Un produs Blogger.

luni, februarie 26, 2024

Dreapta Unita(USL-PMP-Forta Dreptei) vrea sa castige alegerile cu sloganul desfiintarii pensiilor speciale.

18 comments

 


Dreapta Unita( Drula-Tomac-Ludovic Orban) a gasit o tema electorala cu priza la romani: desfiintarea pensiilor speciale.

Astazi au depus la Cotroceni cererea de organizarea pe 9 iunie a.c. a eferendumului pentru desfiitarea pensiilor speciale. Cererea este insotita de 135 000 de semnaturi.

Mai departe vor urma pasii elaborarii unei legi constitutionale de revizuire a Constitutiei, care sa anihileze dreptul CCR de a dispune discretionar in privinta pastrarii pensiilor speciale.

Ce inteleg politicienii prin pensii speciale? Toate pensiile de serviciu reglementate recent prin Legea nr. 282/2023.

Reactiile cititorilor pe site-urile unde a fost distribuit discursul liderilor Dreptei Unita sunt favorabile demersului politic.


18 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gasesc ca e bine: Ramane Ciuca fara pensia din care sa mai cumpere vin cu 16.000 lei sticla, pe care-l bea cu mafiotii politici!

Viorel spunea...

Bulă, Ițic și cu Ștrul se agață de pensile speciale ca ultimă variantă de a mai crește în sondaje prin atragerea de voturi ale celor nehotărâți. Se vede pe fețele lor că nici ei nu sunt convinși de ceea ce spun. Singurul lucru care le mai dă curaj și speranță sunt cele 135.000 de semnături. Eu îi propun domnului Iohanis ca înainte de a lua o hotărâre să pună în aplicare în acest an ceea ce a hotărât 8 milioane de români în 2009 la referendum, adică, un parlament cu 300 de parlamentari. Să văd atunci, câți dintre ei vor intra în Parlament. Redau din Programul de guvernare al USR și PMP pentru legislatura 2020-2024: „In programul de guvernare a PMP si USR pentru legislatura 2020-2024, cele doua partide promit ca vor pune in aplicare rezultatul referendumului din 2009. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com De ce nu avem doar 300 de parlamentari, deși opt milioane de românii au votat pentru asta ? Explicatiile unui referendum ratat”. Au rezolvat această problemă deși au promis ? NU ! Atunci nu mai veniți cu minciuni ordinare în fața electoratului. Iar domnul Ciucă (care a fost prins aseară pe picior greșit) să ia urgnt măsuri pentru RECALCULARE PENSIILOR MILITARE, recalculare ce nu a fost eliminată prin OUG la fel ca și ACTUALIZAREA. Suferă 79.999 de pensionari din cauza pensiei domnului Ciucă și suntem asimilați și criticați ca și cum toți avem pensia dânsului. ESTE O SINGURĂ LEGE 223, ATUNCI SĂ FIE APLICATĂ UNITAR PENTRU TOȚI.

Claudiu Marin spunea...

Nu are cum sa se aplice legea la fel pentru toti militarii, cand recenta lege nr. 282/2023 a mai stabilit o alta categorie de pensionari militari,cei pensionati dupa 01 01 2024, dupa modul de calcul al cuantumului, pe langa celelalte doua deja existente.

Huhu Rezea spunea...

@ifrim
Dreapta unita este in preferintele unei bune parti dintre rezervistii militari. Dar aceasta alianta vrea sa atraga votul populatiei care este impotriva pensiilor speciale.
Este greu ca aceasta alinata sa stranga atatea voturi incat sa ajunga si la guvernare.
Nu este exclusa o alinata la guvernare cu actualul PNL sau cu ce va mai ramane din el dupa expulzarea lui Ciuca. Deocamdata, salvarea lui Ciuca depinde de Ciolacu.

Sebi spunea...

Domnul Ludovic Orban are o memorie cam scurta in privinta pensiilor militare.
Cu o memorie mai buna si cu o inteligenta politica pe masura, poate nu ar fi ramas in constiinta liberalilor ca gropar al acestui partid.
Sau isi schimba principiile ca pe sosete, dupa o reteta caragialiana de succes? Ma intreb... n-o fi nimeni prin PNL care sa-i fluture sub nas, fortosului dreptaci, declaratii ca cea de mai jos?
https://www.defenseromania.ro/ludovic-orban-asigurari-privind-pensiile-militarilor-sistemul-e-folosit-in-toate-arile-nato_600283.html

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Care ar fi motivele pentru care o mare parte dintre pensionari „îi iubeasc” pe cei din Dreapta unită ? Cât despre pensii, pe cei de după apariția Legii nr. 282/2023 îi lăsăm deoparte și facem Dreapta unită prin recalculare cu cei pensionați până la data de 15.09.2017 aducând un echilibru între pensile celor pensionați până la data de 31.12.2023. O să-i trimit domnului Drulă o petiție să-l întreb (printre altele) cum vede dânsul trecerea pensiilor militare pe contributivitate. Se sfătuiește cu Alexandru Ioan Cuza, domnul Băsescu sau Boc ?

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Drula se va sfatui cu Gabi Oprea...🫢

GG spunea...

Sunt de felicitat,doar atâta,dacă reușesc sa elimine adevăratele pensii speciale.Numai niște tâmpiți se mai uită în gura ăstura.Dar,la câtă prostie este în tara asta..., nu e de mirare sa mai pună ștanpila

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@CU MULT DRAG, BINE V-AR REGASIT, @ONORABILE, DAR SI PE DV, STIMATI CAMARAZI SI RESPONSABILI DE BLOG!
Multumesc frumos pentru raspunsul la comentariu! Pe contul meu fb, Corneliu Ifrim- cu profil intr-o geaca gri, caci cu pulover rosu e pe telefon si nu-l practic, l-am facut praf si pulbere pe Lae Ciucale, vataful care a spulberat si batjocorit pensiile militare in vecie! Sunt sigur ca Dl general, Gabriel Oprea, nu va fi de acord cum i-am tras-o la operatie grohoteiului tradator si sabotor, godacul Ciucălău, dar nici n-am sa tac din gura pentru placerea cuiva, nici taiat la jugulara! Acolo i-am tras-o in frezon si cu niscaiva caricaturi, tot cu vinul ala de 16.900 lei sticla, bauta cu un escroc, mafiot si combinator politic, taman sa-i fie tabloul complectat si cu ilustrari caricaturiste! Evident ca am ramas mutilat pentru tot restul zilelor la pensia militara, ca si toti cei 68%, cu concursul generos si al lui Ciolacu, care-si face tatal, militar de cariera, de bacanie a doua oara, dupa ce si-a abandonat sotia pentru o pupăză mai tanara! M-am resemnat, ca un condamnat la moarte, definitiv si iremediabil, si nu mai am nici o asteptare de la aceasta clică politica, dominata de o ura viscerala fata de toti cei din aparare, ordine publica si siguranta nationala! Sansa ar fi ca Dl general, Gabriel Oprea, sa intre in parlament cu ajutorul rezervistilor militari, insa si prezenta acestora la vot va fi exact ca prezentele la mitingurile militare, egale cu zero si cu un efectiv intodeauna derizoriu... Reinvierea acestui blog ar prelungi cu cativa ani vietile bietilor rezervisti, pentru ca aici frustarile, supararile, nemultumirile si chiar bucuriile s-ar refula si ar descatusa inimi si suflete triste si deznadajduite! Sa ne fie tuturor intr-un ceas bun, iar titlul, cu patru articole mai in jos, in care spune ca Ciuca i-a pasat lui Ciolacu responsabilitatea rezolvarii pensiilor militare, pana in toamna, suna plin de sperante, insa nu ne asigura si pe baza carui adevar s-ar putea intampla, asa ca speranta inca mai exista, ca o metafora geniala, sa ne readune pe toti la un loc in lumea minunata a povestilor frumoase despre pensiile militare de pe blogul, Huhu Rezea! Sanatate si fericire, cat incape, tuturor domniilor voastre, onorabili camarazi! PS: Eu si Anilu? La fel ca si inainte, eu intrand in anul cand implinesc... pozitia 69 de ani in 15 Octombrie! Aici v-am facut vesel si ștrengar cu ochiometrul! Doamne, ajută!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, corect si real raspunsul pentru @Viorel, si lipsit de ambiguități! De ce? Pai, generalul Oprea este specialist in pensiile pe contributivitate, deopotriva ca si cele musai militare! Asta inca de pe vremea cand lupul era cățel...

Iulian Mareș spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim,

Ciucă bea vin scump si vita Kobe pe care i le platesc „bagabonții”!
M-a dezgustat foto cu el la cârciuma cu falcile pline ..., deja de mult nu mai traieste in real!

Viorel spunea...

TE APUCĂ TOȚI DRACII CÂND VEZI CÂTĂ MANIPULARE PENTRU A ATRAGER SIMPATIA ȘI VOTUL ROMÂNILOR. PE DEOPARTE SUNT FRAȚI DE CRUCE ÎN TOT ȘI ÎN TOATE, PE PARTEA CEALALTĂ ÎȘI DAU COASTE CU SULA DOMNULUI ILIESCU. CE SĂ MAI CREADĂ POPORUL VOTANT ?
ŞTIRIASTĂZI, 08:30
Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate: PSD a votat împotriva PNL
Ședința Comisiei de Buget din Senat s-a încheiat luni, 26 februarie 2024.
PSD împotriva proiectului PNL
Partidului Social Democrat (PSD) a votat, în Comisia de Buget, împotriva propunerii liberalilor care ar fi dus la tăierea pensiilor de peste 4.000 de lei și ar fi introdus plata asigurărilor de sănătate.
În cadrul ședinței, membrii PSD au votat împotriva proiectului depus de mai mulți parlamentari PNL, precum Florin Cîțu sau Dan Vîlceanu, care ar fi introdus un nou impozit pentru pensionarii cu venituri mai mari de 4.000 de lei.
Mai exact, pensionarii cu o pensie mai mare de 4.000 de lei ar fi urmat să plătească CASS de 10% pentru partea care depășea 4.000 de lei, la fel cum se întâmplă în cazul salariilor.
Parlamentarii PSD au susținut de la bun început că național liberalii se contrazic, în condițiile în care, pe de o parte, cer neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei, dar vor să introducă un nou impozit pentru cele de peste 4.000 de lei.
„Vreau să liniștim oamenii din start”
Urmează ca proiectul să ajungă la vot în plenul Senatului, iar ulterior la Camera Deputaților, care este for decizional.

Încă de săptămâna trecută, Marius Budăi, fostul ministru al Muncii din partea PSD, a explicat la Antena 3 CNN că social-democrații nu vor fi de acord niciodată cu o astfel de măsură.
,,Este vorba despre cei care în 2021 nu au dat niciun leu în plus la pensii. Dan Vâlceanu, Florin Cîțu… Vreau să liniștim oamenii din start, această lege nu va trece, PSD va vota împotrivă”,
a afirmat Marius Budăi.
În cazul în care totuși o astfel de măsură ar fi intrat în vigoare, în cazul unei pensii de 5.000 de lei, de exemplu, care este deja impozitată cu 10%, plus această taxă propusă de PNL, din 5.000 de lei brut, românii ar fi ajuns să ia o pensie de aproximativ 4.600 de lei.

Liviu spunea...

Buna ziua!Stie cineva metoda de calcul cu IPC dupa 01.01.2024?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, bine te-am regasit, cu drag! Hamsterul de cotineață, ingalonat pe o diploma de Doctorat copy paste, cu guși transpirate urduros de hârciog, se crede vătaf, doar din cauza ca-l sustine si protejeaza bulibașa Mardel Ciudatu, si nu degeaba o face, pentru ca l-a citit de prost, lacom si total incompetent, ,,calitati'' admirabile pentru a-l maniPULA dupa pohtele personale! Lăbăralii s-au prins de fentă si urzesc sa-l debarce, pentru ca duce de rapa sandramaua historică si isterică, insa se va opune parazitul calator din inaltul prepeleac, alt lapte gros, care s-a prins primul ca e maniPULAbil si lichea slugarnica, demn sa-l puna sa execute golaneli politice de dreapta, nepoPULAre... I-am vazut si eu urdorile transpirate de pe luciul râtanului, dupa un orgasm chinuit cu cotl in calorifer, abia abtinandu-se sa nu-i ragaie in nas reporterului, siderat de costurile evidente si extreme, pe care le-as dori dezvaluite public, ca provenienta! Pe el nu l-as vedea platind colosala suma, si dau pariu ca, daca ar fi buzunarit intr-un gang, nu s-ar gasi la el nici macar de un bilet de tramvai, intrucat tablagista de langa aragaz il scorcioleste si-n gur de ultima letcaie, cum e traditia olteneasca a celor care fac sarmale in foi de dictando, caci varza si vița-s scumpe! Sanatate si, sa auzim de bine, camarade!

Claudiu Marin spunea...

Liviu
Indicele preturilor de consum este calculat de INS in functie de evolutia preturilor unor produse reprezentative ale cosului zilnic de consum.
Nu trebuie sa-ti bati capul cu calculul IPC.

CEZAR spunea...

Da-i Doamne ! Poate reusesc ei ce nu a reusit nici Coana IOROPA....!!
Hai Drulaaa....

Viorel spunea...

Ce să reușească ? Să ne scoată din PNRR-ul în care am fost băgați de Ghinea cu de la sine putere și fără a cere părerea nimănui ?

Mihai f. spunea...

Ciuca i-a pasat lui Ciolacu responsabilitatea rezolvarii pensiilor militare, pana in toamna,...?vazusem interviul si era ca timp...in oglinda cu legea pensiilor civile ...deci in toamna ,dar nimeni nu vb de acest lucru ,in afara de acest interviu nimic....dar speranta ramane ,mai ales ca va fi majorata solda de grad din nou si am ramas mult in urma ,totusi suntem numiti combatanti intr-un viitor conflict.