Un produs Blogger.

luni, octombrie 24, 2022

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență

13 comments

13 comentarii:

vasile spunea...

Ministrul Muncii, Marius Budăi a prezentat luni, la Parlament, soluţiile Băncii Mondiale pentru îndeplinirea jalonului din PNRR privind pensiile: Să aibă parte de contributivitate, să aibă un stagiu minim şi să nu mai fie nicio pensie care să depăşească venitul din timpul serviciului.

Brenda spunea...

DLE H ce spuneți dacă ministru va fi. GEORGE MAIOR??????

Viorel spunea...

Un discurs sterp, fără conținut. PNRR=Vă dăm bani cu dobândă, deci nici un favor + Vă dăm bani gratuit cu condiția de a face ce vă spunem noi și nu ceea ce vreți voi. Legat de noi (pensionarii), plafonați pensile timp de 50 de ani până în 2070 iar o eventuală majorare o faceți doar la ordinul nostru și în condițiile noastre. Salariul minim îl majorați tot când vor mușchii noștri. Prea puțin ne interesează dacă în urma acestor măsuri vor fi mișcări, revolte, proteste sociale. Să vă învățați minte, să gândiți ceea ce scrieți în anumite documente pentru că noi nu v-am cerut să introduceți în PNRR capitolul pensii iar dacă tot l-ați cerut, de ce nu ați cerut 13% . De proști ce sunteți.

Spulber spunea...

Mulțumesc CĂTĂLIN. Foarte bine punctat.

Cezar spunea...

Gachi..cel bun de gura in orice imprejurare
Sa se gîndeasca ce au facut ei la organizatia autointitulata..scmd
De la ei au pornit toate nenorocirile
Sa calculeze Gachi..daca se pricepe si la aritmetica la fel de bine ca la scos clabuci pe gura cum eram acum pe L.119..contributiva !Ei ..ssmcd au distrus.o

Vali spunea...

Toate personajele implicate in alcatuirea PNRR trebuiesc chemate in instanta, in primul rand de pensionarii militari ! Cred ca ar fi trebuit organizat un referendum la o asa problema importanta, nu sa faca Turcan, Citu si Ghinea ce vor ei, acesti sinistrii care nu au nici o treaba cu armata, cu nevoile ei etc. RUSINEEEEEE sa le fie !

Viorel spunea...

I-aș da crezare domnului David Gachi, însă, afirmațiile dânsului precum că domnul Dîncu (neștiutor în domeniu) trebuia să țină cont de sfaturile versaților colonei și generali din structurile centrale ale armatei (numai așa ar fi reușit „în viață”), mă duce cu gândul la sutele de afirmații pe acest blog precum că, politicienii (Dîncu fiind politician) sunt iduși în eroare de către acei GULERAȚI CARE CONDUC DE FAPT MApN. Și atunci, legat de pensii și salarii / solde, ce informații crede domnul David Gachi că a primit domnul Dîncu, sau ce propuneri legate de PLx-199/2020 sau viitorul Proiect de lege al pensiilor militare. Informații care le-ar fi convenit lor și fostului șef care și-a format și menținut CARACATIȚA din MApN. Când ești dezinformat și nu ești ajutat de șefi (primul ministru care a lăsat un dezastru în urma lui pe pensii și salarii sau șeful statului în calitatea lui de Comandant al forțelor armate), atunci faci un pas în spate și te retragi. Să păstreze domnul David Gachi mustrările (de conștiință) doar pentru cei doi mari comandanți.

Liviu spunea...

Acest Gachi, fost șef la personal, are o pensie de 15.000. Acum îi țâțâie curu.

M spunea...

@Vali

Ce este grav în PNRR este că a fost impusă gândirea neo-marxistă în politica românească indiferent de cine vine la putere!!!!

Ce vreau să spun?

Fiecare partid vine cu un program politic: "vrem să facem asta și astălaltă!!"
Poporul analizează și votează, sau nu, partidul respectiv iar mai apoi trăiește după cum a votat!

Prin PNRR însă au fost impuse programe și politici pentru ani de zile înainte. Bune, rele, nu contează! Ideea e că noi degeaba mai votăm pentru că avem trasat de Ghinea Slinosul și de ăilalți ce trebuie să facem!

De aceea Ghinea și cu Cuțu ar trebui să plătească cu pușcăria pentru subminarea democrației în România. 😁 Care nu este infracțiune din care știu eu! Așa că măcar să plătească politic!

Huhu Rezea spunea...

Au subminat democratia și armata cei care au decis ca unele pensii militare să fie de 3 ori mai mari decît altele, deși condițiile de pensie sunt apropiate.
Din ce spune Budăi, pensiile militare vor rezista, chair dacă sunt asimilate pensiilor speciale, dar vor avea și ele o componentă contributivă. Nu este nicio surpriză! De câteva luni tot subliniez că trendul reformei pensiilor militare merge în acest sens.

akord 75 spunea...

Ce faci bre nea Gachi? Te apucasi de "poezele"? Ai dat-o in sentimentalisme ieftine?
Hai baga si o concluzie dupa atatea scremete.Ai gasit doar atat? "sa puna un patriot !"
Pai si sosoaca-i patrioata:))))... si mai scot duzini intregi.Toate "gardurile" sunt pline de patrioti in ziua de azi.
Pacat ca I.L. Caragiale n-a mai apucat "zilele" de astazi

akord 75 spunea...

Oooo a fost "cadrist"? ....mana in mana cu urechea si timpanu:)))

Viorel spunea...

akord 75. Deși am criticat comentariul domnului David Gachi, ca fost Sof. de stat major nivel 1 în Compartimentul S.1-Personal țin să vă comunic (,) că sunteți în eroare de azimuth. Cred că referirea la urechea și timpanul vă este caracteristică dv. Doar lingăii, chiulangii și bețivii (cei cu problem de comportament în unitate, familie și societate) aveau tangență cu CI-știi fiind la mâna lor pentru a fi iertați de păcatele lumești pe care le făceau, contrare însă regulamentelor militare, codului bunelor maniere, etc. Doar pe ăștia îi vedeați defilând pe la ușa împricinatului cu urechi mari. De obicei la personal sau în comandament nu erau numite persoane vulnerabile. Erau oameni de încredere pentru că responsabilitățile erau mari. Ca fost Ofițier plecat prin controale, cunoașteți destul de bine situația. Mă miră afirmația dv.