Un produs Blogger.

marți, mai 21, 2024

Forumul structurilor asociative se intoarce la Ciuca, presedintele Senatului

45 comments
In urma cu 4 ani, domnul Ciuca, în calitate de ministru, l-a convocat pe președintele Forumului, contând pe reprezentativitatea sa, pentru a-l consulta în legătură cu forma RAPORTULUI Preliminar la Plx 199/2020, privind pensia militară minima, urmata de actualizări și recalculari.
Președintele Forumului nu si-a asumat răspunderea, solicitând timp pentru consultări, atitudine care l-a intrigat atat de tare  pe Ciuca, incat a părăsit biroul și nici astăzi nu s-a mai prezentat la vreo discuție pe tema înlăturării discriminărilor din sistemul de pensii militare.
Pentru reîmprospătarea memoriei, citiți 


scris de HR.


 



 

45 de comentarii:

Cătălin spunea...

SE VA STERGE UNDEVA CU EA, CA DE FIECARE DATA, DE TOATE PETITIILE INAINTATE DE PENSIONARII MILITARI, DE CAND ERA MINISTRU DE RESORT. UNA SINGURA A FOST REZOLVATA, CEA UNDE A AVUT INTERES, ACEEA CU INDEMNIZATIA DE VETEREN DE RAZBOI IN TO.

Doru spunea...

Chiar credeți că acest 0 al armatei o să citească ?

maiag spunea...

TUDORICA NENE,duci o lupta in izmene in fata generalilor,interventia asta demonstreaza clar convingerea ta ca nu vor exista amendamente,uotima strigare a muribundului,care e diferenta dintte tine si MIRCIUKICA HONORIS CAUZA?aceiasi gargara,va place sa scrieti,fi ti sanatosi,nu cred ca cineva sw mai uita in gura vostra de expirati,MAKA MAKA si ei KAKA KAKA,cu miros de politica mistocarita pt infantili

Cătălin spunea...

BATAIE CA PE MAIDAN IN PARLAMENTUL ROMANIEI INTRE DOI PARLAMENTARI PNL (VALCEANU SI ROMAN: AICI AVETI VIDEO:https://youtu.be/EPCShV1q4uI?si=mLzBkxyrjrs7kT55

ifrim spunea...

Președinții de asociații parcă sunt fachiri își fac rău singuri.Privind PLX199/2020 col.Tudor trebuia să-și asume răspunderea nu să-l flituiască pe Ciucă,ce ieșea ,ieșea nu avea cum să fie mai rău.Mai nou au refuzat invitația lui Bachide pentru oareșce negocieri normal că le sar dracii celor ce sunt actualmente la butoane.Mai lăsați băieți mândria deoparte căci noi avem nevoie de ei nu invers!

Vasile Anghel spunea...

Unii colonei sau generali din structurile astea care nu au o voce comună, uită că nu mai sunt la butoane și trebuie să accepte ce spun cei care sunt acum la butoane, să vină cu niște propuneri decente care oricum nu vor elimina în totalitate inechitățile.Inechitatile erau eliminate de fosta lege a pensiilor militare abrogată de regimul lui Băsescu și cu ajutorul uneoeristului Oprea cel salvator(mai nou vrea să pară mai tânăr și-a vopsit țeasta).

csej spunea...

Să o crezi tu.Astia trag de timp precum predecesorii lor .Ne duc cu zaharelul.Tot o amână până se vad aleși după care adio si un praz verde.La fel se va proceda si cu legea la civili pe care o tot scot la înaintare.
Baga bani tare in armament de parca armamentul se automanuie.
Spera ca pana la urma rusii vor fi opriți sau vor da la pace.Pana una alta sa fim pregătiți să avem granița comuna cu rusii daca muscali nu vor mai mult.
Rezervisti pe dracul.Majoritatea au pașapoartele in buzunare si la prima salva de tun o rad.
Votati-l pe Ciuca ca asta va face rahatul praf.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fiti fara griji ca autorul acestui demers mi-a trimis dovezi ca a fost trimisa depesa si catre alte adrese, s-o faca cunoscuta, nu numai heroului in sine, precum la Parlament, pentru a avea ecou si a-i spori publicitatea, cat si pentru a-l constientiza pe destinatarul din Senat sa aiba o tresarire de orgoliu pentru a o onora si a-i onora pe inaltii oaspeti, si mai mai ales ca e campanie cu electrosori ii va cadea ca un baros pe batista ego-ului egoist de traseist si oportunist!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Vasile Anghel, mie mi-e tare ciuda ca fostii mari responsabili nu ne sar gurist-vocali in ajutor la Ciolacu si Ciuca SA BATA CU PUMNUL IN MASA SA NE AJUTE ACUM, IN ULTIMA CLIPA, SI DE AIA M-AM SCARBIT DE IMI VINE SA MA RETRAG DIN A MAI SPRIJINI PE CINEVA POLITIC! Ciuca, de exemplu, i-a fost subordonat Generalului, Ciuca, fiind mari prieteni la catarama, si am avut interzis sa-l critic, dar nu se putea acum sa i se dea un telefon ca Ifrim onesteanul sa nu mai ramana cu vula in mana in urma acestei actualizari? Dupa fapta, si eu rasplata, jurat!

Pop de Ploiesti spunea...

Nu/l votez pe Ciuca...am inteles ca cineva i-a scris o carte pe care o v-a lansa curand...ceva cu biserica cu pilde...Mars bah...camarazii nu vor vota,

maiag spunea...

DIVERSIUNE PERFECTA,se face o postare de genu asta,noi ne aruncam pe ea cu pareri, asa uitam tema anteerioara,ne concentram pe alte sperante,timpul trece,adrenalina creste,mai aflam zilnic de cate un fost coleg plecat in neant.Place de CORNELUS PAMFLETARU,maestre lasa vrajeala cu informatiile tale pe surse datatoare de sperante,esti amuzant pina la un punct,apreciez bascalia ta,dar hai sa facem diferenta intre stire si pamflet.Treaba se cam contureaza,sindicatele tac,firesc deoarece nimic nu au a spune,mai nou vad ca se implica in sustinerea unor candidati.sa nu ne agitam prea mult inutil,Palkovnic TUDOR,daca vrei sa dai o stire atunci spune concret,,,cine a depus propunerea de ordonanta,cand,continut,in ce stadiu este ,sanse,etc.IN caz ca nu raspunzi lasa ne nene in durerea noastra,sau si tu esti organizatie de interes public cu avantaje,,,,noi ce castigam la afacerea asta?nici macar o informatie corecta?demonstreaza ca ai sange in coie si nu esti doar un pacalici,scuze termenu,dar nu cunosc realizari ale tale decand te faci ca lupti pt noi,sa fi sanatos si pensie lunga,daca nu poti,macar nu ne incurca,ai aceiasi tactica ca MIRCIULICA HONORIS CAUZA care ne keama iar la lupta,are deja steagurile in asteptare.ma intreb cine mai vine?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rectific: Ciuca i-a fost subordonat Generalului Oprea, mai sus gresind subordonarea, si Dl Oprea ar putea sa-i recite snoave romanesti cu amaratii saraci ai armatei, sa-i scoata din foame, dar Dl Oprea isi bea si cafeau dimineata cu Premierul, PSD fiind in aceiasi curte cu UNPR, si ma intreb retoric daca Dl Oprea ii spune povesti de Creanga la ureche cu actualizarile la soldele de grad, sa nu fie majorate numai generalilor, ci si celor cu pensii mici si medii! Eu i-as spune chiar si poezii lirice sa curete Ministerul Apararii de clocarii gulerati, mafioti si tocatorii de bani aciuati din cumetrii pe acolo, ba chiar si fabule sa-i demita pe toti halitorii si toate lipitorile de la Clubul ala de fotbal fara nume, fara glorie si fara rezultate, dar care inghite cat valoarea tuturor pensiilor militare la un loc sau cat s-ar putea majora pensiile saracilor armatei! MULTE ALEGORII, ALEGATII SI SNOAVE AS MAI SPUNE EU LA ACESTE URECHIUSE NĂZDRAVANE SI POLITICE, DACA AS AVEA RELATILE DLUI GENERAL, GABRIEL OPREA, SI ASTFEL AM TRAI TOTI FOARTE BINE, CU PENSII DE NECONTESTAT, IN PACE, IN LINISTE SI TIHNA SI VESNIC AM VOTA FERICITI NUMAI GABRIEL OPREA SI UNPR, REPETITIV LAIT MOTIV, IAR EU AVAND ZECI DE MII DE LIKE-URI PE POSTARILE TEMATICE CU UNPR, ASTFEL ALUNGAND VANTUL CARE-MI SUIERA PE LA URECHI A PUSTIU SI A SARACIE, CAND INTRU PE BLOG SA MA LUPT DE UNUL SINGUR CU MORILE DE VANT, VÂNTUL ALA DE PRIMAVARA, ,,TRAISTA GOALA!''!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am gresit ca s-a invartit casa cu mine de la tensiune marita si glicemia de aproape 300, am baut multa apa si am luat un Captopril si e mai bine, si doar eram dupa somnul de frumusete, dar Satanică imi mai da ghionturi...

Viorel spunea...

Nu instig și nici nu agreez așa ceva, dar mă întreb! Oare cei care au semnat OUG nr. 59/2017 carea ne-au distrus pur și simplu Legea nr. 223/2015, acei Gl. și Of. din cadrul DGFC, DGJ, politicienii din cadrul Senatului și Camerei deputaților care își bat joc de ani de zile de pensionarii militari, nu se gândesc că un pensionar militari bolnav de cancer în stadiul III spre IV, nemasuportând durerea fizică și cea sufletească datorită bătăii de joc a celor menționați mai sus, oricând, într-un moment de criză poate face ceea ce a făcut acel bătrân în Slovacia ? Chiar nu le trece așa ceva prin minte având în vedere câte nenorociri se întâmplă zi de zi în România și lumea întreagă ?

CEZAR spunea...

@ /Viurel majurul de la C.I.
Nu ai inteles nici pina acum ca L-223 NU PUTEA SA FIE APLICATA!
Pune mina pe creionul chimic si vezi la ce cuantumuri se ajungea in ARMATA
Inmulteste cu 3 si vezi la ce sume ajungea militia si ceilalti..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maiag, pai, trimisa de cei doi care au semnat-o mai jos, si-au dat telefoanele si adresele de mail... Pur si simplu! Ca jupanul destinatar o s-o ia si s-o faca pitită in birou, asta nu mai stiu. Stiu numai ca astia ajunsi sufera de multa indiferenta sau lipsa de simturi, prescurtat s-ar numi nesimtire, dar vine ea toamna cu milogeala pentru prezidentiale si atunci intra in aparatele noastre de taxat... Pur si simplu! Intre timp, Ciolacu e mai destept si aduna voturile printr-o diplomatie exemplara, facand la turci ce n-au reusit cateva guverne si guvernari, sau un presedinte, caci se va intra in Turcia doar cu buletinul... Pur si simplu!

Vasile Anghel spunea...

Legea 223/2015 a fost făcută prost, au întârziat cu normele de aplicare până când Cioloș a ciuntito cu OUG 57.Dacă se revenea la vechea lege a pensiilor militare cu elementele de calcul :funcție,grad, gradații,sp comandă (conducere) OMM cu limita la 100%.Dar totuși cu acea OUG 57 era bine și acum numai comentam cum vor face actualizarea cu aceste firimituri pe partea de grad militar sau profesional.

Viorel spunea...

Don Cezare. Care miliția și ceilalți domnule ? Ce această lege era făcută pentru miliție și restul lumii ca la fotbal ? Fiți mai explicit. Ce să înmulțesc cu 3 par example ca să-mi dea sume astronomice ? La ce sume se ajungea în armată Don Cezare ? Dați un ex. concret.
Ceeea ce știu că prevedea Legea nr. 223/2015 era că se pleca de la procentul de 80% fără a dăpăși 100%. Singurul lucru ce trebuia modificat era faptul că nu-ți dau voie să ieși la pensie mai repede de 5 ani și nu cum prevede legea acum 13 pentru că plecau toți din armată având pensia egală cu salariul. Acum vă convine că de 7 ani vă milogiți pentru actualizarea pensiilor militare ? Vă convine că ați ajuns să renunțați la actualizarea soldei de funcție poate, poate vă actualizează solda de grad ? De ce la magistrați Legea nr. 303/2004 a putut ține până a apărut Legea 303/2022 iar la noi a modificat-o prin OUG nr. 57/2015 când legea nu era în vigoare ?
Ce fapte de vitejie face un magistrat de are salarii astronomice (aici o pot spune) ? Se poate compara un președinte de Tribunal cu un Cdt. BI care are în subordine 500 de subordonați pentru care răspunde de viața fiecăruia iar în cazul în care se întâmplă un eveniment deosebit (cel mai abject termen cu consecințe grave introdus într-un regulament militar) sau aveai ghinionul să prinzi 2-3 erai dat la coșul de gunoi, schimbat imediat și ani de zile personalul acelui BI era stresat, controlat și frecat până se găsea un căscat să-l ridice (ce și de unde / cică evenimentul, doar el știe). Revenind la magistrați (nu generalizez, dau ex. prezentate de TV și presă, pentru că am fi avut procentul de 80%-100% ca la ei). Același lucru se întâmplă și cu președintele sau magistrați consumatori de droguri, șpăgari, șmecheri și aroganți în instanțe, habarniști ca cea de la 2 Mai și nu mai intru în amănunte ? Putem afirma și despre parte dintre politicieni la fel. De ce în Legea nr. 303/2020 Statutul magistratului a rămas intact art. prin care pensionarilor li se actualizează pensia când la magistrații „activi” li se majorează salariile ? Mă mir (dacă aș fi parlamentar și aș citi ce comentează unii aș râde cu gura până la urechi) că unul pregătit ca dv. afirmă saceste lucruri, așltul că nu sunt bani la buget, altul că nu știu ce mama dracului nu este bun, dând astfel posibilitatea politicului să spună NU. O duceți bine dacă voi cunoașteți situația mai exacta decât noi.

Viorel spunea...

Vasile Anghel. Care vechea lege a pensiilor militare cu elementele de calcul (…….) OMM cu limitare 100%, dar totuși cu acea OUG nr. 57 era bine și acum. Dumitale din ce cărți citești, când tocmai acea OUG nr. 57 a plafonat pensia la 85% modificând procentele de plecare - sosire ca trenul în gară de la 80% -100%, la 65%-85%.

Mihai f. spunea...

Pentru noi nu se poate ...dar ..Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care majorează salarii ale bugetarilor cu 10% în acest an, în două tranșe de câte 5% fiecare. Majorările vin în plin an electoral, chiar în luni de alegeri (iunie și septembrie)

xmax spunea...

Pe site cdep așa cum știm avem:

termen depunere amendamente: 15.05.2024
termen depunere raport: 22.05.2024

Au fost 8 zile zbuciumate pentru a depune acele amendamente.

Știe cineva "de pe surse" cîte au fost depuse? Cîte au fost luate în seamă? Cîte sunt "la mișto"?

Poate vom asista din nou ”la o bătălie” de toată frumusețea prin ședințele de comisii.

Dacă aveți curiozitatea să deschideți acel OUG care se află undeva mai în susul paginii (între Expunerea de motive și Avizul Consiliului Economic şi Socia) ve-ți constata că documentul nu a fost modificat din data de 21.03.2024.

Interpretările pot fi multiple.

xmax spunea...

.....din ce se vede mai trebuie să ajungă cu căruța și avizul de la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.....

dar cred că nu va mai veni deoarece ”s-a speriat” de timpul probabil...”plouă”

Dan B. spunea...


Constat că și pe aici sunt o mulțime de clevetitori, care mai de care habarniști, ce nu au înțeles că asociațiile de pensionari nu au specialiști în tehnica legislativă parlamentară.
De exemplu, inițiativa LADPM a fost înmânată comisiei de apărare, ea fiind preluată de către col Lupescu, secretarul comisiei și trimisă experților spre formulare și admitere.
Este f. adevărat și rezonez cu opinia dlui V. Anghel,precum că Legea 223/2015 a fost inițiată pe grabă, cu multe hibe; iar art 40 din OUG 57, redactat la DGFC a MApN, a fost înmânat gl Mihai Iliescu (subsecretar de stat, plasat acolo de Oprea) pentru introducerea pe șestache în mapa ministrului MPS, a masacrat și minima bunăvoință a inițiatorului G. Oprea, cel care a vrut să-și spele imaginea publică de rahat, din perioada băsistă. Din cauza lui, au fost desființate pensile militare, iar ceea ce a urmat a fost din rău în mai rău.
Precizez că Legea 164/2001 și azi ar fi bună pentru noi, ea anulând prezentele inechități din legislația actual a pensiilor militare de stat.
Unul dintre clevetitori este dl Ifrim, care, la 21.05 14.49, îl acuză pe col Tudor că nu a dat un răspuns lui Ciucă, amicul nostru nepricepând că președintele forumului nu avea mandat pentru a admite una sau alta dintre soluțiile prezentate la MApN.
Un altul, pe nume Maiag, „revoluționar”, acuză liderii de asociații, care, întradevăr, ar fi trebuit să exprime revendicarea comună și la 9 mai, dar să-l acuzi pe același col Tudor de partizanat la MApN, chipurile asociația lui fiind de utilitate publică, este o imbecilitate.
Apropo, Maiag, de ce nu înființezi dta o asociație sau ligă, cu cei mai deștepți experți juridici și financiari, care să preia obiectivele pensionarilor militariși să le expună guvernanților și parlamentarilor? Știu de ce, pentru că ți-ar fi teamă că rămâi fără atributul conducerii!

Cezar spunea...

@/ majurul Viurel de la C.I.

Degeaba ai limbarnita si produci hirtii..
Pune mîna pe ABAC+ creionul chimic!
Iti dau un singur exemplu
Traktoristul pe MI.8 care avea un 3800 este vorba de Kis..ajungea la frumoasa si imposibila suma de 15.000 lei noi- acum 12 ani!!!!!??
Nu stiai ca militia primeste pensie tot pe legea militara
Si nu numai ei
Diferenta.i ca ei au sute de sporuri..de zimbet..de port pistolCarpati etc
Pensia lor pe legea militara.i de aprox 2,5..3 x mai mare decît la Armata
Oricum inainte de a te lansa intr.o polologhie inutila..te sfatuiesc sa intrebi si un prieten....😅🤣😂

NB
Acum 12 ani..Kis pleznea de fericire
Eu i.am spus clar..
CÎND SE VA APLICA ACEASTA LEGE SI EL VA PRIMI 15.000..EU MI.O TAI SI O DAU LA RATE
NU AU AVUT RATELE NOROC..HI..HI.HI.HI..

Gabi spunea...

Până la urmă se mai dezbate azi, 22.05.2024 în Camera Deputaților amendamentul pentru actualizarea salariilor/soldelor de grad pentru pensionarii militari ? Că parcă așa era vorba. Oricum, suntem într-o stare de incertitudine, derută, confuzie, indusă de ăștia de trebuiau să ne rezolve problemele.

Vasile Anghel spunea...

OUG 57 a plafonat la 85% ,dar nu pe toți pensionarii ia afectat, decât pe cei cu vechime de peste 25ani printre care mă număr și eu.Așadar decât OUG 59 era bine și decent și cu OUG 57.

xmax spunea...

deocamdată pe cdep amorțeală totală....

nimic pe ordiea de zi.....

probabil dezbat problema bătăii de ieri între Roman și Vîlceanu

nu au ei timp de ”fraierii de pensionari militari”

Mihai f. spunea...

Că și Gabi ...traseul legislativ ...care este exact ,a fost depus de dl coarna ...se discuta azi ? Și unii ziceau vot 26..este duminică ...ne lămurește cineva ?

Petrut spunea...

Domnul Gen(R)Ciuca este ultimul om de la care sa ceara ajutor pentru actualizarea pensiilor fostii militari ...Am mai scris despre el ca intr-o emisiune difuzata cred de pe holurile Comisiei Europene a evitat un raspuns la o intrebarea a unui reporter despre actualizarea si a pensiilor militare prevazut in PNRR. S-a afirmat ca la absolut toti pensionarii romani ,accentuez romani se va face actualizre a pensiiilor lor dar poate pensionarii militari nu s-ar incadra in aceasta categorie ...

xmax spunea...

Amendamentul propus de dl. Chelaru a fost inregistrat la cDep încă din 13.05.2024 având numarul 209.

Dar nici un zgomot sau murmur pe marginea aceasta. Nimeni nu zice nimic!!!!

pe site la cDep pe ordinea de zi de azi PAUZĂĂĂĂĂ

maiag spunea...

Domnule DAN B.nu sunt revolutionar,nu am studii juridice si nici capacitatea fizica materiala,conjuncturala,relatinara si de alta natura sa fac ce mi ai sugerat,Sunt simplu cititor,apevist de la 16 ani,trecut prin toate etapele ,avind sefi proveniti din cei cu liceul la comasati,politruci din randyl clasei muncitoare agramati si lozibcari,baieti destepti cu studii inalte,colegi generali.etc,deci in privinta aprecierii capacitatii si prestatiei cuiva sa nu ai dubii,.IN concret m am referit la eminenta sa herr TUDOR in sensul ca de pe pozitia sa are obligatia sa nu ne tina in ceata,e o chestie de moralitate pe linga faptul ca poate fi tratata si ca obligatie.Fiind considerat lider trebuie sa aiba mai multa comunicare,declaratiile lui au valoare de voce autorizata,nu e vb numai de el,toti liderii au aceasta obligatiw,cred ca sti la fel ca mine ca unlider fara comunicare nu mai este urmat de mase.DACA tot te ai bagat in ciorba asta poate ne lanuresti tu cum e treaba reala, curnand in felul acesta expunerea de pareri,blogul asta s a transformat in parlament de dezbateri,frustrari si mistocareala intre unii care se gratuleaza reciproc,TE ASTEPT CU O POZITIE PERTINENTA SI REALA,hai sa ti vad valoarea

Dan B. spunea...

@Maiag:

În 2020, după 10 ani de combat în asociație, la MApN și în instanțele judiciare, obosit moral fiind, am încetat să promovez propriile-mi puncte de vedere, dar, întotdeauna, am sprijinit opiniile binefăcătoare nouă. Nu am refuzat, la solicitarea cuiva de încredere, consilierea acestuia.
Imi sunt dezagreabile criticile acelora care, în această etapă a vieții lor,nu s-au evidențiat cu vreo propunere benefică pensionarilor militari, nu au făcut parte din vreo asociație, dar critică tot, demoralizându-i pe ceilalți.
Așdar, dacă tot nu te înhami la efortul general (nu ăsta de aici), măcar nu critica inițiativa bună a altuia!

Leon spunea...

Numai Titlu din Digi 24:
"Avertisment de ultimă oră venit de la vârful Armatei. Șeful Armatei României, Gheorghiță Vlad, a declarat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că țara noastră trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare."

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/seful-armatei-romaniei-avertizeaza-ca-exista-riscul-escaladarii-conflictului-din-ucraina-si-romania-trebuie-sa-se-pregateasca-2799993

Viorel spunea...

Dan Buzescu. Cum să nu critici când tu reprezentantul pensionarilor te duci la discuții cu ministrul Ap. pe actualizarea soldei de grad iar problema principală pentru tine este acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă fără a citi Decizia nr. 5/2018 a ÎCCJ și Decizia nr. 403/2019 a CCR.
La toate întâlnirile din 2017 și până în prezent pe care le-ați avut (dacă le-ați avut că poate nu v-au primit) cu reprezentanți din MAp.N, Guvern, Parlament, politicieni cu responsabilități pe domeniul pensiilor militare sau probleme sociale, CE AȚI REZOLVAT ? Prezintă un exemplu concret. Bilete în stațiuni cu prioritate pentru voi și fonduri pentru Sindicate, Asociații, Ligi ?
De ce să nu critic (doar cu asta rămân) când prezinți niște propuneri aiurite care îmi afectează pensia mea ? Doar pentru că ești tu președinte sau secretar în vreo Asociație ?
Auzi! Nu critica inițiativa bună a cuiva. Păi, până acum cea mai bună variantă (ca ex.) pe actualizarea soldei de grad (din cele prezentate) a fot a domnului Leon în colaborare cu domnul Claudiu.

Dan B. spunea...

Reiterez că, din 2020, nu am mai făcut parte din vreo asociație/ligă a pensionarilor militari, fiind inclusiv scârbit reacția politicienilor, de atitudinea mârșavă a președintelui comisiei de apărare, „cumpărat” de Jianu, și de cea a secretarului de stat, polițist „ascuns” în structura MApN și răspunzător de acțiunea Poliției la mitingul din Pta Victoriei. Ba chiar și ministrul Leș a făcut pasul înapoi, în prezența gl Băhnăreanu și Bălăceanu, a col Tudor și Monac, abandonând chiar și decizia sa în legătură cu proiectul OUG, dispus mie spre redactare. Degeaba, mai târziu, a vrut să-și „spele” păcatele cu Plx 199/2019, dar inițiativa sa a rămas fără conținutul cunoscut, ca urmare a intervenției MApN.
Așadar, acesta-i motivul pentru care consider PSD - principalul vinovat pentru „alterarea” legislației pensiilor militare din perioada 2015-2020.
În altă ordine de idei, acum, când nu sunt înregimentat în vreo asociație/ligă, mi-am exprimat îngrijorarea, conform căreia era posibilă organizarea unei „ambuscade” în sediul M 100, respectiv o convocare a liderilor protestatarilor prezenți la 9 mai, sens în care, anterior, am tras semnalul de alarmă referitor la „corul pe mai multe voci” al acestora. Nici chiar în ziua cu pricina, sfatul meu de a nu participa la discuțiile organizate în sediul MApN nu a fost urmat, eșecul fiind previzibil.
Pe vremuri, opiniile mele exprimată în LADPM erau auzite, analizate și decise, în majoritate, spre executare, dar acum …….
Dar , mai nou, constat că vă burzuluiți în a critica liderii protestatarilor, prezenți la M 100 în baza unui mandat stabilit de membri structurilor asociative; este drept că ar fi fost necesară o consultare proprie a acestora, pentru a evita „corul” mai sus prezentat.
Întreb, fără „a da cu parul”:
-De ce nu v-ați înscris în asociație/ligă pentru a vă fi auzite opiniile?
-De ce nu ați conceput o scrisoare deschisă, adresată liderilor de structuri asociative, prin care să vă expuneți opinia?
Ar fi fost un pas înainte spre recunoașterea acestui site cum că acesta are membri cu ceva neuroni lucrativi. V-ați bazat că fițuica asta este citită și rămasă în atenția lor? Sau v-a garantat cineva că propunerea Leon-Claudiu ar fi fost una „beton”, care să umilească aparatul tehnic al comisiilor de specialitate? Nu știu dacă varianta în cauză ar fi fost una de luat în seamă, dar cum, prin conținutul ei, pare benefică, nu am criticat-o, exact așa cum am respectat orice intenție bună.

Sper că, pentru mitingul din 7 iunie, de la Pța Victoriei, liderii pensionarilor să conlucreze, astfel încât „corul” lor să interpreteze la unison „partitura” noastră!

Arfy spunea...

Știi de ce? Simplu! Nu suntem chiar așa naivi!
Dacă sunteți curioși să vedeți postarile mele optimiste în care va spuneam (cf legilor) că beneficiul creșterii la pensie rămâne doar inflația!
Da, e corect actualizarea de soldă de grad!
Reală pe viitor și foarte bine prinsă că idee!
Mulți vor bani adaos la pensie , dar nu văd un drept obținut la proprietatea gradului!
Indiferent cât vei câștigă!
Important sa fie actualizarea gradului!

Leon spunea...

Mai mult ca sigur luna Mai trece fara o Decizie a CD in privinta Soldei de Grad pentru pensionarii militari !
Pe Ordinea de zi a Plenului CD de saptamana viitoare,luni si marti, NU figureaza si Pl x nr.262/2024, macar sub rezerva primirii Raportului comun !
Ar mai fi varianta ca Luni, sa fie programata sedinta comuna a celor 2 Comisii raportoare, si Marti , cu acordul Liderilor din CD, sa fie introdus pe ordinea de zi, dar...este greu de crezut ca se va întâmpla asa ceva !!

Leo spunea...

@Leon
”Avertismentul” nu vine din grija lui față de situația armatei , ci ca să-i sprijine lui KWI & Mardel , narativul că nu dau patriotul UKrainei.

Viorel spunea...

Domnule Dan Buzescu. Pe data de 29 aprilie 2024, cu o zi înainte de invitația făcută reprezentanților Forumului la MAp.N am trimis o solicitare după cum afirmați dumneavoastră („De ce nu ați conceput o scrisoare deschisă, adresată liderilor de structuri asociative, prin care să vă expuneți opinia?”) următorilor, cărora le mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi răspunde, în primul rând domnului Gl.lt.(Rz.) Neculai BĂHNĂREANU care mi-a răspuns PERSONAL (toată stima și respectul pentru dumnealui):
- ANCMRR: Gl.lt.(Rz.) Neculai BĂHNĂREANU;
- AORR: Gl.(Rz.)dr. Virgil BĂLĂCEANU;
- ROMIL: Col.(Rz.) Marian TUDOR.
Poate o să vă întrebați de ce nu m-am adresat și LADPM: Gl.Bg. Nicolae GROPAN.
Pentru că, nu aveți o adresă de email unde puteți fi găsiți sau dacă o aveți, o țineți la SECRET.
Eu nu trimit o solicitare cu anumite puncte de vedere pe facebook, tiktok,whatsapp.

Negritoiu spunea...

Domnule Arfy,
Sigur ca trebuie sa ne bucure faptul ca suntem proprietarii unui grad militar dar,nu inteleg de ce unul sa primeasca 340 de lei iar altul 2838 pt.acelasi grad. La fel cum nu inteleg ce folos imi aduce faptul ca pe talonul de pensie este trecut gradul! Si,da!Importanta este actualizarea gradului,dar nu oricum.Se mareste pe hartie dar in realitate nu primim mare lucru deoarece se scade diferenta dintre pensia calculata si cea in plata(indexata). Alta este situatia lui Ciuca care va primi 58% din diferenta!

Outlander spunea...

@Viorel
”Poate o să vă întrebați de ce nu m-am adresat și LADPM: Gl.Bg. Nicolae GROPAN.
Pentru că, nu aveți o adresă de email unde puteți fi găsiți sau dacă o aveți, o țineți la SECRET.
Eu nu trimit o solicitare cu anumite puncte de vedere pe facebook, tiktok, whatsapp.”

Fii pe pace, ia-ți grija, nu ai pierdut nimic!
Și nici noi, cei mai mulți de pe aici care nu mimăm amabilitățile cu asociațiile de INutilitate publică!

Negritoiu spunea...

Cunoaste cineva numarul real al pensionarilor militari care primesc cuantumul cel mai avantajos? Si al celor trecuti in rezerva dupa 2017?

Leon spunea...

@Claudiu, sa-i "multumim" d-lui Leoreanu, pentru ca fiind in campanie electorala pentru Primaria Roman, in aceasta luna, a tinut o singura sedinta a Comisiei de Aparare, in ziua de 7 mai !
Chiar daca presupune numai o revenire a SG in Statutul cadrelor militare, sa le readucem aminte Senatorilor ca au repartizat pentru dezbatere proiectul de lege L 282/2024 ( a nu se confunda cu Legea 282/2023 !), privind aprobarea OuG.28/2024!
Deja o Comisie a dat un Aviz Favorabil acestui proiect !

Leon spunea...

Amendament propus la proiectul de lege L 282/2024, pentru aprobarea OuG .nr.28/2024, privind completarea Legii 80/1995:
"Articolul 9^1 1) Cadrele militare trecute în rezerva sau direct în retragere au dreptul la pensie militară potrivit legii.
2)Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate." !

nastyboy spunea...

Parerea mea. Amendamentul atasat aici de dl.Leon este simplu, in concordanta cu eminenta juridica a MApN, dar are si schepsis. Adica, se lasa in seama normelor de aplicare eventualele implicatii asupra legii pensiilor militare, ca si aspectele tehnice de rezolvare. Se stie ca incalcarea unui angajament inoportun in fata Comisiei Europene de a nu mai modifica esential legea pensiilor militare pana in 2028 ar fi putut crea deranj foarte mare, eventual sistarea fondurilor europene aferente PNRR cu referire la jalonul nr.4. In acest mod se impaca si capra, si varza, si Bachide si Jianu, si Talvar si Ciolacu. Oricum, pe data de 7 iunie Guvernul tot nu va scapa de taraboi, sunt convins. Pentru ca rezervistii au o viteza in plus. Desigur, viteza intîi este cea a ochiului de mort, a doua este a melcului si a Parlamentului Romaniei atunci cand se legifereaza pentru militari. Noi suntem intr-a treia. Se tureaza motoarele sistemului patriot...ilor. Brrrrrm!