Un produs Blogger.

luni, mai 10, 2021

Curtea de Conturi se judecă de fapt cu structurile informative ale Armatei, nu cu CPS a MApN.

33 comments

Dintr-un articol de pe site-ul  "Politica Dezastrului" aflăm ce hram a purtat prin Armată doamna Andrițoiu Mihaela, actuala director al CPS a MApN. A fost nici mai mult, nici mai puțin decât contabilul șef al DGIA, colaboratoare apropiată a generalului Hăpău, gestionară a fondurilor operative ale Serviciului de Informații ale Armatei. 

Ne mirăm   cum de  și-a permis CPS a MApN, în ultimii 4 ani, atâtea inginerii financiare prin care a drenat, nu se știe unde, sume importante destinate fondului de pensii militare.

1. In anul 2017 a contracarat aplicarea art. 60 din L 223.2015 de actualizarea a pensiilor militare, după emiterea L 152/2017, de majorarea a soldei de funcție cu 15%, începând cu 30 06 2017, reușind performanța să nu majoreze cuantumul niciunei pensii stabilite înainte de 01 01 2017, prin năstrușnica găselniță că indexarea de 5% din anul 2016 ar fi fost valabilă numai în anul 2016, deoarece dispoziția OUG nr. 57/2015 ar fi fost dată prin exceptie de la art. 59 din Legea 223/2015. 

Neghiobia juridică a fost multiplicată în mii de întâmpinări depuse la instanțe și a trimfat chiar și într-un document semnat de molatecul Ciucă pentru o interpelare parlamentară.

Așa au reusit gulerații să majoreze cu 15% numei pensiile militare stabilite în perioada 01 01 2017-30 06 2017, pensii care, intr-adevăr, nu puteau să beneficieze de indexarea prevăzută pentru anul 2016.

Grșeala a fost constatată de Curtea de Conturi care, prin Decizia nr. 4/2020  a  obligat CSP a MApN să revizuiască actualizarile prost făcute în anul 2017.

Contenciosul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi se află pe rol la Curtea de Apel București, cu termen pe 29 06 2021, după ce judecătorul primului complet, speriat de viesparul în care a intrat, s-a abținut.

2. După emiterea OUG nr. 59/2017, potrivit căreia s-a eliminat actualizarea pensiilor militare, dar s-a introdus calculul pensiei militare direct din cuantumul net al soldelor care intră în baza de calcul a pensiei, s-a păstrat și calculul cuantumului brut al pensiei militare, potrivit articolelor 28-30, cuantum care a devenit o entitate abstractă, la fel ca si abstractul impozit pe cuantumul brut al pensie, impozit care este plătit de stat, din fondul pentru pensii, nu de către pensionarul militar. 

Prin această inginerie financiară, diferenta dintre Fondul brut și Fondul net al pensiilor militare, cca 42% din fondul brut,  a fost returnată la bugetul MApN, în timp ce gulerații finanțiști plâng prin organele de presă controlate cât de mare este Fondul brut pentru pensii militare.

Aici este nevoie de o intervenție urgentă a Ministerului de Finanțe pentru a elimina ingineria financiară cu cuantumul brut și abstractul impozit pe  pensia brută, pensie brută de care militarii pensionați după 15 sept 2017 nu mai beneficiază.



Fragment din articolul semnat de Pan Themis 

"Generalii lui Ciucă și bunăstarea din famiglia lor

O altă minciună aruncată presei este că de fonduri ar mai fi știut și contabila DGIA, Ileana Chiriță. „Decât” că Ileana Chiriță nu a fost contabilă niciodată, poate din pasiune și după trecerea în rezervă. A fost gl.mr. și locțiitor al lui Hăpău până în august 2017. Probabil vor avansa ideea că și ea știa de „fondurile de război”.  Ne vor spune cum, la trecerea în rezervă, i-a strecurat un bilețel în vestă lui Gherghe, i-a făcut cu ochiul și i-a șoptit complice „Iulică, vezi că aștia sunt banii de război, nu spui nimănui, dar când vine urgia cumperi și tu gloanțe cu ei”. În fapt este o altă manipulare și o perdea de fum. Colaboratoare apropiată a gl. Hăpău și eventual complice în gestionarea fondurilor (operative sau nu) a fost col. Mihaela Andrițoiu, fostă contabil șef al DGIA. În 2018, pentru loialitatea și discreția de care a dat dovadă, Andrițoiu a fost, însă, numită director al Casei de pensii a MApN, funcție cu grad de general. După ce a bulversat serios activitatea instituției, col. Andrițoiu a intrat în conflict cu gl.bg. Valeriu Roșu, un alt ofițer avansat de Ciucă. Conflictul a fost generat de pasiunea gl.bg. Roșu pentru propria soție. O visa noaptea director al Casei de pensii. Se și vedea în competiție cu celebra familie de generali Cristea, Ionel și Paula. Col. Camelia Roșu, ofițer de intendență pe o funcție de execuție la Corpul de control, este numită, în anul 2016, șef compartiment juridic la Casa de pensii. O altă eminență ajunsă jurist peste noapte, la fel ca gl.bg. Cipu, Camelia Roșu promovează până la nivelul funcției de director adjunct al Casei de pensii după care „influența Mihaelei Andrițoiu” o trece în rezervă. Trecerea în rezervă s-a făcut în urma unei „lucrări” a soțului, deși Camelia era încadrată în cu totul altă structură. Încă o poveste de succes din ciclul: ai carte, n-ai parte/ ai relații, ai de toate. Gl.bg. Roșu Valeriu, este un alt pretorian al lui Ciucă asupra căruia merită să ne oprim atenția într-un articol dedicat.  Un jurist cu multe schelete în dulap, cu interese directe la CSA „Steaua” București, dar mai ales la Institutul „Cantacuzino” (unde câștigă peste 12000 de lei indemnizație ca membru în CA) nu poate fi trecut cu vederea. "

33 de comentarii:

ion spunea...

Ce mă .trebuie sa dea înapoi iohi costumul de schi..nu se poate.

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Incepind cu Popescu.,s-a deschis era puscariabilor in M100....

CEZAR spunea...

Tu ai cardul ..indoit la 90 grade ! Nu-ti mai inta nimic......

akord 75 spunea...

Pai nu-i mai simplu sa folosesti home bank decat sa tzipi pe blog?
azi vin pensiile direct de la amsterdam prin DHL...deci mai scotociti in buzunare pt diferenta la "livrare cu verificare":)

ACID spunea...

ING a livrat pensia plafonata/neactualizata/neindexata/ visata...

Luc 3 spunea...

BCR,a virat pensiile!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

La BCR au intrat!El leader Maximus invitat la România TV dar cred că vor aborda subiecte colaterale față de ce ne interesează!Vaccinare pe manele,Țhancă Uraganu ....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Este ca în bancul... Ce știa tot satul și nu știa bărbatul?
Cu Leon am tratat acest subiect într-un topic mai veki...

Huhu Rezea spunea...

Nu originea dgia-ista a Mihaelei este principalul subiect al topicului... ci ingineriile financiare pe care și le permit guleratii, pentru deturnarea si drenarea netransparentă a fondului destinat pensiilor militare.
Este o inovatie sa calculezi pensiile militare in cuantum net potrivit art. 60 din lege, dar mai calculezi si cuantumul brut, numai ca sa determini fictivul impozit pe pensia bruta si să justifici pervers că ai splicat si art. 11 din L 80 privind sporul OMM/SOSP.
Vad ca si comentatorilor le-a cam pierit glasul cand e vorba de abuzurile săvarșite sub oblăduirea celor care ar trebui sa le stavilească.

Iulian Mareș spunea...

Fiind asa de mulți se va proceda prin tragere la sorți?

Iulian Mareș spunea...

Când ai spatele asigurat și curul bombat cine și ce are cu tine? Curajul și determinarea se bazează mereu pe ceva. Sunt lucruri care se spun cu oareșce riscuri de la om la om...in privat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar azi am primit o adresa de la A.N.I.-Inspectia de Itegritate ca lui madam Andritoiu i se face dreptate, ca a declarat corect 22.05.2019, respectiv 15.05.2020 sumele obtinute, dar eu dzic asa: Daca Inspectia s-a deplasat s-o caute la portofel, ceea ce nu a facut asa ceva in nici un fel, eu ma duc in drum, il desert si il mananc, asa fierbinte, ca sa ma invat minte ca orice as scrie si orice as face, mafia din MApN va fi protejată de mafii, cumetrii, pile, nasi si nașe! Pai, daca numai un prapadit de plotonier se zbate ca un rinocer si altii stau lemn Tanase, atunci astia o sa ne toace si o sa ne calce in picioare pana o sa faca praf si pulbere penziile militare! Si daca erau pe rol, numai de la armata pe putin 50.000-60.000 de procese se mai facea ceva, dar numai cu cateva o sa se mai faca, dară, tooocmai la pulivară!

Leo spunea...

Sub așa zisul secret de serviciu sau confidențialitate , lichelele gulerate zburdă nestingherite pe câmpia penală ştiind că îi au bodyguarzi pe cei de la pm şi în afara controlului judecătoresc.
Nimeni nu mai poate face nimic fiind un stat eşuat dpv integritate , legalitate , moralitate .
" SUS PATRIA JOS MAFIA " ( CV Tudor)

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Au și clasica smoala sau doar bitum?...asta trebuie la autostrăzile pe care s-a apucat Cîțu sa le facă...sute de Km lunar!

akord 75 spunea...

Calugarul
Daca nu ziceti si- BAU!!!- la sfarsit,v-ati chinuit degeaba:))

Leo spunea...

- De curând , Coarnă vorbind la telefon cu Flavius , i-a spus să uite de PLX 199 deoarece nu este dorit de MAI și de servicii.
Azi, din articolul lui Mircică , acesta ne spune că nici MFA-ul nu-l dorește. vezi link-ul
http://sindicatulcmd.blogspot.com/
- Ionel în schimb, a promovat toate demersurile MFA+ului care ar fi dus la adoptarea PLX+ului 199 blocat şi acum la MAI.
Mare îmbârligătură.....
- cu ceva timp în urmă , chiar Flavius ne povestea despre "aventurile" (meteorice) ale nevestei lui RED pe la CPS cam în sensul celor deyvoltate în topic.
Ba ne-a mai zis şi despre aventurile croitoresei care încă sunt trecute sub preş. Oare cît timp ?
Nu va trece mult și lichelele vor primi ceva sweeeeeeeeeeeeeeeeeet

Iulian Mareș spunea...

Unui prieten...antialcoolic!

Oare nu-ti mai amintesti,
Vorba din batrâni lasata?
Din betie te trezesti,
Din prostie, niciodata.

Al. O. Teodoreanu-Pastorel

BatistaPeTambal spunea...

N-am nici un fel de respect pt. structurile de protectie - cunosc comandanti de-acolo care au cultivat cacaturi - dar titlul articolului dvs. este "Nu originea dgia-ista a Mihaelei este principalul subiect al topicului... ci ingineriile financiare pe care și le permit guleratii" - adica va luati de ecologisti din start. N-o mai zuduiti.

Huhu Rezea spunea...

Văd că nu sunteți oripilați... sau vă este teamă să comentați, că din fondul brut pentru pensiile militare stabilite după OUG nr.59/2017 peste 40% este drenat din nou către bugetul de stat, sau alte cheltuieli ale instituțiilor militare, prin ingineria că pensiile sunt calculate atât în cuantum brut, articolele 28-30 din L 223/2015, cât și în cuantum net, potrivit OUG 59/2017.
Dacă este calculat direct cuantumul net al pensiei militare, din netul bazei de calcul, nu este fictiv impozitul pe care zic gulerații că, tot ei, nu pensionarii, îl plătesc din... la fel de fictivul cuantum brut?
Si când te gândești că prin Pl x 199/2020, gulerații din MApN și MAI propuseseră ca ingineria să se extindă la toți pensionarii militari. Și la cei pensionați înainte de 15 sept. 2017

akord 75 spunea...

tehnocrat
Uite vezi? De asta imi place mie de tine.Esti inteligent!:)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O cloacă si-o infectie ordinară, cu o amprentă criminală pe fiecare penzie brotăcară! Ce-i de facut? Sa le punem cate o sârmă ghimpată-n in rât sa le treacă de urat si... cam atat, dacă asa s-au născut in cocine pe maidan se se mândreasca cu sârma din râtan! Păzea penzioara si cârma să nu le flendurească râtanii cu sârma! Cât sunt râtul, sârma si cocina în floare, adio penzioare brotăcare! Gâți si thuo la trocacă, șoricicăricime nespălată!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu ma pierde...nu aici se susținea xa PLX 199 este miezul din dodoașcă, de tipa inteligentul blog-ului intr-o frenezie:Slava noastră și mândria, PLX de România! Ești un incoruptibil optimist și la vârsta dumitale, ceea ce nu este asa de rău, însă măgăriile politice nu le poate desface justiția, ... si în niciun caz sub guvernarea asta!
Tu crezi ca ai noștri au înțeles ceva din Revolta generalilor francezi? Nu cred!...
Crezi ca politicienii au adus pt manevre și reasigurare aliaților elemente ale Forței Imediate de Răspuns a NATO? Nuuu! Ei aduc prinți degenerati pt a împușcă ursi, autocare și avioane sa care sparanghelistii, 100 de puieți de pomi plantați ca să spunem că au fost 100000, un Bulai ce vrea popi femei..
Nu domnule, tot politic trebuie îndreptate lucrurile, nu prin procese, căci ar fi mult prea multe, costisitoare Fi și de durata!
*Nici pana azi nu am înțeles cum Liviu s-a lăsat prostit și pentru ce?

Calinmihaib12 spunea...

..Da,dar dacă ar fi aplicat "extragerea"..celor: ~ 41,5 % din BRUTUL bazei de calcul a pensiilor anterioare OUG.59/2017 ..cu efectul SCĂDERII DRASTICE a CUANTUMULUI NET al acestor pensii..la nivelul SOLDEI NETE din acea BAZĂ..(!) = ATUNCI=... înainte de ALEGERILE..din 2019: euro-parlamentare și prezidenția le, probabil că PSD-ul ar fi scăzut mai "serios" în " % "..!
(având în vedere PONDEREA... "clientelei militare" a PSD-ului ..!= la vedere și..ABSCONSĂ ..!).
De aceea,eu cred că..SE AȘTEAPTĂ (= SE PÂNDEȘTE..!) = un moment,o conjunctură..și o "combinație politică" mai FAVORABILĂ =.. ÎMPLINIRII..acestui DEZIDERAT al TUTUROR PARTIDELOR cu"aspirații" parlamentare și guvernamentale ..!..VIRTUAL..PLĂTITOARE..ale acelor pensii "tăiate"..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-a atentionat Yahoo foarte serios ca Governul despre mine estem foarte curios si si-a pus agentiile governamentale sa-mi intre in conturile si maill-urile personale! Le-am dat eu in gâții muicii lor sa-i ating la amor cu niste pomelnice si parastase, anafure si canfore sanatoase si cu un amin alupigus ca sa-i aiba in grijania mamii lor Cel de sus, aiurea! Aleluia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Zornăiți cătușa lovind cu ea hoarna si dati alarma: Hallo mo, admiratorii dă @Rezistenti dă dreapta, ce dziceti acum șî dvoi cu goarna, va face bușcărie talharul de Zbarna?

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Un mic test de inteligență demo:
*Un prost și un bețiv într-o mașină roșie. Cine conduce?

**Raspuns: SMURD-ul!

Iulian Mareș spunea...

Asta?

”Dear Yahoo user,

Yahoo is committed to protecting our users, and we strive to detect and prevent unauthorized access. We believe your Yahoo account may have been the target of government-backed actors attempting to gain access to the information in your account. While this does not necessarily mean your account has been accessed and this could be a false alarm, we take the security of your account seriously and want you to be informed.

To learn more about how you can protect yourself and your Yahoo account, please visit Yahoo Help Central at help.yahoo.com and search for "Protect Yourself from Advanced Attackers" or "SLN26995"

Sincerely,

Yahoo Security Team

We will never ask you for your password in an email. If you don’t trust a link in an email, go directly to the normal sign in page via yahoo.com.

Sent May 10, 2021 2:13:39 PM PDT”

Stimate utilizator Yahoo,

Yahoo se angajează să protejeze utilizatorii noștri și ne străduim să detectăm și să prevenim accesul neautorizat. Credem că contul dvs. Yahoo ar fi putut fi ținta actorilor susținuți de guvern care încearcă să obțină acces la informațiile din contul dvs. Deși acest lucru nu înseamnă neapărat că contul dvs. a fost accesat și aceasta ar putea fi o alarmă falsă, luăm în serios securitatea contului dvs. și dorim să fiți informat.

Pentru a afla mai multe despre cum vă puteți proteja și contul dvs. Yahoo, vă rugăm să vizitați Yahoo Help Central la help.yahoo.com și să căutați „Protejați-vă de atacatorii avansați” sau „SLN26995”

Cu sinceritate,

Echipa de securitate Yahoo

Nu vă vom cere niciodată parola într-un e-mail. Dacă nu aveți încredere într-un link într-un e-mail, accesați direct pagina normală de conectare prin yahoo.com.

Trimis pe 10 mai 2021 14:13:39 PDT


Si te temi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, chiar daca sunt un sărman, nu ma tem de Governul chermez, ba din contra ca ma henervez, dar si bucuros sa savurez spaimele lor de incisivitatile mele ce-i dor, care le fac zile grele, ca o data intrati in gura si in pana mea au dat de belea, frate, ca nu se mai spală de păcate nici cu sapte ape! Am sa-i balacaresc pamfletar, caci este in stil legal ca este la modul literar, nu ca sa devin legendar, ci sa le fixez calculi biliari la ficati, sa-i vad bolnavi si daramati ca niste kkți retardati! Cutra aia de, Șloaba Andropauza Pupăzoaica, ce-i place corpus bloody ca ciocanitoarei Woodey, este Satana si coarda care ne da cu barba la cofraje si ciocul inhipt bosoi in bărzoi, sa aiba ea avantaje de bubă ca este pupincuristă si slugă de ciumă rezistă si neocomunistă! De aia are ea atatea tinichele pe cheptu-i de haramă, pentru ca fiind o Satană in blană bălaie de behehăitoooare ne-a tooot ciuntit vioaie, ca o lighioaie strigoaie la penziile brotacare, si pe acest fapt sinistru e trecuta la loc de ginste la registru ca e detinatoare si de Doftorat perfect plagiat si, ca un bonus de rahat cu miere, are si falsuri grozolane in deglaratiile dă avere, pentru care oficialitatile gouvernametale, jodeceare si clocare au o mare preocupare de musamalizare si protejare a ilegalitatilor mafiot clocare! Eu ii spun doar atat, sa nu creada ca sunt un hombre rau si urat: Stai, făi, inhiptă acolo-n ciocălăi si in banca ta, streche pe o ureche si linistita ca esti implinită, ca nimic nu ti se intamplă dacă ca esti acoperită de osânză si juncă, si mai fa tu ce ai facut pana acum, adica penziile brotacare terci si magiun, insa vei vedea anapoda si vei avea viata grea, candva, cand vei realiza ca, fie roata si patrată, se intoarce ea o data sa-ti dea loazba peste fleoarcă si un destin pralea sa ajungi langa Liviu Dragnea in statiunea balneo climaterică, Jâlava! Iac-așa!

raul spunea...

Si in SUA ...!Se pregateste ceva si nu stim noi????
https://www.stiripesurse.ro/scrisoare-sua-generali-pericol_1783594.html

Iulian Mareș spunea...

🤣😜 barzoi ciufulit! 👍 ...🖕