Un produs Blogger.

miercuri, mai 19, 2021

Sergiu Mihalcea despre a doua Yalta

65 comments

Cine mai indraznește să spună că Germania și-a creat o UE si că, prin România lucrului bine făcut, a ajuns la Marea Neagră?


65 de comentarii:

 1. Daca toate tarile ar avea oameni politici alesi(pe persoana nu pe liste de partide), oameni devotati, curati si patrioti nu s-ar putea intampla toate astea.
  Despre noi ce sa mai vorbim , oare ce blestem a cazut pe noi daca avem in fruntea tarii doar slugi obediente si slabe.Ce averi ii mai trebuie lui sapte case , de ce ie frica si nu se opune celor ce vor sa ne subjuge?

  RăspundețiȘtergere
 2. Dar, la o adică, cine ar indrazni pe opinent sa-l contrazică? Serviciile secrete ale planetei nu pot lua in vizorul lunetei pe acesti monstrii, oligarhi si vatafi de companii ca sa umple țintirimurile cu ale lor stafii, dupa glontul bine plasat in fiecare starv-dulap si cap de oligarh vătaf?! Solutia aceasta, finala, organizata de serviciile secrete la scara mondiala, ar aduce, in sfarsit, linistea planetara si ar descatusa fiecare natiune si economie nationala, si eu cred ca, daca starea de lucruri si fapte fasciste nu vor inceta, asta se va intampla pentru a se putea scapa de Satana, care azi conduce si devasteaza planeta, Terra, in maniera in care ne-a adus pe toti in starea de falimentare!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ar trebui sa fim bucurosi ca un reprezentant de frunte al rezervei armatei Romane,respectiv domnul COL.Mircea DOGARU spune aceste lucruri de peste 20 de ani.Oricum acest domn e o copie palida a ceea ce domnul DOGARU ne tot invata si nu reusim sa intelegem...Vrem, nu vrem se pare ca baba VANGA a avut dreptate:Omenirea se indreapta spre comunism.Noi am trecut prin socialism,dar sa te tii cand acesti magnati "iluminati" ai lumii isi vor uni capitalurile si vor subordona statele...Vai si amar de bietii oameni:Nu-ti convine,mars pe MARTE! (astfel deviza Legiunii straine franceze:Mergi sau crapa,va fi o copilarie).DUMNEZEU sa ne ajute,caci este singurul care se mai poate indura de noi...

  RăspundețiȘtergere
 4. Care va sa zica un jurnalist independent, dar fost la unele posturi, absolvent de filozofie, trecut, bineinteles, prin colegiul national de aparare, presedinte canal de stiri EVO (era sa scriu AVO, ptiu drace!), vorbeste despre cine si cum conduce lumea. Unele adevaruri (din istorie) date cu pipeta, ambalate pentru a da credibilitate ideilor eventual personale. Daca Germania dorea, era de mult la Marea Neagra. Corporatiile da, pot influenta, este si normal, economia unei tari sau a unei regiuni, dar clar ca nu dispune de parghiile necesare impunerii politicilor unui stat. Spune si el, “pot prin cumpararea” politicienilor. “Carol II, care a iubit aceasta tara” si apoi “a tradat Romania”, a “facut alianta cu Hitler” (sic!). Etc. Bun orator si cu ceva talent teatral flacaiandrul, dar cam atat. Mai are clipuri pe youtube. Interesanta scenografia din gura pesterii (https://www.youtube.com/watch?v=c91HC8GWkTE ), te astepti sa apara Zamolxe. Interesant si fundalul de pe contul youtube, zona Bond din Shanghai.
  Clipul a fost realizat aici:
  https://diplomatclub.ro/diplomatie/conferinta-internationala-dedicata-aniversarii-a-75-de-ani-de-la-victoria-antihitlerista-si-infiintarea-onu/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Andrei,
   sa organizeze ambasada Rusiei o activitate ”dedicată aniversării a 75 de ani de la victoria antihitleristă și înființarea ONU” intra ala capitolul normalitate, insa ca un cercetătorul Alin Bogdan Samușan a prezentat o lucrare referitoare la starea și slaba înzestrare a armatei române înaintea și în cursul războiului și despre cum Armata Roșie – la început, prin Divizia 1 de voluntari „Tudor Vladimirescu” si ca aceasta a devenit factor decisiv în transformarea și modernizarea Armatei Române, ma lasa pur si simplu fara cuvinte si iata de ce:
   -fiintarea a 2 MU Ta pe teritoriul inamicului, din prizonieri de razboi, prin convingere si prelucrare psihica este o practica ROSIE, coordonata de insusi BERIA;
   -personalul celor 2 divizii a fost era constituit din militari prizonieri ce faptuiau pactizarea si tradarea tarii si comunisti romani fugiti in URSS;
   -paternitatea prin ideie apartine lui Stalin;
   -cele 2 divizii au constituit ”o unealtă de propagandă și de pregătire a instaurării comunismului în România.D.I/Mo T.V. a avut comandant pe col. Nicolae Cambrea”/unnkiul lui Sergiu Nicolaescu, ”ca șef de stat major pe lt.-col. Iacob Teclu și ca adjunct politic pe col. Mircea Otto Haupt”/roman 100%, mare decorat ca Sef de promotie la Frunze si ajuns comandant militar de regiune istorica (model sovietic) apoi al CIT-ului. ”Încă de la constituire divizia făcea parte din sistemul sovietic militar și doar după instaurarea deplină a comunismului în România devine parte a sistemului militar românesc, aducându-și din plin contribuția la *comunistoizarea sistemului militar românesc. A participat ca parte a armatei sovietice la luptele din Transilvania, ajungând până în munții Tatra.
   -nu se poate sa amintesti de Divizia Tudor Vladimirescu fara sa spui si de Divizia Horia, Cloșca și Crișan;
   -”La 30 decembrie 1947, militarii Diviziei „Tudor Vladimirescu” (comandamentul la Razoare?Bucuresti au participat, alături de voluntari comuniști, la lovitura de stat care a răsturnat ilegal ordinea constituțională în România, înlocuind Garda Regală de la Palatul Elisabeta, ce fusese arestată.”
   Am simtit nevoia sa fac aceste precizari, incercand cu umilele mele puteri sa analizez exhaustiv problema.
   *Referitor la ”scenografia din gura pesterii” si retinand simbolistica deplina, am totusi o nelamurire: EI au iesit din pestera, sau NOI va trebui sa ne retragem in ea, organizand REZISTENTA, precum inaintasii nostri, militarii profesionisti si fostii soldati ai tarii, alaturi de ceea ce mai ramasese din MLR au organizat Rezistenta Anticomunista si Antibolsevica din Munti?

   Capul de la Torda, de Adrian Păunescu

   Capul lui Mihai Viteazul
   De la Torda se ridică
   Și întreabă de ce țara
   A rămas atât de mică.
   Și Câmpia Tordei, tristă,
   Îi răspunde lui cu jale:
   „Fiindcă astăzi ducem lipsa
   Capului Măriei Tale”.

   Nu mai acuzați străinii,
   Că ne taie domnitorii,
   Că intimidează Țara
   Cu guverne provizorii.
   Eu atâta-aș vrea să aflu,
   Arătâmdu-ne obrazul,
   Totuși, unde-au fost românii,
   Când a fost tăiat Viteazul?

   ......................

   Capul lui Mihai Viteazul
   Ne-a lăsat numai cu trupul.
   Nu contează că străinii
   Nu aveau nici pic de scrupul.
   Eu de-o singură-ntrebare
   Mă scârbesc și mă mânii,
   Totuși, unde au fost românii?
   Totuși, unde sunt românii?

   Ștergere
  2. Ei unde sint "romanii"..aici pe blog..
   Uitati-va numai la MaKiSS..la m-Al,,sau la M..militarul Tulumbar....
   Numa buni sa-i pui ca komandanti la Divizia-223 Financiara...dar numai pentru ei..ca merita !!!

   Ștergere
  3. Organizatorii si-au asigurat discursuri pro Est. Romanii au plusat, bineinteles. “Centura de tari prietenoase in jurul URSS; lant de concesii fatale facute Occidentului; scopul hegemoniei mondiale a fost stabilit de o parte a oligarhiei amaricane inca de la inceputul WWII; istoricii sa nu cada in plasa jocurilor politicianiste” etc.
   Concluzia finala: “Participanţii la eveniment s-au pronunțat împotriva falsificării istoriei și pentru păstrarea ordinii mondiale care a fost creată după cel de-al Doilea Război Mondial.”

   Ștergere
 5. Mai jos este link-ul unei radiografii posibil foarte apropiate de realitatea crizei din 2008. Corporatiile au libertate de miscare intre limitele impuse de lege, eventual de moralitate. Dar cand se lacomesc si provoaca situatii de criza, statul intervine pentru evitarea colapsului general. Desigur, un stat rational, bazat si focusat pe interesul national.
  https://portalultautv.net/too-big-to-fail-hazardul-moral-2011/

  RăspundețiȘtergere

 6. Cine-i Sergiu MIHALCEA..ăsta..?, ..scos pe post de.."iepure"..pt.
  .."fraierii" care pășesc..pe urmele.."fentei"..de 1 ban..?

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Urmăream cu plăcere și interes articolele și filmulețele domnului Sergiu Mihalcea, o persoană inteligentă și erudită. Din păcate, nu știu pentru care motive, de curând a decis să-și șteargă sutele de filmulețe și cele câteva mii de postări.
  Aici, nu cred că-l pomenește întâmplător pe Carol al II-lea. Și el a avut guvernul lui și parlamentul lui. Și sprijin extern.
  „Este guvernul meu și trebuie să aibă aprobarea mea. În ziua când nu aș fi mulțumit de felul cum guvernează voi cere o schimbare”.
  https://www.researchgate.net/publication/44848716_Originea_si_infiintarea_Frontului_Renasterii_Nationale

  Interesant și acest articol despre însemnătatea zilei de 2 mai.
  https://www.facebook.com/Sergiu.Mihalcea.PaginaOficiala/posts/150891287041610

  RăspundețiȘtergere
 9. Dans se soir, am avut curiozitatea sa ma uit in bouduar la Romanistan TV si nu le venea a crede urechilor afirmatiile invitatilor referitoare la activitatile mafiotilor, cu largul sprijin al autoritatilor, o practica traditională din viata politica uzeristo lăbarală, sfarsindu-se emisiunea, ca intr-un ritual de protocol, cu afirmatia tuturor ca Romanistanul este, in aceasta governare-monopol, total scapata de sub control! Ca mousiu Colacu a promis si pe dracku' sa depuna in aceasta legislatura o morțiune de centură sa scapam de dictatura, nu mi-a incalzit limba-n gură, caci cine sunt fraierestenii sa-si taie ca patricienii nozijele de la izmene sa se spanzure cu ele, cand ditai ciolănoaia, desprinsa din Spartachiada, Ciolaniada, cat o cracă bulănoasă si rascrăcănată de prostituată, e plina toata de macră apetisantă, si deci sa voteze morțiunea ar insemna sa-si puna pe propria comoara mortaciunea, asa ca sunt slabe speranțe, ca pralea, sa mai pice in cap goverenarea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am uitat, oare ce clasic în viață a afirmat că „... partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România.”?
   Ați mai auzit undeva ca vreo dictatură să fie răsturnată prin moțiune de cenzură?
   P.S. Știe cineva ceva de LADPM? Pe blog nu a mai apărut nimic de peste o lună, iar site-ul nu poate fi deschis, apare un mesaj de eroare!

   Ștergere
  2. Un om de afaceri/Firma Elvila, fost prin SIE...

   Ștergere
 10. Din patriotism nu vedeti realitatea.Sa fim cinstiti.Aruncam vina pe straini.Strainii nu ne-au luat decat ce le-am dat noi.Noi suntem cei ce ne-am furat caciula singuri.
  Dictatura?As fi vrut ca pe timpul Impuscatului sa beneficiez de asemenea dictatura.
  Im permit sa afirm ca Oskarul e o problema.Intreb .E un posesor de Oskar care a descoperit "apa calda" sau "roata"?Poate o fi la SSID" lucrarea de excelenta".
  In alta ordine de idei afirm ca actualul sistem de pensii militare imparte pensionarii militari nu dupa criterii corecte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa cum stii deja, ”OSKAR_UL” nu are a face nici macar 0,000001% cu un Brevet de Inventii sau Inovatii!

   Ștergere
 11. Nu am sã comentez mult pe aceastã temã,îi Las pe alţii,atâta vreau sã precizez doar,mã bucurã faptul cã înca mai avem români care spun lucrurilor pe nume şi le spun bine,cu subiect şi predicat,în faţa unora care ne cred un popor de bananieri,adunati aici de prin stiu eu ce coclauri. Bravo,acestui brav român!

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu ai sa vezi NICI un roman intrebandu-se pe strada sau pe altii, cum au fost vandute ca la talcioc toate secretele Romaniei cu tot cu rezerve, resurse, finante ... etc ca pe o prostituata de lumea a 3-a, fara ca vreun tradator de tara sa raspunda, BA, se bucura de favoruri, banii negri primit (sume imense), functii inalte in stat, NU se intreaba nici un roman cu am reusit Ceausescu sa imprumute din "lumea buna occidentala" miliarde de dolari fara sa "instraineze nici un gram de aur din rezeva Romaniei, or spune altii ca a fost ajutat sa fie un "ghimpe in coasta URSS !!!", iar acum trebuie sa "garantam cu aurul tarii !!!, acum nu suntem la fel de folositi impotriva colosului rusesc ???. Doar ca acum, cu o cohorta de mincinosi corupti (si tradatori de tara pe care nu-i mai poate nimeni pedepsi pentru ca au avut grija masturbeze legile incat sa poata fi atinsi)la carma tarii ... Romania si poporul roman au ajuns un popor de nimic, fara valoare umana, culturala sau economica din moment ce strainii au pus mana pe TOT ce era de valoare. Amintiti-va celebrele versuri ale lui Eminescu ..."de la Nistri pan-la Tisa ..." din urma cu peste 100 de ani !!!, care astazi in 2021 au aceiasi valoare ca si politicienii care au vandut tara cu tot cu poporul ei.

  RăspundețiȘtergere
 13. Suntem cel mai frumos popor latin, din gintele Daciei Felix tragandu-ne seva din care ne perpetuam, traim si iubim, avand cea mai minunată tara din toata regiunea si zona europeană, cu cei mai frumosi barbati si superbe femei, cuvantul metaforă, DOR, fiind unic si de netradus in nici o limba a nici unui popor, mandrii de glorioasa Istorie a țarii si eternii eroi, uimind mapamondul cu oameni de stiintă geniali sau campioni sportivi mondiali, Romania fiind aleasa ca fiind Edenul Maicii Domnului pentru Gloria eterna a ortodoxiei si-a Domnului, si toate acestea impreuna, cat si alte milioane de superlative pentru Patria mumă, in loc sa ma faca fericit si sa traiesc cu extazul unic de a fi un fiu al acestui pamant unic si sfant, ma fac sa ma incrunt si sa plang de toate sabotajele si uneltirile, cat si actiunile de incercare de destramare a acestui popor viteaz, mandru si mare, cat si de sfartecare ale Tarii intinse hotare, sa le joace-n picioare, s-o duca la o noua Yugoslavizare si pe care dusmanii ne-ar vrea impartiti intre Rasarit si Apus, incat am ajuns sa-mi rod inima de durerea ca-s bolnav, batran si neputincios in fata tuturor acestor blestemății cu scop odios, fiind inutil in fata acestor oligarhii cu tradari, actiuni ostile si mafii ce-si trag sevele otravite si potrivnice din toate sectele-partidele politice, de s-ar duce in vesnicie si in somnul morbului, de nu i-ar mai rabda inima Domnului sa mai faca umbră pamantului!
  -Oriunde ai fi, romane, Dumnezeu sa te binecuvanteze sa te ridici din genunchi, sa nu plangi, si pune mana pe arma sa nu te numeri in Patria ta printre slugi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici, la granița Imperiului Roman, pe sectorul estic de Limes dacicus, în provincia Dacia superior, s-au născut odată cu protoromânii și limba protoromană, cu substrat dacic și al limbii latine vulgare, implanturi slav, cele, gotice și maghiare un popor nou cu o limba romanică ce a dăinuit peste 1500 de ani.

   Ștergere
  2. Iulian MAREȘ:..nimeni nu poate ști cum suna kimba română în primul mileniu,atât timp cât nu avem TEXTE SCRISE în LIMBA ROMÂNĂ..!
   Toate limbile actuale europene:
   vorbite și scrise,s -au format în timp, evoluând de la un model inițial,greu de stabilit acum, prin AMESTEC cu alte limbi.."trecă toare"(= în sens.. fizic = adică ale triburilor care au trecut..pe aici ..!): slavi,goți, hungarici,cumani,pecenegi,germani,.. etc...!
   E extrem de greu de stabilit cum e cu limba" proto-ro mână"..provenuta din limba geto-da cică:CONTEMPORANĂ...cu..LIMBA LATINĂ = a IMPERIULUI ROMAN= care era..VORBITĂ și..SCRISĂ..,dar geto-dacica..= ? = proto-română..NU ȘTIM NIMIC: pt.că.. NU EXISTĂ NIMIC: VORBIT(=ÎNREGISTRAT .=glumesc..amar..!)..și SCRIS..!
   Există opinii..cum că dacii(=limba dacică) nu putea fi ..transformată..în limbă daco-latină și apoi în latină "populară"=.."proto -română" în cei 170 de ani de prezență a ROMANILOR(=LATINI LOR) în DACIA CUCERITĂ..!
   Cu alte cuvinte, MISTERUL LATINIIĂ ȚII NOASTRE, într-o "MARE SLAVĂ" conti nuă să EXISTE..!

   Ștergere
  3. Calinmihaib,
   sper ca nu esti dacopat....
   -pe aici, prin fosta Dacie/Getia nu au trecut triburi migratoare, ci popoare intregi;
   -numai dacopatzii sustin asta, lingvistii adevarati stiu ca datorita contactelor de granita cu mult inaintea razboiaielor daco-romane, cat si ulterior anul 271 dH, poporul dac cu adaosul ulterior intra in contact nu atat cu administratia romana (romanii nu impuneau limba latina, nu creiau scoli, foloseau interpreti) ci cu soldatii din legiunile lasate pt pacificare si uriasa logistica din spatele lor vorbeau nu latina culta ci latina vulgata, intrucat putini erau scoliti si f multi proveneau din zonele cucerite pana atuci, cum aveau sa fie si luptatorii daci; in mai toate legiunile, la auxiliari au infiintat cate o cohorta daca pt ca erau f buni arcasi de pe cai, luptau bine calare cat si pe jos, aruncand excelent sulita din goana calului, ceea ce a revolutionat organizarea si tactica legiunilor!
   In plus, odata cu cucerirea vastelor teritorii, inclusiv a Egiptului, marii fermieri din peninsula au decazut si falimentat din cauza pretului mic al cerealelor, astfel ca prin avantajele create de ordinul imperial (Guvernatorul Daciei Felix era numit de Imparat nu de Senat) au migrat masiv spre Dacia, aducand cu ei stiinta lor, limba, cultura si religia! Nu dezvolt capitolul Religie, insa retine SINCRETISMUL religios.
   Iata si dovezi, mai mult sau mai putin acceptate, inca dinainte de Hristos:

   -https://www.youtube.com/watch?v=OokyhXMr5Lg

   -https://www.youtube.com/watch?v=VCj8SkVpEds

   -https://www.youtube.com/watch?v=Fpif6q_sZ3Q

   -https://civilizatiatraca.wordpress.com/author/floriandeleanu/ (pentru subpunctul ”decebalus per scorilo”

   *Dl. Florin croitoru este cam dacopat, critica excesiv pe latinisti, insa daca esti atent vei intelege ca el forteaza, exagereaza, insa are si ceva dreptate!

   Ștergere
 14. Mares poti da exemplu de o "lucrare de excelenta" a unuia rasplatit cu Oskar?Ideplinirea atributiilor functionale exclus.
  Si atribuirea salariului de merit a fost si este o aiureala.
  Ma repet.Nu strainii sunt vinovati de actuala starea economica a Romaniei.Ganditi legea care guverneaza economia de piata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu are ce sa raspunda acest carioca-map-man!
   este un parlit de pensionar umflat

   Ștergere
  2. spiritul lui Haret,
   Pot da 3 exemple, insa numai in privat. Sub auspiciile lui Huhu si sub promisiunea tacerii absolute, iti pot da 3 exemple, la care nu mai ai ce comenta!
   *Spune-i prostului de majur, de mai jos, ca este asemenea personajului Garcia, ce nu stia sa scrie, el nestiind nici sa citeasca!
   Acum din 2 trebuie sa ramana la una: ori sunt ”parlit” ori am pensia ”umflata”.... :)) Cum ti-am mai scris: prostul este si fudul si iese si in drum!

   Ștergere
 15. Ion Alecsoiu
  20h ·
  CU CE S-A ALES MISIUNEA MILITARĂ ?
  În Afganistan, militarii români, profesioniștii s-au dus în „teatrul de operații”, PENTRU BANI, NU PENTRU ROMÂNIA, PENTRU CĂ ROMÂNIA NU A FOST ÎN STARE DECLARATĂ DE RĂZBOI CU ACEASTĂ ȚARĂ ȘI NICI NATO...
  Profesioniștii au fost armată de ocupație, AU SUFERIT PIERDERI, provocate de AMATORII TALIBANI PATRIOȚI și... desculți, cu... bombele lor primitive, construite din azotat și motorină, dar... de multe ori NEDETECTATE DE MARII PROFESIONIȘTI AMERICANI ȘI ROMÂNI CARE S-AU ÎNTORS CU UMERII PLINI DE STELE... CU IFOSE DE MARI LUPTĂTORI, CÂND EI DE FAPT AU FĂCUT... PLANTOANE LA BOCANCII AMERICANILOR SĂ NU-I FURE DESCULȚII DE TALIBANI...
  Americaii și-au asigurat industria farmaceutică, marile companii cu opiu și alte substanțe halucinogene... românii au fost precum CAPRA RÂIOASĂ CU COADA RIDICATĂ, mândrii foc pentru că... „au luptat alături de... Partenerul Strategic”, cheltuind aproape 2 miliarde de euro/an cu această AVENTURĂ AFGANĂ, bani luați de la gura copiilor flămânzi și de la bătrânii bolnavi și abandonați ai României!
  NU MILITARII ROMÂNI SUNT VINOVAȚI DE ACEST MARE FIASCO, CI PARLAMENTUL CARE I-A TRIMIS, PREȘEDINTELE ȘI OAMENII POLITICI CARE AU APROBAT CA... APĂRAREA ROMÂNIEI SĂ SE FACĂ ÎN... AFGANISTAN!...
  5 comentarii
  Ion Alecsoiu
  Sorin Giurgiu, „specimenule”, când veneai pe lume, eu, cel care am postat, ERAM OFIȚER AL ARMATEI ROMÂNIEI, așa că te rog schimbă polonicul cu... lingurița...
  ȘTII DE CE ROMÂNIA ARE MINISTER AL APĂRĂRII?
  Pentru ca să-și înfăptuiască... DOCTRINA NAȚIONALĂ DE APĂRARE... contra celor care... ATENTEAZĂ la INDEPENDENȚA ȘI SUVERANITATEA STATULUI ROMÂNIA... înscrisă în Constituție.
  A ATENTAT VREODATĂ AFGANISTANUL LA INDEPENDENȚA NOASTRĂ? NU. „Rambo” ai noștri cu ochelari de soare AU FOST TRUPE DE OCUPAȚIE, iar patrioții talibani, au pus bombe ce ar fi făcut și patrioții români, inclusiv eu, dacă trupe dein Afganistan sau de oriunde veneau să facă ordine la mine acasă... ÎȚI RECOMAND SĂ FACI „CIOCUL MIC” că dacă ești „mare sculă pe basculă” nu inseamnă CĂ EȘTI ROMÂN ADEVĂRAT!...
  · Răspunde · 3h · Editat
  Petru Codilean
  TRIST DAR ACESTA-I CRUDUL ADEVAR
  · Răspunde · 2h
  Viorel Kis

  Si acuma au venit plini de "glorie", "sub scut" cum ar fi spus grecii antici,in doua zile s-a dat o lege cu "veterani in teatre" umilindu-ne pe noi de aici care ne-am oferit viata tarii si nu am luptata ca mercenari , daruindu-i din plin lunar cu 25% din media pensiilor noastre iar pentru noi "nu este " bani sa ne faca dreptate.Mai pe fata, mai prin spate ne vor "iesiti din sistem"Asta-i recunoastinta tarii, a boborului fiindca am jurat si i-am aparat cu pretul vietii, pe ei nu mofturile amerlocului.Care, fie vorba intre noi, in caz de ceva ne abandoneaza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru cei citati de @tehnocrat
   Una sau mai multe decizii politice, adoptate de politicieni huliti chiar de dv, in general - salarizare, pensii, dotare etc - au reusit sa introduca vrajba intre militari. Militari care se pregatesc luni de zile pentru operationalizare, atat pe teritoriul national, cat si in vederea plecarii in TO devin, in ochii unor colegi mai in varsta, plantoane la bocanci, vai de mama lor, care nu pot si nu au habar de nimic. Chiar este corect? Au cerut sau impus, luati de la ei si dati-ne noua? Credeti ca ei nu se simt umiliti ca folosesc tehnica pusa la dispozitia de SUA pt ca Ro face in bocanci? Credeti ca nu se simt umiliti cand constata nivelul de salarizare al militarilor celorlalte tari? Credeti ca nu se simt umiliti cand cumpara din magazinele de campanie, vazand ca statul are grija de militari si vand produsele fara taxe, acestea fiind achitate producatorilor chiar de stat? Credeti ca cei mai frecvent “rotiti”, ex Tg Mures, nu se simt umiliti cand isi achizitioneza cu proprii bani echipamente de protectie performante (5-6000 euro), pentru a-si acorda ceva sanse in plus pentru a se intoarce teferi in tara, cele din dotare fiind greoaie si slabe calitativ? Credeti ca nu se simt umiliti atunci cand, raniti fiind, sunt tratati in Germania sau in SUA, luni de zile, primesc proteze tot de-acolo, pentru ca in tara nu sunt dotari si bani? Credeti ca ei sufera mai putin decat dv cand un coleg este ranit sau ucis? Credeti ca fac instructie, iarna si vara, pe simulatoare? Credeti ca sunteti sau ati fost mai buni decat ei? Credeti ca in 56 si 68, chiar si in 79-80, daca primeati ordin, nu ati fi participat la invadarea Ungariei, Cehoslovaciei, respectiv a Poloniei? De ce trageti in pianisti? Ei interpreteaza partiturile date de dirijor.
   Talibani amatori? I-au dat afara pe englezi in anii 30; pe sovietici in anii 80. Documentati-va, domnilor, cartile sunt scrise pentru a fi citite. Colegii mai tineri reveniti din Afganistan vorbesc, prezinta situatii. Aveti urechi sa-i ascultati? Aveti taria sa-i ascultati si sa intelegeti situatia parintilor, vaduvelor si orfanilor, ranitilor si mutilatilor? Ce le-ati putea spune? Ca au murit de inima, de fapt, speriati de actiunea unui film de actiune? Sau ca s-au impuscat sau detonat singuri de frica misiunii, pentru repatriere?
   Citit macar cartea prezentata in link-ul de mai jos. Veti afla ca si cum “amatorii” afgani au provocat a doua si cea mai rusinoasa infrangere a URSS din secolul XX. Prima aflati-o singuri.
   https://www.elefant.ro/urss-in-afganistan-1979-1989_da6833fc-044f-4769-9461-1679d98d0438

   Ștergere
  2. Abstract!
   Domnul col.in retragere (promotie 1971/Trs) Ion Alecsoiu (ca Alecsandri) are propriul blog si nu inteleg ce are cu mai tinerii camarazi?
   Raspunsurile la toate astea le putea avea inainte de intrarea ROU in NATO, iar misiunile militare s-au diversificat in timp si spatiu si nu sunt cele din 71, intrucat azi vorbim de misiuni de impunere a pacii, de mentinerea ei, misiuni de sprijin al păcii, parteneriate, gestionarea şi soluţionarea
   crizelor, fara sa mai vorbim de cele sub egida ONU, OSCE...etc
   Acum ca domnia sa da vina pe militari pt ca au plecat asa cu ”ham si prastie” la razbel, eu pot intelege doar prin prisma necunoasterii angajamentelor internationale si a politicii interne, intrucat a fost cere si oferta, s-a dat un pdv, s-a aprobat in CSAT si Parlamentul a fost suveran prin emiterea legii privind participarea fortelor si bugetarea!
   *Conform normelor de drept international cat si a cutumelor, daca o tara isi permite sa gazduiasca tabere de antrenament teroriste pe teritoriul si la adapostul lor isi asuma si riposta, nu?
   **Viata in NATO este ca si in casnicie: trebuie sa mai si dai ca sa primesti!

   Ștergere
 16. CFI:..cam exagerezi,întrecând cu mult..măsura..!( să nu te superi
  ..!).
  ..FEMEI FRUMOASE..au toate popoa rele lumii.., fără ca cineva să poată afirma..că.."noi",..sau.. "noi..ăștiălalți"..avem cele mai frumoase femei.,etc..!(și așa:ca o bârfă: frumoasele noastre femei..,majoritatea după ce
  mai trec anii: se cam "îngrașă" ..peste măsură..!), și..alte.. asemenea exagerări, chiar "exagerate"..!
  Întreabă-te: de ce în ultimii 31 de ani: BRUSC..nu prea mai excelăm în lume în..cam mai nimic..semnificativ..!
  ..unde sunt campionii noștri de altă..dat'..?
  ..Acum:..ăști'..de "ne conduc".. de: 45 + 31 de ani(=spre ce..?), SE LAUDĂ CU CREȘTEREA ECONOMICĂ ..cea mai,.. cea mai.., pe care numai "ei"..o văd (în buzunarele și conturile lor..!),restul..mai
  ..va'..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si in Olanda sunt femei frumoase?
   Era un banc, cam rautacios, insa nu inventat de noi: De unde stii ca ai intrat in Olanda? R: Atunci cand o vaca care paste este mai draguta decat o femeie, esti sigur in Olanda!

   Ștergere
 17. "Pentru achitarea datoriilor scadente, în sumă de 440 de milioane de dolari SUA la sfârșitul anului 1980 și de 1 271 de milioane de dolari în anul 1981497, conducătorii de la București au încercat găsirea mai multor soluții. În acest scop, s-a apelat la ajutorul FMI, începându-se negocieri în vederea refinanțării datoriei, dar în același timp s-a urmărit și suplimentarea resurselor valutare prin vânzarea de aur din stocul Băncii Naționale."

  (http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2021-05-5-24779625-0-caiete-studii-56.pdf) pag 126.
  Tot materialul este interesant.

  RăspundețiȘtergere
 18. @Calin Mihai, no, hai, ca romancile noastre sunt craiesele de pe plai, mandria nationala si sustinerea noastra morala, in cazuri exprese chiar si materială, si comparabile cu cele din Uniunea Europeana, intrucat ale noastre bat recordurile in noblete, naturalete si frumusete, fiind chiar si mai inteligente decat cele nemtoaice, frantuzoaice, englezoaice sau italience! Fiind patrioti nationalisti si militari rezervisti, sa avem cu atentie in seamă ca întotdeauna sa ne pretuim averea nationala, romanul de rand de pe al nostru milenar pamant, facand din tot ce-i hidos lucrul cel mai pretuit si frumos, caci tot ce-i romanesc si-i plamadit in arealul mioritic stramosesc, cu bucurie sau durere, niciodata nu piere!

  RăspundețiȘtergere
 19. Andrei: ..CORECTEAZĂ-ți CIFRELE și ANII din comentarii înainte de publicare,sau scrie o "erată"
  ..pt. a putea înțelege ceea ce vrei să comunici..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca acele cifre te-au blocat, inseamna ca oricum ai probleme de intelegere.

   Ștergere
  2. maestre Andrei,si totusi anul 1981487?
   si tu tot cu oskar?

   Ștergere
  3. un oscar = o pensie. Copie băiat deștept ce ești și miștocar de dai prin gropi linkul prezentat în comentariu de domnul Andrei pe data de 28.05.2021 orele 17:48, intră pe google ca să găsești materialul Banca Națională a României / Caiet de studii nr. 56 / Evoluția stocului de aur al Băncii Naționale a României în perioada comunistă (1946-1989) și o să găsești la pagina 125 (o mica greașeală din partea domnului Andrei / pagina 125 și nu 126) citatul pe care l-a prezentat dumnealui. Este cu ghilimelele de rigoare fraierică, deci nu este scris de dânsul. O să găsești scris la un moment dat (în citat) 1981497. 1981 este anul iar 497 reprezintă un reper dintr-o lucrare (ex. de pe pagina 125, ca un fel de notă / reper): 496 I. Alexandrescu, România între est și vest, II, pp.421-424, 423. 497 Ibidem. 498 ABNR, fond DETC – Tezaurul central, dosar nr. 2/1967, f. 75. Deci nu te mai da deștept că țara e plină de alde tine. Calculatorul a preluat și anul și reperul care deși a fost scris în dreapta sus cu cifre mai mici, calculatorul le-a transormat (cifrele) pe toate la aceeași mărime. Mă mir cum totuși mai ai pretenție la Oscar maestre Brutus, zis Oskărel.
   Domnule Andrei, dacă de curiozitate citea conținutul materialului prezentat în link ar fi înțeles fără să mai comenteze miștocăreli ironice. Atât îl duce capul pe plantonul de la parcul auto / operativ.

   Ștergere
  4. un oscar = o pensie,
   ti-a dat cu virgula sau linie de fractie? :))

   Ștergere
  5. calc pe inima si ii raspund moldoveanului cu oskar
   se pare ca au sarit toti oskarizatii pe mine,asa era si in activitate
   moldovene,pe randul 2 al comm tau ai inserat (intentionat?) data 28.05.2021
   sa inteleg ca asa sunteti toti astia cu oskar?
   poate sunteti o adunatura elitista si va incurcam(in.cur.cam)

   Ștergere
  6. Oxiur,
   Noi vrem sa treci de Testul Pisa, mai ales ca în aceasta perioadă sunt evaluări naționale la clasele 2, 4 și 6!

   Ștergere
  7. @/VIUREL..
   BAI..MAJURULE CE DESTEPT ESTI TU
   LA..CAPULETE😄😁
   Nu am inteles..pentru ce te.ai bagat?

   Ștergere
  8. Viorel,
   Ai grija ca domnul are școală militară (3 ani ulterior cu ...STOP!) si în afara faptului ca nici cu lapte nu s-a prins de ce, întreabă ca un naiv în 4 labe: "pentru ce te-ai băgat?" Doamne ce memorie și inteligență putina au unii...
   *Fie-va mila de un biet păcălici și explicați-i și lui cum se tastează cratima..."-", pls, căci tot se apropie 1 Iunie!
   **Eu cred ca i-a fost șef lui oskărel...căci, gândesc, postează si mesteca la fel!

   Ștergere
  9. un oscar = o pensie, dacă ai fi un Sof. onorabil cu un discurs adecvat în comentariile tale (pot fi, de fapt trebuie să fie serioase dar acceptăm și puțin piperate, ironice, etc. în funcție de subiectul discuției pentru a mai ieși uneori din monotonie) am pute fi chiar (am vrut să spun prieteni, dar un prieten adevărat îți este aproape ca un frate) buni amici. Tu însă, influiențat de domnul Cezar, etc. și râca / răutatea ce ți-a intrat până în măduva oaselor împotriva celor ce au obținut un spor așa zis Oscar, o tot lălăi aproape în toate comentariile tale. Obținut pe bune sau nu, asta nu pot să-ți confirm. Știu un singur lucru. Tot ceea ce mi s-a dat în cei aproape 36 de ani ca militar activ, mi s-a dat pe merit (inclusive și o mustrare verbal pe o greșeală prostească). Nu am bătut nici la poarta și nici la ușa nimănui decât atunci când am considerat că sunt nedreptățit pentru a nu fi luat / considerat de prost, susținându-mi problema cu argumente bine întemeiate având ca rezultat succesul dorit. Comparativ cu tine, mi-am postat prenumele (mi se știe și numele pentru cei isteți care mi-au citit comentariile), U.M. în care am lucrat, funcțiile îndeplinite, arma / specialitatea militară, elementele din Decizia de pensie și pensia pe care o am, deci nu m-am ferit de nimeni și de nimic. Tu în schimb te ascunzi după un pseudonim (ca și „conservele” sau „cârtițele” / sper că știi ce sunt acestea) și de aproape 2 ani tragi clopotele „de ce trag clopotele, Mitică ?” cu acel Oscar și alte mici replici fără conținut la unele comentarii ca să te afli în treabă. Nu tu funcții îndeplinite, nu tu specificul U.M. din care ai făcut parte a trage și noi o concluzie dacă întradevăr ai fost nedreptățit, așa că nu te mai plânge și las-o moale. Ai grijă că la cât de ….. ești s-ar putea să te împiedici și în loc să-ți calci pe inimă, să nu calci pe un c.i pentru că este mult mai dureros. Ai spus că în cei 27 de ani ca militar activ ai primit de 3 ori Soldă de merit. O data ți-a dat Cdt. pentru că i-ai dus o sticlă de coniac (presupun / o atenție de ziua ta / nu este interzis), a doua oară te-ai dus cu miloaga și probabil ultima data ți-a dat din bunătate sau i-a fost milă de tine, deși cred că dacă ai primit odata să zici mesii.
   Ave Cezar. Nu CAPULETE. Pe timpul dv. se lupta cu catapulte. Ați uitat când adunați pitre, ghiulele, butoaie cu smoală [sper că v-ați oprit un butoi pentru tratamentul picioarelor când vă dor de la reumatic, încălziți smoala și băgați picioarele în ea (atenție, din greșeală să nu băgați capul (doctorie curată, naturistă)] ca muniție pentru asediul cetății (machetă) din Poligonul Poplaca sau Daia. Nici eu nu înțeleg pentru ce vă băgați. O să vă răspund totuși. Pentru că Oscărel nu a citit integral (inclusv conținutul lincului) comentariul domnului Andrei atunci ar fi înțeles eroarea de scriere și ar fi evitat un comentariu ridicol. În al doilea rând, domnul Andrei este fostul meu Cdt. Cp.I / B.1I. din 1991…. / Galați. Atenție domnule Cezar. Nu B.I. condus de dumneavoastră în luptele de la Smârdan, Vaslui sau Valea Călugărească cu strigăte de ura „la boscheți”.

   Ștergere
  10. 🤣🤣🤣🤣😄😃😀
   Am inteles..majur Viurel
   Ai apreciat ca distinsul tau comandant..nu avea capacitatea de a raspunde..eventual de a.si indrepta eroarea
   Brava..Viorel
   😀😃🤣🤣🤣😛😛😛😛😛

   Ștergere
  11. Ave Cezar. Domnul Andrei nu a răspuns din motive doar de dânsul știute (poate nu are timp în acest moment fiind în excursie în Dubai sau prin munții Canadei pentru că-și permite comparative cu dv. sau Oscărel / presupun). După părerea mea nu-și bate capul cu unul ca Oscar sau dv. Sunteți mult prea jos ca om, pregătire militară și civilă, comportament în viață și societate cât și între relațiile / comentariile de pe acest blog. Indicați un comentariu al dânsului de pe acest blog unde a jignit pe cineva comparativ cu Cezar / Oscărel. Duceți orice comentariu în derâdere pentru că vocabularul dv. nu găsește cuvintele necesare pentru a înjgheba o propoziție / frază cu referire la subiectul zilei, motiv pentru care o lălăiți ca la stână. Oscar, el se ocupă cu taximetria. Meseria mea, AUTO. Vrea să mai producă ceva bani pentru că Bitcoinul / criptomoneda cu care se lăuda că jonglează (povești de adormit copii) a scăzut cu peste 13 procente și de, omul trebuie să supraviețuiască, familie numeroasă, pretențioasă, fiecare cu necazurile lui.

   Ștergere
  12. un oscar = o pensie, pe blogul SCMD este postat MEMORANDUMUL Guvernului Cîțu prezentat de către doamna Raluca TURCAN, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, avizat favorabil de către toți miniștrii și unde este prezentat o parte din Programul de Guvernare 2020-2024. În textul posta vei găsi: „acordarea unui spor de performanță lunar, personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor, în baza criteriilor stabilite de ordonatorul de credite”.
   Deci Oscărel, Cezar, etc. Până și Guvernului Cîțu menține în noua lege a salarizării sporul numit de noi militarii Oscar. Mai aveți comentarii ? Ascult / aștept comentarii de final. „Poate cu noua lege te lipești și tu la un Oscar”.

   Ștergere
 20. Celor care maine isi sarbatoresc ziua onomastica de Sfintii Imparati Constantin si Elena, va urez multa sanatate, fericire si prosperitate! La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 21. .cine își INCHIPUIE că talibanii luptă.."SINGURI"..SE ÎNȘEALĂ (= ÎNȘEALĂ..!!) amarnic..!; Ca și în 1979 : după invazia RUSSIEI., talibanii.."au primit".. AJUTOR: de orice fel:INFORMATIC,MILITAR, LOGISTIC,..etc...de la:"dușmanii dușmanilor"..lor= deveniți.. "prietenii"("temporari") ai.. talibanilor, atât timp cât.. interesele lor CONVERG..!!?
  ..de data asta: ajutoarele pot proveni din toate punctele cardinale (chiar..și cu.."jocuri duble"..!!):vest, vest-nord, est și sud..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citeam odata un documentar despre Afganistan!
   -Lupta de pe la 1400 pentru libertate si independenta
   -Sapa galerii prin munti pt a se ascunde sau lovi, inclusiv pt a locui in case sapate in roca
   -Nimeni nu i-a putut domina, injuga
   -Meseria armelor se transmite in familie

   *In asemenea conditii progresul vine f greu!

   Ștergere
  2. ..Afganii..s-au adaptat la mediul arid,ostil oricui nu îl cunoaște.. și-l acceptă..așa cum este..!
   Dar și să trăiești acolo,în condițiile
   primitive de viață, presupune să ai,ca om,trăsături de personalitate și un un "caracter"= cel puțin..ciudate..! (asemănătoare celor atribuite unui "animal"..perfect adaptat oricărui mediu de pe TERRA..!,poate,mai puțin: la poli..!).
   În balanță cu acel "mediu" și oameni orice "câștig" material obținut prin "forță"..este nerelevant,contra-balansat de"prețul" ..mult prea mare implicat..!

   Ștergere
 22. Andrei:după ce că ești.."cel puțin..neatent",nici măcar nu-ți ceri scuze..pentru cum ești tu,devenind AGRESIV..și acuzând fără nici o acoperire..de ceva ce îți aparține..ție însuți:.. NEÎNȚELEGEREA..situației penibi lității..în care ai căzut..!, NEÎNȚELEGÂND:în fapt că scriind: incorect = niște cifre eronate (care: nici măcar nu erau impresionante..!),tot ce ai scris = nu spune nimic..din ceea ce ai vrut probabil să comunici, dar n-ai reușit..!
  De înțeles:fi sigur că am înțe les ce ai scris despre niște datorii ale noastre,datorii care s-au plătit..NEBUNEȘTE,de către un..analfabet nebun de putere.!;
  și..nu era cazul să ne spui tu cum s-au plătit datoriile..până la.."O"..până..în 1989,..că doar am trăit și muncit AICI, în ROMÂNIA..terorizată de un REGIM SOCIAL NEBUN..!! (de ex.:în '84, eram ofițer,medicul unei unități militare din vestul țării, când: vrând să-mi cumpăr,pe banii mei, din solda mea militară, fiind îmbrăcat în uniforma militară, o PÂINE (vreo 400 de gr. ,cât era "rația" zilnică..!):.."cea de toate zilele" de la o brutărie, AM FOST REFUZAT, sub pretextul "nebun"..CĂ NU AM BULETIN..de.. orășelul respectiv..!!?;..iar regimul nebun: VINDEA VALORILE ȚĂRII: industriale,agricole..și UMANE..prin.."DUMPING., inclusiv VALUTAR = adică pe PREȚURI de NIMIC..!( în lei și valută..!), cam cum cred că fac și cei de ACUM, prin mai multe "mecanisme"
  ..compensatorii ale PIERDERILOR: subvenții de stat, împrumuturi, prime de export..etc...!
  ..Și observă că nu sunt singurul care îți face observații exact pt. același motiv: greșeala ta.. "involuntară"(?), care o puteai corecta simplu..,fără să-ți arăți adevărata față:..de TROLL ..!!

  RăspundețiȘtergere
 23. Sa mai si radem...pe WEK!

  Einstein: Geniul este 99% transpiratie si 1% inspiratie! feriti-va de cei ce transpira continuu! Este Cezar?

  https://www.youtube.com/watch?v=NXN6fa-Zf4o

  *Sa-i fie somnul lin lui Pascu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu esti capabil..m.Ale sa explici prostimii..cu cît a crescut CAPACITATEA DE LUPTA A ARMATEI..GRATIE OSKARULUI TAU..
   CUM SE INTREBUINTEAZA LA RAZBOI?
   🤣🤣🤣🤣😛😛😛

   Ștergere
  2. Cezar,
   Aici cam ai dreptate când scrii: ... "sa explici prostimii"...
   Cu adevărat, niciodată nu am fost antrenor de proști. De fapt ti-am mai scris...cu mine la catedra tu nu terminai niciun curs!..nici măcar pe cel banal de Cdt. Cp. Te retrăgeai singur după 2-3 săptămâni!

   Ștergere
  3. Asa...ai raspuns..
   Ca un sapun..la dusul detinutilor esti...🤣🤣🤣😛😛😛😛

   Ștergere
 24. Grigore Vieru:
  Românii au doi vrăjmași:
  -mila pentru străini
  -ura față de ai săi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Statul in patru labe şi pupatul in fund,asta a uitat sã spunã!

   Ștergere
 25. @ Mai oameni buni , copii ai Domnului, ati inteles gresit ca am avea ceva cu eroii de la Termopile , pardon, Kandahar .Noi nu cu ei avem treaba ci cu conducerea Armatei si a tarii care face mari discriminari preamarindu-i pe ei si daruindu-i pe deplin iar pe eroii tarii, cei adevarati ii desconsidera si-i umilesc, nu-si manifesta recunoastinta fata de ei.
  Treaba asta are istoric, este o continuare a propagandei Ji(h)anisto-Lupoista cand ne ponegreau peste tot si ne abureau cu bunaciunile legii lor nedrepte. Atunci li s-a insuflat activilor ura fata de noi si vorbea golunul base despre "iesirea din sistem", cica din cauza noastra nu le pot mari ,lor, soldele.

  RăspundețiȘtergere
 26. Mesaj pentru constanteni din partea primarului orasului Fort Lauderdale.
  Si domnul colonel Mares a vizitat acest frumos oras american.
  Doar domnul Cezar de la arma GAZ din Timisoara nu a fost acolo. Asta e una din cauzele frustrarilor sale.

  https://fb.watch/5DcdIG0o4S/

  RăspundețiȘtergere
 27. @Onorabile si @Tehnocrat, Mercenarii lupta pentru argintii stapanilor, slugi vanduti strainilor, si eu ii consider un fel de lasi si tradatori, niste luptatori inferiori, cum sunt in cazinouri acei trisori si pariori, insa militarii patrioti, azi pensionari batrani, lupta sa apere pamantul lasat de strabuni si doar acesti luptatori sunt adevaratii eroi, dar care sunt tavaliti de toate guvernele-n noroi, dandu-le pensii sub subzistentă si necesare nevoi! Daca guvernele sunt slugi vandute marilor puteri, si activii armatei sunt la fel ca si ei, niste vanduti tradatori, urandu-i pe adevaratii rezervisti patrioti, cu mult lor superiori, sfidandu-le necazurile si suferintele si chiar nazuind sa li se acutizeze doar ca sa-i faca fericiti si sa se amuze! Eu ii ignor si ii desconsider total, fiind un grup rautacios, anti pensionari militari si anti sociali venali, sa nu mai spun ca pregatirea lor de scoala si profesionala la fara frecventa si serala este una total precara, fiind disociati de noi dintr-un egoism si ingamfare de animale pradatoare care lupta doar sa-si ingrase propriile portofele buzunare si bunastare, neavand demnitate si onoare militare cu care sa se mandreasca in orice imprejurare, asa cum este si cazul dezertorului puturos, las si incapabil, Ciucale, de peste un veac mort intr-un cort de pe un catafalc, cat despre patriotism e ca o brânca si habar nu au cu ce se mananca! Nu-mi voi schimba aceasta parere, nicidata, pana ce nu devin si ei patrioti si se dau pe brazda cu noi, laolalta, sa faca cu adevarat parte din adevarata si reala noastra Armata, caci pana atunci nu sunt decat niste mercenari amarati si pe argintii tradarii de Patrie vanduti! Bunaoara, le doresc, pana atunci, sa le fie pe indiferenta si ura pe noi tarana usoara!

  RăspundețiȘtergere
 28. Celui mai iubit dintre Aliens,
  Șeful Direcţiei generale financiar-contabilă, general-maior dr. Florin Jianu: Când vorbim de salarizare, trebuie să avem în vedere, în primul rând, disponibilitatea bugetară a statului.

  *Salutari vulcanice de pt ieri, Ziua Financiarul!
  **Să trăiți pentru că ne trebuiți!

  http://presamil.ro/seful-directiei-generale-financiar-contabila-general-maior-dr-florin-jianu-cand-vorbim-de-salarizare-trebuie-sa-avem-vedere-primul-rand-disponibilitatea-bugetara-statului/

  ***🤪😜

  RăspundețiȘtergere