Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 11, 2024

Narativul LOV continua sa-i acopere pe adevaratii initiatori ai eliminarii actualizariii pensiilor militare

12 comments

Circula pe social media un interviu cu un general MAI, participant la mitingul din 09 05 2024, in care vorbeste si despre  istoricul OUG 59/ 2017, cea prin care au fost inghetate pensiile militare la data de 15 09 2017 sau, ulterior, la data stabilirii dreptului de pensie. 

Luca-jienii din MApN pot sa-l felicite pe acest general pentru ca nu a auzit de contributia lor in promovarea art. VII al ordonantei, de ministrul apararii, Tutuianu de Dambovita, de ministra MAI, doamna Dan, de seful SRI, Edward Helvig si mai ales de premierul Tudose de Braila, toti in functie la data emiterii ordonantei. In laboratoarele ministerului muncii condus de Lia Olguta Vasilescu  (abrevierea LOV a apartinut lui HR, pe acest blog) a fost scris draftul pentru celelalte pensii de serviciu, platite si contributiv prin CNPP, nu si draftul art. VII privind pensiile militare.

Sa mai amintim si ca... atat eliminarea actualizarii pensiilor militare, cat si plafonarea la netul bazei de calcul a pensiilor militare au fost reconfirmate de art. 84 al OUG 114/2018, premier Viorica Dancila, si prin Legea  282/2023 pe vremea cuplului Cio-Ciu

Toate aceste ciuntiri ale dreptului de pensie pentru militari s-au petrecut pe vremea presedintelui care in timpul armatei a "in-va-taaaat doaar cuum se cooos nas-tu-riiii la vees-tooon". 

A nu se-ntelege ca LOV nu s-a simtit flatata ca respectiva ordonanta  ii poarta numele si dupa 7 ani!

Cui sa atribuim meritul ca reluarea partiala a actualizarii pensiilor militare, in privinta componentei soldei de grad/salariului profesional de grad, se va decide in luna mai 2024?

Eu propun Forumul Structurilor Asociative, care a initiat scrisoarea catre presedintii camerelor Parlamentului, si pe presedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, domnul Leoreanu Laurentiu-Dan, care a indraznit sa redacteze(desi imperfect) amendamentul la Statutul cadrelor militare, fara sa ceara avizul satrapilor care gestioneaza bugetul MapN. 

Amendamentul a devoalat adevaratul opozant al actualizarii pensiilor militare si a furnizat  pretextul organizarii mitingului din 09 mai 2024.

12 comentarii:

Cătălin spunea...

TOCMAI DE ACEEA ALIANTA PSD-PNL NU VA FI NICIODATA VOTATA DE PENSIONARII MILITARI SI FAMILIA LOR. SINGURA SANSA DE A VOTA CU PSD SAU ESTE DOAR DACA PANA PE 07 IUNIE SE VA LUA DECIZIA ACTUALIZARII PENSIILOR MILITARE.

Cipolino spunea...

@Claudiu
Ți-am trimis-o pe LOLA FIOLA GLADIOLA alias LOV sau VULVUȚA , ca să vedem ce ne spunea ea atunci , făcândule mari probleme BANDEI MAFIOTE DIN MFA la acea vreme.

Leon spunea...

@Claudiu, in varianta ca Pl x 262/2024, va cuprinde si Amendamentul cu Actualizarea SG si pentru pensionari, meritul este al celor doua Comisii Raportoare, care prin semnaturile celor doi Presedinti si celor doi Secretari, Raportul comun va fi sustinut in Sedinta de Plen a CD !
PS. Si DA, NUMAI in aceasta Varianta, voi merge la vot si voi stampila pe buletinul cu numele L.O.V. pentru inca un mandat la Primaria Craiova..!

Viorel spunea...

Un fapt trebuie luat în calcul privind actualizarea soldei de grad de care trebuie să știe și domnul prim ministru Ciolacu și domnul Gl. politician Ciucă și anume.
Indiferent cum va decurge procesul de actualizare a solde de grad sau nu, noi, pensionarii militari, vom căuta prin sursele noastre să aflăm CINE DIN COMISII (nume, prenume, partid) A VOTAT PENTRU ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD ȘI CINE NU.
Ei acum stau liniștiți în banca lor, dar la alegerile Parlementare (care dintre ei vor mai candida), cei care au votat PENTRU, să fie susținuți, cei care au votat ÎMPOTRIVĂ, să fie huiduiți și taxați la vot (taxăm întregul partid în circumscripția respectivă). Dar să nu uite că pe data de 09 iunie dacă nu apare OUG sau Legea nr. 223/2015 modificată, îi taxăm și la europarlamentare și la locale.

fs spunea...

Referitor la oug 59/2017, sau lov cum este denumita, este adevarat ca propunerile referitoare la inghetarea pensiilor militare apartin specialistilor din MApN,insa la ordinul politicului care conducea ministerul la aceea data, respectiv PSD. Am vazut in aceea perioada o emisiune la RTV la care se discuta despre pensiile militare si la care a fost invitata si lov care era ingrijorata de soarta bugetului de stat si spunea ca militarii au pensii de pana la 33.ooo lei, mintind prin omisiune, sa precizeze ca o astfel de pensie apartine unui magistrat militar si ca aceste pensii in cuantum foarte mare sunt etrem de putine si nu caracterizeaza masa mare a rezervistilor militari. Doamna lov explica la un panou cu planse de hartie cum mai vedeti la diferite emisiuni la rtv ca daca se mentin prevederile actualizarilor soldelor de grad si de functie in cativa ani cheltuielile anuale cu pensiile militare vor creste de la 12 mld la 18 ld lei, sper sa nu gresesc. Daca se va cauta in istoricul emisiunilor RTV din perioada anterioara sau dupa oug 59/2017 si veti gasi aceasta emisiune se vor confirma cele scrise de mine. Sunt convins ca lov personal sau prim ministrul de la aceea data au facut presiuni la MApN pentru a prezenta propuneri de inghetare a pensiilor militare,care au fost insusite si de celelalte institutii din SNAOSPN tot la ordinul politicului, pentru ca nu poti sa te gandesti ca tu militar in activtate nu vei fi afectat la un moment dat asupra drepturilor de pensie cand treci in rezerva, astfel incat sa fii capabil sa promovezi astfel de acte normative. Poate ca mai sunt si alti camarazi care isi aduc aminte de aceea emisiune sau o vor gasi pentru a-mi da dreptate. Asa ca eu o consider pe lov ca avand poate, principala contributie la inghetarea pensiilor militare si cred ca la vremea respectiva avea si o functie importanta in PSD, astfel incat sa ma gandescca ea a facut presiuni la ministrii de resor pentru promovarea oug de inghetare a pensiilor militare.

Rezervistul spunea...

Cătălin.... tot așa voi proceda și eu....cu tot familionul împreună cu tot blocul de MAN iști pe care ii am că vecini...doar ne-am vorbit toți să mergem să ștampilăm toate pătrățelele...de pe fiecare pagină... să le arătăm că toți sunt o apă și un pământ...Iar dacă se impute treaba să-i văd în linia 1 aliniați. .pe grupe și pe rânduri...senatori, deputați... lichele și ceo mai fi...

Cătălin spunea...

ACUM PE ROMANIA TV, INTALNIRE CU PENSIONARII. ACUM PE ROMANIA TV (1.05.2024 ora 19:10) NIELS SCHNECKER IL INTRERUPE PE COLONELUL DOGARU IN MOD NEJUSTIFICAT DPUNAND CA E O PROBLEMA CU SUNETUL DIN CASA DUMNEALUI DESI SE AUZEA CLAR CE SPUNEA COLONELUL DOGARU. HOOOOOOOOOOO ROMANIA TV!!!! HOOOOOOOOOO NIELS SCHNECKER!

NINO-NINO spunea...

Chiar sunt curios cum se vor mobiliza militarii și familiile lor la alegerile din acest an,din punctul meu de vedere la cati rezerviști suntem avem un cuvânt greu de spus și putem întoarce orice pronostic.....dar sa lăsăm timpul sa decida

Leon spunea...

Olguta aparea mai des la Tv, in era Dragnea, pentru ca era purtatorul de cuvant al Partidului...!!

Relu spunea...

Credeam ca nu va mai surprinde faptul ca atunci cand se mai spun lucruri adevarate ba se termina emisiunea, ba nu e buna legatura, ba reclama, ba altceva...era Biris ala la oficina usr acu intro zi si o baga ca daca se va mari salariul minim statul va avea o gaura de enspe mii de miliarde ca TOATE salariile bugetarilor sunt calculate in functie de salariul minim.Dezinformarea continua ca doar a incepot oficial campania si e nevoie de votanti.

sosaro spunea...

@Cătălin
Bună ziua,
Ar fi bine să nu mai scriem mesajele noastre cu litere mari. În afara conotației mai sus amintite, care este familiară tuturor utilizatorilor online experimentați, scrierea cu majuscule succesive ocupă mult spațiu, este foarte greu de citit și devine iritantă pentru ochi, făcând foarte dificilă înțelegerea textului astfel scris.
Scrierea cu majuscule consecutive este percepută în mediul online ca fiind expresia țipătului, a strigătului, a tonului răstit, a agresivității, iar cel care le folosește este considerat nepoliticos, agresiv, chiar violent, poate aduce etichete nedorite sau blocaje în comunicare.
Scrierea corectă înseamnă credibilitate și bună reputație profesională.
Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.

Petrut spunea...

Buna ziua ,din anii trecuți stiu ca pensionarii militari au votat chiar cu abnegație PSD PNL .Propun anul acesta sa ne gândim SI la situația nesatisfăcătoare a demersurilor legate de pensia nostra,sa ne gândim la faptul ca am fost inselati cu succes sa-i revotam.Psd-pnl ne desconsidera enorm.Sa procedam in consecința macar anul acesta cand "ii avem in mana" cu votul nostru!!!!!!!