Un produs Blogger.

miercuri, iunie 19, 2024

Mitica, alias mos martin, va invita sa invocati aplicarea ilegala a supraimpozitarii, nu neconstitutionalitatea ei. Sentinta proaspata, de ieri.

124 comments

 Decizie calda, de ieri, a Tribunalului Bucuresti in care reclamantul a invocat, simplu, aplicarea gresita a legii de catre Casa de Pensii Sectoriala a MAI, respectiv a articolelor 100 si 101 din Codul Fiscal. Fara sa mai ceara discriminari, neconstitutionalitati si alte cereri fanteziste, cum ar fi citarea Consiliului National al Discriminarii.

Avem inca o dovada de ce nu trebuie date indicatii si formulare tip de sesizare a instantelor.

Sunt tot mai multe cazurile in care tribunalele se dezinvestesc si califica actiunile de contestare a art. 101 din Codul Fiscal ca actiuni de contencios administrativ. Ajunse la completele de contencios administrativ, acestea solicita timbrarea actiunilor. Cum militarii se zgarcesc si nu mai urmaresc cursul procedural al actiunilor lor, sunt situatii in care actiunile au fost anulate pentru netimbrare.

124 de comentarii:

maiag spunea...

NU stiu daca ma insel,dar parca a existat o perioada in istorie cand fostii militari aveau dreptul la cersetorie autorizata,nu ar strica reintroducerea in lege,sa ne legam un carton cu sloganul,,,,PENSIONAR MILITAR si sa ne gasim un loc strategic pt completarea veniyului,statul castiga prin impozitarea venitului din cersit,ambele parti in castig

Trofin spunea...

Domn Mitică are dreptate. Aș putea să traduc finalul eseului dumnealui cu ” multe idei , puține soluții!”. De ce nu acționează pensionarii din sistemul militar casele lor de pensii sectoriale pentru calculul eronat(!) a impozitului pentru stabilirea cuantumului pensiilor nete ? Simplu , fiindcă cei cu pensii brute sub nivelul venitului mediu net pe economie nu sunt afectați, cei cu pensiile brute cuprinse între venitul mediu net pe economie și venitul mediu brut pe economie sunt afectați cu 100 de lei iar pensionarii cu valoarea pensiei brute peste venitul mediu brut pe economie sunt afectați cu 200 de lei. Mulți zic ” merită efortul ?”. Mai ales că influenceri militari , corespunzător multor comentarii postate pe blogul eseistului de la Craiova , au susținut cu înverșunare corectitudinea modului de calcul a impozitului adoptat de casele de pensii sectoriale.

maiag spunea...

nu cred ca pensii militare mai mari de salariu brut depaseste 15 la suta,cred ca asta e motivul,cei care se incadreaza in asta asteapta sa intervina tot cei cu pensii mici,,,,,TEAPA,nu sunt interesati,

yar 99 soim spunea...

ia uitati lingaii si pupincuristii lui maciuca de la craiova. noi iesim la proteste iar tradatorii nostrii trateaza cu ciuca.
https://www.facebook.com/groups/1413927995511482/?multi_permalinks=3872658189638438%2C3872299976340926%2C3871852106385713%2C3871737286397195%2C3870432443194346%2C3870501856520738%2C3870240459880211%2C3870228409881416%2C3869465289957728&notif_id=1718398643588478&notif_t=group_highlights&ref=notif

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maine, este sedinta cu scandal in CSAT: Ministerul Apararii, contrar promisiunilor egoiste ale lui Iohannis, fara a se consulte cu Executivul si ministrii, refuza sa-si dea avizul pentru donarea unui Sistem Patriot Ukrainei, care costa sute de milioane de dolari, cu si din banii romanilor. Acum, eu nu stiu si ce altceva mai au ei pe agenda discutiilor, insa doar un istet ar putea deschide subiectul care ne priveste, insa nu exista acea persoana in preajma alegerilor si candidaturilor, ca daca se pune sa câraie despre pensiile militare imediat va fi scos de pe listele electorale! NISTE BĂȘINOSI LAȘI SI FRICOȘI! Noi? Noi ne perpelim si de canicula, si de griji si de ciuda ca nimeni nu ne mai balega in seama! Dar cand ne-a mai bagat in seama ca s-o faca acum, pe canicula asta?
@Maiag, ai dreptate cu dreptul la cersetorie ale celor care ieseau de sub arme, in antichitate, in Imperiul Roman, si se continuă asta si in Bantustanul de Ev Mediu timpuriu si zurliu din Romanistan, ca n-am eu păr pe cap cati rezervisti cersesc acum pe strazile Europei si cele mioritic carpatine! Diferenta e ca doar palmierii sunt importati in ghivece, ca daca importau si bananieri si cocotieri aveam sa-i vedem pe mioritici sarind alaturi de maimute si papagali politici printre ramuri, pentru a ne etala real nivelul de civilizatie si cultura a natiunii, raportat la anul european 2024, tot dintre ramuri si frunze alegandu-ne si conducatorii, adicatelea pe cei care aveau sa cuibareasca pe cele mai inalte crăcănele unde sunt roadele cele mai bunicele sa-si faca trei gușoaice din ele, deci mai avantajos sa facă caca mai gros, ca pe mănă, fuduli de-o situatie mai bună, cică pentru a intra in politică!

RD spunea...

@yar 99,

Ce se discută acolo fiindcă nu toți sunt pe acel grup, iar alții nici n-au cont de Facebook.

VALNIC74 spunea...

Mâine în ședința CSAT să avem oare vreo speranţă ca să se discute și de solda de grad ?

Luc 3 spunea...

@VALNIC,nu prezentăm interes pentru ei!Au alte priorități!Dacă doreau să ne mărească solda de grad,o făceau de la început!Și eu am trăit cu speranța,dar mi-am dat seama că nu suntem importanți pentru ei!

Cătălin spunea...

VALNIC74, SE DISCUTA SA NU SE MAI DONEZE UN SISTEM "PATRIOT" SLAVEI, DEOARECE "DULAPUL" NU A PRIMIT NICIO FUNCTIE LA NATO SAU UE. DESI PROBLEMEA INECHITATILOR DIN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE AR PUTEA FI CONSIDERATĂ O PROBLEMA DE "SIGURANTA" NATIONALA, DE LA "DULAP" NU AI SA VEZI NIMIC BUN IN ACEST SENS.

maiag spunea...

csat nu coboara la nivelul asta,unde este siguranta nationala cu solda de grad/.?gai sa vb serios,lasati prostiile,treaba e la CUKACU a scapat de clotilde care l trimitea la covrigarie,numai o delegatie de citiva generali seriosi impreuna cu citiva sindicalisti care stiu ce vrem[fara palcovnic expiratus hohotis comunicatus\] sa ceara auduenta ,alta sansa nu mai e,ne am balbait si a avortat mama peostilor

Bzr spunea...

Generalul cap de creta a spus unor jurnalisti,am citit azi,ca se bazeaza si pe voturile rezervistilor care nu l-au uitat!nu n-au uitat ca erau soldele din 2021 nemarite din 2009,ca si sporurile,compensatoriile date la magistrati,politicieni,doctori si profesori,omm din pensie kaput!!!a uitat ca pe langa lia o.v.,tudose,tit-brailoiu a fost si tutuianu si tutankamon,care ia o suta de mii de ron pe luna!nu ii estebuna gluma?

Viorel spunea...

Mă repet pentru a treia oară. Am trimis la 11 din cei 12 membria ai CSAT iar ieri am trimis și Președintelui României solicitarea de a se introduce pe Ordinea de zi a ședinței CSAT de mâine ȘI ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD PENTRU MILITARII ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE (cu o mica sinteză / motivare). Rămâne la latitudinea lor dacă ne bagă în seamă. Dacă altcineva a intervenit prin altcineva și la altcineva, cu atât mai bine. Vom vedea. Dacă mâine nu se răsuflă nimic, s-a dus pe …. Actualizarea soldei de grad.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Nu orice militar in rezerva sau retragere poate cere actualizarea soldei de grad!
Trebuie sa aiba si calitatea de pensionar militar.

Constat ca in continuare pensionarii militari mai vechi de 15 09 2017 nu sunt interesati ca CPS-urile ii taxeaza, lunar, cu un impozit calculat ilegal.

Dodo spunea...

@ Viorel. Ma bucur ca le-ati amintit membrilor CSAT,si presedintelui,solicitarea....E o veste buna. Vorba aia ...SA NU ZICA CA NU AU STIUT SI CA NU I-A INFORMAT NIMENI. Acum suntem în așteptare. Deși nu prea cred ca se va întâmpla cv,sper din suflet sa se trezească domniile lor și sa acționeze acum....nu când vor fi încolțiti. Doamne ajuta!

Leon spunea...

@Claudiu, dupa ce ati facut calcule peste calcule cu noile SG si pentru pensionarii militari, de ceva timp ati renuntat !
Intr-adevar sunt sanse mici ca in aceasta sesiune parlamentara sa fie adoptat de CD Plx nr.262/2024 !
Saptamana viitoare (ultima din sesiune), Luni este zi libera, marti si miercuri sedinta de plen si pe Ordinea de zi NU apare Pl x 262/2024 !!
Referitor la OuG 28, privind completarea Statutului (L.80/1995), adica Pl x 215/L 282, avand un Raport comun Favorabil, fara Amendamente, cred ca plenul Senatului va adopta saptamana viitoare OuG.28 in forma initiala !!

kostas spunea...

Sa fie clar, ca pana nu se termina cu toate alegerile nu se rezolva nimic la pensiile militare. Nu risca nimeni sa piarda voturi de la civili. Pai daca ar auzi civilii ca ar mai da ceva bani la pensiile speciale nesimtite, ar sari toti de cur in sus, in frunte cu toti moderatorii tv. Dar nici dupa alegeri nu o sa fie vreo schimbare la pensiile noastre, deoarece ne-au citit ca suntem fara reactie, resemnati, fara vointa si cu orgoliu zero. O sa-si bata joc de noi si in continuare fiindca noi le-am demonstrat ca suntem niste lasi si ei stau foarte linistiti deoarece a mers asa de ani de zile, deci se poate merge tot asa si in continuare. Discutiile lor cu sindicatele si asociatiile, precum si mitingurile noastre nu conteaza deloc pentru ei, mai degraba conteaza un miting de vreo 10 persoane facut de oricare alte categorii de civili. Asa am ajuns. Ultimii oameni ai societatii, paria societatii, nebagati in seama de nimeni si huliti de toti. Si cand ma gandesc ca marii generali, ofiteri, marii povestitori ai razboiului din Ucraina, marii sefi de sindicate si asociatii sunt tot militari rezervisti. Oare cum s-or simti? S-a dus dracului orgoliul si onoarea militara.

Claudiu Marin spunea...

@leon
De ce sa mai repet calcule daca nu sunt prea multe variante de calcul pentru o actualizare clasica, nu pentru o alta operatiune cu care au bruiat altii amendamentul Leoreanu.
OUG nr. 26/2024 este prea importanta pentru sistemul de aparare, ca sa ramană suspendata, fara lege de aprobare in parlament.
Vreand, nevrand, proiectul de lege are agatat de el si amendamentul Leoreanu, pentru care cineva trebuie sa-si asume raspunderea de a-l respinge.

kostas spunea...

Oare pensionarii aia cu care se lauda ciuca ca-l sustin, nu i-au batut obrazul, nu i-au intors spatele? Ei nu sunt afectati la pensii? Oare dl.ciuca traieste in alt univers paralel de nu-i constient ca nu-l mai sustine nici 1% dintre pensionarii militari? El chiar nu-si da seama cata prigoana sufera pensionarii militari, ca sunt tratati si desconsiderati mai mai rau decat fostii negri, sclavi de pe plantatii? E grav daca-i asa.

Dodo spunea...

Mare dreptate aveți domnul kostas. Deși nu îmi place descrierea despre noi(lași,ultimii oameni,s.a.m.d).Hai sa facem ceva, ca să nu ne mai aflam în postura asta urâtă.(ultimii oameni). Urâtă tare. Totul depinde doar de noi. Sa nu mai stam la mila lor.

Skoda 4x4 spunea...

Am onoarea sa va salut domnilor

Dupa insuccesul(pensionarilor militari)la proteste,la votul trecut ,tinand cont de indiferenta politicienilor.avand in vedere vacanta parlamentara si ulterior campania electorala, cu regret vreau sa va spun ca ne mai ramane un singur lucru de facut pentru a fi luati in seama : PROTEST PE TERMEN NELIMITAT LA AMBASADA U.S.A,(50-100 pensionari MILITARI ZILNIC),poate atunci vom fi luati in seama,iar daca nici asa nu se vor rezolva doleantele noastre( strict pentru solda de grad !..celelalte...functie,restul..cu alta ocazie.)atunci ....ne meritam pe deplin soarta !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, l-am vazut pe Gheorghe Gheorghiu Dej, fara cravata si iesind de pe o usa care semana cu cea a Komisarilor Popoului, pardon, Poporului! Chiar voiam sa-mi fac o sfanta cruce si sa-mi stuchesc de lichitură in sân, dar cand m-am ginit mai bine era... Bălălău Malaimare Ciucălău, ca dupa o doza usoara de fentanil si dand explicatii electorale presei! Disperat sa castige funia si sapunul a coborat din spatiul aerian, unde-si au cloaca marii potentati disperati dupa privilegii, sa nu intre in contact cu infectia muritorilor de rand, coborare riscanta o data la patru ani pentru milogeli ca la capra podului catre poPULIME, dar care in viitor vor avea grija sa ne-o scoata pe nas cu varf si indesat! Deci, fara vata in nas, fara cravata, colivă si parastas, pas cu pas sa ia streangul de la sas pentru atarnare, ca sa bage in țintirim la racoare definitiv penziile brotacare!

Cătălin spunea...

CORNELIUS AL 13 LEA, AR TREBUI SĂ IEI O PAUZA. MATALE AI ZIS HOP INAINTE SA SARI PÂRLEAZUL. AVEAI SI ASIGURARI DE LA DOMNUL "TROMPETĂ". TE SIMPATIZEZ CA ESTI UN BUN COMBATANT DAR DE CELE MAI MULTE ORI NAIV CREZAND CA TOT CE ZBOARA SE MANANCA, CA LA FOS.V-AM AVERTIZAT MEREU CA SUNT DOAR NISTE MINCINOSI SI DACA INTREPRIND CRVA O FAC DOAR IN SCOP ELECTORAL FARA A DUCE DEMERSUL PANA LA CAPAT.ASA AU FOST TOTI INDIFERRNT DE CULOAREA POLITICA. DUPA CE S-AU VAZUT CU TOTI SACII IN CARUTA IN BANCILE PARLAMENTULUI AU INCEPUT SA TAIE IN CARNE VIE, VEZI DOMNUL CÂȚU CARE NU NE-A DAT NICI INDEXAREA SAU DOAMNA LOV CARE NE-A LUAT TOT DIN RAZBUNARE PENTTU CA A STAT O NOAPTE LA RACOARE.DIN SCARBA PENTRU ABSOLUT TOATA CLASA POLITICA, NU VOI MAI MERGE LA VOT LA PARLAMENTARE. TOTI O APA SI UN PAMANT.

csej spunea...

Lăsați solda de grad fiindca la unii nu aduce nici un plus.
La functie egala,grad egal,vechime egala pensie egala.Uite acest lucru trebuie cerut.

kostas spunea...

Dl. Dodo, asa ne considera ei, lasi, fiindca au vazut lipsa noastra hotarata de reactie, au vazut resemnarea noastra la toate nedreptatile pe care ni le fac. Pentru ei, noi suntem ultimii oameni, datorita desconsiderarii noastre ca pensionari, care nu meritam sa fim bagati in seama, sa fim ascultati, sa ne fie rezolvate nedreptatile la care suntem supusi. Noi, pentru ei nu suntem pensionari care merita respect dupa o viata de munca. Pentru ei, noi suntem niste pensionari nesimtiti cu pensii speciale nesimtite. Armata, pentru ei nu mai impune respect, pana si marele nostru conducator a afirmat, ca in armata nu a invatat nimic altceva decat sa coasa nasturi. Ce alta dovada este mai concludenta, ca armata si implicit militarii au zero respect si consideratie din partea celor care ne conduc?

daniel sandu spunea...

buna treaba! deci cine n-a facut cerere sa faca/facem.... intotdeauna noi militarii avem tendinta de a explica /complica prea mult faptele desi se vede ca mai putin/mai simplu e mai bine si in cazul de fata (ce bine era sa se posteze un model 'castigator' de cerere -cea postata de AORR -apreciez bunele intentii!-are vreo 30 pagini deja ce trece de 3 pagini instantele se enerveaza cred) Cam secretosi colegii nostri 'castigatori' dar ca sa obtinem o masa critica de cereri (asa cum bine spunea cineva aici pe blog) care sa determine onorat Guv sa dea o Ordonanta de reparare TREBUIE să avem mai multe cereri de acest fel admise (cele trimise la CCR nu ne ajuta din pacate) Macar ne puteti de ex ce ati invocat ca dovezi/in dovedire?

Claudiu Marin spunea...

@Csej
Chiar daca unora nu le aduce nimic in plus la pensia in plata, este bine ca solda de grad din baza de calcul pentru anul 2024 si pentru urmatoarele cresteri pentru activi sa fie adusa la zi.
Important este in amendament ca solda de grad se actualizeaza permanent, ori de cate ori se actualizeaza pentru cei in activitate. Nu mai fiti delasatori!

@daniel sandu
Daca nu puteti sa va ghidati in redactarea unei actiuni dupa explicatiile care se dau pe blog si dupa Motivarile date de instante in cauzele admise, in care detaliaza ce au cerut petentii, ar fi bine sa va angajati un avocat. Banii dati avocatului ii recuperati de la CPS, daca cereti cheltuieli de judecata.

daniel sandu spunea...

@Claudiu Marin Oare chiar era problema de bani cateva sute de lei sau de eficienta unui avocat nefamiliarizat cu pensiile militare? (a se vedea cererile de 30 pagini aflate pe rol cu invocarea CCR + CNCD, rodul unor avocati probabil). Daca as fi gasit un singur avocat care sa stapaneasca pe bune pr Pensiilor militare as fi platit oricat de exemplu in cazul cu impozitarea sa determine/asigure egalitate de tratament prin calcularea si deducerea din impozitarea progresiva si la militari punctual a unei suma echivalente pentru anii de contributie (inclusiv PS)
revenind la subiect desi nu pare complicat (si multumim pentru indrumarile /experientele impartasite pe acest blog) să compilam as fi preferat o cerere PERFECT identica validată de instanțe. Daca s-a inteles ca din lene sau din zgarcenie atunci imi pare rau/scuze poate n-am explicat bine importanta unor demersuri numerice punct ochit/punct lovit pentru a se forta reparatie pentru toti prin OUG.

Claudiu Marin spunea...

@Daniel Sandu
Filialele judetene ale ANCMRR MApN, MAI si SRi nu sunt in stare nici sa identifice un avocat local dispus sa se specializeze in litigii specifice pensiilor militare.
Desi au citit si sugestiile de pe acest blog, multi au preferat sa ia pe de-a gata actiunea indicata de cateva asociatii ale pensionariloe militari.
Mai bine sa ma injurati ca nu am publicat o aemenea actiune standard, decat sa ma injurati ca ati pierdut in instanta pe o asemenea actiune .

GG spunea...

Admin H ,mi-a recomandat sa postez cu numele din trecut,de acuma cca 15 ani? Nu mă deranjează,dar nu mai pot sa setez,dar de fiecare data când încep postarea,am sa încep cu el.
Sau la finalul postării!

Am vazut ca cineva se plângea mai sus că cei de după 15.09.2017,nu se îndreaptă cu plângeri în instantă,pt.
impozitul progresiv,oprit de idioti pt.pensiile (doar) militare!!!Pai de ce sa se îndrepte când lor nu le opresc? Ei sunt cei mai avantajați? Păi,mai băieți odată în viata a ieșit la pensie Eroul din Nasiria,voi vreți sa-i oprească supraimpozity? Pe lângă el mii,poate zeci de mii de pensionari care au avut norocul,
porcesc,sa iasă odată cu el la pensie!
Caporalul,din activitate,are solda de grad mai mare ca a col.Propun ca noi rez.să le dam gradul inclusiv de gen.caporalilor și gradaților,banii ii au sa le dam și stelele(tresele)!Dacă nu se rezolvă,sa lăsăm gradele de ofițeri pe caldarâm în piață Victoriei!

Gigi

Viorel spunea...

Daniel sandu. Înclin să-ți dau dreptate pentru că, foarte mulți pensionari military ar da în judecată dacă ar avea un model standard cum au mai fost publicate pe HR cu ceva ani în urmă. Eu l-am sunat zilele trecute pe fostul Cdt. și l-am întrebat dacă a dat în judecată CPS pe calculul greșit al impozitării pensiilor militare. Normal că da, numai că am dat-o în bară:
28.05.2024

Ora estimata: 09:00
Complet: CivFondCM9-N
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Emite adresă către CNCD cu solicitarea de a comunica un punct de vedere din care să rezulte dacă prin aplicarea disp. art. 101 din Legea nr. 227/2015, reclamantul este discriminat faţă de alţi pensionari. Pune în vedere pârâtului să exprime un punct de vedere cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată prin cerere.
Document: Încheiere de şedinţă 28.05.2024
Unul spune că este discriminat, altul că este neconstituțional, unul greșește art., fiecare pune câte ceva. Un punct, o virgule, un bastonaș sau cârligaș și rezultă scrisul stenografiat iar judecătorul nu înțelege nimic.
Revin pentru că mi-am adus aminte. Câte „reproșuri” nu au fost făcute pe blog privind conținutul Cererii de chemare în judecată pe OUG nr. 59/2017 ? De ce nu au trecut și 114, de ca nu au trecut X, Y și Z, așa că, consider că un model ar fi binevenit. Eu oricum îi dau în judecată pentru 19 lei.
Ar fi bine dacă am avea 3-5-etc., Hotărâri pozitive date de tribunale din toate zonele țării.
La Apelul făcut și câștigat la CAp.SV am atașat 10 Hotărâri privind jurisprudența instanțelor de judecată.

GG spunea...

Domnilor,ce sa identifice filialele ANCMMR ? Avocați? Acesti fasolari identifică statiunileunde sa-si petreacă vacantele!?

Gigi

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Nu este nevoisă să concepeți dv. una. Postați o Cerere de chemare în judecată a unui cetățean român-pensionar militar care a avut câștig de cauză în instanță. Dacă, considerați că la cele scrise de dânsul mai trebuie adăugat ceva (cum au apărut în cele prezentate pe blog – a trecut art. 100 și nu l-a trecut pe 101, sau viceversa, unul pe contencios, altul pe litigii, etc.) pentru bunăstarea pacientului, este binevenit. Nu se va supăra nimeni pe dv. Își completează modelul cu datele personale și-l depune la tribunal. Chiar dacă pierde, cel puțin știe că a încercat. În justiție se întâmplă lucruri trăsnite și ne putem aștepta la orice.

Cătălin spunea...

TREBUIE SA FII MASOCHIST CA SA MAI VOTEZI CU PNL SI CIUCA AL LOR (COPY/ PASTE):
Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, susținut de militarii în rezervă și retragere în activitatea lui politică.
"O mare bucurie să îi întâlnesc astăzi pe membrii asociațiilor de militari în rezervă și în retragere din Dolj, aflați în vizită la Palatul Parlamentului. Mi-am revăzut, cu drag, foști colegi pe care i-am avut alături mulți ani și de care mă leagă amintiri plăcute din perioada începuturilor mele ca militar. Am vorbit despre condițiile pe care le au rezerviștii după greaua decizie de a ieși din viața militară activă. Ei au fost, decenii întregi, în slujba țării și își respectă jurământul dat chiar și după trecerea în rezervă. Pentru că știu că datoria lor este serviciul pentru România și români. Mă bucură și mă onorează aprecierea și susținerea camarazilor mei în toate misiunile politice actuale și viitoare”, a scris Nicolae Ciucă în mesajul postat pe internet.

PS
Nu ne învățăm minte!

maiag spunea...

imediat,cerem asta,plac glumele tale,omule,cum ramane cu legea pensiilor daca tu vrei pensie egala la functie si grad egal?cum crezi ca e posibil asta?e diferenta de vekime,conditii munca,sporuri etc,cand ceri ceva gandeste frumosule,legea nu este URRRAAAA LA BOSKETI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bine ne-a mai scris explicativ @Mos Martin, alias Mojulică, la modul inteligent si intelept, aratandu-ne ca scrie rar dar bine! Felicitari,@ Mojulica, cu aprecieri la superlativ! Deh, oameni preocupati sa doboare un sistem mafiot, putred si viclean si care prin faptele lor bune ii ajuta si pe camarazi sa se descurce in instante, ceea ce este laudabil si de apreciat intr-o mare de voci in care nu toti se grabesc, din egoism rautacios, s-o faca! Azi, la CSAT va fi o furtună, sau doar un furtun cu apa rece peste niste crestete infierbantate politic? Oricum, pe noi nu ne intereseaza niste actiuni care se bat cap in cap din cauza unui cap pătrat si neluminat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, acei rezervisti sunt toti ciucănei cu toate drepturile la zi, olteni prăzoi de-ai lui, plenițeni selectați agricol si scosi cu cheia franceză din pamantul armatei, si n-am calitatea si nu pot sa-mi dau cu parerea daca sunt si lichele politice, insa adoratia divină pentru Marea lor Osânză denotă un pupincurism jenant care m-a umplut de greață!

Viorel spunea...

Cornele. Cred că astăzi în CSAT nu se va rezolva nimic. Chiar îi va irita solicitarea noastră pentru că aseară ei s-au certat până la miezul nopții pe modificarea datei alegerilor prezidențiale. Sunt nervoși și vor să rupă coaliția. Ciucă știe că nu are șanse în fața PSD nici la prezidențiale, nici la parlamentare ca partid. De solda noastră de grad nu le mai arde lor acum. Olteanul și moldoveanul din Buzău fac urât la nervi.

maiag spunea...

CORNELIUS FUSCUS ,ai transformat blogul in gazeta literara de cancan,incearca sa publici dtrpt creator de continut,talent ai,sigur vei face si un ban pe tik tok ,bafta,la un moment dat devii necitibil,skimba macazul,informatiile tale sunt fictiune,prea credul in zvonurile care zboara,pui botu la politicieni de 2 bani,a bevenit coarna mentorul tau si oprea obsesie,,,,schimba directia batrine,analizeaza

Viorel spunea...

Două decizii majore pe agenda CSAT: sistemul Patriot pentru Ucraina și candidatura lui Iohannis la șefia NATO. DAR DECIZIILE MINORE, CARE SUNT ? CUMVA ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD ? https://hotnews.ro/doua-decizii-majore-pe-agenda-csat-sistemul-patriot-pentru-ucraina-si-candidatura-lui-iohannis-la-sefia-nato-1524389

GG spunea...

Niciodată,Doamne ferește,nu am să îndemn rezervistii militari sa deschidă acțiuni de orice fel,împotriva celor care au produs nedreptăți pe bandă rulanta! Acesti,gulerati,sau cum draku le-or mai zice,merită să răspundă cu vârf și îndesat pt. răul făcut celor care si-au sacrificat tinerețea,sănătatea,suportând tot felul de privațiuni,noi și familiile noastre! Dar...,Atenție! orice acțiune în instanță,pierdută,se poate indrepta ca un Bumerang împotriva noastra,fiindcă ea rămâne definitiva și executorie,iar guleratii se folosesc de ele ca și Autoritate de Lucru Judecat.Au multe arme la îndemâna sa câștige,inclusiv armă diversiuni,în special,ordine secrete.S-au pierdut atâtea procese încât au dus ulterior la pierderea altor procese .Eu,îmi fac datoria sa va informez! Sa nu ziceți ca nu va spus nimeni!

Gigi

Dodo spunea...

Asa e domnul Viorel...li se rupe de solda noastră de grad.Acum, ar trebui sa ieșim sa protestam ...când sunt preocupați de ce ii doare pe ei. Ca sa simtă.....ca trăiesc. Și da, sa fie furioși pe noi ...ca si noi suntem chiar mai furiosi decat ei, sa vadă cum e sa nu te bage cineva în seamă. Trebuie incoltiti din toate părțile...sa nu mai aibă liniște. Și nu cu violenta...ci doar cu prezenta în fiecare zi...cum zicea un coleg zilele astea ...sa protestam pe la ambasada Americii...ca hienele sa fim,de insistenți, cum fac ele când ii hartuiesc pe lei...furandu-le prada. Ce rezolvam dacă tot vorbim pe rețele și pe bloguri, de atâția ani? As prefera sa vorbim după ce rezolvam ce ne doare pe noi, dar subiecte mai delicate,cum ar fi,unde am fost în vacanta,sau și lucruri mai pozitive. Nu e simplu,știu, dar personal nu vad o alta solutie.Daca o sa ma contrazică cineva, e treaba lui. Fiecare are libertate în gândire.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, la ce clăbuci intre bulbuci au ei acum, mai lipsea săpunada soldelor noastre de gard! Dar si daca erau pe ordinea de zi cu express nomber one nu le intrau lor in prioritati, caci se actioneaza sprinten si oportun-oportunist numai acolo de unde sa iasa spagile, sub acoperirea denumirii de comisioane! Se flatulează rău de tot numai pe data alegerilor, hingherindu-se reciproc si amenintand cu desfacerea legaturii anusului contra naturii, facandu-ma sa ranjesc fasolea de prostia lăbăralilor, de parca ar avea un 50%+1 de unde pot ridica pretentii, voci si mofturi, ca daca pesedeaua ii flegmuieste prin strungareata in șantul electoral se alege praful si pulberea de ei, ca de țărănisti, tupeistii naibii! Ma intreb ce voce lăbărală se ridica pentru rezolvarea problemelor noastre? Nu se vede de la o posta ca nici un lăbăral nu se baga sa ne sprijine? Mai este un userist militar, Nickalay Falci de Rechin, fost tractorist de aviatie, din zona zoster Neptun noir, cu antecendente de flegmă in Comisia de aparare de muste, cand ne-a sabotat marsav si la modul tradator la aprobarea unui drept, care din pozitia pe care i-o confera pozitia politica ar putea sa ne sprijine, dar face parte din categoria ajunsilor potentati si ne ignora ingamfat si plin de sine, ceea ce denota ca n-are nici pe departe stofa de militaur, ci de oportunist si arivist egoist, ca toti useristii ridicati din pleava societatii de consum! Niciodata n-am vazut in politica personaje cu mofturi de personalitati, care nu reusesc in viata si in cariera politica, sa braveze si promoveze intr-o calitate laudabila ca sa iasa din statutul de obială! Cu lichele si obiele nu mai vad eu vreodata majorata in șele solda de gard a pensiilor domniilor voastre si-a mele!

GG spunea...

@DoDo ai dreptate! Ăștia au devenit imuni atâta vreme ce am dezbătut Legi,OOG,Proiecte de legi etc.
Degeaba îi înjurat noi,degeaba îi criticam,îi facem hoți,ca nu au nicio treaba,vorba proverbului:" Çîinii latră,ursul merge".Eu știu care ar fi antidotul ăstura,dar nu îl spun,altădată! Dar,se pot pipeta 2-3 luni Prefecturile,pe fiecare zi,inclusiv zilele de Wichend! Noi suntem obișnuiți cu asta!O plimbare în 2 schimburi,24 din 24 H-mi spună mie unde autoritățile,își mai bat joc de foștii combatanți ca la noi,ma refer la tarile democrate.Daca cineva are inf.sa ne spună!

Gigi

daniel sandu spunea...

Tergiversarea în scopul diluării a fost folosită cu succes până acum si da, într-adevăr, doar protestul vehement ( vezi bunele practici ale altora) mai poate rezolva ceva Doamne ajută să participăm din ce în ce mai mulți militari rezerviști la acțiuni de protest . În toți anii precedenți participarea a fost doar simbolică Însă am observat că cel puțin la ultimele două adunări s-a simțit ceva și asta e un lucru bun poate reușim să fim mai uniți Într-adevăr înțeleg Protestul în stradă e cumva contra felul nostru de a fi și cum am fost educați dar chiar s-a ajuns prea departe cu bătaia de joc (cauzată de ce să nu recunoaștem și de dezbinarea dintre noi rezerviștii ….)

Brenda spunea...

Până una alta, dacă se rupe tâmpenia asta de coaliție adio...dar se tot spune că șanț spioni ruși care culeg informații, ce informații mai bune șanț când starea de spirit al poporului este cea mai bună informație ,când ai armata rezervă în stradă ,ce mai vor ,doamnee... ferește să nu fie primiți cu flori🙏...

Relu spunea...

Pana una alta dulapul plimbator cred ca si-a asigurat postul pe baza sistemului Patriot care va fi donat.

Alexandru spunea...

Mare țepar statul român. Sunt curios dacă mai există undeva, în Europa, un alt stat cu pretenții de membru NATO care să se comporte astfel cu rezerviștii săi.

Skoda 4x4 spunea...


Cat servilism ,cata bataie de joc la adresa intregului popor roman ,nu mai vorbesc de pensionarii militari pentru ca noi nu vom obtine nimic,Slava Ucraini primeste mocca un sistem Patriot,platit cu bani gri din sudoarea intregului poporroman (de parca aveam multe rau..),ca asa vrea Her Dulap ,iar pentru solda amarata de grad ,nu sunt bani. RUSINEEEE !!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au votatără trimiterea sistemului de aparare aeriană, Patriot, in detrimentul apararii nationale, probabil la presiunea inaltului ștrangulat, mai ales ca e expert ulterior in santaje si razbunari, daca nu i se fac placerile, dupa ce s-a slugarit unchiului Sam -Licurici cu promisiunea sa pomanagim aceasta bijuterie de aproape un mld de dolari, in plus putand sa atragem represalii militare din partea RuSSiei, ca implicare destul de serioasa in rezbel! Nici pe jurnalisti nu i-ar interesa aspectul soldelor de gard, daca i-am intreba daca au existat asemenea discutii pe acest subiect canicular. Deja mi-am varat gegetul intre mestecatori a pagubă, caci ce poti sa mai faci in fata unei nesimtiri si ignorante dezarmante fata de niste napastuiti de aceste lepre si paduchi ai politicii, o neputinta a disperarii din care mereu iesim șifonați pana la boțolire... Acta est, qui prodest?! Noua in nici un caz, decat din necaz in si mai mare necaz, ca acarul Paun cu buclucasul macaz!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/romania-doneaza-un-sistem-patriot-ucrainei-s-a-decis-in-csat_3356159.html

kostas spunea...

Ce trebuie facut ca sa atragem atentia si sa fim bagati in seama? 1)Dogaru, sambata, la tv sa spuna exact problema pensionarilor militari, fara generalitati, concret si punctual. Sa ceara moderatorului tv sa aloce macar 10 min. si pe subiectul pensiilor militare, nu numai civile si sa nu mai fie intrerupt.Din 7 invitati, 3 sunt de la armata, dar ei nu spun nimic, ei vorbesc tot de pensia lui tata Marita. 2)Oricare ofiter in rezerva, care apare la tv si observa ca se fac afirmatii neadevarate la adresa pensiilor militare de catre cei care habar nu au de acest domeniu, sa ia imediat atitudine, nu sa taca ca prostii si sa suporte tot felul de aberatii. 3) Sa se picheteze sediile NATO si ale SUA zilnic de cativa pensionari care sa faca cunoscute prin lozinci problemele pensionarilor. 4)Sefii de asociatii sa faca zilnic comunicate si adrese catre toate institutiile statului si sa faca zilnic cereri de audienta catre seful statului, prim ministru, etc, mai putin la ciuca( special am scris cu litera mica fiindca e prea mic si nu i-l ia nimeni in seama). 5)Sa se organizeze mitinguri, dar aceste mitinguri nu sa fie niste adunari la care sa vorbim unii cu altii, ci sa aiba ceva special care sa atraga atentia presei si guvernantilor. 6)Toate asociatiile si sindicatele sa lase dracului competitia intre ele si sa se uneasca sub acelasi obiectiv: de a rezolva toate problemele rezervistilor. 7)La intalnirile cu cei care decid, sa nu fie unili, sa-si sustina punctul de vedere si sa fie fermi. 8)Nu in ultimul rand, marii generali pensionari sa lase rusinea si aroganta si sa perticipe la mitinguri si pichetari, in uniforma militara, fiindca si dansii suporta aceeasi umilinte. Am enumerat numai cateva din metodele de lupta cu acest stat bananier care nu respecta drepturile cetatenilor. S-ar putea face, daca unii care ar putea organiza aceste moduri de protest, nu ar fi manjiti sau manipulati, sa nu zic slabi sau superficiali.

Claudiu Marin spunea...

In ultimele zile se observa ca pe rolul tribunalelor, in special al Tribunalului Bucuresti, se inregistreaza tot mai multe cauze avand ca obiect pretentii impozit, in care sunt chemate Casele Sectoriale, fara sa mai fie citat apendicele Consiliul Discriminarii, semn ca s-a inteles ca sunt mai multe sanse de succes daca se invoca doar aplicarea ilegala a impozitarii progresive, cu incalcarea art. 100 si 101 din Codul Fiscal.

maiag spunea...

Viorele,esti naiv,cine ti a injectat ideia ca se va discuta asta in csat,solda de grad e siguranta nationala?bine ca nu vrem sa vb si despre pardesiul de plecare,drapelul de pe coparseu etc,lansezi tematica si mulkti vor crede ca ai tu informatii,sa fim seriosi batrine

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin: In instanțe se vor rupe ale clocăraielor zdrențe de clanțe, caci punct ochit, punct lovit- obiectiv indeplinit, ca dupa cod, de cinstitul blog!

ifrim spunea...

De ce doar un un sistem Patriot?Să dăm fraților greu încercați toată tehnica și muniția aferentă să ne fie mai simplu când ne atacă Ivan.Doar ne predăm!

Viorel spunea...

Leon și Cornel. Eu am crezut că României i se solicită să împrumute NU SĂ DONEZE (din banii noștri de la actualizare / a nu se uita cele 2 miliarde date americanilor anticipat la rectificarea bugetară din 2019) singurul sistem operativ de rachete Patriot. Deși MAp.N nu a fost de acord cu (ministrul fiind PSD-ist / Ciolacu) această propunere, tata KWI, LA DONAT de bună voie pentru a-i asigura președinția lui ciucălău și un post pentru dânsul la stână și la toamnă în cadrul UE (probabil).

Pop de Ploiesti spunea...

Nimic despre Patriot Huhule?..eu zic ca pe langa Patriot va fi si echipa de 200 specialisti in a manevra sistemul..cam 50 pe schimb..ca am platit sa studieze cam 2 ani sa foloseasca sistemul.Am vazut si pe Grumaz ca a iesit cu niste explicatii si pretentii , il stim pe Gheneral de cand era Lt Maj , e ala de a bagat caseta cu vuietul asurzitor la mitingul lui Ceausescu ..El vrea in schimbul Patriot un sistem care appara Casa Alba si Kievul..dar nu zice daca sa mai dam 1 meleard jumete sau moka..Sigur Biden e president nu CEO companiei care produce sistemul..iar de la Trump nu vezi decat pe verzisori.Asta e ghinion , cu pensie de grad , recalculari. stop..iar pe viitor sa ne rugam ca Zdrelea sa nu doreasca si nescavai mi de rezervisti.Amin.PS Occidentul se pregătește să-l înlocuiască pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu fostul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a declarat Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR).

Styx spunea...

De la CTP, citire:
„La conducerea Uniunii Europene trebuie să fie alese persoane care sunt dincolo de orice bănuială, care sunt foarte respectate, asupra cărora nu poate plana nicio îndoială sau cum se spune la noi – să fie curați ca lacrima”.
După ce spre șefia NATO a rămas să se tragă singur de ceafă, ca baronul Münchhausen, „neamțul” nostru, încăpreședintele aflat în căutarea unui jilț în care să-și mute posteriorul de la Cotroceni, zgreapțănă și la ușa Bruxellesului, unde fotoliile deja s-au tranșat și dat, cerând lacrimi în fruntea Europei. Pe cale de consecință logică și morală, asta presupune că zisele secreții sunt deja în fruntea României. Problema e că la noi lacrimile nu sunt acolo, ci în ochii cetățenilor. Căci pe revoluționarul impostor Ciolacu și pe plagiatorul general Ciucă cine i-a umplut de respect, i-a împins mai presus de orice îndoială și l-a făcut pe fiecare dintre ei curat ca argintul strecurat?
Dacă nici NATO, nici UE, ne mai rămâne totuși o speranță: să ne concentrăm cu toții pentru ca dl Klaus Iohannis să fie numit Înalt Reprezentant al ONU pe baza celor 1,92 m pe care îi măsoară.

Claudiu Marin spunea...

Acum ce vreti, dupa ce i-am batut noi cu 3-0 pe ucrainieni, sa-i bata si rusii cu aviatia si dronele?
Decat sa fim noi nevoiti sa dam cu Patriotul dupa avioanele rusilor, mai bine il donam ucrainienilor sa-i respinga in Siberia pe rusi.
Lasaati institutiile statului sa hotarasca soarta Patriotului si ocupati-va de scris actiuni in instanta prin care cereti sa oblige CPS sa va restituie impozitul retrinut ilegal, asa cum va povatuieste si Mitica.

Cătălin spunea...

Domnul Claudiu, deschizi subiecte noi care nu au nicio treaba cu domeniul militar, insa faptul ca CSAT a "hotarat" sa DONĂM SLAVEI un sistem PATRIOT de peste 1 miliar de EURO nu pare a fi un subiect interesant pentru dvs, in conditiile in care pensionarii militari sunt discriminati mwereu cu incalcarea legislatiei si a Constitutiri.
PS: Sper sa publici asta, altfel eu nu voi mai comenta aici niciodata.

Pop de Ploiesti spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Claudiu,sumele retinute ilegal, sa le doneze Iohannis ucrainienilor, asa, ca bonus la Patriot!!!

Viorel spunea...

maiag (dotore). Nu mi-a injectat nimeni nimic. Dacă nu citiți toate comentariile, nu dați scânteie la bujii. Cu ceva timp în urmă, un coleg bine informat și intenționat privind actualizarea soldei de grad a propus pe blog că ar fi bine dacă mai mulți dintre noi am trimite epistole la Comisia de apărare privind actualizarea soldei de grad. Pentru binele tuturor, m-am apucat și timp de 4 ore le-am trimis la 22 de membri câte un răvaș pentru propunere și susținere în comisie. Zilele trecute, același coleg a scris la doi membri din CSAT. Am mai pierdut 2 ore ca să le trimit la 11 membri solicitarea de a introduce actualizarea soldei de grad a pensionarilor militari (am specificat în motivație) în ședința CSAT, apoi i-am scris direct președintelui. Dacă inițiativele mele deranjează fizicul dv., vă cedez cu drag inițiatiava iar din momentul de față dacă va fi nevoie nu voi mai scrie la nimeni nimic. Scriți dv. sau cei care simt nevoia. Din pensia mea trăiesc lejer. Din momentul ieșirii la pensie (55 ani), nu am muncit și nici nu voi munci vreo zi pentru a câștiga un leu pentru că nu este cazul.
Cât despre solda de grad dacă este problemă națională, vă întreb la fel cum m-a întrebat consăteanul moldovean plecat de pe timpul lui nea Nicu în zona Olteniei la mina. Da ce domnule maiag! Sufletul e vreun organ ca să vă doară ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, nu s-a dat publicitatii, dar toata munitia de obuziere de 122 mm, de tunuri, de la 76 mm si pana la cele de peste 152 mm- 250 MM, grele, de tip varsovist, dupa trecerea la NATO si inca pe stocuri cu etichetele din inca anii '50-'60, utile totusi ca inca nu s-au topit acele piese din depozitele armatei, plus munitiile de armamente de asalt usoare de 7,62 mm, 9 mm sau jumelate de 12,5 mm au fost transferate ukrainienilor, tot pe moca, ca si kevlarele- veste anti glont, casti de otel, uniforme de camuflaj, anti chimice-bacteriologice si nucleare, instrumentar sanitar si chirurgical, autospeciale pe sasiu sanitare, asanare si anti incendii si pana la baterii intregi de APR de 120 mm pe sasiu de Dac 665 T, barci usoare de asalt, autoamfibii TAB si TABC, Lansatoare de pontoane pe sasiu si cate si mai cate, pe care candva am dus foamea ca sa le obtinem prin munca grea sau importuri. In razboi, munitiile se cumpara cu bani cash, nu din pomeni, in general, si nu pot plange Ukraina de bani, la cate cereale si marfuri industriale, cat si materie prima vand, apoi miliarde din fonduri europene si americane, majoritatea secrete, publicandu-se doar maruntisurile, tara asta ex sovietica nefiind deloc saraca, desi empatizez sincer cu ea, dar mai tare ma frige sufletul de tara si de natiunea mea intr-un eventual razboi! Pacat ca eu, ca si @Brenda, surioara mea de suflet, din cauza ca suntem tineri maturi, prea copti nu ne mai putem servi Patria, eu cu arma in mana sau calare pe un APR 120 mm, iar ea la Biroul de recrutari pufoșenii civile, din generatia drogata, manelist-cocalara, cocosata, anemica, etilică si lipsita de sentimentele de patriotism! Plang dupa acel Sistem PATRIOT, DE PARCA MI S-AR FI SMULS O MANA, CEA CU CARE MEREU SCRIU INCRANCENAT DESPRE CLASA POLITICA, ANALFABETA FUNCTIONAL, CA ESTE PAGUBA ARMATEI, ROMANIEI SI A REZERVISTILOR MILITARI!

csej spunea...

Fiecare cu ce il doare.Televiziunile astea tampite,Guit TV,Realitatea mincinoasă si Latina 3 au creiat impresia pulimii ca noi avem pensii de nabab.Cum să-i explic eu unui analfabet pe care îl mai iau cate o zi sa ma ajute la treaba ca nu am pensie de 8000 lei?.Asa ia spus lui TV si prostul crede ce i se livrează ca ce sa vezi.E TV
Eu unul mi-am pierdut increderea ca justitia imi da dreptate in conflictul cu instituțiile statului.Statul e cel mai mare tepuitor..

maiag spunea...

plac glumele tale,spiritualitatea e maxima,dar atentie ce spui ce pe aici9 tot ce spui lumea te crede om imformat si bine intentionat,peste o saptamina vine SF PETRU ,multi dintre noi o sa bata la poarta lui,ONOARE PATRIEII ,,,,JUR credinta nestramutata portofelului,[singurul prieten adevarat] si ,injur ,asa sa le ajute Dumnezeu

Pop de Ploiesti spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
xmax spunea...

As dori sa adaug o extensie la ce a scris @kostas:

1. La acele emisiuni TV sa fie invitati si specialisti ai CSP-urilor (am mai spus de citeva ori in cadrul altor subiecte) care sa fie BOMBARDATI cu diverse intrebari de acei invitati din platou, care sunt "cica" reprezentantii nostri!!!!!

2. Daca tot sunt invitati in cadrul unei emisiuni cu si despre pensie, ar fi normal in mod ponderat sa se discute si despre pensiile militare, prin exemple clare.

3. Sa se faca public anomaliile generate in sistemul de pensii militare:

a. solda de grad/salariu de functie
b. procent lucrari de exceptie(cei care au avut)
c. impozitare progresiva gresit aplicata de CSP
d. majorare procent anticoruptie
e. solicitare Dosar Personal pentru pensionari
f. OUG 59/2017 si OUG 114/2018
g. legea salarizarii unitare neaplicata in totalitate

....si lista poate continua

Aceste probleme le-ati auzit vreodata sa se discute la TVG de catre un reprezentant al pensionarilor militari???

De ce nu este invitat oare un pensionar militar oarecare (de exemplu de pe acest blog un pensionar militar oarecare, care sa nu fie cu grad de general!!!!!!) Evident ca multi ar raspunde: ca nu este capabil sa isi spuna punctul de vedere...bla...bla...bla

Fir-ar mama lor a dracului, de ii voi prinde odata in direct la telefon le va zbura tot parul ce il mai au pe ei!!!! Auzi tu "reprezentanti"

Subiectu acesta poate continua la INFINIT exact cita nesimtire au acesti politruci.

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Sumele retinute ilegal sunt donate de fiecare platitor de impozit care nu se invredniceste sa se adreseze tribunalului.

In actiunile in care se reclama discriminarea prin art 101 din Codul Fiscal, in care Tribunalul se dezinvesteste pentru transferul cauzelor la completele de contencios administrativ, se vor intalni doua noi situatii:
- Absenta sesizarii prealabile a Caselor Sectoriale
-Taxa judiciara de timbru, obligatorie in contencios administrativ.

Leon spunea...

@Claudiu, fiecare cu cel doare !
Pe mine ma doare rau de tot marea nedreptate facuta pensionarilor militari prin neincluderea acestora privind Actualizarea Soldei de Grad, in OuG.26/2024 !
Oricum atat eu cat si Viorel, n-am fost deloc spectatori, am intrat in teren si am jucat tot meciul, chiar daca rezultatul a fost nul !
Dar poate, poate, castigam in prelungiri, noi nu renuntam !!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Sunt doua actiuni care nu se exclud.
Pentru actualizare nu este reglementare.
Reglementarea care se prefigura a fost bruiata de smecherii CPS prin prelungirile lor in structurile asociative; au inventat amendamente aiuritoare.
Pentru impozitare avem reglementare dar este aplicata gresit de catre casele sectoriale.Depinde de noi sa obligam Casele sa aplice corect legea.
Avem instrumentul constatarii in instanta a ilegalitatii aplicarii impozitarii progresive, instrument care vedem ca da roade in tribunale.

raul spunea...

Claudiule,macar fii naibii onest!Nu-ti mai ascunde gandurile!Nu ma placi ,pa!Dar ,zi-o!Voi influencerii lui peste ,va credeti mari si tari!Am terminat-o cu Marin olteanul ,o termin si cu tine!Desi ,nu stiu chiar sa te fi suparat asa tare cu ceva!Ma rog ,fiecare cu ...ale lui,sa nu jignesc cu alte vorbe!Hai ,pa ca esti incorijibil!Si cu Huhu am avut polemici cordiale ,ca la Paler ,dar tu ....!Sanatate si virtute sa avem cu totii ce ...manca!Asta e marca inregistrata de...mine!Pacat ca n-am cerut drepturi de autor!Pt tine,ceva cunistinte de drept ,nu-ti dau ...dreptul de a te da destept!Chiar pa!

Claudiu Marin spunea...

řaul
Esti atat de haotic incat nici nu observi despre ce discutam pe acest topic.
Daca nu te controlezi, nu mai comentezi deloc.
Nu aduci nimic, dar nimic, pentru informarea cititorilor potrivit subiectelor propuse.

yar 99 soim spunea...

@RD.inca nu am aflat ce au discutat cu maciuca la acea intalnire dar pe surse am aflat ca maciuca stie ca rezervistii sunt nemultumiti de atitudinea pasiva si chiar persiflabila a sa la adresa lor si incearca sa isi mobilizeze tradatorii din craiova pentru intalniri ulterioare in craiova cu rezervistii cand va incepe campania pentru prezidentiale. acum tatoneaza terenul sa vada pe cine se va baza desi stie ca majoritatea rezervistilor nu il agreeaza pentru ca nu empatizeaza sub nici o forma cu acestia si nu a facut nimic pentru ei cat a fost pe functii decizionale.
vad ca se vorbeste pe bloguri numai de actualizarea soldei de grad la rezervisti dar am inteles ca guvernul doreste sa impuna din nou CASS si doar la pensionarii militari. stie cineva daca aceasta informatie este de actualitate ?

maiag spunea...

Ce mi place mie cum va gratulati,concurs de orgolii si replice acide,polite de plstit dar,,,,,cel mai destept cedeaza,nu si pune mintea cu cel cu mintea odihnita ca nu rezista,INNAINTE CU TUPEU

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Casele teritoriale se comporta ca niste clanuri mafiot interlope si nimeni nu le pot veni de hac? Nu exista reglementari, impuneri sau cineva care sa le puna capac actiunilor subersive de sabotaje si terfeliri ordinare de drepturi? Cine poate face ordine in aceste clocarii si infectii ale batjocoririlor si umilintelor? Ministrul Apararii pare ca este chiar comandat si subordonat acestei institutii interne, care a distrus vietile rezervistilor, iar cea mai grava problema este ca, oricate petitii as scrie sa se faca orddine in acest clan mafiot, ei au oameni care cenzureaza tot ce se trimite petitonar pentru un control sever asupra lor si eliminarea puroiului de acolo, unde majoritatea sunt exact niste de-al de Coldea mai mici, daca nu chiar mana in mana cu acest mafiot sabotor si tradator! Eu sunt prea mic pentru un razboi prea mare, dar generalii afectati si ei, o parte considerabila, ar trebui sa puna piciorul in prag si sa faca ceva! Daca Dl General, Iulius Pop, O PERSONALITATE DEOSEBITA, avea sa fie de la MApN, aveam sa apelez la domnia sa, fiind in actiuni si atitudine de-al nostru, un luptator pentru drepturile mutilate si vandalizate, dar domnia sa este din alt minister cu alte probleme interne.

Cătălin spunea...

IMPOZITAREA PROGRESIVA ESTE UN ABUZ/ ILEGALITATE ASA CUM A FOST PERCEPEREA CASS LA PENSIILE MILITARE.ABUZUL IN SERVICIU ESTE INFRACTIUNE. DACA ACEST ABUZ SE DESFASOARA PE O PERIOADA INDELUNGATA ACEASTA ESTE O INFRACTIUNE IN FORMA CONTINUA.

Dodo spunea...

Și eu cred domnule Leon ca putem câștiga în prelungiri. Când fluiera arbitrul finalul meciului,atunci e gata meciul. Și cum arbitrul are interes ca echipa lui preferata sa câștige...va inventa un penalty....mai ales ca VAR-UL ( CCR) E de partea lor. S-au mai văzut interpretări ale VAR-ULUI...greșite pt unii și favorabile pt alții. PS. Este posibil ca voturile noastre sa conteze....cine știe? Și DA..100% sa nu renunțăm.

Leon spunea...

@Claudiu si @Viorel, sa astepte Ciuca si Ciolacu votul meu la prezidentiale si parlamentare la alegerile din toamna !
Desi a fost rugat si de noi dar si de D-ul Leoreanu sa puna pe Ordinea de zi Pl x nr.262, pe d-ul Presedinte de la Buget il doare undeva de pensionarii militari:
https://www.cdep.ro/co/sedinte2015.ordinezi?ids=27368

Viorel spunea...

Cine este amabil să-mi trimită adresa de email a lui moșmartin: viorelbudeanu62@gmail.ro Scuze pentru intervenție.

sorin popescu spunea...

E rezolvată, s-au alocat 600 mil. lei din fondul de rezrevă al guvernului pentru restanțe și plăti curente pentru magistrați. Am protestat în stradă au câștigat zeii, vom câștiga și noi câte ceva când vor protesta în stradă 5000 de zei.

Luc 3 spunea...

@Sorin Popescu,am fost la proteste peste 8000 de "zei" și....?Nimic!!!!Trebuiau 50000 !Dar.....când nu faci nimic și doar aștepți.... să facă alții,ce să faci!!!?Înseamnă că lumea este mulțumită!Asta este!Ne merităm soarta!

Claudiu Marin spunea...

@soim
Semnalul pentru suținere pentru ăăă...âââ...îîî va fi dat tot din Craiova.
Este deja un proiect de lege in Senat in care se propune reintroducerea CASS pentru pensiile necontributive sau care au o parte necontributiva.Cum pensiile militare sunt calculate integral necontributiv, si din cauza obtuzitatii unor pensionari, care se lasa dusi de nas, ca si in cazul actiunilor in instante cu impozitarea progresiva...CASS ii va afecta doar pe militarii pensionati inainte de 15 09 2017.

@Catalin
CCR nu a zis ca CASS este neconstitutional. A decis ca nu poate fi impus prin OUG.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Ai 4 sentinte de admitere a restituirii impozitului retinut ilegal date numai de Tribunalul Bucuresti. 2 sunt pe acest topic si mai sunt 2 pe topicul anterior.
Asa vor fi admise toate actiunile care au fost corect formulate, adica au invocat numai aplicarea gresita a articolelor 100 si 101 din CXodul Fiscal.
Vezi ca solicitarea neconstitutionalitatii art 101 este argumentata pe discriminare... fata de cine, de univers?

yar 99 soim spunea...

@claudiu marin
pai asta spun si eu ca maciuca ia pulsul rezervistilor din craiova si a gasit punctul slab la romil craiova care este condusa de col. cica care se lauda prin targ ca a fost coleg cu maciuca si ca sunt foarte buni prieteni, dar care nu a miscat vreun deget in sprijinul camarazilor sai. inca nu se vede reactia col. tudor care conduce romil bucuresti si care este in acest moment si presedintele organizatiilor asociative ale rezervistilor militari. deci romilul la nivel national face joc de glezne si joc dublu. acum intelegeti de ce factorul politic ne da ,,ignorr" ? Adica romil bucuresti se face ca protesteaza impotriva lu maciuca&ciolacu iar romil craiova îi pupa in dos tot pe nicu si marcel. vorba aia : tradare, tradare dar sa stim si noi.
pai cum sa nu ne aplice si CASS daca multi rezervisti sunt pasivi, neinformati, resemnati si ignoranti stand si crezand in onoarea si demnitatea de cacao a lui nico si marcel ? tocmai pe atitudinea asta de marea muta se bazeaza acestia si deja am devenit cobaii lor. daca nu vom iesi masiv in strada in continuare vom fi bataia de joc a lor.

Brenda spunea...

Și puncte de stabilitate la pensiile militare, deci dacă în lege a scris că sănt necesari 25 ani pentru pensionare se acorde și celor care au lucrat ,35 ani sau mai mult acele puncte de stabilitate așa că la civili. Dece ,nu,.

raul spunea...

Stati cuminti,baieti!Potaile si-au facut calculele!La anul trebuie sa ne dea 10% pt inflatie!O sa primim ,mielu!10% pt CASS!Ura si la gara!Jianu baiat destept s-a facut ...general...locotenent!Noi cei de dinainte de 2017 ,si asa suntem pe duca!Scarba imensa!

Claudiu Marin spunea...

@Soim
Eu am spus ca nu ma duc la miting sa ascult discursuri impotriva amendamentului propus pe 9 mai de seful Juridic al MApN, singurul amendament in spiritul traditional al unei actualizari, operatiune care din punct de vedere juridic nu se poate confunda cu o recalculare de pensie.Actualul art. 60, privind plafonarea la venitul net, nu se poate aplica celor pensionati inainte de 15 09 2017, nici macar in cazul unei recalculari, daca plafonarea nu este expres mentionata. Cu atat mai mult nu se poate aplica in cazul actualizarii unui singur element al bazei de calcul. Nu inteleg daca interesat sau din nestiinta unii continua sa sperie militarii ca actualizarea ar presupune si plafonarea la venitul net.
De fapt, miile de participanti la miting nici acum nu stiu pentru care varianta de actualizare au manifestat.
Niciunul din lideri nu s-a obosit sa tina un discurs lamuritor la miting.
Dogaru s-a temut ca cine stie ce porumbel ii iese din gura si se trezeste huiduit.

Leon spunea...

Asa este @Claudiu,
Mitingistii au gresit! Au respins Varianta Leoreanu, Președinte al Comisiei de Aparare si au mers pe mana lui Roman și Coarna plus Dogaru. S-ar fi dorit sa voteze PSD și PNL propunerea lor, ceea ce Nu se poate!!
Cine a urmarit parcursul Pl x 199/2020, exact acelasi lucru se intampla si cu Pl x 262/2024 !
Amendamentele venite din zona MApN, agreate de deputati, se trezeste un grup de influenta din randul nostru care striga sus si tare ca Nu este bine domnule, avem noi o varianta mai buna !
Si uite cum ne sabotam unii pe altii, constient sau din prostie, dar rezultatul se vede ..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In cazul asta, ce merita sabotorii dintre noi? CE PLACUȚE SUDANEZE SA INVENTAM SA-I CADORISIM SA SE LECUIASCA DE INTERVENTII AIURITOARE, NEFONDATE, EGOISTE SI PROSTESTI DE-A DREPTUL, TATAIE? Ca la oug-plx 199, tin minte, numai pe dracul nu-l bagasera ca propunere, in loc sa lase documentul cum a fost postat, ca in cazul prezent cu oug sau plx 262! Bășinoșii, pardon, băgăcioșii lu' pește...

Leon spunea...

Cineva spunea ca n-a vazut niciun Raport preliminar al Comisiei de Aparare din CD !
Chiar daca este publicat de Claudiu cu ceva timp in urma, il putem gasi publicat si pe site ul ANCMRR a SIE:
https://www.acxie.ro/wp-content/uploads/2024/05/rap_prelim_plx262-2024_2024.05.28.pdf

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Acel cineva, indiferent cine este, ar trebui sa se lase de constatari.
Acum, nu ca este publicat aici din surse foarte sigure,ci pentru ca Raportul preliminar a fost semnalat si de dl. deputat Leoreanu pe contul sau FB, si tot ar trebui ca niste cobitori sa nu se faca de ras, ca si cand le-ar fi necaz ca exista acel amendament.

maiag spunea...

LEON,CLAUDIU ,tot nu pricep,proectul de ordonanta pt sg ,mai e valabila sau nu.im ce stadiu se gaseste si ce asteptam,Sunt atit de multe discutii incat kiar nu mai picep.va rog in 2 fraze spuneti clar,sa nu mai fie confuzii,sau raspundeti mie in privat,dar cred ca e de interes comun,multumesc anticipat,pamfletarii sa se abtina

RD spunea...

@Claudiu Marin, @Leon, problema este că voi vedeți adevărul vostru, nu înseamnă că este adevărul și a celorlalți care sunt implicați într-un fel sau altul la marea actualizare a soldei de grad. În plus, pe marea majoritate dintre pensionarii militari, problemele din viețile lor sunt mai importante decât repetatele discuții de pe bloguri și FB fără soluție decât gargară și răutate. Pe mine și pe 99% ne interesează faptele, nu discuțiile și atât. Pe voi încă vă mai duc cu grisul politicienii și alții care au anumite scopuri. Nea Leo e idolul vostru, cei câțiva de pe aici și Facebook, adică ii numeri pe degete. Și la ultimele alegeri s-a observat că PSD și PNL nu contează pe voturile pensionarilor militari. Poate, poate la prezidențiale. Și tot va rămâne cuvântul poate! Pe pensionarii militari îi interesează bani în plus în buzunare nu doar solda de grad mai mare pe hârtie, nu și în buzunare. Cu atât mai puțin cu pensii mai mici de pe urma actualizării soldei de grad. Până de curând toți voiau actualizare pensiilor militare, acum va mulțumiți cu actualizarea soldei de grad și atât. Trist!

Claudiu Marin spunea...

@maiag
Proiectul de OUG privind actualizarea soldei de grad nu exista. El este creatia celor care au compus amendamentul Coarna de teama ca va fi adoptat rapid amendamentul Leoreanu.
Niste tembeli!

raul spunea...

Of,of ,cand o sa-mi dati dreptate!Bai fratilor ,un sculer matriter are o pensie mai mare decat un ofiter superior!Restul discutiilor sunt caca maca!Intrebati naibii vecinii vostri civili!Sper sa fac rost de ceva cupoane sa va arat cat de prosti am ramas!Treziti-va naibii,pensionarii lui peste de dinainte de 2017!O pensie de 3500 o are orice absolvent de scoala profesionala cu gr 2!

Cătălin spunea...

Domnul Claudiu, CASS nu poate fi introdus la pensiile militare.In Statutul Cadrelor militare (in activitate si in rezerva) este specificat ca acestia beneficiaza de adistenta medicala si medicamente in mod gratuit.De asemenea existaspecificat acest lucru si in alte legi.Ar fi inca un abuz si inva o nedreptate aplicata pensionarilor militari de aceasta clasa politica obedienta globalismului si stapanilor de la Bruxelles

yar 99 soim spunea...

@CLAUDIU&@LEON
sa zicem ca aveti dreptate ca mitingistii si unii sefi ai lor au respins varianta Leoreanu si au mers pe alta varianta, etc, etc si ca mai buna varianta era cea propusa de juristul de la CSP a MApN. pai in cazul acesta eu va intreb de ce MApN nu a aplicat varianta lor fara a mai intreba asociatiile rezervistilor care nu ar mai fi protestat caci nu mai aveau motive si atunci toata lumea era fericita ? chiar asa de naivi suntem sa credem ca jianu&comp vroiau sa ne actualizeze gradul iar noi ne-am opus, pai nu ati observat ca au jucat si joaca in continuare ping-pong cu noi doar ca sa traga de timp si sa se uite de grad pana vine aplicarea CASS si atunci preocuparea noastra se va concentra pe aceasta masura discriminatorie. pe MApN ii intereseaza ca in decembrie sa returneze bani multi necheltuiti la bugetul de stat si cel care se ocupa de aceasta problema este jianu care este omul de legatura cu guvernul. apoi aceasta actualizare de grad trebuie aplicata si la MAI si la SRI, SIE, STS, etc. pai casele sectoriale ale acestora ori ministerele de care apartin au venit cu vreo varianta ori au zis ca sunt de acord cu actualizarea ? nu, au tacut si tac in continuare pentru ca am inteles ca nu au fonduri si nu se poate aplica doar la MApN. in rest este vrajeala pentru a nu se aplica. o repet si o spun in continuare daca vom iesi peste 30000 de rezervisti in strada abia atunci se vor gandi la a ne da ceva. iar politicienii mint precum respira , prioritatile lor sunt bunastarea si imbogatirea personala. doar daca romania va fi atacata isi vor aduce aminte de armata, militari si rezervisti si vor striga din toti rarunchii : sa vina meletarii, unde sunt meletarii !! abia atunci contam.

Viorel spunea...

Pe ce s-au dus banii noștri din actualizarea pensiilor militare. Pe ȘTIFTURI. O spune un general al Armatei României. https://www.fanatik.ro/de-ce-sistemul-patriot-donat-ucrainei-nu-va-schimba-nimic-avem-nevoie-de-vreo-150-cel-putin-2-3-pe-fiecare-judet-20730657

Viorel spunea...

Legat de CASS. Să nu uităm că la întâlnirea din 9 mai 2024 dintre ministrul Ap. și delegația dânsului cu reprezentanții Forumului, a fost prezent și domnul general-maior medic conf. univ. dr. Dragoș-Marian Popescu, șeful Direcției Medicale care referitor la calitatea asistenței medicale pentru cadrele militare în rezervă și retragere, domnul general-maior Popescu a făcut o prezentare a situației actuale și a adresat o invitație structurilor asociative, pentru prima jumătate a lunii septembrie, la discuțiile ce vor avea loc pentru elaborarea noului ordin M110. Nu cumva ne trage și el în țeapă, invitația fiind ca un avertisment ? Nu cumva vrea să elimine unele servicii prevăzute în M-110 ? Nu cumva îi trece prin cap să nu mai beneficiem de gratuitățile decontate de Sp. Mil. în schimbul renunțării la plata CASS ? Doar presupun și întreb, că de mincinoșii și impostorii din MAp.N și politică m-am săturat.

Nick spunea...

Va salut participanti la blog,
Tocmai vreau sa va spun ca un confrate de arme a avut decizia de pensionare zilele trecute.
Pensia calculata este de 633 de lei, Omul are 11 ani vechime in serviciu ca si militar pe baza de contract cu grad de caporal. A trecut in rezerva in 2001 si are vechime totala de 14 ani 3 ani fiind adaugati din conditii speciale.

Omu e inca perplex cand stie ca prietenul sau care a iesit anul trecut cu aceleasi conditii de vechime si salariu, militar pe baza de contract are pensia de 1240 de lei. Singura diferenta e ca prietenul sau a iesit la pensie cu 7 luni inainte de modificarea legii. Doamne ajuta sa mai putem toti sa mergem in fata bisericii sa luam pomana sau sa cersim. Aviz voluntarilor! Stati acasa ca nu o sa aveti bani nici de pezmeti.

John spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GG spunea...

Gigi
@raul Stai blànd tinere,eu o spun din 2017 ca vom deveni la un momentdat Asistați Sociali,noi cei ieșiri până în 2016.Crezi d.ta ca i-a interesat pe cineva,vreun președinte de Asociație,de Forum sau cum dracu le-o mai zice,Fasolari sau plimbatori băștinoși prin stațiunile țării?
Ia comentariile din 2015-2018 etc.Cred ca sunt printre singurii care am tras semnalul de alarma,iar cei care s-au mai luptat,văd că au dispărut de pe blog sau ,ori nu mai sunt,ori sunt scârbiți,sa tot vorbească în van.
Am spus,ca cei care dețin blogurile militare,inclușiv R 265oo,sunt Eroii nostri,cu toate ca nu recunosc, au fost supuși unor presiuni constante din partea guleratilor,R 26500 a dispărut de tot.Hai ca ne meritam soarta,suntem Lași!

Leon spunea...

Daca crede cineva ca prin jigniri, blesteme, injuraturi in on-line la adresa decidentilor, vom recupera drepturile cuvenite, ne inselam !
Va dau exemplul meu, daca pana acum 2-3 luni purtam o corespondenta regulata cu D-ul ministru Tilvar, cand au inceput unele jigniri de mahala pe acest blog, n-am mai primit niciun raspuns !!

Leon spunea...

@John, nu da sperante pensionarilor militari !
Aici este vorba de OuG 74/2022 care a acordat in iulie 2022 un ajutor de 700 lei si acum aceasta Ordonanta a devenit lege, Legea nr.198/2024 !

Claudiu Marin spunea...

Si dupa ce am publicat sentintele de admitere de catre tribunal a cererilor de restituire a impozitului progresiv gresit calculat de catre CPS-uri, se mai gasesc berbeci care continua sa invoce in tribunale doar neconstitutionalitatea art. 101, ca si cand Parlamentul n-ar avea dreptul de a reglementa impozit suplimentar pe pensiile de serviciu necontributive.
Ar fi cazul ca si cei care au procese cu actiuni formulate potrivit cererii introductive recomandate de structuri asociative si nu s-a fixat inca primul termen de judecata, v ezi art 204 din cpc, sa completeze obiectul actiuni cu alt capat de cerere, cea de se constata calculul ilegal al impozitarii progresive, prin raportare la art. 100 din Codul Fiscal.

Claudiu Marin spunea...

Si cei care au sesizat numai neconstitutionalitatea art. 101 si instantele deja s-au pronuntat prin respingerea actiunii sau sesizarea CCR, pot formula o noua actiune cu un alt obiect, respectiv actiune de asigurari sociale privind plata drepturilor de pensie de catre CPS, art 100-105 din L 223/2015, prin care solicita restituirea impozitului retinut in plus prin aplicarea gresita a articolelor 100 si 101, in sensul ca transele de impozit nu au fost aplicate numai pe venitul impozabil din pensie, respectiv pe diferenta dintre venitul brut si suma neimpozabila de 2000 lei.

Cătălin spunea...

ORICE INFRACTIUNE SAVARSITA CU INTENTIE, MA REFER AICI LA INCERCAREA DE REINTRODUCERE A CASS LA PENSIONARII MILITARI TREBUIE SA FIE ASPRU PEDEPSITA. LOV NICI IN ZIUA DE AZI NU A PATIT NIMIC PENTRU CEEA CE LE-A FACUT PENSIONARILOR MILITARI DESI CUNOSTEA FOARTE BINE LEGEA SI STIA CA NU ARE ATRIBUTII IN CEEA CE PRIVESTE PRNSIILE MILITARE. NU MA MAI MIRA NIMIC IN TARA ASTA. ATATA TIMP CAT MAGISTRATII AU TOATE DREPTURILE "ASTRONOMICE"SECURIZATE IAR PENTRU EI ACTUALIZAREA PENSIILOR ESTE POSIBILA.

Claudiu Marin spunea...

Catalin
Cum sa fie infractiune activitatea de legiferare? Esti intr-o ureche? Ai auzit de imunitate parlamentara?

Leon spunea...

@Cataline, retine d-le ce spune @Leo, care chiar stie ce spune:
"Leo20.06.2024, 20:29
LOV nu putea face nimic fără Țuguianu. Țuguianu a fost speriat de Jiganu , RED și dr.luK că fără Art. VII din OUG 59/2017 fondurile MFA-ului se vor epuiza rapid. Apoi Țuguianu a cerut sistemului MFA ca să formuleze textul Art. VII pe care l-a altoit OUG-ului 59 pus la cale de LOV și pt. alte reglementări. Apoi TERENTE a aprobat. Mai lichea a fost Țuguianu decât LOV în această speță a OUG 59."..!!

Rezervistul spunea...

Viorel....Foarte bună întrebarea retorică pusă de d ta in finalul postării... referitor la participarea d lui general șef al Direcției medicale...la sed din 9 iun...De aici eu observ
două aspecte urmărite de acesta ..ori d nul Dr este nemulțumit de fondurile alocate asig medicală în policlinicile și spit militare asigurate rezerviștilor având în vedere că oricine de pe stradă ( mă refer la civili) poate accesa serviciile medicale dacă ai omul potrivit... să te introducă..reducând totodată accesul celor îndreptățiți ( milit activi și rezerviști)....Ori interesul Dr este altul... să mărească accesul celor cu bani care doresc calitate... și donații în buzunarele largi ale halatelor albe...Care să fie în final dorința acestuia..?

GG spunea...

g4media.ro/guvernul-alocă-aproape-600-de-milioane-de-lei-suplimentar-pentru-salariile-judecatorilor-si-procurorilor-banii-vin-din-fondul-de-rezervă.html

Leon spunea...

@Claudiu, si-au adus aminte ca trebuie un Aviz si de la Comisia Juridica si Marti la ora 9, este pe Ordinea de zi Pl x nr.262/2024, inaintea Sedintei Comisiei de Buget !
Pensionarii din randul politistilor de penitenciare, nu pot trimite Amendamentul Leoreanu la deputatii Comisiei Juridice ??

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Comisia juridica este in intarziere cu avizul la Plx 262/2024. Ea a primit proiectul legii de la Biroul Permanent fara amendamentul introdus de Comisia de Aparare.

Amendamentul Leoreanu include si pensiile politistilor si penitenciaristilor.

Leon spunea...

@Claudiu, asa cum Raportul preliminar al Comisiei de Aparare a tinut cont de Amendamentele Comisiei de Munca, la fel de bine si Comisia de Buget ar putea tine cont de Amendamentele Comisiei Juridice, si poate printr o MINUNE, Comisia de Buget discuta suplimentar Pl x 262 si impreuna cei 2 Presedinti semneaza Raportul Comun !!

xmax spunea...

pentru @leon

din acest link asta rezulta
https://www.cdep.ro/co/docs/F1690700657/oz25.06.pdf

....este evident


Dar va intreb eu pe dumneavoastra ce credeti ca se va intimpla??? Avind in vedere toate timpeniile si golaniile petrecute in ultima perioada???

Iar in alta ordine de idei este bine de postat si link-ul informatiei(atunci cind este posibil), pentru a fi exacti. Sper sa ma intelegi ce vreau sa spun.
Cit priveste comentariul dumneavostra privind unele "siruri" de caractere care au reprezentat "asa numite blesteme" probabil au fost in mod categoric justificate!!!!

Este limpede ca acesti politruci nu merita nici sa respire!!! La cite rele au facut acestei categorii de oameni, care au depus un juramint fata de aceasta tara!!!!!

raul spunea...

GG-ule tot din timpurile alea o spyn si eu!Am mai scris-o dar n-am cui!Pana in 2020,am avut pensia cat Salariul Me diu Net!Acum e la 2/3!Deci mi-a crescut al dracu nivelul de trai,fir-ar mama lor de gulerati!Nu le doresc decat peste 10 ,15 ani sa pateasca si ei la fel ,javrele!

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Cum adică fără amendamentul introdus de Comisia de apărare?

Claudiu Marin spunea...

@RD
Amendamentul Leoreanu nici nu era formulat la data cand proiectul a venit de la Senat si a fost repartizat comisiilor spre raport sau aviv.
Amendamentul leoreanu a fost comunicat celeilalte comisii coraportoare, cea de finante

xmax spunea...

O tema interesanta de discutat: AMENDAMENT vs ORDONANTA.
...pensionari inainte de 2017 vs pensionari dupa 2017

Aici sa ajuns!!! Cita idiotenie in rindul acestor oportunisti!!

Si uite asa ne plimbam cu Ciutacu si povestim ca si pensiile militare au fost actualizate!!!! Sa mori de ris!!! O nesimtire mai mare ca asta este doar daca fluieri in biserica!!!

Si daca au fost gindite 2 solutii prin Amendament sau prin OUG, oare nu cumva vor exista si alte variante??? Spre exemplu "la loc comanda" fiind o comanda cunoscuta de militari!!! NU?
Iar asta sa conduca la "hai mai ciocu mic" ca aveti pensii speciale???

Vedeti ce inseamna sa fii cretin(atentie nu CRESTIN) din nastere, nu privesti la ce repercursiuni se vor genera!!!! Oare nu cumva acest scenariu a fost special inventat??? Numai pentru a genera un haos, iar la final sa se aleaga praful de actualizarea soldei de grad pentru rezervisti????

Stimabile @leon chiar as vrea ca aceste mesaje de pe aces blog sa i se aduca la cunostina tovarasului T....si ce caractere mai vreti sa puneti.(x....@.....#....*...ca tot una e)

Iar cit priveste REDACTAREA unor intimpinari pe diverse teme, fie ele privitoare la solda de grad, sau ipozitarea gresita a cuantumului de pensie, sau procent de majorare anticoruptie, sau OUG 59 resp. OUG 114, as avea o rugaminte la cei "care" cica se pricep, nu va mai dati in spectacol, ca nu este firesc si normal. Daca vi se cere un ajutor incercati sa il acordati, daca nu asta e!!! Dar nu va dati in spectacol....nu cred ca trebuie sa se priceapa toata lumea la astfel de nemernicii care azi sunt la moda....dar poimiine se vor termina si astea.....si toti cei care v-ati dat in spectacol va veti face de "CACAT"

Claudiu Marin spunea...

@xmax
Care proiect de ordonanta?
Nu ai inteles ca acel proiect de OUG a fost redactat si publicat de cei care au primit ordin sa canibalizeze amendamentul Leoreanu?
Mitingul din 07 iunie a fost organizat de opozantii la amendamentul Leoreanu.
Cum sa-l mai adopte CD daca atati pensionari au iesit la miting impotriva lui?


Cine este atat de analfabet functional incat nu se pricepe sa scrie o actiune pentru restituirea unor sume din pensie retinute ilegal, dupa ce citeste atatea motivari ale instantelor care au admis ca este gresit calculul CPS al supraimpozitarii, prin raportare la art. 100 si 101 din Codul Fiscal, sa faca bine sa angajeze un avocat.
Si cei care s-au luat dupa recomandarea neprofesionista a unor structuri asociative, de a reclama neconstitutionalitatea art. 101 ca discriminatoriu, pot incepe alta actiune avand alt obiect, respectiv pretentii de restituire a sumelor retinute cu titlu de impozit prin aplicarea gresita a articolelor 100 si 101 din Codul Fiscal, actiuni in asigurari sociale, bazate pe art. 101-105 din L 223/2015, actiuni scutite de taxa judiciara, fara procedura prealabila. Vor avea satisfactii mai rapide decat sa astepte pana se pronunta CCR.

xmax spunea...

stimabile moderator....probabil analfabet functional va referiti la cine???


Eu am spus ca nu trebuie sa fie obligat cineva sa stie orice pe lumea asta!!!!
Iar in ce priveste angajarea unui avocat este parerea dumitale!!!
Vad ca va deranjeaza opiniile diferite!!!!!

GG spunea...

Gigi
Văd că printre cei care s au adresat instantei,privitor la supraimp.se afla și "eroina" noastră de pe acest blog,neobosita "Brenda".Bine,acuma aflăm adevăratul nume și prenume.Mă înșel eu? Bravo! Mă bucur ca instanta va dat parțial dreptate! Îmi cer scuze dacă nu este dumneaei!
EU cred ca aici este și mâna lui @ Mareș Iulian😁

Claudiu Marin spunea...

@Dodo
Este o voce puternica dar cam nedocumentata in legislatia pensiilor militare. S-a balacit si el cand a fost vorba sa faca deosebirea intre actualizare si recalculare.
El si alti generali ca el nu vor accepta ca soldatii sa aiba solda de grad din compunerea bazei de calcul a pensiei mai mare decat a generalilor.