Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 01, 2024

Aplicatie de calcul a actualizarii soldei de grad

78 comments

 Intrati pe link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vk4BbG6h6n8Ci80g_qyjub_5pimd19FJ/edit?usp=drive_link&ouid=103630607425851637999&rtpof=true&sd=true



Vasile Trofin vasiletrofin1950@gmail.com

către eu
Dl. Claudiu Marin ,
Cu respect vă salut !
Retransmit aplicația despre care am vorbit. S-a produs un blocaj datorită restricțiilor Google privind conturile yahoo.com
Am constatat că sunt doritori să utilizeze aplicația pe care am folosit-o la actualizarea soldelor de funcție în anul 2017. 
Vă transmit cu plăcere și vă rog să o puneți la dispoziție doritorilor. 
Pentru pensiile care au fost stabilite după aplicarea Legii 153/2017 , legea salarizării , nu am realizat o asemenea aplicație din lipsă de date și metodologie de calcul.
 Mă gândesc să întocmesc o asemenea aplicație , pe scheletul aplicației din 2017 ,dar cu lunile care pot să fie alese după noile decizii dar altfel calculate mediile .
Cu respect,
Cdor(rtg, ing) Trofin Vasile


UPDATE

NOTA Claudiu Marin.
Valoarea soldei de grad din compunerea bazei de calcul a pensiilor militare, valoare care se compara cu cea a soldelor de grad din OUG 26/2024, a evoluat dupa cum urmeaza:
1.Valoarea soldei de grad din deciziile de recalculare 2016/ actualizare 2017
(Coeficient de grad x 197,33) +10%( majorare in anul 2015)
De exemplu, pentru un colonel cu cg de 1,80, solda de grad a fost:
(1,80 x 197,33)+ 10% = 355 +10% =391 lei
Pentru pensiile stabilite inainte de 01 01 2018 valoarea de mai sus a ramas inghetata pana in anul 2024.
Politistii n-au primit actualizarea din 2017, majorarea salariului de grad profesional cu 10% producandu-se dupa intrarea in vigoare a OUG 59/2017.

2. Valoarea soldei de grad pentru cei care s-au pensionat in perioada 01 01 2018-13 01 2023,
[(Cg x 197,33)+10%]+25%(majorare potrivit art 38 alin (3) din L 153/2017
Pentru un colonel cu cg de 1,80, valoarea soldei de grad a fost 391 +25%= 489 lei
Pentru pensiile militare stabilite in perioada 01 01 2018 - 13 01 2023, valoarea de mai sus a ramas inghetata
3. Valoarea soldei de grad pentru pensiile stabilite incepand cu data de 13 01 2023 este cea din HG nr. 28/11 01 2023, intrata in vigoare pe 13 01 2023.
Colonelul are solda de grad de 900 lei



Coeficientii de ierarhizare a soldelor de grad din L 138/1999













 

78 de comentarii:

Costy spunea...

https://www.cdep.ro/co/sedinte2015.ordinezi?ids=27258

Pajura spunea...

Bună ziua,
@Claudiu Marin
@Vasile Trofin

Vă rog să setați permisiunile pentru fișierul Excel găzduit în Google Drive, pentru a putea fi accesat.
Mulțumesc!

xmax spunea...

Buna ziua
Pentru a putea descarca documentul precizat, va trebui dat Permisiune pentru Download

John spunea...

Chemarea lui Mircea,la luptă!
https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/05/a-p-e-l-catre-membrii-si-partenerii-s.html?m=1

Leon spunea...

Cine stie sa traduca aceast NUMAR:
40.000.601...??

viorel 1067 spunea...

cum se poate descarca aplicatia? multumesc anticipat

Dan spunea...

Numărul de mai sus inseamna patru mii lei și șase bani.Adică 4000.06 lei.

ADID spunea...

Buna ziua! Am introdus datele de pe decizia de actualizare din 2017 si mi-a rezultat in aplicatie exact cuantumul actualizat inscris in decizie. Daca introducem noua valoare a soldei de grad in aplicatie, rezultatele ar fi de luat in seama?
Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, cu mare bucurie revad acest tabel colorat al jupanului, Trofin, care-l unsese pe suflet si pe Onorabilul la vremea respectiva, fie-i numele respectat in veci, generand multe comentarii pozitive, pupa-i-as talpile Tatalui Ceresc! Multumim pentru postare, atat @adminului cat si Col @Trofin!

avianyc spunea...

Eu nu urmăresc dar zic "gurile rele" care urmăresc tabloida emisiune " Pentru Patrie" precum ca nu ziseră nimic de "Ziua Rezervistului " !
@ Leon ,nu le-ar strica un e-mail ! Ce zici ?

Leon spunea...

Dane, nr. de mai sus inseamna ca acest blog, Huhurez.com, astazi la 1 Iunie 2024, a trecut pragul de 40 milioane de ACCESARI !
La mai multe si utile pensionarilor militari...!

Trofin spunea...

Dacă nu se poate descărca aplicația , puteți solicita direct la adresele de email
trofin_vasile40@yahoo.com
trofin_vasile@yahoo.com
Vă atenționez că aplicația este construită pentru pensiile deschise sau actualizate anterior datei de 15.09.2017 și nu are legătură cu amendamentul de actualizare a soldei de grad.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt informat de un camarad ca la ora 18.45 se va prezenta pe Romania tv ,,Totul despre *RECALCULAREA* pensiilor militare!'' Ochii cat cepele, dragii mei! Civilii din mass trebuie sa invete totul despre notiunile de actualizare, recalculare, revizuire, pensii contributive, pensii de serviciu si pensii speciale, ca altfel iese un compot din care nimeni nu poate sa inteleaga nimic!

Sebi spunea...

Geniule inteligent si apolitic ce esti, degeaba ne insulti cu modele ale unei actualizari anterioare, bune doar daca vrei sa acceptam umilinta propusa de tine, aceea ca pensiile mici ale celor mai vechi colonei sa ramana si mai mult in urma tablagiilor tineri.
De data asta, nu pensia este propusa a se actualiza, ci doar cacatul de functie de grad din ea. Poti sa pricepi asta, sau esti mai ingramadit ca o pereche de bocanci?

John spunea...

Urmăriți la RTV la 18.45 cum se recalculează pensiile militare.Mircea,ne dă de nu putem duce😆🤣

Dan spunea...

@Leon
Bună seara!
Scuze am crezut ca este vorba de o suma e bani în lei vechi.
Când este un număr care nu reprezinta bani, indiferent dacă sunt lei sau altă valută, știam ca nu se pun puncte între cifre.
Asta m-a indus în eroare.
Cu respect!🙏🙏

csej spunea...

Prin sindicatele poliției nu se vorbeste de actualizarea gradului militar.

Viorel spunea...

Domnule Leon. Asta înseamnă că domnul Claudiu Marin are un procentaj de invidiat (ca nr. / perioadă) comparative cu regretatul domn HR.

Alex spunea...

Nu se gaseste unul printre cei reprezentati de istoric,sa-l traga un pic de zulufi?!Asta bate campii de ani buni si se reprezinta doar pe sine.Daca nu v-ati uitat la emisiunea in care s-a vorbit despre pensii,nu ati pierdut nimic.Tipul este hotarat sa iese in strada si cred ca oricum ar fi tulburat apele ,chiar daca problema soldei de grad s-ar fi rezolvat azi.
Va veni din nou cu alte doleante are nu au de-a face cu actualizarea soldei de grad.Ar trebui sa fie presedinte la asociatia" Incurca lume"nu la S.C.M.D.
I-am trimis un e- mail in urma cu cateva zile rugandu-l sa lasa naibii alte probleme si sa marseze pe actualizarea soldei de grad.Degeaba...

Claudiu Marin spunea...

Dogaru a luat-o rau pe aratura. Se ruga in emisiune sa pice amendamentul cu actualizarea soldei de grad, fapt ce a atras reactia vehementa a unui lider sindical. Vedeti domnule colonel de ce pierdeti in fata rezervistilor, a replicat liderul.

Leon spunea...

Nu Viorele, cele 40 milioane de accesari sunt de la infintarea blogului, si cele mai multe apartin perioadei cand regretatul Huhu Rezea administra acest blog; Claudiu stie cel mai bine..!

Viorel spunea...

csej. Nu se vorbește pentru că cei din conducerea MAI s-au plans mereu că nu le ajung banii de salarii și pensii darămite să mai mărească ceva. La fel ca și la MAp.N. Când se discuta despre cele două proiecte PLx-199/2020 și PLx-221/2020, cei din MAI au spus că ei nu au bani pentru actualizarea pensiilor militare. Ai noștri maimuțoi, au preferat ca banii furați din pensile noastre să-i dea la americani anticipat în 2019 și lui Mandolină, MAI (deficit la salarii și pensii) și STS pentru salarii duble la alegerile din 2020.

Claudiu Marin spunea...


In topic aveti un UPDATE in care sunt date formulele de calcul ale soldei de grad din baza de calcul de la care porneste actualizarea din amendamentul la OUG 26/2024, functie de data recalcularii/actualizarii. stabilirii dreptului de pensie militara.
Acele valori sunt scazute din solda de grad reglementata in OUG 26/2024

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am luat stingatorul de incendii cu pulvogen de pe holul blocului si l-am pus langa calculator si capul meu original, invelit in carpe ude, dupa care am intrat tare in calculul genial al Dlui Trofin, care trebuie sa recunoastem ca este fantastic pentru iubitorii de calcule, multumindu-i frumos totodata pentru toata activitatea domniei sale de a ne ajuta, in afara de plavanul de mine, greu de cap la slănina matematicii fara ceapa, usturoi si mustar, si cand au inceput in capul meu sa se incinga lițele, beculetele, condensatorii, circuitele integrate, conexiunile si cablajele, speriat de moarte n-am mai folosit stingatorul cu pulvogen sa nu explodeze si el, ci am bagat direct căposul căpățânos in apa rece, sfaraind precum capacul de la oala minune in clocot, gata sa explodeze si sa arunc garsoniera in aer, Anilu zicandu-mi țipand speriata ca de năluci sa scot capul pe geam afara ca-mi ieseau valatuci de aburi grosi, aere dă Buftea si fumuri dă jmecher pe urechi, din nări si gura, ca la locomotiva cu aburi! Gata, fratilor de suferinte, ca m-am lecuit de calculat pensia cat oi mai trai pă lumea asta ciudată, ca si un caiet de dictando l-am gătit cu atatea calcule ratate, dandu-mi cand o pensie de majordom, cand o pensie de colonel major, cand alta de sergent minor sau de soldat cu epoletii smulsi la Raport! Eheiii... Dar, daca fierb eu ultimul cupon de pensie intr-un ibric, cu un pumn de branca ursului, planta cunoscuta pentru potenta si virilitate, cu o linguriță de zăcărel dulce si gustos, o sa-mi sara cuantumul in plata de 2000 de lei si 20 cm liniari la hectarul patrat? 're-ai a dreacku' de matematica plina de untură si osanză grețoasă, ca mai am oleacă si dau naibii in icter negru, găsi-te-ar frigurile si damblalele de împielițată afurisită! Ptiu, drace belit din fundul iadului, ca iar ti-ai bagat coada in socotelile mele, sa ma lasi pe intuneric, neîmplinit, neterminat si nelamurit, la oha!

VALNIC74 spunea...

cu tot respectul ma adresez pentru ce atata agitatie ? calcule peste calcule ? depanari de sugestii din anii din urma ?daca fereasca bunul D-zeu nu o sa se intample nimic,dar nimic,ne da pas cu diplomatia politicianista ? ca si cum au mai facut asemenea gesturi de ironizari? tare imi este frica ca ei au cartite peste tot in toate paginile de facebook,bloguri si o sa ne trateze cu nonsalanta?as vrea sa fiu contrazis si sa zica aici cineva ca ar exista prin vre-o sursa ca se va intampla MIRACOLUL actualizarii de grad!dar cum am vazut aseara pe Dogaru pe Realitatea TV...... slabe sanse!

Leo spunea...

În urmă cu aprox. 3 luni eu i-am spus lui Claudiu , că va reveni la raitingul din vremea dragului nostru HUHUREZ numai dacă va reveni la formatul inițiat de H și să-l elibereze din lesă pe Flavius ca să zburde cu ureichile pe spate pe câmpiile blogului. Asta o știu de la șoșoiul de DB.

Claudiu Marin spunea...

@Valnic74

Peste o mie de cititori au cerut accesul la aplicatia de calcul a domnului Trofin.

E problema d-tale daca nu esti curios sa afli cu cat ti-ar creste pensia daca se adopta amendamentul, care exista spre stupoarea unor minti ratacite.
Pana in prezent, singurul care s-a pronuntat public, ca ar fi bine ca amendamentul sa cada, este presedintele SCMD

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iac-asa, si dupa acest incident inflacarat, in care mi s-au incins creierii si s-au ars sigurantele, tot atunci mi-au sarit si dopurile din urechi tooocmai sus pe cupola Primariei din Onesti, si dintr-o data am auzit o voce din interior ca-mi spune: ,,Băi, Cordalis Perversă de Tg. Ocna, rezultatul calculului tau grețoi este de 1717,3 lei cuantum pensie actualizata cu noua soldă de GARD. Acum poti sa iei pe loooc-repaus si sa tragi pe-o nara cu paiul niste praf alb de faină Dobrogea ca sa ti se lipeasca cu pap toate circuitele integrate dezintegrate!'' Ia sa facem noi o socoeala asa: 1717,3 - 1593 pensie actuala si rezulta ca o sa primesc la pastele cailor o diferenta de numai 124,3lei! Dati-mi si mie o solutie cam ce pot cumpara de inmormantare mea cu paralele astea chioare?!

VALNIC74 spunea...

normal este sa fiu curios ca toata lumea de aici,dar sa-mi fac sperante si sa nu se intample nimic ar fi oftica prea mare,dar totusi d-vstra stiti ceva pozitiv din moment ce dati sperante userilor de pe vlog ca s-ar intampla lucruri frumoase!respect!

kostas spunea...

Pentru dl. Trofin

Domnule Trofin, o rugaminte care cred ca este in asentimentul tuturor: Dl. Claudiu Marin a postat in topicul anterior o nota de calcul a unei decizii de actualizare din 2018. Va rog sa luati datele din acea decizie, insa cu valoarea soldei de grad actuala, pentru cel din exemplu, sa le introduceti in aplicatia dvs. si sa vedem cat ar fi pensia actualizata pentru exemplul dat de dl. Claudiu, in comparatie cu cea actualizata din nota de calcul. Va multumesc pentru efortul dvs., pe care vi-l cer.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si, ca sa fiu mai serios in contextul acestui subiect extrem de util si important, caruia cu amabilitate Dl Col Trofin i-a gasit o solutie de rezolvare dinamica si sigura, sincer sa va spun ca aici nu-i vorba de o matematica mai mult decat distractiva de mură in gură si pe care doar trebuie s-o aplici cu date existentiale, singurul obstacol fiind adunarea de cateva date sumare, insa daca esti obosit, depresiv si in starea de muratură batrana, care nu mai are chef nici macar de trait, ti se par toate cele un calvar cu ițe incurcate, caci oricum punctul meu forte este cel uman, literar, si nu al stiintelor exacte, ca am devenit atat de dificil si nervos de la un timp incat am inceput sa-i refuz pe cei care au scris carti si vin cu rugamintea sa le recenzez, chiar fiind un scriitor consacrat in Onesti, Ctin Covatariu, in varsta de peste 80 de ani, care se abonase la mine pentru recenzii, ajungand se pare la aproape 30 de carti scrise, cateva dintre ele fiind recenzate de mine, bâzâindu-ma permanent la telefon sa-l onorez contra cost, de fiecare data refuzandu-l si spunandu-i ca sunt foarte bolnav, nu am timp si rabdare sa-i mai citesc lucrarile pentru a putea se le prelucrez in recenzii, ultima oara trantindu-i si usa in nas, pentru ca devenise insistent si nu intelegea ca starea mea de sanatate nu-mi mai permite decat sa fac lucruri simple, usoare, rapide si care sa nu ma streseze... Asa si cu aplicarea de calcul la pensie am rezolvat-o usor, dupa o pauza de dupa o zi de stres si depresie intensa, chiar daca noaptea asta a fost a insomniei, dar dimineata aveam o ferestra a constiinte deschisa si care imi aerisise tonusul, timp de cateva momente mai benefice in starea mea generala de sanatate, si atunci am profitat de ea, insa sincer va spun ca rezultatul acestei actualizari nu este deloc satisfacator la situatia mea, dar nici cu imbecilitatea unui boss de sindicat, care blameaza si desconsidera un act reparatoriu, indispensabil pentru evolutiile viitoare ale pensiilor militare, intrebandu-ma totodata daca intentiile de pe 7 Iunie nu cumva sunt niste manifestari si dorinte nejustificate ale unei paranoie egocentrice, si musai doar de a se expune inutil sa se mai faca de rusine in public, inca o data! Vaie victis cu plictis si sictiris!

ifrim spunea...

Băi care aveți vorbitor cu Mircea Dogaru spuneți-i să nu mai bage fitile,dacă nu face bine macar să nu ne facă rău cu prostiile lui!Acum e pe țeavă SG hai să marșăm doar pe asta momentan,nu plăți compensatorii,nu revenirea la forma inițială a L223,nu bilete de tratament,nu medicamente gratuite etc.Când o forțezi riști să nu iei nimic.Bun mitingul, dar momentan doar pe ce arde,SG!

maiag spunea...

ACEST MIRCIULICA HODOROGUS EXPIRATU,a stricat intotdeauna tot ce au construit altii,avind interese personale ascunse,simte ca i a fugit pamintul de sub picioare,nu mai are adepti si cotizanti,a devenit GICA CONTRA,lanseaza zvonuri si interpretari personale,alarmand pe cei slabi,dar partea periculoasa este ca hodorogu in calitatea pe care o pretinde.lanseaza adrese la diferite esaloane si nu este exclus ca cineva sa ia decizia de a aproba sustinerea tembelului,CRED ca e obligatia celorlalte asociatii care ne reprezinta sa dezaprobe public atitudinea sclerozatului si sa nu mai sustina actiunile nebunului,riscam sa pierdem tot ce s a obtinut daca hodorogu continua si nu este oprit,o sa faca circ pe 7,dar ma intreb daca pina atunci se va aproba si in comisia buget finante,ce mai vrea nebunu?vrea sa fie respinsa in plen?e prost,nebun sau altceva?

Cătălin spunea...

Pentru mine colonelul DOGARU nu mai reprezinta nimic.Ce a facut in direct la ROMANIA TV este ceva strigator la cer. Suntem divizati.Habar nu am ce interese si ale cui interese apara domnul DOGARU.Nici daca ar fi avut dreptate, nu avea voie sa se comporte asa intr-un studiou de televiziunr si sa aibe pe fata opinii diferite fata de colegul lui de suferinta din platou de la MAI.Asa ceva nu vezi decat in filmele cu p...sti.De necrezut.De aia isi bat astia joc de noi, ca avem 1000 de asociatii si nu vorbim aceeasi limba, fiecare cu revendicarea lui.Pana nu vom fi UNITI, nu vom obtine NIMIC.

kostas spunea...

Daca actualizarea cu solda de functie se va face asa cum este prezentata in nota de calcul si in aplicatie, toata lumea o sa castige substantial la pensie. Pe ce ma bazez cand afirm acest lucru? Ganditi-va ca actualizarea precedenta a fost cu doar 10 % la grad si 15 % la functie, pe cand acum gradul a crescut de peste 7-8 ori, deci trebuie facuta o actualizare de vreo 700-800 % a gradului,. Chiar daca toate indexarile care au fost nu se iau in calcul. Vom vedea.

Brenda spunea...

Ele Claudiu ,tot spuneți de o actualizare,dar repet eu am doar pensia recalculată pe legea 223/2015 și a rămas în plată cea din calculul pe263/2010,fiind contunmul favorabil ,nu am mai primit de la MAI nici o altă decizie cu vreo actualizare, deci eu nu înțeleg la ce va referiți mulțumesc

Claudiu Marin spunea...

@kostas
Dovedesti ca inca nu intelegi ce se intampla la o actualizare. Dezobisnuieste-te sa faci exercitii de gandire scriin pe blog.
Ultima actualizare a soldei de grad din componenta pensiei militare a avut loc la recalcularea din 2016, cand a fost majorata cu 10%. Nu confunda cu majorarile de solda de grad la activi. Vom beneficia de ele numai daca se adopta amendamentul
@Brenda
Nu-i nimic! Cuantumul actualizat se va compara cu cuantumul contributiv ramas in plata in 2016 si indexat, inclusiv in 2024.

@Ifrim
Esti in mare deruta intelectuala daca te influenteaza unul ca Tigri2, interzis pe blog ca nesimtit.

Leon spunea...

Domnilor, colegi de suferinta, mi s-a sugerat sa tragem de mânecă si pe Deputatii din Comisia de buget-finante sa urgenteze adoptarea Raportului comun in varianta primita de la Comisia de Aparare la proiectul Plx nr.262/2024, privind aprobarea OuG nr.26/2024 !
Eu o sa trimit la 7 deputati din aceasta comisie ca,pe Ordinea de zi de maine, orele 13.00 sa treaca suplimentar si Pl x nr.262/2024..!!

kostas spunea...

Dl. marin, dvs ori chiar nu intelegeti niciodata ce scriu eu, ori nu vreti sa intelegeti. Nu inteleg cu ce am gresit in comentariu. E logic ca dupa ce se aproba amendamentul vom beneficia si noi.

Mike Tyson spunea...

Putem povestii vrute și nevrute 1000 de ani. Rezolvarea problemei se poate face ușor dacă ne organizăm 10.000 de pensionari și protestăm in Pța Victoriei. Aducem corturi și stăm până rezolvăm problema. Rudele, prietenii și colegii ne aduc tot ce trebuie că să rezistăm. Trebuie să ne transformăm în,, Veste Galbene ". Ori-ce altceva sunt povești de adormit copiii !!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

VA ANUNT CA AM REFACUT TOATE CALCULELE, si rezulta corect suma totala de 2.163 lei, dupa impozitare ramanand cu 2.147 lei in mana. Gresisem prin omisiuni si confuzii, acum fiind luminat! Castig in plus suma de 570 lei, la pensia de 1593 lei actuala! Wooow!

Leon spunea...

Apropo de Mitingul din 7 iunie !
Atata timp cat OuG.26 este in dezbatere parlamentara si Amendamentul cu Actualizarea SG ptr.pensionarii militari se regaseste in Raportul preliminar, Guvernul nu mai poate face mare lucru !
Parerea mea este ca acest miting sa fie in fata PARLAMENTULUI si de ce nu, o deplasare si o discutie cu Comandantul Suprem al Ostrii Romane, si NU pe 7, cand Usile sunt Ferecate, ci Lunea sau Martea cand parlamentarii mai si lucreaza . !!

Brenda spunea...

Mulțumesc ,dle, Claudiu,am înțeles,că și așa sa te unii domni de pe acum care îmi spun că pe mine nu ar trebui să mă intereseaze,că am o pensie de urmași mare,dar eu mă refera pensia întreținătorului ,oare el ar fi avut dreptul să i se facă dreptate, dar chiar cred că mie nu o sa mi se dea nimic deoarece recalcularea pe 223/2015 a fost efectuați după ce discut bătut joc de lege.... mulțumesc și vom vedea

ion spunea...

Ar trebui să pierdem doar indexarea din acest an.

maiag spunea...

AM O NEDUMERIRE,cum a obtinut MIRCIULICA HONORIS SCLEROZA pensie militare daca are numai 7-8 ani vechime militara,fiind adus de ilie ceausescu si facut direct palcovnic la apelul de dimineata,cine e curios sa stie cine este hodorogu care ne manipuleaza sa caute pe google,,,, cine este colonelul mircea dogaru,,,,am ramas interzis,a lucrat si in contrainformatii,este specialist in manipularea maselor,un fel de COLDEA al anilor 2000,a maniopulat pensionarii militari pt interese personale,a castigat multi bani din cotizatii,acest hodorog nu vrea sa se retraga, latra ca sa se mai bage singur in seama,DRAGILOR,,,nu ia nimeni atitudine sa scoata in evidenta interesele acestuia?ne compromite iremediabil

csej spunea...

CFI câștigi un bat in cur sa nu-ti cada pantalonii.Pune băiete raul înainte ca dezamăgirea sa nu-ti blocheze un vas de sânge.Cei dela MApN ne vând gogoși stiind ca daca se primește aviz negativ dela popa răspopit si guvern vedem actualizarea soldei de grad cu binoclul întors.
Speranta e intr-o inflatie mare si ca la 1 ianuarie 2025,cine apuca,sa primim coeficientul.
Privind Dogaru ,gălăgie mare.Adevarul e ca nici nu are cu cine.Cum s-ar vedea lucrurile daca in fata guvernului ar protesta 100.000 de persoane, pensionari militari și familii ale acestora ?Stand cu mana in cur nu te baga nimeni in seama.
Cei tineri vor ca la protest sa participe cei in varsta de 78-80 ani iar ei sa stea acasa cu mana la pupăză nevestei.


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E cam nedrept ca doar @Leon sa fie lasat singur cu presiuni asupra politicienilor, si sincer va spun si chiar ati observat ca pana acum s-a zbatut cum a putut mai bine sa contacteze politicienii sa se rezolve inca de la discutiile preliminare, la Senat si curand! Sunt grade mari printre noi, cu autoritatea data de inaltele grade cu care sa se impuna, si n-ar fi rau sa mai puna umarul in plus si cativa camarazi destoinici si autoritari in atitudine, drept pentru care le-am multumi si le-am pretui aceste eforturi! Doamne, ajuta, ca unul ca mine, care am deschis fereastra sa iau putin aer, aici la parter, si mi s-a taiat tot elanul si greata cand am auzit un grup de pensionari stationati pe strada de la circa 3 m de bloc la o barfa ad-hoc, discutand aprins si pe bune despre cimitire si lumanari, despre morminte, pomeni, țoale de ingropaciune si alte codoseli morbide si sumbre, in loc sa discute si ei lucruri frumoase si minunate despre pensii stationate ca apele Dunarii la Jurilovca, despre preturile crescute ca muntii Himalaia, despre inflatie ca o gogoasă pantecoasă si fapele eroice ale securanilor lui Codlea Parazitul Negru, minunătii de o splendoare aparte ca sa-mi creasca si mie inima si moralul la cotele centimetrilor din tineretile-mi zbuciumate si pline de testosteron, pentru flocoșenia-mi mereu in stare de alarma de rezbel! Ce lume de neamuri proaste, bre!

maiag spunea...

CE ma deranjat cel mai mult a fost atitudinea unor vaduve de militar intilnite la casa de pensii,care nu au lucrat in viata lor,au stat la barfa la scara blocului si veneau cu pretentii absurde,facand mare bravura ca au fost sotii de militar.ei si?am intilnit la cimitir pe una care spunea catre alta,imbracata in 5 culori,,,,,am avut noroc ca a fost sotul colonel cu pensie mare ca nu stiu ce ma faceam,da,,,,dar ce facea cand colonelu tragea de cizme prin noroaie?statea la cafele in nocturna cu vecins si cand venea apevistu acasa trantea 2 oua in tigaie cu sau fara cartofi prajiti,am lucret 4 ani in garnizoana mica si stiu ce vb,cer scuze,nu toate au acelasi comportament,dar,,,,ma oripileaza unele manifestari de urmasi,facand din asta un act de eroizm

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Era o data un blog cu denumirea (B)elita-27.500, coordonat de un haiduc mustacios si guraliv nevoie mare, in sensul bun al atitudinii combative impotriva celor care ne hușuiesc drepturile... Pe unde o mai hălădui camaradul nostru celebru, vanator de munce, care-si castigase, intr-un final toate drepturile, si ghiftuit fiind a inchis bloaga, caci nu i se acorda aceste drepturi, am inteles de la altii, pana ce nu a promis ca desfiinteaza mustaria invecivelor la liber! Ai? Mai stie cineva ceva de vanatorul carpatin? Era excelent de trimis mediator la CD, pentru ca pe bune si el le avea cu revoltele in iures, cand se pornea sa dea drumul cainilor din lanț!

Cătălin spunea...

Cornelius, iar zici HOP inainte sa SARI.Nu ti-a explicat domnul colonel DOGARU ca SOLDA DE GRAD "nu trebuie" actualizată?. Nu va mai faceti calcule cu SUMELE ce va revin ca NEMERNICII nu vor face nimic pentru pendionarii militari, doar suntem "SPECIALI" si bagati cu JAPCA de PNL-USR in PNRR adica sa ramanem "INGHEȚAȚI" ani de zile.ATRNTIE PE CINE PUNETI STAMPILA. Eu dincer o voi pune pe SUVERANISTI din SCÂRBĂ pentru cei de la butoane.Aleg raul cel mai mic.

xmax spunea...

pentru @Leon

"....Eu o sa trimit la 7 deputati din aceasta comisie ca,pe Ordinea de zi de maine, orele 13.00 sa treaca suplimentar si Pl x nr.262/2024..!!"

Credeti ca este suficient???

In aceasta comisie sunt multi(numai 31)!!!!! Daca nu se asigura "jumatate plus unu" la vot, nu se va aproba includerea in mod SUPLIMENTAR acel amendament. Deci ar cam trebui sa existe 16+1 camarazi!!!

xmax spunea...

Daca secretarii nu vor intra la numaratoare, atunci va trebui 14+1

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle col Dogaru, ,,Si tu, Brutus?!'' Prin afirmatia din emisiunea de ieri, de la Romanaia tv, v-ati dat armama pe față ca votant si sustinator al Șoșoacai, dar si ca pupator de moaste staliniste si sustinator al rusilor, caci aceasta vorba DE SABOTAJ PRIN EXCELENȚĂ nu inseamna altceva decat TRADARE, Dv find absolut singurul aberant si clacat impotriva acestei actualizari, asteptata de catre zeci si sute de mii de rezervisti din tot sistemul, ia Dv ca idee, conceptie si hotarare ce ne-ati demonstrat public tuturor ca scuipati pe asteptarile noastre infrigurate, si ca ati mimat in discutiile cu politicienii ca ati dori ceva, in fapt si ca de fiecare data ne-ati tradat interesele, ramanand doar sa aflam si ale cui interese paraditoare serviti, dar cu ocazia asta v-ati pierdut pana si ultimul cotizant! Nu uitati ca la iesirea pe usa sindicatului sa stingeti lumina si sa aruncati cheile de la sediu in Dambovita! Adio, Dle Colonel, si sper ca in viata ce o mai am de trait sa nu va mai vad in nici o iesire publica! Doamne, ajuta!

yar 99 soim spunea...

@ Mike Tyson
Ai grait perfect ce trebuie sa facem pentru ca acesti politruci sa ne ia in seama, sa ne respecte, sa ne considere o forta in caz de nevoie si sa ne acorde drepturile legale/constitutionale pentru ca noi ne-am respectat obligatiile prin juramant militar si interdictiile impuse de lege. alta cale nu exista in raport cu clasa politica. daca vom sta acasa pe 7 iunie, pasivi si indiferenti vom primi ce meritam. altfel comentariile de pe grupurile si blogurile noastre vor fi bune doar pentru socializare si petrecerea timpului liber. la lupta cea mare dragi camarazi razboinici nu prin teorie ci prin practica !

Leon spunea...

@Max, cifra 7 mi-a purtat noroc la Comisia condusa de D-ul Leoreanu, pentru ca Amendamentul propus de mine si-a gasit loc in Raportul preliminar trimis deja la Comisia de Buget-Finante !
Astazi am trimis solicitarea prezentata mai devreme la 7 deputati din Comisia de buget, si de la un deputat, google mi-a raspuns ca respectivul E-mail Nu exista !
PS. Pentru ceilalti deputati aveti libertatea sa actionati chiar astazi !

maiag spunea...

Bravo BRENDA,ai prins o,desi nu tu erai vizata, m am referit la anumite situatii a unor fosti colegi plecati in vesnicie care acum clebetesc prin cimitire ,parangheluii si excursii cu taica popa la moaste,cine munceste si cine haladueste,nu ma refer la dreptul cuiva,ma refer la comportament si atitudine,fiecare cu norocu lui,recunosc ca sunt misogin,nu suport fem neintegrata social,cratita o plafoneaza si nici nu creaza confort psihic si spiritual apevistului,

John spunea...

Atenție!
Cu toate păcatele lui moș slinos,libidinos și degrabă istoric mincinos Dogarul,a fost chemat mâine la împărăția meapenistă pentru negocieri privind SG.Ochii mari pe el @ Ifrime!🤔

Arfy spunea...

Maiag* delete mesajul postat de tine! Auzi:"recunosc ca sunt misogin"
Ce idiot poți să fii ca să cataloghezi o femeie în funcție de ce "nevastă" a cuiva!
Nu ești misogin!
Ești un frustrat laba-giu!
Sper ca femeia care ti-a fost alături sau mai este, să fie ok!
A fost/este o eroină lângă un asemenea specimen în comportament și gândire!
Te-aș lăsa să mori de sete lângă un izvor de apă rece...

maiag spunea...

JON faci glume? fi mai explicit,unde este invitat mos TAGARTZA? de unde ai informatia ca descleiatu nu a spus nimic,saca e adevarat nebunu detobeaza tot,

maiag spunea...

Arfi,,,ai priceput gresit,citeste cu atentie nuanta,sunt convins ca stii la fel ca mine asemenea situatii,nu generalizez

Arfy spunea...

Mike T* 10.000 sau 9.999!?!
În ring! Dacă tot ai ales acest nickname, este suficient unul singur!
Unul care știe ce vrea, cunoaște regulile jocului etc!
N-o să merg niciodată la vreun miting! Nici măcar e socializare cu un mic și bere!
Puterea este în BNR, NATO și președinte!(cu un ușor acord al ministerului de finanțe, copilul de suflet al BNR)
Restul, ca idee de propagandă electorală, o o prostie al dreptului de a alege!
Maiag* n-am să-ți răspund în niciun fel! Rămâne ce am spus!
Ignor! Nu vreau să-ți detaliez ce înseamnă soție de militar înainte de anii '80!
Cratiță? Când ai 2-3 copii și o casă de întreținut, curățenie etc...
Vrei serviciu în diferite gatnizoane sau în locația de bază când militarul soț face naveta la o săptămână sau și mai mult!
Este un drept consfințit prin lege de urmaș! De ce te-a deranjat pe tine cine, cât și de ce ia acest drept?
Cred că unii ca tine au amânat al 2 lea an consecutiv al drepturilor urmașilor refugiați din anii 1940-1945!
Sunt beneficiar al acestui drept! Chiar dacă am fost "la Cratiță"

Viorel spunea...

John. Cred că nu compare blogul cu emisiunea lui Ianțu „Copiii spun lucruri trăsnite”. Dacă ai date concrete, postează-le pentru a avea timp să-i dăm meditații. Singura problemă vitală în momentul de față este actualizarea soldei de grad. Dacă începe iar cu alte bazaconii (ce pot sau nu pot fi rezolvate pe parcurs / vedem după 9 iunie) am pus-o de mămăligă.

Viorel spunea...

maiag. Ăsta este personajul despre care întrebați și evoluția lui în „cariera militară”. Acțiunea războinică cu pletele în vânt ca ale lui Tudor Șoimaru o are, inspirit fiind din filmul Vânătorul și câinele turbat (excludem vânătorul). Mentorii i-au inoculat atitudinea securisto-bolșevică.
https://www.curentul.info/special/mircea-dogaru-de-la-tata-socru-la-tataia-iliescu/

Arfy spunea...

Maiag* nu face ghiveci și nu scoate excepțiile(îți spun sigur că acestea nu există) n-are nicio importanță de cum a fost, cum l-a respectat pe defunct etc.
Este un drept și trebuie respectat conform legii!
Nu analiza femeile văduve din cimitire!
Ele au un drept chiar dacă cârcoresc printre morminte din varii motive: singurătate, bătrânețe, greutăți financiare și probleme medicale etc.
Fii mai maleabil! Nimeni de acolo de unde îl deplâng pe defunct sau acolo unde mai socializează aceste soții de urmaș, nu s-a mai întors!
Recitește postarea ta și te rog, cereți scuze!
S-auzim numa de bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aoileu, @John, e pusa in pericol munca lui @Leon, ca daca le cade alora pe cap plocon polcovnicicul sindicalist si lup moralist, morocănos, pufnos si manios, ca o codoasca batrana, o s-o luam p-aia mai lungă in mana, daca o iar o s-o ia pe răzor, cum a facut la televizor, de o luase leuca si berbunca pe hat de s-a facut de tarhat, inchide-i-s-ar mustaria sa i se strice jucaria de unde mereu si-a umplut ghiftuit farfuria, ca si paharul, pe cand toti ne mancam p-acilea zilele si amarul! Ptiu, drace, belit, ca iar ti-ai bagat codoș coada acolo unde nu-ti fierbe oala cu smoala!

GG spunea...

Da,la Curtea fiecărui Rege,spre amuzament,dar și ptr.a l i se distrag e atenția invitaților,un Bufon,care,după cum spusei,avea rolul de Ciociu și Palade. Slava Domnului,pe blog avem,nu unul,ci mai mulți.
De fapt,asta e rolul unei șuete,de a despica firul în 4,în 9,în 49! Sunt de acord,dar puțină decenta ar trebui sa fie.Va dați seama ce ar fi în tastele unora dacă ar fi lăsați liberi să zburde pe câmpiile blogului dacă nu ar fi strunityi? Nu mai bine vă doresc,sa avem baftă să reușească act.SG!

csej spunea...

Maiag @esti nedrept cand generalizezi ca toate soțiile de cadre militare au vrut să stea la cratiță.
În garnizoane precum Topraisar,Plenita,Vântu Mare aveau loc numai la CAP.
Ti-ai pus intrebarea cate dintre ele aveau studii școli postliceale sau facultăți?
În cazul meu,sotia care era ca pregătire cadru didactic a facut naveta 5 ani ,vara-iarna pe distanta de 40Km.Cand i-am cerut "eroului"Milea "sa intervină m-a pus sa aleg intre sotie in invatamant sau eu in armata.
Am caz in care tânăr ofițer, tânăr căsătorit a fost detașaț la mina-sarcina de partid- si pe cale de consecinta sotia acestuia profesoara a divorțat.
Au fost ofițeri puși în situația sa aleaga o functie mai mare intr-o alta garnizoana in detrimentul vieții de familie.
Ai ideie cam ce era in sufletul unui ofițer ca trebuia sa plece la munci agricole 2-3 luni in Balta Ialomița sau Insulă Mare a Brăilei?
E adevărat că nu a fost ușor nici pt cei de astăzi care au fost in teatre dar știa familia ca nu se întorc de acolo cu mana goală.
Am impresia ca esti ofițer ce ai trăit numai după 1990.
Sincer.Daca ar fi sa o iau dela capăt nu as mai alege ca domeniu de activitate MApN pentru nimic in lume.
Să-i dau Cezarului ce e al Cezarului.Erau si sotii care se lăudau ca sotul lucreaza in cadrul "armetii"




Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maiag, bre nu-i cu historicul de șag, ca daca se duce ghijogul defect sub influenta pastilelor de triferment cu piperment cere iar belete in statiuni de sexament si de tratament locuri de cazare in ,,hotelele'' meletare din timpurile totalitare, unde se fac frectioare la subtioare si intre plantare si degetare cu picamerele percutoare pentru a creste pensiile si mai tare, dar chiar sa si cerseasca cu gloata si sa pagubeasca Harmata cu cai de lemne sa fim dotati si cu coconeturi golite de textile perene si asezate crăcăcite intre perne sa ne lecuiasca de lene, sau in puoală sa ajute in meditatia transcedentala națoală, care n-am invatat-o in scoala meletara sau in cea corectională, fiind necesar individul de oprit pana ce inca Harmata inca n-a pagubit si governul sa nu-l fi sucarit si sictirit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu uitati ca-l avem pe dl Leonard Leoreanu acolo, de aici pe @Leon, si mai sunt politicieni de bun simt si cu interes sa ne ajuta, oameni de caracter, de bun simt si daruiti cauzei rezervistilor militari, apoi sunt alegerile esentiale din Septembrie, parlamentare, si ei avand semnale ca electoratul e egitat, nervos si razbunator pentru erori, actiuni ratate, preturi ridicate, nerealizari in sanatate, si daca mai dezvolta si aceasta dusmanie se duc pe copca, asa ca sunt semne bune ca aceasta Lege sa fie finalizata! Asa ca, de nu ne-ar sabota Măciuca, sa avem vânturi si feromoni dintre pulpa, cu catargul mare ridicat cu velă ca o santinelă si bun de dat la manivelă! Daca unii v-ati convins ca o s-o aveti mare si cu apucaturi năzdrăvane, doar pe cupoane, si ca o sa va fie ca o salvare, inca nu strigati din toti bojocii aprinsi si incinsi, ca piticul din ginși, hai liberareee! ca sa va nu va treziti pe la usi cu diferite cocoane, imbracate sumare, sa va presteze pentru plocoane!

Trofin spunea...

@KOSTAS ... la 2 iunie 2024 la 09.12
Chiar dacă pot să fac ceea ce dv. îmi sugerați nu îmi permit să produc iluzii fiindcă , deocamdată, nu este nimic sigur cu separarea pensiei militare de stat în două părți , una care depinde de solda de grad și una care nu depinde sau depinde parțial. Dacă s-ar înlocui în algoritmul de calcul solda de grad de la data actualizării soldei de funcție (2017-Legea 152/2017)cu solda de grad valabilă în 2024 nu cred că ar fi corect fiindcă trebuie să fie modificați unii parametri și s-ar intra în discuții precum au fost acelea din anul 2017 - din cauza introducerii artificiului financiar - cuantumul cumulat al soldei de funcție . Din curiozitate , aplicarea sugestiei dv. ar duce la rezultate foarte bune pentru toți pensionarii dar nu le cred posibile. Dacă vreți să testați posibilitatea , în aplicația transmisă ( care este parolată pentru a nu fi alterate din greșeală formulele de calcul), puteți proceda astfel :
- împărțiți valoarea pentru fiecare lună a soldei de grad la 197,3387 și rețineți câtul cu 3 sau 4 zecimale apoi valoarea obținută o diminuați cu procentul de majorare a soldelor în 2015 cu 10% ( împărțiți valoarea anterioară la 1,1. Aceste valori sunt coeficienții echivalenți pentru soldele de grad la data deciziei.
- introduceți pentru fiecare lună în casetele coeficienților de ierarhizare a soldelor de grad , valorile de mai sus ;
- valoarea pensiei brută totală ar fi ceea ce dv. doriți . Luați-o doar ca pe o informație nu dată certă.

Claudiu Marin spunea...

Vorbesc foarte serios!
Daca la mitingul din 07 06 participa si domnul Dogaru, ca sa incite la respingerea amendamentuluyi Leoreanu, eu nu particip la un asemenea miting si nu recomand vreunui cititor al blogului sa faca jocuri diversioniste, similare cu cele de la boicotarea Plx 199/2020.

Leon spunea...

@Claudiu, daca eu as sta fata in fata cu Vice-Premierul Marian Neacșu l-as intreba un singur lucru:
In perioada cand ati fost Secretarul General al Guvernului, de ce ati tinut, si tineti si in prezent, proiectul de lege Pl x nr.199/2020, si nu dati un Aviz favorabil, aviz cerut de Presedintele Comisiei de Aparare, Ctin Sovaiala inca din decembrie 2020 ??

Claudiu Marin spunea...

@Leeon
Neacsu o sa spuna ca a repartizat Raportul preliminar la Pl x 199/2020 instituțiilor de aparare din interiorul guvernului, dar acestea nu au catadicsit sa se pronunte .
Eu l-as intreba pe Dogaru, ca tot i-a spus lui Tîlvar ca Legea 153 inca nu este aplicata integral, care din dispozitiile legate de majorarea soldei de functie a mai ramas neaplicata pentru cadrele in activitate?
In prezent este aplicat integral art. 38 din L 153/2017, astfel ca soldele de functie ale activilor au incetat sa mai fie in cuantum compus ci multiplu de salariu minim pe economie, potrivit coeficientilor de functie stabiliti de lege pentru anul 2022.

Viorel spunea...

Are cineva vreun text pertinent pe care să-l posteze pe blog iar eu să îl trimit domnului Neacșu dacă altcineva mai titrat nu vrea ? Circulă pe net un material redactat de celălalt domn Neacșu care prezintă modul cum vede dânsul discuțiile purtate ieri finalitatea acestora. Am vrut să îl trimit domnului Gl. Jianu, Roșu și la alți viteji ai neamului din partea MAp.N care au participat la aceste discuții pentru a vedea că poporu (adică noi) NU E PROS și dânșii să nu încerce să ne mai ducă cu preșul sub comanda domnului Tălvăr.

Alex spunea...

De multa vreme am observat ca lui Dogaru ii lipseste o doaga.Este un incurca-lume care are impresia ca stie de toate, dar nu stie
nimic.Ar merita mai mult decat niste cuvinte urate.
Puneti-i domne' botnita.Cu un reprezentant ca asta,se vor desfinta si pensiile militare.

octav spunea...

Are sacii in caruta ca si altii ,si.unii prozatori ii sustin, e usor a ascrie versuri cand nimic nu ai a spune