Un produs Blogger.

luni, octombrie 03, 2022

Posibilă prăbușire a frontului în zona de apărare a Hersonului, în dreapta Niprului

134 comments

Trupele ucrainiene au început să măture trupele ruse cantonate în dreapta Niprului pentru apărarea Hersonului, cel mai mare oraș centru de regiune ocupat de ruși încă din primele zile ale agresiunii din februarie. Operațiunea se desfășoară de la Nord spre Sud, către Herson.
Posibilitățile de retragere peste Nipru a celor cca 25 000 de soldați ruși sunt limitate, pentru că podurile din zonă au fost bombardate de ucrainieni.
Amploarea avansului ucrainean nu a fost confirmată, Kievul păstrând o tăcere aproape totală cu privire la situația din zonă. Însă bloggerii militari ruși au descris o înaintare a tancurilor ucrainene pe zeci de kilometri de teritoriu de-a lungul malului râului.
Rob Lee, membru senior al think-tank-ului Foreign Policy Research Institute, a citat bloggeri ruși care au relatat că forțele lor s-au retras până la Dudchany – 40 km în aval de locul în care se luptaseră cu trupele ucrainene cu o zi înainte.

 Linia frontului  pe 30  09 2022


Linia frontului azi, 03 10 2022
Linia albastru închis urmează cursul râului Nipru la vărsare în Marea Neagră


UPDATE 04 10 2022
Priviți cât a mai rămas neeliberat în dreapta râului Nipru, în dreptul orșului Herson. Trupele ucrainiene sunt la marginea vestică a Hersonului.



134 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Slava, Ukraina!

GO spunea...

Sa nu ne pripim! Istericalele in razboi, nu prea aduc succes. Acum cinstit, dupa carte la 25 000 soldati rusi in aparare, pentru un minim de succes de ofensiva, trebuie vreo 75 000 de combatanti ucraineni doar in ofensiva. La fel si la tehnica. Raportul minim de 3:1. Iar pt. un succes asigurat, dar nu garantat 100% (garantia de 100% incepe de la raportul de 20:1), ucrainenii ar trebui sa aiba trupe in ofensive de 10 ori mai mult decat rusii, adica sa scoata de undeva 250 000 de ucraineni pe care sa ii asmuta la atac. Si de 10 ori mai multe mijloace.

Acum sa va zic ceva. Rusii pregatesc o magarie. De unde stiu? Pe Telegram, militarii rusi de pe front, sunt nemultumiti ca li s-a ordonat sa se retraga din zona Liman. Ei spun ca nu s-ar fi retras, deoarece aveau succes in aparare si inca lejer. Ei declara, cica au primit ordin, desi nu aveau motiv. Si totusi au primit ordin sa se retraga vreo 40-50 kilometri.

Ei, acum eu nu stiu ce pregatire aveti voi! Insa, eu stiu ca daca ai succes in aparare, dar totusi te retragi, ori cei din ministerul rus al apararii sunt erau toti beti, ori ... Ori, retragerea a fost efectuata cu intentie, in scopul concentrarii unei mari grupari de trupe ucrainene, intr-un raion expus, care sa fie bubuit la un moment dat. Iar daca va uitati pe harta cu zona Liman, acolo este un semirotund aproape perfect ocupat de ucraineni, in adancimea trupelor ruse. Iar semirotundul trebuie umplut cu ceva, cum ar fi o mica tactica nucleara.

GO spunea...

De ce Slava Hukrainii? A dat cumva Zelensky ordin sa ne inapoieze Cernautiul, Hotinul si Cetatea Alba? Sau o dai cu slava doar asa, sa faci in ciuda romanilor usurati de ucraineni de vreo 5 teritorii, in ultimii 77 ani?

GO spunea...

De relaxare! NATO ripostează dur, așa că intră în scenă ferocele trupe belgiene! S-au inspaimantat pana si cecenii! 😁
N-am nicio treaba, dar parca si politia locala de la Cluj era mai pe directie. In plus ca umflatul ala belgian se vede ca este si inapt medical, are picioarele in X.

https://www.youtube.com/watch?v=zCfpA55ufQk

Leo spunea...

Au arătat la TV un videoclip prin care se arată că ruşii au ceva mişcări pe calea ferată cu Direcţia a 12-a specială din ministerul apărărării rus care gestionează armele nuclerare .

Brenda spunea...

Vedeți sa nu se înfurie rușii?!!

Huhu Rezea spunea...

GO
Ia-ți speranța că rușii vor da cu nucleare tactice!
Ai văzut ce le-a transmis SUA că vor păți dacă vor îndrazni să dea cu o singură tactică în Ucraina?

Mai bine ai observa că în Nord ucrainienii se opresc la granița cu Oblastul Lughansk, ceea ce înseamnă că acolo vor respecta dorința separatiștilor de a nu mai rămâne în Ucraina.
In schimb, în oblasturile Donetsk, Zaporoje și Herson ucrainienii depășesc în draci granițele proclamate de sărmanul Putin.

GO spunea...

@ HH. Vorba lui Putin. "Nu va grabiti. Finalul conteaza!"

GO spunea...

@ HH. Ceva nu este coerent. Adica, ucrainenii se opresc la granita cu Lugansk. Dar nu si la granita cu Donetk. In conditiile in care ambele regiuni si-au autodeclarat independenta.

De fapt, alta este problema! Lugansk este lipit direct de Rusia, nu si Donetk. Iar ucrainenii nu intra in Lugansk, nu ca ii respecta pe separatisti. Ci pt. ca efectiv fie se feresc de contactul direct cu trupele ruse, in conditiile in care Lugansk este lipit de Rusia, fie se feresc de niste arme rusesti instalate pe teritoriul F. Ruse, cu bataie in Lugansk.

Cat priveste declaratiile belicoase ale SUA, sunt doar niste declaratii belicoase, si inconstiente. Lovirea directa de catre SUA a fortelor rusesti in zona Ucrainei, permite riposta imediata de pe submarinele nucleare, de exemplu asupra New York-ului. Submarinele rusesti sunt peste tot langa coastele SUA. Asa ca eu nu va o actiune directa a SUA la 15000 km de propriul teritoriu, in conditiile in care propriul teritoriu este tinta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, rusii numai vor sa lupte, s-au saturat de atatia morti si carnagiu, de foame, de lipsuri, de frig, de tehnica invechita si fragila in blindaje, de toate si de tot ce e acolo; generalii si trupele stiu ca Putin e agresor, mimeaza lupta stiind ca s-au savarsit crime abominabile de razboi si candva vor raspnde pentru asta! Plang soldatii crestini si trag dupa liberare, nu mai trag in oameni, in fratii lor ucrainieni, mamele crestine le-au dat acest sfat! Poate sa aduca si 1 milion de soldati, ei sunt demoralizti, neinstruiti, neinteresati de capriciile si nebunia lui Putin, si sunt impotrivaacestui razboi agresiv asupra fratilor slavi! Rusia e pe faliment, e pe faras, e compromisa total in lume, nici China nu-i mai vrea... Ce atomice sa mai dea, cand risca sa piara ca stat si natiune, dupa o eventuala gafa de acest gen?! Ar fi ultima lor nenorocire, caci riposta globala la acest act de nesabuinta si nebunie i-ar nimici definitiv!

GO spunea...

@ HH. Si apropo. Nu a declarat SUA, ci un general in retragere care nu mai are nicio functie oficiala. E ca si cum ar declara Dogaru sau Bahnareanu, ca Romania va ataca Ucraina sa luam teritoriile inapoi. Sau tu!

Huhu Rezea spunea...

Ei, și tu! Petraeus, fost director CIA, nu este fieștecine!

GO spunea...

@ Cornelius Flavius Ifrim. Asa spun propaganda vestica si asa iti iamginezi tu. Tocmai am spus ca pe Telegram, militarii retrasi din zona Liman, bufnesc pe ministrul rus ca de ce nu au fost lasati sa lupte.

Apoi, tu uiti esentialul. Pe acolo prin regiunile alea, o mica parte sunt militari rusi din Rusia. Grosul trupelor din Ucraina este format din militari separatisti de cetatenie ucraineana, dar pro-Rusia. Inarmati si de rusi, dar si cu arme capturate din occident. Daca diseara pleaca rusii in Rusia, in Ucraina tot va continua razboiul. Separatistii ramasi se for sfarteca cu trupele de la Kiev. Atentie, ca separatistii nu sunt asa niste psitolari oarecare. Au unitati militare, in adevartul sens al cuvantului. De exemplu, la Berestove (pe langa Liman pe acolo) ucrainenii au fost macelariti de ... ucrainenii separatisti, cu tancurile Bg. 4 Mecanizata a Republicii Populare Lugansk. Nu de rusi! Adica, separatistii nu sunt asa militieni cum crezi tu, ci au forte armate proprii. Si uiti sau nu stii ca ucrainenii separatisti din Lugansk si Donetk, nu lupta cu ucrainenii de la Kiev, doar de anul asta de cand au venit rusii. Ci din 2014!

Intrebarea mea test pentru tine? Ce faci cu ucrainenii separatisti din Lugansk si Donetk? Ca ei nu mai vor cu Ucraina? Ca tu zici slava Ukraini, dar nu stii ce zici! Vrei sa zici poate slava regimului de la Kievul! Ca ucrainenii din sud-est nici nu vor sa auda de Kiev si de Ucraina lui Zelensky!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ras rau de tot de cadența aia de racani inchiedicati si cu umflatul ala gafait, pe preinfarct, dar la dotari si uniforme țuț nu-i intrece nimeni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Fereasca sfantul, ca ala ne va fi sfarsitul la toti!

GO spunea...

Abia de acum incepe balciul. Da pe Telegram, canal Rybar care nu infloreste, si nu minte. Chiar daca este canal rusesc, ia si la stanga conducerea militara si politica a Rusiei, fara probleme.

Asadar, au bagat rusii Iskander in functiune, la greu sistemele Iskander-M. Bat la 500 km. Din Districtul Militar de Vest, cica. Astea inseamna ca bubuie Ucraina mai mult de la mijloc spre zona de nord, Kiev etc. Unde sunt conducerea politica, comandamentele militare etc. Informativ, Iskander in afara de faptul ca sunt rachete de inalta precizie, pot utiliza si focoase nucleare. Nu vor folosi probabil focoase nucleare, nici nu mai este neaparat necesar daca s-au decis sa bubuie tot ce este in Ucraina, mai putin cele 4 regiuni luate deja de ei.

Cam asta este mersul de acum incolo. Rusii isi protejeaza strict cele 4 regiuni luate de ei, si restul face scrum.

csej spunea...

Nu vad invitat la posturile TV nici un maior sa explice ce se intampla .Lipsa totala de respect.Rusine.Numai generali si ,colonei .

marvas66@yahoo.com spunea...

GO cred ca este un ofiter roman de carton, prorus, antieuropean...un rebut al scolilor militare din Romania...Un atarnat al sistemului...

mosmartin16 spunea...

Go-ule, dar cum facem cu tratatul nostru cu Ucraina din 1997 și unde se spune de inviolabilitatea frontierelor ?!

monteoru spunea...

Maiorule te cam joci cu focul.Acceptarea propagandei contrara interesului national cred ca are o limita .Sabotezi blogul lui Huhu Rezea.

GO spunea...

Cum ce facem? Il denuntam frumos in baza art. 27 din tratat care zice ca tratatul a fost strict valabil 10 ani de la semnare, adica pana in 2007. Iti dau extras. Art. 27: "Prezentul tratat se incheie pe termen de 10 ani (calculat din 1997). Valabilitatea lui se prelungeste automat pe noi perioade de cate 5 ani, dacă nici una dintre părţile contractante nu va incunostinta în scris cealalta parte contractantă despre intentia sa de a-l denunta, cu cel puţin un an inaintea expirarii perioadei de valabilitate respective". Art. 27 din Tratatul cu Ucraina il gasesti aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/50921

Dupa care, punem in aplicarea Declaratia Parlamentului Romaniei din 28 noiembrie 1991, care a declarat solemn "ca referendumul organizat de autorităţile de la Kiev (in 1991) în teritoriile româneşti încorporate cu forta în cadrul fostei U.R.S.S. - respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei - este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia". Declaratia Parlamentului Romaniei o gasesti aici:
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35747

NOTA: SI ASA AFLA SI ANALFABETII FUNCTIONALI DE PE AICI (sunt unii rau de tot), CA PANA SI PACTUL RIBENTROPP-MOLOTOV ESTE DECLARAT NUL, CUMEA DE FOSTA URSS, INCA DE ACUM ... 33 ANI! IN AFARA DE FAPTUL CA ROMANIA A CATALOGAT ACTUL UCRAINEI DE INCORPORARE A TERITORIULUI ROMANESTI, CA FIINN AGRESIUNE!

Mai departe! Alegem AUR sau pe alti politicieni nationalisti/patrioti, ca sa denunte odata tratatul. Dar putem sa punem si de o revolta mai devreme, si sa dam jos guvernul, pentru faptul ca sfideaza/ignora/incalca Pct. 6 din aceeasi Declaratie a Parlementului din 1991, care "solicita guvernului tarii sa înceapă de urgenta negocieri cu autorităţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.". Sa vedem si noi, ce au facut guvernele in acest sens din 1991 pana astazi!

GO spunea...

@monteoru. Iar emani din grota? Cica ... acceptarea propagandei contrara interesului national. Iar ai baut spirt tracut prin paine.

GO spunea...

Zi si sklawa ukrainii! Macar sa ai profil complet!

GO spunea...

Sa fiu drept, trebuie sa fii cel putin retardat sa bantui - mai ales ca militar, la speluncile TV respective. Iar ca sa fiu sincer, cred ca si cine pierde mai mult de 10 minute pe zile, vizionand cretinismele difuzate de respectivele posturi, daca nu a fost retardat, a ajuns/ajunge precis.

Daca te dai la goange cu mine, hai sa iti spun ceva. Prin 2008, am bagat prima vizita in Italia. Am stat mai mult. Ca sa sesizez eu acolo, ca macaronarii nu au tembeliziuni din astea, tip A3, Realitatea, B1 TV, Digi etc. Au televiziuni care prezinta stiri sec cum este si CNN, fara sa isi dea cu pararea si invitati, moderatori etc. Am intrebat un italian mai in varsta, care este faza, ca noi in Romania iata ce avem etc. La care macaronarul a inceput sa imi explice duios. Si mi-a explicat ca si ei au avut astfel de tembeliziuni, dar s-au autodizolvat prin anii '70-'80. Din lipsa de interes a publicului. Adica nu le mai urmarea nici dracu', italienii au realizat ca nu erau televiziuni de stiri, ci de propaganda politica, si decat sa stea cu ochii beliti la ele, au preferat sa iasa la bere si sa vada cu ochii lor ce si cum. Cam asa ste si la noi acum. Aceste tembeliziuni vor disparea odata cu ultimii spectatori captivi - de regula in varsta si fara o educatie sa te dea pe spate. In maxim 10 ani, nu ai sa mai vezi A3, Realitati si alte tiribombe din astea de tembeliziuni nici in Romania.

Gheorghita spunea...

Cum face ei scrum? Translate please! Esti tare indoctrinat omule(mi-e teama sa te numesc camarad). Go...Go...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, Ukraina a fost agresata, contrar tratatelor de neagresiune, semnat si de RuSSia, acum fiind agresor! RuSSia e un stat din pamanturi luate cu japca, curand ele isi vor deschide actiuni de independenta teritoriala, cand dinRuSSia va ramane unshelet militar imbracat in piele de urs mort. Ukraina ne va ceda teritoriile romanesti, in semn de recunostinta fata de ajutorul acordat, daca accepta UE si SUA, dupa razboi si dupa negocieri cu Romania. Acum nu-i locul si nici caderea de a se realiza asta, la necaz...

mosmartin16 spunea...

Go-ule, ia răspunde tu la ce am întrebat ! Că ai tot ținut-o langa cu 1991 ! Ce facem cu tratatul din 1997 ? "Luminează-ne"...."strategule", bun de Star Wars !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, nu cunosc amanunte etnice, si parerea mea e ca ukrainienii bastinasi nu vor ceda nimic, cat despre cei dinLugansk si celelalte regiuni, nu pot fi multi cretini tradatori, fii sigur, nedorind la o Rusie supusa la un embargou total si pe termen lung, in afara Europei si SUA, a civilizatiei.

anonim spunea...

@csej
Pai aia sunt disciplinati.Moderatorul/jurnalizda intreaba
-Nu asa ca...?
generalul raspunde
-Desigur am constatat si eu ca...Putin desigur asta(??) va face.Zelenskii e superman soldatii ukrainienii sunt niste super oameni(un fel de arieni moderni).Oare unde am mai auzit eu asta??:).comandantii lor sunt niste genii fata de care Alexandru cel Mare a fost o "toroaba" si tooot asa zile intregi de 6 -7 luni dar daca nu?.....
Daca nu , e simplu primeste o _uie in loc de lei/minut si data viitoare cheama pe altul. Io zic ca si madam Udrea e buna.E colonel? este!
sau Ontanu .Ce el ce are? ca doar e general !
Sau de ce nu Nastase(ala are si racheta ....) sau nea Pitzi tiganusul
Ar mai fi eligibil nea Monty ca se pricepe la ZB-uri sau chiar csej ca a scris la fise in CMJ de a depasit populatia Chinei....numai specialisti unu si unu
Generali in rezerva care se "prostitueaza intelectual" la televiziunile golanilor de presa. Si culmea! pentru cateva sute de lei la pensiile lor!
Scuzati,poate vi se pare ca ca ma oftic dar pe bune, asa ceva ar fi sub demnitatea mea,oricat de sarac as fi.S-ar parea ca la generalii astia de mucava,standardele sunt mult mai jos
E mai bine aici mult mai bine .Ma injura cine si cand vrea iar eu nu mananc kkt contracost.Spun ce vreau cand vreau si cum vreau...adica respir liber!!
Pe de alta parte csej are dreptate.Maiorii sunt prosti ,stie ca si el a fost maior

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stelica, iar ai calcat in boaba de strugure? Busuioaca de... Borhotin e tare a dreacku'! Ia-te de padureni si rosiori ca te dezvaluie in instante ce scrii pe aici! Pastreaza-ti energiile pentru ei, e nevoie, si ai grija de gaura din palma cand dai cu cotul in calorifer, sa nu-ti apara si a doua! Demonteaza-l naibii ca si asa s-au scumpit utilitatile! Feru' vechiu e scumpu acumulu, asa ca o sa iei bani buni la ciorapu,' de tine, sereacu,' adica o sa fii in vână si doar cu o singura gaura in mană, ma rog, in palmă, sa ai cu ce sa ti-o zbati vesel in labă, in baia lejeră si fara buba la cotieră!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@mosmartin, nu conteaza la rusi si rusofoni tratatele, decat forta! Ce putere militara poate fi Russia, daca apeleaza cu lasitate la arma atomica? Au ajuns de rasul lumii, de rasul curcilor pe Youtube cum fug gramada, rahatati si urinati pe ei de frica micii armate ukrainiene, abandonandu-si tehnica, armamentele si rodul jafurilor din casele civililor, ca la asta si la violuri sunt asi, sau la impuscat civilii pe la spate sau in masinile in mers! Cica Marea Armata Rosie, mandrie planetara! Ptiu, drace belit, ca daca stiau asta ukrainienii mai demult, azi in Moscova si pe Kremlin fluturau steagurile triumfatoarei Ukraine! Slava, Ukraina! Slava, Zelenski!
PS: Azi s-au predat peste 200 rusi, ca mieii! Urmeaza grosul, si cred ca aia noi veniti pe front vor fugi cu totii sa se predea ukrainienilor, dorind libertate si in Europa Libera!

Huhu Rezea spunea...

GO
După ce că te informezi ca un drogat de propaganda canalelor rusești îi mai si persiflezi pe cei care se informează din canalele TV românești, mult mai libere decât cele controlate de ruși. De unde știi tu ce informații transmite presa românească daca din snobism te holbezi numai la cele care manipulează pe rusește?
Teritoriile românesti sunt la Ucraina, ca mostenitoare a Uniunii Sovietice, in baza Tratatului de după al II-lea Război Mondial semnat în 1947 la Paris de Puterile Aliate cu țările invinse, între acestea din urmă numărându-se și România. Nici nu mai contează Tratatul Molotov-Ribentrop din 1939.
Chiar dacă denunți Tratatul cu Ucraina nu înseamnă că acele teritorii revin automat României. Trebuie să mai fie de acord și Ucraina dar și locuitorii din acele ținuturi.

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Nu mai polua ultimul topic cu bălării din toate pentru toți!

mosmartin16 spunea...

Go, tu te auzi ?? Cică alegem AUR...punem de o revoltă !!! Tu ești normal la cap ??! Cine-i alege bre ...pentru fi majoritari în Parlament ?! Tu crezi că românii merg după niște câteva mii de hauriști gălăgioși ?? Și la ce revoltă te referi ?? Iar ești "maestru de ceremonii fanteziste" ?? Sau ții morțiș să devii un instigator la violență..."patriotule" ! O Doamne...mergi la un mic control medical ! Cu scuze...serios...nu strică ! Să-ți dea Dumnezeu minte, că-i bună tuturor !

reddog spunea...

Peste tot numai controverse.
Cezar zice că prăjește un nisetru iar altcineva zice că e caras cu barba.
Problema e că pe acolo pe la Cezar mai intra și doamne din Austria și cine știe ce păreri își fac.

https://cezar-armya.blogspot.com/2022/09/httpscezar-armya_30.html?m=1#comment-form

GO spunea...

@ HH. Unde arata presa romana de exemplu, crima de razboi a trupelor de la Kiev? Care au bombardat coloana de civili care au incercat sa paraseasca Limanul? Masini civile facute scrum, in coloana, la marginea localitatii. Pe Al Jazeera da in clar. Cum tot pe Al Jazeera da si despre epurarile acelor trupe ucrainene in cadrul ... calugarilor de la renumita Lavra Sviatogorsk. Pe motiv ca ar fi "colaborationism". Asta este nazism in toata regula, cu amestecuri de bolsevism. Auzi, sa epurezi calugarii.

GO spunea...

@ Huhu! Waa ce explicatie stalinisto-bolseviCo-securistica ai dat cu Tratatul de la Paris, din care a disparut entitatea URSS? Cu mostenitorii cum zici ca e, au fosr la notar cele 15 republici? Sau cum? Dar cu Declaratia Parlamentului Romaniei din nov. 1991, prin care Romania acuza Ungaria de agresiune, cum este? Sau te dai mai destept decat juristii Parlamentului Romaniei?

Laurentiu spunea...

Ce atâta Slava Ukraina???
De unde atâta dragoste???
Mai ieri parcă ne judecam cu ucrainienii pentru a obține doar o parte infimă din ceea ce ei stăpânesc cu japca, fără nici un drept!
Mai ieri parcă, circarul, "eroul" Zelenski, susținea că România "a ocupat" Bucovina de Nord!
Câți dintre voi aveți rude în Ucraina???
Câți dintre voi ați fost în Ucraina la Cernăuți, Storojineț, Adâncata, Crasna, Berhomet pe Siret, Zastavna, Cozmeni, Vășcăuți sau Vijnița, ca să vedeți cum trăiesc efectiv românii de acolo?
Am rude, acolo și ȘTIU SIGUR că românilor din Ucraina li se îngrădesc dreptul la educație în limba maternă și folosirea limbii materne în justiție și administrație, deși sunt multe localități unde majoritari sunt vorbitorii de limbă română, dar sunt buni acum românii ca să fie folosiți de către ucrainieni, carne de tun în fața orcilor de ruși.
Ucraina s-a înfruptat din trupul țării noastre și stăpânește fără nici un drept, pământ românesc, udat cu sânge de străbunii noștri.
Așa că, nici o Slava Ukraina
sau da, Slava Ukraina împărțită!!!
Trăiască România dodoloață!!!
Trăiască România Mare!!!

Huhu Rezea spunea...

@Laurențiu
D -ta chiar crezi, ca zăpăcitul fost elitist NATOIST, că dacă Rusia ocupă Ucraina până la granițele românești, îi face români pe cei din Bucovina și Bugeac? Mai și gândiți înainte de a vă bate în piept cu cărămida.... ce patrioți sunteți!

GO spunea...

Legat de propaganda romaneasca si care elogiaza Ucraina si mai si infloreste actiunile armatei ucrainene. Mintind efectiv populatia din Romania, prin omisiune, cu privire la situatia reala a frontului. Eu v-am zis ceva ieri sau alaltaieri legat de Liman, ca parca ar fi razboi de pozitii. Fiecare parate dand sa cucereasca ce poate si sa plece de unde are chef! Si azi s-a confirmat!

Trupele ruse din Grupul Wagner au intrat in orașul Bahmut (fosta denumire este Artemivsk). Forțele ucrainene au început să se retragă din oraș.

Aici este un nou paradox al trupelor ucrainene și care confirmă că reclama cu ocuparea Limanului este menită să acopere o pierdere mai mare. Ucrainenii s-au axat pe reocuparea orașului Liman cu 23 000 de locuitori, dar sunt pe cale să piardă Bahmut cu 73 000 de locuitori. Între cele 2 orașe, distanța în linie dreaptă este de cca. 50 km. Pur si simplu, cei din Grupul Wagner s-au filmat intrand in Bahmut, se vede clar sigla de la o intrare in oras.

GO spunea...

Da, mai! Revolta pentru indeplinirea Declaratiei Parlamentului din nov. 1991! Parlamentul asta parca reprezinta vointa poporului. Tu vrei sa faci revolta sa nu fie dusa la indeplinire si ucrainenii sa ramana in contnuare cu teritoriile smulse Romaniei? Sau cum? Vai de ..plua voastra de sclavi. Din cauza astora ca tine, sterg toate tarile pe jos cu noi. De unde esti frate, cu spiritul ala de sluga din tine?

anonim spunea...

@Huhu
Lasa-l bre ca ii place sa se auda vorbind/scriind Fa-i placerea omului ca asta nu e violent e d'ala de tip "ficus" Unde-l pui acolo sta si ce-i spui aia face.....Hai ca-ti convine Huhule! Mai delireaza si el...se gandeste deja la urmatorul "vaucer" ,a XIII-a pensie(p'asta nu stie s-o citeasca sa vezi ce chin pe el) si la ce mai barfesc vecinii de pe palierul cu 24 de "penthouse"-uri.Ca oricum utilitatile i le plateste comunitatea.Si nu-l mai intrebati de Gabitza ca ii e frica ca-i cere ala laptop-ul.Io cre' ca i l-a dat cu imprumut da asa se intampla la unii,mai uita.Am dat si eu un osciloscop imprumut cu ani in urma si sa mor daca mai stiu cui. Da nici ala nu se grabeste sa-l mai aduca si nici de folos nu prea mai e.Si-a scos banii odata pe vremuri cu varf si indesat.Acum e consumerism, debandada totala. Tot ce se strica se arunca ca daca repari se numeste direct ca intri in foame
Na de toate pentru toti! Am luat-o razna!
CEA MAI TARE!!
Azi Polonia a facut cerere de DESPAGUBIRI DE RAZBOI impotriva Germaniei....mai vrea o runda de despagubiri ca cica prima nu i-a ajuns
I-a ghici cine o sa castige din clenciul asta? Mai ales daca iese si cu ceva miros de praf de pusca.Si o sa fie razboi de ala "curat" fara nucleare ca deh sa nu fie deranjul prea mare....reconstructia conteaza!!Arme deja au inceput sa aiba de vreo 6 luni.Asculta aici la mosu' !!!
Te astept pe "foaia" urmatoare cu raspunsul cand deschizi un nou topic

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, coloana de ,,civili,'' filmata si de tv-urile internationale, erau militari rusi in retragere (dez)organizata si vicleana, imbracati cu haine civile jefuite de la localnici, sa se strecoare din incercuire, in masini civile, tot furate.N-au oprit la somatie, incercand s-o stearga englezeste si s-a deschis foc pe ei, ca aici e razboi, nene, nu nunta! Rusii au tras in civili-civili, adica copii, femei, femei gravide, batrani, handicapati si asta nu se vede in ruseste? Niet?

Viorel spunea...

Laurențiu. „Ucraina s-a înfruptat din trupul țării noastre și stăpânește fără nici un drept, pământ românesc, udat cu sânge de străbunii noștri”. Ești sigur de ceea ce afirmi ? A fost cumva România în război cu Ucraina și a pierdut teritorii românești (localitățile specificate de tine în comentariu sau altele) ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Si asa subiectul se uita pana maine de catre toti!
Slava, Ukraina, daca am revenit pe subiectul topicului! Am asa, o presimtire, ca o sa ne trezim, cat de curand, pe stirea ca Putin a fost impuscat de catre un grup de generali demisi, finantati si impreuna cu un grup de oligarhi foarte bogati, sucariti ca Occidentul i-a lasat fara averi si conturile bancare grase, din cauza agresiunii sovietice! Jos Putina, slava Zelenski si Ukraina!

Huhu Rezea spunea...

A revenit NECUNOSCUTUL care nu știe să posteze pe Blogger cu următoarele considerații despre luptele din Ucraina:

"Ca fost ofiter, (UNAP si Colegiu de Razboi), pot afirma cu tarie ca ceea ce face acum armata UKR pare desprins din manualele ROU de studii militare superioare ... si explic:
-intensificarea C/atacurilor sustinute de artilerie si aviatie (Av/cat poate), pe directii, cu manevre de flac, conduc la generalizarea acestora si intensificarea acțiunilor in marca C/lovitură;
-acțiunile se duc clasic, in lungul cursurilor de apa, pentru desprinderea inamicului de mal si încercuirea lui;
-in lupta moderna (invatata pe indelete, nu la Fagaras si Buzau) nu rapoartele de forte generale conteaza ci pe o directie, la momentul si in scopul stabilit...apoi urmeaza introducerea masiva de forte si manevra simpla sau dublu invaluitoare, concomitent cu exploatarea succesului!
Nu tin cursuri, dar cand ai incercuit 5000 de soldati (ekivalentul a 2 Bg.I. din lupta,cu pierderi mari adica, ... si-i lasi sa plece, atunci vrei sa transmiti asta: Va puteam ucide pe toti, insa arătăm că putem avea si milă! Depinde de voi ce veți face, pe viitor!
*Ce inseamna acei 25.000 de militari din Sud? Cam 5 brigazi, adica 1 bucata Divizie organizata pe bg, cu UD (Unitati de Divizie-Ge, CBRN, AA, Log, Comunicatii..etc) cu pierderile suferite anterior si necompletate! Sa nu uitam ca putleriștii au trimis pe front MU de sprijin, peste ceea ce aveau in organica D si AAÎ.
**Încerc un pronostic: plecand de la situatia concreta, fortele si mijloacele clasice folosite/mai noi sau mai veki, ne punem intrebarea care este cauza pentru care, dupa victorii in Est si Sud si stabilizarea frontului, armata UKR poate acționa cu C/atac si posibil C/Lovitura (aparare activa) si a RUS nu? Intrebarea secundă este: ce s-a intamplat cu trupa (neinteresandu-ma aspectele de C2 -comanda-control- si aplicarea teoriei artei militare)? Se impune a aminti cauza renuntarii la actiunile din Nord, pt cucerirea Kievului!Simplu: daca mentinea fortele si mijloaceleduse pt cucerirea rapida a capitalei si skimbarea conducerii politico-militare pana acum era armistitiu sau Mobilizare Generala in RUS, întrucat armata UKR îi batea pe parti de le suna apa in cap, RuSSia nefacand altceva prin dispersarea fortelor si a efortului decat oferirea la tocat Fortei Expediționare de Invazie!
Din ce vedem acum rezulta ca moralul trupei este foarte jos, lipsind motivatia de a lupta atat militarilor profesionisti si mai ales a bazinului din care s-a executat Mobilizarea Partiala!
Mă aștept ca pe viitor din ce in ce mai multe forte ruSSești sa refuze lupta, iar victoriile militare UKR vor fi mai numeroase, punand in pericol tronul Țarului!

***Nici nu bag in seama opțiunea N a Moscovei, poate cel mult la capitolul Bancuri proaste! Daca 1 singur proiectil cu focos N va fi tras atunci sa stiți ca la Moscova avem o conducere skizofrenica, ce traieste in 2 lumi paralele in acelasi timp!

****Putin si Putleriștii lui de peste tot, afirma ca RuSSia este in razboi si cu NATO, cu UE si cu EU!
Orcii au inregistrat pierderi enorme in personal si tehnica (dar NATO nici nu a intrat in lupta) culminand cu mila ”banderiștilor” pentru 5000 de suflete, incercuite si lasate sa plece spre ai lor, in loc de a fi trimisi ofranda zeului razboiului!
Ce inseamna cucerirea unor localitati mici, ce-i drept-comune, de catre armata UKR respectiv a localitatilor Shevchenkivka de catre Garda Nationala (!!!) și a localitatii Zolota Balka din regiunea Herson?

Simplu: expunerea comunicatiei de uscat spre Crimeea tirului HIMARS din dotarea armatei UKR!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha....

csej spunea...

MAIOR OLESCU AI BAUT MULTA APA DUPA PUTIN.
Baga la titioaca ce iti spune NECUNOSCUTUL.Este o lecție despre manevra de forțe si mijloace.

Stelian P. spunea...

"73% din biletele de avion emise în Rusia sunt doar dus"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ave, ,,Necunoscutule,'' deci stiu cine esti! Atentie, dusmanii ginesc la nasolo din closetele de unde se hranesc cu lacomie, deci eu, mucles hacanaua despre identitate! Apropo: O garnitura feroviara cu elemente N circula prin centrul RuSSiei catre front, conluzie la care a ajuns un expert ginitor in imagini. Era buna de vizat cu o racheta Matador, inhipta in buricul unei osii, dar uncle Sam refuza scule balistice la distanta ca sa nu-l barbiereasca pe Putler in uterul Kremlinului... Ce gurva esti, NATOlanit-o!

Laurentiu spunea...

@Laurențiu
D -ta chiar crezi, ca zăpăcitul fost elitist NATOIST, că dacă Rusia ocupă Ucraina până la granițele românești, îi face români pe cei din Bucovina și Bugeac? Mai și gândiți înainte de a vă bate în piept cu cărămida.... ce patrioți sunteți!

Nu-mi puneți vorbe-n gură domnule administrator, eu am relevat doar ADEVĂRURI.
Nu mă aștept de la orcii de ruși la ceva bun vreodată, sper și cred la o reașezare în matca firească, a teritoriilor rupte din patria mamă, de către furii vremelnici!
Nu sunt numai românii în această situație, sunt și ungurii, slovacii și polonezii, este arhicunoscut faptul că Ucraina este o făcătură zămislită prin rapt și furt de la vecini, de către comuniștii sovietici.
Vreau să-mi vizitez neamurile ACASĂ și nu în străinătate!
Mai că v-aș da câteva numere de telefon ale rudelor mele de dincolo, să auziți direct, de la sursă, cât de bine trăiesc românii de dincolo și cum le sunt respectate drepturile de către ucrainieni.
Deci, faza cu cărămida nu se pune, nu mă dau/sunt patriot.
Sunt ROMÂN și am un singur INTERES: să pot să-mi văd neamurile ACASĂ!

Viorel
4 octombrie 2022, 00:33
Laurențiu. „Ucraina s-a înfruptat din trupul țării noastre și stăpânește fără nici un drept, pământ românesc, udat cu sânge de străbunii noștri”. Ești sigur de ceea ce afirmi ? A fost cumva România în război cu Ucraina și a pierdut teritorii românești (localitățile specificate de tine în comentariu sau altele) ?

Aveți răspunsul mai sus. Porcii ruși au înfăptuit într-un anume context, prin jaf de la vecini, o nefacută pe care au intitulat-o RSS Ucraina.
Ucraina stăpânește fără drept PĂMÂNT ROMÂNESC!
Acea bucată de Românie FURATĂ, trebuie să revină ACASĂ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Laurențiu, meci, mousiu pentru meniu, dar... ,,Romania dodoloață,'' si extrem de hoață cu proprii ei cetațeni amarașteni...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, titioacă e tărtăcuță, cap sec sau găoacă? Un regionalism minunat, dar greu îi dau de... cap!!!

Jane spunea...

Tovarășe GO,administratorul site-ului se pare că arată bunăvoință și înțelegere referitor la ideile propagandistice pro ruse pe care susții.Sa nu crezi că unii nu sunt interesați în a salva postările tale și dacă azi sunt simple și inocente discuții,mâine s-ar putea considera toxice și dușmănoase.Ia-o mai ușor.

mosmartin16 spunea...

GO, ești dus cu pluta ! Renunțăm la tratatul cu Ucraina din 97 ( cum spui tu ) și cerem acesteia să ne dea teritoriile românești ! Ucraina refuză, iar noi ce facem ? Declarăm război ? Și dacă da, ce s-ar întâmpla ? Ce ar face NATO unde noi suntem membri ? Eu cunosc posibilele urmări, dar aștept să fii tu ...iar...mama Omida și să ne "luminezi"..."războinicule" ! Ti-am zis, mergi la medic...nu strică pentru nimeni !

GO spunea...

Bineineles ca niciun cuvant in media romaneasca, despre busirea Harkovului azi-noapte.

La nivel strategic, rusii au schimbat radical lucrurile. Si trec de la joaca de-a hotii si vardistii, la razboi dupa carte. Astfel, trupele ruse au lovit azi noapte din nord cu Iskander "M", Harkovul. Scotand din functiune facilitati importante precum nodurile energetice. Harkovul era in bezna azi-noapte, si pagubele sunt atat de mari, incat ar trebui saptamani intregi pentru a reface aprovizionarea cu energie.

Abia de acum incepe razboiul adevarat. In mod cert, in perioada imediat urmatoare, trupele ruse vor lovi Kievul. L-au protejat cat l-au protejat, insa s-a schimbat macaroana. De acum rusii merg ca in orice razboi, adevarat pe distrugerea infrastructurii. Mai mult ca sigur ca acum printre altele, calculeaza si pozitia exacta a lui Zelensky.

GO spunea...

Manevra si este, dar numai la rusi se vede ca este calculata. Ucrainenii actioneaza total haotic, dupa criteriul ca poate iese ceva. S-au aruncat ca talambii in mlastinile de la Liman, ca sa piarda ditamai orasul Bahmut. Pe de alta parte, si-au concentrat fortele tot ca talambii in interiorul Ucrainei, iar rusii le-au bombardeaza Harkovul cu Iskander, in nord. Si oricine cu putina carte, stie ca dupa loviturile masive de rachete asupra unui oras precum Harkovul, urmeaza si trupe la sol. Iar ucrainenii alearga dupa militieni separatisti in Donbas.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Saptamana viitoare, pe 15 Oct. implinesc 67 de ani si credeam ca la varsta asta, dar si pana cand voi inchide ochii definitiv, sa nu apuc un razboi in Europa, si iata ca s-a intamplat, doar pentru ca cea mai innapoiată si sabatică natiune de pe planeta si-a dorit sa tulbure viata pasnica a europenilor, dar si a intregii economii mondiale, printr-o agresiune terorista de cea mai joasa si nemiloasa speta asupra unei tari si natiuni libere si independente! Aveati dreptate, tatal si bunicul meu, ca pe rusi nimeni si niciodata nu-i va putea civiliza, educa si scoate din porcia lor seculara!

GO spunea...

Un scenariu, care desi cuprinde ceva elemente concrete, este plin de concluzii sentimentaliste. Il provoc pe strategul necunoscut:

- sa isi mute analiza si spre nordul frontului, unde rusii au distrus noaptea trecuta cu Iskander, M importante facilitati ucrainene, lasand Harkovul fara energie electrica. Banuiesc ca stie ca neutralizarea facilitatilor din Harkov, paralizeaza intreaga zona de nord-est a ucrainei si rupe Kievul atat de zonele de nord-est, cat si de sud-est ale frontului.
- legat de viermuiala din sud, sa ne explice strategul nostru, ce succes este acela, cand cuceresti un oras cu 23 000 de locuitori - adica Liman, si pierzi altul cu 73 000 de locutori - respectiv Bahmut. Ca asa u facut ucrainenii. Si in acelasi raion de desfasurare a actiunilor de lupta.

Militar de la 14 ani spunea...

#Laurențiu, bine spus. Dar câți gândesc? Propaganda vestului de tip sovietic își face datoria.
#Viorel, da la luptele din WW2, trupele românești din Odesa au fost masacrate de "rușii" ucraineni. Antonescu avea dreptate. Pericolul vine de la est, adică ruși, ucraineni. Aceleași apucături.

anonim spunea...

Ooooo a revenit "Mares" cu copy/paste din lucrarea de oskar!!!!Asta dupa ce plagiaza pe altii ii place asa de mult sa fure ca se autoplagiaza dupa plagiere.
In schimb a reusit doar o "flatulare"...cu stropi, nu o plagiere.Bleah ce puteee!!
@GO & Co
Relaxati-va cu picioarele in apa rece.Eventual si cu capul!
Cele 4 tinuturi (foste romanesti) vor fi pe viitor "for ever" precum sunt la ora actuala Burgundia,Flandra sau Valonia.
Sau exact ce a facut Bismark din zecile de statulete numite acum cu un singur cuvant
O varianta:
In schimb toti comunistii fugiti in America acum s-au intors sub forma de globalisti.Pentru a avea succes in "globalizare" mai intai trebuie sa infiinteze prin Europa cat mai multe state "independente" cu populatii cat mai mici(preferabil sub 5-6 mil. locuitori) si cat mai lipsite de resurse.De pilda Onestiul cu presedinte CFI parlament si guvern pe palierul respectiv.Clasa muncitoare se afla la celelalte etaje
"minerii" la parter.Ministerele de forta la et I(ca zona tampon intre mineri si presedinte)
Io zic ca i-am "organizat si p'astia!
PS Pe unde se mai afla trenul ala "nuclear"?.Ca ati pus botul ca niste copii de gradinita.
Cum v-a servit-o tembeliziunile asa ati inghitit-o ....ca acum femeile se ocupa de arme nucleare tactica si strategie, iar barbatii prezinta meteo si retete culinare
Te doare kuru'....! Ia zii tu mares, ca esti mai "veki"!

anonim spunea...

Alooo Janeee ! sau "Jane"? monteoru /ZB de la GP/, csej cadristu, ce faceti ? V-ati activat toti "dinozaurii" asa brusc cu amenintari comunistoide?...de genul...
ai grija ce vorbesti/vezi ca ce ai scris afecteaza "enteresul" national/aceste postari vor fi copiate si retinute impotriva ta ....si alte kakaturi demne de secretari BOB al pcr
Baaa io nu credeam ca sunteti asa de multi si asa de anchilozati pe creieri.Parca citati toti din "scrierile lu' nea Nicu"Muzeul Antipa e tanar pe langa voi(ma refer la modul de gandire)
Vi se arunca lăturile si le dati mai departe.Nu faceti minimul efort de a va folosi "nuca"
Jenant!!Nici Iliescu nu v-ar suporta prostia pavloviana.
Vi se da textul se aprinde lumina si voi automat incepeti sa "salivati"
coloneii p**ii !!!.V-a "educat" Beria pe vremea "ceka":)

anonim spunea...

Scrie Cap de Lemn.Asta nu traieste in lumea de azi!!,,,,e din anii '50
Jane
4 octombrie 2022, 11:33
Tovarășe GO,administratorul site-ului se pare că arată bunăvoință și înțelegere referitor la ideile propagandistice pro ruse pe care susții.Sa nu crezi că unii nu sunt interesați în a salva postările tale și dacă azi sunt simple și inocente discuții,mâine s-ar putea considera toxice și dușmănoase.Ia-o mai ușor.

Ce "atentionare" dragutza. Urmeaza santajul? Ca sunteti specialisti in asa ceva

micutzul spunea...

Ce-mi ''place'' analiștii....
Dacă Putin se scarpină in kur înseamnă că are și cancer de colob nu? Că le-a cam avut pe toate!
Personal merg pe mai multe variante dar cea mai ''plăcută'' mie e cea in care rusnacii întind o capcană ălora și încearcă să îi facă să atace Rusia ...moment in care vom vedea forța armatei ruse precum și categoriile de forțe și mijloace!
Tocmai de aceea Kremlinul a insista că este o operatiune militara specială. Trecerea frontierei noi înseamnă că Rusia poate declara RĂZBOI iar atunci se dezlănțuie iadul.
In ce privește SUA , ei vor incerca prelungirea luptelor cât se poate . Câștigă pe spatele ucrainenilor foarte multe miliarde și taie aprovizionarea Europei dinspre Est obligând-o să utilizeze resurse americane ! Europenii erau prea dezvoltați și au inceput să aiba prea multă gură. UE cu politică economică proprie , unică și cu armată proprie era un sâmbure prea tare pentru americani. Iar UK a inteles si a ieșit sprijinand astfel aliatul ei principal.
Concluzie : Ukraina e vândută, nu o să fie admisă never in NATO iar Rusia își ia ceea ce vrea. Putin a știut că se sacrifică dar la varsta lui nu il interesează. Lasă o Rusie mai mare....
Și atentie! UE nu e nici mai puternică și nu o să fie nici unită!

GO spunea...

Nu tebuie sa declaram razboi, ca si asa ne bat cu ceasul de la gara. Dar macar sa nu ii mai pupam in ...cour. Ei ... si avand deja diferendumuri teritoriale cu un stat vecin - adica cu noi (in afara de Ungaria, Polonia si cu Slovacia, iar acum si cu Rusia), baluba intrare in UE si baluba intrare in NATO pentru Ucraina! Ca asta este una din regulile principale de aderare - mai ales in NATO, sa nu ai in momentul aderarii diferendumuri teritoriale cu vecinii.

Cred ca ai constatat asemanarea cu .... daca iti zice unul ca esti beat - sa nu il crezi, daca iti zic 2 sa ai dubii, dar daca iti zic 3 esti beat precis. Iar Ucraina are diferendumuri teritoriale cu ... 5 vecini. Ca atare, problema este exclusiv la Ucraina. Iar pe acest fond, pupatul in cour al Ucrainei de catre Romania, mai baga si Romania din nou in absurd ca politica externa, ca sa nu zic ca in prostie curata.

GO spunea...

?! Daca a NU sustine statul agresor Ucraina - care detine fix 5 teritorii smulse Romaniei cu forta, este propaganda pro-rusa! Atunci mergi si culca-te! Nu are nicio legatura sula cu prefectura. Eu militez exclusiv pentru:

- recuperarea de la Ucraina de catre Romania, a celor 5 teritorii smulse Romaniei cu forta;
- prezentarea situatiei reale de pe front, nu basme ninja stil A3 despre izbanzile ca si inexistente ale ucrainenilor.

Daca tu ignori cele 2 aspecte, atunci ai dreptul sa te alaturi si tradatorilor Romaniei, si babelor prostite de OTV!

micutzul spunea...

@ Huhu
Nu cred că un ofițer spune ''ca fost ofiter....''! Eu sunt ofițer in rezervă și cu ajutorul lui Dumnezeu voi fi in retragere și....post mortem! Asta e ''legea'' noastră iar gradele adevărate au sudoare, sânge și cearcăne!

Huhu Rezea spunea...

Statul Ucrainian nu a luat niciun teritoriu românesc cu forța.
Uniunea Sovietică le-a deținut până în anul 1991 în baza Tratatului de Pace de la Paris din 1947, iar Ucraina le-a moștenit de la URSS în urma dezmembrării statului sovietic.
Altă abordare înseamnă prostie sau ticăloșie. La GO este ticăloșie.
Respectivele teritorii ar putea reveni României numai printr-o înțelegere cu Ucraina si numai dacă locuitorii din acele teritorii doresc unirea cu România.
Trebuie să fii tembel sau rusofil ca in acest moment să susții recuperarea cu forța a acelor teritorii.

anonim spunea...

La Multi Ani pentru sapatamana viitoare CFI-ule!!
Te-am localizat cam pe unde esti. E si Ukraina si Rusia pe acolo pe undeva
https://youtu.be/TXfOzhZGtNw

Huhu Rezea spunea...

De 4-5 zile ucrainienii au depășit cu zeci de km iluzoria graniță decretată de sărmanul Putin. Vrei să spui că ucrainienii au atacat Rusia? Esti si d-ta un chibiț rusofil!

Brenda spunea...

Dar și altceva.......Dece Ciucă nu spune nimic despre indexarea pensiilor militare astea nu sânt prevăzute în buget???

mosmartin16 spunea...

GO...Doamne, ce varză e-n căpșoru' tău ! Acum ai întors-o ca la Ploiești ! Ha,ha,ha ! Până nu demult țipai ca din gură de șarpe că teritoriile care au fost românești să ne revină ( nu prin război, spui tu ! ...nici de bună voie, dacă Ucraina nu vrea ..de parcă ea ar vrea ! )...iar acum ai dat-o pe..."să moară capra vecinului", adică Ucraina să nu intre în UE sau NATO ! De parcă asta-i interesează in primul rând pe români ! Ești jalnic, bre !

anonim spunea...

@CFI
Mai pe intelesul tau :))))
https://www.facebook.com/photo/?fbid=404522175169399&set=a.401737558781194&__cft__[0]=AZUwdIcTQiWZzbJqUlromFa0YXUcaO1uxEdtLrW9OlvC6fcImkTdfEsSqE0Bt5GgaBSfvPq7SLUunby1vvRmAPX1TW2p7bclUk9LAgMguFGOKmg0oA9N9a8H5pNPZMytT_kGjKhxc3A9Ow3DIX0HMIKZX5e56gjQJFTDT3EpiHuHFlXA4JYo-g3yyfVIyFyJxwKhUCQF2wpfPzqxfKD--QyR&__tn__=EH-R

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Hi, hi, hi! Si RSS Ucraineana era cumva stat in SUA cand URSS a smuls teritoriile respective? Sau era republica in cadrul URSS? Si la care culmea - ca au ajuns efectiv teritoriile romanesti?

In rest, ai abordarea milogului!

Viorel spunea...

Militar de la 14 ani. Nu vă place când occidental datorită comportamentului contrar legilor spun că românii sunt romi / țigani (vorba lor). Dar afirmați că trupele din Odesa au fost masacrate de ucraineni și nu de ruși. Dumneavoastră sunteți român sau moldovean, ardelean, muntean, etc. Poate sunteți „rus” ucrainean.

anonim spunea...

pentru secretarii de partid ramasi in vremea lui Beria.
Mark Felton e tip destupat si care a citit si altceva(vechituri oricum) decat convocatoarele de partid.Si nu e rus !!
https://youtu.be/CjrPS8Lzs2g

micutzul spunea...

@ Huhule
Nu sunt chibit rusofil și nu prea îmi place nimic de la ei in afară de relieful lor. Problema este că nu mă interesează comunicatele nici unei părți dar stiu ce au rușii, ce aviatie, ce aparare A.A., ce trupe aeropurtate( și vorbim de armate nu batalioane). Oare de ce toți ofițerii de stat major sunt mirați de modul cum au acționat rușii? Ți-ai pus intrebarea?
Gl. Bădălan, chiar dacă nu il agreez , este foarte ponderat in declarații și analize ! Și ști de ce ? Fiindcă in calitate de șef al SMG a avut toate informatiile pe masă.
Și nu te grăbi să pui stampile de rusofili. Tu pui subiecte in dezbatere iar noi ne dăm cu parerea! Unii așa cum consideră iar alții pe baza unor date concrete!

GO spunea...

In concluzie! Pe sustinatorii Ucrainei cu adminul n frunte, va doar in basca despre faptul ca ucrainenii stapanesc pamanturile romanesti unde Stefan cel Mare s-a batut cu turcii (Hotin si Cetatea Alba). Precum si despre anexarea orasului romanesc Cernauti unde poetul nostru national a locuit candva. Ehe! Devine clar de ce in istorie alte natii au sters cu noi pe jos si sterg si acum. Tradarea si milogismul combinate cu analfabetismul functional, par trasaturi de baza ale unei mari parti ale acestei natii.

Cum puteti mai, beduinilor sa sustineti Ucraina, stiind ca bolsevicii ucraineni au smuls Romaniei, 5 teritorii? Si pe care le stapanesc si acum cand se dau ca ar fi democrati?

csej spunea...

Unii exploateaza slăbiciunile democrației și promovează propaganda contrară intereselor României. O fi rubla bat-o vina sau ceva prietenii sau rubedenii prin Rusia?Nu stiu.
Necunoscutule,la nivelului de maior ,comandant de companie nu se operează cu concentrarea de forțe si mijloace pe direcția principală si nici cu invaluirea si întoarcerea.Ceri prea mult domnule.Spre stiinta.La A1,A2,A3,A4 manevra avea prioritate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se vede ca ti-ai achizitionat proteze noi ca muști bine! Dar si copita cand te-o mirui in numele Tatalui, cand stai la pârțosul calului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai,ca aici ti-ai rupt noile proteze, buca fiind batrana!

GO spunea...

TV Satelit Sun. Raid aerian masiv al trupelor ruse - acum în toată Ucraina, precum și în anumite zone anexate de Rusia, dar controlate de Kiev. La Nikolaev (sudul Ucrainei, in vecinatatea Odesei) sunt raportate explozii de mare intensitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adica nu inteleg si asta ma face sa inteleg? Iaca nu-s curios deloc, ca le stiu pe toate!

GO spunea...

Tantalaule! Am fost si sef operatii, sef de stat major, loctiitor si ultima data inainte sa ma pensionez, comandant de unitate - cu imputernicire, dar comandant. 2 misiuni TO, Angola si Irak. Asa ca lasa-ma in papucii mei cu prostiile din epoca porumbului, de ofiter cu nr. la parcul auto.

GO spunea...

Acum este mai clar ca nicodata, ca rusii au trecut la razboi adevarat. Pana acum au purtat manusi, sa nu distruga centrele de energie, drumuri, sa nu provoace mari pagube infrasttructurii etc. Dar s-au razgandit! Acum lasa fortele principale ucrainene sa alerge dupa separatisti prin mlastini, iar trupele ruse au luat la ...ula cu bombardamente intense pe obiective militare si de infrastructura, intreaga Ucraina. Bombardamentele sunt inclusiv la granita de nord si de est a Romaniei, cu Ucraina. Chiar acum, au inceput la orele 15.02

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akoarde, Nu pot intra in locatie, dar aia este localizarea onesteana a cartierului si blocului meu! Esti isteț, bravo! nu stiu de ce nu pot localiza bine... Cercul albastru cu punct central a localizat scara blocului meu la marginea parculetului... Habar n-aveam ca e denumit Regina Maria, cu fantana arteziana, centrala, in mozaic, de prin anii '50, '60. Nu stiu de ce nu-mi lucreaza lucrul pe locatie

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord: Multumesc frumos pentru urari si, sa-ti dea si tie Dumnezeu multa sanatate, fericire si tot ce-ti doresti, alaturi de familie, si sa traiesti peste 100 de ani! Doamne, ajuta!

mosmartin16 spunea...

GO-ule ! Ia "luminează-ne" că o tot ții langa ! Cum luăm teritoriile românești de la Ucraina ?! Că prin război, nu ! Ai spus-o și tu ! De bună voie Ucraina nu-ți va da ceva din teritoriul ei actual ! Și atunci cum bre propagandistule "dăștept" ? Cum bre "specialistule" ? Cum ?

GO spunea...

Romania are vot si in NATO si in UE, privind aderarea unei terte tari la cele 2 organizatii. Si inca cu drept de vot, trebuie unanimitate, astfel nici NATO, nici UE nu pot primi un stat nou. Mai departe, gandesti.

GO spunea...

Si Odesa este lovita tot acum cu rachete si drone.

Stelian P. spunea...

@Olescu
In sfirsit dupa aproape 8 luni si-au adus aminte rusii ca sunt in razboi adevrat. Pina azi au demonstrat ca nu prea stiu cum e cu razboiul. Au atacat Kievul si dupa o luna s-au carat cu coada intre picioare, au ocupat insula Serpilor si apoi brusc i-a apucat bunavointa, au acoperire aeriana pina la frontiera iar suprematie au pe hirtie, flota lor e la o distanta respectuoasa de tarmurile ukrainiene.... Da, asa face o armata puternica, ataca centrale, gari, drumuri, spitale, depozite de cereale, combinate siderurgice (dupa 3 luni de asediu) etc. Ma bucur ca ii lasa pe separatisti sa se bata cu ukrainienii iar rusii se ocupa de infrastructura. In sfirsit inteleg si separatistii cine ii apara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Reveniti, cu derulare mai in jos, pe topicul subiect cu ministrul Bolos, pt. ca acolo, in capatul de postare, gasiti ce mi-a scris Dl ministru ieri sau alaltaieri!

Stelian P. spunea...

@Olescu
Am uitat. De "davai ceas, davai palton ca vine iarna" cine se ocupa, separatistii sau tot vitejii rusi?

GO spunea...

Imagini noi din Harkov pe Telegram, pe lumina. Au busit rusii azi-noapte niste centrale de energie electrica. Cat vezi cu ochii, numai cratere, moloz, generatoare arse si stalpi indoiti de inalta tensiune. La Nikolaev langa Odesa-Herson, zic unii ca au dat cu Kinjal, e mult praf si fum si pe acolo

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, Sunt siderat de bucuria asta cruda incare te complaci ca un stat terorist si salbatic macelareste un popor pasnic si liber intre granitele sale, si il distruge metodic, structural! Se pare ca esti rece si amorf in sentimentele umane, crestine si realism concret! Probabil ca esti un singuratic si parasit de prietenii care ti-au citit macar copertile launtricului, trist si cenusiu... Pacat!

monteoru spunea...

In 1991 un colonel imi spunea ca el este dator comunismului pentru ca el care provenea dintr-o familie de 5 frati si parinti saraci nu ajungea colonel.Nu l-am contrat dar puteam sa-i spun ca necaz

monteoru spunea...

se datoreaza in fapt ca tatal sau ziua statea la carciuma si noaptea tragea la muma-sa care statea cu curul precum vaca la buhai.Daca taica-sau avea 2 ha de pamant si le impartea la 5 copii de unde copii sa fie bogati?Cand faci o herghelie de copii gandeste cu ce ii intretii.
Asta asa ca paranteza.
Ce imi trebuie mie sa-mi bat capul cu javre,tradatori,analfabeti militar etc.Daca ii place rubla nu-l mai schimb eu.Pericolul il reprezinta faptul ca fereasca D-zeu sa ne calce cisma ruseasca ca astia sunt primii care ne pun la zid.In plus indiferent ce zic si fac eu ucrainienii isi vad de treaba lor,NATO idem,rusii cu ale lor.
In concluziie e mai sanatos sa-mi vad de ale mele.Camara plina,pivnita plina,congelatoarele pline,pensie in plata cu 11% mai mare,medicamente gratuite etc.Era sa uit.Protectie impotriva efectelor intrebuintarii armelor de nimicire in masa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Las-o moarta ca rusilor le tremura izmenele in cur de frica si fug ca potarnichiile, fara arme, unde vad cu ochii de pe front! Ce raiduri de muste sclave, ca orice avion patruns in spatiul aerian al stapanilor ucrainieni e doborat imediat cu rachetele Himmars! Rusia e doar un cotei lesinat, berc de coada! Din ,,urs'' a mai ramas doar blana jupuita si rapanoasa pe campul de lupta!

Gogu Pintenogu spunea...

Ar trebui să ne mândrim că unii ca ăștia au fost trimiși să ne apere țara. Să vedeți cât de dobitoci sunt americanii!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rusii se sinucid in masa, se revolta vehement peste tot, se ascund prin padurile siberiene, apeleaza cu miile la avocati sa fie consiliati, se automutileaza sau fug peste granite! E razboiul nebunului de Putin si al alcoolicilor din jurul sau, nu al rusilor de rand, care vor pace si actualele granite statale! Hiclller este doar un mic ucenic la genunchiul lui Putler, care acum cere si Alaska de la americani! Ce zici de asta, GO? Zi ca nu-i smintit de tot la cap... El nu poate bate o armata cat doua,trei corpuri de armata si vrea Alaska acum, fereasca-ma sfantul de un nebun ca asta! Apai, si la o casa de nebuni pacientii se iubesc intre ei, si de ce n-ar avea si Putler admiratori lasati in libertate?! Mare-i gradina lui Dumnezeu...

anonim spunea...

Putin a declarat si nu odata ca ii considera pe ucrainieni ca foarte apropiati fata de rusi(traditii,limba ,obiceiuri) Nu cred ca e chiar convins dar oricum pana acum s-a purtat "cu manusi" Ceva retineri se pare ca a avut totusi fara sa dea drumul la "cainii razboiului" pe deplin.Cam asa ar face orice tara atacatoare in apropierea granitelor unde populatiile sunt foarte amestecate.Din pacate unii au luat asta drept slabiciune,lipsa de forte tehnice sau tehnica invechita.Presa a plusat din greu la chestia asta.
De parca rusii intr-un razboi rece cu occidentul de peste 70 de ani ar fi stat cu "palma'n kur"
Cat de idiot poate sa fie cineva sa creada basmele astea?
La TV romanesti treaba e "clara" T-72 si T-90 rusesti sunt cele mai proaste tancuri din lume
Cele ukrainiene (ca tot de alea au) sunt in schimb foarte performante.Si e valabil la toate categoriile de armament unde Ukraina are peste 80% dotare din vremea URSS.La inceput avea 100%....restul e reclama pentru marirea vanzarilor.Eu tot scriu,Huhurez tot blocheaza de parca nu se vede cu ochiul liber
Suhoiurile ukrainiene (mult superioare ha,ha)zobesc in fiecare ora Suhoiurile rusesti care sunt niste vechituri....Deci in razboiul modern conteaza "pieptul de arama" ca pe vremea lancierilor. Vizionare placuta la a3 si jiji24!!
Acum cica au pierdut un submarin dar tot ei zic ca e si ala o vechitura.E la jiji24 un nou "analist militar" cu tuleie si la vreo 20-22 de anisori.Nici macar gulerul de la camasa nu e calcat.Sta numai cute!! Spuneti-i idiotului ca "Tzar Bomba" avea 58 de MT nu 50KT ca baiatu nu prea are scoala nici la unitatile de masura macar. E in stare sa-ti masoare distanta in kg....ce sa mai....numai baieti doxati din spatele blocului:)))

anonim spunea...

PS Mi-am instalat telegramu numai de-al dreak sa-l prind pe GO cu minciuna.Da nu l-am prins.
Se incinge rau pe acolo...nu sunt deloc,dar deloc linistit!!Escaladeaza prea rapid si americanii n-o sa se poata abtine sa n-o faca de oaie.Le convine de la 15 000 de km,ii cam doare "la basca" ,au timp suficient in caz de....Noi=collateral damage!!
Credeti ca-i pasa lu nenea ala "articolul 5"?.... ii pasa dar doar daca nu isi baga altii pielea la saramura.Daca nu?..."ramane ca'n tren" cu orice garantii vreti voi pe hartie

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe acele pamanturi seculare, Stefan Cel Mare cepuia fecioare cand calatorea si avea cate o stationare pentru inoptare, ca nopțile la CFR in salile de asteptare din statiile feroviare falimentare. Dadea cu zgârbaciul, piticania, de a umplut toata Moldavia, la timpurile ei, de țânci puradei! Alea erau violuri in toata regula, pe care pustnicul, Daniel, le binecuvanta si popa le aghezmuia, si nu stiu daca si pe atunci erau prinse in piuneze si placuțele suedeze, pentru ca un Preafericit cu tiară si p-alea sa le binecuvanteze pentru popor si Țară, caci dupa marea vanzoleala, tot un barosan cu tiară, dupa o idee adusa de vant a vrut sa-l faca pe Stefan Cel Mare si sfant, dar cineva a oprit blasfemia invocand ororile cu violurile lipsite de temei asupra a peste 800 de femei! GO, nu-i mișto, prin urmare si asa deci, fiind vorba de zevzeci si placuțe muiedeze pentru gâlci, nu ma dau la bube dulci si pe branci in doruri dupa un tărâm mustind in orori incarcate de violuri...

Brenda spunea...

Nu ați observat că nu se mai aude nimic de trecerea prin guvern a satului cadrelor militare nu credeți că aprobarea lui este legat de ce vor să facă cu pensiile militare? Umflatul ăla de general a spus că are in vedere la Sf lui septembrie.. poate aflați ceva și așa o să vedeți ce va urma

Andrimar spunea...

Slava Ukraina! Dușmanul dușmanului meu e prietenul meu.Prefer o Ucraină democratică, integrată în UE, uneia sub conducere rusă.Intrebare pentru GOlescu: in ce situație crezi tu că vor trăi mai bine românii din Ucraina?Intro Ucraină democratică membră UE sau intro Ucraină sub influența rusă?Tu unde vrei să trăiești? In Romania membră UE sau in Romania țară comunistă ?P.s. învață engleza, lasă rusă pentru nord coreeni!

GO spunea...

Comentatori ca in filmele psiho! Aici sunt 2 tabere. Prima tabara formata din contributivi generatia 1877 care sustin Ucraina, sperand ca ucrainenii ii vor zdrobi pe rusi. Astia gandesc ca daca se calmeaza lucrurile pe front, politicul romanesc isi reintra in Anormal si desfiinteaza pensiile militare, PNRR, UE etc. Pe astia nu ii intereseaza ca ucrainenii detin ca nesimtitii bolsevici, 5 teritorii smulse Romaniei, doar sa castige Ucraina.

Cealalta tabara - adica a sustinatorilor pensiilor militare, din generatii din sec. XX-XXI, stie clar ca atat timp cat rusii sunt periculosi, politicul romanesc nu va desfiinta pensiile militare.

Nici una din cele 2 tabere nu tine nici cu ucrainenii, nici cu rusii - asa din principiu, ci doar cu gandul la malaiul de pensii.

Exista si exceptii, dar prea putine, se vad cu ochiul liber.

mosmartin16 spunea...

GO-ule ! Eu te întreb de mere și tu-mi spui de pere ! Ha,ha,ha ! Intreb iar, poate pricepi...întrebarea, chiar de am rezerve ! Așadar, cum intrăm în posesia acelor teritorii românești și care acum aparțin Ucrainei ?? Că prin război nu ( chiar și tu spui asta ! ), iar dacă Ucraina nu o dorește...cum rezolvi această problemă ?? Se vede că nu ai răspuns și de asta "bați câmpiile" ...cu grație ! Ha,ha,ha...

mosmartin16 spunea...

GO...tu gândești că Ucraina...din dorința de a nu avea diferende teritoriale cu niciun vecin si implicit de a adera la NATO și UE...va renunța și ceda vecinilor toate acele teritorii care au fost în istorie ale altora ?? Ești naiv, dacă gândești așa ! Iar asta pentru a nu folosi un alt cuvânt...mai aproape de realitate ! Ha,ha,ha...

GO spunea...

Ai monitorul crapat in partea de jos? De nu vezi raspunsurile? Ti-am zis cum. O santajezi ca NU votezi aderarea Ucrainei, nici la NATO, nici la UE! Iar acum cand este razboi, nu facilitezi niciun tranzit de armamente si munitii spre Ucraina pe prin teritoriul Romaniei. Adica imiti ca maimuita cand nu te duce capu', ce ar face alte tari care la fel au problema cu Ucraina.

GO spunea...

Imi dai 2 variante, ambele bolsevice. Pentru romanii din Ucraina este evident ca cel mai bine este sa traiasca in ... Romania. Ca doar de aia au murit romani incercand disperati sa treaca granita din RSS Ucraina in Romania! Sau nu ai auzit de Fantana Alba si de Oroftiana? Cand granicerii ucraineni au ras sute si mii de romani, care dupa ce au fost luati cu japca de ucraineni, au incercat sa treaca granita in Romania?

Auzi la el! Cernautiul romanesc este in Ucraina, toate comunele si satele din Bucovna de Nord au nume romanesti, si tu ma intrebi ca ultimul tradator, daca prefer ca romanii nostri de acolo, sa traiasca in statul care le-a cucerit pamanturile pe nume Ucraina!

micutzul spunea...

Hai că-ți raspund eu că Olescu e in tură....Pentru a accede au nevoie de tratate de bună vecinatate cu vecinii. Adică cu Ungaria , cu Polonia , cu Romania, cu Cehia....și chiar cu Rusia. Din astea 4 sunt membre NATO și au teritorii rupte acolp. Rusia își rezolvă....
Intrebarea e cât îi mai ajutăm pe moldoveni? Ar fi cazul să hotărască ce vor!

reddog spunea...

Brenda
La care general umflat va referiți?

Huhu Rezea spunea...

GO-ule
Ești praf în logică!
Dacă nu lași să treacă arme și muniție NATO spre Ucraina, pe cine mai poți șantaja omule la intrarea în NATO? Pe Rusia ta... ?

reddog spunea...

Și dincolo la Cezar sunt tabere.
Cezar, cel care umbla cu carasul cu barba vopsit și zice că e nisetru e fan Ucraina.
Rambo care a fost secretar la pecerea e cu Rusia.
E totuși ceva care îi leagă, ambii au luat ajutoare.

GO spunea...

Lumini ciudate acu, pe cerul regiunii Belgorod din Rusia, învecinată cu regiunea ucraineană Harkov. Imaginile sunt difuzate de mai multe canale Telegram si Signal. Comentatorii de pe aceste canale, susțin diverse, de la a fi simple lumini create de proiectoare pentru detectarea țintelor aeriene, până la lansarea de rachete cu încărcătură nucleară.

GO spunea...

Luati si filmarea video cu luminile ciudate de la Belgorod, a ajus in timp record pe You Tube.

https://www.youtube.com/watch?v=vTTC92XrRW8

Huhu Rezea spunea...

Se pare că 4 rachete au fost doborâte peste satul Kazinka din regiunea Belgorod

anonim spunea...

@CIF
Iti raman vesnic indatorat pentru informatia "inestimabila" pe care tocmai ne-ai dat-o.Imi permit s-o citez pentru ca toti avem ce invata de la tine
" orice avion patruns in spatiul aerian al stapanilor ucrainieni e doborat imediat cu rachetele Himmars! "
Am sa trimit informatia si la Lockheed Martin sa afle si ei ce au inventat:)))

anonim spunea...

Exista si a treia tabara,un singur om, dar face cat celelalte doua la un loc
Tabara care "le stie pe toate"(e propria lui declaratie)
...si mai stie ca rachetele Himars doboara orice avion rusesc pe cerul Ukrainei
CFI astazi
"...ca orice avion patruns in spatiul aerian al stapanilor ucrainieni e doborat imediat cu rachetele Himmars!"
si mai zice CFI...
"Iaca nu-s curios deloc, ca le stiu pe toate!"

Aici oare se aplica zicala cu:"...........daca nu e si fudul." :)

GO spunea...

Chiar acum! Foarte important, deși nu are legătură (probabil) cu situația din Ucraina. Informatia are cateva minute. Telegram.

Explozie la Baza Aeriană Gangneung din Coreea de Sud, de pe coasta Mării Japoniei. Baza este efectiv în flăcări. Judecând după cadrele, și apărarea antiaeriană este în funcțiune.

GO spunea...

Alta! Acelasi tip de lumini ciudate ca la Belgorod, observate si pe cerul Moscovei. Difuzare tot pe Telegram.

Andrimar spunea...

Eviți cu talent să răspunzi la întrebări.Mai incerc, in ce țară vrei să trăiască românii din Ucraina in situația în care România nu poate să recupereze teritoriile românești?Intr o Ucraină democratică, liberă și eventual membră UE sau intr o Ucraină rusească?

Viorel spunea...

Poate dintr-o „EROARE”, Coreea de Nord a lovit Coreea de sud „CONFUNDÂND-O” cu JAPONIA.
https://www.mediafax.ro/externe/coreea-de-nord-lanseaza-o-racheta-deasupra-japoniei-locuitorii-indemnati-sa-se-adaposteasca-21212834

GO spunea...

Aceleasi lumini si la Rostov, si in alte locatii. O singura explicatie am vazut mai pertinenta. Se refera la un sistem numit "Peresvet", care este o armă laser rusească pentru apărarea aeriană și războiul anti-satelit. Luminile nu au dispersie sunt exact ca in filmul Razboiul Stelelor.

Viorel spunea...

Laurențiu. Păi să mutăm bornele graniței acum cât ei nu sunt atenți, fiind ocupați cu războiul. Sau să-l răpim pe Zelenski și să-l dăm la scimb cu pământul românesc. Dar de curiozitate. Cu Moldova ne-am lămurit. Dar despre acești români și pământ românsc din Ucraina, POLITICIENII DE DUPĂ 1989 CE AU FĂCUT SAU CE SPUN ?

M spunea...

@Gelu Olescu
Maior (r) al Armatei Române

Ei, dacă ne-ai zis tu, așa trebuie să fie! 😂

Încearcă să scrii și în rusă! Postac raSSist al Moscovei!

M spunea...

În sfârșit o analiză demnă de un militar român!

Comparați analiza respectivă cu bolboroselile penibile ale maiorașului Gelu Olescu, "idiot util" al propagandei inamicului!
Recunosc, și cu ajutorul meu, Gelu Olescu a ajuns de râsul internetului (copiz din ideile lui "mărețe" pe alte site-uri unde mai sunt militari în rezervă). 😂😂

M spunea...

Drept compensație pentru înghețarea pensiilor militare guvernul oferă rezerviștilor români excursii gratuite în Ucraina!

M spunea...

GO

Ești în criză? Domnu' Huhurez fă domnule o secțiune în care să posteze exclusiv Gelu Olescu că săracu e disperat!

Huhu Rezea spunea...

"Mai important este că RuSSia a lansat pe campul de langa Belgorod, din greseala, o racheta Iskander si extraordinarul rachetist AA ar trebui sa explice intr-o fraza simpla si pe inteles (in afara afirmatiei- pentru ca pot!) de ce RuSSia lanseaza rachete AA pe tinte terestre cu sistemele S-300? Care este motivatia?"

anonim spunea...

@Huhu
Nu exista nici o motivatie.Nu exista asa ceva.Ai preluat si tu de la junalizde care au incurcat termeni,denumiri caracteristici si tot ce mai puteau incurca.Tu daca ii iei in serios pe prostii aia e strict problema ta.Nu e nimic de comentat aici.
discutii pentru babe si prosti.
Cu S-300 se poate trage in mod TERESTRU, NUMAI in scop de autoaparare si NUMAI IN SITUATII EXCEPTIONALE... cu precizie apropiata de zero.Practic asemenea rachete se pot trage doar pe traiectorie balistica dupa ce li se dau coordonatele unei tinte. Este ca si cum ai omora o musca care sta pe geam cu ciocanul.Pentru nimicirea unei companii de tancuri(max 12 buc) sunt necesare cel putin 24 de rachete care nu fac mare "branza"nu sunt tintite,nu sunt perforantemfac doar bum si imprastie schije+ unda de soc....il doare pe tanc fix in esapament.
dar asa se intampla cand niste "unii" fac propaganda iar "ceilalti" total neprceputi casca gura si zic Ooooo!!.....
Vizionare placuta la televiziunile cu prosti facute dupa clienti de aceeasi masura
Scopul e sa demonstreze ca rusii nu mai au munitie si din cauza asta "arunca" cu tot ce au la indemana....fraierii cred,ce sa faca. Ba o mai "servesc" si ca "argument".N-ai sa gasesti asemenea filme decat din bucati in montaje facute in studiouri.
Mai nou rusii vor sa modifice traiectoria satelitilor si sa-i prabuseasca peste spitalele si gradinitele ukrainiene...ca nu mai au munitie.Te-ai prins!
Cum naiba au tinut aia in "secu" asemenea naivi??:)))
PS De ce sa doboare rusii cu o RAA un avion de lupta de 30-40 mil de parai cand pot sa distruga un camion Zil cu vreo 4-5 rachete...eventual sa-i ia foc si prelata ...ce mai ii face "dauna totala".nu e prost ala cere "vinde" ci ala care pune "botu" ca la gradi...Oricum rusii nu mai au nici S-300 nici S-400 ca le-au tras pe toate.Acum trag cu prastii
Stiu eu sigur de la ucrainieni si de la statul major al UK,ca ai dau comunicate de de 3-4 ori pe zi.Englezoii adica.....ukrainienii doar seara

anonim spunea...

Un pic de istorie recenta, strategie militara ,politica si economica
https://www.youtube.com/watch?v=nWv2OY01fOI

Viorel spunea...

Se întoarce pe Pământ un cosmonaut rus, după mai multe luni petrecute în spațiu și comandantul îl pune la curent cu ultimele evenimente:
-Conform presedintelui Putin, desfășurăm o Operație militară specială în Ucraina, fiindcă suntem agresați de NATO si UE!
-Care este situatia pe front?
-Am pierdut peste 55.000 de soldaţi, 7 generali, 1500 de tancuri, 3 nave maritime, 100 de avioane, 120 elicoptere, 35 sisteme AA și 5000 de camioane și transportoare blindate, nu mai avem munitie, hrana si nici carburant!
Cosmonautul cutremurat întreabă:
-Şi NATO?
-NATO? ... încă n-a sosit!

Viorel spunea...

Kasparov: „Putin a jucat poker geopolitic cu cărți proaste și a câștigat, pentru că adversarii săi au căzut în cacealmaua lui”
05.10.2022, 16:51
Fostul campion mondial de șah Garry Kasparov a acordat un interviu revistei germane Spiegel, în care a afirmat că „fiecare rus care trăiește în Rusia în prezent face parte din mașina de război”. Totodată, acesta a transmis și că cei care doresc să se situeze de partea bună a istoriei trebuie să plece din Rusia, relatează The Guardian. Kasparov le-a spus jurnaliștilor germani că a petrecut 20 de ani luptând împotriva lui Vladimir Putin. „Am spus întotdeauna că regimul său va deveni inevitabil o amenințare fascistă – nu doar pentru Rusia, nu doar pentru vecinii săi, ci pentru întreaga lume. Ar fi fost frumos dacă mai mulți oameni ar fi luat în serios acest avertisment”, a transmis Kasparov.
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/kasparov-putin-a-jucat-poker-geopolitic-cu-carti-proaste-si-a-castigat-pentru-ca-adversarii-sai-au-cazut-in-cacealmaua-lui-2107037