60 km deoarece nu gasesc forță de munca.
Asta in timp ce multi angajati din primarie îi vad pe sub fereastra mea idreptandu-se la serviciu dupa ora 8.00 iar la ora 13-14.00 o sterg la interese personale.
Oricum ,mai este mult pana pricepi viata inafara cazarmii.

avianyc spunea...

@ civil
Aici gasesti tot ce vrei ,”intelectuali” ,studii medii” ,calificati , necalificati ,etc
http://www.primariapeciunou.ro/index.php?meniuId=45&viewCat=621&lg=ro

Poti foarte usor sa compari cu aceleasi categorii din mediul privat din statistica INS..
In privat nu sunt doar necalificati ci chiar calificati si cu studii medii si superioare cunoscatori de meserie , căutati de firme si neangajati pe pile ,relatii ,etc.
M-am intors curand dint-o mica vacanta in zona Hintertux (Austria) . Nu am auzit acolo in zona turistica valea Zillerului ca ”statul ” ar sponsori indirect patronii din turism prin pomeni acordate bugetarilor din bani publici.
Exclus. Asta inseamna dezvoltare pe principii sănatoase ,durabile.etc
Dezvoltarea acolo se face pe cu totul altfel de principii. Munca,seriozitate , atractie de clienti prin servicii impecabile ,respect ,curat in intern si extern ,respect pentru natura (pungi de gunoi atasate pe un suport langa bancutele de odihna de pe traseu ), fara gândaci prin bucatarie ,praf de anul trecut pe mobilier ,alimente alterate sau expirate in frigiderele bucatariei ,produse fara e-uri in meniuri ,etc.

avianyc spunea...

@ Huhurez
”Aici vorbeam despre ce spuneai că salariile bugetarilor sunt mai mari la bugetari decât la privat.”

Consider ca v-am lamurit ca ”privatii” nu se razboiesc cu bugetarii ci sanctioneaza prin vot pe cei care au produs politic aceste efecte.
Si mai retineti un aspect catre celelalte expuse. Multi patroni dezvolta de la 0 afaceri pe baza de credite cu valori mari luaate din banci , credite care trebuiesc returnate din profit . Cred ca stiti bine ce inseamna dezvoltarea unei afaceri pe baza de credite cu returnarea creditelor la timp.
Sau daca gresim noi in aceasta privinta ,ne poate lamuri @ M cât de simplă este treaba doar pâna finalizezi firma ca apoi să produci ,sa vinzi productia ,serviciile ,etc ca sa faci profit ,sa achiti salarii ,credite ,consumabile ,etc
Ca atre nu-i stabileste chiar orice trecator prin politica cat personal sa angajeze si cât salariu sa le treaca in contractul din Revisal . Revisal pe care ”angajatii statului ” bine platiti nu au fost in stare incă sa-l puna la punct si fiecare angajat să poata viziona online daca contractul si contributiile lui sunt in regulă.
Complicat rău si nenormal cu bugetarul inaintea celor care alimenteaza cazanul majoritar . Sunt si exceptii care lumea le intelege dar si cand pe acolo inca trebuie sa mergi cu plicul ........... sau copii care trebuie sa faca meditatii ca sa faca fata examenelor .......

M spunea...

@Huhu Rezea
In general, in strainatate romanii se poarta mai civilizat decat acasa. "Placuta suedeza" era a unui idiot dar ea, placuta, nu se urla in gura mare pe strazile suedeze.
Idiotii de la meciul Simonei sunt acea minoritate (2% cum zice cineva) de cretini patentati! Nu ai ce sa le faci!
Da, un val de ura a venit si din diaspora dar el s-a manifestat violent aici. Nu ai vazut "diaspora" atacand ca niste animale turbate o fata de la Carabinieri sau de la Mossos d'esquadra.

@Civil - da, crede 100%. De fapt decizia a luat-o in doua etape 😁 Prima data cand fetita lui a asistat la bataia dintre doi colegi (unul mai mare l-a batut pe colegul ei de clasa pentru ca "tac-tu e psd-ist")

Al doilea motiv a fost realegerea lui Johannis (sa fie clar, nu e fan Dancila). Johannis in primul mandat a incitat la ura si e principalul raspunzator pentru valul de violenta din Romania.

@Iulian Mareș

Eu, stimabile, m-am saturat de frustratii astia!

Ti se pare misto salariul de chirurg? Mars la Facultatea de Medicina!
Ti se pare misto pensia de militar? Mars la Academia Militara!
Ti se pare misto salariul de bugetar? Mars la nenumaratele concursuri! Oricat de idiot esti pana la urma tot reusesti undeva!
Ti se pare misto sa ai 4 luni de vacante ca dascalii? Mars in invatamant!

Am mai spus, se compara mere cu pere! La bugetari majoritatea posturilor sunt de personal calificat sau inalt calificat. La "privati" majoritatea sunt de muncitori necalificati sau calificati! Adica: atat au putut! Cata scoala iti trebuie sa tai o shaorma?

Leon spunea...

"Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor sesiza Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare şi Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni, cu privire la o posibilă afectare a statului magistraților, în cazul în care se abrogă legea referitoare la pensiile de serviciu. Decizia a fost luată de Secția de procurori a CSM, în ședința de joi, relatează Mediafax.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere", conform deciziei de joi.

Totodată, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, în data de 21 ianuarie, de la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat legat de iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care stabilesc pensia de serviciu. Altfel spus, procurorii vor stabili dacă această măsură poate încălca independenţa şi afectează statutul constituţional al procurorilor".

Gigi spunea...

Aici,ai dreptate,nu poţi compara munca de la privat cu aia de la stat şi totodatã,salariile obţinute de cei de la privat în comparaţie de cei dela stat.Şi,ca sã spunem adevãrul pânã la capãt,unde gãsim angajaţi cei mai mulţi unde factorul pcr primeazã?

Gigi spunea...

Pãi,da.Pentru ei,atunci când sunt loviţi în drepturi, sesizeazã, pt.militari,nerespectarea unor legi,mai rãu,neaplicarea lor,este OK.
Aici nu vorbesc de adevãraţii profesionisti,care am toatã stima!

Leo spunea...

Lasă-i pă aceia. Să pună cineva obiectivul pe ce iau solde de mii de euro ăștia militari , ca să ascundă hoțiile lichelelor gulerate.

Neacsu spunea...

@Iulian Mares,
Eu nu fac partizanat pentru nimeni. Eu spun ce cred in baza datelor de care dispun. Am mai spus-o, nu am pretentia ca stiu tot, sau ca nu pot gresi, dar un lucru vreau sa intelegi, si anume ca nu am parti-priuri, nici regionale nici colegiale.

indivisual spunea...

Pentru scenariu ati folosit date imaginare? Ori reale?! Adica, luand la intamplare...smurd e capabil ori nu sa gestioneze dezastre?! {Intreb pentru un prieten, care spune ca sunt doar lozinci si titluri de presa #}

Iulian Mareș spunea...

Neacsu,
Asta cu partizanatul am inteles-o in aceeasi masura in care ai inteles ce si cum este cu transmiterea pdv-urilor si la care mai adaug ca informatia si informarile circula in mod oficial pe orizontala si verticala, in toate sensurile, conform accesului la clasificate si nevoii de a cunoaste!
Ori, a sustine ca "C" nici nu stia este la fel de vinovata fapta cu aceea ca nu se baga atunci, cand intra pe usa din dreapta frescei!
Caci daca un sef nu stie nici nu este sef! Fluxul informational.....etc

Iulian Mareș spunea...

Militar de la 14 ani,
Ati lucrat pe managementul crizelor?

M spunea...

Uite ca sunt de acord cu militar de la 14 ani.

Scopul general este slăbirea statului român, politic, social, demografic, cultural, religios și al capacității de apărare. Presa este principalul vector de propagandă.

Vă dați un exemplu, dar la rândul lui de un avocat.
Anual 10-12 dascăli sunt arestați/condamnați pentru pedofilie. Unele cazuri extrem e grave (elevă însărcinată). Cu toate astea cazul idiotului din poliție care a molestat doi copii în lift a fost exploatat la maxim.

România este sub atac iar singurele organisme de reacție trebuiesc neutralizate.
Care sunt subiectele sensibile pentru populație? Banii, copiii, pericolul! Deci: pensii/salarii nesimțite, corupție, pedofilie, ineficiența salvatorilor, violența forțelor de ordine!
Amin!

M spunea...

Este constituțională măsura. Impozitarea, progresivă sau nu, doar a unei categorii sau doar peste un anumit prag sunt constituționale.
Ca să analizați corect puneți întrebarea invers : scutirea de impozit este constituțională? Impozitarea diferită este constituțională?

Depinde cum se face definirea categoriei/segmentului de populație. Dacă e vorba de sex, orientare sexuală, religie, apartenență etnică și altele asemenea ar fi neconstituțional (dar chiar și aici cu discuții - vezi avantajele femeilor la pensionare).
Se privește în oglindă. "legea pensiilor militare" - "impozitarea pensiilor militare". OK?

Dan spunea...

@militar de la 14 ani
Din pacate faza cu ”iesitul de sub refelectoare” nu se va intampla niciodata.
Urmaresc atacul mediatic, din ultimii ani, asupra armatei si am observat cum a evoluat acesta.
Daca acum 2010 s-a inceput o ofensiva agresiva din partea politicului impotriva pensionarilor militari cat si impotriva militarilor activi (fiind si ei afectati in viitor) prin modificarile defavorabile aduse legii pensiilor militare, aceasta agresiune a atins punctul culminant când guvernul PSD, in august 2017, a inceput cel mai acid si incorect atac asupra Armatei Romane, mutand actiune in prim planul mass-mediei.
Incepnad cu august 2017 militarii in rezerva si activi din Armata Romana sunt atacati zilnic in mass-media, in mod special in spatiul on-line, Zilnic apare cel putin un articol cu informatii trunchiate, rastalmacite si reinterpretate sau false in privinta pensiilor militare.
Daca la inceput serau atacati o anume categorie de militari (cei ce stau prin birouri) si se spunea ca cei ce participa la actiuni in teatrele de operatii sunt orecum justificate, mai nou au inceput sa fie atacati ”veterani de razboi” si ”veterani militar” (adica cei ce participa in teatrele de operatii). Deci pe masura ce trece timpul atacurile mass-media se generalizeaza la nivelul militarilor si sunt din ce in ce mai agresive.
Sunt uzitata 2 formule de atac:
1) se secrie un articol decent cu informatii reale fara a fi reinterpretate, trunchiate sau falsificate, apoi apar o serie de postari ce rastalmacesc cele scrise in articol si denigreaza militarii;
2) se scrie un articol, din start tendentios, cu informatii false sau reinterpretate dupa care apar acei postaci ce continua cu denigrarea militarilor.
Mentionez ca acei postaci anti-militari sunt bine cunoscuti si sunt mana in mana cu platformele mass-media si au rolul de a initia sau de a accentua opiniile anti militari in rândul publicului cititor. Daca incerci sa faci un comentariu, decent si argumentat prin care sa explici cum stau lucrurile in realitate si nu cum sunt prezentate in articol sau in comentariile tentendtioase o sa ai surpriza ca acel comentariu nu va fi publicat, fiind publicate doar acele comentarii ale postacilor ce sunt agresive la adresa militarilor.
Ultimul exemplu intalnit este aici https://evz.ro/exclusiv-legea-veteranilor-aprobata-de-mapn-noile-drepturi-pentru-militari.html
Cititi intai titlul articolului faceti pauza de 3 secunde apoi cititi continutul.
Titlul induce ideea ca este o legea aprobata si ca anumiti militari urmeaza sa primeasca niste drepturi in plus. Continutul relateaza situatia reala, cum ca este doar o propunere legislativa nici decum o lege si ca abia acum urmeaza sa intre pe procesul de legiferare.
Dupa aceea cititi si comentariile postacilor. Am incercat sa fac un comentariu, decent si argumentat, prin care sa arat de ce acei militari nu sunt mercenari si ca ei sunt acolo doar pentru ca au fost trimisi de tara, ca sunt acolo nu pe baza de voluntariat ci pe baza de obligativitate. Comentariul meu a stat ”in aprobare” pentru circa 10-15 minute, apoi a aparut postat pentru aproximativ 5 minute dupa care a fost eliminat.
Pentru mine a fost suficient sa-mi dau seama ca aceea platforma de informare publica este una tendentioasa la adresa militarilor (chiar daca nu pare la prima vedere) prin faptul ca publica doar comentariile anti-militari nu si pe cele pro.

Militar de la 14 ani spunea...

Vorba lui Florin Piersic, dacă Papaiani se năștea în America, era un actor de calibrul lui Pacino, De Niro etc.

Neacsu spunea...

Eu am spus ce aveam de spus. Crede, sau intelege fiecare cat poate sau cat vrea. Si asta este valabil pentru oricine.

Iulian Mareș spunea...

Clar ca pt oricine!
Doar Timpul le va lamuri!

Leon spunea...

"Sedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, 20 ianuarie, începând cu ora 13.30 (sala „Barbu Catargiu", nivel P1)", se arată într-un comunicat al instituției.

Membrii Biroului Permanent vor vota asupra convocării unei sesiuni a Camerei Deputaților pentru aprobarea OUG privind posibilitatea ca angajatele din instituțiile de învățământ să se poată pensiona la 65 de ani, potrivit unor surse din cadrul forului legislativ.

PSD vrea suplimentarea ordinii de zi cu proiectul care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de profesii, au precizat sursele, pentru MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituțiile de învățământ se pot pensionare, opțional, la 65 de ani, în loc de 63. Ordonanța transpune în lege o decizie a Curții Constituționale cu privire la vârsta de pensionare.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocațiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor"
PS.Si Biroul Permanent al Senatului are programata sedinta la aceeasi ora; trebuie sa inregistreze si sa repartizeze la comisii, prorogarea Legii cu dublarea alocatiilor..!

avianyc spunea...

Cineva ne indemna sa mai si radem . Si eu zic la fel daca avem si dece.
Ia uite ce zice Mares.

"Nu stau sa caut acum, însă participarea firmelor private la PIB este mult mai mică decât a 2-3 Regii Autonome de Stat!"

Cred ca se refera la Tarom ,C .N .a Huilei ,Termoelectrica , Hidroelectrica pana a redresat-o Borza cu infuzie de la stat,CFR, CEC, Compania uraniului , Compania Cuprului ,etc🤣😂🤣😂🤣🐒

Iulian Mareș spunea...

Dar de TVA-ul platit te indoiesti?
Oare cine face evaziunea uriasa?

indivisual spunea...

https://youtu.be/3O6gJ7mkzKk?t=1080 Ministrul Vela despre cum a ramas ministerul fara profesionisti, prin mituirea omaenilor valorosi, sa iasa la pensie "speciala" (na, ca am pus-o intre ghilimele)

Viorel spunea...

Domnule Militar de la 14 ani (“jurnaliștii # resist din presa aservită vor ataca SAOPSN până ne vor aduce unde vor ei”) și
Domnule Dan (“în august 2017, a început cel mai acid și incorect atac asupra Armatei Române, mutând acțiunea în prim planul mass-mediei”, în mod special în spațiul on-line, zilnic apare cel puțin un articol cu informații trunchiate, răstălmăcite și reintrpretate sau false în privința pensiilor militare).
Întrebare: Ce face Trustul de presă al M.Ap.N., respectiv Observatorul Militar, ziar săptămânal care conform propriilor declarații (http://presamil.ro/observatorulmilitar/) își propune:
• să promoveze un dialog real între armată şi societatea civilă;
Pct. 3. Care este dialogul între armată și societatea civilă ? Săptămânal Observatorul militar ar trebui să fie AVOCATUL militarilor activi și rezerviști și fiecare calomnie sau atac nefondat prezentat de celelalte trusturi de presă sau TV. să fie contracarat, să aibă săptămânal o rubrică unde să prezinte realitatea și să răspundă fiecărui atac în parte. Nu intru în amănunte (în ultimii 20 de ani O.M. s-a prezentat de 4 ori în curtea unității/unităților) și am văzut cum se regizează interviurile (mai mult ca sigur știți și dumneavoastră, un ochi atent își dă seama și din fotografia prezentată la CPS/noi ne facem că muncim).
Cei de la Observatorul Militar vor cumva indemnizație conform Legii nr. 8/2006 pentru munca depusă în folosul armatei ?

Huhu Rezea spunea...

"Viorel
Corect!
Cei de la Observatorul au fost mai mult preocupați de difuzarea dezinformărilor despre pensiile militare puse la dispoziție de gulerele albe miniștrilor Tutuianu si Fifor.
Când nu a fost suficient Observatorul, situațiile statistice cu pensiile nesimțite au fost difuzate pe la site-uri ca Economica si Capital.

Dan spunea...

@Viorel
Sunt total de acord in privint O.M., chiar daca ar fi facut mai mult nu ar fi avut rezultate, este o publictie interna care nici macar de militari nu e citita.
Insa comunicate de presa din partea MApN, prin care sa arate si demonstreze falsitatea sau dezinformarea ce are loc in mass-media, se puteau da... clar cu nume si prenume al autorului si publicatiei respective, solicitând informarea corecta a puliclui.