Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 29, 2021

Domnule Orban, nici nu aveți nevoie de voturile USR+ pentru adoptarea PL x 199/2020 privind inlăturarea inechităților din sistemul pensiilor militare

74 comments

O acțiune pentru care merită remarcată activitatea domnului Col.(r) Tudor în indeplinirea mandatului ROMIL  la conducerea Forumului Structurilor Asociative.
Au trecut 2 ani de la depunerea propunerilor de amendare a Pl x 199/2020 de către MApN și MAI, ce mai înseamnă 2 săptâmâni!
Așadar, îl așteptăm pe domnul col Tudor, președintele Forumului, ca până pe 05 iunie a.c. să comunice rezultatul primit de la președintele Camerei Deputaților.

 

74 de comentarii:

Leon spunea...

Senatorul Virgil GURAN a teecut in rezerva dupa 5 ani de activitate la LM Breaza:
"1983 - Liceul Militar-Alba Iulia
1986 - Şcoala Militară de Ofiţeri Sibiu
1998 - Academia de studii economice - Bucureşti
2000 - Cursuri postuniversitare - Management
2005 - Master -Dreptul afacerilor
Activitate profesională
1986 - 1991 - Ofiţer activ-Liceul Militar-Breaza
1991 - 2012 - Manager societate particulară proprie"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar, domnule popa, Organ, daca tot asteptam de la matale ceva de poman, n-ai putea matale sa ne duci pe undeva, prin Baragan, la țintirim in subteran, unde e mai multă liniste, lumină si verdeață, intrucat de atata carne furată de voi de pe ciolan incat ni s-a facut silă si greață ca am facut indigestii si matreațe prin mațe?! Ca poate acolo nici nu mai este nevoie ca matale sa ne mai majorezi penziile brotacare, caci Dumnezeu are ce sa le dea, dupa fapte, la fiecare, asa cum si matale ai sa primesti, la final de mandat, un loc infundat, asigurat si confortabil in binemeritatul fort di la Jâlava, unde o sa ti se taie macaroana si o sa ti ia de la sugatoare zama pe care ti-o asigura acum via si poama!

Iulian Mareș spunea...

Și penal, când? Dar bolnav si internat la psihiatrie?

Leon spunea...

Domnul col.Tudor Marian ar trebui sa stie ca senatorul Virgil Guran este Liderul Grupului PNL din Senatul Romaniei( nu CD)..!

Iulian Mareș spunea...

Dar a avut mare activitate xa ofițer de comunicații la un LM! Armata, nu glumă...
Fost consilier al Premierului Orban pe probleme de apărare și securitate!...de la nivelul pluton spre Cp elevi LM...Un tehnocrat! Vai nouă...

Leo spunea...

Regret să vă spun că PLX 199 = CADRAVU NORMATIV.
MAI nu a trimis pdv la SGG. Lucică a spus clar că susține o NOUĂ lege a pens. milit.
Dacă era ceva serios , Ionel i-ar fi însoțit pe fostul croitoresei și pe Tudor la Sică.
Vând Iluzii.
ESTE MIMĂ !

Huhu Rezea spunea...

Orban este președintele Camerei care trebuie să adopte proiectul.
Este posibil să fim beneficiarii luptei dintre Orban și Cîțu pentru șefia PNL.
In fond, avem deja un raport preliminar al comisiilor raportoare.

Leon spunea...

Presedintele Comisiei de Aparare din CD, mi-a dat de inteles ca doreste sa discute proiectul, dar NU depinde NUMAI de dansul!
De aceea va spuneam cu ceva timp in urma ca Presedintele CD este cel care poate DECIDE..!!

Periamu lucica spunea...

Sa ii puneti botnita lui Cretuleasca ca tot timpul ataca pensiile militare O scridoare pe adresa televiziunii cavsa .ai termine cu atacurile la pensiile altora. Idioata sa stie ca sant pensii mici si la " speciali" cretina o tot tine cu pensionarea la 40 de ani Ce treaba are asta ?

ACID spunea...

Se va aplica doar pentru ,,intepati '' .

Paul Puiu spunea...

Plx 199/220 e clasat de mult urmarea voinței tuturor politicienilor PSD și PNL,UDMR,USL!! Nu înțeleg de ce se mai dezbate acest proiect perimat!! Dacă a-ar fi dorit era aprobat!

y spunea...

Am citit undeva informația (dar nu am și verificat-o), că, prima mare investiție cu bani europeni prevăzută în PNRR întocmit de guvern, se referă la extinderea cimitirelor și creșterea capacității crematoriilor! O fi, n-o fi adevărat, o avea sau nu vreun subînțeles, nu știu, dar umorul negru nu ne lipsește.

Geo spunea...

De ce vă uitați la un asemenea post? Întreb pentru un prieten! 🤔🤔

Huhu Rezea spunea...

Esti complet dezinformat.
Proiectul nu este clasat ci este retrimis la Guvern pentru un nou aviz de conformitate de la noua majoritate parlamentară votată de români, chiar si de cititori ai acestui blog care acum plâng după actualizarea pensiilor militare... că nu mai vine.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
la un studiu mai atent se observa cum l=a apucat setea de carte pe Guran, dupa ”lasarea la vatra”, mai ceva ca pe Cezar!

Alin spunea...

Salut camarazi, va expun o parere de bun simt, uni mă va înjura alți vor fi de acord prin urmare se poate ieșiți la pensie cu 20 ani asa ca pensia trebuie să reprezinte pt fiecare cat a lucrat... ex pt fiecare an lucrat un cuantum, 160 lei pe an pt adj si facem calculul 160×21=3360×15%=504 plus 6% =4065minus 10% egalul 3800 lei.deci pt plt mai 155 lei/ an, pt adj șef 165 lei/ an.la ofițeri și generali analog ce am expus mai sus.asa se elimina oskar si alte ... si asta se poate face prin OUG dacă se vrea.Alin

Periamu lucica spunea...

Deci nu se indexeaza pensia in septembrie.

CEZAR spunea...

Astia fac parte din grupul Gica-Contra...

CEZAR spunea...

Orice varianta in care-i TAIE lu m-Al....este buna..!

Leon spunea...

Cu acest Guvern, NU..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avem si uzeristi p-aici... Ce parere aveti de corciturile astea infundate, ,,luptatoare'' pentru ,,dreptate'' si pentru care v-ati dat pe spate de v-ati rupt in antricoate sa-i votati pe deselate? Organ se face ca nu-i badaran si vrea sa fie pasuit două săptăluni dă zile sa-si adune gandurile debile si senile din beutură sa poata sa-si dea drumul la gură ce, cum si care e parerea sa despre peleixul 99 la penziile brotăcare, si care ar fi trebuit s-o rezolve din doua vorbe, ca reprezentant al puterii lăbărale, dintr-o singura miscare, dar asta nu e decat o strategie hicleană sa ne mai tina pe dreapta la blana, hacana, asa cum toti politicienii de fapt o fac in moduri repetate sa ne refuze orice acte de dreptate, intr-un final sa ramana toate moarte si, vai, fara sa miste macar un pai sa ni se mai dea dihai vreun lețcai de parai! Pai, daca au declaratara ca la penzii si zalarii totul se matura si se vor bagate la congelator, credeti ca dupa doua saptamani de asteptare cu dor il mai prinde cineva pe Organ prin obor sa stea de vorba iar cu jeneralii stransi ciopor si din varful pixului sa mai traseze ceva pe tema peleixului?! Dejaba ar vrea betivanul, Organul, daca politicianul, ca badaranul, nu vrea cu incapatanare sa puna biluta alba in cutiuta de votare in camerele parlamentare, de fapt a ciudatilor din Camera Defutaților...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Unknown, de ce sa injure ceilalti o realitate clara, care ar reiesi dintr-un calcul care evidentiaza un cuantum de pensie reală, fara sporuri, oskare si artificii imorale?!

Leo spunea...

Ayi 30.05.2021 , alături de Cîțu pe treptele consiliului național pnl , era Rareș , Boc și ministrul "ĂĂĂĂĂ..ÎÎÎÎ"
Este clar că ministrul "ĂĂĂĂĂ..ÎÎÎÎ" este în banda lui Cîţ

Ein Stein spunea...

Daca e sau nu de bun simt, parerea, fa un calcul si pentru un adj cu 35 ani vechime si apoi prezint-o celor de la directia financiara. Ei sunt cei mai in masura sa aprecieze, cu atat mai mult cu cat s-au zbatut din toate puterile sa nu acorde o indexare de un parlit de 3%. Apa calda e inventata de mult de ceilalti din NATO, noi doar trebuie sa invatam cum se incalzeste.

Ein Stein spunea...

@Geo
Spune-i prietenului ca ori daca urmareste sau nu, postul repectiv, Cretuleasca si Morsa vor spune aceleasi lucruri pentru altii care nu intreaba pentru un prieten.

mega2005 spunea...

Nu se mai indexeaza decat pensiile magistratilor.

Calinmihaib12 spunea...

...Câțu..caraghiosul..tocmai "s-a anunțat"..că se vrea.."președinte"..
la.."aripa..PNL...!?
..trebuie..să recunosc că "glumețul" Teodorovici..avea dreptate când îl "gratula" pe..Câțu..cu privirea..în oglindă..să se vadă cum arată..!
..Are ÎNTR-ADEVĂR.."față"..de..orice
.."conducător"..!
..Vai lor..acelora..!??..și nouă, privitorilor.."involuntari"..!!?

Leon spunea...

"Eu fac parte din echipa domnului președinte (n.r. Klaus Iohannis), dar acum e o competiție pentru viitorul PNL.”, a spus Florin Cîțu."
Iar in spatele Presedintelui sunt Serviciile Secrete Romanesti dirijate din exterior..!

Calinmihaib12 spunea...

..probabil a făcut școala..de intendenți sau de financiari de 3 ani,..după care a mai făcut 2 ani..la "f.f"..sau altă formă.."scurtă" de.."studii"..,după o "echivalare"..a celor 3 ani de școală militară..?!

Huhu Rezea spunea...

Cu cîțoiul la conducerea PNL, PSD-ul ar trece de 50% la viitoarele parlamentare.
Iohannis speră să-și conserve postul pentru după ce nuva ai fi presedinte. Pe Orban este mai greu să-l dea la o parte .

Alin spunea...

Asta este o parere, clar peste 25 ani sa se mai acorde ceva la cuantum dar am intalnit adj șef cu pensie de 1850 lei , am cunostinta de adj plus Teatru cu 5700 lei si col cu 4500 lei.Deci de bun simt ar fi sa încaseze fiecare cat a muncit, prin asta dispare si oskar etc.asa zic eu s ar face dreptate.Alin

M spunea...

Se vorbeste ca nici UDMR nu (mai) sprijina PLx 199. Mai mult, MJ nu o sa dea aviz favorabil. Asta era de asteptat, MJ fiind la USR.

Periamu lucica spunea...

Nu vedeti ca Ciuca il.sustine pe maimutoiul ala de balbait

Huhu Rezea spunea...

In ciuda cîțoiului, contracandidat la șefia PNL, presedintele Camerei poate, în Biroul Permanent al CD, cu sprijinul PSD și AUR, vota introducerea proiectului PL x199/2020 pe ordinea de zi, cu condiția ca Raportul Comisiilor să fie depus la Biroul Permanent.

Margarit Fernand spunea...

Orban e pe punctul de a deveni NIMENI în PNL, iar Câțu vrea austeritate, așa că sperați degeaba!

y spunea...

Eu am propus o LEGE UNICĂ a pensiilor, dar a fost tratată superficial. Ar mai fi o variantă, înspirată după modul de stabilire al pensiilor speciale ale parlamentarilor, să se calculeze o sumă (de exemplu valoarea salariului minim brut pe țară) pentru fiecare 4 ani de activitate în sistemul militar. Ar putea fi aplicabilă și personalului civil și urmașilor.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, cred că propunerea dumneavoastră ar trebui trimisă (commentator de pe blog care îl cunoaște sau are posibilitatea și credibilitatea pentru a nu fi înțeles de către domnul Col. că îi dă sfaturi ca și cum dânsul nu s-ar pricepe) domnului Col. TUDOR sau chiar direct la cabinetul domnului Ludovic ORBAN, pentru că, poate unii nu cunosc traseu legal de urmat al Proiectelor / propunerilor. Bine ar fi și o solicitare de sprijin din partea conducerii PSD și AUR. Ce bun ar fi fost Proiectul PLx-199/2020 „Articol unic”.
Poate s-ar fi materializat dacă ajungea pe masa cui trebuie, dar și înțeles de cel care îl citea și avea un cuvânt de spus pro proiect.

Viorel spunea...

1. Domnule Unknown, de curiozitate. De ce ați plecat de la suma de 160 lei / an / Plt.adj. și nu ați plecat cu o sumă fixă fie de la baza fie de la capul ierarhiei militare în creștere sau descreștere egal procentual sau valoric. Ce reprezintă pentru dumneavoastră această sumă ?
2. Domnule y și cum faceți diferența între categorii de personal / grade și funcții pentru că eu (Sof.) la 36 de ani vechime aș avea 2.300 x 9 = 20.700 – impozitul ar rezulta o pensie colosală pe care nici Gl. CIUCĂ nu o are acum. După logica dumneavoastră de la SGP cu gradul / funcția de soldat și până la Șeful SMAp, toți ar primi aceeași pensie la vechime egală.

Alin spunea...

Pt dl Viorel , acela sa fie un cuantum pt fiecare an lucrat.ps eu am luat in crestere,calculați de la gradul minim de 20 ani ex si o sa ajungeți la concluzia mea, sau s ar îndrepta multe inechitati..Alin

Viorel spunea...

Atențiune, atențiune. Mare anunț mare transmis de SCMD vineri 28 mai 2021. Care aveți problem cardiace [din spusele domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU], nu citiți textul ce va apare luni 31 mai 2021. „Luni 31 mai a.c., sub titlul ”Multumiri si concluzii” va vom prezenta aspectele esentiale ale manifestatiei antiguvernamentale din 27 mai a.c., asumata de SNPPC, la care SCMD a participat cu delegati din Constanta, Mangalia, Bucuresti si Fagaras. Ii atentionam pe caraitorii de profesie sa se pregateasca sufleteste pentru ca vor avea parte de un text ”care ii va putea afecta emotional”!” Mulțumim domnule Col. Așteptăm cu nerăbdare. Sper să nu ne dezamăgiți pentru că de aproape 5 ani de zile am avut parte numai de promisiunile cucurigu și cotcodac din politica românească (tot un fel de cârâitori). Am fost înțeleși (în doleanțele noastre) exact cum înțelegem noi graiul păsărilor.

Viorel spunea...

Domnule Unknown, nu am orbul găinilor și înțeleg ceea ce citesc. Redau partial din primul dv. comentariu: „acela sa fie un cuantum pt fiecare an lucrat.ps eu am luat in crestere,calculați de la gradul minim de 20 ani ex si o sa ajungeți la concluzia mea, sau s ar îndrepta multe inechitati”. Acela să fie un cuantum pentru fiecare an lucrat (punct). Cu scuze, dar ați făcut un talmeș balmeș plecând de la gradul de Plt.adj. și în stânga și în dreapta. De ce nu ați plecat după cum v-am precizat (mult mai simplu și ușor de înțeles / probabil ați plecat de la gradul dv.) de la gradul de Sold. la cel de Gl. sau invers. În plus, conform Legii nr, 153/2017 (salarizării actuale) diferența între grade ca valoare financiară variază între 5 și 20 lei. Ce faci cu Plt.adj. cu gradul de Plt.adj. / funcția de Plt.adj. comparativ cu gradul Plt.adj. / funcție de Plt.adj. pr. Dar între cei cu studii M (medii), PL (postliceale), S (superioare) plecând pe sumă fixă cum spuneți dumneavoastră și unde astăzi diferențierea ca și coeficient de funcție este dată de către studiile absolvite și cerințele funcției iar valoare financiară este mult mai mare decât 5-20 lei / grad. Le dați la toți 3 același cuantum deși unul este încadrat pe funcție cu studii M, altul PL și ultimul (sau primul) cu S ? Unde este logica și ierarhia funcțiilor.

Huhu Rezea spunea...

Tot nu ai înțeles că gulerații au propus politicului eliminarea actualizarii pensiilor militare?

Cezar spunea...

Viurel...majur de intendenta(CI...CAMASI IZMENE)..RIDICOL MAI ESTI..😀😃🤣🤣😛😛

y spunea...

Este o formă brută, de la care să se pornească discuții; funcțiile, sporurile, indemnizațiile, nu vor mai conta spre marea dezamăgire. Se pot propune plafoane, să nu fie mai mică și/sau mai mare decât o anumită sumă. Se pot face proiecții pe corpuri de angajați civili, SGP, subofițeri, maiștri, ofițeri, generali și urmași (despre care urmași, în momentul de față nu mai vorbește nimeni) de exemplu. Se poate lua în calcul o altă valoare decât cea a salariului minim pe economie, sau aplicarea unui impozit progresiv sau pe tranșe, stabilite niște trepte valorice care să aibă impozite diferite.
Altfel, vor continua să ne faulteze și pe noi și, mai nou se îndreaptă cu freza și spre sporurile activilor pe care au intenția să le radă, pe modelul aplicat civililor în 2011.
Oricum, firul de urmat trebuie să fie o lege ușor de înțeles, de aplicat și care să nu mai facă obiectul interpretărilor diferite, subiective sau confrom intereselor politice dintrun anume moment.
Ar fi bine să ne gândim la una, 2, poate chiar 3 variante care să fie aduse în discuții, după cum se vede până acum, degeaba ne zbatem de câțiva ani buni pentru a obține ceva pe vechile legi pe care le tot completăm cu diferite cereri în van făcute. Dacă nu avem variante de rezervă, vom fi lăsați în fundul gol, deja se observă o scădere accentuată a puterii de cumpărare, nici măcar indexarea cu rata inflației nu suntem în stare s-o obținem.
NOTĂ: Nu uitați promisiunea că vom ajunge să muncim pe 2 lei! Cât vor fi pensiile atunci?
P.S. Nu cred că ar putea avea vreo legătură alegerile interne din PNL cu vreun proiect de lege al pensiilor militare.

Viorel spunea...

Domnule Leon, vedeți diferența dintre un adevărat militar și unul fără armata făcută ? Militarul se pune scut în fața comandantului (mai puțin în fața domnului Ciucă și a Comandantului Forțelor Armate) atunci când este în pericol. Domnul Cîțu se ascunde în spatele președintelui. Membrii PNL (dacă ar fi români adevărați, cu dragoste de țară și poporul român subjugat, sărăcit și înfometat de străini) ar trebui să se încoloneze în spatele domnului Ludovic Orban la alegerile președintelui PNL (știți zicala, dintre două rele). Ce fel de competiție este domnule Cîțu când arbitrul principal este fratele dumneavoastră iar tușierii sunt cei care îi „țin spatele” domnului președinte și care prin ceea ce știu (ochiul și timpanul) oricând pot impune / influența votul unor membri PNL. Chiar atât de departe să se fi ajuns în România ? Până și la Președinte / PNL. Cine a mai rămas curat ca lacrima de fecioară neprihănită.
Mai multe informații apărute în spațiul public conduc la ideea că, atât partidul condus de Dacian Cioloș, PLUS, cât și USR, sunt înființate și conduse din umbră de grei din serviciile de informaţii ale României. Conform surselor RTV, membrii marcanți ale celor două partide fac sau au făcut parte din diferite instituții de forţă.

Gigi spunea...

Anonim @
D.ta te-ai gândit,când ai fàcut propunerea,din prisma celui care a stat la calduricã,uitându-te la ceas sã vina ora de masã,printre multe cãscaturi şi sughituri şi dupã,sã vinã ora de plecare la domiciliu,
iarã a doua zi sã o iei de la capãt.
Oare,cei care au lucrat in operativ,de nu-si mai vedeau capul de treburi,or fi de acord? Şi aici nu mã refer numai la SOV/AGENTI,dar şi la OFITERI. Adicã,d.ta spui cã GRUPELE de muncã sã se ducã dracului,toţi sã fie renumerati la fel.
Pãi,nu te supara,cel care a lucrat in gr.1(Specialã),Alte Conditii,a lucrat cât unul in 30,respectiv 40 de ani care a avut condiţii Normale in activitate.
Nu mai vorbesc de Uzura fiecãruia.


Viorel spunea...

Domnule Mărgărit Fernand, există o explicație spune Leana lui Pârțag din Sadova. Și dacă pe data de 14 iunie 2021 la moțiunea de cenzură a PSD, domnul Ludovic Orban îndeamnă (văzând trădarea președintelui la șefia PNL și susținerea lui Câțu) prietenii de la putere (PNL și alte partide) să voteze moțiunea, cade Guvernul și Cîțu cu toată susținerea președintelui.

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, dacă nu aș fi văzut atitudinea domnului ministru Ciucă din ultimul an și jumătate la adresa pensionarilor militari poate v-aș fi dat dreptate. Nu mai vorbesc de minciuna semnată și ștampilată cu acel Plan de măsuri. Adăugăm și faptul că în ultimii 5 ani (ca să mă refer de la momentul intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015) a fost Șeful SMAp. având sub comandă DGFC, DGJ, CPS, structuri (vorba domnului Huhu Rezea) care au compus muzica și textul Legii nr. 223/2015, Legii nr. 153/2017 cât și a articolelor din OUG care ne-au vitregit de anumite drepturi financiare. Nu uitați, 2 miliarde / 2019, 2 miliarde / 2020. Să spunem că cei cu procentul de 85% nu aveam dreptul (să vedem ce spune CApB), dar la cei ce nu aveau acest procent de ce nu le-ai acordat cei 5%/2016 ? Am ajuns din nou la ce mi-a spus un finanțist. Dacă 1% nu sunt sigur că trebuie să-ți dau 1 leu, nu ți-l dau. Decât să umblu eu o lună după tine (pentru 1 leu) mai bine umbli tu 2 ani după mine. Un singur lucru nu știu. De ce li se spune gulerați și nu sclerozați. Știe cineva ?

Viorel spunea...

Ave Cezar, lasă cămășile și izmenele că fără ele ești în curul gol. Iar dacă mă uit la statuia ta (ai grijă că statuile de obicei se fac după ce ajungi la Pătrunjelu / să nu vorbasc într-un ceas rău că deși ești ranchiunos și rău la suflet pentru mine ești om / persoană înainte de toate) te văd înfășurat într-un cearșaf, cred că cel primit la promoție. Domnul Vadim Tudor dumnezeu să-l odihnească avea o râcă la adresa Romaniței Iovan (scandalul / crima Iovan) cum de o croitoreasă ajunge milionară. Când te duci la o nuntă, cumetrie, petrecere îți place să te îmbraci în izmene la dungă, cu cămăși în pătrățele și șoșoni în picioare. Rușinică, pentru că tot la intendant ajungi (gestionar de costume, cămăși și saboți / nu de mașină). Te-am rugat să-mi răspunzi la cele 3-4 comentarii anterioare sau nu găsești dicționarul.

Alin spunea...

Pt dl Viorel, mă văd obligat să i raspund, in speță eu dacă va dau ordin sa mergeți față de masina din fata la 30 cm la viteza de 160 km/ h aia nu i incodare? va spun ca nu rezistati 35 de ani.eu am propus ceva de bun simt, nu am gândit ceva in nume propriu, mă gândesc la camaraderie.ps dacă ar fi sa spun ce stiu mi- ar lua mult timp, eu sunt un tip laconic si rece.Alin

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Y, Asa este, si nu este o poveste ca Romanistanul a primit conditionat de la E.U. ajutoare financiare de sute de meleoane sa creasca capacitatea si numarul cimitirelor si crematoriilor cu arzatoare, dupa ce am fost siliti la vaccinare, sub restrictii si sanctiuni necrutatoare, daca nu ne supunem ordinilor euro mobilizatoare, stiindu-se ca, dupa o perioada de clarificare si observare, vaccinarile vor umple cimitirile si crematoriile si nu vor mai face fata sa-si primeasca victimile! Eu mi-am facut o schiță de sicriu din scandura de brad argintiu, fara instalatie de frig si cu locas special pentru mandrul meu pipirig, chiar daca o sa ma ingroape cu el facut covrig, ca fostele amante sa-l bocească pentru treaba meseriasa, gheboșească si cocoșească cu care am imbunatatit impreuna si sub clar de luna, până la leșânătură, situatia demografica romana! Daca n-am zute de meleoane din furate si inselate si puse deoparte, sa se mucegaiasca ascunse pe sub podele, cotloane ascunse si canate, de ce mi-ar frica de moarte, frate?

Alin spunea...

deja m am enervat de camarazi care iau in nume propriu.scuze...

Cezar spunea...

Neamuri proaste..nu inteleg rationamentul tau ..magnific
Nici macar plotoner Garcea..nu o nimerea mai bine😀😃🤣🤣😛😛
NB
Viurel majurul de la CI
Enumara..pe puncte..la ce doresti sa.ti raspund
Cu o conditie
Intra pe pagina mea de fb..vei vedea un crimpei din activitatea mea si nu numai !
m.Ale,
Unde ti.a disparut prostovanul?
Cum care?
Ala de te pupa dorsal..tot timpul
KISS..DE HURZICATI😀😃🤣🤣😛😛😛
A mai ramas Viurel majurul de la CI
DISPARE SI EL..DACA NU IA POZITIA DREPTI..CIND SE ADRESEAZA UNUI IMPARAT😛😛

Viorel spunea...

Domnule Unknown, din comentariile dumneavoastră nu prea reiese că sunteți în totalitate un tip laconic. Conform dexului, laconic = Care se exprimă în puține cuvinte: scurt, succinct, concis, lapidar. Scurt în comentarii sunteți. Succint și concis nu prea. Cât despre laconic=lapidar, lapidar=laconic. Apoi, nu sunteți în măsură să-mi dați ordin iar dacă totuși mi l-ați da nu l-aș executa pentru că aș încălca legea și pățiți ca Gl. Oprea cu motociclistul (nu cred că v-ați asuma un risc / dumneavoastră – sau cel ce a dat ordinul = liber și eu – motociclistul în groapă / cazul cred-sper că a fost învățătură de minte pentru mulți șmecheri cărora le place să dea ordine încălcând legea după care fug de răspundere / nu mă refer la Gl. Oprea). Un sfat. Ca să înțeleagă comentatorii de pe blog ce vreți să spuneți, nu mai fiți succinct și concis și spuneți tot ceea ce știți, gândiți sau doriți despre pensii, pensionari și alte subiecte prezentate pe blog. Și nu mai fiți rece. Un om poate fi rece (la propriu / trebuia să specificați la figurat) doar atunci când este mort iar cu sânge de șarpe nu cred că ați putea trăi pentru că ați fi sub temperatura normală a organismului și ați avea același final.

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, deși am mai posta cândva poezia populară culeasă de Vasile Alexandrii, cu acceptul domnului Huhu Rezea o prezint din nou: Cântecul răzeșului. Cântecul pensionarului din viața civilă, Cântecul muncitorului cu un salariu minim pe economie, Cântecul copiilor vitregiți de alocațiile promise, Cântecul pensionarilor militari și a poporului român umilit de (parte din) politicienii țări, judecători, procurori, patroni români și străini, beizadele și lichele. Lung e drumul pân' la Ieși (2024=3 ani și).
Frunză verde de cireș,
Lung e drumul pân' la Ieși,
Lung e drumul și bătut
Din Siret și pân-în Prut!
Nu-i bătut de car cu boi,
Ci-i bătut tot de nevoi
Și de păcatele mele
Cele multe, cele grele!
Ard-o focul răzeșie![1]
Eu chiteam că-i boierie,
Și-i numai o sărăcie!
Pentru-o palmă de pământ
Zilele mi-am dat în vânt.
Ani întregi m-am judecat
Și nimic n-am câștigat!
Eu umblam la judecată,
Copiii plângeau pe vatră,
Nevasta-mi zăcea lăsată.
Dare-ar Domnul Dumnezeu
Să fie pe gândul meu!
Lăsa-m-oi de răzeșie
Să apuc în haiducie
Ca să-mi fac sfânta dreptate
Cu cea ghioagă de pe spate,
Să-mi aleg judecători
Cei stejari nestrâmbători!

Leon spunea...

Cezarica, vezi ca Iulius CEZAR n-a fost niciodata Imparat, nici macar Rege, in schimb a fost un Mare General Roman..!!

Leo spunea...

"Gulerați" este o sintagmă prescurtată care a făcut istorie pe blog și care a fost introdusă iniţial de Maestru ca fiind Gulerele Albe.
- După opinia mea, simplul gulerați este o sintagmă blajină. Cel mai bine li s-ar potrivi cu alipirea particulei LICHELE , devenind astfel LICHELELE GULERATE.
LICHELELE GULERATE , nu sunt deloc scleerozate , ci sunt foarte abile în conservarea privilegiilor lor prin manipularea politrucilor incompetenți.
PS
Știi care e "ministrul ĂĂĂ..ÎÎÎÎ" , tot al H-lui ?

Leo spunea...

Un fel de NAPOLEON.......

Alexandru spunea...

Și dacă ar fi fost clasat, dar nu este, cum a spus și dl Huhurez, plx.ul nu le-a plăcut celor în activitate, șefilor armatei,ei le-a cerut politicului românesc de orice culoare, sa nu se aplice acel plx 199. Nu le mai ajungea lor banii ptr salariile nesimțite!

y spunea...

Legea Pensiilor Militare sau o lege Unică a pensiilor, nu se face „pe persoană fizică”!
Vă băgați capul în nisip ca struțul și nu vreți să mai vedeți cum se mișcă lumea și ce idei au nebunii și bolnavii care o conduc.
Dacă veți și vom rămâne ancorați în aceleași refrene individualiste, de genul „EU” – lui; eu am făcut, eu am dres, eu am fost, eu merit mai mult, ba eu; iar tu nu ai făcut și nu meriți, nu vom obține nimic, dar și mai rău, s-ar putea să pierdem și ce mai avem!
Pentru că doar voi se pare că nu cunoașteți secretul lui Polichinelle, toate cele ce ați fost NU MAI CONTEAZĂ și, NIMENI din clasa politică și dintre decidenții aflați azi la conducere nu mai iubește nici pensionarii în general, iar pe militarii rezerviști nici atât! Nici măcar societatea civilă nu-i mai iubește; poate nici înainte nu iubea nimeni armata, dar măcar era mai respectată. Și pentru asta, mai ales în ultimul timp, trebuie să le aducem prinos de recunoștință lui ciucă, dar în special lui gheorghiță, la adresa căruia s-au înmulțit declarațiile de dragoste sinceră de când a anunțat că va face un cadou surpriză copiilor, începând cu 01 iunie. Și pentru că am pomenit de copii – dacă nouă ne-au subtilizat până și lingurița și zahărul din ceașca de cafea – de foarte de curând, CCR a netezit calea ca să se evapore până și laptele din biberoanele sugarilor, permițând băncilor să execute silit indemnizațiile pentru creșterea copiilor, pentru recuperarea oricărei datorii a părinților.
Iar noi (noi suntem dezbinați și ne ciondănim unii cu alții), întindem mâna chiar la călăii care, pe 31 decembrie 2020, în seara de revelion, prin noul gubern au înghețat pensiile și salariile. Iar de curând, au prelungit acest îngheț până în 2024. Însă nu și prețurile, care cresc și vor mai crește, erodând din ce în ce mai tare puterea de cumpărare a românilor.
Și poate ați uitat, dar încercați să vă amintiți ce măsuri criminale de sărăcire au fost luate împotriva românilor în 2010 de conducerea băsistă de la acea vreme, ca urmare a crizei financiare începută în sua în 2008. Dar aia a fost parfum, iar criza de atunci este ca un pârț, în comparație cu nucleara bulei capitalului fictiv în valoare de 2,5 cvadrilioane (da, am scris bine, cvadrilioane) de dolari, care este așteptată să se spargă și care va mătura totul în cale. Țări suverane? - o amintire în istorie! Proprietate privată? – o glumă a unui trecut frumos și idilic; Pensii – salarii = 2 lei și va fi bine!
În fine, poate cineva să spună care a fost formula matematică în baza căreia s-a stabilit suma de 1000 de ron pentru eroii din teatre? Ori s-au tras bilețele? Ați auzit și ultimele zvonuri, cum că se dorește să fie incluși în rândul veteranilor și cei care au fost „decât” la cursuri de specializare prin sua sau germania? ”Ca să mânce și gurița lor”, că și ei merită recunoștința patriei pentru suferința provocată de depărtarea față de cei dragi de acasă.

Viorel spunea...

Domnule Leon, lăsați-l să se bucure și să se creadă împărat (nu a fost nici menționat nici considerat) pentru că în postura de împărat (considerați deasupra regilor în rang), supușii (adică eu în mintea dânsului) ar trebui să stau în poziția drepți. Cezare, în fața regilor sau a împăraților (voievozi, domnitori, boieri și tot ce vrei) stai smerit cu capul în jos, îngheboșat poate chiar și în genunchi. Mă bucur că tu în neștiința ta îmi dai posibilitatea să stau în poziția drepți, cu pieptul în față și privirea înainte și să te sfidez de jos în sugi (sus). Intră pe topicul: Cafeneaua în care Cîțu cântă….păcat! păcat! Și răspunde la comentariile din data de 29 mai 2021 orele 13:24; 14:37. Cât despre pagina ta de facebook, acolo poți să postezi tot ce vrei. Și de ce ai postat doar un crâmpei și nu toată activitatea de cadru militar. Poți să pornești chiar de la calitatea de elev în LM. Scrieți autobiografia, dute la o editură, plătește să ți-o editeze, te prezinți la Uniunea Scriitorilor filiala de care aparții, prezinți lucrarea, te înscrii ca membru, plătești cotizația câteva luni din urmă până la zi, soliciți o adeverință și îți întocmești dosarul pe care îl trimiți la CPS a MApN pentru a beneficia de indemniza ce reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului conform Legii nr. 8/2006. După cum vezi te învăț și lucruri bune și benefice bugetului familiei. Cât despre prostovan, tocmai conversez cu el. Mai învață ceva. CI este prescurtarea de la Cartea de Identitate, dar cum tu ai încă Buletinul de pe vremea lui moș teacă, îți dau crezare. Nu ți-ai găsit omul. Păcat că avem aceste dialoguri pe care sincer le urăsc dar nu pot să nu-ți răspun pentru că aș fi luat de fraier.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Acum... pe bune, pentru niște nimicuri de controverse cu @Cezar ai putea fi mai succint!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, mulțumesc pentru înțelegere și promit să fiu cât mai scurt și pe cât posibil să evit polemici între mine, domnul Cezar sau alți colegi. În fond scopul blogului nu este acesta, ci de a scimba păreri despre problemele ce ne frământă și modalități de rezolvare în speranța că poate cineva ne citește și ne ajută. Cu toate acestea uneori, de la mici orgolii deviem de la subiect și ajungem la discuții inutile și jenante pentru pretențiile noastre.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Acum pe bune, nu te prinzi ca pentru mulți pagina de Facebook este pt agățat tute pe net sau pt a vedea lumea xat de prost ești, nu numai familia!
Desigur, Padina "este o mare excepție!" 🤣😂😜🤪
*Nu am înțeles de ce nu ai sărit și pt un alt Viorel?

Margarit Fernand spunea...

Ați văzut clar în PNRR ”limitarea pensiilor speciale”? Cred că NU SE ÎNȚELEGE! Nu vor rămâne decât pensiile magistraților, celelalte vor fi pe legea pensiilor care ”se construiește” și se aprobă anul viitor, așa că PLX-199 e moartă și nu are rost să mai ”batem apa în piuă”! Recomand ca cei mai mulți să vă bucurați un an sau poate doi de cumntumul actual că cel care va rezulta pe noua lege nu va fi deloc pe gustul nostru.

Leon spunea...

31 mai – Ziua Rezervistului Militar

"În data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia lor de o viaţă, Guvernul României, prin H.G. nr.464/2010, a instituit „ Ziua Rezervistului militar”, care se aniversează, în fiecare an, în ultima zi din luna mai."
LA MULTI ANI SANATOSI urez si eu colegilor in Rezerva si Retragere, cititori ai acestui Blog..!

Leon spunea...

Sunt in asteparea unui Mesaj Prezidential..!

Leon spunea...

https://m.facebook.com/mapn.ro/?__tn__=C-R

Militar de la 14 ani spunea...

Pentru militari, pe puncte de pensie, nu va fi nicio lege. De ce? Pentru că pensiile vor crește cu cel puțin 50%. Va fi o lege separată sau un capitol inclus într-o lege unitară în care activii nu vor fi pierzători. Sunt mari nemulțumiri deja dacă actualul cuantum s-ar duce sub netul rezultat din media celor 6 solde lunare.

Alexandru spunea...

👍 Bravo dle y, frumoase și adevărate vorbe!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/klaus-iohannis-mesaj-cu-ocazia-zilei-rezervistului-militar_822388.html

Leon spunea...

Motivul pentru care este un punct separat in PNRR:
,,...Întrebat care e garanția că dacă se schimbă Puterea, nu va exista o majorare de 40%, Florin Cîțu a răspuns că ”garanția este că am pus aceste reforme în PNRR, pentru sistem de pensii sustenabil, fără creșteri ad-hoc. Dacă vine o putere politică care va crește pensiile ad-hoc și va arunca țara în aer, NU VA MAI PUTEA SA IA BANII DIN PNRR, e foarte simplu,,..!

Iulian Mareș spunea...

Cîțu Președinte 1 și 2!
Ce Bou! orice contract, document oficial se renegociaza, suporta amendamente, *addition...

Periamu lucica spunea...

Mai bine sa nu ia nimeni acesti bani