Un produs Blogger.

miercuri, mai 12, 2021

Generalii americani în rezervă cer eliminarea din armata SUA a instructajelor conforme teoriei critice a raselor

65 comments

 Notă

Teoria critică a raselor susține că:

"America a fost construită de oameni ţinuţi în sclavie şi că toţi americanii albi sunt complici într-un sistem al supremaţiei albe…"

În dezbaterea dintre Trump şi Biden, moderatorul Chris Wallace l-a întrebat pe Trump de ce le-a cerut agenţiilor federale să elimine instructajele angajaţilor despre sensibilităţile rasiale care vizează privilegiile populaţiei albe, cunoscute sub titlul generic de Teoria critică a raselor.

Răspunsul lui Trump: „Am terminat cu ele pentru că sunt rasiste.. Participanţilor li se cerea să facă lucruri nebuneşti.. Erau învăţaţi să urască ţara în care trăim.” Biden i-a replicat: „Nimeni nu face aşa ceva”.
Scrisoare deschisă a peste 100 de generalii și amiralii pensionari americani

Națiunea noastră este în pericol profund. Suntem într-o luptă pentru supraviețuirea noastră ca republică constituțională ca niciodată altădată de la înființarea noastră în 1776. Conflictul este între susținătorii socialismului și marxismului față de susținătorii libertății și libertății constituționale. În timpul alegerilor din 2020, o „Scrisoare deschisă din partea militarilor înalți Lideri ”a fost semnat de 317 generali și amiralii retrași și a spus că alegerile din 2020 ar putea fi cele mai importante alegeri de la înființarea țării noastre. „Cu Partidul Democrat care îi întâmpină pe socialiști și marxiști, este în joc modul nostru istoric de viață”. Din păcate, adevărul declarației a fost rapid dezvăluit, începând cu procesul electoral în sine. Fără alegeri corecte și oneste care reflectă cu exactitate „voința poporului”, Republica noastră Constituțională este pierdută. Integritatea alegerilor impune asigurarea existenței unui vot legal exprimat și a numărătorilor de persoane. Voturile legale sunt identificate de controalele aprobate de legislativul de stat, folosind legitimații guvernamentale, semnături verificate, etc. Astăzi, mulți numesc astfel de controale de bun simț „rasiste” în încercarea de a evita alegeri corecte și oneste. Folosirea termenilor rasiali pentru a suprima dovada eligibilității este în sine o tactică de intimidare atiranică. În plus, „Statul de drept” trebuie aplicat în procesele noastre electorale pentru a asigura integritatea. FBI și Curtea Supremă trebuie să acționeze rapid când apar neregulile electorale și să nu le ignore așa cum sa făcut în 2020. În cele din urmă, HR1 și S.1, (dacă ar fi adoptate), ar distruge corectitudinea alegerilor și ar permite democraților să rămână pentru totdeauna la putere încălcând Constituția noastră În afară de alegeri, actuala administrație a lansat un asalt complet asupra drepturilor noastre constituționale într-o manieră dictatorială, ocolind Congresul, cu peste 50 de ordine executive semnate rapid, mulți inversând politicile și reglementările eficiente ale administrației anterioare. Mai mult, acțiunile de control al populației, cum ar fi blocarea excesivă, închiderea școlilor și a afacerilor, și cea mai alarmantă, cenzura expresiei scrise și verbale sunt toate atacuri directe asupra drepturilor noastre fundamentale. Trebuie să susținem și să responsabilizăm politicienii care vor acționa pentru a contracara socialismul, marxismul și progresismul, pentru a ne susține Republica Constituțională și pentru a insista asupra guvernării responsabile din punct de vedere fiscal, concentrându-ne în același timp asupra tuturor americanilor, în special a clasei de mijloc, nu a intereselor speciale sau a grupurilor extremiste care sunt utilizate pentru a ne împărți facțiunile războinice.

Probleme și acțiuni suplimentare privind securitatea națională:

 •

 

Frontierele deschise pun în pericol securitatea națională prin creșterea traficului de persoane, a cartelurilor de droguri, a terorismului, a pericolelor pentru sănătate / CV19 și a crizelor umanitare. Ilegalii ne inundă țara, aducând costuri economice ridicate, infracțiuni, scăderea salariilor și voturi ilegale în unele state. Trebuie să restabilim controlul de frontieră și să continuăm construirea zidului, sprijinind în același timp personalul nostru dedicat de control al frontierei. Națiunile suverane trebuie să aibă frontiere controlate.


 

 

 

China este cea mai mare amenințare externă pentru America. Stabilirea de relații de cooperare cu Partidul Comunist Chinez îi încurajează să continue progresul către dominația lumii, militar, economic, politic și tehnologic. Trebuie să impunem mai multe sancțiuni și restricții pentru a împiedica obiectivul lor de dominație mondială și pentru a proteja interesele Americii. •

 

Fluxul liber de informații este esențial pentru securitatea Republicii noastre, așa cum este ilustrat de libertatea cuvântului și presa aflată în primul amendament al Constituției noastre. Cenzurarea vorbirii și expresiei, denaturarea vorbirii, răspândirea dezinformării de către oficiali guvernamentali, entități private și mass-media este o metodă de suprimare a fluxului liber de informații, o tehnică tiranică utilizată în societăți închise. Trebuie să contracarăm acest lucru pe toate fronturile, începând cu eliminarea protecției Secțiunii 230 din tehnologia mare. •

 

Reimplicarea în defectul Acord nuclear Iran va duce la dobândirea de către Iran a armelor nucleare împreună cu mijloacele de livrare a acestora, supărând astfel inițiativele de pace din Orientul Mijlociu și ajutând o națiune teroristă ale cărei sloganuri și obiective includ „moartea Americii” și „moartea Israelului”. Trebuie să rezistăm noului acord China / Iran și să nu susținem Acordul nuclear Iran. În plus, continuați cu inițiativele de pace din Mișcarea de Jos, „Acordurile lui Avraam” și sprijinul pentru Israel. •

 

Oprirea conductei Keystone elimină independența noastră energetică recent stabilită și ne determină să fim dependenți de energie de națiuni care nu ne sunt prietenoase, eliminând în același timp locuri de muncă valoroase din SUA. Trebuie să deschidem conducta Keystone și să ne recâștigăm independența energetică pentru motive de securitate națională și economice. •

 

Folosirea armatei SUA ca pioni politici cu mii de trupe desfășurate în jurul clădirii Capitoliului SUA , instalarea gardurilor împotriva unei amenințări inexistente, împreună cu forțarea politicilor  politique corect, cum ar fi teoria critică a  raselor, în armată, în detrimentul Misiunii de luptă împotriva războiului, în mod serios degradează disponibilitatea de a lupta și de a câștiga națiunea noastră

Semnatarii îi puteți vedea aici

65 de comentarii:

Cezar spunea...

E grav....

tehnocrat spunea...

miercuri, 12 mai 2021


A N U N T

Dupa Franta, Miscarea ”vestelor kaki”, adica a rezervistilor pentru apararea statelor lor in fata agresiunii globalist-comuniste, a cuprins si Olanda si Germania iar de cateva ore si S.U.A. Amanunte in postarea noastra de maine 13 mai a.c.! Dar nu uitati ca, de 12 ani, se deruleaza in Romania, pe aceleasi coordonate, Miscarea ”vestelor albastre” ale S.C.M.D.!

Biroul Operativ Central al S.C.M.D.

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu vreți să comentați pe subiectele propuse... spuneți...!
Ca să știu dacă mai este nevoie de butonul Comentarii.

Trofin spunea...

Citind câteva paragrafe am desprins dorința expresă de dominație , caracteristică a unei puteri deja perimate care nu vede ca fiind posibilă manifestarea liberă , în mod egal , a tuturor popoarelor. Ei consideră orice progres al unei alte nații ca fiind un pericol la adresa poziției lor de jandarmi planetari.

tehnocrat spunea...

Pana la urma se stabileste un echilibru intre oferta si cerere ce place se consuma ce nu, se ignora.

Huhu Rezea spunea...

Dacă vei citi toată scrisoarea vei constata că nu militarii promovează ura de rasă, pentru că și ultimele acțiuni anarhiste ale afro-americanilor impotriva albilor sunt tot manifestări rasiste.

Iulian Mareș spunea...

Atunci i-au condamnat la pensie!

Stilul jurnalistic al scrisorilor deskise a existat și va exista și în România!
Pentru început vă incit cu un general 2**, pe care l-am cunoscut personal puțin, dar l-am apreciat enorm: Iordache Olaru.

https://www.ionpetrescu.ro/tag/iordache-olaru-general-maior-in-rezerva/

https://galateni.net/forum/topic/6662-generalul-galatean-iordache-olaru-ii-acuza-pe-sefii-armatei/

*La SMG venea/pleca cu o cursiera și era un privilegiu sa participi la o activitate unde își expunea și argumenta pdv.
**Nu mai știu nimic despre domnia sa!...poate un camarad de aici să aibă informații?

Leo spunea...

Acum războiul dintre Israel și Hamas arde , mai ales că Netaniahu a spus că va fi o acțiune de durată.
USA cumpără radare israeliene de intercepatere și control al rachetelor antirachetă.

tehnocrat spunea...

Io zic sa va adunati toti plutonierii de pe aici"el maresalo" si sa trimiteti o scrisoare deschisa lui Joiana,curaj Cornele, Viorel, cezar ,calinmnihai, huhu si altii ca vad ca generali nu avem.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hamereca Express este un stat pe model varza de Bruxelles cu borhot, tocana de legume si gem de prune, o natiune-fictiune cu origini, ca si Haustralia, din toata fauna de infractori, puscariasi si asupriti religiosi, toti niste golănași iesiti din tipare sa nu se supuna regulilor originale, si acum, dupa ce secole au calcat in chicioare toate legile anti rasiale, folosindu-se de doctrine sclavagiste, incearca sa se incadreze in regulile sorosiste, neomarxiste si reziste, sprijiniti de carmaciul dilău, Joian Bidon Pămpălău! Lupta de clasa nu a cazut in cap de pe masă, o data cu comunismul si Cortina de fier, pentru ca acum continua sa se manifesta prin infiltrari infeste ale propagandei globaliste si neomarxiste sa transforme planeta in lagare de cocine reziste, cu proprietati comune, desfiintarea statului ca natiune, trecerea la trocul ceapist si munca pe regim neosclavagist, toate sub motivatia trompetei de salvgardare a planetei, de la sugatorii suzetei si pana purtatorii chișăciosi de pampersi si lavete la uretre! Cat despre acei 100 de jenerali, geniali si cerebrali hamerecani, dintre cei 400 trecuti in statute, daca ar fi fost ca cei romanistani, peste 3500 de baloturi de paie brute de jenerali brotăcari, ridicati in grade ca niste bostani, la gramadă si in graba pentru singura bravada ca si-au tradat camarazii si poporul romanistan pentru căcălăul de ban, sa serveasca pupincurist orice partid si politician, avea Hamerica sa devină un stat colonie cu sclavi la chinezoi in orezarie si ceainărie, cum noi suntem trimisi de @Rezist si Marele Spanzurat, de case fomist, la madamma rachat, Hlociglași Șmirghel, pe plantatiile de căpșuni si sparanghel! In loc sa-si pazeasca propria-i natiune, care la ei este o mare broblemă si chestiune, Hamereca a avut gija sa jandarmereasca, umilesca, cucereasca si hingheresca planeta albastră, destramand cu cătare governe si natiuni infloritoare si instaland governe analfabete de marionete de ei manipulate sa-i aserveasca in toate... E grele, nene, cand ai multa putere, pe planeta o faci pe jândarul si faci ordine, dar din interior te rod carii tradarii si manipularii cu scopul de destramare si disolutie a Țării!

Leon spunea...

Asta DA performanta din partea Presedintelui Iohannis !
In data de 12 mai a primit proiectul de lege Pl x nr.185/2021( cel cu Motivarea in ziua Pronuntarii, in procesele penale..!), este Promulgat in aceeasi zi( Legea nr.130/12.05.2021) si deja publicat in MO. nr.493/12.05.2021..!!

Viorel spunea...

„Majurii” nu au voie domnule tehnocrat. „E prea proști” vorba unora.
Săptămânalul de dreapta Valeurs Actuelles a publicat scrisoarea deschisă a rezerviștilor francezi unde a prezentat gradul, numele și prenumele (Gl., Dr.Gl., Contraamiral și Col.) nemulțumiți de situația internă din Franța.
În scrisoarea deschisă a peste 100 de Gl. și Amirali pensionari americani (ATENȚIE, PENSIONARI AMERICANI UNDE DÂNȘII NU SOLICITĂ ACTUALIZĂRI, INDEXĂRI, DEZGHEȚĂRI DE PENSII PENTRU CĂ STATUL LE-A ASIGURAT CONFORM LEGISLAȚIEI AMERICANE COȘUL MINIM GARANTAT PENTRU UN TRAI DECENT) și aceștia sunt prezentați cu grad, nume și prenume.
Aflăm astăzi că și în România există o Mișcare, intitulată Mișcarea „vestele albastre” ale SCMD (am citit în cursul zilei de ieri, înainte de a prezenta domnul technocrat anunțul Biroului Operativ Central al SCMD). 12 ani de existență fără să audă nimeni de ea (Mișcare). Poate aflăm și noi o listă (ca și cele prezentate mai sus) cu gradul, numele și prenumele acestei Mișcări (nu o listă cu toți membrii SCMD, ci una cu cei nemulțumiți de situația actuală). Nu întreb cu răutate ci din dorința de a cunoaște care dintre sutele de Gl., Amirali, Contraamirali, Col. și alte grade (cu nume și prenume) au curajul să susțină deschis, să înainteze și să facă publică o scrisoare cu nemulțumirile pensionarilor militari (nu prin diferite ședințe și adunări prin chemare la ordin și pe priorități ca a Președinților de asociații), pentru că pe noi deocamdată ne interesează nivelul de trai din România și nu problemele gen cele ridicate de militarii din Franța sau SUA.

y spunea...

Eeeee, deja generalii au cam început să-și facă un obicei să scrie răvașe. De regulă militarii sunt instruiți să mânuiască armamentul, muniția și tehnica din dotare, mai puțin condeiul. Și se pare că nu prea sunt cam deloc de acord nici cu politica externă a sua, care ar trebui să fie atributul politicului. Și mai înțeleg eu oare greșit, sua ... nu (mai) este un stat de drept!!!??? Sau, la de rău, se întrevede o stare de anarhie?
P.S. Și da, și în românia au fost militari în rezervă sau în retragere, cu diferite grade, care au întocmit și trimis scrisori publice către autorități, de la președintele țării, în jos. Din păcate însă, eu nu-mi aduc aminte ca aceste mesaje să fi fost asumate și de un grup mare de pensionari militari și nici vorbă de militarii activi – de cele mai multe ori au fost voci singulare – deși poate mulți au rezonat cu cele semnalate în respectivele scrisori. Mai mult, majoritatea mesajelor s-au referit la pensiile militare, din când în când la înzestrarea armatei și cred că niciodată nu au pătruns la rădăcina răului. Pentru că știm bine, nu numai armata a fost lovită, în aceeași situație gravă se află și populația civilă, națiunea română și Țara.

Calinmihaib12 spunea...

.."ceva" nu e conform cu realitatea în ISRAEL:
..În imaginile cu prăbușirea unui bloc înalt,afirmativ "lovit cu rachete", blocul s-a prăbușit ca "turnurile gemene" New York-eze,..cu "luminițele" unor detonări..interne,etajate..adică prin..IMPLOZIE DEMOLATOARE..!,și nu prin rachete..!!

Calinmihaib12 spunea...

LEONARD:
.."ceva" nu e conform cu realitatea în ISRAEL:
..În imaginile cu prăbușirea unui bloc înalt,afirmativ "lovit cu rachete", blocul s-a prăbușit ca "turnurile gemene" New York-eze,..cu "luminițele" unor detonări..interne,etajate..adică prin..IMPLOZIE DEMOLATOARE..!,și nu prin rachete..!!

Leo spunea...

Și Mircea toacă aceeaşi temă.
Se pare că este tema popaului meditativ......
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vedeti ca, in articolul de mai sus, am spus ca sunt 3.500 de baloti de paie, cu 1000 in plus, substituiti in Jenerali si Jenerăloaie, pentru ca ii am la numar si pe acei baloti desfacuti de la ,,acoperiti,'' pe care ii regasim de la closetele din Gara de Nord, sa rupa bilete si sa faca nărod la hartiile higienice nod, pana in Șparlamentul Romanistanului sau la prășit pe campiile Baraganului cu culturi pe tarlale ale borumbului, in zootehnia productivă cu bai cand li se fac vacilor de buhai, cu derivă in biserici la impartit colaci si colivă, ca sa nu mai dzic de toate structurile meletarizate, in horice facultate, hotele, sali de masaje eroice pe saltele si dand cu botoxuri prin bordeluri exotice, hoarda heroică a Jeneralilor de paie si cârpă fiind cat Harmata a 14 a zovietică, alimentată cu frectii ,,Diana'' si ,,Carmol,'' de la Tiraspol, consumand, ca atare, toate fundurile penziilor si zoldelor meletare, dintr-o zuflare si cat ai dzice, ,,epoleți dă paie!''!

Iulian Mareș spunea...

În US politica externa o face Pentagonul, CIA și o oficializeze Departamentul de Stat.

Iulian Mareș spunea...

Acel bloc a fost "demolat" de israelieni...

Iulian Mareș spunea...

Sistemul IRON 2000 își dovedește eficacitatea...
Însă, ce Ra lansează HAMAS?

Iulian Mareș spunea...

A murit Ileana Vulpescu!

"Ar fi implinit peste cateva zile 89 de ani. Romancieră si eseista; răman in urma sa “Arta conversatiei”, dar si multe alte volume care au fascinat cititorii.
După moartea sotului său, in 2012, acel impătimit de limba română, Romulus Vulpescu, domnia sa a avut o viată mult mai retrasă."
A.N.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..cred că "te înșeli"..!
..am ÎNREGISTRAREA:cu imaginile cu "auto-demolarea"..de către PALESTINIENI:[..căci nu cred că
israelienii au plantat explozibi li în ditamai clădire PALESTINIA NĂ,în.."fieful" PALESTINIAN..!],
a BLOCULUI (..sediu..?): în care se VĂD CLAR: la ferestre..,mini-exploziile declanșatoare ale detonării încărcăturii explozive : de la (subsol?) parter până la ultimul etaj,..urmate de "prăbușirea"..IDENTICĂ celei a celor 2 TURNURI GEMENE..din NEW YORK: în 09.09.2001..!(prăbușire lentă, pe verticală..!)
Deci:..repet: "CEVA" e putred în toată..tărășenia palestiniano-israeliană actuală..!( o mare manipulare mondială,..alăturată .."pandeliei"..mondiale..?!!).

Calinmihaib12 spunea...

..Din cauze "externe" voinței mele,comentariul care urmează,a fost publicat pe topicul cu. "Parada de la Moscova..!:
1.Trofin:
"..ușurel cu puterile"perimate"!
Niciodată:în timp de PACE,nu se poate ști..adevărata putere..a "marilor puteri"..( teritoriale, populaționale, științifice, economice, militare,..etc.).
Utilizarea unui limbaj în care se folosesc termeni de tipul:
.."jandarmi planetari"..relevă
"iubiri" și nostalgii..de tipul: socialist-comuniste, dacă nu chiar bolșevice, omițând voit sau nu că în lumea modernă, industrială și post-industrială: cam tot timpul erau țări de model: "jandarm"..mai mult sau mai puțin..planetar..!
..și: dacă nu.."ei"..,cine oare: vrem NOI să fie NOUL "JANDARM PLANETAR".??..!=.. mai "bun" sau MAI RĂU..decât precedentul..?!!
..și e bine să nu-ți dorești.. ceva ce nu poți controla, căci s-ar putea îndeplini, ..și s-ar putea atunci să-ți regreți..dorința atavică..,dar va fi prea târziu..și.. IREPARABIL..!!
...............................
2...cumva,PSD-ul s-a răzgândit și vrea alegeri anticipate în viitorul apropiat,..de "s-a introdus"..CENZURA protectoare a..propagandei..?(ieri:12 mai, a.c., PM...??)."

spiritul lui Haret spunea...

De bine de rau se mai aud voci din randul rezervistilor dela MApN dar dela SRI,SIE,SPP,STS e silenzio stampa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cine-mi da si mie o coșarcă de grade, cu insemne dă granade, pana la Jeneral, Admiral sau Marejal, sa fac o miscare athletica, politică, chiar si pamfletar pohetică, alaturi de baloții dă paie imprăstiate, ridicati in ierarhii pă apucate, ca sa luptam cu harnicie patrihoțică pour dreptate, frate?! Ce hamerecani si franțuzi, care-s niste orfelini obtuzi si ursuzi, ca noi am pune mana pă zcule si hăcoaie, până la bărzoaiele din dotare, sa daramam conceptiile dă stat fomist si neocomunist, @rezist, aducand la putere zistemul daogarist - secemedist, sa ridicam pumnul in timp ce ne fura somnul, sa strigam libertate in piete pustii pe timp de grave intemperii, sau in sarbatorile legale cand toata lumea petrece, sta acasa sau doarme, ori sa deschidem proceste pentru dreptate si sa le pierdem pă toate cu juristele cele mai proas...pete! Asta inseamna sa initiezi mijcarea jeneralilor cu poterea fiarelor, sa fii patrihoț, sa lupti si in chiloț pentru penziile ciuntate si pentru libertate, draga camarade doldora de grade meletare si centigrade!

akord 75 spunea...

asa zisele prnd-uri sau "katiusa" sau mlrs "artizanale" cu incarcaturi de mars(motoare racheta cu cobustibil solid) din pulberi de slaba calitate ceea ce "asigura" viteza mica pe traiectorie,"precizie" apropiata de zero si alte "calitati" asemanatoare
Nu au practic nici-un dispozitiv de ghidare,macar aproximativa si nici vorba de eventuale masuri de contraactiune/bruiaj radioelectronic activ sau pasiv.Singura posibilitate de depasire a Ap.AA le ramane doar lansarea lor in numar cat mai mare in timp scurt(chiar simultan daca e posibil) incat oricate ar fi doborate cateva,sau cateva zeci tot sa treaca....cu efect la tinta asa cum am mai spus
chestia ca sunt rachete livrate de Iran este doar o manipulare grosolana.Se vede dupa efectele pe care le au.Nici un stat nu si-ar inzestra armata sau ar putea sa vanda asemenea gunoaie.Necazul e ca fac victime nevinovate

Gigi spunea...

Valorile acestei naţii se sting,unul câte unul,saraci şi plini de nevoi.În locul lor a apãrut o altã "specie",putrezi de bogati,o altã forma de "cultura",manelismul.Acest gen de arta,va duce Patria lui P.Tuţea pe noi culmi de civilizatie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Praleo, Sandocan Ciucale, cand ai de gand sa vorghesti din cortul sacofagului matale si despre actualizarea penziilor brotăcare?, ca vedem toti ca civilescovicii pe sticlele nationale dezbat fiecare ce si cum, sau necum, ca Governul de acum macar se face că face si desface gaoace cu capace la o solutie din trei pe Lejea 263 sa mai dea cativa fofei-firfirei, mai ales penziilor handicapate, ca de trait cu ele nu se mai poate, pe cand matale, bagam seama cu zupărare, ca nici la aceasta de Pasti, Inviere, nu te-ai reînviat de pe catafalc la țanc sa ne dai macar un sfat sau un dupac cu o minciunică, cat de mica, deca si penziile brotacare se mai ridica la genunchiul de furnică, sau daca PLX-ul tinut la zertare mai poate avea sanse de promovare, ca de cand a fost fătat cu ajutorul forcepsului s-a dus dalacului timpul expiratului si tot nu s-a facut nimic sa i se taie trihirica de buric, ca la zalariul de peste 20 de milioane, ca si pensia si alte venituri de la stat, matale niciodata n-ai demonstrat ca ai prestat altceva decat sa zaci mort pe catafalc!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.: din greșeală, am scris:"09.sept. 2001,în loc de: 11. sept.2001= cu era corect..!

y spunea...

Mă îndoiesc că palestinienii și-ar „auto-demola” una din propriile clădiri, dar poate aveți mai multe date. De asemenea, poate știți ceva și despre zvonurile despre demolarea Moscheii Al Aqsa!

Iulian Mareș spunea...

Despre acestea, artileristii terestri spun ca ”bat la ha”; intre timp lansatoarele si raketele au cunoscut imbunatatiri privind bataia si precizia, iata varianta UK-US-FRA-ITA:
-viteza de tragere: Rachete: 12 runde în <40 sec sau Rachete: 2 runde în 10 sec
-distanta de tragere: M26: 32 km, M26 A1/A2: 45 km, M30/31: 70 km
Sistemul ATACMS (de top):
-distanta maximă de tragere: 300 km
-plafon de zbor:Plafonul de zbor 50 km
-Viteza maxima: peste Mach 3 (0,6 mil/s cam 1,0 km/s
-Sistem de îndrumare: ghidare de navigație inerțială asistată de GPS
-Platforma de lansare: HIMARS, akizitionat si de MApN/ROU

Nu exista date si informatii privind provenienta lor, insa de curand un crucisator US cu misiune in zona Gofului a descoperit un vas comercial care avea la bord ilegal o cantitate uriasa de arme si munitii...2 zile a durat descarcarea si puntea din spate s-ar fi umplut cu lazi. Provenienta: Kina, insa nimeni nu poate acuza ferm intrucat moda ”suveica” opereaza aproape perfect!

Iulian Mareș spunea...

De aia am si pus ghilimele! nu stim noi ce este cu acea imagine, ea poate fi plantata in filmulet; este reala dar petrecuta in urma...poate era UN PC mascat, minat si detonat de un comando... Pot fi multe variante.

Iulian Mareș spunea...

Nenea,
nu au de ce...nu au aceleasi idealuri si obiective! Poate nici la domeniul activi...?!

Iulian Mareș spunea...

Aviatia foloseste termenul de PRND (proiectile reactive nedirijate)
FT intrebuinteaza termenul de APR (aruncatoare de proiectile reactive)
Semantica si calibru!

Leo spunea...

Bine punctat akord.
Așa este.

Leo spunea...

Flavius, aseară la b1 , Lucică a spus că se lucrează la o nouă lege a pensiilor militare (deci logic de aceea ține blocat PLX 199) , care nu va avea ca metodologie contributivitatea și că mai întâi trebuie rezolvată legea salarizării deoarece lov a plasat SNAOPS foarte jos pe grilă , afirmînd că "voi aveţi sporuri multe şi mari".
Deci problema este ÎN AŞTEPTARE..........

tehnocrat spunea...

Prin '86 am participat la o aplicatie masiva a aviatiei in poligonul de la Calugareni, 80 elicoptere (Mi-8,Puma si Allouette)+ 60 avioane(MIG-21,IAR-93,IL-29,AN-26) si s-a tras cu PRND, MALIUTKA si inca un tip; s-a bombardat cu diferite tipuri de bombe, noi cu MI-* lansam bombe la joasa inaltime, zburam la 5 m fata de sol cu 220-240km/h apoi deasupra obiectivului urcam la 20-25 m si lansam bombe cu efect intarzaiat, indepartandu-ne cu aceiasi viteza, erau garantate ca nu ne vor produce avarii dar unele au explodat mai repede si ne-am trezit cu bulgari in carcasa elicopterului.In poligon erau tinte numeroase, puncte de comanda, masini, tancuri etc.Dupa lansarea catorva sute de PRD si sute de bombe ,gen Opruta ne-a luat pe toti pilotii si am facut un tur de poligon.Erau masini cu bombe cazute in carlinga , abia de s-au scrijelit cateva scanduri, tancurile erau doar zgaiate si doar vreo doua rachete , care au lovit la 90* au gaurit turela.La sfarsit trebuia sa vina nea Nicu cu protipendada Armatei sa asiste la o demonstratie de "forta" dar dupa vizionare gen Opruta (loct.pt.zbor al Aviatiei Militare) si-a pus mana in cap si a spus suntem o aviati inarmata cu prastii...

CEZAR spunea...

...pilotul ..---ulii zice :

...."trebuia sa vina nea Nicu cu protipendada Armatei sa asiste la o demonstratie de "forta" dar dupa vizionare gen Opruta (loct.pt.zbor al Aviatiei Militare) si-a pus mana in cap si a spus suntem o aviati inarmata cu prastii...
====================================
PAI EU DE CIND ZIC ASTA ??
VEZI CA O SA VINA MARES..O SA_TI RUPA MINA SI O SA RE BATA CU EA PESTE GURA....DEFETISTULE....
NB
SPORURILE CARE TRIPLAU SALARIILE MERGEAU INSA .......SPRE FOARTE BINE....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, esti un amabil iremediabil, dar eu nu-i cred pe acesti mincinosi paduchiosi, care sa se salveze politic debiteaza la modul idilic tot felul de promisiuni, de fapt niste monumentale minciuni!

CEZAR spunea...

INMULTESTE CU MINIM 3 X CUANTUMUL PENSIILOR MILITARE..si vei avea ADEVARATUL MOTIV
Nu te lua dupa filozofia DADAISTA a unui....grobian...a urcat scroafa in copac...zice romanul..
EI SINT TERIBILI DE SPERIATI...DE ORICE SCHIMBARE....

tehnocrat spunea...

@Leonard, este o "BEF-bomba cu efect intarziat) ei sunt constienti ca o noua lege a salarizarii nu poate aparea pana prin 2024 si abia atunci se va rezolva si cu pensiile(ca ,de ,alegerile vor bate la usa).Pana atunci vor "iesi din sistem" aproape un sfert dintre pensionarii anilor cu disponibilizari masive='96-2001 si vor avea mai putin de platit.

Gigi spunea...

Nu e o noutate ce a spus.Eu am spus înca de acum 2-3 luni.
Oricum,cele douã legi vor fi schimbate,
semnalul a fost dat încã de acum 1 an.Legea sal.va fi istorie.
Coef.de salarizare in domeniul nostru este o bãtaie de joc,Marca guleraţi di Lov.
Dacã se va merge pe contributie,mulţi vor fi f.dezamagiti! Oricum vor face in aşa fel încât sã fie mai prost pt.noi.Asa cred eu,acum nu o luaţi de bunà!

CEZAR spunea...

MaKiSS..era foarte bine daca spuneai si cum l-au pacalit in buna traditie...Aviatica..
Iti dau un indiciu...
Montare de explozibil in cantitati enorme,,,in TINTE si detonarea acestora Simultan cu trecereaa maretei Aviatie Socialista la --5 m de sol( sa mori tu ..daca minti ??)
Efect de sunet si lumina garantat ..nu mai vorbesc la sol...LASERUL DE LA MAGURELE.....hi..hi..hi...

Viorel spunea...

În sfârșit a apărut și la noi (nu pe blogul domnului Huhu Rezea) o Scrisoare deschisă adresată de către domnul Col. (r.) dr. Mircea DOGARU miniștrilor Ap.N., A.I., Justișiei, Muncii, Fondurilor Europene și Directorului S.R.I. cu solicitări ce nu pot fi puse în practică în veci vecilor în primul rând din punct de vede fizic, nu mai vorbim de exactitate (ex.: „Va solicitam sa ne puneti la dispozitie toate datele necesare privind activitatile desfasurate de noi si neremunerate, pe parcursul celorlalte 16 ore prestate zilnic, in plus fata de civili (servicii, garzi, ture operative, alarme, aplicatii, misiuni de lupta, etc.), pentru a putea pretinde imperativ calcularea, pe parcursul intregii noastre vieti de militar/politist in activitate/rezerva, a celorlalte 2 salarii lunare, neacordate”). Asta ar însemna studierea și emiterea de Extrase O.Z.U. pentru fiecare pensionar în parte din întreaga carieră. Nu s-au găsit în 2010-2011 date exacte și totale în Statele de plată a soldelor lunare sau primelor acordate pentru întocmirea S.V.R.L. (unde nu s-a găsit, s-a luat ca reper valoarea salariului mediu pe economie la data respectivă) deși s-a muncit aproape 2 ani cu personal specializat încadrat temporar din afara sistemului, dar acum când soliciți zeci de mii de situații cu toate activitățile executate în afara orelor de program. Scrisoarea se încheie: „Cu profund dispreț”. Toată stima pentru inițiativa domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU, dar probabil, tot cu profund dispreț va fi catalogat și dânsul. Faceți o comparație de exprimare / adresare (nu pe conținut) între scrisorile Gl. francezi și americani și scrisoarea domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU. Nu zic ce cred că vor face cu ea domnii miniștri și director după ce o vor citi. http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Calinmihaib12 spunea...

..l-am văzut, azi, pe maistrul "Jack" CRISTOIU la NCN TV: spunând că primul ministru israelian NETANIAHU..e înțeles cu..HAMAS palestinian..,etc. și că evenimentele actuale din.. zonă sunt..un fel de "spectacol tv".!cu pierderi colaterale..,cu alte cuvinte:..cele 2 părți sunt înțelese în scopul atingerii unor..interese bilaterale..!,iar "pierderile colaterale..": n-ar conta..!

y spunea...

Sau și Jack are un interes și face un joc :)

y spunea...

Și poate nu asta vrea de fapt să sublinieze? Că munca depusă de militari este necuantificată și incalculabilă?

BatistaPeTambal spunea...

Da, nu mai știe ce enormitate imposibila si inutila sa ceara fostul propagandist Dogaru. Lipseste sa-si mai bage o pana-n dos ca Mircea Badea. Platiti-va cotizatiile!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Cauta scrisorile gl Iordache Olaru...

Viorel spunea...

Domnule y, asta trebuia să o constate politicienii / guvernanții care au gândit, editat, aprobat și promulgat legi ale salarizării în timp și să încadreze această categorie (militarii) pe grila de salarizare unde îi este locul, adică în partea de sus a clasamentului (locul 1-3 în play - off și nu pe loc de retrogradare în play - out). Ce se mai poate face este pe legi: Salarizare / pensionare (cu coeficienți bine stabiliți la o valoare care să elimine parte din sporuri, valoare a sporurilor ce s-ar pierde prin eliminare poate fi înglobată în coeficiant grad / funcție dar în mod echitabil, cu corecții pentru a elimina inechitățile). Ce vrea domnul Col. (r.) dr. Mircea DOGARU este imposibil de realizat. Timpul petrecut la trgeri, tabere, aplicații, etc., peste program cum va fi plătit (după ce îi pune la dispozitie toate datele necesare privind activitățile desfășurate și neremunerate), cu ora, ziua, complexitatea activității ?

tehnocrat spunea...

Mai smechere ai toata stima de la mine daca ai pensia sub 7000 lei, daca o ai peste te rog fa-te mic si inapoi la gaura cu tine!

tehnocrat spunea...

@Leonard, cu ce ne-ar incalzi o noua lege a pensiilor ca eu stiu ca o noua lege nu ni s-ar aplica noua, sau nu este asa?

akord 75 spunea...

are dreptate "batista pe tambal"!
mergeti si platiti-va cotizatiile aia care aveti de platit, sa se linisteasca diliu', ca asta a cazut in ditamai depresia si ori nu si-a luat pastilele ori a tras pe nas prea multe liniute
cum zice aia "destepti" in romgleza "dati share masiv"
PS:apropo azi am vazut pe o duba de firma scris in limba pocita numita "romgleza" pe un ditamai colant/abtibild,urmatoarele"Asiguram servicii de facility management"
E bine nu??:)))

Viorel spunea...

Una am citit-o. Nu am găsit însă cele trei scrisori recomandate de către domnul Gl. Iordache OLARU politrucului POPESCU Dumitru-Iulian intitulate: „Umilirea armatei naționale”, „Armata României dezonorată” și „Comandantul Suprem la raport”.
Interesant este și articolul din 10.09.2019: „Mai există control democratic al organismului militar ?” Întrebări despre prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii, mazilirea, marginalizarea și înlăturarea unor Gl. pentru a face loc altora. https://www.contributors.ro/mai-exista-control-democratic-al-organismului-militar/

CEZAR spunea...

Eu ma bucur daca "BatistaPeTambal
14 mai 2021, 20:48..o are peste 15....macar sa-l intreaca pe mares cu ...1 cm....

Leo spunea...

@Tehnocrat
Eu am informații că în grupul de lucru de la MMPS, un membru delgat de MFA ca să negocieze ca expert pe textul varaintelor în lucru este licheaua de maciu piciu. Dacă este așa , atunci e jale...............

BatistaPeTambal spunea...

@tehnocrat: Nu pentru tine, dar poate mai sunt si alti colegi de blog curiosi: am iesit anul asta cu 6.000 și ceva, de pe o funcție de execuție. Explica-ne te rog cum aceeași parere despre un impostor poate fi buna sau rea, in functie de ce pensie are opinentul? Nu sunt membru al nici unei organizatii a pensionarilor si probabil ca nu voi fi niciodata. Pentru ca-s pline de oameni ca tine.

tehnocrat spunea...

Nici eu nu sunt membru dar lupt pentru drepturile ce mi se cuvin.la pensia asta ,iesind anul asta inseamna ca ai fost subofiter.

tehnocrat spunea...

Normal ca toti macelarii nostri jianu, maciu, Rosu sa fie in acea comisie dar ,eu repet intrebarea daca se da o noua lege a pensiilor aceasta nu va fi aplicabila doar pentru viitor, cu noi nu are nicio treaba doar ca ne tin in umbra pana va cadea "noaptea vesnica' si nu vom mai avea nici umbra.

Huhu Rezea spunea...

Mare naiv ești hurzicarule!
De când ești pensionar ai prins 4 legi ale pensiilor militare. Uită-te pe cupoane și în deciziile de recalculare ca să vezi căt te-au afectat fiecare dintre ele.

tehnocrat spunea...

@Istetu' lu Peste, L-164 nu m-a atins nici macar cu umbra ei; L223 ar fi avut un efect negativ asupra mea asa ca nu s-a aplicatdor L263 a fost si "legea mea" apoi parametri ei de calcul s-au tot marit si eu am ramas la nivelul din 2011

BatistaPeTambal spunea...

@tehnocrat: Sa-ti spun si unitatea + pozitia pe stat? Te crezi grozav la trasul de limba... Da, am fost maistru militar pe submarin :))

tehnocrat spunea...

https://observatornews.ro/eveniment/prototip-de-arma-cu-laser-testat-de-armata-americana-e-foarte-puternic-in-cateva-secunde-sa-terminat-420327.html?fbclid=IwAR1cFxygySS_fzx6_4SC30PGzrxJqjhpRAX8J_pU8grHiH11yyARrp9kCv0

CEZAR spunea...

Tine minte ..loaza ca voi ati facut "bombardamentul " ala de minune...fara sa va DERANJEZE NIMIC..
2 F-16 si 4 elicoptere de atac- made in USA -..punea la pamint tot FERUL vechi !!

Leon spunea...

Militarii Francezi au dreptate!
Si romanii cad victime migrantilor:
https://m.dcnews.ro/mama-soferului-de-tir-ucis-in-franta-il-rog-pe-domnul-presedinte-sa-imi-aduca-copilul-acasa-sa-ii-dau-un-covrig-de-pomana-mai-mult-nu-pot_820974.html