Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 22, 2022

Deciziile CCR nu mai sunt obligatorii pentru magistrati?

72 comments

 Nu agreez vehementa lui Terhes, dar,  dacā Parlamentul a adoptat o asemenea dispozitie legalā, are dreptate europarlamentarul român. 

Prin intermediul Avocatului Poporului.... tot CCR va decide.

Intrarea în NATO/UE presupune renuntarea la unele prerogative de suveranitate.  Limitele renuntārilor pentru România au fost deja stabilite prin revizuirea  adusā Constitutiei în anul 2003. Limitarea suprematiei Constitutiei nu se poate face decât prin revizuirea Constitutiei, adicā prin lege constitutionalā supusā aprobārii prin referendum.


72 de comentarii:

Xman spunea...

Un OM.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am vazut in aceasta ,,anomalie'' ca un act de viclenie si samavolnica anarhie pornita sa saboteze sfintele teze din Constitutie, consfintite cu o sfantă aură sub a Parlamentului Aulă, ca o lecție, sa fie mai presus de injusta Justitie, insa practica judiciara, destul de ilogica si amara, in care pensiile au devenit paria si stafiile care bantuie amarastenii furati si inselati, ba chiar cu niste hotarari (politice) brutalizati, si nemarginite in cuantum pentru magistrati, prin hotarari CCR-iste aiuristice si anarhiste, tind acum sa cred ca ÎCCJ poate sa fie o foarte buna solutie de substitutie a CCR in aceasta corupta institutie, destul de futurista sa depaseasca Constitutia actuala pro comunista, in care Legea, Dreptatea si Ordinea nu mai exista si unde toti membrii ei, unii de-a dreptul niste misei in idei, care se cred intangibili si niste mici si nemernici pseudo zei-dumnezei! Eheheiii, unde nu ai ce sa dai, nici nu ai ce sa iei!

Viorel spunea...

Nu am auzit până acum de domnul Cristian Terhes, însă, ce a spus omul acesta m-a uns la suflet. Dacă aceasta este poziția și atitudinea dânsului față da UE, Olanda și clasa politică din România și ar fi un crez de viitor pentru dânsul, dacă mâine ar fi alegeri prezidențiale, sigur l-aș vota ca președinte al României. Bravo dânsului. Păcat pentru că sunt rarități în politică la fel ca ca și Bernadette Szocs în tenisul de masă.

Laurentiu spunea...

Nici un comentariu???
Ați rămas cu toții siderați?🤣

Laurentiu spunea...

"The supreme law of the land", Constituția României este un concept străin pentru toți decidenții politici, un țol de care-și șterg picioarele toți, de la președinte pînă la ultimul agarici.
România, un loc care nu mai este "acasă" pentru mulți români și un loc de unde românii fug rupând zările, ca să nu mai vadă atâta rapt, prostie și ticăloșie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ințeles ca domnul Terhes este un europarlamentar deosebit de activ si vocal, combatand agresiv, dar la modul pozitiv, masurile politice anti umane si anarhice din pandemie, iesind si el la Bruxelles cu demonstrantii in stradă pentru ca Europa sa vada ca populatiile componente nu se supun masurilor aberanto demente, in care o mană politică de stransură nu poate sa ne puna măști pe figură, căpăstru si pumnul in gură la ordinul @rezistilor din clanul neomarxistilor si illuminati-sorosistilor, facand permanent tam-tam pe ideea ca europenii nu sunt un samar pe măgar, sau slugile masonilor unchiului Sam american.

Huhu Rezea spunea...

Intrarea în NATO si UE presupune renuntarea la unele prerogative de suveranitate. Limitele renuntārilor pentru România au fost deja stabilite prin revizuirea adusā Constitutiei în anul 2003. Limitarea suprematiei Constitutiei nu se poate face decât prin revizuirea Constitutiei, adicā prin lege constitutionalā supusā aprobārii prin referendum. Or, legile lui Predoiu nu sunt legi constitutionale.

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://observatornews.ro/amp/exclusiv-observator/antonio-a-parasit-italia-natala-indragostit-de-un-sat-din-romania-un-singur-lucru-nui-place-in-tara-noastra-494013.html&ved=2ahUKEwigsJvp0_X6AhVriP0HHV7pBQcQ0PADKAB6BAgKEAE&usg=AOvVaw2Bjx6wHpnQbuGL0G-0lJPN

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Repet ca trebuie sa recunoastem la modul corect si concret ca toate hotararile constitutionale, de la basism incoace, s-au acordat si au avut parte doar la modul incorect, inept si cu acte de anti dreptate, Basescu Turnător fiind primul influencer violator al Constitutiei si CCR, cu actiuni subversive care sa dirijeze actul de justitie dupa mofturile si dorintele personale si politice, iar membrii acestei Curți denaturate facandu-si siesi si pentru magistraturi ,,dreptate'' in ceea ce privesc drepturile si regulile de pensii si pensionare, sau de salarizare, altfel decat restul populatiei care se tarasc de lipsuri si foame, si pot sa afirm ca in perioada actuala chiar si Iohannis s-a bagat cu nasul in această oală si treabă nasoala sa influenteze, dupa dorinte personale, Curtea Constitutionala...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile,
Romania nu mai are un rol de suveranitate nationala, fiind doar o sluga totala la curtea vasală, europeană, Constitutia nationala fiind pentru Europa suverană doar un moft si-o vorba goala, bazele viitorului fiind doar ordinile Bruxellului, adica ale stapanului!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Marotele astea cu România slugā europeanā nu face bine deloc. Euroscepticii sunt salahori harnici ai globalismului de tip american sau ai internationalismului de tip putinist.

Ovidius spunea...

https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Adrian-Toni-Neacsu-CETATENII-ROMANIEI-SOLICITA-CCR-SA-ISI-RESPECTE-ROLUL-DE-GARANT-AL-SUPREMATIEI-CONSTITUTIEI-ROMANIEI-176888

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, uitam asa de repede introducerea in toate scolile a regulilor LGBT, la ordinile rezistilor cu capetele bete si pe judecati de poponete, care se umflă in pene si da ordine in conducerea Uniunii Europene? Uitam atacurile de zi cu zi impotriva traditiilor, ortodoxiei si a Bisericii? Sau ca ni s-a spulberat familia traditionala, tot de catre aceasta uniune vasala, preponderent poponară, copiii invatand cum se face sex, inca de cand nu se duc la scoală? Sau carnea nu mai este buna, decat cea de lacustă, vierme sau râmă? Ori ca eroii romani sunt interzisi si declarati nationalisti fascisti? Sau ca porcii nu se mai taie, prin metode traditionale, ci numai prin asomare? Sau carbunii din Romania polueaza lumea, dar nu si cei din Germania? Si cate si mai cate, interzise pe nesimtite si tacute, incat ne vom trezi intr-o buna zi ca pur si simplu traim intr-o inutilitate, ca nu vom mai avea patrie si vom fi apatrizi si stupizi, intr-o viata de ominizi infricosati si timizi, plina de gandaci, viermi si omizi, saraci, infrigurati si flamanzi! Abia suntem la inceputul dezastrului, si nu vreau sa apuc si ziua sfarsitului!...

Huhu Rezea spunea...

Actuala conducere a CE, de orientare progresistă, este adusă la putere prin votul europenilor la alegerile europarlamentare Această conducere este vremelnică Să nu confundăm UE cu conducerea Progresistă care va fi spulberată tot prin vot .
Uniunea Europeană este o uniune de națiuni.

Leon spunea...

"..În opinia mea, în Uniunea Europeană este nevoie acum de reorganizare pe principiul suveranității, conform tratatelor încheiate de fondatori. Nu ca frondă, ci ca o chestiune de drept, fără de care nu există funcționare cu succes. Înțeles civico-democratic, statul național, ca responsabil de calitatea vieții cetățenilor săi, nu a intrat în muzeu.
Nu se va putea ieși însă din crizele zilelor noastre fără antidot la mediocritatea decidenților. Ea se plătește deja din greu. Azi democrația este de apărat și contra acestei maladii."(Andrei Marga, stiripesurse)..!

avianyc spunea...

Odata cu stabilirea pensiilor cf recomandarilor BM ,fara supărare ,am dobandit pe deplin statutului de colonie .
Evident cu pentru unii suveranitatea si identitatea nationala inseamna doar bani ,chiar daca sunt 2-3 lei in plus sau mai bine zis ne vindem pentru 2-3 lei in plus.
Aici s-a ajuns!
Suntem prea corupti si mafioti pana si sa stabilim un sistem al pensiilor publice echitabil ,functie de realitatea si realizarile din Ro comunista si postcomunista.
Ne este greu si sa recunoastem ca pensiile militare de stat nu au ce cauta in sistemul public de pensii cat timp militarii nu au contribuit niciodata la sistemul public de pensii ci doar la bugetul de stat. Iar din bugetul de stat ,Guvernul si Parlamentul iti stabileste o pensie functie de posibilitatile bugetului in asa fel incat sa fie sustenabil sistemul.
Ca nu este sechitabil sistemul in interior este cu totul alta poveste si aici se intrepatrunde cu vointa guvernantilor de a face ordine.
Insa dupa propria parere niciodata nu se vor actualiza pensiile lmilitare in asa fel ca statul sa plateasca cam la acelasi nivel o armata activa si una in rezerva.
Statul roman aproape falimentar fara bani din fonduri europene nu va avea fonduri sustenabile pentru asa ceva.
Macar dacă Olguta lasa la loc indexarea/ majorarea cu rata inflatiei si 50% din cresterea SMBE si tot era bine dupa cresterile aproape cu 100% a salariilor bugetarilor.
Dar n-a fost sa fie nici asta , cauza fiind rânduile proaste si decizii pripite in loc de analize profunde si remedierea situatiilor absolut haotice create in sistem.
Asa ca Huhurez & Leon & mos martin luati o pauza binemeritata sau un concediu fara plata până se fac legaturile la podul de la Braila ,autostrazi ,spitale regionale ,dotarea armatei cu tehnica ,a politistilor cu tot felul de unelte si scule militienesti ,aduceri de oarecare majorari in zona salariilor minime si pensiilor din sistemul public (milioane de pensii) sub pragul subzistentei ,etc.

Laurentiu spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/social/secretar-de-stat-cel-putin-8-milioane-de-romani-au-plecat-din-tara-1945889&ved=2ahUKEwj_tJ2Xgvb6AhV1g_0HHQDkAaAQFnoECAwQAQ&usg=AOvVaw3H3tHNYfqwlMayhW25zDsI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uniunea este buna doar pentru cei care aduna, se prostituează, cersesc si fura, si pe acest negativ teren peren spunandu-se ca Romanistanul de infern e un mediu salbatic ca in western, si ca de aia suntem refuzati in Spatiul Schengen, o motivatie discriminanta sa nu patrundem in lumea adevarata din Europa civilizat-dominanta. Europa aduce beneficii, insa cu ce si cate sacrificii? De ce esticii, fata de de cei vestici, sunt considerati niste paria eretici? Daca stiau ca suntem atat de salbatici si inapoiati de ce ne-au facut acceptati si la toate alea injugati? Aaaa, doar numai pentru nevoia sa ne vada iesiti dinTratatul de la Varsovia, si in caz ca rusii lui Putin vor isca un razboi nebun noi sa fim carnea lor de tun? Sau ca, romanii fiind muncitori, silitori si rabdatori suntem buni de sclavi si servitori, fiind cei mai potriviti gealati sa le stergem gururile de rahati? Sau poate ca foamea din toate sectoarele sociale ne imping femeile nevoiase si goale sa se prostitueze pentru capriciile lor sexuale? Daca romanii si-ar hotari soarta cu retragerea in locurile unde isi au fiecare obârșia, jur ca intr-o luna ar pica toata Europa si in genunchi europenii de noi s-ar ruga sa ne anulam retragerea! Asa fac acum englezoii, care au votat ca boii acel Brexit nemaipomenit si aiurit, doar ca i-a indemnat de la anvon Ben Jonshon, si acum ies in strada cu ghioaga scandand revenirea la Europa... Sunt chestiuni deosebit de delicate si complicate, dar consider ca Europa pentru sine da prea mult din coate sa obtina de toate, dar pentru noi cu muuult mai putina dreptate, ba chiar spoliindu-ne pe deselate, la toate!

Laurentiu spunea...

1 și ăla relativ la peste 8 milioane? Râsu-plânsu!

Alexandru spunea...

@Viorel
Foarte rău că nu ai auzit până acum de el. Pare, dacă nu chiar o fi, un adevărat patriot. Ancorat în realitate și luptător, cu sânge în instalație. Păcat că e doar unul. Și cam înoată împotriva curentului. Să vezi ce opinii și inițiative are vis a vis de "pandemie" și vaxinare. E un tip interesant.

Laurentiu spunea...

Dreapta taie și spânzură
în Parlamentul European și Comisia Europeană de peste 20 de ani. Nu vă faceți vise că europenii vor vota altfel în 2024 la alegerile europarlamentare. Implicit deci și progresiștii se vor afla la butoane când "Europa lor" se va duce-n cap!
Deja sunt acolo sus, pe buza toboganul.

Viorel spunea...

Cornele. Bravo pentru comentariu în sine și nu pentru faptul că este ca un răspuns la adresa domnului Huhu Rezea. Ce frumos sună și pe înțelesul tuturor dacă ai scos pamfletul din el. Clar și la obiect.

Alexandru spunea...

Ceva suplimentar spus de către un academician român și nu de un europarlamentar, dar în aceeași gamă cu opiniile domn Terches

Alexandru spunea...

https://m.activenews.ro/opinii/Despre-DESUVERANIZARE-cu-profesorul-Ilie-Badescu-176871

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, coane, Leoane, cu amatorii de macaroane, adică cu italienii puritani care se stabilesc in satele locuite de tarani, dovedind ca sunt niste oameni normali si desavarsindu-se ca romani traditionali, caci sunt, de peste doua mii de ani, din viță nobila si amestec dintre daco romani, de aceia simt de voie bună de a reveni pe-a mamei glie strabună, poate un instinct transmis genetic prin generatii perpetuate, de la care nu se pot da deoparte, iar cum vorbeste si cum se poarta demonsteaza ca sangele de-o singura mamă nu se face apă! Chiar si aspectul general, cu trasaturi firesti de taran, ii dezvaluie caracteristici comune natiei romane... Ce bine a zis domnia sa ca, singurul lucru care il strica pe roman, este ,,mufa'' cu care debiteaza neîncetat... bârfa! A avut aici mare dreptate, iar eu ii urez viata lunga si sanatate!

Viorel spunea...

UN COMENTARIU ASEMĂNĂTOR: H.D. HARTMANN DESPRE CLASA POLITICĂ TRĂDĂTOARE ȘI DESPRE PĂPUȘARII DIN SPATELE SCENEI. NU-L SUPĂRAȚI PE CIUCĂ ȘI POPESCU
https://www.youtube.com/watch?v=SCzSk7jbXpw

Leon spunea...

"Peste un milion de români trăiau în Italia înainte de pandemie, dar numărul lor a scăzut în ultimii doi ani. Nu s-au întors acasă, ci s-au mutat în ţări precum Germania sau Olanda, care-i plătesc mai bine. Antonio, în schimb, se află printre cei numai 3.000 de italieni care au ales România. "Nu mai schimb ţara asta cu nimic. Niciun guvern nu face nimic pentru populaţie", adaugă Antonio Lo Pinto"
PS. Am vrut sa scot in evidenta faptul ca vin straini si la noi in tara si din Italia sunt cam 3 000 !
Cornel a avut rabdate si a deschis linkul postat de mine !
PS.2. Am in familie doi nepoti care au revenit acasa din Germania(!) impreuna cu familia, in total 4 adulti si 3 copii !
Asa ca nu strica sa fim putin mai optimisti..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leon, nepotii sa traiasca sanatosi si frumosi! Sansa Romaniei e sa dispara de la guvernare dreapta!

M spunea...

@Catalin

Și comentariul unui postac la acest articol pe pagina oficiosului USR G4Media

Florin
23.10.2022 la ora 4:39 pm
La acest protest au ieșit, organizați în așa-zisele sindicate, toate gunoaiele, toată drojdia, din armata, poliție și servicii secrete, gata sa bata palma cu Puțin și să scoată tara din NATO și UE. Nu se mulțumesc cu privilegiile actuale și vor noi privilegii. Un scuipat pe epoleții acestor indivizi!


Ca să vă dați seama cât de idiot e postacul Usr-ist el vorbește deja la trecut privind mitingul deși o să aibă loc peste 2 zile!

Pe de altă parte dacă intră pe aici o să aibă destule exemple de militari gata să bată palma cu Putin..... Deci ceva dreptate tot are!

Deci, miting peste 2 zile! Cine se duce? 😁

avianyc spunea...

Scor 0 -0

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Chiar nu vrei sā întelegi cā doar actuala Comisie Europeanā este de orientare politicā progresistā?
Poate în viitoe europenii se gândesc sā voteze altfel.

avianyc spunea...

Fie vorba intre noi , cei care vreti sa-l bateti pe Putin ar cam trebui sa renuntati la actualizari ,majorari, subventii ......, totul pentru front ,totul pentru victorie , totul prin guvernanti ,Ursula ,Biden ...

Huhu Rezea spunea...

Vorbe prostești....

avianyc spunea...

🤣🤣🤣🤣🤷‍♂️

avianyc spunea...

Daca o mai tineti asa Lefter Popescu va cheamă!

akord 75 spunea...

Esti prea incordat Huhule
Relaxeaza-te cu asta!

Se-ntâlniră prima oară
El, un pensionar de drept
Ea, o fostă bugetară,
Și-al bisericii adept,
La o mică sindrofie,
Unde, înspre dimineață,
Îi veni lui pe chelie,
(Stând o noapte față-n față),
S-o întrebe printre rânduri...
-Vrei să fii soția mea?
Ea nu stă deloc pe gânduri.
-Sigur domnule c-aș vrea.
Au plecat spre dormitoare
Că de somn erau hapsâni
Cu bun simț și-n suflet soare
Cum stă bine la bătrâni.
Fiecare-n cămăruța,
Din micuțul lor hotel.
Repede-adormi băbuța,
Cum și moșu cred dealfel.
Se sculă în disperare,
C-a uitat deja cum fu
A spus DA la întrebare?
S-au răspunse baba NU?
Îi telefonă în grabă,
Deși, nu îi prea convine,
Nu voia față de babă,
Să se facă de rușine,
-După noaptea minunată
Zău, mă simt anapoda
La-ntrebarea mea privată,
Ai răspuns cu NU sau DA?
-Am spus DA și mulțumesc,
C-ai sunat...a spus bătrâna
Nu puteam să-mi amintesc,
Cine îmi ceruse mâna.

* Nicu Stanca *

Viorel spunea...

El fuge de răspundere de pe data de 01 ianuarie 2015 când a fost numit Șeful SMG și până în prezent. Cică în Batalia de la Nassiria / Irak îl căutau soldații pe sub pod iar el se juca cu pietricele pe post de inamici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Postacul userist, fiind si #rezist rasist, merită oaca-oaca de la Pocreaca recompensat generos din os cu traditionalele mumu, pipi si caca, cu nimic mai breze decat placuțele muiedeze!

csej spunea...

Celor cu Oskar si alte manarii le tremură ismenele in cur.Legea 223/2015 in forma actuala e o mizerie fiindca împarte pensionarii militari in cei pensionari înainte de anul 2010 si dupa.Singura posibilitate fără a aduce prejudicii bugetului de stat pentru rezolvarea acestei discriminări este o lege bazată pe veniturile lunare in toata carieră militara la care se adaugă pensia suplimentară si OMM.

Leo spunea...

Pe 26 și 27 oct merge dottore la CE și va avea și raportul BM la el.
Cred că atunci se va bate în cuie ce și cum.
AMR 5 zile

Leon spunea...

"24 Octombrie, Ora 16.00
Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență"..!!

Andrei spunea...

Nu am cum să nu râd de sarabanda asta de naționalism găunos și penibil ce rezultă din toți porii comentariilor de mai sus. Este ca și cum Teleormanul sau Vrancea s-ar arăta oripilat că se cere aplicarea legilor României nu ale unui consiliu județean condus de Dragnea sau Oprișan.

Și cum o fi cu constituția aia din 2003 când noi am intrat în UE în 2007, tot nu m-am prins, dar asta este. Bine că nu s-a adus în discuție Constituția lui Ferdinand din 1923.

Cât despre Popa Terheș, impostorul dat afară din biserică de românii din USA și primit de alt impostor, Aurelian Pavelescu, cu care s-a certat pe bani, ce să zic? Să nu vă mai uitați la ce spun politrucii ci la ce fac politrucii?

Vă las, spor la înjurat UE, cea care ne-a adus PIB-ul de peste 30 de ori mai mare decât în 1989. Adică anul ăla in care am întors roata sperând să renunțăm la comunism.

Prin progresism, cum zice Huhurez, fără să știe cu ce se mănâncă.

PS poți să nu publici comentariul, m-am obișnuit. Zi faină!

Huhu Rezea spunea...

Deșteptule, fără modificarea din 2003 a Constituției nici nu se puteau încheia negocierile de aderare la NATO și UE.

Leon spunea...

"2002
​​​​​​​12-13 decembrie
Consiliul European de la Copenhaga decide asupra aderării a 10 noi state membre şi adoptă foile de parcurs pentru România şi Bulgaria

2002
20 noiembrie
Parlamentul European ia în considerare data de 1 ianuarie 2007 ca dată-ţintă pentru aderarea României la Uniunea Europeană

2002
13 noiembrie
Comisia adoptă o "Foaie de parcurs" pentru România şi Bulgaria"

Leon spunea...

https://jurnalul.ro/special-jurnalul/super-magistratii-verificarea-acoperitilor-si-constitutia-facultativa-pentru-judecatorii-au-ajuns-oficial-pe-masa-ccr-913047.html

Sense spunea...

Asta înseamnă să muti discriminarea în curtea celor care au ieșit după 2010 și a celor care urmează sa iasă în următorii 10-20 ani. Cei ieșiți înainte de 2010 au prins minim jumătate din cariera plătiți cu niște salarii peste medie (spre deosebire de actualii activi), nu au avut parte de tăieri salariale, de concedii fără plata ((2009), au primit prime trimestriale (care nu mai exista după 2010), au primit al 13-lea salariu (care nu mai exista). Toate acestea aduc plusuri la contribuție de care actualii activi nu au beneficiat și nu vor beneficia vreodată. Dacă ar fi sa dezvoltam mai putem aminti de soldele compensatorii și de faptul ca ceea ce acum este intrat în banalitate, ore suplimentare care se aduna lunar și nu se pot compensa cu libere și nici nu se plătesc, în perioada pre 2000 nu se întâmpla.

Huhu Rezea spunea...

@Sense
Așa...și!? Noi pensionari vor avea o componentă contributivă mai mică a pensiei militare calculate procentual din baza de calcul.
Cu ce te deranjeajă? S-au nici acum nu înțelegi că nu este vorba de calculul exclusiv contributiv?

Sense spunea...

Acum problema este ca cei ieșiți la pensie mai demult au pensii mici,ca la grade/funcții/vechime egale pensia difera foarte mult, etc. Tu vrei o formula identica doar ca răsturnată, adică cei ieșiți mai demult sa aibă pensii mai mari decât cei care ies acum sau vor ieși în viitor? Vor avea o componenta contributiva mai mica? Pai asta nu înseamnă că pensia le va fi mai mica (în varianta cu parte contributiva plus componenta suplimentara și OMM, cum spunea @csej)? Tu încă mai visezi la o lege a pensiilor care de la inechitatea actuala sa treacă la o alta, doar ca răsturnată?
"S-au nici acum nu înțelegi că nu este vorba de calculul exclusiv contributiv?" Adică se va calcula pensia în doua moduri și va alege fiecare varianta care-i convine? N-aș paria pe asa ceva.
Eu nu vad posibile decât variantele:
1. Doar contributiv. Avantaj cei ieșiți înainte de 2010.
2. Parte contributiva plus niște sume fixe funcție de grad/functie/vechime. Din nou avantaj pentru cei ieșiti înainte de 2010 sau chiar 2000.
3. O lege asemănătoare cu cea actuala dar cu actualizarea celor vechi.
Pt variantele 1 și 2 șansele le consider mici.

Leon spunea...

Generalul Ciuca i-a luat locul la Aparare in locul lui Dancu, care si-a prezentat demisia astazi..!!

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Brenda spunea...

BRAVO , DIE DÂNCU BRAVO

kostas spunea...

Si-a dat demisia gargaragiul Dancu, care cunostea de un an de zile situatia pensionarilor militari, dar care nu a miscat nimic. Numai gargara. Duca-se!

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”, scrie Vasile Dîncu."(stiripesurse).

Andrei spunea...

@Huhurez

Awwww! Deșteptule, cum pici tu în plasă. Păi crezi că nu știam de art 148 din Constituție zice cam așa „(1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.”

Auzi terheșule? LEGE.

Și dacă Predoiu zice că prin lege nu ești pedepsit ca judecător să aplici decizia CCR ci prevedera europeană, ... nope!, că e anticonstituțional. Pffff!

Alexandru spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/vasile-dancu-si-a-dat-demisia-motivul-nu-poate-colabora-cu-presedintele-iohannis-2127807

Paul Puiu spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/vasile-dancu-si-a-dat-demisia-motivul-nu-poate-colabora-cu-presedintele-iohannis-2127807 DINCU SI-A DAT DEMISIA!!! Vine Tudose!!!!

Paul Puiu spunea...

În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.
Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae - Ionel Ciucă


DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022

M spunea...

@csej

Chiar crezi că e o mare chestie ăia nici 3% în plus la pensie pentru fiecare lună cu "Oscar". 😂

@Huhurez

Da, aveți dreptate dar nimeni din cei peste 80% din militari ( activii + cei pensionați după 2010) nu vor să riște discutarea modului de calcul atunci când apar in mediul public idei despre eliminarea din baza de calcul a unor sume pentru care s-au plătit impozite!

În plus există posibilitatea ca diferența dintre cuantumul contributiv și cel dat de legea pensiilor militare să fie plafonat și atunci dezavantajezi 80% dintre militari pentru a avantaja 10%.

Am mai spus: până când nu apar idei preponderent pozitive (adică nu viscerale de genul "să se taie orice spor pe care eu nu îl am și orice pensie mai mare decât a mea") nu se va acumula aceea masa critică pentru o schimbare în bine a legii .

Perfect deci principiile spuse de BM care lasă pensiile militare cam așa cum sunt acum! Să vedem pe cine afectează mai mult scoaterea actualizării pensiilor corelată cu soldele celor activi! Pe cei pensionați recent sau pe cei pensionați mai demult care fac galerie Băncii Mondiale?

Spulber spunea...

Cu unu mai puțin mâine la masa festiva, săi ajungă lui cioca boca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa mai comentez o asemenea belea, produsa de o lichea sadea, atarnand in funia in care stau atarnate toate podoabele lăbarale, cele care l-au atarnat pe detinatorul de sase căsoaie? Spala-se cu el pe cap de drack impielițat, care tuturor si Romanistanului ne-a venit de hac! Cand e sa ai ghinion, poti sa inghiți si un camion de de cuminecătură cu impărtășanie cu nafura ca tot iti iei capul in gură sa te rupa la dantură! Eiii, dar tu, țață nașă, dar si tu, țață moașă, acum, ca a aflat si Mardel Colacu, sereacul, ce-apațit sinistrul cu mustoacă de buibașă, de abia de acum incolo ,,gluma'' se ingroașă pentru pentru guvernarea si așa destul de codașă, codoașă si lașă, fiind iubit foarte tare de rezervele brotacare, ca daca se sparge guvărnul-anusul contra naturii se va imprastia rachatul de o sa-l simtă lăbăralii bulii dincolo de cerul gurii, de n-or sa stie daca e rachat haidicesc-romanesc sau din cel turcesc, sau daca-i bun de bagat intr-o milostivă colivă, ori seara la cină ca leac de angină! Faca-se voia Tatalui, dar treaba asta e tare a drackului, ca, daca vine mascatul ăla boțit de la Braila, am belingherit zcula, chiar foarte tare, in privinta penziilor brotacare!

vasile spunea...

Demisia lui Dancu nu este de bine pentru pensionarii militari. Tocmai acum cand urmeaza pasii decisivi privind pensiile militare, conform pnrr, suntem lasati la mana unor slugoi: klaus, marcel, marius si nicu. Macar declarativ se pare ca Dancu intelesese ceva din harababura asta.

Brenda spunea...

A apărut memorandumul , .....

magda spunea...

vASILE dANCU via pesede,nici nu putea fi altfel decat partidul,adica jmeker. De ce a trebuit sa treaca atat de mult timp sa isi dea seama ca nu poate lucra cu Johanes...e ca bancul cu sotul care divorteaza...de ce a trebuit sa treaca 20 de ani ca sa divortati domnule? De lene dom judecator...am lasat pe maine...am lasat pe poimaine...ba chiar ne credeti prosti? Mai avea un pic sa ne spuna ca Iohanescu se opune chiar si cresterii pensiilor militare/ O fi ciudat pentru unii dar cred ca demisia lui Dancu in ajunul marii sedinte CSAT demisie coroborata cu declaratia lui Ciolacu care nu are nimic impotriva si ii da interimatul la aparare lui Ciuca ,,cu zambetul pe buze'' prevesteste ceva necurat...ori o tranzactie ,,grea'' pe piata armelor la care pesede nu vrea sa....ori cu pensiile o fi venit vreo directiva nasoala(contrara intereselor psd) ori mai grav ,tara sa nu fie implicata intr-un conflict militar iar pesede sa arate in acest fel opozitia in cadrul coalitiei( nu ca pana acum nu ar fi aratat-o).Pana la urma badea Dancu nu a facut nimic ...ca de obicei...plimbareala si gargara pe banii nostri si ...cam atat.Voi intrezariti ca a fost alceva? chiar credeti in gogorita cu KWJ?

Laurentiu spunea...

24.10.2022 - Comisia Europeană, răspuns oficial pentru SNPPC: ,,salariile și pensiile dumneavoastră nu sunt stabilite la Bruxeless”! Concluzia: ne mint guvernanții atunci când invocă Directive UE sau PNRR-ul drept piedici pentru salarii și pensii decente (?)!
24.10.2022 - Comisia Europeană, răspuns oficial pentru SNPPC: ,,salariile și pensiile dumneavoastră nu sunt stabilite la Bruxeless”! Concluzia: ne mint guvernanții atunci când invocă Directive UE sau PNRR-ul drept piedici pentru salarii și pensii decente (?)!


În cadrul demersurilor noastre din acest an, privind drepturile salariaților și ale pensionarilor din MAI, la sfârșitul lunii august a.c. am adresat o scrisoare oficială Comisiei Europene/comisarului pentru Migrație și Afaceri Interne, Ylva Johansson, în care am prezentat detaliat, pe două pagini, situația precară a salarizării polițiștilor și personalului contractual din MAI, dar și, per ansamblu, a familiei ocupaționale din care facem parte: Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

În răspunsul oficial, primit din partea Comisiei UE/Direcția Securitate Internă/Unitatea de asigurare a respectării legii, șeful acestei Unității ne precizează (cităm fragmentar – pentru conformitate, atașăm integral scrisoarea primită de la Comisia UE:

,,Comisarul vă mulțumește că ne-ați împărtășit preocupările dumneavoastră cu privire la condițiile de încadrare în muncă și de pensionare ale polițiștilor și ale personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România. Comisia consideră că este esențial să fie ascultați polițiștii și membrii personalului care își exprimă opiniile și cunosc realitățile de pe teren ale activității pe care o desfășoară (...).

În declarația dumneavoastră, prezentați o serie de măsuri luate de guvernul român, în ultimii ani, în special în ultimii doi ani, care, în opinia dumneavoastră, au condus la crearea unor condiții discriminatorii în ceea ce privește remunerațiile și pensiile polițiștilor și ale personalului contractual din cadrul Ministerului de Interne din România (...).

Susțineți că este necesar să se asigure predictibilitatea în carieră, în salarizare și pensionare pentru polițiștii și personalul contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (...).

În ceea ce privește aspectele legate de punerea în aplicare și asigurarea respectării dispozițiilor legale aplicabile în materie de încadrare în muncă și de pensionare, autoritățile naționale competente sunt principalele responsabile cu asigurarea punerii în aplicare a dispozițiilor naționale de transpunere a măsurilor relevante ale UE. Aplicabilitatea lor în cazul polițiștilor și al personalului unui minister depinde de normele care reglementează această categorie specifică de lucrători în fiecare stat membru. În ceea ce privește salariile minime, Directiva privind salariile minime adecvate în UE a fost adoptată în mod oficial la 4 octombrie 2022. Aceasta va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va intra în vigoare după douăzeci de zile de la data publicării. Statele Membre vor avea la dispoziție doi ani pentru a transpune directiva în dreptul național. După expirarea perioadei de transpunere, Comisia va evalua conformitatea măsurilor naționale cu Directiva”.

În concluzie: guvernanții noștri ne mint, atunci când invocă, la negocierile cu sindicatele sau în declarațiile publice, diverse Directive UE sau, mai nou, PNRR-ul, drept piedici pentru aplicarea Legii-cadru a salarizării, dar ne mint și atunci când le aducem aminte despre drepturile rezerviștilor, susținând că se impune modificarea regimului juridic al pensiilor militare de stat, dar cam ,,pe minus”!

Viorel spunea...

Cătălin. Vorbești prostii. Acuză-l pe Preşedintele României care este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru cele întâmplate. L-ai auzit vreodată discutând la TV sau în presa online despre problemele militarilor activi sau despre pensionarii militari ? Nici pomeneală. O să-l auzi mâine de Ziua Armatei îngânând 3 cuvinte citite de pe hârtie cu laude la adresa NATO și în rest nimic despre bunăstarea acesteia. Acuză-l pe primul ministru Ciucă (,) că în calitate de fost Șef al SMG/SMAp și Ministru al Ap. nu a făcut nimic pentru întregul efectiv al armatei ci pe alese și interese proprii și de grup prin gândirea și punerea în aplicare a Legii nr. 168/2020 pentru marii luptători din TO, etc. Acuză-l pentru ținerea la sertar a Proiectului de lege PLx-199/2020 pentru că nu vor mușchii lui de oltean. I-au forțat mâna domnului Dîncu să demisioneze pentru că le strica jocurile, probabil și viitoarele achiziții ce urmează a se face în 2023 prin acordarea la bugetul MApN a 0,5% în plus la cei 2% din PIB. Și alte multe mișmaguri pe care noi nu le știm.

vasile spunea...

Ministrul Muncii, Marius Budăi a prezentat luni, la Parlament, soluţiile Băncii Mondiale pentru îndeplinirea jalonului din PNRR privind pensiile: Să aibă parte de contributivitate, să aibă un stagiu minim şi să nu mai fie nicio pensie care să depăşească venitul din timpul serviciului. Acestea sunt solutiile trimise de budai si retrimise de banca mondiala. Din nou ne ciuruiesc guvernantii nostri.

akord 75 spunea...

Magda
Eu chiar cred in gogorita cu KWJ-BMW
In caz contrar nu si-ar fi permis sa-l numeasca cu functie "pronume" si nume in mod personal in demisie.Ar fi ales o varianta mai soft mai generalista.Cand iti dai demisia nu faceti referiri la nimeni si nici macar nu esti obligat sa o motivezi
Asta cu "pronumele" o stiu de la doamna care s-a "suptsemnat"(olograf in original)
PS Nu-l "vad" bine nici pe ma/ciuca in/dupa luna mai
Nici ca sef al PNL(ca n-o sa mai fie) nici ca nimic altceva.....eventual va incepe sa aiba diverse "calitati" pe la DNA de manuta cu "Câţosul"
Va incepe sa aiba o vara "neagra"
Pana la urma el si-a ales drumul de "om de paie" deci e normal ca sfarsitul sa fie pe masura
Odata cu "rotativa" va incepe sa KWJ-ul sa transpire rau...dar rau de tot:)))
De asta se zbate ca "pestele pe uscat" sa prinda o functie "pe exterior" si apoi alta si alta....
Decat asa viataaa!!!....mai bine....
Tipul n-o sa fie de invidiat.

akord 75 spunea...

Hai si cu o "slava ucraina"!! ca tot e la moda:)))

akord 75 spunea...

PS @Kostas
Daca nu vreti, va recomand eu pe unul care de dimineata pana seara numai asta cotcodaceste''slava ro-ua"!!

Viorel spunea...

Doamna magda. Cu excepția fostului președinte al României Emil Constantinescu care a spus public (,) că nu mai candidează pentru un nou mandate fiind învins de servicii, până în prezent (cazul domnului Dîncu), nici un ministru care și-a dat demisia nu a motivat că demisioneză din cauza lui X sau Y. Fiecare a invocat probleme de sănătate, personale sau familiale. Nimic despre acuze la adresa altora. Dacă realitatea este cum spune domnul Dîncu, sunt curios și chiar aș dori ca domnul Președinte KWI să iasă public și să prezinte care sunt motivele / acuzele pentru care domnul Dîncu și-a dat demisia. Dacă nu va spune nimic despre acest subiect, înseamnă că domnul Dîncu are dreptate. Sunt probabil lucruri grave și-l lasă pe președinte să dea explicații. Notă: Vă aduceți aminte cum domnul Dîncu a solicitat majorarea soldelor la active conform Legii nr. 153/2017 și i s-a dat peste mână, cum în ședința de Guvern a cerut aprobarea noului Proiect de Statut al cadrelor militare iar monseneur Ciucă i-a zis să o lase după vacanța parlamentară, în prima sesiune cu celelalte proiecte pe domeniul militar, probabil a cerut introducerea PLx-199/2020 care se află de mai bine de un an la Camera Deputaților, etc. și etc., lucruri care l-au deranjat pe Ciucă și l-a dat în gât la KWI.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ccr-se-misca-rapid-s-a-stabilit-termenul-pentru-sesizarile-pe-legile-justitiei_2623460.html