Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 15, 2022

Călăul pensiilor militare, ministru la Apărare?

64 comments


 Tot mai des se vorbește în masă media stipendiată din banii partidelor că ministrul Dincu va fi remaniat, unul din motive fiind cel că și-a permis să publice, fără acordul ciucanului, un proiect de ordonanță prin care soldele militarilor erau majorate la nivelul anului 2022 prevăzut în Legea Nr. 153/2017, așa cum au fost majorate in anii anteriori, prin excepție de la modificările aduse art.38 din L 153/2017, veniturile bugetarilor preferati de regimul Iohannis. Ba, era hotărât să elimine marele hău care s-a creat între pensiile stabilite înainte de anul 2017 și cele stabilite după, grație criminalei OUG Nr 59/2017, date de îmbroboditul premier, via LOV, via gulerații din sistemul de apărare, brăileanul Mihai Tudose, om de bază al statului paralel instrumentat de  Băsescu, Maior și Coldea.

Eu nu prea cred că Dincu va fi detronat așa ușor din funcție, mai ales că el a avut un rol esențial în crearea actualei coaliții guvernamentale dintre liberali și social-democrați. 
În problema declarațiilor lui Dincu, prin care invită la moderație și la tratative pentru încetarea războiului din Ucraina, mai necitit pare a fi Iohannis, cel care nu a scăpat momentul de a-i mai  aplica o scatoalcă celui intrat în dizgrație.
Ar fi o lovitură pentru oștirea rezervistă ca Dincu să fie inlocuit tocmai cu bolovănosul Mihai Tudose, cel care numai rigoare nu a arătat în declarațiile și acțiunile sale de politician. Au rămas de poveste prostia și trufia sa de a nu-l primi pe premierul Japoniei venit în vizită în România, supărat fiind că fusese obligat să demisioneze.
Invit și aici să citiți topicul din 2017 în care criticam lipsa de informare a lui Tudose înainte de a da OUG 59/2017. https://www.huhurez.com/2017/08/cine-l-mintit-pe-premierul-tudose-ca.html?m=1
Sintagma pensiile militare nu sunt pensii speciale a fost lansată pentru a nu introduce pensiile militare în reforma PNRR, în apărarea unor pensii excesiv de mari, precum pensia militară a lui Ciucă, de 3 ori mai mare decât cea  a omologilor săi foști șefi de SMA, pensionați înainte de Ordonanța elefantului(termen drag lui Iohannis și Hellvig) din politică românească.

64 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

Doamne feri' !

akord 75 spunea...

S-ar putea ca supriza placuta sa vina de unde nu ne asteptam.Decat un gargaragiu care face bine precum crema de galbenele la un picior de lemn, mai bine un bolovanos care le spune de-a dreptul
Pana la urma "ministrul" pensiilor militare tot ma/ciuca si ciolac(n)u raman,degeaba abateti atentia.Pai ce facem? S-a spart anvelopa in drum si o lipim cu superglue?:)
Aaaa si sa nu uitam de Caciu bineinteles

akord 75 spunea...

Exact articolul anterior postat (cu Sabin Gherman) e o mana de ajutor intinsa lui Dancu de cei din grupul lui si postat abia acum de Huhu,cu trei luni mai tarziu....la moment!
Eu n-am nimic impotriva

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am lucrat in Braila 10 ani, fiu-meu fiind brailean prin nasterea sa in acest minunat oras, si pot sa spun ca buhaiul asta bahic, mascat si boțit ii face de rusine pe braileni cu atitudinea sa de grețos belfăroi, de vătaf ajuns si papagal gutural, un mistocar bulevardist, in fapt un badaran necioplit si mitocan, care si-a permis cu de la sine sa desconsidere si sa batjocoreasca Armata, si daca va fi numit si va continua aceste ostilitati mitocanesti impotriva rezervistilor militari, promit nu numai ca nu voi mai vota niciodata PSD, dar nici macar la votare nu voi mai iesi, cat voi trai! Ministrul Dancu, chiar daca noi l-am criticat uneori pentru intarzierea reformelor, cel putin este inteligent, manierat, educat, cu bun simt si macar stie sa minta frumos, dar nu poate fi acuzat, sub nicio forma, ca este rau intentionat sau impotrica Armatei si militarilor! L-as regreta enorm sa se savarseasca gafa remanierii asupra domniei sale, sa fie inlocuit cu acel goriloi cu muian de bidon turtit! Sper din tot sufletul sa se rezume toata mascarada asta doar la stadiul de simplu zvon, si avertizez PSD ca, daca o vor face in mod deliberat criminal, cu intentii ostile fata de rezervisti, sa fie paraditi prin acest bidon calcat de tanc, isi vor pune in cap tot grupul de la Cluj, ba chiar sa piarda politic tot Ardealul, ca pe pensionari deja i-au pierdut semnificativ, asta sa stie!

Alexandru spunea...

O știți pe aia cu lupul paznic la oi. Ei bine, cică noi suntem oile 😁😁😁.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este singurul politician care poarta masca in pliuri, naturala si permanentă, deci nu poate fi amendat ca intra in mall nemascat! Un mulaj copy paste si multiplicat ar salva multe vieți si ar scapa de boli de piele de la nesuferitul de elastic!

Viorel spunea...

Ticăloșilor și trădătorilor de neam și țară. Luați (mai bine faceți ca să fiți satisfăcuți fizic și psihic) LABA de pe ministrul DÎNCU. Lăsați-l să-și ducă treaba până la capăt. Împotriva discursului controversat al lui Kelemen Hunor de la Tușnad, apărându-l pe Viktor Orban de ce nu ați luat nici o măsură de îndepărtare din Guvernu României ? Se mai și laudă că a rezolvat problema în 5 minute printr-o discuție cu liberalii și social – democrații din coaliția de guvernare. Deci vă fu.e UDMR-istul cum vrea și voi ați stat și ați primit. Iar pe domnul Dîncu îl puneți la zid ca să-i faceți loc cui ? Unui papagal ce a distrus Legea nr. 223/2015 ? Rușine. Să vină alegerile odată ca să plecați dracului toți cei incompetenți și inculți. https://www.mediafax.ro/politic/discurs-controversat-al-lui-kelemen-hunor-aparandu-l-pe-viktor-orban-spune-ca-s-a-incercat-scoaterea-udmr-de-la-guvernare-am-rezolvat-problema-in-cinci-minute-21103878

Cezar spunea...

Ar trebui o actiune de sustinere a domnului Dîncu
Dar toti tac mîlc...mai ales Daogaru care ne.a adus in aceasta situatie !

Petrut spunea...

Dancu trebuie sustinut asa cum el a sustinut demersul nostru ..exact la fel ..!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Fiară, pune-ti vecina aia tanara sa-ti toarne cositorul de spărietură, daca te-o bagat mascatul in lichituri, ca eu am pus o baba, neavand vecine tinere, si parca mai tare m-am panicat! Sunt de parere ca @Onorabilul sa posteze, in locul bidonului turtit, calcat de tanc, o animăluță mai simpatica si cu mult mai placuta, cum ar fi o gorilă adolescenta si rujată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, lasa ca o rezolv eu cu cei de la Zoo, sa fie exportat intr-o rezervatie din Africa de Sud, cum au facut cu leii bombardierului, Cămătaru, sau cu cei de la Protectia animalelor, sa-l doneze menajeriei Circului Bucharest! La Muzeul Antipa va fi refuzat din cauza de atac psiho somatic si emotional la minori, iar Sfanta Biserica i-ar refuza slujbele de demonizare pe motive ca pe Satan n-ai cum sa-l exorcizezi!

gigi 2 spunea...

De acord cu Petrut

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Au rămas de poveste prostia și trufia sa de a nu-l primi pe premierul Japoniei venit în vizită în România, supărat fiind că fusese obligat să demisioneze".

Decretul de vacantare a functiei de premier a lui Tudose a aparut in ziua de 16.01.2018 zi in care a sosit si premierul nipon. Cu cine putea sa se intilneasca, cu un premier care demisionase cu o seara inainte? Imensa prostie ii apartine lui Dragnea care nu a mai vrut sa astepte o zi.

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Stelian P. spunea...

@Huhu
Ca sa nu fie dubii:
"Mihai Tudose demisionează. Decizia a fost luată luni seară, după ce PSD a votat în ședința Comitetului Executiv din 15 ianuarie a votat pentru retragerea sprijinului.
Citeşte întreaga ştire: UPDATE/ Mihai Tudose și-a înaintat demisia din funcția de premier"

csej spunea...

Fie Dancu fie altul aceleasi lepadaturi.Chiar voi nu va ati prins ca nici un ministru fost,actual,viitor nu a venit cu un program de viitor si daca ar fi venit ar fi rămas numai promisiune.
Am avut ministru militar,Am avut miniștri civili și ce am obținut?Numai buzduganul si Putler anihilează nedreptatile din actualul sistem de pensii militare.Tudose vine pleaca ca de altfel si predecesorii săi.Nu doresc dar numai o necesitate stridentă de rezervisti actuali pensionari militari va misca lucrurile.La cum ne manifestăm noi in prezent pentru prosti nu sunt bani.

Viorel spunea...

Să citească „Gl.” Ciucă și toți ceilalți Gl. (Președinți de Sindicate, Asociații, Ligi, etc.) ce înseamnă să fii un adevărat GENERAL AL ARMATEI ROMÂNIEI (nu generali de carton). Viața Gl. Paul Romano Cheler: Botoșăneanul care i-a refuzat pe ruși, l-a scos din sărite pe Ceaușescu și l-a boicotat pe Iliescu.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/botosaneanul-care-i-a-refuzat-pe-rusi-l-a-scos-din-sarite-pe-ceausescu-si-l-a-boicotat-pe-iliescu/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravul ministru, Dancu, dupa o reuneine NATO a grupului B-12 de cooperare regionala, a declarat cu tarie ca nu va demisiona, desi i-o cere sustinut spanzuratul din prepeleac, cativa penelisti si udemeristi de rachat, cat si niste lepre pesediste, adica niste tradatori din jurul acestui pliat, rău de tot, de tanc!

akord 75 spunea...

sacalul
"Piele lunga",daca-l propune ciolacu si-l accepta ma/ciuca ajunge....asa ca ai grija sa nu-ti ajunga tie unde ai spus:))

Paul Puiu spunea...

Cand au fost adoptate OUG 59/2017 si OUG 114/2018 si s-a abrogat actualizarea s-ar fi impus ca legiuitorul sa fi prevazut ca calculul indexarii pensiilor militare sa fie egal sau la acelasi nivel cu pensiile civile de stat la aplicare si nu cum se practica in prezent in mod discriminatoriu!! Ciolacu probabil stie rezultatul negocierilor PNNR-ului, adica ca va fi zero si deja sa antepronunțat cu privire la viitorul calcul al pensiilor militare in sensul ca se va realiza pe contributivitate, adica in traducere sa mai ciupească ceva din pensiile militare ca sa se mai obtina niste bani in plus pentru o noua infuzie acolo unde considera ca au ei nevoie, de exemplu pentru plata pensiilor demnitarilor, primarilor, magistratilor care se mentin la un cuantum mare si pe care nu se vrea a fi reduse!!! De ani de zile se fac jonglerii financiare cu banii de la buget, fiind direcționați catre clientela politica si asta nu e o noutate!!! Au considerat ca OUG 59/2017 si OUG 114/2018 nu sunt acte normative sufieciente pentru diminuarea sau reducerea cuantumului pensiilor militare si s-au gandit ca sa mai introducă inca o stratagema denumită contributivitate!!!!!Eu zic ca ar fi bine sa fim multumiti cu nivelul de calcul actual al pensiilor militare si sa nu ajungem mai rau!!! Nimeni nu intelege si nu accepta ca se doreste de catre politicieni doar acordarea de majorari pentru cei asistați sociali sau cu pensii foarte mici si menținerea cuantumurilor actuale ale pensiilor militare si eventual o reducere a pensiilor militare cu cuantum mai mare, gen Ciuca si etc!!!!Daca vine Tudose in locul lui Dincu, acesta are deja experienta din 2017 la ciuntitul pensiilor militare si o poate repeta din nou oricand sub alta forma numai sa atraga din nou bani la buget!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doar ce-mi trecuse total problemele cardiace, cu leacul @Onorabillui, acum fiind nevoit sa iau vreo trei zile si cate o lingurita de aghiazma si cate o farâmă de nafură , in paralel, pentru spărietura si lichituri, ca simt parca o usoara vibratie satanica pe un auricul si un dezacord armonic pe un ventricol , de la aratatea asta boțolită, apoi sa-l chem pe domnul Popa sa facă o șfeștanie si sa-mi citească din Molifetele Sfantului Vasile, sa nu raman cu sechele pe schelele inimii mele, sau sa nu cad pe podele in catalepsie! Noroc ca port la gât o cruciuliță micuță de la Capella Sixtina de la Roma sa nu ma apuce greața si voma!
Sa-i aprindem lumanari de noroc, viata si sanatate lui Vasile Dâncu, sereacu,' ca sa nu-l ,,demisioneze'' bulibașul Colacu!

mosmartin16 spunea...

Paul puiu ! Cum să fie mulțumit - cum o spui tu - cu cuantumul actual al pensiei...cel care, rezervist fiind de ani buni în urmă are pensia la jumătate ori mai puțin față de cel trecut în rezervă în prezent, cu toate că ambii au avut același grad, funcție, vechime și condiții de muncă ?! Ia "luminează-ne" !!

BONIFATIE spunea...

Am onoarea!
Raționament corect, adică majoritatea colegilor de blog susțin ideea că „schimbarea domnului, bucuria nebunului”.
Problema este că printre politruci nu există domni, poate printre politicieni dar cei din urmă sunt puțini. Nebuni bucuroși găsești la tot pasul.
Dincolo de jigodismul cu care ne toacă politrucii prin mass-media cu „pensia specială” (acum au lăsat-o mai moale că poporul s-a cam prins de manipulare și a observat care sunt cu adevărat speciali, adică nu legea ci cuantumul pensiei te face „special”), dincolo de faptul că rezerviștii au fost puși între paranteze cu rezolvarea discrepanțelor colosale între cuantumul pensiilor, „de vina” fiind doar anul pensionării, și dincolo de promisiunile parșive ale politrucilor din toate partidele, ce m-a îngrețoșat la „Hagi” Tudose a fost postura impardonabilă în care a pus România în relația cu Japonia. Pentru asta nu-l iert niciodată. Mă mai calmează colegul CFI care observă un obraz ca rochia „în pliuri” și ocolește sintagma arhicunoscută „hârtie creponată”, care pe vremuri se găsea, din belșug, prin librării.
Nu fața și nici haina face omul, ci caracterul.
Prin ȚARĂ azi este senin, încă.
Vă salut cu respect pe toți, indiferent de opinie!

Styx spunea...

In fara de indexarea aia din ianuarie(daca o primim si pe aia!), sansele sunt spre minus 0 sa se intample ceva cu pensiile militare...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Paul Puiu, Sa stuchim in sân sa nu-l schimbe pe bravul Dâncu! Cum o fi, cum n-o fi, dar Dâncu ne-a demonstrat in mai multe randuri ca e cu noi!

Viorel spunea...

1. Președintele Klaus Iohannis spune că dacă România nu va intra în spațiul Schengen anul acesta, s-ar putea ajunge la o creștere a euroscepticismului în țară, dar că „nu face calcule pentru eșec, doar pentru varianta unei reușite”. Șeful statului a făcut declarația în timpul conferinței de presă comună cu prim-ministrul guvernului Olandei, Mark Rutte. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/daca-romania-nu-intra-nici-acum-in-schengen-ar-putea-creste-euroscepticismul-admite-klaus-iohannis-2115305
2. Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că se aşteaptă ca România să adere la Schengen în acest an şi că Bruxelles-ul va renunţa la Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV) pentru ţara noastră.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25714898-premierul-nicolae-ciuca-pentru-bloomberg-astept-romania-adere-schengen-acest.htm

3. Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit în cadrul podcastului EVZ Capital, România lui Cristache, moderat de Ionuț Cristache, despre aderarea României la spațiul Schengen, context în care președintele PSD a subliniat că țara noastră va adera la zona de liberă circulație europeană chiar în acest an.
https://evz.ro/exclusiv-romania-intra-in-schengen-anul-acesta-ce-stie-marcel-ciolacu-despre-acest-subiect-si-mcv-video.html
4. Acum 4 zile: 11.19,2022: România a cumpărat cu 44 milioane euro două nave de pompieri de la compania olandeză Damen cu o zi înainte de vizita premierului Mark Rutte / Achiziția e făcută cu două luni înainte de votul decisiv pentru intrarea în Schengen / Paralelă cu afacerea fregatelor britanice
https://www.g4media.ro/romania-a-cumparat-cu-44-milioane-euro-doua-nave-de-pompieri-de-la-compania-olandeza-damen-cu-o-zi-inainte-de-vizita-premierului-mark-rutte-achizitia-e-facuta-cu-doua-luni-inainte-de-votul-decisiv-p.html
5. Acum 3 zile: 12.10.2022: Poziția Olandei cu privire la intrarea României în spațiul Schengen: „Acest lucru necesită timp”.
Olanda este ultimul stat care nu si-a precizat clar poziția față de dorința României de a intra, în 2022, în spațiul Schengen.
Ambasadorul Olandei la București a declarant pentru Europa Liberă că răspunsul nu ar fi unul pozitiv, pentru moment.
CONCLUZIE: Voi îi pupați în spate și ei vă trag cuie. Să vă dați toți trei demisia dacă nu intrăm în Schengen pentru că nu ați fost în stare să faceți din România un stat de drept pentru a i se ridica MCV-ul („România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) până la finalul anului, dar până atunci mai sunt multe lucruri de făcut în ceea ce privește independența justiției, este de părere președintele Klaus Iohannis”. NU V-AU FOST DEAJUNS DOUĂ MANDATE PENTRU A PUNE ORDINE ÎN JUSTIȚIE ? ÎNTREB, DOAR.) Aștept.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne stricam seara, daca citim ceva despre zdreanța asta!

Leo spunea...

Terente are nevoie de o sinecură fără bătaie de cap și o VA AVEA 100% deoarece este prieten la cataramă cu Ciolacu iar Dîncu este compromis total .
Sinecura de fără bătaie de cap este la MFA , deoarece MFA este un minister care se conduce singur prin LICHELELE GULERATE care fac și desfac totul.
NU SCĂPĂM DE TERENTE la fel cum NU SCĂPĂM DE DOTTORE ăăă...îîî...

Leo spunea...

Direcția este că "VARȘOVIȘTII" să fie ținuți pe loc pt. a rămâne bani buni pt. "NATOIȘTI". Această politică a fost agreată și încurajată inclusiv de sistemul politic din NATO. Mircică pe semne că nu știa în urmă cu 2 luni asta , când i-a scris "prostănacului " ca să se plângă despre inechitățile de la pensiile militare.
Politica este ca "VARȘOVIȘTII "să dispară natural din peisaj. Deja în 5 ani au murit cam 30.000 care se văd în noul cimitir militar din București unde este o "pădure de cruci " ( vorba lui Mircică) de când a fost inaugurat acum 5 ani.

Huhu Rezea spunea...

Comisare
Antepronunțarea nu este permisă judecătorilor, procurorilor și celor care instrumentează dosare penale. In rest....liber la exprimare.
Niciun magistrat, grefier, aviator civil, diplomat etc nu se plânge că pensiile lor de serviciu sunt mai mari decât pensiile lor calculate contributiv.
Numai ciucălăii noștri se tem de calculul contributiv, în paralel, al pensiei militare.

Huhu Rezea spunea...

Că să nu fie dubii, socoti că a fost mai diplomatic trimiterea premierului japonez în vizită la Muzeul Satului. Dragnea nu era președinte că să semneze decretul de vacantare chiar în ziua aia. Știa toată lumea că la Iohannis imediat inseamnă. 15-20 de zile. 😄

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mare om, la propriu si la figurat, mare General al Armatei romane, Generalul, Paul Cheler! L-am cunoscut, personal, la pregatirea cu exercitii a unei parade militare, cat si la doua vizite in unitatile militare pe unde am lucrat! 100 de genenerali de azi nu fac cat bravul General, Paul Cheler! Stiati ca o comuna botosaneana, adica din Moldova, ne-a dat cei mai buni generali?

M spunea...

@Huhu Rezea

Pentru toți ceilalți "speciali" este logică raportarea la calculul contributiv pentru că ceea ce primesc ei prin legi/statute primesc PESTE cuantumul pensiei "civile".
Ei sunt în situația: calcul pensie contributivă + ceva!

Sunt deci DOUĂ legi de bază ale pensiilor: cea "civilă" și cea "militară". Legi în adevăratul sens al cuvântului (adică nu articole de lege incluse în alte legi).
Toți cei care sunt "civili" merg pe calcul de contributivitate cu două feluri de "recompense": unii cu cuantum minim (magistrați, aviatori, curte de conturi, asimilați etc.), iar alții cu spor procentual (artiști, ziariști, sportivi etc.)
Repet: se calculează pentru ei cuantumul contributiv pentru că FUNDAȚIA pe care se construiește sistemul lor de pensii este Legea contributivă.

La noi avem FUNDAȚIA este Legea 223 cu "recompense" date de Statut (OMM) respectiv de Legea nr. 168/2020.

Pentru noi, cea mai bună soluție ar fi:
- păstrarea Legii 223,
- introducerea unui articol ca cel prezentat de mine pe 13 octombrie 2022, 19:37
- plafonarea pensiei maxime (ori la modul general... să zicem ca valoare netă egală cu 80% din salariul președintelui ori pe fiecare grad în parte).


Personal cred că pe fiecare grad în parte ar fi mai corectă plafonarea.

valy spunea...

Boroaia - Suceava este comuna cu cei mai mulți genrali, se află lângă Fălticeni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dulapul de la Corcoceni tace. Șifonierele vorbesc cu scârțîieli din balamale, daca nu sunt unse cu zamă de căsoaie săsoaie... Dăi, Brâncule, una bucată hardughie in patru scanduri, la Ghencea brotăcar, fara aer conditionat si lumină, ca-i destul de aerisit de la @rezistii sorosisti si luminat de la iluminatti lui uncle Sam! Si va face sabotaj această hardughie de boarfe si carpe impotriva lui Brâncu, caci Colacu cu lumanarea aprinsa la capul mortului e omul lui si a Cucuvoaiei Fofoloaia, dar si a fostului sef al securanilor, scrumbia afumată cu scurteie de araci de vie, si el fost cotrobaitor de fofoloancă pe sub catrafusele Fofoloaiei! E grele treaba, pute rau, ca o crăpătură de dijghinare după un an de sugilare... Rezista tare, Brâncule, si nu te da dus din balta brostacilor, continua sa oracai sa ne ajuți, ca sa dea in dambla cu totii, iar noi te vom sustine de la peluze tot cu oracaieli, dar si urlete de lupchi infometati! Hauuu-hauuu-hauuu....

Stelian P. spunea...

@Huhu
Chiar daca Iohannis semna decretul dupa 15 - 20 de zile credeti ca premierul nipon nu stia ca discuta despre viitor cu un premier care nu mai avea sprijinul politic si care demisionase cu o seara inainte? Normal era ca retragerea sprijinului sa se faca dupa plecarea japonezului care mai si venise cu o delegatie de oameni de afaceri?
Sper sa nu inteleaga cineva ca sunt pro Tudose.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A propos: Ce-o mai face afaceri mafiote Ghițâșor pe la Bălgrad? N-o hi murit de numai chițcuie deloc? Care Ghițâșor? Ăl de-o drămăluia pe Fofoaia pe sub butucii din via Cramei vesele, pe cand scrumbia afumată de la secretosi il pândărea cu ocheanul pitulat printre araci, dardaind din cotul drept sangerand si inhipt intr-un butuc, de scutura toată poama pana i se termina misia de inseminare la radacina butucului, niciodata de acolo nelipsind si Gibonul care aplauda in surdina, chițind ca un țobolan si cocoțat in prepeleacul paznicului, sa aiba dupa aia materiale ce cloncăni pe sticlele tv selectate! Măi, dar ce vremuri de erotism eroic, ce momente glorioase de capturi pentru postulate si barfe ingogonate, caci, o data cu instaurarea LGBT de subsol si de canal, s-a pierdut tot farmecul scenelor unice de cotrobait pe sub catrafuse in natura si la modul natural cu o amanta impielițată si amantul ei fatal!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Valy, Multumesc pentru info!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Actualizarea pensiilor militare printr-un OUG de decapitare a OUG 57-Fiola!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sanatate, Bonifatie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un ziar scria ca mai vehementa ar fi Danemarca impotriva Romaniei, decat Olanda! Parerea mea ca toate Tarile de Jos ne vad ca pe haiduci ai vestului salbatic! Cocalarii din si bombardierii tribali, plus coruptia infioratoare, fiind cauzele reale!

Șoimul spunea...

Bravo Viorel, sunt de acord cu tine și susțin toate nemulțumirile pe care le exprimi cu atâta ură și revoltă.
Dar nici Dâncu nu a demonstrat că poate.

Huhu Rezea spunea...

M
Corect!
Nu veau să mai aud vreun prostălău politician , ziarist sau scriitor pe acest blog repetând gogomănia că pensiile speciale plătite prin Casele Teritoriale nu ar fi calculate contributiv, și că abia PNRR ar obliga ca și ele să fie contributive.
Adevărul că în afară de pensiile militare toate celelalte pensii speciale sunt deja calculate contributiv, dar au cuantumul special mai mare decât cuantumul contributiv.
Numai pensiile militare, în număr de câteva mii, au cuantumul special mai mic decât cuantumul calculat contributiv, având și acum în plată cuantumul contributiv din anul 2015, majorat cu indexările din perioada 2016-2021. Pensia militară calculată potrivit imberbei L 223/2015, este mult mai mică penstru acele mii de pensionari.

Șoimul spunea...

A dat dovadă de nesimțire, un astfel de om , un trădător ,nu are ce căuta în funcții publice, nicidecum ministru sau europarlamentar.
La păcălit pe Ponta !

Laleaua neagră spunea...

Schimbarea ministrului apărării prelungește agonia pensionarilor militari...e un plan bine pus la punct ...sa se amâne rezolvarea inechitatilor..totul ia timp și timpul ia totul
.

Viorel spunea...

Cornele. Olandezilor le stă în gât portul Constanța pentru că le-ar da peste cap afacerile din portul Amsterdam. Ăsta este și motivul pentru care ne-au refuzat ani de zile intrarea în spațiul Schengen (mai ceva ca în spațiul cosmic).

Leo spunea...

Direcția este că "VARȘOVIȘTII" să fie ținuți pe loc pt. a rămâne bani buni pt. "NATOIȘTI". Această politică a fost agreată și încurajată inclusiv de sistemul politic din NATO. Mircică pe semne că nu știa în urmă cu 2 luni asta , când i-a scris "prostănacului " ca să se plângă despre inechitățile de la pensiile militare.
Politica este ca "VARȘOVIȘTII "să dispară natural din peisaj. Deja în 5 ani au murit cam 30.000 care se văd în noul cimitir militar din București unde este o "pădure de cruci " ( vorba lui Mircică) de când a fost inaugurat acum 5 ani.

Leo spunea...

Sebi (Dîncu) , a făcut doar MIMĂ.
Urmează dottore ca să fie înbrâncit pe scări.
MIMA FACE RĂU SINECURII.

Militar de la 14 ani spunea...

Dâncu a vorbit dar nu a făcut nimic. Trebuia să se pună de acord dpv politic dar el a luat-o la modul personal. Greșit.
Tudose a fost tradus de LOV și a înghițit gălușca cu pensiile militare. A greșit. Poate acum va fi mai bine informat. Oricum, e ancorat mult mai bine politic decât Dâncu și pare să rezolve anumite probleme atunci când e pus să păstorească un domeniu.
Să nu uităm că e singurul premier care a făcut ceva în scurtul lui mandat: podul de la Brăila-Galați (în 6 luni, 1 an cred că va fi funcțional). Dacă nu era el, în veci ni se făcea acest pod. Deci dacă se vrea, se poate. Avem speranțe!

Leo spunea...

Dîncu nu a reușit să treacă de grupa mică din clasa dirigintelui Jiganu și a decanului RED.
deși din imagine apare chipul de cărturar al acestuia.
Dîncu a avut șansa istorică și unică de care și-a bătut joc , ca să condiționeze demisia lui de eliminarea inechităților de la pensiile militare pe care le tot jelea pe la interviuri. Ar fi putut demisiona la un moment dat , invocând faptul că nu este lăsat să facă nimic. Nu a demisionat deoarece el făcea MIMĂ cînd jelea pensiile militare.
În loc de o demisie onorantă pt. motivul expus mai sus, acum este ÎNBRÂNCIT pe scările palatului Victoria ca un bagaj inutil rămînînd în istoria MFA-ului ca un politruc lăsat repetent de LICHELELE GULERATE din MFA.
Așa-i trebuie .

akord 75 spunea...

Daca ma uit la CFI si el are poza de mare carturar precum Dancu si este si mai frumos decat Tudose
Si la ce ii foloseste? absolut la NIMIC!
PS Asta am spus-o pentru ca din toate calitatile/defectele lui Tudose cfi-ul a vazut doar ca e urat! ...atat a putut el sa vada:) dincolo de faptul ca uratenia/frumusetea sunt ABSOLUT...relative. Acum "v-ati" prins de ce eu nu-mi pun poza la profil. Ca nu cumva vazand cif-ul ca sunt urat sa mai creada cine stie ce...
Apropo sacalule Tu cat esti de frumos? Si mai ales cu ce folos?
Tu esti procesoman?...dar nu esti capitan(r)
https://evz.ro/exclusiv-procesul-dintre-traian-basescu-si-spp-amanat-la-interventia-unui-avertizor-de-integritate-particular.html
(HAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAH
AHAHA,,,)

avianyc spunea...

Tudose ,om dintr-o bucata,a facut mult mai multe lucruri bune ,intre care ;
- a rezolvat in doua fraze situatia Institului Cantacuzino
- este singurul prim ministru care a stat de vorba cu politistii si militarii si le-a marit salariile cu 10-15%. LOV si Carmen Gaz au refuzat sistematic asemenea intalniri.
De asta a uitat Huhurez si aliatii.
https://ziare.com/tudose-militarizare-cantacuzino/
https://ziare.com/pensii-speciale/politie/guvernul-creste-salariile-in-mai-10-la-suta-pentru-politisti-si-15-la-suta-pentru-angajatii-civili-1476075
https://stirileprotv.ro/stiri/politic/mihai-tudose-la-sediul-mapn-pentru-discuc-ii-despre-inzestrarea-armatei-si-institutul-cantacuzino.html
- a reusit sa treaca autostrada Sebes- Turda si autostrada A 3 pe fonduri europene. Este stiut ca cele doua autostrazi nu faceau parte din culoare pan europene finantate de UE. Dragnea voia sa faca autostrazi in parterneriat public -privat . Adica sa se poata fura la greu. Tudose voia sa faca autostrari prin Banca Mondiala , acesta sa-și recupereze banii din fondurile UE. Azi am avea mult mai multi km de autostrada , a se vedea ungurii .Numai ca de aici nu se mai putea fura. Lui Tudose ii datoram Sebes -Turda ,azi in functiune.
- a finalizat tronsonul de cale ferata modernizata Blaj- Simeria , ocazie cu care l-a demis pe ministrul CUC fiindca a receptionat lucrarile la gara Alba Iulia fara peron pentru pasageri desi acesta figura in proiect iar pasagerii circulau printre linii.
- l-a dat afara din guvern pe ministrul sanatatii ,un incompetent si afacerist de prima mână de Oradea ,ajuns din targagiu ,prof ,univ dr. medic si decan al facultatii de medicina din Oradea cu doctorat plagiat ca si sustinatorul lui Mang (psd) , azi cercetat penal.
LOV si Carmen Gaz sustinute de” prim ministrul din umbra” Dragnea sunt artizanele OG 59. Tudose a fost inghesuit si nu a avut incotro.
Sunt sigur ca daca va opera cu aceasi fermitate ,va face lucruri bune pentru militari .
Nusupus decat propriilor idei ,a deranjat mult sistemul mafiot si a fost inlaturat.

M spunea...

1. Dâncu avea ideea năstrușnică cum că pensiile militare nu trebuie să facă parte din restricțiile diktate de PNRR. Trebuia deci să negocieze faptul că pensiile militare să își păstreze statutul "special"!
Pur și simplu întâmplător o declarație profund benignă a lui Dâncu a fost transformată prin presa aservită USR într-una pro-rusă! ÎNTÂMPLĂTOR!

2. Bode reprezintă România la JAI unde se va lua decizia privind intrarea în Schengen. Achiziția unor mașini de la un producător renumit a fost transformată de presa aservită USR într-o fraudă care demonstrează exact corupția de care ne acuză Olanda. ÎNTÂMPLĂTOR!

3. Tudose nu e în primii 5 candidați pentru Ministerul Apărării!

PS - ambele campanii de presă au fost preluate apoi și de presa controlată de coaliția de guvernare de unde tragem concluzia ori că s-a bătut palma cu opoziția, ori că și cei de la putere aveau nevoie de cele două diversiuni ("Bă noi am fi făcut dreptate cu pensiile militare dar nu vedeți că nu am reușit la Bruxelles din cauză că Dâncu a făcut declarații pro ruse? Nici în Schengen nu am intrat din cauză că Bode e un corupt")

Huhu Rezea spunea...

Ai dracului inlfuencerii DGIA! Ți-au trimis incomplet biletul pentru postari online! Au uitat de podul suspendat de la Braila.

Viorel spunea...

avianyc. Uite cu cine se înhăitase Tudose la căruța Guvernului: Gl. Lucian Foca, numit consilier al primului-ministru Tudose. În august se pensionase din MApN. https://www.libertatea.ro/stiri/generalul-lucian-foca-ajuns-consilier-al-premierului-tudose-august-s-pensionat-din-mapn-1968828
Cum și-a falsificat grosolan CV-ul Gl.(Rz.) Petrică-Lucian Foca, pensionar de lux și actualmente consilier personal al primului-ministru Tudose. https://www.newsbuzau.ro/eveniment/24035-cum-si-a-falsificat-grosolan-cv-ul-generalul-r-petrica-lucian-foca-pensionar-de-lux-si-actualmente-consilier-personal-al-primului-ministru-tudose-din-marturiile-generalului-de-brigada-dumitru-miu

Leon spunea...

@Avia, ai dreptate d-le !
Un asa Premier "dintr-o bucata" n-a fost in stare sa zica NU celor doua Dive care l-au bagat la mijloc si sa le refuze Ordonanta 69( sau 59..?!)..!!

Leo spunea...

Din arhivă........
https://www.huhurez.com/2017/10/dragnea-stopat-suspendarea-actualizarii.html

avianyc spunea...

Ete na ,branza-i pe bani bre ,zic astia din Marginime!

https://www.facebook.com/109837159037642/posts/pfbid0X2poYBFpYRKfjUdsEtZwNVucgkF16Ph87KgvjNuJEo4LZaS8wdx3z3VDcjar5mEul/?sfnsn=mo

Leo spunea...

Azi ne vom lua rămas bun de la Sebi.......
Bine ai venit TERENTE ...........

Spulber spunea...

Comuna BOROAIA jud. SUCEAVA, cu cei mai multi generali.

avianyc spunea...

Eu spun de foarte mult timp ca negocierile ar fi salvat Ucraina si Europa de acest sinitru dezastru.
Sa ma cheme Ciuca si pe mine să dau explicatii(((((!!! 🤣🤣Si ca mine mai sunt milioane in Ro.
Bravo Dancule ,gandesti ca un ardelean adevarat.

Daca o mai fac mult pe razboinicii poate sa puna si 3% la aparare ca tot nu ajunge. De actualizare ,doar daca o face Huhurez cu mos martin aici pe blog🤣🥰🤣

Huhurez , Tudose facu podul la Braila ,japonezii il terminara la termen , urmasii nedemni la guvernare nu facura drumurile de legatura cu podul nici pana azi si nu le vor face curand. Din avion se vede foarte frumos , un pod suspendat si izolat ,fara drumuri de acces pe pod.🤣🤣Ca la olteni !!!(((😴🥳

Pana revine GO sa va ia in primire spun doar atat ;
Ascultati ce spusei eu si Dancu . Treceti urgent mai natoistilor ursulenizati la negocieri ,altfel iese pe dos rau de tot.

Cezar spunea...

@/Aviamuci si prrost de bubuie
Ia explica si noua
1..care negocieri?
2 cine cu cine sa negocieze
3.CE ERA DE NEGOCIAT ?UKRAYNA SA SE PREDEA?
COROLAR
DE SE PREDA UKRAYNA SI SE ANGAJA LA CARUTA LU PUTIN..EUROPA ERA MUCI IN MOMENTUL DE FATA! CU DEOSEBIRE POLONIA TARILE BALTICE SI ROMĂNIA !
UNGARIA JUBILA SI DEJA ERA UNGARIA MARE !
IDIOTULE CARE ESTI!
RAZBOIUL ERA PLANIFICAT DIN 2013..SI ASTA ERA TELUL SUPREM AL CRIMINALULUI

Costel spunea...

Hidosul ăsta , se pronunța la un moment dat , că dacă ajunge prim-ministru își face și pentru sufletul lui 100 de milioane de euro. E ambițios,nu și-a luat gândul de la cocoșei fie și mai mititei 😁:))

avianyc spunea...

S-a prezentat si sărjentul Bulă pe frontul interactiv.
Ajuta si el cu ce poate 🐑🐐

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0GEKnkEvaU5mtSRwmSsmiiyyXtv3cbyPC5yB6ec1ZdJFoEsP7RDda7bRjJRS4qaR6l&id=100009028340368&sfnsn=mo