Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 08, 2024

Asa s-a vazut mitingul rezervistilor din masina lui Ciolacu

98 comments

  Ceea ce  ii povesteste Ciolacu lui Ciutacu, in timp ce trece la volan pe langa mitingisti, nu este o noutate pentru noi. Este reluarea celor care, in ultimele saptamani, au fost transmise, pe surse,  trolilor folositi de luca-jieni pentru dezinformarea in online a rezervistilor.

Ciolacu nu citeste; spune si el ce-si mai aminteste din informarile de la MApN. Nu este prima data cand pensiile militare sunt indexate cu rata inflatiei cunoscute la inceputul anului.

Magistratii si grefierii,  baieti destepti. 

In timpul dezbaterilor pentru aplicarea Jalonului 215, ei nu au pierdut timpul precum ai nostrii, sa bata campii ca pensiile militare nu ar fi pensii speciale si, ca atare, sa fie excluse din reforma. Mai toate asociatiile au fost intoxicate cu acelasi slogan nejuridic. Magistratii  chiar au lucrat la statutele lor pentru ca pensiile sa le fie permanent actualizate  la valorile celor din activitate si sa fie calculate si in varianta contributiva, de la vârsta standard de pensionare, astfel incat sa se reduca impactul supraimpozitarii.

Acum ni se spune ca daca reglementeaza si actualizarea pensiilor militare, chiar daca este partiala, numai a unui element salarial, se incalca jalonul 215 din PNRR.

Cu tot PNRR-ul lor, trebuie sa aplice valorile soldei de grad tuturor militarilor in activitate sau la pensie, in baza legala a art. 3 din Statut.

 Impactul financiar este minor pentru cei care s-au pensionat inainte de 2017, asa cum am demonstrat in topicul cu dezumflarea gogoasei actualizarii soldelor de grad, Impactul financiar este redus de indexarile succesive. Pentru cei pensionati in acest an impactul nu depasestre diferenta dintre valorile soldelor de grad din OUG nr. 26/2024 si cele din HG nr. 28/2023. 

Problema care s-ar rezolva ar fi cea ca actualizarea ar fi permanenta.

UPDATE

Care sa fie, care sa fie alternativa la actualizarea soldelor de grad pentru pensionarii militari?
Indexarile nu sunt interzise de PNRR! Nici actualizarile nu ar trebui interzise pentru ca nici ele nu reprezinta o modificare a dreptului de pensie, potrivit art 74. din L 223/2015.
Ca atare, cred ca Ciolacu se gandeste la o indexare suplimentara diferentiata, pe transe de cuantum, pana la nivelul salariului mediu pe economie.

98 de comentarii:

Leo spunea...

NU E VINA LUI.

maiag spunea...

CLAR,trebuie schimbat macazul,toate discutiile,promisiunile si aprobarile in comisii nu au efect,CIULACU e vocea guvernului si partidului majoritar,asigura majoritatea in parlament ,asa ca in mod cert kiar daca va fi aprobata ordonanta in comisii,va fi rspinsa sigur in parlament.SOLUTIA este CIULACU,audienta,memorii,piketare guvern pina reprezentantii nostri sunt primiti la discutii,dar cu el,nu cu ciulacei si agarici fara putere de decizie,eu cred ca e si neinformat si manipulat,deci solutia interventie rapida pina nu incepe campania de toamna,ca premier poate da ordonanta in procedura simpla,CONDITIA este o singura voce cutema unitara si sa nu participe DOGARUS EXPIRATUL ABERANTUS ca strica jucaria,alta solutie nu vad,asrteptarea si inactiunea directa e paguboasa,CRED ca o delegatie cu gen BALACEANU in frunte,formnata din 5 persoane poate sa ceara oficial audienta direct la CIUKACU,in rest palavre si vise,declaratia unui oficial si om politic influenteaza deciziile,

Rezervistul spunea...

Doi prostovani...Ciolacu total dezinformat de cățelușii de lângă el...spune la final.. de pensii militare (că de asta vorbeau în mașină)... de 20 000 lei.. referindu-se poate la pensia lui Ciucă... nu a marii maj a rezerviștilor unde media este cuprinsă între 1500-4000 lei... că de aceea pleacă pe capete din sistem știind cei așteaptă după o carieră plină de privațiuni...și Ciutacu alt prostovan dezinformat care...la fel ...nu-l corectează nicicum privind cuantumul real al pensiilor in plată... Dacă suntem uniți pe 9 iunie vom da peste bot...la vot acestor ticăloși care ne-au călcat în picioare demnitatea ...Chiar dacă Ciolacu ne minimalizează gestul cu manifestarea de ieri... uită că suntem încă o forță de 250-300 000 voturi dacă punem la socoteală pe noi... soțiile... văduvele copii peste 18 ani care au suferit alături de noi Eu personal mă duc la vot mâine împreună cu toată fam.. și voi fi... Gică Contra aducă voi trece un mare X...pe toți... că nici unul nu merită... voturile mele...

Claudiu Marin spunea...

Alexandru a comentat la "Guvernul sporeste rolul ICCJ in interpretarea unitara a litigiilor vizand salarizarea din fonduri publice, stabilirea/plata/recalcularea/ actualizarea/revizuirea drepturilor de pensie."
Acum 58 de minute
Mesajul transmis lui Ciolacu


https://www.agerpres.ro/politica/2024/06/07/ciolacu-o-sa-avem-o-intalnire-cu-rezervistii-o-sa-gasim-o-alta-zona-de-compensare-la-solicitarea-privind-majorarea-soldei-de-grad--1308587
Să trăiți.
Dacă acum 1 lună spuneați că veți rezolva solda de grad a pensionarilor militari, ieri ați preferat să vă plimbați prin București trecând pe lângă acești pensionari și spunând niște inepții cum că ați dat 13,8% la pensionari militari și 5% la militari activi. Adică ați mințit, deoarece legea vorbește de indexarea pensiilor cu rata inflației, iar la militari activi ați mărit salariile cu 35-40%.
Să vă fie rușine față de tatăl dumneavoastră (dacă mai trăiește), dar și față de toți pensionarii din România, inclusiv civili pe care zilnic îi mințiți cu ,,noile decizii ce vin începând cu luna mai 2024".
Noi nu vă vom uita și mâine suntem prezenți la vot domnule prim ministru, împreună cu familiile și prietenii noștri, iar ștampila se va aplica în alt pătrat în care nu stă scris PSD. Iar noi nu mințim.
Un pensionar militar.

Rezervistul spunea...

La țară lupta este pierdută în favoarea celor de la putere...Am vb personal cu unii de la soacră-mea din sat...din Oltenia dar sunt sigur că este aceeași în toată țara.Primarii harnici au chemat cu câteva luni înainte " la discuții prietenesti" pe toți asistații sociali... pe rând..cate unul...și credeți mă... sunt mulți în toate comunele patriei Primarul ia zis unuia așa în birou... între 4 ochi.." nene ai mare grijă pe cineva votezi... că știu că toată fam ta lucrează cu ziua prin sat...de la revoluție... ai avut ceva pământ...dar l-ai vândut pe băutură...apoi ai soție și 5 copii de hrănit..nu ai card de sănătate...nu ai lucrat vreodată cu carte de muncă...etc Nu spun să mă votezi pe mine...dar ai grijă.. că ajutorul social se dă cu anumite condiții... și s-ar putea tăia la toată familia...La revedere....Aaaa... spune-i te rog.. să între următorul...

adrianph spunea...

Unul vorbeste despre efectul razelor de luna asupra galosilor de guma iar celelalt face teoria copolimerizarea acidului dezoxiribonucleic....Si cand te gandesti ca unul formeaza idei iar celalalt decide directii de dezvoltare a sistemului de aparare. Dumnezeu sa ma ierte

Claudiu Marin spunea...

Inteleg comentariile critice dar nu si pe cele de badarani prost crescuti!
Nu vor fi publicate asemenea micimi care mai mult fac rau.

Costas spunea...

Bună ziua! Supun atenției dvs., ca o altă formă de protest a rezerviștilor militari, neprezentarea la exercițiile tip MobEx de chemare a rezerviștilor. Să vedeți atunci mediatizare!!! Vor exploda posturile tv! Știu, conform art. 80 din Legea 446 /2006, constituie contravenție neprezentarea la exercițiile și antrenamentele de mobilizare și se sancționează cu amendă de la 2-6 puncte, în valoare de 1320min. - 3960max. Cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal(conform Legii 203/2018 Art. 20), adică 660 lei. Sunt conștient că pentru mulți dintre rezerviști este o sumă destul de mare, pe care nu-și permit s-o achite pe amendă, dar consider că ar fi o palmă importantă dată guvernanților și întregii clase politice. Și sunt convins că mulți rezerviști se vor ralia acestei forme de protest(cei care sunt dispuși la sacrificiul plății amenzii), cu condiția aducerii la cunoștința rezerviștilor. Dacă țara are nevoie de noi, atunci cei care conduc țara sunt obligați să ne respecte, așa cum și noi suntem obligați să Servim Patria!

Claudiu Marin spunea...

UPDATE
Care sa fie, care sa fie alternativa la actualizarea soldelor de grad pentru pensionarii militari?
Indexarile nu sunt interzise de PNRR! Nici actualizarile nu ar trebui interzise pentru ca nici ele nu reprezinta o modificare a dreptului de pensie, potrivit art 74. din L 223/2015.
Ca atare, cred ca Ciolacu se gandeste la o indexare suplimentara diferentiata, pe transe de cuantum, pana la nivelul salariului mediu pe economie.

xmax spunea...

O alta alternativa....deci o alta INECHITATE!!!!

Cit de timpit poti sa fii pe lumea asta.....Asa ceva....Chiar ca este analfabet functional.....

Introduci voit INECHITATI in loc sa rezolvi in mod corect tot ce a sticat LOV cu acele idioate de OUG-uri.

Cum se spune in popor "are toate tiglele pe acoperis, dar sunt invers puse"!

Alexandru spunea...

Domnule Claudiu, degeaba tot insiști și îi iei apărarea lui Ciolacu și PSD.
Nu se dă nimic pensionarilor militari, nu știu cum să îi treacă pe toți cu nivelul pensiilor militare limitată la net. De asta au nevoie de timp, să facă calculele astfel încât la finalul actualizărilor, recalculărilor etc, să nu dea decât câțiva lei.
Apropo, sunt cel care a propus prim ministrului să ne fie dați acești bani de la 1 septembrie, la fel ca și la civili, pentru a evita oprodiul public.
Nu mai fugiți după fente de genul - magistrații sunt de vină, educația sistemul sanitar etc sunt de vină, se încearcă învrăjbirea populației.
Și încă un amănunt
Am publicat numărul de mobil al lui Ciolacu și ai refuzat să îl lași pe blog🤔🤔🤔.
Înțelege, suntem mulți și avem ștampila în acest an.
În altă ordine de idei, ieri nu ai fost în piață și ai făcut astfel încât să meargă cât mai puțini oameni. Am transmis filmul de acolo, am dat și multe alte materiale iar dumneavoastră ce faceți.

Ești pensionar militar sau dușmanul nostru

Leon spunea...

@Poate in 2025, mai degraba , pana la alegerile prezidentiale, se va legifera o neimpozitare a pensiilor pana la 3000 lei, asa cum intuia si Mares ceva mai devreme !
Asa cum am spus de mai multe ori, eu ma lupt in continuare pentru o SG Bruta egala pentru pensionarii militari si activi !

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
Luca-jienii profita de ignoranta politicienilor in domeniul pensiilor militare si de prostia multor rezervisti care dintr-o decizie de stabilire/recalculare/actualizare inteleg, vorba unui hatru oltean, doar numele lor.
Vrei sa spui ca d-ta te-ai dus la mitingul de ieri ca sa ti se plafoneze cresterea soldei de grad la venitul net de 58,5%?
Nici atat n-ai inteles din amendamentul Coarna transformat de organizatorii mitingului in proiect de OUG?
De aceea n-am sustinut participarea la miting, pentru ca am sesizat ca organizatorii sunt impotriva amendamentului Leoreanu. Dar, am facut publicitate mitingului.
Pana acum nu te incadrasem in categoria analfabetilor functional!
Nu voi da pe blog, din bun simt, telefonul niciunui politician!
Am constatat ca esti un om informat si-ti multumesc pentru materialele promovate prin acest blog, dar taxez lipsa de discernamant in evaluarea unor situatii care privesc pensionarii militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa afirmatia de aseara a lui Mardel Colacu, Anilu ma bate la cap sa-i spun care-i gurva careia ii duc diferenta de pensie, de la 1593 lei la 20.000 lei, eu nefiind singurul caz! Uite cum o declaratie iresponsabila, lipsita de temenicie si realism poate sa destrame familii si sa spaga casele oamenilor amarati! Bine ca n-a declarat ca am avea si gonoree, cum au ei SIDA prin Șparlament, cum scriau ziarele, ca mai ajungeam si pe la spitale, la controale venerice, veterinare si veterane la durligele goale in hibernare, fara copii cruzi si toate parastasele la zi!

Viorel spunea...

Alexandru. Și eu i-am prezentat domnului Ciolacu anumite probleme bine documentate și pe subiect, nu gargară sau compuneri. Poate că ai dreptate. Nici eu nu cred că va face mare lucru atât timp cât liderii Forumului nu discută direct cu prim ministru Ciolacu, punctual pe subiect și predicat și cu termen cât mai scurt de rezolvare (procedura cea mai simplă și legală). Touși, nu înțeleg un lucru. Acum sunteți mare revoluționar iar cu o lună și ceva în urmă publicați pe blog următoarele: „Mi-e rușine că fac parte din această nație”. Dacă vă este rușine de/cu noi, de ce nu plecați în țările calde, poate acolo nu este dictatură comunistă. Poate parte din toate structurile statului nu comit acțiuni mafiote (România este un stat mafiot, de la domnul fost președinte Băsescu citire-pe care îl admir). Da, de strigat, ai strigat ? Că răgușit văd că nu ești.

Vasile Anghel spunea...

Dacă pentru guvernul Ciolacu Ciucă rezerviștii nu prezintă interes ,aruncați livretele militare în curtea guvernului că oricum nu folosesc la nimic.

Vasile Anghel spunea...

Ai să ne readucem aminte cine este Coarnă.Când era președintele SNPPC el tuna și fulgera că pensiile militare sunt mai mari decât salariul prin 2017.Așa a apărut OUG 59.Mai este și alt cântăreț care și-a făcut partid ,Surugiu.Pe lângă ăștia mai avem pe Dogaru la fel o piază rea pentru pensionarii militari.

Pop de Ploiesti spunea...

Nici măcar pesediștii nu ar putea să spună cum s-au pricopsit cu Marcel Ciolacu pe post de președinte. Cert este că, după ce a ajuns să plutească în derivă ulterior episoadelor Dragnea și Dăncilă, PSD s-a trezit condus de un politician obscur și fără charismă. Evenimentul a avut loc în 2019, an negru pentru PSD-ul care a obținut doar 23 de procente la europarlamentare, s-a trezit cu președintele arestat peste noapte, cu Viorica Dăncilă lider și cu prezidențialele pierdute. Căpiați probabil de atâtea <>, baronii pesediști or fi vrut un moment de respiro și așa au convenit să pună în locul proaspăt mătrășitei Viorica Dăncilă un coleg tip <> și oarecum neutru în raport cu taberele interne. Adică unul pe care să-l poată lesne înlocui la o adică. În mod cert greii PSD i-au prevăzut inițial un mandat de scurt-metraj lui Ciolacu, dar socoteala de acasă rar se potrivește cu aceea din târg. Pe deasupra, târgul a fost spulberat de această dată de covidul care a întors pe dos întreaga lume. Cu oamenii închiși în case și un Parlament funcțional la fără frecvență (în rezonanță cu studiile multora dintre deputați și senatori, între noi fie vorba), posibilitatea de manevră a pesediștilor dispuși să bage bețe-n roțile lui Ciolacu a fost drastic redusă. Acesta a dispus așadar de timpul necesar pentru consolidarea poziției sale de proaspăt lider. În plus a avut și răgazul necesar acomodării lui cu postura de politician ajuns peste noapte în liga mare. Rezultatul: dintr-un personaj provincial, mediocru și necunoscut pe scena politică, Marcel Ciolacu a ajuns pe repede-înainte premierul României ba chiar și prezumtiv candidat al PSD la Președinția României la alegerile din acest an.
In sondajul online efectuat de RTV , la europarlamentare AUR-30% PSD-PNL 26% ,Dreapta Unita 17&...Sosoaca 8%...Dumnezeu nu bate cu parul...

Alexandru spunea...

Huhule nici nu știi ce mic devii.
Nu susțineam plafonarea nici unei pensii, îți spuneam doar ce doresc ei să facă și unde se va ajunge.
Sunt convins că la o confruntare față în față nu știu care dintre noi va fi analfabet🤔🤔🤔, mai ales că știu ce stă scris pe calificările subsemnatului,însă nu știu cu siguranță ce joc faci în afară de cel al PSD.
Părerea mea este că te chinui de pomană cu un perdant, pe numele lui Ciolacu, pentru că indiferent dacă câștigă ori ba Firea la București el este terminat. Timpul îți va demonstra.
În altă ordine de idei, mai ales că ai cât de cât o idee despre ce vorbim, abținerea de la a jigni oamenii dovedește cei 7 ani de acasă și clasa socială în care am crescut fiecare. Cu ale dumneavoastră sunt lămurit, fără supărare.
Pătru M avea dreptate când a spus câteva lucruri pe blog, cred că îi voi urma exemplul.
Să știi că avem discernământ toți cei care mai scriu pe aici până se vor lămuri cu jocurile dumneavoastră, după care vor renunța dar știi cum se spune - fiecare pasăre pe limba ei piere. Suferă în tăcere că tocmai ai fost țepuit de Ciolacu.
Noi ceilalți mergem la vot și așa cum i-am spus și lui Ciolacu, votam alt partid excepție PSD.
Toate bune

Leo spunea...

Veorica era SAVANTĂ pe lângă Colacu.
Mâine , ori ei ori noi.

Cătălin spunea...

Stimati colegi de arme și de suferințe

Desi pe multi , chiar daca locuiți in București, nu v-am zărit la protestul organizat ieri in Piața Victoriei, probabil si din cauza zăpușelii, va rog mult, rămâneți loiali și buni susținători ai cauzei noastre. In continuare să răspundem chemărilor apel, sindicatelor și structurilor asociative, să participăm la protestele care se vor mai organiza, să fim mai combativi , cu comentarii și postări, dedicate informării , mobilizării și implicării tuturor.
Până atunci, să nu uităm niciodată, vinovații conducători care ne-au anulat drepturile, ori au refuzat să ni le reconsidere.

- Mihai Tudose, fost prim-ministru, actualul cap de listă pentru alegerile europarlamentare, împreună cu Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, care au adoptat OUG nr 59/2017.
Astfel, din anul 2017 pensiile militare nu s-au mai majorat odată cu creșterea punctului de pensie. Și nici nu s-a introdus cu o altă reglementare de compensație Astfel că numai pensiile civile au crescut cu peste 130% , concomitent cu creșterea p.p de la 871,7 la 2023 lei in anul 2024.
- Nicolae Ciucă, fost prim-ministru, președinte P.N.L. deși general de carieră, in care ne-am pus speranța, ne-a ignorat. In continuare am fost discriminați negativ, deși Decizia nr 20/2000 a CCR, și art. 2 din Legea nr. 223/2015 prevăd recunoștință și compensații pentru specificul muncii.
- Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru care, după toate demersurile cu insistențe, in ședința Guvernului de joi 6 iunie , a respins aprobarea OUG. Urmând că ministrul Tîlvăr , coleg de partid, să analizeze și să informeze ce presupune d.p.d.v juridic și financiar. (!?)
In mod sigur nu va ține cont de argumentele de mai sus, invocând lipsa banilor. Numai în cazul nostru, fiindcă recent s-au mărit salariile unor bugetari, se achită pensii astronomice, crescute prin majorarea punctului de pensie s.a.
Deci nu uitați! Iar dacă vreodată, chiar peste ani, din întâmplare, dați ochi cu ei, nu ezitați să le spuneți ce este mai potrivit.

csej spunea...

In ce limba o fi discutat Ciutacu si Ciolacu?Ciutacu e din Ferentari .Ciolacu după nume !?
Nu aveti ideie ce priceput e Ciolacu la jocul de glezne.
PSD va câștiga alegerile.Va fi o problemă dacă împreună cu PNL si UDMR nu realizeaza majoritatea.Sa vezi atunci circul de pe lume.
Intarata-i drace ca si mie imi place.
O vreau pe Sosoaca in Parlamentul european .Comedie in doua acte si trei tablouri gratuit

maiag spunea...

FANTEZIA NU ARE LIMITEsemn ca inca functioneaza creerul,dar trebuie resetat,Cum e posibil sa fete mintea aberatia ca solutia este reducerea impozitelor de la 2000 la 3000,asta nu se poate face selectiv,e pt toata lumea,nu e posibila nici indexarea diferentiata ca este neconstitutionala,plin de aberatii,cred ca pina la urma sunt 2 variante plauzibile,aprobarea proectului in comisii si parlament,sau revenirea lui CIULACU pe directia de baza prin orientarea pe caru mare[stelele generalilor],alta solutie constitutionala fara discriminare si care sa vizeze strict pensiile militare,nu exista,CIULACU e rational,numai cu conditia sa fie lamurit direct,nu prin intermediari,politica de dezinformare a decidentilor e sportr national,GENERALI AI ARMATEI DE REZEWRVA aratati va spiritul de breasla,la atac innainte

csej spunea...

Neimpozitarea pensiilor pana la 3000 lei egal plus 100 lei.Pentru fumători un plus de 4 pachete țigări.Hai ca asta este ca la milogi.
Marcele sa o lovească strechea pe miss Buzău.

Apostol Mircea spunea...

Propunerea domnului Huhu Rezea de a se recalcula pensiile militare ,în plata ,și în varianta contributiva, după împlinirea vârstei standard de pensionare,65 de ani, este o alternativa,dar și o soluție pentru a înceta frământările, discuțiile interminabile, acuzele, exagerările în exprimare.Tot respectul pentru eforturile și opiniile dumneavoastră pertinente domnule Claudiu Marin.

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
Deocamdata, ti-am demonstrat ca nu ai inteles pentru ce v-au chemnat la mitingul de ieri. Nu stii sa citesti documentele promovate de structurile asociative cu pretentia de amendamente sau proiecte de lege. Sunt documente care se opun unei actualizari reale a pensiilor militare.

@Catalin
Cum dracu' uitati voi sa incepeti cu Ciolos, cel care a aprobat OUG 57/2015? Si mai uitati si de Cîțu si ciraci lui, care au promovat proiectul de desfiintare a tuturor pensiilor speciale si prorogarea indexarii in anul 2021?
Ia votati-i voi acum, asaaaa... in ciuda lui Ciolacu!


@maiag
Prin tarile acelea exotice, prin care zici ca te-ai pripasit, nu se face o diferentiere intre indexarea din oficiu, reglementata in articolele 59 si 60, si o indexare suplimentara acordata asa cum considera Guvernul?
Ai uitat de indexarea diferentiata, peste indexarea din oficiu, care s-a acordat in urma cu 2 ani?

RD spunea...

Domnul Claudiu când vă spuneam de PNNR, vorbeam sigur! Și nu sunt trimisul nimănui, nici ciucan, nici nimic sunt un om simplu dar realist (nici cu oskar, ce se mai scrie pe aici, 'vina' mea a fost că am muncit zeci de ani în condiții speciale fără să conteze pentru popor). Cine mai crede în politicieni și cine mai amenință cu voturile că vor fi date nu știu cui partid demonstrează din nou cât de limitat e! Că domne vin cu familia și nu votez cu nu știu care partide Nimănui nu-i pasă de noi! Pentru mine orice modificare în afară de indexarea pensiilor militare este cu intenția de a face mai rău. Ultima oară cu creșterea vârstei până la 65 de ani și baza de calcul cu timpul până la 300 luni.

Claudiu Marin spunea...

@Csej
Impozitarea sau neimpozitarea nu-i afecteaza si nici nu le sunt benefice celor care nu platesc impozit din venitul de pe card.

@Apostol
Varsta standard de pensionare pentru militari este 60 de ani, pana in anul 2030.
Va numarati printre putinii cititori care au inteles avantajul acelui calcul concomitent, procentual si contributiv, pentru pensiile militare. Ar scadea esential baza de calcul a supraimpozitarii pensiilor militare.

Claudiu Marin spunea...

@RD
Pana vorbi Ciolacu in masina cu Ciutacu, nu realizasem ca esti pe aceeasi lungime de unda cu premierul.
Mai repede cred ca ambii va inspirati de la aceeasi sursa.

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Bine că acum ați realizat un lucru: nu pot fi păcălit de politicieni și de gândurile lor așa cum sunteți dumneavoastră și aproape toți pensionarii militari.
Să-l citez pe neamț: ghinion! Ghinionul vostru e și ghinionul meu că de când au început modificările la pensiile militare în sensul rău, nu pot să fac multe lucruri în viață neavând siguranța pensiei mele muncite degeaba zeci de ani! Dar pe cine interesează acest aspect? Pe nimeni. Câțiva oameni cică negociază și alții fac propuneri în numele celor aproape 200 de mii de pensionari militari. Trist! Și acei care cotizează la numărul foarte mare de asociații și cei care au bloguri sau administrează pagini/grupuri pe Facebook, vin cu filme diferite pe spatele unui număr de 90%+ de pensionarii militari care nu postează, nu citesc pe internet despre pensiile din anumite motive iar ceea ce contează pentru ei este să aibă liniște în viață, pensia corectă și așa mai departe. Când vine vorba de pensiile militare nu există corectitudine (din păcate)!

Viorel spunea...

1. Deci, mâine mergem la vot (parte dintre noi pentru că unii vor sta acasă sau în crâșmă iar la țară, soția fără soț nu merge singură). Partidele care vor câștiga cei mai mulți primari, președinți de CJ vor fi PSD / PNL. Și ca nr. de europarlamentari tot cele două partide vor fi pe primele locuri. Nu cred că vor fi surprize. Poate ceva certuri și bătăi prin secțiile de votare, la crâșmă, sau pe ulițele satelor.
Legat de mitingurile noastre, cred că domnul prim ministru CIOLACU A FĂCUT O MARE GREȘEALĂ. Dă impresia că știe politică, dar nu prea știe. La dânsul este barbologia, la Ciucă este muțenia.
Nu s-a găsit nici un fraier pe lângă dânsul care să-i spună. Domnule prim ministru. Pensionarii militari organizează al doilea protest privind inechitățile dintre pensile militare. Nu fiți prost. Profitați de ocazie și ieșiți și vorbiți cu ei, ascultațile doleanțele, analizăm și vedem ce facem, cum rezolvăm situația.
Prin gestul său și-ar fi atras simpatia noastră. Nu a știut să profite de situație.
Noi ne contrazicem pe degeaba. Facem demonstrații de pomană. Dacă nu vrea să-ți dea, nu îți dă. Deci, tot pe calea dialogului este rezolvarea. Trec alegerile locale, cerem din nou AUDIENȚĂ DAR LA PRIM MINISTRU NU LA TRACTORISTUL GOGU.
2. Domnule Claudiu Marin. Vreți să detaliați puțin cele afirmate de dv.: „cred ca Ciolacu se gandeste la o indexare suplimentara diferentiata, pe transe de cuantum, pana la nivelul salariului mediu pe economie.” Adică vreți să spuneți că deabea în ianuarie când se face indexarea cu 10,4% să mai pluseze ceva ?

Liviu PO spunea...

Si uite asa ne-a scos din cap si solda de grad...

RD spunea...

Pentru cei care citesc acest blog ar trebui sa inteleaga si sa accepte chiar daca multora nu le convine, anumite lucruri.

Fiecare amendament depus unul sau mai multi parlamentari a fost facut cu scop electoral.

Coarna este membru PUSL si este candidat Președinte Consiliului Județean Călărași și listă consilieri judeteni.
Leoreanu este membru PNL si este candidat pentru primaria Municipiului Roman.
Nicolae Roman este membru PRR.
Chelaru Mircia este viceliderul grupului parlamentar AUR ca deputat din septembrie 2023.
Adrian COZMA - Deputat PNL;
Robert Sighiartău – Deputat PNL; Gigel Știrbu – Deputat
PNL.

Am dat cateva detaslii despre cei care au trimis amensamente pentru actualizarea soldei de grad pentru pensionarii militari.

Toti au facut pentru interes electoral, nu pentru pensionarii militari.

Cateva observatii! Desi fac parte din acelasi partid si anume PNL, n-au facut un singur amendament, ci doua. Unul facut de Leoreanu si altul de Robert Sighiartău, Gigel Știrbu si Adrian COZMA. Desi fac parte din acelasi partid, de ce au facut doua amendamente diferite? Mai ales ca la votul din Parlament e nevoie de sprijinul majoritatii. Raspunsul meu e ca au facut si ei ca sa apara acolo cu numele, mai primesc ceva voturi de la pensionarii militari. La fel ca la celelalte amendamente. Coarna a fost si el amuzant, a facut un amendament pe barba sa. Sa apara doar numele sau apoi impreunsa cu alt deputat. S-a culcat cu un gand si dupa cateva zxile cu altul.

Concluzia: trebuia sa vorbeasca cu premierul Romaniei si presedintele PNL, ei au puterea decisiva. Dar n-au procedat asa deoarece stiu si ei ca nu se vor da bani pentru actualizarea soldei de grad. Si maine sunt primele doua alegeri din an si actualizarea soldei de grad nu mai ajunge! Intalniri cu MApN, mitinguri si nimic in plus in buzunar. Circul continua!

RD spunea...

@Viorel,

Va dati seama ca nu se va indexa pentru nimeni in acest an, doar la anul. Si pana in ianuarie va fi alt presedinte al Romaniei si alt parlament. Si cel mai probabil Ciolacu nu va mai fi nici premierul Romaniei, nici presedintele PSD asa ca... Dvs. trageti concluziile!

Ciolacu deocamdata da dovada ca nu e interesat de voturile pensionarilor militari, rudelor si asa mai departe pentru locale si europarlamentare. Vom vedea ce se va intampla la prezidentiale si parlamentare.

Claudiu Marin spunea...

@RD
Blogurile independente, tinute din pasiune, nu din obligatie, isi propun sa fie o alternativa de informare a militarilor la lipsa de informare din partea institutiilor de aparare si a structurilor asociative?
Vedeti vreo asociatie care are un site online intreractiv?
Unora li se pare o bagatela sa administrezi un blog care sa retina interesul a mii de pensionari zilnic.

@Viorel
Nu stiu daca va trece sau nu amendamentul Leoreanu, dar, daca nu trece sunt sigur ca, in cazul in care Ciolacu ramane in carti si dupa alegerile de maine, va face acea compensare la actualizarea soldei de grad, care poate fi sub forma de indexare, suplimentara fata de dispozitiile articolelor 59 si 60 din legea pensiilor militare.
Daca este suplimentara, poate fi facuta oricand, nu neaparat odata cu cea din oficiu de la inceputul anului.
Vor fi indexate mai mult pensiile mai mici, iar cele peste un anumit plafon nu vor primi nimic. Exact ca in anul 2022.
Indexarea potrivit art. 59, de 10,4%, se va aplica la timpul ei, la 01 01 2025, peste cuantumul indexat suplimentar.
Indexarea si actualizarea sunt(erau) operatiuni alternative ale pensiilor militare, nu concomitente.

N@ M spunea...

O sugestie pt. cei ce vor sa voteze antisistem, partidul Diaspora Unita al lui Calinescu. Decat sa votati un partid extremist eu zic ca e mai bine sa dati sanse unui partid mic

Valentin spunea...

D nul moderator ce înseamnă pentru dumneavoastră pensii mici va rog sa da-ti un exemplu, solda de grad să înțeleg din ce spune -ti dumneavoastră nu este pentru toți rezervistiila fel adică cei plafonați la net 58.5 la sută daca am ieșit în 2023 din ce spune ți dumneavoastră o asemenea propunere aberanta nu vom mai primi nimic la solda de grad?

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
Daca il ascultati cu atentie pe Ciolacu, spune ca nu poate fi acceptata actualizarea soldei de grad din motiv de PNRR, situatie in care probabil va propune el, nu eu domnule, o alta modalitate de majorare a pensiilor militare. Daca este aleasa o indexare si sunteti pensionat in anul 2023, aceasta vi se va aplica exact cum s-a aplicat in 2024, adica la baza de calcul de la data stabilirii pensiei.Bineinteles, daca aveti o pensie sub plafonul maxim apreciat de guvern.
Nu intelegeti lucrurile, dar deja va grabiti sa le numiti aberatii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolacu e cel mai mare fraierestean, GAFAND IN AN SI CAMPANIE ELECTORALA LA MODUS MORTAL, specialist in taiat craca de sub picioare: Creand legea pensiilor civile, pesedistii au lovit cu rea intentie si credinta in doua milioane de pensionari carora le-u inghetat pensiile, si scriu ziarele ca unele si 10 ani nu vor mai fi indexate! Credeti cei 2 milioane de perdanti vor mai vota pana la moarte PSD? Credeti ca cei fara puncte de stabilitate, iritati pe cei pricopsti cu aceste puncte si considerand ca e o discriminare profunda, vor mai vota cu PSD pana vor pune mainile pe chiept? Credeti ca cei cu grupe de munca speciale, șuntate porcos de guvernantii pesedisti, ca ei au Min Muncii, vor mai vota PSD? Militarii, daca nu vor fi rezolvati la pensii, vor mai vota PSD? Handicapatii, care de Pasti au fost interzisi, ca militarii, sasi ridice pensiile-indemnizatiile, vor mai vota in veci PSD?Intrebare finala: Dupa atata prosteala pesedista cu masuri liberale la pensii, cati vor mai vota pesedeaua, care se lauda ca vor mai guverna inca 10 ani? Apropo: Atatea milioane de voturi pierdute de catre PSD, din prostie si grețoaiele puterii, cat si cu oameni ca Solomon si alte lepre, le da sanse PSD sa iasa din politica precum PDL, pe usa din dos si sub 5%?

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Intru des pe acest blog si este foarte bun. Intru si pe altele, fara sa cunosc personal pe vreunul, nici pe dumneavoastra. Nu discutam nici macar virtual, totul se rezuma aici. Nu exista vreo asociatie care sa aiba un site actualizat, totul este pentru interesele lor personale. Totul tine (aici ma refer la modul general fie ca e vorba de bloguri, pagini sau grupuri pe Faceebok) sa accepti parerile tuturor oamenilor. Recunosc ca ma deranjeaza (dar sunt obisnuit dupa mai multe experiente de acest gen) cand sunt asociat cu politica, anumiti politicieni si asa mai departe pentru ca anumite pareri de-ale mele sunt asezate langa astfel de persoane pe care nu le agreez, indifernet de culoarea partidului sau felul de politica pe care o abordeaza politicienii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu vreau sa fiu crezut si de buna credinta, fara implicare politica, pentru ca este real ce spun: Stiu prin oras numerosi pensionari, pesedisti pana in unghii, insa dupa ce aceasta lege a pensiilor i-a trosnit la oasele financiare, absolut toti au trecut peste noapte la HAUR cu furie si dorinta de razbunare pe PSD! La nivel de Romania, PSD inca nu a inteles in ce situatie catastrofala i-a bagat Ciolacu, care in secret le-a impus aplicari de masuri de dreapta, liberale! Daca traia mama Omida, avea sa-mi sustina previziunile mele sumbre, dupa niste sabotaje de factura idioata asupra tuturor pensiilor romanilor, si ca PSD a fost incapabil de a gasi o solutie sa se stopeze abuzurile si exagerarile de la pensiile magistratilor!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Nu te mai aventura sa pui pe seama pensionarilor civili propriile perceptii incorecte despre reforma pensiilor civile.
Nu a primit nimeni pana in prezent decizia pentru pensia din septembrie.
Despre ce vorbesti d-ta?
PSD are intentii de vot de 30-35%. Nub este normal ca restul sa nu voteze cu PSD?
Ciolacu stie de la votarile anterioare ca militarii nu se numara in numar prea mare printre votantii social-democrati.

RD spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim,

Din moment ce CE a acceptat modificarile aduse pensionarilor din magistratura, inseamna ca este bine (nu pentru noi, ci pentru PNNR/politicieni). Mai ales ca baza de calcul va fi de 48 de luni nu ultima luna cum era pana acum. Asa ca cei care se vor pensiona pe viitor vor avea cuantumul pensiilor ceva mai mici. Aceasta a fost prima modificare majora asupra lor. Este adevarat ca nu va ajunge la 300 de luni (de la 12 luni in 2024) ca la viitorii pensionari militari, dar cand ai CCR cu tine si alte institutii, asta e situatia.

Florin spunea...

O tot dam in Lambada, actualizare, recalculare, actualizarea SG, vot și contravot, asociații, forumuri, întâlniri, proteste,etc. Oare când o să înțelegem că suntem pleava pensionarilor, masa de vot neglijabilă și ce este mai rău, am ajuns niste asistați sociali datorita corupției și incompetenței generalilor avansați pe criterii politice. Când o să înțelegem că doar niste generali în rezervă cu coloana vertebrala, incoruptibili și neafiliați politic ar putea, prin diplomație și inteligență, sa schimbe soarta noastră de milogi in rezerviști respectabili. Vrem respect de la popor, de la clasa politică, asta se obține doar prin atitudinea unor generali respectabili și nu de carton. Oare când o să înțelegem că suntem o colonie a imperialismului american, a celor care vor să-și vândă armamentul depășit la neputincioși. Acest armament trebuie platit și cu ce bani? doar nu cu fonduri deturnate de la pensionarii civili. Au constatat americani că militarii activi ai Armatei romane părăsesc in masa sistemul și au dat ordin să se mărească soldele pentru retenția acestora, asta nu pentru că-i doare burta de activi ci pentru faptul că Armata romana este pe cale să se autodesființeze și ce s-ar face ei cu acea tehnica depășită!!! Rușii ne-au băgat pe gat tehnica și armament in anii "55-"75 pentru produsele primare din agricultură, iar acum istoria se repetă, plătim cu aur, gaze din M.Neagra și masa lemnoasa prin interpuși. De ce credeți că Putin vrea sa ia de la Ucraina tot teritoriul limitrof al M.Negre!? vor sa vanda ei gazele Europei Occidentale și nu americanii. Rezerviștii nu contează pentru americani, iar cei în retragere nici atât. Căpeteniile lui
Mircea, Stefan, Mihai și generalii lui Ferdinand și-au câștigat respectul prin idei și fapte și nu prin slugărnicie și trădare de neam. "Pestele de la cap se face hoit și de la coada se curata". Încet, încet o sa ne cărăm unul câte unul pe Lumea cealaltă, iar "capurile" vor deveni hoiturile scârboase a acestui sistem militar.
"Speranța" este o curva, vrea mereu să moara ultima, așa că nu va încredeți in ea. Pensie cat mai lunga, cred că asta ar fi recunoștința de la Dumnezeu pentru viata de militar și Jurământul pe care l-am făcut pentru a apăra pământul pentru care s-au jertfit eroii acestui neam și nu pentru idioții actuali!

Claudiu Marin spunea...

@Florin
Combati cam cu manie proletara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, inseamna ca vor primi voturi de la cei care sau carora le-au majorat veniturile-pensiile-salariile, asa cum nu vor primi voturi de la cei care se simt frustati si furati! Hmmm... cam putine voturi vor primi guvernantii, fiind prea multi răzuiti pe stil basist, ca moda asta o data fixata politic greu se va mai elimina, cum nici Codlea Cel Negru si mafia generalilor nu va pieri in acest secol... Abia astept saptamana viitoare sa vad rezultatele scrutinului. Poate fi si un lucru bun catastrofa preanuntata, @RD: Daca rezultatele scrutinului vor fi catastrofale, poate ca asta ii vor mobiliza sa faca si bine, printre care si rezervistilor. Mai e o problema pentru ei cu pensiile: Hai ca scot impozitarile la pensiile intre 2000 lei si 3000 lei, dar cu cei sub 2000 lei, grosul, ce vor face? Cam greu sa ne raspunda, ca daca raspunde Ciolacu, iar se va trezi cu milioane de dusmani pe cap, mai ales ca fiind incapabil sa inteleaga legislatia pe pensii iar va scapa pe trompeta porumbei negrii, ca la rezervisti! Magnetul prostiei parca s-a fixat la Ciolacu, si a naibii in saptamana si an electoral! La o oala de harburi doar o maciuca mai trebuia! E grea politica atunci cand nu ai nici macar Bacalaureatul, ai diplome false de absolvire superioara si Certificat de revolutionar in ,,falș'' cum dzicea raposatul, Ceașcă Culai, plus ca pe Cartea de munca nu are o zi prestata, ca parazit social, si ar trebui si la pensie sa nu primeasca nici un leu, mai ales daca va fi condamnat ca infractor vreodata si i se va ridica pensia speciala, cum Basescu nu mai pupă foarte mule beneficii ca turnatos securan! Zilele lui Ciolacu deja ii sunt numarate, iar grupul de la Cluj ii vor lua frezanul ala de calugar franciscan dintr-un condei la prima ocazie de esec total, care deja este in plina desfasurare politica si acutizat maine seara, dupa alegeri, cu condamnare la esafod dupa cele șparlamentare, ca de pupat nu mai pupa el si streangul prepeleacului uns cu marmelada moldoveneasca si povirla de Buzau!

Dodo spunea...

Ai dreptate Domnule Florin...în toate variantele pe care le-ati spus,mai puțin una ...și anume protestele....Vreau doar sa va spun ca pana și Dumnezeu zice că nu e un păcat ca omul sa lupte pt dreptate. De vreo25 de ani au fost dialoguri ,scrisori, amendamente,petiții, procese în instanta și multe alte forme de ai sensibiliza pe politicieni. Proteste în schimb au fost puține și cu un număr mic de participanți. Oare cum ar fi dacă am face un protest cu 15.000-20.000 de oameni. Orice răspuns mi-ati da, eu cred,în acest moment, doar în acest fel de ne spune pasurile. Poate am dreptate. Rămâne sa aflam în următoarea perioada. Sper sa reușim sa câștigăm bătălia. Doamne ajuta!

Florin spunea...

@ Claudiu
Te rog să-mi enumeri 3 Șefi de SMG sau de categorie de FA care a ajuns in funcție în ultimii 20 de ani pentru care personalul Armatei romane sau civilii au un respect deosebit. Respectul se câștigă, nu se impune. Suntem sătui de lichelele care ne-au reprezentat.

Claudiu Marin spunea...

@Florin
Lasa sefii SMG!
In halul in care vorbesti dumneata despre americani doar la Moscova se mai poate auzi.
Mai omule, nu ai aflat ca suntem o tara NATO?

Valentin spunea...

D nul moderator l -am reascultat din nou pe d -nul Premier ce spune el NU SPUNE că nu poate fi acceptată actualizarea soldei de grad la rezervisti cu a activilor din motiv de PNRR,dumnealui spune că nu poate merge la Comisie sa schimbe Legea Pensiilor ori el se referă la Pensiile Civile care va intra în vigoare la 1 Septembrie și noi vorbim aici fiecare pe ce Lege a ieșit eu 2023 pe Legea 223,așa că d nul Ciolacu "A dat-o după cireș"!

xmax spunea...

Si uite asa sa spulberat si visul soldei de grad al rezervistului....

Nici cu bomba nu se vor putea distruge acesti nemernici care stau la butoane.
Le va veni vremea...

Miine daca va indeamna constiinta sa mergeti la vot, mare atentie, puneti stampila acolo unde vedeti SOLDA DE GRAD actualizata si pentru rezervisti.

O sugesti pentru @Leon: v-am spus CA NU MERGE ASA!!! Acuma ia mai trimitetii si vreo 100 de scrisorele si lui CIOLACU.

Cita vreme serviciile noastre ca si pensionari nu este importanta pentru politruci, nu vom primi absolut nimic. Totul depinde de acei pensionari militari care inca mai pot activa in cimpul muncii si mai au un cuvint de spus, numai ca aceia isi apara propriile sale interese si nu sunt interesati de un pensionar militar care este in incapacitate de a mai activa in cimpul muncii din cauza sanatatii.

Asac ca, hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece, miine la vot deschideti ochii si cautati acel dreptunghi in care scrie actualizare SOLDA DE GRAD.

Valentin spunea...

Iar când vb de plafon haideți să vb corect la net nu la brut pentru cei care am ieșit cu 58,5 la sută.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dodo, putem fi si 50.000 de protestatari, daca am fi completati de ciucani, activi si rezervisti , dar stau pe margini si hlizesc cu pantecele si portofelele ghiftuite in gestații avansate, râgâind in placeri senzuale si durandu-i in paula de noi, uitand ca va veni si timpul lor, la fel ca al nostru, caci austeritatea n-are nici leac si nici medic special!

Valentin spunea...

D nul moderator plafonul maxim apreciat de Guvern trebuie sa se refere la net nu la brut pentru cei pensionați in ulima perioadă asta trebuie să susțineți și d voastră pe acest blog nu cum a zis d nul CIOLACU daca ai 200 de milioane "ce sa ți mai dau"!daca se referă la brut nu am rezolvat nimic pentru cei care am ieșit cu 58,5 la sută sau cum ne au fost băgate Ordinul Militar de 25 de ani la brut și la NET nu am văzut nimic.

Viorel spunea...

O concluzie în timpul plimbării cățelului din seara aceasta. M-am întâlnit cu câțiva vecini. Discuția perincipală, votul de mâine. Din 7 doar 3 au spus că merg la vot. Cei 3 merg să-l voteze pe domnul IFTIME la președinția CJ (președintele ELSACO și al echipei de fotbal FC Botoșani). Ceilalți 4 nu merg la vot pentru că merg la biserică iar acolo sfinții le-au spus să nu voteze hoții și ticăloșii. Și atenție! Toți 7 sunt pensionari cu vreascul tare (în putere, nu cocârjați), deci pensionari care nu trebuie duși cu targa la cabina de vot sau să-i vină urna acasă. Aici este surpriza. Pe cei care se bazează PSD / PNL s-ar putea să-i trădeze de data aceasta. Fie va fi un procent mare ca mod de răzbunare = anularea votului sau votând un partid cu șanse minime (fie pe USR și aliații lor pentru acel PNRR; fie pe PNL pentru perioada pandemiei când și-au bătut joc de cetățenii patriei prin interzicerea de a-și îngropa creștinește bunicii, copiii, nepoții plus miliardele de euro împrumutate de Orban / Cîțu și nejustificate în Parlament; fie PSD pentru alte nemulțumiri și așa putem continua cu fiecare partid în parte), fie va fi un procent mic fiind dezinteresați.
Cine va pierde ? Tot noi. Spuneam că nu există nuntă sau cumetrie fără puțină păruială, îngropăciune fără scandal de la moștenire. Uite ca a mai intervenit o categorie unde sigur va ieși cu scântei, cea a votului. Tu ai furat oul din coteț. De vină este Azorel sau cățelușul cu părul creț.

RD spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim,

Vor primi cele mai multe voturi de la majoritatea pensionarilor din sistemul public (ei sunt 4,75 milioane) pentru primele alegeri, cele de maine.

Apoi de la bugetari, consider ca PSD va primi cele mai multe dintre toti bugetarii, apoi PNL ca doar cele doua partide au decis sa le dea o 'galagie' de bani.

Daca PSD si/sau PNL nu vor fi multumite de rezultatele de la alegerile de maine, sigur ca vor schimba 'placa' pentru urmatoarele alegeri, adica la prezidentiale si parlamentare, nu este exclus sa apara rupere la guvernare, desi sansele sunt mici.

PSD si PNL au ca obiectiv undeva pe la 50% la europlarlamentare. Si peste 50% la locale.

Nu conteaza ce vrea nu stiu care grup, daca PSD cu Ciolacu presedinte de partid va avea rezultatele asteptate, puterea celui din Buzau va fi si mai mare. Iar noi depindem de alegeri mai mult ca orice salariat din bugetul statului sau alt pensionar din sistemul public.

Sa vedem ce pareri vor avea pensionarii din sistemul public, inca n-a ajuns vreo decizie de recalculare pentru vreun pensionar si am intrat in vara.
Iar pentru cateva milioane, cica vor fi vremuri mai grele, iar pentru altii bune, depinde de cat a cotizat fiecare. Nu conteaza ca in urma cu 15-20 de ani se iesea la pensie pentru un stagiu de cotizare mai mic, formula fiind diferita acum cate puncte ai, atat primesti, aici e dezavantajul schimbarilor de legi de pensionare. Si ca tot a venit vorba aia ca avem pensii necontributive, se dau puncte bonus pentru cei care au muncit mai mult de 25 de ani. Alea cum sunt? Puncte necontributive! Punctele spuse de ei de stabilitate, inseamna de necontributivitate sau altfel spus, bagate de politicieni, cadou!

De exemplu cine a muncit 40 de ani, ar avea 11,25 puncte necontributive, inmnultind cu VPR-ul de 81 inseamna 911 de lei + cate au avut pe contributivitate. Noua nu ne vor da niciodata puncte in semn de respect pentru ca am avut interdictii in timpul muncii ca politiist si/sau militar. Sa nu mai spun pentru cei care au avut sa zic 45 de ani de munca, ar primi inca 5 puncte. 16,25 puncte cadou. Adica 1316 lei pe langa pensia pe contributivitate!

Negritoiu spunea...

Domnule Claudiu Marin,
Din raspunsul dat lui Viorel la ora 18.35 observ ca sunteti de acord cu RENUNTAREA la corelarea/actualizarea)soldei de grad a rezervistilor cu cea a cadrelor active. Sustineti ideia lansata de Ciolacu,ca aceasta sa fie inlocuita,ca si compensare,de o indexare diferentiata in functie de cuantumul pensiei si nu de grad.Cum va fi? Valoarea gradului nu se modifica,rezervistul primind o indexare stabilita de judecata profunda a ganditorului de la Buzau? E corect domnule C.Marin? Si la ce se adauga aceasta indexare? La valoarea calculata a pensiei sau la cuantumul mai favorabil aflat in plata? Acceptati o pomana de cativa lei in schimbul unei masuri legale! Se adanceste si mai mult diferenta dintre cele doua astfel incat o actualizare reala(probabil in 2028)sa nu aduca niciun ban in buzunarele rezervistilor.

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
Mai usor cu indicatiile. Esti invatacel intr-ale pensiilor daca te-ai pensionat anul trecut.
Dai semne ca nu intelegi ca ai pensie bruta si pensie neta, dar si pensie neta plafonata la venitul net.
Mai asculta-l pe Ciolacu pentru a intelege ce spune despre podibilitatea de a modifica legea pensiilor militare.

RD spunea...

Cam asa va arata o parte din decizia de recalculare din sistemul public de pensi:

https://newsweek.ro/resize/3porlciD2JxpEflJE_w2aRePAEz_K3wWWtlOOzD4PUY/resize:fit:800:600:0/gravity:ce/aHR0cHM6Ly9uZXdzd2Vlay5yby9zdG9yYWdlL3N0b3JhZ2UvbWVkaWEvMjAyNC9KdW5lL2ZlNzM0NzljNDU5YzM4YmQ1YzI2MzNmNTBiNThiODBiLTIuanBn.jpg

Viorel spunea...

Dacă acei ticăloși (deci nu mă refer la toți politicienii / guvernanții) care au eliminat actualizarea pensiilor militare din art. 60 al Legii nr. 223/2015 sau ceilalți ticăloși care nu vor să actualizeze cel puțin solda de grad la fel ca și la cadrele militare active, le doresc din suflet să aibă soarta lui Aldo Moro.

Viorel spunea...

În afara subiectului pentru pensionarii interesați. Am specificat într-un comentariu cu ceva timp în urmă că sunt primate și cadre militare pensionate. Redau doar un pasaj care vă interesează (pentru celelalte informații citiți conținutul linkului).
Ministerul Apărării Naționale lansează o nouă campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar, în calitate de rezervist voluntar, seria aceasta fiind scoase la concurs un număr de 4.936 funcții de ofițer, maiștri militari, subofițeri și soldați și gradați rezerviști voluntari în unitățile militare de pe întreg teritoriul național.
Atenție!
- „există posibilitatea repartizării în funcții, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă”;
- „cuantumul remunerației acordate în perioada în care rezerviștii voluntari nu participă la instruire și nici la misiuni este de 30% din solda de funcție, la care se adaugă soda gradului deținut”
- „a crescut cuantumul indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcție, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad”
Care ați trecut anul în rezervă în 2023, dați fuguța la CMJ sau CMZ pentru înscriere.
Anunțați vecinii, prietenii, rudele că nici nu știți ce pierdeți, spunea DD când era în vervă.
https://www.botosaneanul.ro/centru-militar-botosani-au-inceput-inscrierile-pentru-indeplinirea-serviciului-militar-in-rezerva

VALNIC74 spunea...

SI CIUTACU ASTA E PRAF!!!!nu este upgradat cu nimic legat de noi cred ca se gandea cum sa mai bea un Whisky!trebuia sa aiba amandoi sange in pompita si sa opreasca masina cu ocazia asta isi facea ala si campanie elctorala putea sa minta orice sau sa zica ceva cu speranta impdeplinirii si eram toti mult mai credibili dupa!

csej spunea...

La nemti s-a dat ordin de zi pe unitate.Toate familiile să-și amenajeze pivnița ca adăpost antiaerian.
Nu sunt neamt dar ce noroc pe mine ca am pivnița.

Leon spunea...

Atentie la indicatiile privind votul de astazi:
"Potrivit Deciziei nr. 4546/2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în România reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public. Astfel, continuarea promovării electorale în afara perioadei permise de lege este interzisă, inclusiv în aceste medii, conform legislaţiei în vigoare”,(Comunicat MAI.) !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma amuza cei care au votat si toti declara la iesirea din sectiile de votare: ,,AM VOTAT SCHIMBAREA!'' Bai, chiar toti sunteti acari la chefere?! De pe timpul lui Stefan cel Mare, sau Burebista tooot votam schimbarea si tot nu vedem luminita de la capatul tunelului, 'tui rasa de la Malaxa!!

Claudiu Marin spunea...

@Negritoiu
Pe acest topic am informat ce a spus Ciolacu despre revendicarile rezervistilor, potrivit informatiilor pe care le-a retinut din cele care au ajuns la el conform fisei postului de premier.
Am incercat sa intuiesc care ar fi alternativa la reglementarea actualizarii soldei de grad.
Singura care nu ar implica o modificarea a legii pensiilor militare, ca sa respecte Jalonul 215, este cea a unei indexari suplimentare pe transe de cuantum brut.
In ce ma priveste, actualizarea soldei de grad la valorile soldelor din OUG 26/2024 imi sporeste cuantumul brut al pensiei, dar nu intr-atat de mult incat sa depaseasca pe cel in plata, indexat dupa recalcularea din 2016, asta pentru ca am ramas in plata cu cuantumul contributiv.
Deci, nu castig niciun leu prin actualizare.
Daca intru intr-o transa de indexare suplimentara primesc ceva, dar o viitoare actualizare ar trebui sa fie si mai mare ca sa depaseasca pensia in plata indexata.

La ciucani si ciucanei, indexarea se calculeaza din baza de calcul de la data stabilirii pensiei si se adauga cresterile prin indexare din anii anteriori, potrivit art. 60, completat de art. 84 din OUG 114/2018, articol fara de care, pensiile lor nu ar fi putut creste niciodata prin indexare, fiind inghitite de plafonul la venitul net.

Iulian Mareș spunea...

Analiza pe text, cu datele autiștilor! Afirmatia nr. 1: „Nu mai pot să vin să majorez când ai 20.000 de lei pensie", a declarat Ciolacu” (ci doar daca ai peste 25000, precum magistratii, completez eu!) Afirmația nr. 2: Daca OUG-draft sau amendamentul Leorean nu vor ajunge la Monitorul Oficial este clar, pe cale de logica inversa, că *nu-ti ajung cei 20000 de lei/luna pe care ii primesti acum*, (conform declaratiei lui Ciolacu) si vrei mai mult, ca magistrații!

Negritoiu spunea...

Domnule Claudiu Marin,
Multumesc pentru raspuns.Comentariul dvs.prezinta realitatea.Foarte putini vor primi ceva in plus pe card.Printre care si eroul de sub pod,marele(ca fizic) Ciuca. Sa fie clar pentru toata lumea:nu v-am acuzat de interese personale in prezentarea eventualelor solutii privind actualizarea soldelor de grad. Domnule C.Marin,nu inteleg ceva:mai acum vreo saptamana,Ciolacu declara ca problema pensiilor a fost eliminata definitiv din PNRR iar acum ne spune ca nu-i permite PNRR-ul sa intervina! Care o fi adevarul,minte sau a ajuns ca Biden care se aseaza pe un scaun inexistent?

Negritoiu spunea...

Domnule Claudiu Marin,
Daca nu poate sa actualizeze soldele rezervistilor,si isi doreste cu adevarat sa le rezolve situatia,de ce nu instituie si pentru acestia o indemnizatie similara actorilor din T.O. (neimpozabila si indexabila) ? P.S.-Vad ca marii analisti Radu Tudor si Robert Turcescu s-au dat la fund,nu cmenteaza in niciun fel problema actualizarii soldelor? Ei de unde or primii solda?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle Claudiu, Pe transe de cuantum brut vor avea de castigat mai mult pensiile mici si medii, iar cei cu pensii intre 2000 si 3000 de lei, daca se va scoate impozitul, vor mai castiga in plus inca 10%. Am zis bine?

Valentin spunea...

Viorel m as fi dus de anul trecut la Centrul Militar să mă înscriu dar la noi la MAI Livretul Militar îl primești după 1an nu știu de ce?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian, pe scurt: Se va face sigur ceva, dar vazand cloaca si infectia financiara cat de paralel e Ion cu realitatile la pensiile militare, vor manari situatia astfel inca doar sa brumareasca cu un pospai pensiile, asa de ochii soacrei, cu mare bucurie pentru ciucani si o paula la veterani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, ti-ai gasit cu marile vedete tv si colinei basisti sa zica ei ceva de soldele de grad, cand o data n-au pomenit si ei de situatia noastra grava, sau sa comenteze mitingurile noastre, cand pe neve si moca primesc recompense grase sa-si tina botu' ca formatori de opinii si influenceri! Pai, orice ar scoate pe gura Tudor sau Turcescu, in secunda urmatoare ar intra in reportofoanele cerebrale la milioane de privitori pe sticlele tv si ar fi luate ca bunuri de patrimoniu cu care sa se solidarizeze si empatizeze, in detrimentul guvernantilor, si tocmai asta nu se doreste!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce facurati, @Dle Claudiu? Ne-ati mai pompat inca doua topice ca sa ne tineti in priza, ocupati, si ati si sters-o la votare sa nu va simtim lipsa? Sa ne povestiti si noua daca ati vazut pe buletinul de vot un dreptunghi paralelipipedic cu un desen cu grade termometrice si scara Icter!

RD spunea...

@Negritoiu,

Ciolacu se refereau la problema pensiilor că a fost rezolvată în sensul că nu mai e procentul de 9,4% din pib ce nu poate fi depășit pentru plata pensiilor din România.
Acum a spus (cum eu am scris de multe ori pe aici și nimeni nu a băgat de seamă) că nu mai poate fi modificată legea pensiilor militare de exemplu deoarece a fost jalon și s-a închis după aprobarea Comisiei Europene.
Nu schimbi tu statul român cum îți arde fiindcă nu sunt proști ăia de la CE să îți dea bani pentru jalon îndeplinit și apoi să modifici din nou legea după bunul plac.

RD spunea...

Apropo, să vedeți în mod special pentru pensiile din sistemul public când vor fi indexate cu 3-4% deoarece prin jalon nu vor mai putea fi indexate ad-hoc, după bunul plac al politicienilor.
Deocamdată lumea nu bagă în seamă așa ceva fiindcă ele au fost indexate cu două cifre în ultimii ani.
Bine că la pensionarii militari, politicienii sunt obișnuit să indexeze cu o cifră.

Alexandru spunea...

Doamne, ce mai festival de contre și mai puțin idei.
Cei mai "funny" mi se par cei care chiar cred că votul lor contează, dar mai ales falsa impresie că și cum îi vor "trânti" ei pe politicienii care nu le convin. Oameni buni. PSD, PNL, sunt fix aceeași mizerie. Diferența este că până și-au dat mâna, ne jupeau pe rând. Acum, o fac amândoi odată. Cel puțin la fel de grav este faptul că nu există o alternativă viabilă. De aceea, am o vorbă: oricum ne ducem naibii. Eu am mai lansat o dată o idee: haideți să ne expediem, în masă, livretele militare. Centralizat și mediatizat, către sediul MApN, spre exemplu. Desigur că pot exista și idei mai bune. Dar alea cu mitingurile, uitați de ele. S-a văzut ce "efecte" au. Zero barat. Presa este, din câte se vede, mai toată, aservită. Am devenit niște total neinteresanți pentru societate. Oare așa o fi, poate?!

Leon spunea...

Maine, 12 iunie la ora 9, Comisia de Aparare din Senat are pe Ordinea de zi:"studiu individual asupra proiectelor legislative aflate pe agenda Comisiei"
Or discuta si propunerea trimisa de mine la proiectul de lege L 282/2024, privind aprobarea OuG nr.28/2024 ??

Leon spunea...

Daca aveti timp urmariti relatarea unui participant in cel de-al Razboi Mondial, si poate ni-l dorim pe Putin departe de granita Țării noastre:
https://youtu.be/WinPXhmvX1o?si=V52Ggp5dFePFdRNw

Viorel spunea...

Domnule Leon. Emoționantă povestirea Gl. Grigore Gheba. Să știți că și în ziua de astăzi, unii pârliți, afoni și fanfaroni de orășeni râd și fac glume proaste pe seama copiilor de la țară. Revenind la povestire, mama și iar mama, cea care s-a rugat pentru el, cea care în momentele de cumpănă când a vrut să-și ia viața i-a apărut în fața ochilor. 99% dintre noi, cei din zilele de astăzi nu cred că am fi rezistat în lagările Siberiene și condițiile în care au trait acești prizonieri. Toată stima și respectul pentru dânșii. Ar trebui să vadă și audă și luptătorul Ciucă acest interiu să vadă ce înseamnă războiul adevărat și nu cel în cort și să-l întrebăm și pe el și pe Ciolacu dacă domnul Gl. Gheba își merită solda actualizată.

Viorel spunea...

O completare pentru domnul Leon. Urmărind materialul mi-am adus aminte de cele scrise de Vasile Stoica în lucrarea Suferințele din Ardeal: „Am trait modest, dar demn, sunt om de character și de linie dreaptă. Mi-am făcut cariera de la coarnele plugului țărănesc până la cel mai înalt grad diplomatic prin muncă, talent și hărnicie; îmi ador țara și poporul meu românesc căruia i-am servit cu devotement neclintit toată viața mea. Am fost un pasionat al carierei mele convins că numai cu pasiune poți realiza o opera atât de importantă”. Citind cele de mai sus, parcă văd în fața ochilor floarea politicienilor români.

Viorel spunea...

Alexandru. Livretul militar ți-a fost trimis de CMJ sau CMZ la solicitarea UM din care ați făcut parte. Pentru acest obiect numit livret militar ați semnat într-o fișă de evidență pe care UM a trimis-o CMJ sau CMZ. Nu puteți trimite livretul military MAp.N atât timp cât acesta se predă acestor instituții în diferite situații. Nu rezolvați nimic, dimpotrivă, cădeți în abatere și dați dovadă celor de la MAp.N că nu cunoașteți regulamentele militare.

Alexandru spunea...

@Viorel
A trecut deja multă vreme de când mă doare nici măcar undeva de regulamentele lor militare. Le-am respectat aproape 30 de ani și ce folos? Fiecare generație, la rândul nostru, ajungem bătaia lor de joc. Eu nu am solicitat nimănui livret militar și nu mă voi prezenta nicăieri în caz de ceva. Chiar nu-i văd rostul, în cazul meu, cel puțin.

Leon spunea...

@Viorel, nici eu n-am stiut despre drama traita de matematicianul Grigore Gheba in timpul razboiului si intr-adevar cine a avut rabdare sa urmareasca acest filmulet cu siguranta si-a sters cateva lacrimi de pe obraz!
Generalul Grigore Gheba s-a nascut pe 15 august 1912, Ziua Adormirii Maici Domnului si a parasit aceasta lume cu 2 zile inaintea Zilei Nasterii Maici Domnului, pe 6 sept.2004 !
PS. Cred ca multi dintre noi avem inca in Biblioteca o culegere cu probleme de matematica scrisa de acest EROU...!

Leon spunea...

@Claudiu, dupa 3 zile de studiu individual(de la distanta!), Comisia de Buget din CD a stabilit urmatoarea sedinta, luni, 17 iunie, dar pe ordinea de zi NU apare si proiectul Pl x nr.262/2024 !

bilbaoromelo spunea...

nu va mai faceti planuri degeaba ...nu se aproba nimic ..!!!

Leon spunea...

Daca joia viitoare avem o Sedinta a CSAT, eu va propun sa trimitem membrilor acestui Consiliu cate o "misiva" prin care solicitam ca pe Ordinea de zi sa fie inclusa si Actualizarea Soldei de GRAD pentru pensionarii militari !!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Da, este bine ca la CSAT, dar si la alte institutii decizionale, sa se trimita misive in care sa se sublinieze ca măsurile privind retenția și atragerea personalului în domeniile de aparare ordine publica si siguranta nationala prevazute in OUG nr. 26/2024 sunt incomplete daca majorarile soldelor de functie cu 30% si ale soldelor de grad, conform tabelului, nu sunt extinse si la pensionarii militari.

Viorel spunea...

Domnule Leon. Cu scuzele de rigoare. Vă rog să-mi trimiteți și mie pe adresa de email pe care o are domnul Claudiu Marin exact cee ace ați trimis dv. la membrii CSAT iar eu diseară sau mâine le trimit la toți, inclusive domnului KWI. Poate așa mai reușim ceva.

Leon spunea...

@Viorel,eu am trimis acum cateva zile un E-mail la cei 2 ministri de la Aparare si Interne, cu un continut mai succint:
Domnule MINISTRU,

"Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va convoca şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) săptămâna viitoare, joi"

Domnule MINISTRU, poate reusiti sa puneti pe Ordinea de zi ȘI Actualizarea Soldei de Grad pentru Militarii in Rezerva si în Retragere"

Cu stima, grad,nume, prenume
PS.Am observat ca esti la zi cu demersurile noastre catre decidentii politici privind Actualizarea SG pentu pensionarii militari, asa ca poti detalia acest subiect, in misivile catre membrii CSAT !

Viorel spunea...

Domnule Leon. Am trimis la 11 din cei 12 membria CSAT, ecceptând președintele (nu mi-am permis) și domnul Oprișor care nu are adresă de email.

Leon spunea...

@Claudiu, amendamentul Leoreanu propus la proiectul Pl x nr.215/2024, s-a pierdut pe drumul spre Senat, si cele 2 comisii raportoare din Senat, au intocmit un Raport Favorabil FARA Amendamente (L 282/2024).
Rusinica d-na senator Pauliuc:
https://senat.ro/legis/PDF/2024/24L282CR.PDF?nocache=true

Claudiu Marin spunea...

@LEON
Amendamentul Leoreanu la Statut nu a fost supus dezbaterii Plenului CD.
Pentru a fi luat în dezbaterea Comisiei de aparare a Senatului trebuia ca un parlamentar sa formuleze și acolo amendament. Nu s-a intamplat.

maiag spunea...

e de bine sau de rau,ca nu mai pricep,sunt confuz

Leon spunea...

Am involuat @Claudiu !
Acum 10 ani regretatul Deputat Niculae Mircovici, membru in Comisia de Aparare, mergea cu Amendamentele Comisiei si le sustinea si in Sedintele Comisiei similare din Senat, si apareau in Raportul acestei comisii !!

Leo spunea...

Nu e bine.
E FB
@Leon
Ai trimis epistole exact la piromanii care sunt puși șefi la pompieri.
Aista nou și habarnist, care ne-a trimis deunezi pe străzi să găsim parlamentari susținători pt. amendamentul Leoreanu și ăstălalt de la interne care se vaită că nu are fonduri la MAI.
Iar pe dulapul ambulant nu-l interesează nimic decât interesul lui personal. Acum se răzbună blocând trimiterea unui patriot în UA , că USA și UE l-au marginalizat , văzându-i atitudinea sistematică plină de indolență și nepăsare față de funcția pe care deja ai batjocorit-o.
Adică tu nu ești în stare să faci ceva în țara ta (mai puțin distrugerea democrației prin anihilarea opoziției și a înființarii partidului stat psdnl) și fiind absent luni întregi - și vrei să fi bun la Nato sau la UE.

maiag spunea...

COL DOROBANTU SI COL TUDOR spuneau ca tin legatura,palcovnic dogaru da comunicate si se lauda ca au legaturi in parlanment,sunt multi parlamentari fosti militari,ar putea sa ajute,dar,,,,nu i avantajeaza

Leon spunea...

@Claudiu, asa cum am intuit, in sedinta de marti si miercuri, Senatul are pe Ordinea de zi si proiectul de lege L 282/2024, privind aprobarea OuG.nr.28 (completare L 80/95), in forma data de Guvern, nimic nou despre militarii in rezerva si retragere !!