Un produs Blogger.

vineri, octombrie 14, 2022

Sabin Gherman de la Cluj s-o fi săturat de România... dar este preocupat de discuția despre pensiile militare.

50 comments

 "Se discută și iar se discută despre pensii - civile, militare, speciale - când de fapt soluția e atât de simplă: uită-te cum funcționează la alții și fă la fel."

In 1997 s-a pus problema ca și magistrații să aibă pensii speciale, dar atunci nu s-a discutat și cuatumul lor.

Momentul în care se pun în discuție pensiile militare este ales destul de prost, constată analistul politic, privind la conflictul militar din vecinătatea noastră. 

Reforma pensiilor speciale s-ar reduce la preocuparea de a micșora unele pensii speciale. 

Se pare că Sabin nu știe despre diferențierile de pensii militare care s-au crat în ultimii 5 ani. Ciucă are pensa militară de 3 ori mai mare decât omologii săi mai vechi pe funcția de sef al SMA.

Se cunoște că Gherman și Dincu sunt de la Cluj.



50 de comentarii:

Leon spunea...

BRAVO D-le Gherman , ai prezenrat corect situatia militarilor romani si specificul pensiilor militare, cu mult peste cunoștințele politicienilor romani !
N-ar strica sa trimitem acest filmulet, cel putin la Deputatii din Comisia de Aparare..!
PS. In activitatea mea de 31 de ani, mi-am plimbat familia prin 4 garnizoane si mobila prin 5 locuinte..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avem marii specialisti in pensii militare, de la serafissima doamna sefa a Casei de Pensii Militare, pana la auguștii domni super contabili planetari, Rosu, Jianu, Padureanu si alte genii mioritico-carpatine si pontico danubiene, probabil toti impodobiți cu doctorate, sau colectii de doctorate deocheate, care lupta eroic si vitejeste, ca la Verdun, sa ne aduca bunastarea si prosperitatea la pensiile militare! Sa avem mare incredere in acesti bravi eroi ai stiintelor exacte, scoliti si instruiti in socialismul victorios, pregatiti sa ne duca cu preșul spre cele mai inalte culmi de civilizatie si progres luminos! Traiasca si infloreasca scumpa noastra Patrie, Republica Bananiera Romania, in frunte cu conducatorii sai bogati si rezervistii rupti si flamanzi, sacrificati eroic pentru nobila cauză a averilor lor colosale! Slava MApN, Slava CSP in glorie pentru ale noastre scumpe si onorabile foame, lipsuri si saracie! Amin.

akord 75 spunea...

E doar un copy/paste
O fi si asta putinist sau sluga lui Putler?

https://www.nationalisti.ro/ordonanta-tradarii-nationale-cum-ne-au-obligat-americanii-sa-ne-distrugem-agricultura/

akord 75 spunea...

Si tu ai fost "scolit" tot acolo CFI-ule.Sau nu...?
(ghilimele necesare)

csej spunea...

Un general american apreciază că daca Rusia va extinde conflictul următoarea tara lovită va fi Polonia sau România.Unde sunteti suveranitistilor care mai ieri va bateatii cu cărămidă in piept cat de patrioti sunteti voi i.Ale dracului lichele jucători la două capete-cand putleristii cand suveranitisti-nu va duceți fuga,fuguta sa va înscrieri odraslele si nepoții in invatamantul militar sa devina ei români cu pieptul de aramă?Daca urasc ceva urasc si demagogia.

Liviutatarush spunea...

Sa ma bata mama daca asta nu era un bun ministru al apararii!!! Toti corifeii care s-au perindat de vreo 15 ani incoace, au facut-o pe mutii si habarnistii! Ciucalaul este tata lor in mutenie!!! Candidat la prezidentiale Ciucalaul! O sa-i iasa kaki-ul pe nas FMM! Sunt liberal in gandire, dar pe asta o sa-l voteze la presedintie doar prostii!!!

marvas66@yahoo.com spunea...

Credeti ca politicienii din senat si camera deputatilor sunt impotriva pensiilor militare, dar, de fapt, militarii pupaciosi in dorsul politicienilor, unii dintre ei in senat camera deputatilor...sau in varful guvernului sunt cei care vor ruperea activului armatei de rezerva sa in favoarea expansiunii rusesti si a rublelor lui putin... Unii, saraci cu duhul, facuti ofiteri la apelul bocancilor, nu au cum sa-si dea seama cine tradeaza Romania...cand ei au fost primii...ma ingrijoreaza cei care au ajuns ofiteri dupa 2000 incoace... La subofiteri nu am pretentii, dar un ofiter cu facultate sa nu poata discerne intre rau si bine este peste puterea mea de intelegere, numai daca este un tradator de tara...Ciuca sper sa fie doar prostul pe care l-am avut coleg, cu un an mai mic...si mare paracios... nu un tradator prorus!

Brenda spunea...

Nu va mai gândiți!!!!

ICristian spunea...

Liviu sunt de acord cu tine. Cândva am fost colegi...de grupă în ATM...acum cred că mă recunoști!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, dar eu nu sunt genial, sau un magnific Colonel sau General, ca ei, sa am colectii de idei, doctorate copy paste si avansat in plina noapte la lumina candelei de Paște, precum serafimii si si gingasii îngeri care se intrec intr-un sideral fior in zbor cu aviatorii printre nori sa prinda muștele si bărzăunii din zbor!

ICristian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

marvas66: „ma ingrijoreaza cei care au ajuns ofiteri dupa 2000 incoace...”. Nu ofițerii de după 2000 ar trebui să vă ingrijoreze, ci Ciucă al dumneavoastră (copil mai mic dar mare pârăcios, de ce nu i-ați spus TURNĂTOR, e tot una) pentru că din cauza lui de peste 6 ani de zile lichelile din MApN sub conducerea dânsului ne-au furat din pensii și își bat joc de noi zi de zi. Urmăriți TV și presa online, prezentatorii și invitații cum râd de el că nu este în stare să scoată două vorbe pe gâtlej. Ore cum dădea comenzile ăsta în armată ? Îl înțelegea cineva când de fapt de la el se auzea ecooul ? Dacă ar fi eliminat inechitățile dintre pensile militare având în vedere funcțiile pe care le-a îndeplinit ca activ cât și ca pensionar militar / „OM POLITIC”, nu am mai fi fost criticați de societatea civilă cu pensiile speciale și nici scăderea din sondaje. Astea s-au întâmplat din cauza celor activi sau pensionarilor militari ? Nu. Din cauza dânsului. Cât despre subofițeri, mă consider mai deștept decât el și câți ca mine nu sunt. Numai unii ofițeri cu mintea scurtă ne consideră niște nulități.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Marva66, aplauze furtunoase! Doar apelul bocancilor si uzufructul nepotismelor si cumetriilor sunt izvoarele necazurilor, ca daca gradele erau luate pe invatatul de carte, azi de dreptate aveam parte!

M spunea...

Mostră de competență!
Eu așa ceva nu am mai văzut!!!!

https://youtu.be/8h4B2P8KEnU

Brenda spunea...

Parcă săptămâna asta trebuia să se discute despre pensiile militare, se pare că mint mereu

Laurentiu spunea...

Făcând trimitere la titlul articolului, așa, de pe margine, constat domnule administrator, că mulți români "se cam satură de România".
De ce întîmplă asta? Din cauza IMPOSTURII, din cauza absenței unui sistem de valori în România. Din cauza lipsei unor competențe. Mă dau pe mine exemplu:
Prima mea întîlnire cu impostura s-a petrecut în urmă cu 60 și ani, în timpul regimului comunist, cînd mergeam în vizită la „întreprinderea” părinților mei și găseam acolo zeci de ingineri care nu inginereau nimic. Constat că după 30 de ani de la "marea schimbare", nu avem încă ierarhii profesionale corecte, nu avem un aparat critic care să evalueze competențe, în toate domeniile, mai ales în cel politic, pentru că de aici, din politică pleacă tot răul.
Și astfel, ne trezim cu unul, cică "de-al nostru", cocoțat pe o ditai funcție in stat. Unii spun că este impostor.
Eu nu judec și nu pun etichete, pot însă și am dreptul să-mi pun întrebări. De exemplu, pot să mă întreb, de ce acest "camarad", își bate joc, de restul, de noi, sulimea. Mai pot și am dreptul să constat, că de mulți, mulți ani, bătaia de joc a politicienilor la adresa militarilor continuă, noi înghițim tot ceea ce ni se bagă pe gât, iar dacă-i mai luăm la întrebări câteodată, impostorii indiferent de culoare, se apără între ei, normal, că doar n-or să se dea în fapt. Dacă mai pică uneori câte un impostor dovedit, Hai că l-au prins p-ăsta, asta e, mai sunt și pierderi, dar mai multe nu zicem, nici un deget nu mișcăm ca să permitem excluderea din sistem a restului mincinoșilor și falsificatorilor, ce, am înnebunit? Păi doar n-o să ne dăm singuri foc la valiză! Păi doar n-o să ne dezlipim singuri de la țuțuroiul cu bani publici, că ce știm noi să facem în viață? Nu știm nimic, studiile noastre sunt o glumă proastă, noi suntem experți doar în lipitorism și căpușerie, nu putem supraviețui în lumea reală.
Sincer, n-am o concluzie și nici vreo soluție pentru această problemă, impostura. Cred însă că n-o să se rezolve decât dacă o masă critică de oameni exasperați de toată această caracatiță, se implică în politică și declanșează o revoluție a competenței și priceperii – și dacă noi, cetățenii acestei țări, nu mai votăm politicieni de proastă calitate, cu studii inventate și în mod evident escroci. Nici nu sunt atât de greu de identificat, să știți – trebuie doar să nu ne mai raportăm la politică și politicieni tribalist, sau ca la fotbal – dacă e din tribul meu, dacă e din echipa mea, îi iert orice. Politicienii nu sunt vedete, sunt servitori. Ei sunt în slujba noastră, nu invers!
Poate înțelege acest lucru și "camaradul" nostru. Poate.

Mihai spunea...

Il recunosc după " Transilvania mea" !!
Gandesc bine ardelenii vizavi de olteni !! Asa a fost din totdeauna !

Uite si o mostră ;

https://www.facebook.com/100023422452587/posts/pfbid02ycKi3uXDXiFY5cL8sd5L4shV73MsXd2NHVmwcTs91bvgvfgUq5KZomkX4jfaoLM9l/?sfnsn=mo

Leon spunea...

Am trimis deja videoclipul la 6 deputati din Comisia de Aparare, sper sa aiba timp pentru vizionare si....REZOLVARE..!!

Leon spunea...

Daca facem un Clasament privind PENSIA MEDIE BRUTA a beneficiarilor de Pensii de Serviciu, in IAN.2022 , observam ca MILITARII au Pensia cea mai mica:
1.Magistrati = 20 207 lei.
2.Aviatori = 11 335 lei.
3.C.Conturi = 8 441 lei.
4.Diplomati = 5 767 lei.
5.Funct.parl. = 4 906 lei.
6.Grefieri = 4 901 lei.
7. MILITARI = 4 350 lei.
SLAVA ARMATA ROMANA !!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Slava pensionarilor militari romani!

Viorel spunea...

avianyc. Despre care ardeleni vorbești ? În 2011 parcă spuneați că tandemul Băsescu / Boc, v-a dat-o la cioc cu pensile militare pe contributivitate. Mă refer doar la Boc. Nu zic (,) că nu m-am lămurit și cu oltenii / oltencele. Parte dintre ardeleni și olteni din politică bineânțeles.

akord 75 spunea...

Inca un putinist si-un bolsevic
Au aparut defectiuni in ultima perioada iar comandantii ucrainieni au devenit din ce in ce mai nemultumiti....zelenski a tunat si a fulgerat ,cum face el cand e nemultumit cand nu i se da tot ce vrea.Si e tot timpul!
"Elon Musk a fost printre primii care au oferit un ajutor concret și substanțial Ucrainei, chiar înainte ca multe state puternice să facă vreun astfel de gest; a dat internet gratis din sateliții lui. O operațiune costisitoare, comparabilă, ca efort financiar, cu ajutorul dat de unele țări...
Astăzi a spus că, totuși, asta costă niște zeci de milioane de dolari și ar vrea și el, cum e normal, să fie plătit. Adică, dacă războiul mai durează trei ani, el ce ar trebui să facă? Să cheltuiască zeci și zeci de milioane?
Ei, bine, ceea ce era previzibil s-a întâmplat; cum să nu faci ce-ți cere Zelensky? Cum să fii atât de prozaic când e vorba de Ucraina? Explicația e una singură: Musk e putinist!
Așa s-a ajuns ca primul care a sărit să ofere un ajutor concret si substanțial Ucrainei, să fie astăzi tăvălit ca fiind un rusofil si putinist ordinar! De reținut...
Ionut Popescu"
https://ziare.com/sua/sua-pentagon-elon-musk-spacex-starlink-ucraina-internet-1766402
PS In schimb Dancu e acarul Paun:))) desi primul lucru de facut ar fi macar un armistitiu si ulterior pace.Dupa cum urca spirala razboiului si a amenintarilor pe unii ii cam "manca destili" pe la butonul nuclear. Si toti sunt politicieni! Numai acolo poti gasi asemenea idioti
Un militar nu-si poate dori un asemenea lucru sub nici o forma pentru ca stie ce ar insemna.Ma refer la militarii adevarati nu la cei de opereta."Analistii tembelizati" se intrec in marimea focoaselor. C-o fi de 0.3 sau o fi de 0,5 sau o fi de 1 kt tactica sau strategica...????
Nici nu mai conteaza! Daca va fi prima indiferent de marime sau putere io va spun:Dracu ne-a luat pe toti ! E greu pana pocneste prima...apooooiiii! nici nu vreau sa ma gandesc.Idiotul Stoltenberg se batzaia ieri ca o fufa si punea "paie pe foc"Desigur el nu-i roman.
Asta inseamna sa fii tefelist ! Americanii,Biden....no problem "ei e departe" si rusii nu-i deranjeaza acolo dar in europa s-ar putea sa nu mai ramana nici taciunii
Scapa americanii de concurenta economica si-i halesc chinezoii...E exact ca in acvariu!!:)))
PS 2 Azi ma gandeam ca Rusia(CCCP) si Japonia sunt in razboi din 1934 de vreo 82 de ani:)))

VICTOR spunea...

Din februarie pensiile magistraților s-au mărit cu 20%
https://economedia.ro/pensiile-speciale-ale-magistratilor-cresc-cu-20-dupa-ce-ministrul-justitiei-le-a-majorat-salariile.html

Burebista spunea...

Ma cam furnică.... Sa va răspund... Dar mai bine NU... Va las sa vă zbateti în necunoscut.... 🤣

Viorel spunea...

Păi da măi avianyc (renumitele pungi de hârie cu 1 kg de zahăr cu marca Bucecea). Pentru că grupul de la Cluj și cel de la Craiova (de după 1989 și până în prezent) uite ce au făcut: Ce s-a ales de „perla“ zahărului românesc. Cum a ajuns la fier vechi Bucecea / Botoșani, una dintre cele mai importante fabrici de zahăr din estul Europei. https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/ce-s-a-ales-de-perla-zaharului-romanesc-cum-a-1660236.html

akord 75 spunea...

Pe Zelenski il si cred .El vrea arme multe si puternice ca sa-i scoata pe rusi cat mai repede si sa-si vada apoi de treaba
Mosul ala decrepit Biden a si declarat ca scopul lui e sa anihileze total rusia economic financiar si industrial pentru totdeauna.Si asta dureaza, iar americanii nu se grabesc sub nici o forma(ca n-au cum).Las' sa moara altii!!
Plus ca la bogatia si intinderea rezervelor e cam greu sa-i bagi pe rusi la anihilare economica...s-ar putea sa fie un calcul gresit>Bine ca are si america asta o industrie performanta...ca doar asta le-a cam ramas,celelalte "fuse si se duse"..nexam competitivitate/concurenta

M spunea...

@Leon

Avem și cele mai mici venituri dintre cei din tabel, deci e normal!

M spunea...

@avyanic

Dacă ar fi să răspundeți la întrebarea
Doriți ca Transilvania să fie:
1. Parte din România, adică situația existentă,
2. Parte din Ungaria ca regiune cu statut special,
3. Să devină complet independentă.

Dumneavoastră ce ați alege?

PS - fac un sondaj de opinie. Vă spun după ce răspundeți în ce stadiu sunt ca să nu vă influențez!

M spunea...

@Catalin

În multe țări civilizate se poartă mască nu pentru a nu te îmbolnăvi tu ci pentru a nu îi îmbolnăvi pe cei din jur. Este considerată o formă de respect!
Da, este vorba mai ales de țări din Asia dar vreau și eu o țară ca afară! 😁

akord 75 spunea...

Leon
pentru mine e mare pensia aia cea mai mica:)
(nu rastalmaciti,ma refer la propria-mi persoana)
...si nu oricum ci cu aprox 40%....(37,78%)ca am fost curios acum la sfarsit
bleah!! ...si brut si medie bleah de 2 ori...si cea mai mica....bleah de 3 ori

Liviutatarush spunea...

Te salut, Cristi! Poate ne-omm intalni pe undeva! :)

Mihai spunea...

@ Leon
Opera exclusiva a lui Dragnea si Olguta.

Andrei spunea...

Numai eu m-am uitat la ce spune dl. Gherman și am înțeles că propune trei categorii de pensii? Respectiv militare, speciale și contributive?

Păi asta înseamnă ca în L233/2015 să rămână doar militarii.

Ceilalți, plus primarii, magistrații, aviatorii, parlamentarii, ... și cine mai au pensii speciale, să primească pe o nouă lege dedicată lor o parte contributivă și una specială, așa cum se discută pe aici și foarte mulți militari spun că nu doresc.

Iar cei care nu au inclusă ocupația în categoria pensiilor speciale și militare, primesc doar pensie contributivă.

Astfel:

1. Militarii scapă de stigmatul pensiilor speciale, pensiile lor fiind doar militare. Nici speciale, nici contributive, cu actualizare ori de câte ori cred salariile din MApN.

2. Ceilalți incluși în L233 vor primi ce își doresc, respectiv ce zice Huhu pe aici, contributivă și cotă fixă în funcție de nivelul funcției și alte elemente salariale distincte. Cu actualizarea părții speciale ori de câte ori cresc veniturile pentru ocupațiile cuprinse în lege.

3. S-ar plafona prin lege venitul maxim obținut din ORICE pensie la valoarea, să zicem, a salariului președintelui țării înmulțit cu un procent fix de 80%, așa cum ar fi calculate toate pensiile speciale din venitul pe perioada precizată de noile legi. Astfel magistrații nu mai ies cu să zicem 80% din ultimul salariu, iar alții cu mai puțin, ci toată lumea același procent. Iar pe baza lui se calculează și plafonul maxim.

4. S-ar face reforma cerută de PNRR.

5. Toată lumea ar fi mulțumită.

N-ar fi bine așa?

reddog spunea...

Salve Camarazi!
Arma penitenciare militează pentru pace (și pentru acordarea ajutoarelor.)
Vrem să rămânem pe legea pensiilor militare alaturi de camarazii de la celelalte arme: Huhu care e de la ochiu și timpanu, Cezar de la arma GAZ și Rambo de la aia care da senzația.
Ultimii doi au primit drept ajutoare teancuri imense de bani
Acum se roagă la Sf Paraschiva și sf micinic Ciuca Nasirianul sa vina peleixul ăla izbăvitor

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma tem ca ne vom pune mainile in cap la 1 Ianuarie, la cum se precipita vestile despre pensii si la civili, cu alba-neagra, dimineata anuntand o majorare, la pranz se anuleaza ca le sar in cap mosnegii si presa, iar seara iar se majoreaza coeficientul, numai ieri au crescut si au scazut pensiile pe sticla tv de cateva ori, contrazicandu-se intre ei Budai, Ciolacu si Ciuca iar in toiul serii smardoindu-i Cretuleasca sau Ciutacu in spume! Cel mai inrait pare bulibașul, Ciolacu,sustinand pe lege 5%, cand carnea de vita a ajuns 50 lei si toate preturile au luat-o razna, cheltuielile de intretinere secand izvoarele banesti ale pensiilor amarastenilor! Sa stiti ca bulibașa găzar e mai liberal decat Câțu si altii la un loc, neacordand nici o sansa de sperante pensionarilor, si daca pe acestia din urma ii apara societatea civila si mass media, pe noi cine sa ne apere? Daogaru? Hâmmm! Foarte putine voci care s-o faca, precum patriotul Izvoranu... Pare asa, cum sa zic, o situatie pecetluita si fara de sperante, de fapt ca de foarte multi ani in care ne zbatem in mocirla ignorantei si bataii de joc din partea politicului si ura societatii, ura cultivata impotriva Armatei de politicieni potrivnici, precum Fiola Olguta Vasilescu, Tudose Star Streck, Mihai Fifor si alti pesedisti verosi, care de fapt sunt si petele-oile negre ale PSD, de parca le-am fi sufocat garlejele cu vietile noaste!
Aia e, ca acum se dau la noi, ca niste zmei, dacă i-am invățat la țâța cu cimpoi de mititei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, Brenda, asa e, caci Ciolacu, Ciuca si Budai sunt la Bruxelles sa discute pe cadrul PNRR cu procentul din buget rezervat pensiilor de 9,3% ca sa-l majoreze la 11,5, dar si despre pensiile militare. Aflam de luni incolo, saptamana viitoare, si am sa-l rog pe @Leo sau @Leon sa ne spuna ce si cum s-a intamplat, pentru ca ei stau la panda sa vada desfasurarea evenimentelor, ori binevoieste @Onorabilul sa bage un topic pe aceasta tema

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe baza Sf Parascheva e ca si cum ar fi apa de ploaie: Nema, niet, non, nein, niente, hazard, loz in plic, loterie, nimic, zero barat!

M spunea...

Și acum tot 3 categorii de pensii sunt:
1. Curat "civile",
2. Curat "militare",
3. Pensie civilă sau militară la care se adaugă prin articole de lege/statut.

Ceea ce propuneți este practic desființarea legii pensiilor militare. 😁
Este OK! Pentru magistrați, aviatori etc. merge destul de bine!

Adică, în Statutul Cadrelor militare (al polițiștilor, al polițiștilor de penitenciare) s-ar introduce două articole:

art. 1 (1) Cadrele militare care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. ... au dreptul la o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 6 luni de activitate anterioare lunii în care are loc pensionarea.

(2) Venitul total brut realizat într-o lună, care stă la baza calculului pensiei de serviciu reprezintă suma veniturilor prevăzute la art. ..... (aici scoți de exemplu indemnizația pentru locuință sau banii de uniformă).

(3) Pentru fiecare an complet care depăşeşte vechimea minimă în activitate prevăzută la art. .... se adaugă la cuantumul pensiei câte 1%.


Art. 2...... e ăla pe care l-am propus ieri prin care obligi și la calcularea pensiei contributive și..... gata!

Alexandru spunea...

Las' că de-o veni Tudose în locul lui Dâncu ne mai rezolvă el o dată pensiile militare și se termină cu toate presupunerile optimiste.

Leon spunea...

"Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”, a mai explicat Budăi."(stiripesurse) !

mosmartin16 spunea...

Andrei, ai făcut o ciulama !

mosmartin16 spunea...

Andrei, am cam înțeles eu ce spui tu, chiar dacă amesteci unii termeni ! Om vedea ce o să rezulte !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ANAF stie cati bani intra in conturile Bisericii de Sf. Parascheva si alte sarbatori religioase si slujbe curente? Eu as dota cutiile milei cu casete sigilate la aceste metode de colecte, sa fie deschise numai la agentiile fiscale, in fata unor comisii de evaluare si control fiscal, ca nu e normal sa se impoziteze, de pilda, șpaga ospatarilor, darurile de nunta, guristii amarati din taverne sau sa se scumpeasca impozitarile pe case cu 50%, cand sunt printre cei impozitati si muritori de foame, si pochii sa primeasca venituri din tot felul de colecte, fara sa fie controlati si impozitati. Ne mai miram de ce o mierlesc atatia pochi de infarct si ACC, cand sunt grasi cat dulapurile si lăzile de zestre, caci posturile de ,,dulce'' fiind doar pentru ,,prostanii'' donatori! De aia ursul n-are coada, ca pochii au mancat-o si pe asta! ANAF, lasati, domnilor, sansa ursilor sa le creasca cozile inapoi, ca la hulpoi!

Leon spunea...

In timp ce pensiile de serviciu a celor afectati de OuG.59/2017, in luna septembrie 2022 au cresteri minore( 21 lei la Diplomari- 48 lei la Aviatori) la Magistrati Pensia medie a crescut cu 1009 lei, pentru ca au beneficiat de Actualizare in functie de cresterile veniturilor colegilor activi..!!

akord 75 spunea...

@reddog
Va plangeti degeaba,ati gresit adresa!
Pentru ajutoare va rugam sa va adresati domnului Catalin Predoiu.
Asadar va "redirectionam" cererea catre :
https://www.just.ro/
https://www.just.ro/formular-petitie-v2/
Cu stima!
Va rugam nu deranjati ! 😁
Aici e "tarlaua" lui Dancu/Tudose

akord 75 spunea...

@CFI
Popii nu primesc nimic.Banii aia sunt pentru sfinti(asa ii aburesc ei pe prosti).Oricum cei mai multi se duc in Iad ca altfel de unde bani de chefuri si curve ? .....:)
Popii sunt doar "intermediari" un fel de Fan -Courier,cand se duc pe lumea ailalta "se descarca de gestiune" si predau monetarul
... le convine nu? ha,ha,ha!!!
Liviu Po e chiar convins :)))
PS Ce mare smecherie in Rai? Stai pe norisor in curu' gol o vesnicie si freci cobza.Plictiseala la max.!!!

DOREL spunea...

Doamne cat adevar vorbeste ,dar cine sa-l asculte?

Vali spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.