Un produs Blogger.

vineri, mai 21, 2021

Generalul Mircea Chelaru, despre planul din 1980 de extragere a României din Tratatul de la Varșovia și acțiunea iredentistă maghiară de la Tg. Mureș din 90

78 comments


Dezvăluiri colosale făcute chiar astăzi! 
Audiind aceste dezvăluiri, înțelegem mai bine cine și de ce l-a dat la maculat pe pe unul ditre puținii generali intelectuali ai Armatei, așa cum l-a caracterizat și poetul Adrian Păunescu.
Asemenea militari nu pot trăda România!
Felicitări lui Andronic că a dat posibilitatea multor români să constate că mai sunt  destui patrioți. 

78 de comentarii:

Leon spunea...

Asemenea dezvaluiri le voi urmari putin mai tarziu pe laptop, pe celular este mai dificil !
Stiati ca Generalul Chelaru MircIa are o pensie de la MApN de 8900 lei iar Sotia a iesit cu aceeasi pensie de la MAI ??

Leo spunea...

Păi am avut și exemplul agentului principal MAI dintr-un topic recent.
Dar nu l-am auzit pe Chelaru de la tribuna parlamentului sau în altă parte să aducă în atențe aceste DEZICHILIBRE SISTEMICE DE DURATĂ și să facă propuneri măcar dpv al vizibilității.

Leo spunea...

Caldă , de la Mircică privind "dezastrul de la pensii" subsecvent salarizării din Meomarndumul semnat şi de Ionel.........
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Huhu Rezea spunea...

O pensie militară de 9000 lei este rezonabilă pentru un fost șef de MStM.
Sunt nerezonabile pensiile unor recent pensionați, care au rupt neterminați porțile unităților militare, la vârste cu puțin peste 40 de ani.

Gigi spunea...

Aşa este,tinând cont de pensiile care au un cuantum de 800 lei,o pensie de 10 X mai mare este destul de rezonabila. Sã nu uitãm cã magistraţii au de 40-50 X pensiile mai mari decât un amãrat cu pensia aşa zisa socialã şi nu se vor opri aici.
Dacã un SOV(agent)a ajuns sã aibã o pensie de Xx.xxx este o problemã,o mare problemã.Iar o spun,NU ESTE EL DE VINA,de vinã sunt cei care au clocit legile şi alte acte noative.Cine au de suferit?Nimeni alţii decât cei care am ieşit pe alte legi,în alte timpuri. Dreptatea"umblã cu capul spart" spune o veche zicala,eu zic cã am depãsit de mult zicerile acestei Zicale,dacã acolo spune cã dreptatea umblã,dar cu capul spart,acum numai umblã deloc,deoarece,nu mai existã!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Era mai bine dacă te abțineai, Cornele!
Un asemenea om valoros nu trebuia să fie injosit mult timp cu o pensie de numai 5 mii și ceva lei.

Gigi spunea...

Da,pe hârtie suna bine,ne aducem aminte pe când L.153 era in facere cum se lãuda LOV si gasca de Guleraţi,cã va fi echitate,dreptaye,bla,vla,bla.In final ne-au scos cu cei mai mici Coef.pe lânga bibliotecari şi alte categorii de frecat menta. Avantaj tot ei,aleşii neamului,cu afacerii,dar şi cu cele maiati salarii,ţinând cont de cei care lucreazã in privay. Sper cã de aceastã data sã se facã dreptate!Chiar sunt curios,dar m-aş mira!!!!

Andrei spunea...

Cred ca este o gluma afirmatia ca un sef MStM (cu gravitatea importantei functiei) are pensie rezonabila de 9000. Comparatia nu trebuie facuta vzv de ceilalti pensionari militari MApN, ci fata de omologii din MAI, SRI, SIE, SPP. Daca un carlan de 44 de ani din MAI a iesit la pensie cu 14 mii, ce valori se vehiculeaza la varf? Desigur ca nu este valabila pentru toti, dar asa le iese unora calculul oficial. Comparativ, un sef SMG nu trebuie sa aiba sub 15 mii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Daca nu e placuta, aveti acordul meu de stergere!

Huhu Rezea spunea...

@ANDREI
SUBCONSTIENTUL ÎȚI JOACĂ FESTE!
DE ce nu-i compari pensia lui Chelaru cu cea a actualilor omologi din MApN ? Te arunci la omologii din alte structuri militare.
Compară cu pensia omologului Ciucă.

Andrei spunea...

Cu atat mai mult.

Gigi spunea...

Corect,D.le H,
@Andrei,probabil,se face cã nu stie,comparã unul ieşit pânã în 2016,cu altul ieşit începând cu 2016 unde pensiile sunt duble,chiar triple.
E mai uşor sã aruncam priviri peste gard,la alte structuri,în loc sã vedem şi sã spunem adevãrul,care a dus la cauzã,dar şi la efect! Legea este aceiaşi pt.toata lumea,atât cea a Salarizãrii,cât şi a pensiilor. E mai uşor sã aruncam pisica in Curtea altuia,în scopul ascunderii adevãrului in ceea ce priveşte perioada şi legea dupã care s-a ieşit la pensie fiecare.Haideti sã fim corecti şi sã nu ne mai invartim in jurul cozii,aşa cum îi stã bine unui militar!

Leon spunea...

Am vizionat cele 2 ore de dezbatere avandu-l invitat principal pe d-ul General Mircia Chelaru si sunt de acord cu cele spuse de Admin..!
Mare pacat ca sunt din ce in ce mai putini Patrioti, care pun pret pe Tara si pe Romani si mai putin pentru interesul personal !
Suntem o Tara mica cu Conducatori si mai mici!
PS.Si fam.Ciuca primeste pensie de serviciu de la MApN, ministrul 17.700 lei si Sotia 4 500 lei/luna !

Petrut spunea...

Buna seara la toti ..am mai scris despre Gen. Chelaru ..a fost un om ce nu a rezonat cu niste probleme ale militarilor cat a fost activ si ar fi avut posibilitatea sa o faca ...cred ca am mai mentionat ca imediat dupa 1989 ..cred ca prin 1994 ,1995 venind in Cheile Rasnoavei la un demonstrativ al Bg.2 VM Brasov i-am relatat niste probleme de logistica deficitara pentru militarii de toate gradele si functiile ,participanti -hranire ,cazare in padure practic ce nu tineau de Bg.VM la" Demonstrativul "de atunci si am fost tratat cu o raceala maxima de dansul mentionandu-mi ca nu am gradul militar suficient sa ii dau vreo sugestie ...desi eram indreptatit ca Medic Militar cu grad si functie prevazute de Statul de Organizare a Bg.VM.corespunzatoare vechimii mele ca ofiter activ.....Parerea mea este ca dansul simte o detasare maxima si acum fata de Armata ...cum o simtea si atunci cand avea o functie semnificativa ...Pacat ca totusi am fi putut avea un sprijin din partea dansului ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Incep se iasa la iveala din cojocul de dimie delapidarile si inselaciunile din pandemie, si nu exista nici o interventie judiciara sa traga vinovatii cumva la socoteala... La urma ce-o sa fie si ce-o sa se aleaga din toata aceasta nebunie, care i-a imbogatit pe mafioti in pandemie? Se trage batista peste tambal, in loc sa fie traduse aceste infractiuni de catre DNA în Tribunal, iar mie imi raspund la desele petitii ca nu gasesc solutii si nici bani in teschereaua din cămară sa-mi majoreze pensia militara, iar Presedintele si CSAT imi zic de separatia puterilor in stat si nimeni nu poate fi deci mandatat sa intervina macar cu un sfat pe mai pe departe sa mi se faca dramul de dreptate, dar nci o iotă ca Presedintele e o marotă si maestrul principal care conduce Guvernul useristo liberal, si asta doar ca nu-i ca mine, un coate goale si sarac, sa i se aplice Legea separatiei puterilor in stat! Dar, culmea culmilor de cacialma, ca orice petitie de-a mea are soarta lui Bordea de la oi impuns de boi sa i se pună stampila cu via nodului la caile ferate si telegrafiate, textuale, catre Ministerul Apararii Nationale ,,pentru competenta rezolvare,'' adicatelea eu ma plang autoritatilor de criminalii care mi-au ucis pensia si ei tot lor o repasează aievea cu clemența si referința ca reprezinta competența de rezolvare sa-mi faca dreptate pensiei militare! Acum vor inghetarea pe linie la pensiile militare, fara sa țina cont de faptul ca cutare sau cutare are la pensie doar de cateva sutare cu care moare de lipsuri si de foame, ca-i handicapat si abia se taraie pe picioare si n-a primit din 2011 nici pic de majorare, iar preturile s-au ridicat pe fondul leului cazut in cap, in timp ce Generalii au beneficiat de atatea majorari, ca in sindrofii, ca depasesc majoritatea sumele de 20.000, unora actualizandu-se si de doua ori pe an pensiile militare, vrand-nevrand, cinci ani la rand, si despre care presa la timpul respectiv a scris explicativ, si realitatea e ca toate aceste pensii ridicandu-se, majoritatea, de la 5000-6000 de lei si azi avand ca nici nu stiu ce sa mai faca cu sacii de fofei, de-ti vine sa-ti dai onoarea si caracterul deoparte si sa strigi in gura mare, disperat de moarte: mai du-te dracului, DREPTATE, cu mațele in tine sparte si pupatoare in cur de capete patrate!

anonim spunea...

Eram curios sa vad ce zic postacii de Tg Mures.
Ce zic de ei despre omul care a impiedicat un macel....pe dreak!! am gasit doar cateva vorbe despre....pensia lui Chelaru,dupa care s-a intrat in "rutina zilnica" cu aceleasi vorbe rostogolite la infinit de vreo 3-4 ani..."penzii".Bleah!!
revin cand o mai apare ceva ref la pensii ca sa auzim "pareri".Nici nu stiti ce amuzant poate sa fie.Cand ii auzi poti sa juri ca toti sunt in pragul inanitiei...curat "auschwitz":)))

Leo spunea...

Așa e MAESTRE.
Cel de acum , are venitul brut de cam 30000 lei /lună. Iar pensia va fi cam de 20000/lună . Deci de patru ori mai mare decât Chelaru parlamentaru care nu zice nimic , deci îi PLACE............

Iulian Mareș spunea...

Introducere:
”în primele zile ale anului 1990 a primit însărcinarea să preia conducerea structurilor rămase oficial în funcțiune din vechea securitate. În această calitate, de șef interimar al Securității, a participat la aplanarea conflictului din martie, de la Târgu Mureș.”

Cineva i-a scris public gl. M. Chelaru:
”Domnule general Chelaru, cheia este la dumneavoastră! Sper să nu vă aibă UDMR la mână cu ceva și să vă oblige să tăceți în continuare! De aproape 30 de ani tăceți! Desigur, veți putea spune că avem de-a face cu un secret de serviciu, de serviciu militar, pe care sunteți nevoit să-l păstrați! Dar nu este chiar așa! Vedeți bine cu cine avem de-a face! Cu oameni ca liderii maghiari din UDMR este o prostie să fii corect, să fii domn! Nu aveți voie să blocați adevărul! Gândiți-vă bine la ce s-ar fi întâmplat dacă diversiunea cu cadavrele de la Târgu Mureș le-ar fi reușit fraților noștri maghiari, atât de ghinioniști, săracii!”

Epistola are si un PS:

”După câte știu eu, numai hazardul, adică mâna Domnului, a împiedicat să fie dusă până la capăt diversiunea criminală (.....)! În drum spre locul unde urmau să fie deversate cadavrele (16 cadavre), camionul în care se afla „marfa” a făcut o pană – de motor sau de cauciuc, iar șoferul, un udemerist de nădejde și plin de curajul moștenit din generație în generație, n-a mai stat să repare pana și a dispărut de la fața locului. Abandonat la marginea drumului, camionul a atras atenția trecătorilor neimplicați, neștiutori de dosarele secrete ale istoriei. Într-un târziu au fost chemate și autoritățile, adică oamenii din subordinea generalului Mircea Chelaru…”

Iulian Mareș spunea...

Interesant.....

https://www.comisarul.ro/articol/asa-o-fi/lista-amantelor-de-la-externe_1226197.html

Leo spunea...

DA , Petruț. Are o formă de îngâmfare ciudată de dandy cocoș de munte. A zis bine Flavius că l-a sabotat pe Găbiță.
A rămas în istoria MFA , ca cel care a introdus barba (bărbile) în armată.
- Leon , vezi că , Mery are mai mult cu vre-o 1000 de lei față de cît ai spus tu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ajuns la o o furioasa disperare de atata nedreptate prin tribunale, in care la fiecare hotarare judecatoreasca mi se inchide fereastra dupa fereastra ca dreptatea sa ma ocoleasca, Casa de Pensii sa o corcoleasca si s-o fereasca ceva sa-mi plateasca, ca o organizatie mafiota bulgareasca sau ruseasca, interzicandu-mi pe față si fara sa se fereasca accesul in continuare sa mi se judece o problema in cadrul Curtii Constitutionale, sau sa ma judec in alte tribunale mai cerebrale! Domnilor, va dau cuvantul meu de onoare ca in tribunale actioneaza grupuri de mafii statale sa nu se faca dreptate coatelor goale, ci doar institutiilor statale, fiind si alea niste marote si papiote mafiote care considera ca saracul sa moara flamand cu dreptatea in mana plangand, si bogatii sa fie singura stapana care sa beneficieze de avantaje in mană, in cazul rezervistilor numai tagma generalilor avand dreptul la majorarea pensiilor, pe noi dandu-ne naibii ca cica suntem resturi si gunoaie ce nu trebuiesc luate in considerare, si atunci cum sa nu ma infurii pe tagma asta a stelelor aurite care, pe deasupra, sunt si total indiferente fata de cei care le-au adus aceste inalte grade militare, eu numindu-le aceasta atitudine sfidatoare o nesimtire si desconsiderare fata toate gradele inferioare, si care ar fi trebuit sa aiba fata de noi o recunostita indatoritoare, sa ne ajute sa iesim din aceasta mare degradare ale drepturilor militare, nu sa ne saboteze si sa ne calce in picioare ca niste zdrente tradatoare si fara pic de demnitate si onoare, niste ipocriti care pe la spate si pe furis se zbat taras grapis sa ne puna pe interzis la toate actiunile noastre, chiar si la cele din instante, prin trepadusi interpusi infiltrati sa se tranteasca orice tentativa de hotarare judecatoreasca, care ar trebui sa ne indreptateasca! Sa le fie rusine, si cine face asa ceva sa-si manance pensiile pe cealalta lume, nu alaturi de oamenii zdrobiti de ei la drepturi, ca mine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

N-a spus-o in van Gabriel Oprea acum un an: ,,Tine minte, Cornelele ca, fara mine in Parlament, in vecii vecilor n-o sa mai veti nici macar un cent majorare la pensiile militare, pentru ca doar eu stiu s-o fac, avand toate acele relatii si parghii necesare sa va ajut sa iesiti din aceste interminabile drame!'' Ehei, si cati l-au mistocarit si acum vad cu ochii lor cat de mult am avut de pierdut si avem de suferit ca s-au incapatinat si alte panarame au votat, care dintr-un condei i-au inselat si tradat, acum razand de noi din pozitia belferului in tribunele Șparlamentului! CE OMUL CU MANA LUI ISI FACE, NICI DRACUL NU IL MAI DESFACE!

Unknown spunea...

Mă doare sufletul când văd și simt atâta răutate in comentariile dvs de pe acest topic,încât mă gândesc că aceste comentarii răutăcioase,nu pot să vină de la un fost militar de carieră!E adevărat,nu toți procedează în acest fel,dar de la a dezbate probleme cu care ne confruntăm noi pensionarii militari,găsim că este mai avenit a face declamații referitoare la foști comandanți ai noștri,indiferent care sunt aceștia!Sunt de acord că politicienii au o mare vină în ceea ce ne privește și mulți dintre factorii de răspundere îmbrăcați în uniforma militară i-au sprijinit pe aceștia nemijlocit,pentru ca ei,urmașii și umerașii lor să cunoască gloria,ceea ce nouă ne-au refuzat și o fac în continuare!
PE VREMURI,DE FURAI CEVA
ERAI ÎNTINS PE ȚEAPĂ
IAR ASTĂZI ESTE TOT AȘA
EI ARANJAȚI PE VIAȚĂ
NOI,TOT CU SULA-N COASTĂ

Huhu Rezea spunea...

Găbiță s-a decredibilizat politic prin salturile dintro barcă politică în alta.
Nu și-a dat seama că a fost folosit de Băsescu pentru scopuri politice mârșave.

Huhu Rezea spunea...

Eu zic că ar fi mai util pentru d-ta să ai răbdare să asculți ce spune Chelaru, nu postacii, despre Tg Mureș.
Fraierii se lasă duși cu pluta de propagandă maghiaroidă, potrivit căreia evenimentele de la Tg Mures au fost o diversiune care să justifice înființarea ulterioară a SRI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gen. Mircea Chelaru nu i se poate contesta militantismul pentru tara si patriotismul, cat si o contributie de seama in evenimentele descrise cu cratime din unghiul celui care stie foarte bine, ca pe un tablou in rama, problema ardeleana si evenimentele cu sangeroasa evolutie la Revolutie, la fel de bine stie si cu ce ne confruntam si tot ce induram cu asteptari desarte pentru nediscriminare si dreptate, si de aceea trebuie sa-i reamintim ca in campania electorala ne-a facut o promisiune capitala sa lupte pentru fiecare pensie militara, care trebuie respectata si nu lasata pe tanjala, si pot sublinia ca sunt si voci de generali, acute, dar sunt acoperite cat si combatute ca nimeni sa nu le asculte, si de aceea sunt inversunat si suparat ca nu toata generalisimea aurita trece la atac, cu toate armele si concentrat, sa ne aduca pensiile militare pe linia de salvare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, Gabita a facut-o dintr-un interes national, global, si ca atare o tinta principala i-a fost sa faca dreptate la pensiile militare, o strategie pe care fiecare politician o are ca rezerva cu actiuni in verva sa-si atinga scopurile finale, si trebuie apreciat ca Oprea l-a infrant total si neconditionat pe marele matroz chermez si beat, tragandu-i-o fromos in linsul sau frezon, fara pardon, ca sa-i accepte patronul la bușon de la panourile electrice ale Legii 263! Ce mai, si astazi e un Erou al rezervistilor si activilor militari, cat si ale celorlati beneficiari, carora atunci li s-au majorat valorile de la aproape toate pensiile, si daca au ramas vreo doi deficitari, ulerior le-a reparat prin alte ordonante aceste discrepante!

Huhu Rezea spunea...

De acord in privinta pensiilor militare, dar susținând regimul mafiot al lui Basescu, prin tradarea lui Nastase, a sustunut interese antinationale.

Huhu Rezea spunea...

Asa parca mai vii de-acasa.
Chelaru nu este parlamentar al puterii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gen Oprea a avut marele merit, cum si acum il are, de a avea o atitudine responsabila care nu a atins critic adversarul politic, sa se simta ofensat si in picioare calcat, cum o fac cam toti politicienii, noi sau trecuti ce se dau, o data in Parlament vazuti, mari canalii si ciufuti, fiindu-le singura calitate si ,,moralitate,'' dar nu sa faca ceva constructiv, de calitate si pentru dreptate, cum domnia sa a facut-o cu prioritate, si de aceea sunt convins ca, daca intra in Parlament si cum are relatii bune si cu Dl Prezident, in sensul ca nu-i cu ingerinte si negative straduinte sa-l desconsidere si sa-l critice, avea sa se infiltreze inteligent in conceptele si tainele puterii, nu pentru foloase si bunaciuni pentru propria-i avere, ci sa ajunga la butoanele care sa faca dreptate la pensiile militare

Huhu Rezea spunea...

Oprea a dovedit o iresponsabilitate politică golănească. A fost ales pe listele PSD si după alegeri a trecut in barcă politică a infractorului turnător Băsescu. Fără trădările lui și ale lui Voiculescu, România nu ajungea in situația politică de astăzi.

Huhu Rezea spunea...

Recunoștință parașutistilor de la Caracal care au despărțit apele la Tg Mureș.
Să auzim săptămâna următoare dezvăluirile lui Gerlu Voican Voiculescu care împreună cu prof. Mânzatu au reprezentat CFSN in negocierile de pacificare de la Tg Mureș.
Chelaru recunoaște meritul politic al lui Iliescu. Cu tactul si proverbiala temporizare a reușit să nu escaladeze conflictul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, aici a fost, nu tradare, ci o manevra subtila sa poata ajunge la butoanele la care sa faca dreptate la pensiile militare, ca daca nu facea aceasta miscare inteleapta dreptate ni se facea tocmai la sfantul asteapta! Interesul national nu este o sintagma sau o actiune sa insele, in general, ci o realitate pe care trebuia s-o aplice pentru adevar su dreptate! Deci, sa-i fie iertata manevra de a se afla la guvernare, insa a facut din interese pentru activii si rezervele militare!

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu contribuia la incropirea prin trădare a Guvernului Boc nici nu mai era nevoie de manevrele lui Oprea, pentru că fără guvernarea PD-ista nu ar fi fost abrogastă L 164/2001 a pensiilor militare.
Si-a compromis alături de Băse întreg viitorul politic.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oricum, fara domnia sa la butoane s-a vazut dezastrul, dupa plecarea de la Ministerele de Interne si Aparare, nici unul din toata pleiada urmatoare nemaireusind macar sa aduca o ajustare sau cat de mica reparare, si la asta ma refer, deci la competentele domniei sale constructive si revelatoare, si nu ca elemente relevate de politici interparlamentare, caci nici un sacrificiu nu-i mai mare decat sa faci orice sa-ti reralizezi directiva de a te tine de cuvant de ceea ce ai promis in campaniile electorale, restul nemaicontand in aceste insignifiante si irelevante alte actiuni, care pentru noi sunt mai putin importante! Da, Gen Oprea s-a dus in guvernarea puterii, dar cu scopul atingerii unei tinte sa duca lupte pe redute sa ne ajute, pe cand altii au plecat cu tot cu sarsanale doar in scopuri pur personale, si chiar azi ii vedem cu ingamfare ca inca exista la putere, fara rusine, continuand sa-si exercite infuentele doar pentru gasti intestine si pentru sine!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
"Oprea a dovedit o iresponsabilitate politică golănească." ...exact cum a procedat finul Ponta în 2 randuri!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ambii au răspuns ordinelor primite cu Să trăiți, am înțeles!

Huhu Rezea spunea...

Telectual ești tu, la mânăstire!

Leon spunea...

Leo, vezi ca in urma alegerilor din aceste zile la Filiala Dolj, Mitica a pierdut Functia de Prim-Vice..!
PS. Prietenul nostru seamana destul de mult cu D-ul General Chelaru, barba alba, tunsoare, varsta, etc..!

Leon spunea...

Sa stii ca NU s-au gandit mai intai la pensia lor nici Tudor Vladimirescu, Nicolae Balcescu, A.I.Cuza, I.Antonescu, N.Ceausescu, s.a..!
Exceptie face Petrov care s-a preocupat numai de binele personal, printre altele fiind beneficiarul a 3 pensii, militara, civila, indemn.de Presedinte; se pregateste si pentru cea de europarlamentar!
Dupa '90 avem din ce in ce mai multi "patrihoti" de genul lui Petrov..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ordinelor venite de la Predoiu?

Iulian Mareș spunea...

Chelaru este dator cu adevărul, măcar acum după 31 de ani.

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Drum bun catre lumina, maestre, Ion Dichiseanu, si Dumnezeu sa te ierte si sa te binecuvanteze pentru tot ce ai facut minunat si de neuitat in arta teatrala si cinematografica romaneasca!

anonim spunea...

@tehno
https://www.huhurez.com/p/termeni-si-conditii.html

extras:
Pe acest blog, nu este permisa publicarea comentariilor/opiniilor:
1-Avand un limbaj indecent, vulgar, obscen, discriminator, xenofob sau rasist;
2-Care aduc injurii de orice fel sau instiga la violenta;
3-Care abunda in fraze supraincarcate ("betia de cuvinte"), prescurtari fara rost sau limbaj de chat precum tz, sh, k, cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii.
4-Avand un mesaj publicitar (spam) si care nu au nicio legatura cu subiectul. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.
Imi rezerv dreptul de a nu publica unele comentarii/opinii, fara a da explicatii suplimentare.

Calinmihaib12 spunea...

..Cred că ADEVĂRATUL NEGOCIATOR în anul 2010: al legii 119 din 2010, al modului de recalculare a pensiilor militare:ATUNCI:..a fost Vasile BLAGA,ministrul de interne din guvernul Boc-Băsescu..!..și NU.."găbiță" = impostorul,.."trădătorul" = în viziunea unora..de pe blog..! (în realitate, eu nu cred că era.."trădător",ci era:..ÎN.. MISIUNE: de a stabili.."o nouă majorirate"..,"așa cum era înțelegerea"..în..FSN..!!).
PROBA:..textul: Instrucțiunii
nr.191/2010 a ministrului de interne: de aplicare a H.G.735/ 2010: care era mai "corect"(= în FAVOAREA cadrelor..militare din MAI..!)scris, decât ordinul omonim: al ministrului apărării .."găbiță" OPREA, scris mai "neglijent" = mai "NESIMȚIT",în DEFAVOAREA cadrelor milita re MApN..!
..Citiți cu mare atentie cele 2 ordine de aplicare a H.G. 735 din 2010..: și veți constata adevărul celor scrise mai sus.!

Calinmihaib12 spunea...

LEON:..Băsescu:..toate cele amintite de tine +..mare "LATIFUNDIAR",.."MOȘIER"..=..și cu ajutorul răposatului "moșier"
.. A. RĂDULESCU..,fi-e-i iertate
..PĂCATELE..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@La meniul asta de la ,,Intercontinental,'' recomandat lui @Tehnocrat sa-l retina in mental, n-avem noi pensie de parlamentar sa ajungem acolo la bal! Mai degraba un meniu de la ,,Crama veche,'' cu lautari care canta dupa ureche, femele late-n șele si cu ugere grele pe genunche, țâghir la stacană, rașpincă tare ca nojita de la opincă si o țandră babană de pastramă!

Leo spunea...

Da , Leon , dar el a vrut să se retragă .
Mitică nu pierde niciodată.
Mitică este o fire deschisă , socială , altruist și om BUN de pus la rană.
Spre deosebire de tipul ingânfat din topic.............

Gigi spunea...

@Leon
Suntem o ţarã micã,fãcuta micã,dupã chipul şi asemãnarea celor care s auperindat vremelnic la conducere timp de 31 de ani. Conducatorii nu au fost mici,ci....neexistenti! Asta este adevãrul,toţi au sapat la temelia tãrii,sã fie clar! Cine mã contrazice,nu are decât!

Huhu Rezea spunea...

Chelaru are și cu ce!
Mai toți bâieții deștepți, care demonstrează ce știu, sunt catalogați aroganți, îngamfați, infatuați etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin Mihai, e bine ca ai imaginatia bogata si trebuie cumva fabulată, daca nu in stilul lui Fontatainne, macar in cel personnaille, mai ales in ce-l priveste pe zinistrul de unghere, Bleaga Bere, care in guvernarea Boboc Bocceaua era un fel de Fefeleaga prins cu ocaua, dorit de prostanul bahic si conflictual terminat intr-un spital ca idiot mintal sau intr-un proces penal pentru ca l-a contrazis ideologic in sentimentul politic, aratandu-i cu adevarat ca in cazul governarii trebuie respectat principiul cu separatia puterilor in stat, si nu sa-si bage Băsinescu nazul in orice fleac din ministere si din stat! O hi fost dăstept Bleaga in delapidari, pradaciuni si sfanta spaga, ajutat dă Mooe Woodrea, pe care o adora, love lulea, si se visa cu ea pă zaltea, dar ca sa hie el inaintea lui Gabiță Hoprea, mai va cu hacana ca nu-l ducea pe el mintea sa-i ia fața, pentru ca Jeneralul e uns cu toate alifiile, are Dreptul la baza si stie toate jmecheriile, daca cineva il fenteaza, sa nu i se puna de catre altii pe tava toate prostiile si idioteniile venite pe toate filierele, asa ca ce a facut Hoprea cu mânurile sale e pusa si azi amprenta sanatoasa de dreptate la penziile meletare, de Bleaga abia azi auzind ca s-ar fi implicat, dar jur ca doar la destupat sticlele lui Basanoi si sa-l ridice cazut manga in noroi, cand se matolea ca un porcoi, sa-l spele si sa-l duca pachet sardea la Mooe Woodrea pe zaltea, si nimic altceva nu mai facea acest Bleaga, in afara de luuungile chefuri si agape ca sa se adape cu bere, cat ar curge in sapte ape secate, de sete! Deci pionul insignifiant, Bleaga, nu are ce cauta langa Jeneralul Gabiță Hoprea, mai ales in broblemele care privesc penziile brotacare, intelegi matale, honor doctore de doftoroaie leganate intre copaie?!

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRIM:..ești prea deștept,.. ca să cred că n-ai înțeles..și să reții..ESENȚIALUL din comen tariul meu de mai sus..: în.. "ungherele"..minții tale.."fabu lative"..și.."imaginative" (ca să te citez),..că important este faptul că ministrul BLAGA a semnat un Ordin de aplicare a unei H.G..: DIFERIT e cel al
"prietenului" tău "găbiță"..care : din ceea ce a "făcut public":.
adică la vederea oricui,,nu-i ajunge lui BLAGA,..cu bunele și
cu "relele" lui..,nici măcar la ..genunchi..!( si numai..prin prisma celor făcute pt.peronalul ..MAI...!)
Înainte de a mă contrazice.., citește cu "creionul" în mână și cu mare atenție cele 2 ordine
de mai jos: de aplicare a H.G.
nr. 735/2010:
=INSTRUCȚIUNEA: 191/2010 a MAI,
=ORDINUL: M.101/2010 al MApN.,
în care nu mai e loc de... imaginație și de fabulație...de care faci risipă..cu..și..fără
rost..!,ci de o realitate concretă,aplicată în anii 2010,
(..cam ilegal..!).

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
exact! Mai ales cand constientizeaza...si pt asta vinovatii sunt cei ce compun masa comuna, amorfa!

Iulian Mareș spunea...

De la nenea Talpes:

http://arhivelesecuritatii.blogspot.com/2016/12/in-1990-ion-iliescu-numeste-la.html

Periamu lucica spunea...

Da mainsant sialtii de ce va mirati?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin Mihai ca dreptate aici ai! A. Rândulescu, Dumnezeu sa-l ierte, fost sinistru de hagricultura cu cartoafe hierte in saramura in basismul plin de ură, l-a imbogatit cu țărână pentru hagricultură pe gagiul paharnic de alcov, turnatorul, Petrov, cat sa construiasca peste 10.000 de țintirime sau parcele cu morcovei, buni de bagat in curpenii de bășinei, in loc de hardei, si parazitii de pe Romanistan TV l-au evocat de parca ar hi fost un Traian Imparat sau un ilustru advocat, facandu-se ca au uitat acel manadat de sinistru plin de pacat, in care a si fraudat sa-l vada pe fiecare basanist in pamanturi bogat, luate cu japca de jandari si militieni de la amarasteni! Ce repede uitam noi pe cei care ne-au dat lovituri nimicitoare sub centiroane in basimul de trista si porceasca purtare! Acum are destul pamant, dar nu stiu daca Dumnezeu are de gand sa-l pasuiasca si sa-l primesca cu el dihai in Rai, sa-l imparta si acolo cu dedicatie neamurilor venetice din tarile vestice, rudelor si relatiilor politice, macar pe-o carafa dă vin pelin inăsprit cu aulin... Amin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, nu-i bai ca n-am vrut sa fac din tantar buhai, dar e musai sa explic si eu altceva, ca nu inscrisurile pe mucava sunt mai importante decat initiativa de a se concepe Legea si dispozitiile de aplicativitate intr-un basism de o mare imoralitate si pus numai pe nedreptate, cat importanta insistentelor si curajul Generalului, Gabriel Oprea de a se materializa si aplica Legea de recalculare si majorare la penziile militare, si sa vedem, prin comparatie, ca actualul sinistru la Haparare refuza sa aplice orice legislatie la penziile brotacare, din servilism si maaare lichelism, fiind o sluga si un lingator de clante si dosnice uzerist lăbărale, pe cand Oprea a dat cu Basanoiul de pamant, sadea, de i s-a spart rama si sticla la diploma de turnator Petrov, in culoarea spirituala, mov, sa se aplice Legea, deci la cam asa ceva ma refeream aievea despre vointa de aplicare, si nu cea de taraganare, ca daca atunci era pe mana numai a lui Bleaga, Legea, noi mai luam ștanga, daca nu era si Generalul, Oprea!

Calinmihaib12 spunea...

.."nenea"..TALPEȘ:..e..la vârsta lui:..cam neserios,râde cam prea des..și fără motiv,flecărește
..vrute și nevrute.."răsuflate" nastfel că..NU prea e credibil ..!

Huhu Rezea spunea...

HG nr. 735/2010, pentru aplicarea l 119/2010, lege care a desființat pensiile militare, a avut o existență scurtă pentru că multe din dispozițiile ei au fost declarate ilegale de Curtea de Apel Cluj, astfel că Guvernul Boc a fost nevoit să emită OUG nr. 1/2011 de revizuire a recalculării pensiilor militare recalculate din vina pensionarilor la nivelul salariului mediu pe economie. Noua ordonanța i-a scutit să mai depună cereri în vederea recalculării, operațiunea fiind reluată din oficiu.
Hotărărea de Guvern a avut darul de a trezi zeci de mii de pensionari militari, care dormeau pe ei și nu îi interesa ce se intâmplă cu noile reglementari privind pensiile militare. Abia când în luna ianuarie 2011 s-au trezit cu pensiile tăiate la jumătate, numai pentru că nu depuseseră cereri pentru comunicarea valorii soldelor din întreaga activitate, așa cum ilegal stabilise HG 735/2010. Cuantumul pensiei contributive le-a fost calculat pe baza salariului mediu pe economie, nu in baza veniturilor reale. Mulți ascultaseră îndemnurile tâmpite ale SCMD să nu depună cererile pentru comunicare a veniturilor, pentru ca astfel ar recunoaște legea.
Noroc cu cei câțiva rezerviști de la Cluj care, sub asistența avocatului Iepure Florin, au actionat Guvernul în Judecată în contencios administrativ încă din luna septembrie 2010.
Si în prezent sunt o mulțime de pensionari militari pe care îi cuprinde un plictis devastator când încerci să le vorbești despre ce se poate întâmpla cu pensiile lor.

Huhu Rezea spunea...

Mă așteptam să reiei teoriile maghiaroide despre Tg Mureș.

Calinmihaib12 spunea...

..CFI:te-ai lipit de.."găbiță".. ca marca poștală de plic..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, aidi-hai ca n-aveam la măligă mălai, eram amarat vai, vai si ma agatam ca inecatul de ultimul pai si m-am lipit de Găbiță, precum cârcelul de viță, ca in 2011 mi-a facut pensiei militare pe plac scotandu-ma din rachat la liman pe uscat, ca si pe altii in aceleasi situatii, ca ratatii si disperatii! Pacat, mare pacat, fir-ar a naibii de drack incornorat care situatia la penzii ne-a incurcat, ca nu s-au mai gasit si altii ulterior sa ne faca la penzii pe plac! Aveam penzia meletara 470 lei si mi-a adus-o la 895 lei, acum la 1.128 lei, daca facem socoteala, nu mi-am scos parleala, asa cum a facut-o Gabriel Oprea, deci am sa-l respect cu onor si o sa-i fiu recunoscator cu toată importanța, toata viata! Pacat, mare pacat ca in Parlament n-a mai intrat, pentru ca, asa cum s-a jurat pe cuvantul dat, ne-ar fi demonstrat, inca o data, ca poate s-o mai faca, mai ales ca are relatii politice si persnale in toate zonele in care se poate actiona pentru majorarea pensiilor militare! Cand toti vor realiza aceasta realitate si-l vor vota in unanimitate, se vor convinge ca am avut mare dreptate! Pana atunci, luptam pe branci si de pomana, ca o sleahtă dezertată, beată si derutata in Gara Dorohoi, ce cauta prin gunoi sa prindă, de pildă dar si de piz...mă, o fata morgana, ca zeita antiquă a pădurilor si apelor, Diana, care nu se da la bărzoi, nici pentru un calup de brânzoi de oi sau un sac porcoi de heuroi! Pricepeti voi, cei in necazuri, lipsuri si nevoi, odinioara facandu-vi-se dreptatea de catre Generalul, Gabriel Oprea?!

Leon spunea...

Cornele, te amagesti in zadar ca putea face Oprea ceva ca Independent in CD !
Acum cateva luni am trimis cate un E-mail la cei 6 militari din Comisia pentru Aparare din CD(inclusiv dlui Gral Chelaru), pentru a urgenta discutarea Pl x nr.199/2020, si n-am primit raspuns nici pana in prezent ..!!

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IGRIM:
..eu tocmai îți scriam că găbiță nu era singur pe lume(-a= "aia")si NU era el "factotum",
..și NU el a stabilit"ce și cum" ..să se recalculeze pensiile din legea 119/2010..!
..Erau mulți contabili autentici ..în TOATE STRUCTURILE..OPSNAJ, care "au făcut.." în așa fel.. "aranjamentele" încât..SĂ DIMINUEZE..PIERDERILE din cuantumul pensiilor militare recalculate, prin stabilirea STAGIULUI COMPLET DE COTIZARE ..la 20 de ani(și nu mai mult ..!!),pt.că s-au avut în vedere mai multe criterii și condiții conjuncturale:..bruște ..și im perative..! (exterioare voinței militarilor pensionați înainte de vreme..!):
=vârsta relativ mică de pensio nare a militarilor: 55 de ani,
=existența ghidului carierei militare: care limita durata de activitate a cadrelor militare în funcții: la anumite vârste.. și grade..!( la vârste sub 55 de ani..!).
=restructurarea armatei în acea perioadă:1998..2007..și..încă..?
=..și încă alte situații..de "forță majoră"..în afara voinței militarilor/și NU din vina lor.!
..Cu alte cuvinte: și rezumativ:
..stabilirea STAGIULUI COMPLET DE COTIZARE:..ATUNCI..la = 20 de ani,..NU A FOST UN CADOU(!)ci o NECESITATE: obiectivă,morală și legală, la care au căzut de acord, TOȚI cei implicați..!

Leo spunea...

Tăcerea este un răspuns.
Cel mai deplorabil răspuns.
PLX 199 este un CADVRU NORMATIV.
Restul este MINMĂ și/sau ANESTEZIC

Leo spunea...

Să-l pomeniți pe Găbiță de la care aveți pensiile în plată de 10 ani de zile.
GĂBIȚĂ , NU TE VOI UITA NICIODATĂ !

Cezar spunea...

Lu CorneliunSSon i.a cazut Turba in cap si nu mai poate sa inteleaga..un lucru simplu
Asta este....

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:..ești în eroare: (afirmând că a fost vina pensionarilor.),cel puțin în cazul meu:
..eu am depus cererea la CMZ.. imediat(în vara 2010)după publicarea H.G. 735/2010,la care CMZ. TIMIȘ mi-a răspuns că voi primi "ADEVERINȚA" cu V.L.I.= "Venitu rile lunare indivi duale" realizate.. ABIA prin luna noiembrie 2010..!
..când am primit acea ADEVERINȚĂ cu VLI realizate,din toți anii de activitate..lipseau vreo 9 ani..!;în cazul unor colegi medici, și nu numai ,..le lipseau chiar și peste 20 de ani ..cu venituri reali zate..!( am motive să cred că LIPȘURI LE de ANI cu VENI TURI..au fost premeditate, delibe rate...! =poate =.. și din cauza faptu lui că: OBIECTIV, guvernul BOC:a fost pus în fața unei IMPOSIBILITĂȚII OBIECTIVE..de a găsi ÎN TIMP UTIL ,în arhive: TOATE VENITURILE REALIZA TE ÎN CARIERĂ, de către ZECILE SAU SUTELE DE MII DE PENSIONARI MILITARI ..(și nu numai..!).
Astfel: deși am avut 9 ani lipsă a veniturilor lunare dintr-un total de peste 30 de ani de activitate,recalcularea s-a făcut în ian. 2011 așa cum ai scris: ..cu VLI egale cu salariul mediu brut pe economie ÷ salariul mediu brut pe economie( cam 1 pct./an întreg + Cond.Muncă+Ps.Supl. ..!= aferente punctului..!),adică o pensie tăiată la ..cam 1/2..!
=SITUAȚIA ABSURDĂ în care a fost pusa ATUNCI..ARMATA și probabil..șiMINISTE RUL DE INTERNE.. MILITARIZAT..a fost creată de faptul pe care eu l-am rele vat de la începutul NEBUNIEI..: că nu s-a respectat "ad literam" art.3:din legea 119/2010 care "spunea" că algorit mul de recalculare a pensiilor"specia le" de la art.1 din lege: e cel din legea 19/2000, ALGORITM de RECAL
CULARE prevăzut expres de art.180, alin.1-6 din legea 19/2000: MARE ATENȚIE: pentru "PENSIILE..stabilite anterior legii 19/2000 (=pensii civile..!),dar cum guvernanții și parlamentarii noștri: ..ATUNCI..(!).= oarecum DEROGATORIU..au invocat în legea 119..: "algoritmul de recalculare" a pensiilor militare
conform cu algorit mul omonim: de recalculare ..din
legea 19/ 2000= care așa cum am arătat: e prevăzut NUMAI în art.180, alin.1-6 din legea 19/2000 ,cu modificările ei, AUTOMAT,și independent de orice altă interpretare:INCKUDEA PENSIILE MILITA RE în..recalcularea pe baza art.180,al. 1-6, din legea 19 /2000,modificată..ș ÎN VIGOARE..în 2010..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Călin Mihai, este musai si cu osardie sa ne respectam reciproc opiniile constructive, altfel daca am sustine doar o opinie unicat lucrurile s-ar bate cap in cap si s-ar bloca comunicarea undeva, intre etaje, la un cat suspendat, ca un spanzurat! Asadar, golden like pentru ce ai postat!

spiritul lui Haret spunea...

Cariera militara a lui Chelaru a fost cu urcusuri si coborasuri.Nu uitati cui i-a fost aghiotant in prima parte.Se aprindere repede si se stinge la fel.De a lungul vietii a avut momente in care gura a vorbit fara el lucru care i-a daunat.Nu va asteptati la minuni din partea lui.Treaba cu apartamentul si condamnarea ii pune calus la gura.Se pare ca a inteles asta.
Opinia mea este ca exagerati privind cuantumul pensiei sale conform legii 223/2015.
Ca valoare intelectuala si militara nu-l comparati cu Oprea.Chelaru s-a pus in valoare ca militar nu ca politician.

y spunea...

Între 75 de mii și 125 de mii (depinde de surse) de militari în rezervă, membri ai SCMD și nu numai, au fost prezenți întro singură zi la București la manifestații antiguvernamentale, în 2011, când s-a speriat și nato de ce se întâmplă!
Vă mai amintiți de frățilă, de lupu și gașca de gulerați de atunci? Ei nu numai că au fost menținuți, dar mai apoi au fost și promovați în grade și funcții de cel pe care-l lăudați. Dar de toată liota de jurnaliști și politicieni, civili, avansați în grad (și câte 2-3 grade au fost sărite), pe criterii de servilism, de același găbiță? De ce nu ați fi meritat și dvs. o avansare?
Dar de ofițerii în rezervă decedați când au deschis plicul de la CPS și au citit deciziile cu noile cuantumuri ale pensiilor, sau cu infarct, avc, etc.?

În rest, vă admir tenacitatea și naivitatea în a crede că oprea s-a bătut el cu băsecu, pentru binele rezerviștilor militari. Nu pentru asta a fost numit ministru al apărării, alte calități au fost avute în vedere, pentru ca un intendant să ajungă ministru al apărării și avansat general cu nu știu câte stele și asta pe timp de pace. Și întro țară membră nato, din flancul estic al alianței!

Calinmihaib12 spunea...

..Leo:
..eu ,căruia..ATUNCI..și INAINTE ..:mi s-au tăiat atunci: în 2012 vreo 700 de lei bruți dintr-o PENSIE BRUTĂ = FURATĂ..și EA din START..= din..BAZA DE CALCUL = adică din..SOLDA LUNARA BRUTĂ..= FURATĂ..și EA..tot din..START ..adică din dec.1999..= FURATĂ.. din:..LEGEA 138/1999..până..ÎN PREZENT..!!, cum aș putea "multumi" cuiva din "Zona" FINANCIARĂ și de..CONTROL din M.Ap.N.:care FURĂ și ACOPERĂ..= FURTURILE..din pensiile și soldele..LEGAL CUVENITE..!( și nu de azi,..de ieri..!??)..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragi camarazi, din peleix 199 ar vrea s-o faca cu groază boiatele clocarimii varza, noroc ca Daogaru si alti patrioti anti mafioti, carele vegheaza stand pe meterează, ca astia ne scufundeaza alambicii cu ciliescovicii, la norma de hopt hore minorel, de parca am fi lucrat alaturi de Dorel si la ce facea el din cocosel de darama, zărăcan de el, noaptea tot ce construia ziua, cam prea mare penzie azi vrea, ca de aia la penzie are acum bafta sa ia doișpce, cinșpce meleloane dă moarele dă foame, si dă aia acum dă la penzie nu poate sa doarme intre crăcane la duamne, sau sa-si ia pă el nește țoale mai dă Doamne doarme sa aratate si el ca un domn intre haine! Pai, e corect sa fii amestecat cu doreii de la stat carele unii menta au frecăcat si acum intind laba ca nu li s-au dat si majorat penziile de la stat pentru activitatile cu pauzele luuungi si dese cheia marilor decese, cat si pentru faptul de a hali, nu munci si a bese dintre fese?! Mai asteptam, mai rabdam, mai opinăm pe Huhureaza dimineata si dupa amiaza, mai un ciocan de rachie si-un posmag, mai la babe un toiag si maine, poimane ne trezim ca penzii majorate nu ne mai trebuiesc la țintirim, asa ca, pana atunci sa mai traim, sa ne veselim si, chelnere, ia mai baga matale in pahare niste hin sa ne pilim si astfel sa uitam, in sanatate, despre penziile neactualizate ca sa ne ferim de infarcte, iar celor care penziile ne-au dinstrus, ca Iuda pe Iisus, sa le uram intr-un cor latinescus, alupigus!

CEZAR spunea...

Aviatie de razboi ,,,nu generali cu barba si ....doctorate si OsKaruri !

https://youtu.be/-2QvEJIKCOc