Un produs Blogger.

miercuri, mai 05, 2021

Sumele neplătite de casele de pensii nu se mai prescriu

146 comments

 Legea nr. 113/2021 completează art. 107 din Legea nr. 263/2010, așa că excepția de la termenul general de prescripție, de 3 ani,  nu se aplică decât sumelor neplătite de către casele de pensii către pensionarii din sistemul public de pensii, nu și sumelor pe care pensionarii civili le-au primit necuvenit. 

Sumele nerecuperate in 3 ani de Casele de pensii se prescriu.

Cred că nu mai este cazul să precizez că Legea nr. 113/2021 nu se aplică și în cazul beneficiarilor Legii nr. 223 /2015. 



146 de comentarii:

ovidiuzid spunea...

ATENȚIE. Este vorba de modificare a Legii 263/2010 nu de Legea 223/2015. Nu au de a face militarii care sunt platiți după Legea 223/2015.

Iurcut spunea...

Este valabil și pentru Casele Sectoriale?

Leon spunea...

Deputatul PNL, Florin Roman a constatat ca modificarea art.105 din Legea nr.263/2010( tot la propunerea sa, pe repede inainte..!) finalizata prin Legea nr.188/2020, NU este suficienta, a venit cu o initiativa legislativa de modificare a Art.107, alin.2) si devenita Lg.nr.113/2021:
,,6. La articolul 105, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 105
(1) Prin derogare de la prevederile Codului civil referitoare la termenul de prescripție, drepturile de pensii stabilite/recalculate în condițiile prezentei legi se plătesc de la data acordării înscrisă în decizia emisă de casa teritorială de pensii, cu excepția pensiei anticipate și a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat.,,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parerea mea este ca pentru militari nu se aplică, la o adica, intrucat fiind pe Legea 223 nu-i totuna cu Legea 263: Nu exista nici o specificatie in acesta legislatie ca ca se se aplice dară si la legea militara!

Leon spunea...

Tot despre Pensiile civile, un comunicat de la CNPP:
,,În atenția beneficiarilor de prestații care se acordă prin casele teritoriale de pensii și care se plătesc în cont curent sau cont de card.
Pentru persoanele care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii. Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.,,

akord 75 spunea...

https://legeaz.net/legea-pensiilor/art-107-lege-263-2010
Art. 107

(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

https://lege5.ro/gratuit/gy3tkmjzgm2q/legea-nr-113-2021-pentru-completarea-art-107-din-legea-nr-263-2010-privind-sistemul-unitar-de-pensii-publice
Articol unic. -
La articolul 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
(21) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în cazul unei erori materiale, de calcul sau al oricărei greșeli de redactare, omisiuni sau mențiuni greșite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare și redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripție nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă."

coroborati art 1 cu art 2(1) si va da rezultatul
la art 1 este trecuta formularea"..respectiv casa de pensii sectoriala..."

Leon spunea...

,,Articolul 107
(1) În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.,,(OuG.103/2017)..!

ovidiuzid spunea...

Casele sectoriale platesc pensiile dupa legea 223/2015. Nu au treaba cu Legea 263/2010, decât pentru cei ce au optat plata pensiei după Lege 263/2010

ovidiuzid spunea...

Da da ulterior a aparut L223/2015 și personalul militar nu mai face obiectul decât pentru cei care au ieșit la pensie după 01.01.2016 și au optat pentru calculul pensiei în baza L263/2010

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@LEON, Oricat am da-o la intors, si pe fata si pe dos, Legea perturba pentru ca e facuta din os de gurvă si de gasti pentru ,,prosti,'' si daca oistea carutei e facuta din lemn de brad, intr-o zi tot ajunge in gard, asa ca nu se repara cu licheală si spoială dimineață ce se ruineaza din seară, construite pe temelii din ceară!

Iulian Mareș spunea...

🤣😂😅😜🤪
A început nebunia....
Da, Nu! Ba nu, Ba da!
Lasă ca va liniștește domnul Ministru...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, BRAVOOO! Doar atentia mărită a făcut sa fie chestiunea in dispută descoperită!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fiind o chestiune complicata si delicata, aici @ Onorabilul ar trebui sa intervina sa ne-o faca detaliat explicată, pentru ca mai intervin si pensionarile pana in 2016 si dupa 2016 incoace, iar Legea cat ai desface si ai face tot ascunde pe sub cojoace jonglerii cu care sa se joace malacii si dracii de smardoială din Mafia teritorială! Nu vedeti la cata gloata de rezervisti isteti suntem nu putem sa realizam, cu fermitate, ce anume din Lege poate face dreptate, si daca se poate?!

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim , nici un BRAVOS, nici o atenție, nici o descoperire. În 2010 când a intrat în vigoare Legea nr. 263/2010 prostimea de atunci ce guverna România avea de gând să desființeze cele 3 C.P.S. (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.). Din lipsă de personal cu experiență și calificat în domeniu (am văzut performanța pe parcurs) la propunerea unui isteț (pe bune), cele trei C.P.S. au rămas în continuare să-și desfășoare activitatea prin aplicarea Programului Casei Naționale de Pensii fiind familiarizați cu termenii folosiți din compunerea soldei ca bază de calcul cu termenii / elemente salariale din viața civilă. ĂSTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE APARE LA ART. 7 PCT. 1 „respectiv casa de pensii sectorială operează…..”, FAPTUL CĂ ELE ȘI-AU DESFĂȘURAT ACTIVITATEA ÎN CONTINUARE SUB ACEEAȘI DENUMIRE=C.P.S.
1. „coroborati art 1 cu art 2(1) si va da rezultatul
la art 1 este trecuta formularea"..respectiv casa de pensii sectoriala..."”
2. „ Akord 75, BRAVOOO! Doar atentia mărită a făcut sa fie chestiunea in dispută descoperită!”
3. Văd că nici acum cu legea în față domnul akord-75 nu a înțeles textul acesteiea, cum dealtfel nu a înțeles nici comentariile mele pe această speță și nici rostul Petiției adresată domnului președinte KWI pe care a ignorant-o. Nu a înțeles nici din cele scrise de domnul Huhu Rezea pe subiect.
„Cred că nu mai este cazul să precizez că Legea nr. 113/2021 nu se aplică și în cazul beneficiarilor Legii nr. 223 /2015”.
4. Domnule ovidiuzid, nimeni dintre cei care au ieșit la pensie începând cu data de 01.01.2016 nu a optat pentru Legea nr. 263/2010 mergând pe premiza (și pe bună dreptate) că Legea nr. 223/2015 este o lege a pensionarilor militari, echitabilă și onestă fără a ști că aceasta va fi ciuntită prin O.U.G. Datorită noii legi a salarizării, Legea nr. 153/2017, având în vedere creșterile salariale ce au urmat, cei ce au solicitat să iasă la pensie au ieșit tot pe Legea nr. 223/2015 pentru că din Programul Compartimentului financiar al U.M. cât și al C.P.S. era mai avantajos decât pe Legea nr. 263/2010.

akord 75 spunea...

ovidiuzid
se va aplica si la 223 pt ca se va aplica la toate ,sunt vre-o 6-7 legi diferite pe tema pensiilor....ca altfel sa-i spui discriminare ar fi putin spus.
Adica la unii nu exista termen de prescriere dar la altii exista.Ce parere aveti.
Eu nici macar nu sunt in situatia asta iar daca sunt habar n-am.Inca putin si trebuie sa cumpar un biblioraft doar pt deciziile,recalcularile si actualizarile care au fost pana acum.Nici nu mai stiu "care cu cine voteaza" am ajuns sa ma uit la data(an).Deci candva undeva cineva sigur a gresit ceva...ca altfel n-avea cum.Dar gaseste daca poti cine cum in care decizie dupa care lege cu ce aplicari de lege si ce metodologii si ordine de ministru samd???...distractie mare nu gluma!:)))

Huhu Rezea spunea...

Casele teritoriale plătesc toate pensiile care au o componența, total sau parțial, contributivă. Plătesc și pensiile speciale... în afara celor militare.

akord 75 spunea...

@Viorel
Vom trai si vom vedea.Va rog totusi sa va retineti in arhiva propria postare.Va veni si vremea cand vom discuta din nou pe marginea ei....pana-n noiembrie cel mai tarziu.Atunci vom vedea CINE n-a inteles cu adevarat si ce rost a avut si petitia dvs.
Pana atunci pastrati pt dvs ce am inteles sau n-am inteles eu.Nu sunteti in masura sa "arbitrati" in timp ce si jucati

akord 75 spunea...

CFI
ii doare la basca pe mares si viorel despre "inainte de..." asa cum ii durea si atunci cand ei erau activi,asa cum ii doare in acelasi loc(la basca:) ) pe cei care acum sunt activi....negandindu-se ca si ei vor deveni "fosti" la un moment dat. C'est la vie!!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Deci este drokA 57!? 🤣😜🤪
Sigur? ... că dacă se transformă în grămătic și punctul de la i îl va analiza...

CEZAR spunea...

Pe tine te doare in --pro-fund-or !
Curge malaiul...curge..iti da mina sa te distrezi
Intreaba-l pe CorneliunSSon..sau pe traktorist /Mi-8

Leon spunea...

Cititi domnilor din nou Sinteza d-lui Huhurez din Tema, care este clara ca Buna Ziua si pe intelesul tuturor..!

CEZAR spunea...

Zice Viurel...cadristul...desistul...hirtogarul sef....

4. Domnule ovidiuzid, nimeni dintre cei care au ieșit la pensie începând cu data de 01.01.2016 nu a optat pentru Legea nr. 263/2010 mergând pe premiza (și pe bună dreptate) că Legea nr. 223/2015 este o lege a pensionarilor militari, echitabilă și onestă fără a ști că aceasta va fi ciuntită prin O.U.G
--------------------------------------
Ce tupeu porcesc ai ...majurule..sictir !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, opinii serioase si de bun simt, pe care le respect!

Iulian Mareș spunea...

Padina
întrucât tu și încă vreo câțiva susțineți o lege contributivă a sistemului de pensii militare de stat (adevărul este că tu ai și contribuit mult!!!), vă adresez o simplă întrebare, ce își are izvorul în postările anterioare:
*Dacă este asa benefică L263 de ce din momentul ciuntirii L223 nu au dorit sa se pensioneze masiv militarii pe L263?
În alta ordine de idei, tu, egalul Cdt.B. de azi (🤣😂😜🤪🤠😱), consideri că tema anilor de contribuție constituie un principiu? Și dacă DA, cum îl vezi tu aplicat, la modul concret? Dacă îl vezi...

Leon spunea...

"De asemenea, prin Legea nr. 188/2020 s-au modificat şi prevederile art. 105 alin. (1) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora, prin derogare de la prevederile Codului civil referitoare la termenul de prescripție, drepturile de pensii stabilite/recalculate în condițiile legii, se plătesc de la data acordării înscrisă în decizia emisă de casa teritorială de pensii, cu excepția pensiei anticipate și a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat.

Menționăm că prevederile art.107 din Legea nr.263/2010, cu modificările și completările ulterioare, au rămas nemodificate.

Astfel, în situaţia sumelor acordate urmare revizuirii drepturilor de pensie în baza art. 107 alin. (1) şi (1^1) plata se face în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor.

Biroul de presă CNPP

1 septembrie 2020 "

Leon spunea...

Cu siguranta, in zilele urmatoare, CNPP va da un Comunicat cu privire la Legea nr.113/2021..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
DE ce complici lucrurile?
In septembrie 2020, cand s-a emis comunicatul CNPP, încă nu era adoptată L 113/2021 de completare a art. 107.

CEZAR spunea...

Sustin PLX- 199 varianta MApN -Ciuca !

Xpert 86 spunea...

În ultima perioada de timp 2014-2021 politicienii nu au creat decat acte normative și baze legale doar pentru pensionarii din sistemul unitar de pensii civile nu și pentru militari, sri și politisti!!!! Legea nr. 113/2021 care completează art. 107 din Legea nr. 263/2010 nu se aplică pentru beneficiarii Legii 223/2015!!!!! E clar ca acest act normativ nu se aplică pentru rezerviști, fiind adoptată în mod discriminatoriu!!! Datorită acestui fapt poate fi atacată la Curtea Constitutională pentru că este un act normativ discriminatoriu!!! Prescripția trebuie să fie un act normativ unitar la fel ca prescripția din codul civil!!!! Codul Civil este actul normativ care stabilește prescripția în toate actele juridice din Romania!!! Orice act normativ trebuie să respecte principiile de drept civil prevăzute în codul civil!!! Legea nr. 113/2021 a fost adoptată ilegal cu încălcarea principiilor de drept civil prevăzute de codul civil!!! Nu trebuie să fii mare jurist ca să tragi această concluzie!!!! Această lege trebuie ataca pentru neconstitutionalitate la Curtea Constitutională!!! Avocatul Poporului ar fi trebuit să întreprindă această demers sau acțiune din oficiu și de îndată!!! Legea nr. 113/2021 este o nouă mizerie și o nouă palmă dată tuturor rezerviștilor de către politicienii care nu respectă normele legale de bază prevăzute de codul civil care garantează drepturile tuturor românilor din țara asta!!!!!! Să le fie rușine că în parlament se adoptă astfel de legi mizerabile și discriminatorii!!!!!!!!!!!

Leon spunea...

Pai asta spune si CNPP, ca trebuia modificat Art.107, si deputatul Fl.Roman s-a conformat!

Huhu Rezea spunea...

Deranjează pe cineve, și de ce, dacâ și pentru pensiile militare se calculează componenta contributivă, așa cum este calculată pentru toate celelalte pensii speciale?

Cine se teme că se va vedea că, în multe cazuri, cuantumul total al pensiei militare este mai mic decât componenta contributivă?
In nicio altă categorie de pensie specială nu vei întâlni cuantum total mai mic decât componenta contributivă
Chiar si deciziile CCR spun că pensia specială nu poate fi micșorată mai mult decât valoarea componentei contributive

Iulian Mareș spunea...

Zii dl. Leo cu subiect și predicat ca lumea, nu cu fraze meșteșugite, parcă toți am aștepta ca mortul colacul.
Și ca să lămurim un lucru vehiculat pe aici:
*cel mult 10% din militarii din ultimii doi ani de activitate se interesează de legislația modificata sau nu privind calculul pensiei, pt că nu au timp de asa ceva, nu exista o cultură a interesului, majoritatea considerând ca Sistemul este corect cu ei 100%! Asa a fost și cazul meu...si cred ca al tuturor, kiar dacă nu vor sa o recunoască!
*Și acum sa lămurim puțin avantajul călărețul ce constă în botul propriului cal!
Dacă ai vekime, gradații, condiții de muncă, funcția și gradul bine definite Nu ai a te teme de nimic!
Nu înțeleg, de ce unii, prăpădiți și amărâți se adresează unui camarad cu "Hai Sictir"? ...din cauza culturii bolșevice din ADN?
Va scriu f sincer un lucru f important la pace, pt un Comandant:
-sa aibă sef BPL super;
-contabil șef inimos;
-sef CDC bun;
-cdt.Cp/B. cu experiență și carte;
-sef st.maj priceput, energic și carte, cel puțin o treapta mai sus!
-un jurist bun;
-un popa cu har!
*Ordinea poate fi negociată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Planurile tuturor se vor da peste cap cand in toamna, sau oricand, atunci cand se va publica un OUG pe care nu o sa-l stie poate nimeni, pentru eliminarea pensiilor speciale si a unor cuantumuri exagerate, asa cum are ambitia USR s-o faca, fiind o promisiune electorala, ferma. Se lucreaza febril, pe baza promisiunii liberale fata de USR, pentru ca acesta sa-i sustina la guvernarea, la cinci variante de proțăpire, inclusiv la magistrati, si abia dupa ce se va hotarî si varianta optima va fi publicata in MO, noaptea ca hotii, ca si in alte cazuri, ATUNCI UNII O SA-L VADA PE DRACU' SI ALTII PE TAT-SU! O data implinita fapta, iar se vor scurge ani in sir sa se repare eventualele nedreptati. Noi, in loc de table si sah in parcuri, sau sa ne plimbam nepoteii, ne strofocam pe aici pe variante individuale, dar adevarul adevarat sta in condeiul monstrilor guvernarii actuale, dar mai ales din decizia prezidentiala cu semnatura finala, si atunci va fi mai grav pentru noi in fata faptului implinit. Tot ceea ce stiu si se stie public este intentia ca pensiile mici sa se majoreze cu cateva procente, amagiri de ochii electoratului, asa ca sa nu bata prea tare la teschereaua budgetului sau la ocarinele romanului. Inca un avantaj din aceasta actiune: Se vor starni noi patimi si certuri intre cei șuntați si cei avantajati, cea mai mare satisfactie a plavanului spanzurat, care se scapa in orgasme cand ne vede fericit ca suntem dezbinati multiplu, pe toate planurile sociale, financiare, ideologice si partinice! Pana atunci, succesuri la postari patimase, tovarasi camarazi, tineri, frumosi, longevivi si tari ca niste brazi, gata de a fi drujbariti de austriaci!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
1-"daca pentru pensiile militare se calculează componenta contributivă, așa cum este calculată pentru toate celelalte pensii speciale?
Raspuns: fără sa fiu afectat, pe mine ma deranjează pt că eu am pensie militară de stat nu ca magistratii; eu am avut și încă am sarcini la Starea de Asediu, Mobilizare și Război, în timp ce magistratul NU are niciun fel de obligație!
Dacă este asa, cu ce te încălzește ca din 4000 de lei pensa, 2800 reprezinta partea contributiva? Cine vrea contributiva trebuia sa aleagă strungul, reboteza...etc.

Cezar spunea...

Hai sictir m.Ale
Tu nu ai detinut..tras pe nicio functie..enumerata
Poate cea de popă dar...fara har
Harul la tine a fost...dar mie ce.mi iese?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Politicienilor, dar faceti ceva sa descatusati penziile, ca sa ne inchideti gurile, ori alba ori neagra pana la toamnă, gasi-v-ar frigurile si dar-ar in voi damblalele!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Am înțeles xa tu susții PLX199, despre care nu știi sa spui cu ce te ajuta, însă susții!
Întrebarea era despre mere și nu pere!...poți reveni?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

BREAKING NEWS: Va dau tuturor o veste bomba, care va va uimi pe toti: Chiar acum 1 minut in urma am vorbit la telefon cu Dl Deputat Coarna, si mi-a spus asa, dupa ce l-am intrebat daca MAI a trimis la SGG (Secretariatul General al Guvernului) un punct de vedere asupra PLX 199: ,,Dle Ifrim, nu mai asteptati nimic de la acest PLX 199, intrucat nu este agreat de absolut nimeni, nici de partide macar, si de aceea, in afara de MApN, nimeni nu-si va da acordul pe acesta sa fie promovat, adica MAI si SRI, si deci sa va luati gandul de la PLX 199! Deci, PLX 199 NU VA FI NICIODATA PROMOVAT, DE FAPT ESTE CA SI INEXISTENT'' Apoi am intrebat: Bine, bine, eu am inteles asta, Dle Deputat, dar ceva trebuie facut sau pus in loc, pentru ca exista un vid legislativ in vederea dreptatii si rezervistii asteapta nervosi ceva sa se faca, decalajele si nedreptatile fiind evidente si se treneaza de ani de zile situatia, unii prospera si altii duc foamea, la care domnia sa a replicat: ,,Exista mai multe variante politice de lucru cu pensiile speciale, deci si cele militare, bineînteles ca ale celor care detin voturile majoritare, puterea, si doar de acolo se mai poate face ceva, si sigur se va face pana-n toamna, dar eu nu va pot duce in eroare sa va concretizez ceva pentru ca acum se dezbat variantele, cam cinci la numar, se va alege ceva pana la urma si se va publica intr-un final, pe parcurs tinem legatura, si daca aflu ceva va anunt sa va informati si colegii!'' Pe aceasta cale, tin inca o data sa-i multumesc distinsului parlamentar, Coarnă, pentru seriozitate, pentru promptitudine, pentru ca niciodata nu mi-a refuzat conversatiile telefonice si a dat dovada de foarte multa intelegere si sinceritate! Sa traiti, Dle Deputat! PS, domnia sa mi-a declarat, candva, ca stie de acest blog si ca o sa faca tot posibilul ca, din cand in cand, sa ne citeasca opiniile, sa fie la curent cu atitudinile noastre. In consecinta, ADIO PLX 199!

Leo spunea...

Mi-a spus Mitică că a vorbit cu Flavius despre cadavrul normativ poreclit PLX 199...

Viorel spunea...

1. Domnule akord-75, nu trebuie să vă supărați. „Nu sunteti in masura sa "arbitrati" in timp ce si jucati”. Atunci înseamnă că toți cei ce citim acest blog, doar citim și rămânem cu cititul. Nu avem voie să comentăm. Nu vi se pare normal ca fiecare să-și expună părerea pe un subiect și în funcție de argumentele legale ale unuia sau ale majorității să tragem concluzia corectă ? Eu mi-am prezentat punctul meu de vedere, dumneavoastră pe al dumneavoastră. M-aș bucura ca eu să mă fi înșelat și dv. să aveți dreptate. Pensionarii ar avea eventual de câștigat. Topicul blogului fără comentarii și păreri ar fi ca o simplă informație citită din presa online.
2. Domnule Cezar, se cunoaște vocabularul format în timpul cât ați fost Of. activ. Mă tot miram ce funcție importantă poate fi la GAZ de vă tot taxează unii colegi cu Cezar / GAZ, GAZ. „Ce tupeu porcesc ai ...majurule..sictir !”. Poate „domnul” Cezar să-mi explice în ce constă tupeul meu din comentariul adresat domnului Ovidiuzid sau nu sunt cuvinte în vocabularul pe care îl stăpâniți ? Cdt. B fără subordonați nu există domnule Cezar. Ați ajuns Cdt.B datorită (nu competenței dv.) plecăciunilor și faptului că ați avut P.c.c., S.G.P., Sof., M.M., Of. de la Lt. la Mr., deci inclusiv MAJURI care și-au făcut treaba. Iar dacă erați deștept cum vă credeți ați fi ajuns mare șef pe la D., SMFT, SMG. Cdț. de B ca și dv. care mă sunau și mă rugau să nu raportez Cdt.Bg. că Sold. X nu s-a prezentat din permisie / învoire (îl caută șeful de post și-l aduce imediat) am văzut destui în cei 20 de ani de personal.

Viorel spunea...

În atența domnului Cezar. 1984 – 2009 Polițist (Șef post poliție) / Inspectoratul de Poliție al Jud. Călărași. Deci domnule Cezar, MAJURUL Dumitru COARNĂ a ajuns deputat în Parlamentul României. Lt.col. / Cdt. B Cezar, ce a ajuns după pensionare ? Vorbitor de limbă păsărească pe blog.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Esti ilogic!
Cum este posibil ca un militar să aibă pensia militară mai mică decât pensia contributivă, calculată la valoarea punctului de pensie din 2015 cu indexările din anii următori?
Pe mine mă deranjează că pensia recalculată și actualizată pe această mizerabilă L 223/2015, cu modificările ulterioară, dată cu dedicație pentru cei care se vor pensiona ulterior, este pe jumătatea pensiei contributie, așa cum a fost ea calculată pe L 263/2010 în anul 2015 si indexată ulterior.
In situația mea se află peste 60% din pensionarii militari în plată la data de 31 12 2015.

Leo spunea...

MAESTRE , bagă muzica de marș funebru pt. PLX 199.
Atitudinea MAI vine mânuşă dorințelor guleraţilor MFA. Ei pică bine că au vrut dar alţii nu au vrut iar de fapt nimeni nu avrut. Faptul că le convine situaţia celor de la MFA , este că niciodată nu au spus de ce nu înaintează PLX-ul 199.
Oare car să fie cele 5 variante de lucru ?

ACID spunea...

Azi au publicat PROGRAMUL DE CONVERGENTA 2021-2024 . Ce ne intereseaza este ca pensiile sunt un ,,stres '' pentru buget , si ca este o crestere probabila in sept 2023 care,de asemenea , streseaza bugetul [ hotnews.ro ] . Deci ,lasa-ti orice speranta la actualizari\recalculari\indexari/PLX -uri .Daca raman gologani din 2% ai Apararii , vor fi dati pe SH-uri din SUA . Restul sunt barfe ca sa treca timpul pana la alegeri... Sa fiti sanatosi .

Huhu Rezea spunea...

Dacă rămâne legea pensiilor militare, oricare variantă de lucru va impune recalcularea și actualizarea pensiilor militare, imediat după punerea în aplicare a actualei legi a salarizării sau a celei care va fi dată de actuala putere.
Noutatea va fi ajustarea superpensiilor militare, după același principiu al ministresei țurcane, aplicat tuturor pensiiloe speciale..

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Ăla vorbește numai prostii...din 95, în cadrul B./Bg următoarele functii erau obligat cu "A": Cdt, șef șomaj, șef BPL.
El nu a fost nici la continuare de studii...cum draku sa-l pună? Poate, așa punctual, în câte o duminică, ca să râdă lumea de el! Ce Bg, D, CA, AAÎ, SMFT, SMAp? La aceste structuri poate la formațiunile de cazarmare..., zic eu, cel mult.

Ioan spunea...

Voi chiar credeti ca nu se prescriu,o sa primiti restantele la pastele cailor,eu unul ni-am luat gadul de asa ceva

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Dacă nu ai dreptate joci Balena Albastra în direct?
Iar uiți ca și eu am fost la baza armatei, însă eu știu până unde puteai tu!
Eu nu te jignesc însă te intreb: Te simți bine ca sugi pensie de mai mulți ani decât ai muncit?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu am ieșit pe L263, dar nu varianta lui Gabi Oprea, pe care mulți îl înjură ca este la moda, însă sug pensie și azi pe numitorul 20!
Nu L223 este proasta ci ibepte și anti-militari au fost toate acele OUG-uri ulterioare!
Din cei care tipa pe aici cati își doresc L263 în varianta anului 2015?
Unii, destui, tipa ca vor și când ii întrebi de ce înghit în sec. Idem PlX199. Raspunsuri: Asa, așa, ha, ha, a zis Ciuca...ia de la avuți și da la săraci. Îți dai seama cum gândește unul ca Padina...si nu este singurul, pt că prostia este contagioasă! Pe mine ma interesează ca tara mea sa ma respecte atât xat am respectat-o eu prin jurământ.

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Nu mai crede brașovene ăluia! Mai ieri îmi explica cum e cu metodica...sa mor de râs! Cum sa fii Cdt.B. dacă nu ai carte?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cine are la militari superpensii?

Iulian Mareș spunea...

👍!
Dacă erau bani de avioane noi, crezi ca se zgarceau? Înțeleg ca prin avionica noua vor ajunge la Block 50. La marina este cam jale...

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, aveți perfecta dreptate însă eu trebuie să-l întreb pe domnul Cezar cum de a ajuns Cdt. B. pentru a nu-l pune în postura de a se lăuda de unul singur ce mare comandant de oști a fost ca activ. Are și ceva studii findcă într-un alt comentariu mă întreba cum poate să-și posteze diplomele de absolvire Școală general, L.M. și ceva pe la seral sau F.F. Nu știu cu Școala Militară de 3 ani cum stă deși postase niște note și ceva jigniri la adresa profesorului de matematică.

Cezar spunea...

Vreau sa o fac...dublu
Te framînta problema?
Iesi la ..zbor..urca pe un blok...si orienteaza.te
😜😜😜😜😎😎

Iulian Mareș spunea...

Exact! Nouă nu ne vor da absolut nimic! Suntem pretori, magistrati? Nuuu! Pe alt tabel...

Iulian Mareș spunea...

Erata...

ibepte > inepte.

*ca iar vine domnul profesor sughițând (🤣🤯🚀🍺🍷) și-mi da 4 și mi se strica media!

Iulian Mareș spunea...

Dar despre Programul de Rezilenta, mai știți ceva, xa a căzut de 3 X la Bruxelles! Numai gruparea totală de autiști putea atinge acest nivel. Când ți se respinge ceva de atâtea ori, ești idiotăn clar!

Iulian Mareș spunea...

Cu mine nu ai șanse...dar, nu-mi place ca jignești asa un subofițer! Zi-le singur de ce te-au lăsat la vatra prematur...nu abureli!
Foarte mulți deja în 2000 terminaseră modulul de la Sibiu/AFT, de care scriu eu, însă tu nici nu te-ai înscris...😱🤣

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Sunt superpensii militare toate pensiile care depășesc 10 000 lei, în condițiile în care media lor nu depășește 4000 lei.
Este o discrepanță prea mare ca să ai o pensie mai mare de 2-3 ori decât media pensiilor militare
Am mai spus-o că legea pensiilor militare este atât de proastă din cauza salarizării haotice de până la L 153/2017, la discreția contabililor gulerați din ministerele din sistemul de apărare.
Era normal la d-ta, la funcția de pe care ai ieșit la pensie, să primești o pensie mai mare dintr-o baza de calcul pe 6 luni, fată de pensia calculată contributiv dintr-o baza de calcul din intreagă carieră militară si cu stagiul complet de cotizare de 22 ani.
Eu apreciez respectul acordat tuturor militarilor pensionari, nu numai pentru cei pensionați în ultima vreme.

CEZAR spunea...

Daca era bun subofiter Mecanic conductor TC..TAB..Artilerie de oricare..imi scoteam palaria...
Dar un" Orientat "..prin birourile caldute...unde vezi Doamne s-a mai si imbolnavit mai ceva ca CorneliunSSon...
Ba cadrist...(cu toate ca era un ofiter acolo)...ba DESIST...maaare scula..,
Dupa ce si- a facut singur dosarul de pensie cu cine stie ce pe acolo si daca nu a tinut..acum da-i cu reclamatiile peste tot..
Iati -l in brate si pupa-l ca-ti seamana !
Mie imi face scirba..si borasc...!!
NB
Am cunoscut si eu destui si ofiteri si subofiteri...orientati cu pile si APT limitat la pace si razboi...,bolnav..
Ei nu purtau cizma sau bocanc..ca sughitau..ei nu la frig ..ploaie..ei nu servicii decit asa din alea ..unde te indopai de cafea si dadeai 2 telefoane in 24 h
Vine aerul de restructurare si sint primii vizati..a fi trecuti in civilie..!!
Ti-ai gasit- toti internati in spitalele militare si ce sa vezi ..s-au intors cu clasarea ridicata ..veseli odihniti ..si gata sa intre in NATO
Bai ma lasi..??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sclavilor si lingăilor din cazele de dinstruns penzii de brotăcari, ati gagarisit-o, puilor de drăcari, gainari si jmenari, după ani si ani de paradeală si șmangleală să va indesati doar voua si gheneralilor la desagă, pe langa doctorate si tinichele colorate ca sa aratati ca sorcovele inzorzonate, cand o sa va duca la groapa intepeniti pă spate, ca cine dreackul sa vi le mai admire, decat sa va blesteme si sa va injure ca le-ati obtinut cu mumu, pipi si caca pă moaca din stufoasa padure plină cu durlige si mure? Madamma Andropauza, la cat ne-ai bagat ștanga si ranga sa ne distrugi viata, penzia si sanatatea, ajutandu-te de toata sleahta si mafia, acum sa te intorci la Fiola, care ti-a pus pe frunte mir cu sictir pă fonctie sa ne faci pe toti bors cu stir, acum sa-ti dea o fonctie de țivilie la ea in Primărie, la plimbat o coala de chârtie, sa halimos fazan si sa beti impreuna compot de prună de la cazan, caci naravul din fire nu are lecuire, ca daca mai ramai in clocarie o sa platesti si la zoldă chirie, asa de mică o sa-ti fie, dupa ce governul actual o sa va puie proptele si frâie indreptatite pe veniturile voastre nesimtite!

y spunea...

Singura șansă, s-a cam ratat! 6 luni de mobilizare, apoi a doua ieșire la pensie. Dar nu s-a riscat nimeni să decreteze mobilizarea :)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lasati-o moarta: Mai bine ascultati lejeri Aerosmith, hitul, Crin' (Official music video)! Egal cu nebunia de la penziile belite, brotace! Huoauuuuuuuuuu! Wooow! Ntz, ntz, ntz...

Andrei spunea...

https://adevarul.ro/news/politica/este-pnrr-undezastru-1_60881d7b5163ec42716c1b0f/index.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, ai grija ca, dupa cuponul de pensie, cu bănat, vecinului o sa-i cada si nevasta din pat, si daca stai la țanc si oleacă crăcănat o sa-ti cada rulă direct in vulă, si atunci sa-i tragi numere pe gresie cate cifre are si ala pe cuponul de penzie, si, uite asa, ti-oi racori oftica pe nevasta-sa, care e posibil ca, la timpul potrivit, cu Comandantul lui sa se fi tăvălit pe vre-o somiera intr-o garsoniera sa-i faca penzia barbatului cat stremeleacul calulului de sub șaua Decebalului, ca asa circula o vorba de ceva vreme ca s-au falsificat, nene, peste 30.000 de pensii militare pe spăgi, dat la buci si comisioane, drept pentru care am si facut o sesizare sa se faca si o stricta verificare la fiecare pensie din dotare!

akord 75 spunea...

mares
Te-a lovit brusc mutenia la comentariul adresat tie de la:
Huhu Rezea
6 mai 2021, 18:23
In schimb o lalai neincetat despre orice,oricand,oricum chiar daca esti "p'afarist"
Apropo: Ma mai uitam prin arhiva si uite peste ce dau.E vechi de vre-o 4 ani dar ai ramas la fel ba chiar se pare ca la tine s-a agravat in acest timp.Daca Huhurez a publicat-o atunci nu are nici un motiv sa n-o publice nici acum

"Unknown9 martie 2017, 04:06
Mares umeras îți amintești când scuipai un sân (fără să porti tricou de te udai mereu pe chiloti ) când ai văzut prima dată un calculator? Când ai văzut că poți colora harti( ’'meseria'' ta) fără creioane colorate probabil ai crezut că e necuratul.Acum te dai mare cunoscător de soft ? Ai avut dreptate că ai fost iradiat de neon in birou si meriti AC.Cred ca le- au ieșit peri albi sgp -ilor care s-au chinuit să te învețe ''să joci ''solitaire cu ’'soricelul '' (in scurtul timp când veneai de la popotă ) .Sfatul meu e să nu te mai dai rotund ca nu ești decât o biata sluga politică cu buze galbene .Apropo mai ești monarhist (fanul mumiei congelate Mihai) ca stăpânul tau"....mai departe nu mai prezinta interes
vrei si sursa?? :)))

Viorel spunea...

Domnule Cezar, nu mai frecați pixul (ca să nu zic p..a) cu călcâiul vorbind tot timpul despre Mecanic Conductor Tanc sau TAB. Despre marele dumneavoastră TAB-ist care pe 17 decembrie, trecut în rezervă de 2 săptămâni s-a prezentat la Poarta Cetății (B.I.) pe ca o conduceați și va solicitat TAB-ul pentru a pleca la luptă. Un TAB-ist deștept, în zilele de ZVITA (zi de verificare și întreținere tehnică auto / v-am scris pentru că sigur nu știți ce reprezintă) își peria „AUTOMOBILUL” sau la PEÎS (perioada de exploatare și întreținere de sezon) își băga „AUTOMOBILUL” în Atelierul de reparații al unității, executa operațiunile programate conform Fișei zilnice unde sunt trecute: data (de la ora la ora)-operațiunea de executat (schimbat filtru ulei)-dacă s-a executat-dacă nu s-a executat (motivul)-măsuri și termen de remediere. Deci, își punea Tancul sau TAB-ul la punct după care trai pe vătrai. Verifica dimineața sigiliile la rezervoare ca să vadă dacă nu i-a șutit vreun „prieten de serviciu la PA” benzină sau motorină după amiaza sau pe timpul nopții, consemna în registrul de la Parcul Auto, ura și la gară. Am uitat. Când erau soldați le confisca cutia de 4 Kg cu cremă și dădea cauciucurile cu ea ca să strălucească și să vă ia ochii (cum se mai spune) când mergeați (dacă mergeați / pentru că aveați valeți) în control. De curiozitate (la noi se obișnuia), de ZVITA (greierașii) adică Formațiunea de Muzică Militară cânta în Parcul Auto doine de dor și jale ? Mie imi face scirba..si borasc...!! Da, știu că vă este scârbă de la mirosul de oaie de la GAZ și vă vine să borâți după zerul pe care l-ați băut ca să vă dregeți. Despre boli, numai de bine, de la mine fug la tine (scuze pentru tine dar am vrut ca să nu stric rima).

akord 75 spunea...

si mares cam pe unde e in ceea ce ai descris tu tehnocratule?Aud...???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, ti-ai subestimat si umbrit propria personalitate, exemplificand cu niste note de rautate, ale altuia, sa-i sifonezi imaginea si personalitatea unui camarad mare in grad, la modul gratuit, stupid si banal, crezand ca e o mare bravada si isprava sa-l faci de ras ca sa-ti razi in barbă, insa ai dat dovada de lipsa de respect si onoare rascolind in trecut si gunoaie sa descoperi o dovada de prostie reprobabila, pe care cei de bun simt si educati nici nu o s-o bage in seama! Egoismul si ura viscerala sa ne fi ramas singura socoteala in disputele juvenile, aproape fara motive, izvorate din invidii inutile?! Pacat pentru timpul alocat unor actiuni de umilire si injosire, total inutile!

Iulian Mareș spunea...

Secretar personal cu școala mica!
Intreaba-ma pe mine...daca la gradul cât eram pe functie de lt col, ție ce îți spune asta? Înțelegi de ce nu ma deranjează orice tip de lege? Însă militarii trebuie sa aibă o lege a pensiilor militare de stat! Ai priceput?

Iulian Mareș spunea...

șerbane,
🤣🤣🤣, tu întreci prostia altuia..."Unknown9". De ce crezi tu, cu capul tău, ca ăla nu are nume? A simțit și el, ca orice BOU, sub masca anonimatului sa se dea misionar... eu ți-am mai zis ție cate ceva:
-harta este greu de întocmit și mai greu de citit!
-eu am avut 2 subordonati de AA, în același timp, ambii col cu A, din apărarea AA a teritoriului, ambii oameni deosebiți, fosti Cdt.B.AA și A2, tu ai fi putut avea?
Sunt convins ca ți-ai luat notițe din ceea ce a scris un fost coleg, însă îți place rau băltoaca. Ramai în ea...
-nu vad ce este rău în a fi monarhist sau nu? Fac obiectul unei culpe? De când?
Regret ca reiei mistocareala prosteasca a unui Nimeni, însă dacă îți place...asta este!

CEZAR spunea...

Hi..hi..hi..
@/Akord...ce rau esti frate ...l-ai spart!!

Leo spunea...

Sumele neplătite de casele de pensii nu se mai prescriu
este o manevră PR a liberalilor prin care vor să mai crească în sondaje.
De fapt, dacă sunt cazuri pe care să le numeri la o mână cu ceea ce au reglementat ei , fiind o situație de excepție cum a fost cea cu bătrâna care a declanșat marea acțiune de legiferare. Ați mai auzit și alt caz ? Dacă o mai fi unul , sau două. Ei cred că păcălesc populația cu aceste pseudo-legi pt. PR , sondaje și electorale.

CEZAR spunea...

Pe ei CVorneliunSSon...!!!
De asta le este frica de o lege noua ..fie chiar si PLX...199...

CEZAR spunea...

Incepi sa-ti revi Bulibasa de Hurzicati...

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
Ai noștri guvernanți nici măcar nu au înțeles filozofia acestui sprijin financiar!
Despre ce vorbim?

CEZAR spunea...

@/Majurul VIUREL...un fel de ..disponibilizat (ca a iesit medical pe la 55)..stai blind si da-i inainte cu lacramatiile...sa afle toooata lumea ce "cadre de nadejde a avut Armata"..!

CEZAR spunea...

NB
Daca ai dubii asupra adevarului..in legatura cu subofiterul caruia ii venise trecerea in rezerva chiar in timpul evenimentelor..si care s-a prezentat la Unitate si a participat activ...pe TAB-ul comanda (al meu),,,fa sapaturi ca te pricepi...
Apoi i s-a propus sa ramina incontinuare...dar A REFUZAT!
Eu tot ce sustin ..un om destept ..poate VERIFICA...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Supwrpensii vei găsi în alte domenii decât în MApN. ... poate la MAI, SRI, SPP...etc.
Emoțional inteleg situația, însă într-o stare normală nici tu si nici eu nu ar trebui sa ne gândim la asta. Ah, ca empatie cu unii, asta este altceva! Ah, ca nu sunt de-acord cu alții, este problema mea și nimeni nu ma poate face să-mi skimb convingerile.

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
Ciudat, secretarul meu îți cere ție informații despre mine?!...15879!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, Steaua! Forzza, Steaua! Azi se implinesc 35 de ani de cand, la 7 Mai 1986, Steaua ne aducea acasa cea mai frumoasa cupa europeana, dupa un meci dramatic in care bătea cea mai tare echipa sadea la Sevillia! Hallo, bro, Dinamo, printre frunze de aguride si dude, se aude?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, asa cu banat s-a intamplat cu actiunea blestemata cand s-a trecut cu catare la ciopartit Harmata si trecut la disponibilizare, dar sunt la sigur ca sunt si in numar mare dosare de penzionare pe elemente de falsificare, candva scriind la DNA, care a plasat cazul la Brocuratura Brotăcară, chietroiul de moara de pe jugulară, mereu dand la aceste plangeri clasare, si de ce oare? Ca in curtea lor actiunea de falsificare e mai mare?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, de Sarbatoarea religioasa, Izvorul Tamaduirii, va urez sa aveti bucurii si noroc in toate, cu multa, multa fericire si sanatate! Doamne ajuta!

Viorel spunea...

Când toți Cdț. de U.M., C.A. (Corp de Armată), A (Armata a 2-a BZ / spre ex. Cezare), de la Ministerul Apărării în sus și în jos (cum vreți să o luați) au rămas blocați neștiind ce să facă atunci când s-a dat indicativul Radu cel Frumos, liniile de informații erau blocate și se vorbea doar de pe telefonul roșu ce se afla în biroul Cdt. iar după program în camera O.S.U., domnul Cdt. B. Cezar distribuia la subordonați pe bază de T.R.D.(tabel de repartiție distribuție???/formular de scădere a materialelor consumabile din evidență) Tancuri, TAB-uri și avioane. Pe mine știu că mă considerați un fraier (valabil și viceversa), dar sunteți sigur că ceilalți comentatori vă cred ? Râd și curcile de la GAZ de prostiile pe care le debitați în unele comentarii.
Cezar, pe Decizia mea de pensie scrie negru pe alb nu așa cum vedeți dumneavoastră (ca un daltonist): Pensie de serviciu / Tip pensie: Limită de vârstă. Faptul că după 35 de ani de activitate (nu 25 și ăia neterminați ca și dv. / pensionar la 45) și 55 de ani de viață eram epuizat fizic și psihic cum am mai spus într-un al comentariu și am decis să trec în rezervă este una, faptul că bolile accumulate în timp își spun cuvântul după, este alta. În fiecare an sunt sigur că la Vizita medical anuală atât dv. cât și parte din subordonați aveau analizele peste sau sub barem (deci bolnav / prescrie tratament, revine la control după 3 luni) și alte boli (tensiune, prostate, început diabet, etc.). Au fost clasați medical Comandante doctor Cezar ? „Eu tot ce sustin ..un om destept ..poate VERIFICA...”. Expresie exact ca și a deputatului de Buzău: „Meseria mea, AUTO”. Altceva nu are de făcut un om deștept decât să vă verifice aberațiile din fiecare comentariu.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Eu am vorbit de pensiile din întreg sistemul de apărare, nu numai de cele din MApN.
Gulerații s-au folosit de nemulțumirea disponibilizaților, pentru neacordarea cuantumului mai avantajos, și au trântit o lege, L 223/2015, care să-i avantajeze pe ei, speculând degringolada din sistemul de salarizare de după anul 2010, în absența unei legi unice a salarizării. Cum săriseră prea mult calul, cu pensii care ajungeau la 130% din baza de calcul, au dat ordonanțele 57/2015 si 59/2017, lovind mai mult în cei cu pensii mici si mijlocii.
Este o stare de nesimțire și de batjocură la adresa celor cu pensii mici, ca si după 4 ani să nu reintroducă actualizarea pensiilor militare.
Nu este nici drept și nici creștinește ca să ne complacem cu ce avem noi, pentru că am căzut în aceeași situație cu gulerații, și să nu acționăm fiecare cu abilitățile sale pentru repararea nedreptății.


Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Eu pot fi de acord cu tine în aceeași măsură în care pori fi de-acord cu faptul ca în spatele MApN (armata, la general) se ascund cuantumuri strigătoare la cer, aproape ekivalente cu ale magistraților, mai ales din zona Poliție.
Restul este can-can! Cred ca începând cu pensiile foștilor sef CFA/MApN în jos sunt decente decente.
Ca nu sunt actualizate altele...si asta este corect, însă nu 8ncerca să-mi reproșezi mie asa ceva pt ca nu se leagă...
Cred ca încurajezi ideile prostovanulyi care crede ca pensiile mici pot creste doar tăind din cele de top.
Eu nu vreau sa expun aici, acum, cata lene, ipocrizie, minciuna și fariseism afișează ipokimenul...

spiritul lui Haret spunea...

Fiecare functie are avantajele si dezavantajele ei.Am muncit in 'Laborator" exterior si interior.Cand aveam subordonati militari in termen ii invidiam pe cei ce desfasurau munca de birou pentru ca la terminarea programului predau mapa si pana dimineata nu aveau nici o grija.Mai tarziu cand am ajuns si eu sa efectuiez munca de birou am vazut ca nu era chiar asa.
Nu era o placere sa stai pe burta pe o harta cat doua cearceafuri si sa te scremi sa-ti dai seama care ar putea fi opinia sefului cel mare.Cand spun seful cel mare ma refer la unul care detinea painea si cutitul adica te putea "recompensa" cu o functie inferioara gradului sau in cel mai fericit caz te muta undeva unde se agata harta in cui.Nu este placut sa intri cu parerea ta si sa iesi cu parerea sefului.
Am avut moment in viata in care imi doream sa fiu subofiter .
Retineti ca pe timpul impuscatului cu cat aveai functia mai mare cu atat era crescut si stresul.Stresul lasa urme.

ovidiuzid spunea...

Domnule Viorel.
Eu am intocmit dosare de pensie prin care cadrele militare au optat si pentru calculul pensiei in baza Legii 263.
De unde stiti dumneavoastra ca nu a optat nimeni pentru aceasta varianta.

akord 75 spunea...

@Leonard
👍👍👍 + trebuie sa ai calcule si argumente "beton" iar raspunsul va fi in doi peri si cat se poate de alambicat "demonstrandu-ti" ca tot ei au dreptate.
Si ce ramane??...apelul la justitie, adica ne intoarcem de unde am plecat(ma rog se deschide calea asta,care nu era pana acum,dar acum devine "accesibila"(ghilimelele nu sunt intamplatoare)

CEZAR spunea...

@/Viurel - majurul...care vrea si el ca dupa Mares - sa primeasca ajutoare la pensionare..cam o ..caruta de bani !!!
Asa-i dar ASTA TREBUIA SA I-O SPUI LU mares!!
Habar nu aveau astia ce sa faca la indicativul de lupta fara mobilizare.."RADU CEL FRUMOS"
NOROC MARE ca a mai fost cite un majur pe la DS..pe la CADRE care au dat cu pumnul in masa si au zis..
BA NAROJILOR...uitati-va in planurile pe care voi le-ati facut ! Incepe razboiul..distribuiti munitia ..porniti tehnica de lupta etc..etc..
Mare noroc cu ..majurii competenti......!!!

CEZAR spunea...

@/nenea Traktoreistul pe MI-8
Hai mai taie..mai taie...Vechime reala cu scoala militara..20...Functie de capitan....sporurile salut maxim 30%....

Calinmihaib12 spunea...

XPERT-86:ai dreptate,principial, privind CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ ..!
..Dar,există și un "dar"..!:
Când STATUL ATOTPUTERNIC,în opoziție cu CETĂȚEANUL:în cazul de față:PENSIONARUL civil sau militar, ABUZEAZĂ de POZIȚIA sa
DE FORȚĂ..,SUSTRĂGÂND = FURÂND din DREPTURILE LEGALE de salariu și pensie..ani de zile(să zicem: 20 de ani..!),fapt dovedit și certificat de o JUSTIȚIE ONESTĂ: care decide că STATUL e obligat să restituie DIFERENȚELE LEGAL CUVENITE..și..furate=amintite..!,același STAT= "HOȚ" invocă "prescripția" de 3 ani din Codul PR.CIVILĂ actual, pt. a NU PLĂTI DATORIA SA = ASUMATĂ prin legile de salarizare și pensie..!
..Ți se pare corect.."AȘA"..?
.."de aceea"..casele de pensii sectoriale..,în condițiile actuale, create PREMEDITAT pt.a favoriza: iresponsabil=hoția= din pensii și salarii,fără teama față de..NERESPECTAREA LEGII,își "permit"..să fure,..cât VOR.., din salarii și pensii militare.!

Cezar spunea...

Poate ca ala era pilot adevarat..cu foc..in spate
Nu traktorist pe Mi.8🤣🤣🤣😜😜😜😎😎😎

akord 75 spunea...

CFI
Doamne ajuta sa ai spor la urari ca sunt 483 de sarbatori in doar 365 de zile...si popii mai inventeaza mereu ca doar "sunt pe interes":))
Ia-l si pe iULIAN mARES(nailui seram)
Uite aici anagrama ca lumea mARESE nu porcaria facuta de tine la adresa mea
iulian mares=SULIMENIRA
verifica!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Pe moldovenește, a dat dovada nu de prostie sau idioțenie, ca astea le știam toți, ci de huște în cap!...
Il pot întreba și pe el: De ce nu a mers la diferență de studii?...era moka și fără examen, cum ii plăcea lui...

Viorel spunea...

Domnule Cezar, de când comentez pe blog vă tot plângeți de politicieni (și pe bună dreptate) că nu elimină inechitățile dintre pensionari prin abrogarea art. din OUG sau emiterea în regim de urgență a unei alte legi. Deci vorbiți despre LEGE. Când cadrele militare trecute în rezervă cu drept la pensie militară deserviciu din perioada 2011-30.06.2017 și-au solicitat ajutoarele la trecerea în rezervă, tot conform LEGII, dumneavoastră veniți acum și ne luați la p..ă pe toți de la mic la mare (vezi doamne că mai avem și pretenții la ajutoare) cu o gândire exact de politruc și atunci, dacă dv. gândiți așa, politrucul cum vreți să gândească. Ia adresați-vă celor câtorva zeci de mii de pensionari spunându-le că nu au avut dreptul și că așa considerați că e corect.
Cât despre indicativ Cezare, degeaba citești Planurile (pe care nu l-ați făcut dv. ci subordonații din Statul Major / doar l-ați semnat și ștampilat, apoi aprobat de eșalonul superior, ca domnul Ciucă / Planul de măsuri în cadrul MApN) că oricum nu ați fi înțeles nimic (cum nu înțelegeți ce comentăm pe blog) pentru că nivelul dumneavoastră de pregătire este mediu, de elev de liceu cu note între 8-10 cu indulgență și asta se vede din comentariile pe care le scrieți și răspunsurile la alte comentarii. Revenind la indicativ domnule Cezar, era surpriza și faptul că nu le venea a crede ce se întâmplă. Dumneavoastră după cum se afirmă pe blog (v-am scris și în comentarii) ați înțeles perfect și ați executat indicativul Radu cel Frumos exact cum l-ați înțeles, adică întâi ați tras, apoi ați somat (17 decembrie 1989 Timișoara UM 01185 / Regimentul Mecanizat). De la Căp. Padina Petre citire către oștirea română.

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Nu este rău, este credul!
Însă tu ești...ce dracu sa fii? Nimeni în drum...

Gigi spunea...

Cornele,ce treabã are Dinamo de-i amintesti in comentariul tãu?
Sã nu uiti cã Dinamo şi Craiova,cea adevarata nu asta Fcu Lov,au deschis calea spre performanta EU,Dinamo fiind prima echipã ROU care a ajuns intr-o semifinala a CCE.
Nu neg performanta Stelei,dar sã ne amintim câte meciuri se jucau atunci,iar echipele Engleze erau suspendate.
Dukadam a fost Eroul atunci.
Apropo,tu cu cine ţii acum,cu FCFCSB sau cu Steaua Armatei care este în "C"?

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
Tare, Arthur...
Ce a început sa ma deranjeze cel mai rău este ca smekerii încep sa se adăpostească în spatele exhaustivului SNAOPSN...armata, pensii uriașe, guvernați...etc!
Nu bă, nu mai tine cum ținea și nici nu lăcrimează emoțional.
Sa se cutremure o lume dacă este nevoie sa triumfe dreptatea...
Și atenție, foști strungari și opincari, magistrații, majoritar nu provin din MApN ci din MAI.
De azi nu mai trec cu vederea nimic, nici curvarasia lacrimogenă și mai ales prostia molipsitoare!
Asa că, ori scrieți adevăruri ori va ciocnesc în fiecare minut...
1-Padina, pt că ești cel mai idiotăn, spune motivul pt care nu ai fost la completare de studii, nu ca te-ai fi deșteptat un pic?
Asta, pt că tot vrei sa pari cine nu ai fost...

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Ti-a plăcut de secretarul meu?
Am dorit să-l trimit la completare de studii, însă nu se trezea dimineața și avea capul greu...

Iulian Mareș spunea...

Cred ca știi pe cine nu a lăsat nicio urma stresul? ... apa curge și bolovanii tot asa sunt. Îi știi sau te ajut?

Iulian Mareș spunea...

Trebuie păstrată...

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:1.ca un om de onoare cum sunt convins că ești( mai ales acum, imediat după SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ)..fii mai.."blând" în "evaluări"..și.."aprecieri de serviciu"..ale.."colegilor" comentatori pe blog..!
"..cine e fără de păcat,..să ridice primul piatra...!".. spunea IISUS..
2...dacă vreunul din noi am greșit în timpul activității noastre,fără voia noastră, aproape totdeauna e cineva, deasupra noastră,care intr-un fel sau altul,va restabili echilibrul natural..al faptelor fiecăruia,și tot așa..va restabili o dreptate imanentă..!
3.Un COMANDANT de UM primește ordinul de misiune de la eșalo nul superior..; pe baza acestui ordin el își creionează un plan de acțiune în vederea realizării misiunii,DUPĂ care împreună cu STATUL MAJOR al UM se stabilește concepția de..misiune..!;cu alte cuvinte COMANDANTUL ARE o mare RESPONSABITATE (profesională, legală,morală,..etc.= în orice ordine vrei să le pui..!) privind îndeplinirea CU SUCCES și..PIERDERI (de orice natură.!) CÂT MAI MICI POSIBILE..a misiunii primite..!

Cezar spunea...

Kaka maka....
Numai pierderi ne.au adus..
Mars....

akord 75 spunea...

CFI
Crezi ca ce gandesc altii trebuie "ascuns sub pres"??Ma gandeam ca daca eu gresesc sa aflu si parerea altora...mai buna sau mai rea,cum o fi ea
Daca tie iti spune mARES ca esti cel mai frumos si cel mai destept tu chiar crezi? Eu intai verific si apoi ma intreb ce interese ar avea....
Niciodata nu am cerut,nu am primit si nu am dorit nimic nemeritat.Poti sa-i explici asa ceva lui mARES? Nu poti,ba da poti...dar oricum NU VA INTELEGE pt ca are altfel de constructie mentala si caracteriala.As putea s-o definesc dar oricum omul s-a adaptat vremurilor capitaliste.Se comporta ca un incompetent care a tinut cu dintii de un post de "tine calu'" intr-o mare corporatie(asta a reprezentat armata pt el)

akord 75 spunea...

Super raspunsul dar nu cred ca Valeriu Pricina ar folosi asemenea cuvinte.Nu-l cunosc indeaproape dar mi se pare un tip deosebit de elegant pt asemenea expresii.Cine stie? poate ma insel
Acum nu ca fac vre-o aluzie dar parca textul asta i se potriveste manusa si lui sulimenira

akord 75 spunea...

Viorel "stie"
El "stie" intotdeauna....Chestie de deranj la mansarda.
Eu ma feresc sa-l intreb de rachete AA pt ca brusc s-ar putea sa constat ca dupa ce am fost instructor atatia ani(dupa ce am parcurs toate etapele pana acolo),nu stiu de fapt nimic si am trecut degeaba prin viata si meserie

Neculai Lupurel spunea...

Domnul ovidiuzid7 mai 2021, 11:03 spune:
“Domnule Viorel.
Eu am intocmit dosare de pensie prin care cadrele militare au optat si pentru calculul pensiei in baza Legii 263.
De unde stiti dumneavoastra ca nu a optat nimeni pentru aceasta varianta.”.

Acesta este raspunsul obisnuit al functionarului care nu stie ce face, si nu il intereseaza ce s-a intimplat cu ceea ce a facut el.

Legea 223 spune ca se putea opta pentru modul de calcul a pensiei prevazut de legea 263.
Cei care au intocmit ordinul numarul 24 din 2016 stiau foarte bine ca acel mod de calcul ar fi fost dezavantajos. Din cauza asta, si din grija pentru viitorii pensionari, au adaugat o portita prin care sa se puna in plata cuantumul mai favorabil rezultat din cele doua moduri de stabilire a pensiei.

Daca doreati sa il contrati pe Viorel trebuia sa spuneti la citi dintre cei care optasera pentru modul de calcul din legea 263 li se pusese in plata acel cuantum. Asa ati fi aratat ca stiti despre ce este vorba.

Iulian Mareș spunea...

Mos alcool,
Instructori la alții sunt și subofiterii!
Ca sa începem discuția mănușă nu este prea grea pt ma-ta?
Zii tu lui Viorel, de care nu mai încapi, de ce nu te-ai dus să-ți continui studiile ca era moka! Aveai capuțul greu dimineața?

Iulian Mareș spunea...

Pe aproape...oricum știi mai mult decât mulți...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt de acord cu ce a scris, onor Dl Col Valeriu Pricină, mai ales ca a bagat acolo si cate o basină, de babă șloabă, ca pe unii sa-i doară, sa se duca la vale drept in bornaul lui Ciucale Morticel si altii ca si el, pomeniti pe colac, ca pe mortii de pe catafalc, caci asta e, fara onor, ,,valoarea'' lor!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ti-am trimis ceva în mail, posibil pt un topic...!
Ieșind de la niște analize la INMSA, în curte cu SCUMC București, am rămas plăcut surprins. La poarta spitalului așteptau în ordine 50-60 de oameni!
Eu m-am vaccinat total, însă unii nu pot fi vaccinați pe motiv de tensiune mare si/sau halenă alcoolică kiar de la prima oră! Pot nominaliza...🤣🤪😜

Cezar spunea...

Ma tu esti prost sau narod?
De o saptamina ari ogorul..cu completarea studiilor la Sibiu
Ce studii..ca nu pricep??
De manageri cumva??

Viorel spunea...

Domnule Neculai Lupurel, citiți cu atenție comentariul meu după care aștept un răspuns dacă am dreptate sau am greșit:
1. Cel adresat domnului ovidiuzid: „nimeni dintre cei care au ieșit la pensie începând cu data de 01.01.2016 nu a optat pentru Legea nr. 263/2010 mergând pe premiza (și pe bună dreptate) că Legea nr. 223/2015 este o lege a pensionarilor militari, echitabilă și onestă fără a ști că aceasta va fi ciuntită prin O.U.G.”. V-am dat motivul pentru care cei ce au ieșit la pensie începând cu data de 01.01.2016 au optat pentru Legea nr. 223/2015.
2. Citat din domnul Huhu Rezea 06 mai 2021 / 13.44: „Pe mine mă deranjează că pensia recalculată și actualizată pe această mizerabilă L 223/2015, cu modificările ulterioară, dată cu dedicație pentru cei care se vor pensiona ulterior, este pe jumătatea pensiei contributie, așa cum a fost ea calculată pe L 263/2010 în anul 2015 si indexată ulterior.”
Ce înțelegeți dumneavoastră prin: „DATĂ CU DEDICAȚIE” ? Era cumva împotriva pensionarilor militar ce urmau să iasă pe această lege sau era mai proastă (după spusele dv.) decât Legea nr. 263/2010 ?
3. Am în față xerocopie de pe CERERE pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă (a mea) care spre sfârșit specifică: În temeiul art. 122 din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, optez pentru modul de calcul al pensiei în baza prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare și, în acest caz, solicit Casei de pensii sectoriale să pună în plată cuantumul cel mai avantajos (urmează 2 căsuțe unde pensionarul bifa cu DA sau NU). Chiar dacă bifa cu DA, pentru un pensionar ce ieșea la pensie începând cu data de 01.01.2016 cuantumul cel mai avantajos era pe Legea nr. 223/2015 și el știa acest lucru motiv pentru care cei 9 colegi (inclusiv Cdt. U.M.) au / am bifat NU.
4. Redau din afirmația (grșită consider eu) dv,.: „Din cauza asta, si din grija pentru viitorii pensionari, au adaugat o portita prin care sa se puna in plata cuantumul mai favorabil rezultat din cele doua moduri de stabilire a pensiei”. Deci domnule Neculai Lupurel, nu au adăugat nici o portiță pentru cadrele militare ce urmau să se pensioneze începând cu data de 01.01.2016 pentru că Legea nr. 223/2015 era cea mai favorabilă (media a 6 luni consecutive din ultimii 5 ani) comparativ cu Legea nr. 263/2010, „DATĂ CU DEDICAȚIE” (repet citatul domnului H.R.), ci pentru unele cadre militare pensionate până la data de 31.12.2015 (conform legilor anterioare preluate de Legea nr. 263/2010), pentru dânșii era portița. Redau tot din domnul H.R.: „In situația mea se află peste 60% din pensionarii militari în plată la data de 31 12 2015.”(presupun că dânșii au rămas cu cuantumul mai avantajos aflat în plată pe Legea nr. 263/2015.)


Viorel spunea...

Domnule ovidiuzid, când nu citești (nu mă refer la dumneavoastră) ci la un viitor pensionar, când nu știi și nu întrebi pentru a nu greși, poți bifa orice căsuță din cerere pe Legea nr. 223/2015. Redau și pentru dumneavoastră: În temeiul art. 122 din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, optez pentru modul de calcul al pensiei în baza prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare și, în acest caz, solicit Casei de pensii sectoriale să pună în plată cuantumul cel mai avantajos (urmează 2 căsuțe unde pensionarul bifa cu DA sau NU). Dar dacă în urma simulării făcută de către Compartimentul Finaniar Contabil îți spune din start că pe Legea nr. 223/2015 primești o pensie de 5.000 lei iar pe Legea nr. 263/2010 primești o pensie de 4.000 lei, ce rost are să optezi și pentru calculul în baza Legii nr. 263/2010 (îi enervezi pe cei de la CPS pentru că le dai de lucru fără rost). În 2016 când am ieșit la pensie se știa din start că pentru noi Legea nr. 223/2016 era cea mai avantajoasă.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, nu știu zău care dintre noi doi are „Chestie de deranj la mansardă”. Să fii Of. cu grade și funcții apreciate zic eu ca militar și să postezi (nu mai spun de vârstă) filmulețe porno pe blogul domnului Huhu Rezea reprezintă pentru dânsul ca persoană, pentru scopul blogului și pentru noi cei ce comentăm, LIPSĂ DE RESPECT ȘI DE BUN SIMȚ. Analizațivă comentariile, vocabularul folosit, postările de copil ajuns la pubertate, faceți o comparație cu ale mele apoi trageți o concluzie. Cine le are cu capul. Aveam un Cdt. (gen domnul Cezar) care în fiecare dimineață trecea prin fața formației, se opera în drepul unui cadru și îl întreba. Ce ai băut aseară ? Nimic domnule Lt.col. Nu consum alcool. Dânsul răspundea. Cum nu consumi dacă mi se pare că miroși a tescovină și ai gura formată după damingeană. Vă spune ceva comentariul ? Doar întreb.

Viorel spunea...

Vă dau dreptate domnule călinmihaib, cu o singură condiție. Când vorbiți de comandant, acel comandant să merite ca Funcția, Gradul, Numele și prenumele să-i fie scrise cu litere mari. Adică adevărați comandanți. Chiar dacă unii sunt prea severi, atât timp cât sunt drepți în tot ceea ce spun și fac merită toate aprecierile. Când ai un Cdt. slab din toate punctele de vedere se pierde în fața oricărei situații, fie ea și minoră.
Cât despre unii colgi, nu vi se pare absurd să facă uneori mișto de scrisul dumneavoastră ? Scriu cum pot, vreau sau cum îmi place, principalul este ca cel ce citește să înțeleagă ce am vrut să spun. Ca și o glumă. Eu în locul dumneavoastră le-aș fi spus că așa scriu medicii, indescifrabil (și așa și este, cu greu înțelegi uneori ceva / pe scrisori medicale sau alte documente).

ovidiuzid spunea...

Domnule Viorel cunosc foarte bine legea. Nu trebuie sa-mi citati dumneavoastra din lege. Eu ca șef al personalului le-am explicat domnilor viitori pensionari, iar aceștia au considerat ca trebuie sa bifeze cele doua căsuțe. Este opțiunea fiecăruia prin cererea de pensionare care o întocmește personal. Aveți ceva împotrivă?
În privința celor de la CSP ei nu trebuie să se enerveze când calculează pensiile că pentru asta sunt plătiți. În primul rând să respecte legea, pe care nu o respectă, iar în al doilea rand sa calculeze corect pensiile militarilor trecuți în rezervă cu drept de pensie conform cererii formulate de către aceștia. Nu le mai duceți grija celor de la CSP că muncesc prea mult. Sunt plătiți pentru munca aceasta. Cu nerespectarea legii nu prea ar mai trebui platiti.
Ați ieșit la pensie în 2016. Beneficiați de sporul pentru OMM. Sunteți fericit. Probabil de asta le duceți grija ca să nu se enerveze cei de la CSP.

ovidiuzid spunea...

Domnule Lupurel nu stiu in ce domeniu ați lucrat dumneavoastră dar vad ca nu va pricepeti deloc la problemele de personal. Eu nu am fost funcționar public, am fost sef al personalului si cunosc foarte bine ce trebuie sa faca persoana care se afla incadrata pe o asemenea funcție. Eu am intocmit dosarul de pensie al persoaqnei care a trecut in rezerva cu drept de pensie dar rezultatul nu il știe decat cel de la CSP care analizează dosarul si pensionarul care primește decizia de pensie. Eu nu am de unde sa stiu ce rezultat a primir penionrul in deciia de pensie. Asta ca sa stiti care este procedura, si dupa aceasta sa faceti afirmații.

Neculai Lupurel spunea...

Domnule Viorel la “Viorel7 mai 2021, 18:29” spuneti multe lucruri care dovedesc fragilitatea cunostintelor dvs.
Eu nu am vorbit despre cele spuse de cel pe care il prezentati dvs. ca exemplu.
Nu stiu ce “stiau” cei care faceau cerere de pensionare, despre care lege le-ar fi mai favorabila. Eu stiu numai ce spune legea 223: puteau sa opteze pentru un sistem de calcul. Legea 223 nu spunea ca sa se puna in plata cuantumul mai avantajos. Aplicarea ad-literam a legii 223 insemna ca ti se pune in plata cuantumul rezultat din aplicarea modului de calcul pentru care ai optat. Punct.
Ordinul nr.24 din 2016 a adaugat la lege (incalcindu-se principiile intocmirii actelor normative) tocmai acea prevedere cu punerea in plata a cuantumului avantajos rezultat din cele doua metode de calcul.
Aceasta “adaugare” la lege a fost facuta “din grija pentru viitorii pensionari”, pentru a nu se profita de slabele lor cunostinte in domeniu. Cunostinte slabe generate si de multi care, pe net, propovaduiesc suprematia calculului pensiei pe legea 263, fata de calculul pe legea 223.
Prevederea din ordinul 24 cu punerea in plata a cuantumului mai favorabil nu are cum sa fie aplicata si aplicabila celor pensionati anterior legii 223. Este o prevedere “cu dedicatie” doar si numai pentru cei care s-au pensionat pe legea 223!

In concluzie ma vad nevoit sa dau dreptate domnilor Cezar si Akord-75 in ceea ce priveste interventiile dvs. Ceea ce spun ei despre dvs. ar putea fi sintetizat cu o definitie din DEX: “Expr. S-a suit scroafa în copac, se spune despre un parvenit înfumurat.”.

akord 75 spunea...

Toate posturile TV prezinta situatia inca de azi dimineata,s-a trezit "sulimenira" la ora 18:12 sa dea el "marea noutate" si a ramas si "placut surprins"De fapt voia sa ne anunte ca e si el vaccinat si nu stia cum sa abureasca mai pe ocolite.Asta e surprins de cand s-a nascut
PS Eu nu am fost dar stie cineva daca la INMSA"in curte cu SCUMC" au si pavilioane pt "veseli"?ca asta-i breikinius(am scris in "romgleza" lui sulimenira).Tocmai a fost sulimenira la control:)
un breikinius:
mARES(in control binenteles,ca el numai asta a facut toata viata) il intreaba pe directorul spitalului de nebuni ce teste se fac pt externarea unui bolnav
-Pai umplem cada cu apa,ii dam nebunului o cana si o lingura,apoi ii propunem sa goleasca cada
mAres zambind spune
-Orice om normal ar lua cana
-Nu,spune directorul.Orice om normal ar scoate dopul de la cada
Unde va alegeti patul? Langa geam sau langa usa?

akord 75 spunea...

....mai sunt unii care se mai vaccineaza "total" ca "ie jmekeri"
"Eu m-am vaccinat total" zice ipochimenul:)))

Iulian Mareș spunea...

El când posta filme XXX căuta cupluri swingers pt întâlniri și filmări domestice! Eu ii doresc succes și sa găsească un cuplu dornic și cu HIV!

CEZAR spunea...

Adica i-a bagat acul pina in prasele...

Viorel spunea...

Domnule ovidiuzid, mă bucur că stăpâniți bine conținutul Legii nr. 223/2015 însă cu regret vă spun că vă contraziceți: „Eu ca șef al personalului le-am explicat domnilor viitori pensionari, iar aceștia au considerat ca trebuie sa bifeze cele doua căsuțe”. Deci dumneavoastră i-ați informat / explicat iar dânșii au considerat că trebuie să bifeze ambele căsuțe. Sunteți sigur că le-ați explicat corect ce trebuie să bifeze viitorii pensionari ? Pentru că dacă citiți bine art. 122 acesta spune clar: „optez pentru modul de calcul al pensiei în baza prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare și, în acest caz, solicit Casei de pensii sectoriale să pună în plată cuantumul cel mai avantajos”, în această situație se bifează doar căsuța cu DA care cuprinde ambele variante de calcul, pe Legea nr. 263/2010 și Legea nr. 223/2015. Care iese mai bună, aia rămâne. Bifând căsuța cu NU, calculul pensiei se face pe Legea nr. 223/2015. Deci, în consecință, nu pot fi bifate ambele căsuțe și nu cred că ați trimis o Fișă de pensie așa pentru că cei de la CPS v-ar fi trimis-o înapoi.
Cât despre CPS, aflați că nu le duc grija și nici dorul. Le-am trimis 3 Cereri de revizuire privind modul de calcul al Deciziei de Actualizare / 2017 cu răspuns negativ motiv pentru care i-am dat în judecată, sunt în proces cu ei dar l-am suspendat până când C.Ap.B. dă o Hotărâre în procesul dintre CPS / Curtea de Conturi și Comisia de……

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

@iULIAN mARES(sulimenira)
In baza a ceea ce ai scris mai jos pot sa-ti spun ca esti un MARE NESIMTIT chiar daca erai beat mort la ora aia.Daca Huhu ti-a acceptat sa scrii asa ceva vreau sa cred ca doar i-a scapat nu a facut-o intentionat asta este mult dincolo de orice limita
NESIMTITULE!!
"Iulian Mareș
7 mai 2021, 17:36
Ca sa începem discuția mănușă nu este prea grea pt ma-ta?"

NESIMTITULE!!Si mai ai tupeul sa te pretinzi mare scula?

akord 75 spunea...

@Neculai Lupurel
1-va multumesc pt faptul ca ati confirmat cele spuse de mine.Nici eu habar nu aveam dar cred logica m-a impins in acea directie.Pur si simplu nu am probleme sa recunosc ca nu sunt atotstiutor
2-Imi permit un sfat desi nu sunt indreptatit sa dau sfaturi(mai ales in materie de legislatie)
Copiati tot comentariul dvs salvati-l intr-un doc.docx. pdf...whatever ..,stergeti ultimul paragraf si apoi repostati-l.E mai bine credeti-ma!
din 2009 de cand l-am descoperit, am vazut destule.De atunci s-au schimbat si admin-ii si postacii si politicile blogului si,si,si....

akord 75 spunea...

CEZAR
.....sau peste tot.Probabil ambele ca prea e "totalmente...":)))

akord 75 spunea...

Viorel: extras din ce molfai matale pe acolo
"Ce înțelegeți dumneavoastră prin: „DATĂ CU DEDICAȚIE” ? Era cumva împotriva pensionarilor militar ce urmau să iasă pe această lege sau era mai proastă (după spusele dv.) decât Legea nr. 263/2010 ?"

Bag sama(reg.) ca iti lipsesc notiuni elementare de intelegere.Ori e vreo noua forma de autism ori sigur e de la radiatii si conditii AC de la noanele din DS(da stiu acum se numeste CDC....maaare branza si-a schimbat mARES palaria!! nu mai sunt documente secrete suuunt compartiment...documente clasificate vaaaaiiii.Armata cu cai de lemn si lacate chinezesti.Nu rade ca astia ca mARES au adus-o in halul asta ei si creioanele lor "strategice" si matale bre DS-istule nu te mai infoia cu CDC-ul ala ca le tii evidenta tot in lada metalica tot in fiset si tot cu "opis-ul"de rigoare .Te asigur eu ca nu sunt curiosi nici chinezii nici rusii sa afle marile tale secrete.Le stiu de mult,inainte de a le afla chiar tu...ti-au trecut si cu streetview prin curte si habar n-aveai.Stateai closca pe lada metalica

Viorel spunea...

Tovarășe akord-75, urcați mai sus cu cititul tuturor comentariilor de pe topic nu doar cele ce vă convin dumneavoastră și citiți ce scrie domnul Huhu Rezea într-un comentariu adresat domnului Iulian Mareș pe data de 06 mai 2021 orele 13.44. referitor la Legea nr. 223/2015. Dacă nici pe dânsul nu îl credeți, mentorul ce vă / ne îndrumă pașii unora ca mine, dumneavoastră sau alții care mai dăm prin gropi uneori, atunci mergeți din nou și căutați filmulețe porno. Se găsesc pe Filelist (de la acțiune în lupta cu sticla și paharul, mă refer la sticla de bere și penisul din videoclipul prezentat de dv., la toate genurile de filme).
Fiind un major (vorba domnului Cezar) instruit și iubitor față de șefi și comandanți, vă postez conținutul: „Pe mine mă deranjează că pensia recalculată și actualizată pe această mizerabilă L 223/2015, cu modificările ulterioare, dată cu dedicație pentru cei care se vor pensiona ulterior, este pe jumătatea pensiei contributie, așa cum a fost ea calculată pe L 263/2010 în anul 2015 si indexată ulterior”. Deci „DATĂ CU DEDICAȚIE”.
Ca să vă lămuriți și cu munca de birou, citiți comentariul domnului spiritual lui Haret postat tot pe acest topic pe data de 07 mai 2021 orele 10.42. Redau: „Fiecare functie are avantajele si dezavantajele ei.Am muncit in 'Laborator" exterior si interior.Cand aveam subordonati militari in termen ii invidiam pe cei ce desfasurau munca de birou pentru ca la terminarea programului predau mapa si pana dimineata nu aveau nici o grija.Mai tarziu cand am ajuns si eu sa efectuiez munca de birou am vazut ca nu era chiar asa.
Nu era o placere sa stai pe burta pe o harta cat doua cearceafuri si sa te scremi sa-ti dai seama care ar putea fi opinia sefului cel mare.Cand spun seful cel mare ma refer la unul care detinea painea si cutitul adica te putea "recompensa" cu o functie inferioara gradului sau in cel mai fericit caz te muta undeva unde se agata harta in cui.Nu este placut sa intri cu parerea ta si sa iesi cu parerea sefului.
Am avut moment in viata in care imi doream sa fiu subofiter ”. Are sau nu are dreptate domnul spiritual lui Haret în ceea ce spune ? Dacă nu v-ați lămurit și aveți întrebări, sunați la 898989 pentru informații suplimentare.


Iulian Mareș spunea...

Serbane,
tot prost in cap...ai ramas!
-nu sunt reporterul de teren on-line al blogului;
-creierul tau limitat nu a analizat cand, la ce ora, au fost trimise fotogtafiile;
-repet nesimtiitii si betivii ca tine ies din trunkiuri identice!
La marlania ta de necioplit si needucat replicile vor fi pe masura!
*Stai calm, nu sunt foto cu tine masturbandu-te!

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..OK..!,e adevărat..!
..am avut COMANDANȚI..de care nu mă "plâng"..,printre altele..și pt. că "nu era treaba mea"..: CALITATEA COMANDANTULUI..!,ci era treaba și responsabilitatea ..celor care l-au numit în funcție..!!
Cât privește scrisul meu..,"el"
era și este "foarte" citeț,ca urmare a:..scrisului îndelungat la cursuri..,astfel încât și rețetele scrise ( și explicate "pe îndelete".. pacienților..!) erau foarte "lizibile", inclusiv ..pt. toți știutorii de carte = cât de cât..!= alfabetizați funcționali..!

Iulian Mareș spunea...

Bai tata,
Cine își mai inkipuie situații și dialoguri inexistente? Prostii sau artiștii?
Suntem 2 care va lingeți precum câinii pe ..burta!
Spor..., însă asta nu va completează studiile minimale.

ovidiuzid spunea...

Domnule Viorel unde ați citi dumneavoastră că nu se pot bifa ambele casuțe?
Nu exista o casuță care cuprinde ambele variante de calcul. Există cate o casuță pentru fiecare variantă. Dar sincer vorbind, ciar dacă veți mai avea un răspuns să stiți ca este ultima replică pe care o dau la ceea ce scrieți fara sa cunoașteți legislația în vigoare. Nu vă cunosc dar se pare ca ceea ce afirmă cei care vă cunosc pe acest blog au FOARTE MARE DREPTATE.

Huhu Rezea spunea...

Mai bine v-ați întreba ce știați înainte de a vă pensiona despre pensiile militare?
Nu cumva erați convinsi că nici nu trebuie să vă bateți capul cu asemenea griji, crezând că ai vostri cadriști și contabili nu pot greși?

Viorel spunea...

Domnule ovidiuzid, atunci vă întreb și eu, unde ați citit dumneavă că se bifează ambele căsuțe când prevederile art. 122 explică destul de clar: „optez pentru modul de calcul al pensiei în baza prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare și, în acest caz, solicit Casei de pensii sectoriale să pună în plată cuantumul cel mai avantajos”. Deci pensionarul bifează cu DA adică OPTEZ. Ce înseamnă pentru dv. OPTEZ ? După care „să pună în plată cuantumul cel mai avantajos”. Cum poate CPS să-i pună în plată cuantumul cel mai avantajos ? Prin calcularea pensiei și în baza Legii nr. 223/2015. Din logica textului art. 122 reiese faptul că prin bifarea căsuțe cu da pensia se calculează pe ambele legi. Pe fișa de pensie sub art. 122 se află un pătrat cu patru căsuțe ce cuprinde: DA și NU. Cum bifați dv. calculul pe ambele variante ? Prin DA. Dar pe Legea nr. 223/2015 ? Prin NU (adică NU art. 122). Iar dacă NU MĂ CUNOAȘTEȚI, PĂSTRAȚIVĂ APRECIERILE PENTRU DV. pentru că pe acest blog nu discutăm doar despre art. 122. Subiectele prezentate de domnul Huhu Rezea sunt diverse și de actualitate și din 2 comentarii dintre mine și dv. nu puteți trage o concluzie amănunțită. Dacă ați tras concluzia doar din ceea ce prezintă unii colegi despre mine (deci vă luați după bârfe) fără a-mi citi comentariile atunci vă pripiți, greșiți și deveniți ridicol (pentru mine). Ca ex. prin gafa cu sau fără intenție făcută de ziarul Adevărul la adresa ministrului Sănătății legat de situația medicală a domnului Profesor dr. Leon Dănăilă ne-am apucat care mai de care (eu în primul rând) să comentez și să-mi dau cu părerea indus în eroare la fel ca dv. care vă luați după ce spune lumea. Eu am fost credul și am luat de bună știrea (ca și alții probabil). Nu fiți și dv. la fel ca fost Of. / Șef personal.

ovidiuzid spunea...

Domnule Viorel. Am spus ca nu va mai raspund dar ma văd nevoit sa o fac dar chiar este pentru ultima oară. In cererea care o face cadrul militar care trece in rezervă cu drept d pensie există 2 casuțe NU PATRU, una cu DA si una cu NU prin care OPTEAZĂ să se calculeze pensiea si în baza Legii 263 și să se ia în calcul cuantumul cel mai avantajos. Referitor la celelalte gafe ale dumneavoastră (ziarul Adevărul ...) eu nu am facut niciun comentariu. Eu am vorbit strict de probleme de personal pentru cadrele militare.

Gigi spunea...

Ovidiuzid@
Domnule,nu contest cã aţi fi întocmit dosare de pensionãri şi pe 263 pentru cei pensionati începand cu 2016,dar ce ramân eu din postarile d-tale este cã sunteţi prea plin de d-voastra şi îl cam luaţi peste picior pe Viorel şi nu este în regulã.
Nu sunt Avocatul lui,dar nu pot sta pasiv în timp ce vã desfasurati in toatã splendoarea in a duce in derizoriu ce spune un fost military.Nu conteazã cã este SOV,am avut în subordine zeci de aceşti militari bravi,unii îi scoteau din incurcatura pe mulţi cã d-ta.
Acum nu o lua cã pe un reproş din partea mea,dar puţin respect cred cã ar fi binevenit din partea fiecãruia ditre noi.

PS
Am spus şi eu cã puţini au ales,dintre cei care au ieşit in 2016,legea 263.Poate cã cei care nu au beneficiat de bunaciunile legii originale.Le stim cu toţii nu mai e cazul sã le mai insir eu,aici şi le stii şi d-ta.Sa nu fim ipocriti cã ne stã mai bine!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
alea pe care nu le-ai facut si te-au eliminat la dosar doamnele! Ai refuzat mana intinsa gratis de armata..., despre ce vorbim?

Iulian Mareș spunea...

Probabil ca fiecare ”candidat” la pensie mergea pe la Fi si ruga sa-i faca calculul pe ambele variante, sa vada care ii este mai benefica!
Poate de aici vine si confuzia, zic si eu!
Nu am stiinta ca cineva sa fi solicitat calculul pe 263 dupa intrarea in vigoare a L223! ...poate ceva membri din ekipajele C-130, care au zburat f mult in Irak si Afganistan? Posibil, dar nu vad de ce va contrati?

Calinmihaib12 spunea...

OVIDIUZID:1 ..știți cum arată formularul tipizat actual:
"FIȘA DE PENSIE"( militară)..?
2. Când erați activ și.."șef de personal"..și la început de an scriați (..furierul,nu d-voastră personal..) în OZU: ordinea de bătaie și încadrările în funcții ale personalului militar=după statul de organizare și..LEGEA SALARIZĂRII..în vigoare, cum ați procedat în cazul MEDICULUI(ilor = după caz) MILITAR(I)..?, în special în situația că FUNCȚIA de ÎNCADRARE cuprindea și"Sporul de responsabilitate a actului medical"( pe legea 138/1999),iar pe legea 284/2010:FUNCȚIA ÎNCADRATĂ de medicul militar era cu o clasă mai mare decât a gradului funcției respective?;
De asemenea: la PENSIONARE tot la medicul militar: în FIȘA DE PENSIE:..în cooperare cu contabilul șef, cum se trecea acel spor amintit mai sus..?: ca și " % "= PROCENTE din FUNCȚIA ÎNCADRATĂ sau ca un simplu COEFICIENT adunat la coeficien tul FUNCȚIEI INCADRATE, din statul de organizare..?

Viorel spunea...

Guvernul promisiunilor, scuzelor și acuzelor (2021=Sumele nu se mai prescriu, dar nici pensile nu se mai majorează, indexează).
Pensii 2021. Raluca Turcan spulberă speranțele, nu mai cresc pensiile: "S-au vândut iluzii pentru 5 milioane de oameni".https://www.kanald.ro/pensii-2021-raluca-turcan-spulbera-sperantele-nu-mai-cresc-pensiile-s-au-vandut-iluzii-pentru-5-milioane-de-oameni20146602?utm_campaign=cross_parteneri&utm_source=stiripesurse&utm_medium=stiripesurse

Periamu lucica spunea...

Si dece nu ies sa le tae capul? Apropo...nici indexate pensiiilitate in deptembrie?

Periamu lucica spunea...

Si dece nu ies sa le tae capul? Apropo...nici indexare pensii militare in septembrie?

Iulian Mareș spunea...

De la 10-15%, functie de vekime. Asa se aude...