Un produs Blogger.

vineri, mai 07, 2021

Gândurile ziaristului Valeriu Pricină publicate pe blog de un amic din Urziceni

31 comments

 Vezi aici!


valeriu pricina

Către:

viorel kis


vin., 7 mai la 10:56


Colega draga, stapanul poate fi bestie cu sluga, dar daca sluga este Iancu Jianu sau Pintea Haiducul nu prea ține. Noi primim de 30 de ani rasplata pt. ceea ce am facut in dec. 89 si pentru ceea ce am ingaduit dupa, pana azi. 

Sa nu ne mai strofocam ca nu are cine sa ne faca dreptate atata vreme cat ciucilor maciucilor li s-a inoculat ideea ca, in toata istoria Romaniei a existat doar o singura armata adevarata - cea de azi, nascuta dupa minunata si izbavitor salvatoarea integrare NATO. 

Nu intelegeti ca noi, astia cativa care ne mai adunam ici-colo, cati sunt flocii la curul babei, nu speriem pe nimeni, nu impunem absolut nimic? Cate secole le trebuie rezervistului si, neaparat, activului ca sa priceapa ce au de facut? Cat ii trebuie zapacitului de vise instelate sa priceapa ca pana si prostia, comoditatea, ura goala de sens pt. oameni ca Dogaru, ca mine, ca pizma fara obiect ne-au adus, dirijat prin nulitati colaborationiste de tip Bahnareanu, Tudor, Balaceanu si tot lantul de fripturisti stat majoristi postdecembristi, aici unde ne aflam? 

Cu exceptia lui Mihai Popescu n-am avut macar inca o singura constiinta activa,la varf, dezinteresata de sine, la conducerea armatei!! Ce mai vrem in situatia asta? Cand inca armata mai exista si ai pierdut o batalie ai cu cine si pt. ce sa lupti, dar cand ostenii au ramas doar cu fudulia a ceea ce au obtinut prin cocârjare si pupat buci si s-au risipit care incotro, la ce bun continuarea luptei? 

Eu nu sunt un capitulard, dar prea multi ani am fost scuipat si insultat pt. vina de a fi continuat sa cred in solidaritate si in lupta. A fost erorea de fond a vietii mele. Glorie, deci, obedientilor vanatori de stele si functii care ne-au dispretuit si ne-au atacat tocmai pt. ca n-am fost ca ei si care, azi, isi descopera, bășind cu stropi si gafaind cu flegmă verde, sub șuncile depuse de greutatea strofocarii lor patriotico-egoiste, valențe de actiune si mobilizare. Canci, stimate coleg! La Ghencea II si III, cu epoletii auriti lipiti pe bratele crucilor - gloria nulitatii care a luat sau va lua cu el in neant iluzia ca a insemnat ceva, sau ca a fost cineva. 

Sa fim, daca se mai poate, sanatosi! 

Valeriu Pricina

31 de comentarii:

 1. Are dreptate,sutã-n sutã(100%). Chiar dacã am primit injuraturi la momentul respectiv,o mai spun odatã: Cuplul B & B din fruntea "marelui" Sindicat la cheremul tuturor celor care s-au perindat pe la putere,fãrã sã le pese de noi mãcar cât un Bob de Piper.
  Au urmãrit numai interesul lor şi al Camarilei lor. Asta am constatat de multã vreme,am spus-o şi o voi spune întotdeauna ori de câte ori o sã mai am ocazia,cã doar nu o sa-mi interzica mie în ţara mea sã spun Adevãrul.Sa le fie ruşine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine a urmărit interesele militarilor? Puteți da exemple? În afară de oprea, evident.

   Ștergere
 2. Are mare dreptate, dupa revolutie am avut un invatamant militar din ce in ce mai slab si comandanti din ce in ce mai obedienti politic si lipsiti de orice valoare militara. Ciuca e doar un exemplu...

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Mars la turma ca-ti intra caprele-n holdele oamenilor!

   Ștergere
 4. Va informam ca presedintele SCMD, dl. Col. (r) dr. Mircea Dogaru este invitat la urmatoarele posturi de televiziune: Kapital TV -vineri, 07.05, intre orele 20-22; RTV -sambata, 08.05, intre orele 15-16; RTV -luni, 10.05, intre orele 15-16.

  @cezare ciobanii din Timis nu te invita si pe tine sa le mulgi tapii fara a folosi mainile?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa se uite...nevasta.sa

   Ștergere
  2. Nb
   Observati la parlitul de MaKiss cum se baga si el in seama..?
   Auziti..."Va informam"...hi..hi..hi..cine mai bulibasa si staroste de hurzicati? Tu si ..piranda..?
   Cita jegojenie.....pe el l-au dat afara din SSMCD..cu Daogaru nu-si mai vorbeste...etc..

   Ștergere
 5. ,,Pumnareta pumnapi, tapi-tapi lui Isac, pumnareta pumnapi, tapi tapi gri!'' Era formula grecoteilor machedoni din copilarie, gen ,,piua,'' un triaj selectiv pe aceasta formula, si pe cine cadea termenul final de, ,,gri,'' era eliminat! Asa i-as elimina pe toti gheneralii de paie tradatori, slugi, lingai de clăntauri politice si care ne-au halit cu actiunile lor subterane, in cardasie cu clocarimea mafiota si politicienii obedienti, pensiile militare! In loc de ,,Pumnareta'' as folosi o ghioaga cu multiple ghionturi, iar ce a dzis distinsul Col Pricina despre acesti mameluci nerusinati, a avut dreptate, cu carul! Asistam la degradarea totala a moralitatii, disciplinei, onoarei si demnitatii militare, un carusel mizerabil si rusinos, la care contribuim aproape toti, din pacate!

  RăspundețiȘtergere
 6. tehnocrat,
  Oare toți creștinii înghit căcăreze crezând ca sunt măsline? Privește cum deja milionul construiește o poveste..., împroașcă laturi cu gura...

  Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi?...

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar ce, seppuku în prag nu-și poate face?

   Ștergere
  2. Din 89..am ramas cu un singur dor !
   O rafala in coada
   Si una in rotor...

   Ștergere
  3. Fratricid ai mai produs...ce mare scofala sa mai faci încă unul?

   Ștergere
  4. Nu voi mai publica vreun comentariu care acuză perfid de genocid un militar al Armatei Române.
   Toți cei mai in vârsta am fost sub ordine în 1989. Unii am avut norocul că nu am fost in locurile în care au actionat fortele diversioniste ale loviturii de stat.

   Ștergere
  5. Huhurez,
   Eu înțeleg pizitis ta, însă, Mortul Viu, scria mai zilele trecute cum s-a antrenat el în cadrul unei aplicații pentru FRATRICID! Ce mai vrei, dacă asta este specializarea lui?

   Ștergere
  6. Mares

   Cunosti vreo armata la. antrenamente învață altceva decât cum să omoare cât mai eficient alți semeni, identificați ca inamici, dușmani, cotropitori, teroristi, puciști etc?

   Ștergere
 8. @D-l col Pricina este un "munte de cultura" si un luptator neinfricat pentru drepturile noastre cu toate ca are ce-i trebuie, este un om avut.Pe de alta parte d-l col Dogaru este un om de stiinta un istoric militar,fost profesor universitar in stare sa organizeze si sa conduca zeci de manifestatii,om "greu si cult" si vine un rapanos, un vagabond cu cateva clase terminate cu nota 5, un grobian de doi lei care nu prea stie a lega doua fraze sa critice asemenea valori nationale.El padina petre ,zis cezar un prost notoriu este si el un munte dar de kakarezi si incearca sa se compare.Esti jalnic mai coi in talpa , esti unpistil minuscul si netrebuincios.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. tehnocrat,
   Scrie și de nervosul de mai jos ca este dăștept, ca e frumos și destoinic, ca să tacă dracu odată, sa aibă milă de limba căci deja mă ustură!

   Ștergere
 9. Tehnomaresule chiar nu realizezi ca produci scarba?
  Știu urmează potopul de jigniri din partea celor doi "deștepți" iar Huhurez, ca întotdeauna, nu va publica și replica mea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Hala, va salut cu respect dar ,asa ca intre militari 'Luminati-va fata!"
   Care anume este problema dvs , v-am furat ceva , v-am suparat cu ceva ,uite va fac cadou starea mea de sanatate cu tot ce se gaseste in ea.S-o stapaniti sanatos ca sa vad daca mai ravniti la ce-i al meu.

   Ștergere
  2. tehnocrat,
   ăla, cumva masculina, cu sac pe față și văl arabesc, este supărat ca nu ai făcut matematica la seral cu nevasta-sa! 🤣😂 ...o tine lângă ca prostul!
   Un cacănar ce sufla-n gușă...
   Huie MALA!

   Ștergere
 10. Parcă sunteți în Poiana lui Iocan, din Moromeții. Doar ca aceia erau mult mai deștepți...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si mai frumosi...
   Astia-s uriti ca drakul...uita-te la mARES..o huiduma cu capul mi..mic.. MaKiSS.. 2 la metru cu un burtihan de zici ca plimba butoiasul de 50 l in brate
   Ce sa mai zic...bine ca sintem citiva...care am fost frumosi si inca mai sintem..mai ales eu..
   Viurel majurul ii "saful personalului "..nu are cum sa fie frumos si nici destept...hi..hi..hi..

   Ștergere
  2. Tu crezi ca joci rolul lui Cocoşilă?

   Ștergere
 11. Tehnocrat era preferabil sa îmi fi arătat respectul necesar ca între oameni cu ceva timp în urma.
  Eu personal v-am respectat și nu am dat mult timp nici o replica inițiativei D-voastră de a ma jigni în repetate randuri, mai cu seama când am demascat impostura lui Mareș,care pur și simplu dădea copy paste la vorbele unor celebrități ca și cum acele ziceri i-ar fi aparținut.
  Nu ne-am tras de bracinari deși sunt convins ca traiectoriile noastre s-au intersectat prin vechiul CAvM, respect pregătirea D-voastră superioara în exploatarea tehnicii de aviație dar va pretind același respect nu pentru diploma mea în chimie industriala ci pentru condiția mea de om. Eu trăiesc de circa 20 de ani în occident, unde ma bucur de
  specificul acestei civilizații în care "deștepți" ca Mareș, ca D-voastră și ca mine nu au nici o valoare dar chiar nici una dacă nu au o moralitate pe măsură. Poți fi Einstein în persoana dacă jignești și nu ceri iertare chiar pentru un minimal deranj,nici macar nu ți se mai răspunde la salut, devii un paria la propriu, cu respectul și moralitatea nu se glumește.
  Mulți romani romani călătoresc în occident dar din mersul autocarului și autoturismului sau zborul avionului nu se pot și insusi valorile morale la care au ajuns acești oameni.
  Personal nu am nimic cu D-voastră, va doresc tot binele din lume și Dumnezeu sa va lumineze!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. HALA,
   am inteles...este exact cum am scris! Kimistul a descoperit doar cand a plecat sa locuiasca/munceasca in occident valorile morale. Discurs tipic de snob si cosmopolit! Eu mi-am probat valoarea in contact cu omologi din acelasi occident si nu mi-a fost rusine!
   O intrebare: te-ai si botezat la catolici?...ca sa-ti scriu marile crime reale patronate de ea!
   Pana cand nu-ti vei cere tu scuze, pt ca mi-ai jignit religia, stalp al existentei noastre statale milenare eu iti spun ca unei curve masculine nu-i pot zice decat: HUIE MALA!

   *Vrei mari exemple de moralitate a unor personalitati vestice mai recente sau mai veki, ca data? Te servesc....kiar de la nivelul 0, adica cel mai inalt! Moralitate de foste imperii care tasnete inca in raport cu unele tari care sunt in situatia nefasta de a accepta mitocania si hotia lor? Pai nu trebuie decat sa te uiti cum a ajuns Kovesi procuroare sef la UE!...ca sa nu-ti amintes de banci, politicieni, magnati, presedinti de corporatii multinationale! Analizeaza cum a fost ucis URSUL cu mana noastra si de ce? Ursul a murit din prea multa moralitate?

   **Apreciez sigur/sincer diploma ta în chimie industriala (mai ales ca mie nu mi-a placut kimia), profesionalismul, insa pâna la a implica si conditia de om sunt cativa pasi pe care ar trebui sa-i urmezi, zic eu!

   Ștergere
  2. @ Polimerule , sa nu-mi zici ca esti nepot de-al Lenei, tot academician inginer, doctor, om de stiinta esti?Cum de te-ai ratacit printre noi?Am inteles ca esti un nenorocit de penticostal care dai lectii de religie, esti un fel de "student in Biblie" si vii printre noi sa ne luminezi.
   Tie, la cat de agresiv in limbaj si de infumurat te prezinti, n-am sa-ti cer scuze niciodata.N-am nevoie de sfaturi de la tine,un neica nimeni pentru mine asa ca nu mai incerca sa te bagi in seama ca sa nu ajungi la alta destinatie.
   "Adio ba!"

   Ștergere
  3. @Hala
   Ești pierdut pentru valorile românești dacă tu generalizezi că numai în Ocident sunt valori morale. Te-a îmburuienat cosmopolitismul.

   Ștergere
 12. ..cu "ursul" Arthur( sau altul..!?= că nici asta nu e prea clar.!?) nu se știe clar cine l-a.."sin-ucis"..,pt. că propaganda..repede si-a făcut treaba de a.."acoperi".., a..
  " mocirli"..REALITATEA FAPTICĂ, astfel că poți afla că de fapt.. nu s-a întâmplat NIMIC din cele ..zise..și..MINȚITE..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica l-am impuscat noi?
   Manipularea.... ”daca nu-s tradari in tara / langa ura de afara.”

   Ștergere