Un produs Blogger.

duminică, iunie 02, 2024

Nu dam amendamentul Comisiei de aparare pe himera dogariana a soldei de grad indemnizatie.

162 comments

Vrabia din mana noastra este amendamentul Leoreanu care permite actualizarea permanenta a soldei de grad din compunerea bazei de calcul a pensiilor militare.
In emisiunea de ieri de pe Rtv, domnul lider al SCMD a afirmat contrazicandu-se cu Dorobantu, liderul sindical al penitenciaristilor, ca ar fi bine ca amendamentul Leoreanu sa cada.

In apelul de pe pagina SCMD, domnul Dogaru promite cioara de pe gard :

"Am solicitat camarazilor din Parlament, sa pregateasca, profesionist, textul unei OUG privind egalizarea soldei de grad/grad profesional a celor in activitate, cu solda de grad a rezervistilor. O vom inainta Guvernului, care are suficient timp sa si-o asume si sa o trimita la Monitorul Oficial!"

Intrebare:
Stie domnul Dogaru cat primeste un colonel in activitate din solda bruta de grad din  OUG 26/2024?
Ii spun eu: primeste  doar netul de 58,5 % din 2838 lei, adica  1660 lei.
Solda de grad a intrat dintotdeauna in baza de calcul a pensiei militare, inclusiv in perioada comunista, in cuantumul pensiei militare contabilizandu-se numai partea corespunzatoare procentului de calcul al cuantumului pensiei. 
Din 2017 avem problema ca atat solda de functie, cat si solda de grad sunt inghetate la valorile ultimei /recalculari/actualizari din anii 2016 si 2017 sau la valorile pentru activi de la data deschiderii dreptului de pensie.
Este bine sa militam pentru transformarea soldei de grad intr-o indemnizatie neimpozabila, precum indemnizatia pentru cei din teatrele de razboi, dar, pana atunci, este imperios necesar sa obținem actualizarea permanenta a soldei de grad.
Eu nu ma duc la un miting sa-l ascult pe domnul Dogaru perorand impotriva actualizarii soldei de grad din compunerea cuantumului pensiilor militare.



162 de comentarii:

Alexandru spunea...

Bună seara. Sa plece d...u fosila asta vie de Dogaru, nu trebuie ascultat și să i se ia toate drepturile, de a decide el pentru pensionari militari. Ăsta daca moare el, vrea sa moară și ceilalți pensionari militari!!?? Dogaru este contra pensionarilor militari, nu mai trebuie ascultat de nimeni, este senil. Să-și vadă de bătrânețele lui!

Arfy spunea...

QED!
Un fost ofițer, dogaru!
Prelucrător de ciubere...
Păcat pentru cei care cotizează procente din solda de pensie pentru acest panaceu!
L-am cunoscut personal!

ifrim spunea...

Când suntem la alergare ,pe ultima turnantă El leader Maximus ne pune cârlig!Bă' ej' prost?Ba' ej' nebun?Nu ne mai ajuta că ne omori!Ce vrei tu las-o pentru următoare configurație politică!

VALNIC74 spunea...

si eu am ramas stupefiat de ce debita dogaru aseara in fata unei tari intregi!

Leon spunea...

@Claudiu, Varianta ca SG sa fie preluata ca o Indemnizatie in Statutul cadrelor militare, am spus-o si eu aici, cu ceva timp in urma, dar Dogaru a percutat cu intarziere !
In acest moment trebuie sa insistam ca Pl x 262/2024 sa aiba un Raport comun al celor 2 comisii, de Aparare si de Buget, sa fie adoptat de Plenul CD si sa devina lege, pana la sfarsitul acestei luni !
Nu cred ca se supara cineva daca intra in vigoare de la 1 iulie 2024 !

maiag spunea...

MOS DESCLEIATU nu mai e bagat in seama,nu mai are filiale care sa l asculte si sa stringa cotizatii,hodorogu maninca des mititei pe b dul aerogarii LA GILL,vine cu masina sindicatului ,are bojdeuca de comanda in PAJURA,aproape,de vina pt atitudinea lui sunt celelalte asociatii care nu i dau peste bot,bosorogu a prins momentul aseara ca in rest cand participa la emisiuni nu e bagat in seama,ar trebuii ca sa fie intrebat cati membri cotizanti mai are,sunt sigur ca sufla singur la trombon,fomistu asta probabil e dezavantajat,vrea suma integrala,asta e scopul,o aberatie a lui,data trecuta a obtinut 50 la suta din pensie pt drept de fituica ,acum vrea altceva,ar trebui sa se ceara mapn sa nu i mai acorde facilitati pe motiv ca nu mai reprezinta pe nimeni,hodorogu asta politruc ne strica imaginea publica,eu spun de mult asta,se pare ca abia acum lumea a vazut nemerbicia si paranoia lui,,MIRCIUMICA MINTE MICA daca ai sange in coaie intra in replici cu mine ,

csej spunea...

Pana una alta Dogaru e invitat pe la TV.Fii si tu fosila si apari pe sticla.
Vezi ce zice Leon si vei intelege dece Dogaru vrea varianta indemnizație fixa.Tu alegi cuguleala.Cuguleala e benefică pt cei pensionati dupa 2010.

Cătălin spunea...

Pana acum i-am luat apararea dar dupa ultima aparitie televizata si circul cu reprezentantul de la MAI din platoul RTV, nu pot sa spun decat atat MI-E SCARBA.

xmax spunea...

Poate ar fi interesant sa il intrebe cineva, care il cunoaste bine pe acest domn Dogaru, ce a vrut sa spuna la TV???

Sa decripteze dinsul mai detaliat ce a vut sa spuna!!!!

si eu am auzit ce a spus la TV....Dar sincer nu imi dau seama ce a vrut sa spuna......A fost extrem de scurt mesajul si relativ confuz...

Cătălin spunea...

Am spus bine la un moment dat, singurii care prezinta aici lucrurile inte-un mod profesionist si pragmatic (ce se poate obtine din multitudinea de cereri si petitii), sunt cei doi titani CLAUDIU MARIN si LEON. Ma bucur ca printre noi au existat/ exista asemenea camarazi.Intotdeauna trebuie actionat, dupa cum am invatat, in functie de urgente si ce se poate obtine in mod cert.Urgenta nr.1 este actualizarea "corecta" a soldei de grad la pensionarii militari.Ce doreste domnul colonel DOGARU este doar un "vis" frumos.

Leon spunea...

@Claudiu, într-un viitor incert este posibil sa se intample ce scriam pe acest blog :
"Leon spunea... Noul proiect de lege privind Statutul cadrelor militare,coalitia de guvernare si-a propus finalizarea acestuia in actuala sesiune parlamentara, dar inca n-a aparut pe biroul Premierului!
Poate n-ar fi rau ca Solda de Grad sa fie aceeași suma atat pentru activi cat si pentru pensionari, actualizata permanent cu inflatia ( dupa modelul Indemnizatiei de veteran in teatre)!"


18 aprilie 2024 la 16:00

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca asa este ordinul de la Ambasada sovietica, doar nu o intra cu ei in insubordonare polemica, si ii da tare sa inventeze drepturi la pensiile brotacare, si care nu se pot pune in aplicare, si astfel iar se mai indeplineste inca o sabotare prin acest neica Cutare, cu sprijin periculos si avantajos numai pentru jupanul sangeros si super idiot si cretin, hicleristul, Putin, caci un patriot adevarat nu cere la Inaltul Palat sa se aplice idiotenii de tarhat, care sa intre in contradictii de pretentii duse la extreme sa creeze grave probleme! Ursul la plimbare cu lutul in gur pleacă, cainii latră pe vatră si prostii se scarmănă in cojocul de sub prostată sa gâcească daca chiticul decedat, si la parastase terminat, nu cumva a reinviat pentru a nu fi dat la reciclat si valorificat la REMAT!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, e de bon ton, si imi surade ideea asta a ta de a se acorda o indemnizatie cu altoi pentru discriminatii de noi, aidoma celor din teatrele de razboi, si astfel ar fi ca o asigurare de soi ca suntem scosi total din noroi!

Cătălin spunea...

Leon, daca s-ar reusi asta ar fi "SUPERB" dar timpul este scurt, drumul anevoios si vacanta parlamentata bate la ușă. Astfel nu am mai aparea pe toate ecranele ca la SPECIALI/ MILITARI li s-a marit pensia.Idee buna dar foarte greu de implementat.Eu unul merg pe varianta "NU DAU GAINA DIN OGRADA PE CIOARA DE PE GARD".Poate ramane ca o idee geniala care sa fie aprobată in viitoarea sesiune parlamentara.

ifrim spunea...

@csej.Timpul nu lucrează în favoarea rezerviștilor.Care-i orizontul de timp preconizat amendamentului Leureanu și care-i orizontul de timp variantei ipotetice SG =indemnizație a lui Dogaru?Nu ne mai amăgiți precum morcovul măgarului cu proiecte cincinale!

John spunea...

Un pensionar mergând prin pădure, a auzit o voce slabă la picioarele lui.
A îngenuncheat și a descoperit că cea care îi vorbea era o broască.
-Sunt o prințesă frumoasă, senzuală și sexy, expertă în plăcerile trupești și ale iubirii. Regina cea rea, invidioasă pe farmecele mele, m-a transformat în broască, dar dacă mă săruți voi fi din nou frumoasă și îți voi oferi toate plăcerile și fanteziile pe care temperamentul meu senzual le poate produce!
Fără să spună un cuvânt, bătrânul a luat broasca, a băgat-o în buzunar și și-a văzut de drum.
Confuză, broasca a scos capul din buzunar și a întrebat:
-Ce? Nu vrei să mă săruți?
-Bineînțeles că nu! a răspuns el.
La vârsta mea, este mult mai distractiv să am o broască vorbitoare, decât o nebună nesătulă, maniacă sexual, care să-mi tulbure liniștea și fericirea singurătății și să-mi mai ia și toată pensia pe deasupra!
Morala:
Decât sărac și bolnav,mai bine bogat și sănătos și cu SG actualizată!😁

Cătălin spunea...

SI EU AM FOST FURAT DE NEMERNICII DE LA BUTOANELE MAPN DESI AM PREZENTAT INSTANȚE CA NU MI-AU FOST ACTUALIZATI (LUATI IN CALCUL) NOII COEFICIENTI DE SALARLARIZARE NICI PE TIMPUL VAT AM FOST MILITAR IN ACTIVITATE NICI DUPA TRECEREA IN REZERVA, DESI IN MEMORIU SI ADEVERINTA OBTINUTA DE LA CMJ SE VEDE FOARTE CLAR CA INCA DIN 3010 SCRIPTIC ERAM NUMIT PE O FUNCTIE CU UN COEFICIENT DE SAKARIZARE MULT MAI MARE: COPY/ PASTE: UN FURT “MARCA JIANU “
In anul 2016 , prin deciziile de pensie , militarii rezervisti au fost vitregiti de o suma importanta de bani prin neutilizarea coeficientului de ierarhizare a functiei, in vigoare / in plata la 01.01.2016 asa cum prevedeau dispozitiile art.12 si 13 din Procedura de recalculare a pensiilor militare de stat din 12.02.2016 (Ordinul 31/25/999/8148/237/259/221/2016) https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/176795
De exemplu functia de colonel ( in cazul meu) in Decizia de pensie/2005 indicele de functie era 5,4 iar de la 01.ian.2016 trebuia aplicat conform legislatiei indicele de functie de 7,58 . Suma de bani furata pensionarului militar creste considerabil avand in vedere ca si celelalte elemente salariale sunt influentate de noul coeficient pentru solda de functie
Coeficientii de functie care trebuiau aplicati de la 01 ian 2016 sunt specificati in urmatoarele Ordine ale Ministrului Apararii Nationale clasificate secret de serviciu ( !!! ) : Ordinul Ministrului Apararii Nationale nr MS 60/2016 , Ordinul Ministrului Apararii Nationale MS 31/04.03.2016 , Ordinul 31/25/999/8148/237/259/221/2016 ,anexa 3A
Trebuie remarcat faptul ca exista hotarari de instanta atat de Tribunal pe fond cat si de Curtea de Apel care au valorificat dispozitiile acestor ordine secrete si au dat castig de cauza , in totalitate, pensionarului militar !

yar 99 soim spunea...

@leon
va postez un material ca sa vadeti cum am fost furati la cuantumul pensiei militare incepand cu 01.01.2016 pana astazi 02.06.2024 ca urmare a neaplicarii ordinului M25 din 15 februarie 2016 care a fost tinut la secret de serviciu. am informatii ca sunt pensionari care au lucrat la directia financiara si care au stiut de acest ordin , au dat in judecata mapn pentru neaplicarea acestuia , au castigat in instanta si au primit banii cuveniti. am informatii ca alti fosti lucratori pe acolo cand au ajuns pensionari au facut cerere si au primit banii cu conditia sa nu transpire acest abuz si furt. mai jos va trimit un material primit de curand :
UN FURT “MARCA JIANU “
In anul 2016 , prin deciziile de pensie , militarii rezervisti au fost vitregiti de o suma importanta de bani prin neutilizarea coeficientului de ierarhizare a functiei, in vigoare / in plata la 01.01.2016 asa cum prevedeau dispozitiile art.12 si 13 din Procedura de recalculare a pensiilor militare de stat din 12.02.2016 (Ordinul 31/25/999/8148/237/259/221/2016) https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/176795
De exemplu functia de colonel ( in cazul meu) in Decizia de pensie/2005 indicele de functie era 5,4 iar de la 01.ian.2016 trebuia aplicat conform legislatiei indicele de functie de 7,58 . Suma de bani furata pensionarului militar creste considerabil avand in vedere ca si celelalte elemente salariale sunt influentate de noul coeficient pentru solda de functie
Coeficientii de functie care trebuiau aplicati de la 01 ian 2016 sunt specificati in urmatoarele Ordine ale Ministrului Apararii Nationale clasificate secret de serviciu ( !!! ) : Ordinul Ministrului Apararii Nationale nr MS 60/2016 , Ordinul Ministrului Apararii Nationale MS 31/04.03.2016 , Ordinul 31/25/999/8148/237/259/221/2016 ,anexa 3A
Trebuie remarcat faptul ca exista hotarari de instanta atat de Tribunal pe fond cat si de Curtea de Apel care au valorificat dispozitiile acestor ordine secrete si au dat castig de cauza , in totalitate, pensionarului militar !

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Pentru rezilienta si atractivitate, trebuie sa adopte si Proiectul Statutului cadrelor militare, bagat de Ciuca la sertar.
Solda de grad este reglementatata la fel ca in prezent, doar sporul OMM si sporul pentru pensia suplimentara se acorda peste pensia militara, nu mai fac parte din cuantumul ei.
Astfel, un militar plafonat in prezent la 85%, art. 30, poate prinde un procent de pensie de 115,8% din baza de calcul, in timp ce cei plafonati la 58,5% pot ajunge la 58,5 + 25%(spor OMM)= 73,12 %
73,12 +9%(sps)=79,70%


@yar 99
Ordinul M25/2016 nu este secret.
Pentru celelalte, nu se poate indica un numar de dosar de instanta in care s-a decis recalcularea pensiilor in baza ordinelor secrete?


Cătălin spunea...

DOCUMENTUL CU ACTUALIZAREA COEFICIENTILOR DE IERARHIZARE A APARUT IN MEMORIU MEU INAINTE DE TRECEREA IN REZERVA DESI DIN 2010 TRECUSE 6 ANI.NEMERNICUL DE LA BUTOANE STIA CE FACE.

yar 99 soim spunea...

@ claudiu
corect M25 nu este secret se poate vedea pe : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/176795
dar MS 31/04.03.2016, Ordinul 31/25/999/8148/237/259/221/2016,anexa 3A sunt la ,,secret de serviciu,, acolo este cheia furtului. nu stiu nr vreunui dosar intrucat un coleg care a lucrat la departamentul Armamente ce era in aceiasi cladire cu casa sectoriala de pensii a aflat si el de la cineva care a lucrat acolo si care nu vrea sa-i spuna cum a castigat in instanta intrucat li s-a spus sa nu transpire si catre noi. poate au ceilalti pensionari colegi care au lucrat pe acolo, care stiu de neaplicarea acelei actualizari din 01.01.2016 pensionarilor militari intrucat inca era in vigoare articolul din L223 care spunea ca actualizarea pensiilor militare se face atunci cand cresc soldele de functie si de grad la activi. acest articol a fost abrogat abia in 2017 odata cu aparitia oug 57 citita de LOV. deci in 2016 pensiile noastre trebuiau actualizate in functie de aplicarea la activi a noilor coeficienti de functie. eu va trimit ce primesc si ar fi bine daca camarazii ce posteaza pe acest blog si se pricep sa aprofundeze acest aspect si daca este corecta informatia sa o documentam si sa actionam si noi mapn in instanta sa ne recuperam prejudiciul/furtul pensiei militare.

yar 99 soim spunea...

@claudiu
va trimit inca un material primit proaspat :
Catre
CASA DE PENSII SECTORIALA
A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE



Subsemnatul ……………………, domiciliat în …………………………., CNP ……………………. , având dosarul de pensie nr. ……………….., telefon ………………….. , email ……………………, formulez prezenta

CERERE DE REVIZUIRE

prin care solicit in baza dispozitiilor art.65 din Legea 223/2015, sa constatati ca exista diferente majore între cuantumul pensiei in plata si cuantumul pensiei care mi se cuvine in baza dispozitiilor legale, din cauza unor erori de interpretare a legii. Drept urmare, solicit emiterea unei decizii de revizuire a pensiei si plata retroactiva a diferentelor .
Diferenta dintre cuantumul pensiei in plata si cel cuvenit cu aplicarea corecta a dispozitiilor legale , provine din :
-neutilizarea coeficientilor de ierarhizare in vigoare/in plata la 01.01.2016;
-neutilizarea sporurilor pentru vechimea in munca si pentru contributia la pensia suplimentara .

A.Conform dispozitiile legale , pensia subsemnatului se calculeaza in raport cu coeficientii de ierarhizatre de functie si de grad. Potrivit art.12.alin.2 din Anexa 1 la Ordinul nr..M25 din 15.02.2016 al ministrului apararii nationale, actualizarea soldei de functie ...se face prin utilizarea coeficientilor de ierarhizare prevazuti de legislatia in vigoare in domeniul salarizarii aplicabila la data de 01 ianuarie 2016.
Conform anexei 3A din Ordinul nr.31/25/999/8148/237/259/221/2016 pentru solda de functie a subsemnatului , coeficientul de ierarhizare este de 7,58 pentru functia de colonel iar solda de grad este de 1,80 pentru colonel
Contrar acestor dispozitii casa de pensii a utilizat coeficientii de ierarhizare de 5,41 , ceea ce a facut ca diferenta medie lunara dintre cele doua variante de utilizare a coeficientilor de ierarhizare a functiilor sa fie de 428 lei ,astfel:
Valoarea de referinta sectoriala aplicabila la determinarea soldei de functie, precum si a soldei de grad este de 197,3387.

in varianta casei de pensii :
197,3387 x 5,41=1.067 lei ,
197,3387 x 7,58=1.496 lei fata de 1.067 lei in varianta Casei de pensii.

Mentionez ca acesta diferenta creste cu cel putin jumatate , avand in vedere ca si celelalte elemente salariale sunt influentate de noii coeficienti pentru solda de functie si de grad.
Deci luna de luna ,incepand din 01.01.2016 am fost prejudiciat fara temei legal cu o suma de peste 428 lei.

yar 99 soim spunea...

@claudiu va trimit si continuarea :
B.Neutilizarea sporurilor cuvenite pentru vechimea in munca precum si pentru contributia la pensia suplimentara creeaza o alta diferenta intre pensia in plata si pensia legal cuvenita, astfel :
Sporurile la pensie care imi revin ca urmare a muncii depuse in sistemul militar, potrivit art.29 si 30 din Legea 223/2015 , sunt :
-sporul acordat pentru fiecare an ce depaseste 25 de ani este de 21% (46 durata lucrata -25 = 21 ani).
-sporul acordat pentru vechimea contributiei la pensia suplimentara este de 9%
Legalitatea utilizarii sporului pentru vechimea in munca, rezultă din dispozitiile art.29 lit.b), care are urmatorul continut “pentru fiecare an care depășește vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28”.
Prin urmare, nu este niciun temei pentru o eventuala limitare a acestui spor si mai mult decat atat pentru anularea lui. Limitarea de 85% a pensiei se face dupa ce baza de calcul a fost stabilită, conform art.28.
Mentionez ca, desi Casa de pensii recunoaste acest spor , nu l-a aplicat.
In deciziile de recalculare la punctul A) intitulat Drepturi de pensie sunt prevazute :
-Pensie de serviciu pentru limita de varsta …in suma de 4.802 lei
-Suma corespunzatoare Ordinului /Semnului Onorific 720 lei
-Suma indexare/majorare 276 lei

La lit.B) sunt precizate explicit datele care care au condus la stabilirea pensiei militare de stat ( aici sunt cuprinse si vechimea in serviciu militar si contributia la pensia suplimentara , la fel ca si Ordinul Onorific ) ,dar au fost utilizate diferit si fara temei. Vechimea in munca si sporul pentru contributia la pensia suplimentara nu au fost luate in calcul.
In conformitate cu dispozitiile art.12, 13 si 14 din Legea 223/2015 si formularul deciziilor , pensia de serviciu pentru limita de varsta este o categorie a pensiei militara de stat, limitata la 85%
Deci, sporul de 17% referitor la vechimea in munca nu este element salarial si ca atare nu face parte din baza de calcul prevazuta la art.28. Asa cum arata si formularul de decizie, pensia de serviciu pentru limita de varsta caare este o categorie a pensiei militare de stat reprezinta rezultatul bazei de calcul conform art.28 ,limitat la 85%.
Asa cum prevede si art.29 lit.b) ,cuantumul sporului pentru vechimea in munca se adauga la pensia de serviciu ca si Ordinul Onorific, acestea fiind drepturi in afara pensiei militare se stat.
Un calcul al cuantumului sporului de 17 % din baza de calcul prevazuta la art.28 , evidentiaza ca lunar am fost prejudiciat, lunar cu 960 lei.
17% x 5649 =960 lei
Fata de cele prezentate solicit luarea in calcul a sporului pentru vechimea in munca prin neincluderea in baza de calcul si nelimitarea la 85%, asa cum prevede legea.


Cu privire la valorificarea sporului de 9% cuvenit pentru contributia la Fondul de pensie suplimentara .
Scopul creerii Fondului pentru pensia suplimentara si modalitatea de returnare a acestei contributii ,au fost precizate in Legea 3/1977, la capitolul 7 intitulat Pensia suplimentara.
Deci , legea opereaza cu doua notiuni distincte pensia si pensia suplimentara. De asemenea , legea a stabilit ca depunerile la fondul pentru pensia suplimentara se bazeaza pe principiul mutualitatii si se retine in procent de 2% din retributia tarifara lunara. Cei care au contribuit la constituirea fondului pentru pensia suplimentara beneficiaza de această pensie de la data încetării activităţii lor ca urmare a pensionării.

yar 99 soim spunea...

@claudiu si ultima parte :
Prin urmare, scopul contributiei mele la fondul pentru pensia suplimentara a fost de a beneficia lunar ,de o suma in plus ,pe langa pensia militara de serviciu cuvenita pentru activitatea in serviciul militar, respectiv de 9% din cuantumul pensiei militare. Facand o corelatie cu domeniul public, contributia la Fondul pentru pensia suplimentara se prezinta ca si contributia la pilonul II sau III de pensii, contributie care se returneaza titularului sau urmasilor acestuia .
Pentru sistemul militar se foloseste varianta de restituire sub forma de procent din pensia militara, al carei cuantum este prevazut ,in formularul de decizie la lit.A) Drepturi de pensie.
Desi sporul privind contributia la pensia suplimentara este specificat in deciziile de pensionare, la fel ca sporul pentru O.M.M. , le valorifica diferit, fara temei legal.Sporul O.M.M. se aplica separat de pensia de serviciu (militara de stat), iar sporul pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara il anuleaza.
Sporul pentru contributia la pensia suplimentara nu este element salarial care sa fie inclus in baza de calcul si nici in pensia de serviciu pentru limita de varsta.De altfel, nici nu este prevazut in baza de calcul.Prin urmare acest spor nu se include in baza de calcul , asa cum dispune si art.28 alin1,lit.p conform carora “1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor......în care nu se includ:
p) alte venituri care, potrivit legislației în vigoare la data plății, nu reprezintă drepturi de natură salarială sau asimilate salariilor “.
Prin urmare, sporul cuvenit pentru contributia la pensia suplimentara se adauga la cuantumul pensiei militare,ca si sporul pentru decoratia O.M.M., nicidecum nu intra in procedura de calcul a pensiei de serviciu, asa cum , eronat,a procedat Casa de pensii.parata, lipsindu-ma in totalitate de acesta.
Din dispozitiile art.3, 13, 14 si 15 din Legea 223/2015 rezulta ca pensia de serviciu (militara de stat ) se acorda numai pentru calitatea de cadru militar avuta in timpul serviciului militar.Deci in calculul pensiei militare, nu este cuprinsa contributia la Fondul de pensie suplimentara.Aceste sume de bani au la baza contributivitatea benevola, din sume proprii, fapt ce determina incadrarea lor in categoria de DREPT subiectiv si , se adauga la cuantumul pensiei militare.
Casa de pensii sectoriala, practic ,mi-a anulat sporul de 9% pentru contributia la pensia suplimentara , in mod eronat ,fara temei legal.
Un calcul al cuantumului sporului pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara arata ca lunar am fost prejudiciat de 508 lei

9% x 5.649 =508 lei

Fata de cele prezentate solicit valorificarea sporului privind pensia suplimentara, separat de baza de calcul prevazuta la art.28.

In concluzie solicit emiterea deciziei de revizuire potrivit cererii formulate.

Anexez copie dupa ultima Decizie de pensie de recalculare nr. …………………….. si ultimul talon de pensie



Grad / nume / prenume ……………………………….

Cătălin spunea...

SI EU VOI FACE CERERE DE REVIZUIRE MAI ALES CA IN MEMORIUL MEU EXISTA CORECTURI CU CORECTOR PRIVIND COEFICIENTII DE IERARHIZARE. ACUM DUPA CE MAFIA DIN "STATUL PARALEL" VA AJUNGE ACOLO UNDE II ESTE LOCUL, SPER SA CASTIG IN INSTANTA INCLUSIV DREPTURILE BANESTI CE MI SE CUVENEAU LA DATA TRECERII IN REZERVA (AJUTOTUL BANESC) ASA CUM A STABILIT INSTANTA DE FOND.

Cătălin spunea...

MAFIA DIN "STATUL PARALEL" A SUSPENDAT IN MOD NEJUSTIFICAT PRIN OUG-UL "TRENULETUL" ACORDAREA UNUI DREPT CE REVENEA PENSIONARILOR MILITARI PENSIONATI PANA IN ANUL 2017, DREPT CE A FOST PREVAZUT INTR-O LEGE ABROGATA. CUM SA SPUI IN OUG-UL TRENULETUL DE DUPA 2017 CA SUSPENZI UN DREPT (AJUTOR BANESC) CE ERA PREVAZUT INTR-O LEGE ABROGATA (L263/2010)? MOTIVUL ACESTEI ILEGALITATI ESTE SIMPLU, CA EL SA NU MAI POATA FI ACORDAT NICI MACAR CELOR CARE L-AU SOLICITAT SI L-AU CASTIGAT IN INSTANTE. NU MAI PUNEM LA SOCOTEALA FAPTUL CA ACEASTA SUSPENDARE S-A FACUT FARA JUSTIFICARE SI PE TERMEN NELIMITAT.

John spunea...

@yar99 șoim,pentru anii lucrați după trecerea în rezervă? Primim ceva sau sunt trecuți doar ca număr de ani lucrați?

Petrut spunea...

Buna ziua ,incepand cu data de azi 03.06.2024 Dl.Dogaru ,seful SCMD este demis de mine Col.rez.Dr.Trofin Petrut din funtia sa pentru afirmatiI contrare Statutului SCMD ,afirmatii ce aduc grave deservicii intereselor noastre . Il consider si un factor responsbil de impidicarea procesului de actualizate a pensilor militare in general.Ii recomand activitatile specifice unui pensionar militar normal.

Leo spunea...

Mrin MS31/2016 s-au “reașezat “ soldele de funcție. În fapt s-au majorat pt. militarii din activitate. Prin MS60/2016 s-au definit soldele de funcție și s-au centralizat într-un tabel evoluția lor de pe vremea lui Bodnăraș și până la MS31/2016. În 2024 a apărut MS 81/2024 care a majorat soldele de funcție cu 30% punându-le în acord cu OUG 26/2024.
Astfel LICHELELE din MFA te tipul lui jiganu,RED, dr.luK, livadă,aspiridonescu , ciripacipu,și-au asigurat baza de calcul la maxim posibil pt. când vor ieși la pensie peste 6 luni.
Toate astea s-au întâmplat numai sub politrucii PSD-ului (LOV,țuguianu,TERENTE,penticostalu,DADY, viforniță)
NU E VINA LOR.
Votul e de vină.

ifrim spunea...

@Yar șoim.Ce afirmi d-ta are iz penal!Ce ține de drepturile pecuniare ale cetățenilor nu are voie să fie secretizat!

avianyc spunea...

@ soimule 99
Bag seama ca prin 2016 aveai funcție de gral de armata și voiai sa fii actualizat la funcția de mareșal NATO prevazuta în afara anexei din L138/ 99,anexa transpusa în L 284/ 2010 ,L284/ 2010 care nu s-a aplicat și a căzut în abrogare .
Întreb, mai sunt mulți scmdisti concurenți la asa cereri ?
@ Claudiu ,vigilenta ,vigilenta și iar vigilenta pana nu- l ridica în slavi Cifrim și pe Yar 99 .

yar 99 soim spunea...

Ministerului Apararii Nationale, cat si din Casa Sectoriala de Pensii Militare, au inventat calcule de pensii bazate pe elemente legislative ,,secretizate,'' cu incalcarea ilegala si grosolana a Art.33 din Legea 182/2002, care interzice secretizarea calculelor la pensii, fiind drepturi personale si de interes public, astfel incat coeficienti, elemente de calcul si alte drepturi legale fiind catalogate ad-hoc, din interiorul acestor institutii, ca fiind Secrete de Serviciu (SSv)
Art. 33 ale Legii Nr. 182/2002 :
,,Este interzisa clasificarea ca secrete de serviciu a informatiilor care, prin natura sau continutul lor, sunt destinate sa asigure informarea cetatenilor asupra unor probleme de interes public, sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludarii legii sau obstructionarea Justitiei.''

Metodologia de stabilire a elementelor de calcul ale pensiei mele militare prevazute in Ordinul MApN nr. MS 60/2016, este o informatie de interes public, dar si personal, si tocmai de aceea, clasificarea acestui act normativ este ILEGALĂ si PENALĂ.
Ar trebui să se investigheze in amănunțime toate aceste batjocoriri de Lege de către MApN si Casa Sectoriala de Pensii a MApN, să se descopere care este motivarea, interesul, mecanismul prin care MApN, prin grupul organizat de acolo, sistematic si permanent încalcă si schilodesc legile organice si Constitutia Țării, întrucât consider că este vorba de o mare actiune de coruptie la nivel de Stat, coordonată de către clasa politică aflată la putere .

yar 99 soim spunea...

În situația în care nu cunoașteți ( și e normal ! ) ce coeficient de funcție trebuia să vi se aplice de la 01.01.2016 conform legislației ( fie ea și secret de serviciu ) NU ESTE NICI O PROBLEMĂ !
Specificați în acțiunea judecătorească ca instanța să solicite Casei de Pensii a MApN să vină cu toate documentele ( secrete) care trebuiau să constituie baza legală pentru actualizarea coeficientul dvs. de funcție valabil la 01.01.2016

yar 99 soim spunea...

După cum ați observat în modelul de acțiune în instanță sunt 2 capete de acuzare :
- coeficientul de funcție
- pensia suplimentară
La primul punct au câștigat în instanță toti pensionarii militari iar la punctul doi unii au câștigat iar alții au pierdut ! Depinde de instanță !
Dar este totuși bine să atingeți ambele puncte pentru că nu se stie deznodământul final si pentru pct.2 !
Argumentele actiunii pentru capul de acuzare nr.1 ( coeficientul de functie la 01.01.2016 ) sunt exact argumentele instantelor de justificare a sentinței ( de fond si de Apel ) care au dat câștig de cauza pensionarului militar !!!
Toate aceste demersuri să le faceți luna aceasta ( iunie) pentru că in perioada iulie - august este vacanță judecătorească !

Leon spunea...

@Soimule, hai sa lasam pe alta data aceasta actiune si sa FINALIZAM Actualizarea SG cu sanse de rezolvare in aceasta luna..!

ifrim spunea...

La brutărie,la brutărie!

Leon J F spunea...

Ne putem organiza pentru o actiune in instanta, in mod colectiv?

Cezar spunea...

Cam tîrziu ati inteles ca dăogaru îi calul troian...
Eu va tot zic de vreo 15 ani....!!

Cătălin spunea...

COPY/ PASTE (de la un artilerist cu experienta) "PREGĂTIREA DE FOC": BĂTĂLIA PENTRU GRADUL MILITAR.

ETAPA AUDIENȚEI LA TÎLVĂR .

Astăzi, luni 3 iunie, la sediul MApN, după ora 14 30, se va desfășura AUDIENȚA acordată de Tîlvar structurilor asociative ale militarilor.

Va fi o acțiune de cercetare reciprocă a intențiilor
adversarilor și, de ce nu, o PREGĂTIRE DE FOC DE ARTILERIE, din partea organizatorilor OFENSIVEI DE REDOBÂNDIRE A DREPTURILOR LEGITIME ASUPRA GRADULUI MILITAR al Militarilor în Rezervă și în Retragere.

RECOMAND tuturor participanților la această Audiență să folosească acest prilej pentru a da, pe un ton ferm, un ULTIMATUM reprezentanților MApN, fără nici un fel de tratative sau de negocieri !

DE CE ⁉️

Deoarece, prin neactualizarea valorii soldei de grad și pentru militarii în rezervă și în retragere la fel ca pentru cei activi, s-a depășit PUNCTUL CRITIC al suportabilității,
ajungându-se în situația limită, în care decidenții politico- militari sunt pe punctul de a săvârși nu atât o INFRACȚIUNE DE ABUZ ÎN SERVICIU ci, un act de adevărat ATENTAT ASUPRA CAPACITĂȚII DE APĂRARE a Țării ❗

Între timp, în Țară, zecile de autocare microbuze și autoturisme ( SUNT PREGĂTITE DEJA PESTE 100 DE MIJLOACE TEHNICE❗) transformate în adevărate Mașini de Luptă pentru Redobândirea Drepturilor Legitime are Armatei de Rezervă își turează motoarele și se pregătesc pentru a ajunge pe aliniamentul de declanșare a OFENSIVEI, Piața Victoriei din București ❗

avianyc spunea...

???...@ soimule
Care legislație prevede actualizare entru functia de cilonel de la în 2016 de la 5,41 la 7,58 ?????

yar 99 soim spunea...

@leon
sunt de acord cu ce zici tu, dar te rog frumos sa nu uitam si aceasta speta pentru ca sunt rezervisti care au castigat sume importante in justitie, plus ca ne-au furat pe fata si incearca si acum acelas furt ca jianu&comp sa-au perfectionat in asa ceva.si eu locuiesc unde locuiesti tu, si eu sunt absolvent de ATM si dupa ce finalizam prima optiune te invit la o intalnire sa incercam sa o finalizam si pe a doua.
@avyanic
eu acum am primit aceste materiale si le-am postat pentru rezervistii interesati sa isi castige drepturile legale. daca tu nu stii decat sa faci misto stai si doar atata te duce cerebelul stai cuminte in banca ta si vezi-ti de ale tale ori schimba blogul. bag sama ca esti un troliu ori politic ori al lui jianu&comp.

Viorel spunea...

Cătăline. Las-o mai ușor că spui prostii. Este vorba de art. 20 pct (1) și (2) din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice și nu Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Vorba domnului Leon. Actualizarea soldei de grad este prioritară și nu ajutoarele la trecerea în rezervă.

Logan spunea...

Ideal ar fi ca cei care merg la negocieri, sa ceara cu subiect si predicat actualizarea soldei de grad deocamdata!
Nu m-ar mira sa auzim ca au cerut actualizarea normei de hrana sau de echipament!!

John spunea...

https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/06/ultimele-solicitari-catre-membrii-si.html?m=1

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@yar99soim, meriti toate laudele, felicitarile, RESPECTUL, si aprecierile tuturor rezervistilor ca ai scos la lumina cloaca, infectia, mizeria si puroiul care exista in CSP! Toata pretuirea si respectele mele! Voi cere si eu revizuirea, in lumina acestor dezvaluiri si probatorii, dar dupa rezolvarea Legii in finalizare, care sper ca nu vor fi influentata de putinismul dogărist, de o mizerie si cretinism impardonabil, pana la sabotaj si tradare de tip șoșocar!

Viorel spunea...

John. Ce frumos începe dl. Col. comentariul de pe blogul SCMD. „Stimați camarazi, ÎN PLINĂ EPOCĂ DE IDIOTIZARE pe care am trait-o eu …… slujind prin minciună și manipulare….”.
Noi ne zbatem pentru actualizarea soldei de grad, iar dl. Col. dă vina pe liderii celorlalte asociații că au cerut ALTELE în loc sau pe lângă actualizarea soldei de grad.
Cât de mincinos poate fi când au fost prezentate pe blog de către diferiți participanți la întlnire, solicitarea domnului Col. (cu prioritate) de acordare a ajutoarelor la trecerea în rezervă. După solicitarea tâmpită făcută la TV, acum vrea să scoată rahatul cu mâinile altora.
Dânsul, numai dânsul și SCMD vor binele pensionarilor militari.

Claudiu Marin spunea...

@Yar99soim
Nu vrei sa direcționezi materialele pe care zici ca le-ai primit pr adresa blogului pentru ale analiza și valorifica în interesul pensionarilor după depășirea momentului cu actualizarea soldei de grad?
Poate sunt si cititori care au obținut în instanta o revizuire în sensul semnalat de soim.

yar 99 soim spunea...

@claudiu
ti le trimit cu draga inima, si promit ca daca voi mai primi materiale noi sa ti le pun pe adresa blogului, pentru ca interesul trebuie sa fie pentru toti rezervistii. te rog sa imi spui pe ce adresa sa le trimit.
eu incerc cu niste colegi sa gasim macar un rezervist din cei care au lucrat la casa sectoriala si care a castigat in instanta si care este dispus sa ne spuna cum sa procedam caci aM INTELES CA li s-a cerut sa nu spuna si la alti pensionari pentru evitarea unui mare , foarte mare scandal. de asemenea mi s-a spus ca generalul Nastase ar sti despre aceasta speta

yar 99 soim spunea...

@claudiu
am fost anuntat intre timp ca unele materiale pe care le-am primit si eu au ajuns si la generalul Chelaru pentru a le analiza si a vedea daca si cum se pot valorifica.

Teofilos spunea...

Noutăți de la întâlnirea cu ministrul Talvar?

Claudiu Marin spunea...

@soim
Adresa blogului este

huhurez2013@gmail.com

@teofilos
Nițică răbdare!

csej spunea...

Prin 2013 am câștigat un proces cu MApN dar câștigul de cauza a venit cand legea nea devenit prin amendament favorabilă
Sunt si judecători care o iau după fenta.
Va doresc succes in lupta in justitie cu MApN dar sunt sceptic.
Ca unul care in perioada 2010-2013 m-am judecat individual si in grup cu MApN am ajuns la concluzia ca judecătorii nu prea stăpânesc cunoașterea legilor ce reglementează pensiile militare si iau de buna orice trăznai debitate de jurist MApN.Treci de tribunal si pici la CA.Acolo se rupe franghia. Si avocații sunt străini.
Contributia la pensia suplimentară nea fost confiscată intrând în patrimoniul statului.

Teofilos spunea...

Este răbdare, bine să fie asta e important. Este și o rugăminte: dupa ce se termină cu solda de grad, poate ne puneți în tema cu revizuirea( modalitatea și documente). Că om da și noi o pălincă...ardeleneasca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

yar99soim, suntem un grup bataios de justitiari, implicati in mai mult procese in tribunale cat si cu actiuni la politic de rezolvare a problemelor grave. Nu vrei sa-mi trimiti pe adresa ifrimcorneliu@yahoo.ro toate aceste materiale grupate? Promit, ca pe langa toate institutiile statului, toti politicienii, marile procuraturi anti coruptie ele vor fi cunoscute la NATO, Joe Biden, Congresul american, Bruxeless si BANCA Mondiala! Grupul astfel va initia si procese in care sa cerem drepturi si totodata sa dezvaluim mafia clocara, de fapt in sabotaj coordonat si dirijat, probabil din afara tarii pntru interese straine, si de ce am exclude fratii sovietici de la rasarit?, ca si-au bagat agentii peste tot sa distruga institutiile statului din interior! MULTUMESC RESPECTUOS, DACA O SA NE AJUTI! Doamne, ajuta! PS: Sunt materiale probatorii care, in noua guvernare, pot sa-i mobilizeze sa faca curatenie in Ministerul Apararii Nationale, intesat de sabotori si tradatori! Astisa de acum sunt in fratie adanca, cloaca-politic!

maiag spunea...

MAA ASTEPTAM ca marele revolutionar palcovnic MINCIUNICA sa ne spuna cateva cuvinte de la cafeaua protocolara cu herr TILHAR,ca de comunicate e bun,sau acolo e mut?vad ca e tacere totala pe toate fronturile, de asemenea nu se mai spune nimic despre ordonanta discutata in comisii, fiind de interes general reprezentantii nostri ar fi de bun simt sa informeze stadiul__,dar,,, de aici pleaca zvonistica si orice postare a cuiva ne pune pe jar,oare e normal?

Petrut spunea...

Buna Seara ,astept inca demisia de onoare a Colonelului Dogaru ,daca ramane in SCMD distruge asteptarile si sperantele pensionarilor militari cladite chiar si 20 de ani. Va rog Dle Colonel Dogaru Demisia ! S-o vad azi !Multumesc

valy spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, ceia ce publica yar99soim, Decizia de pensionare a fost contestată în Triibunal, dezbatută și în Apel unde a fost pierdută cu brio de catre Dan Barna începând cu anul 2020.

Nu te mai chinui prin tribunale.

valy spunea...

Pensia SUPLIMENTARA a fost contestata de mine în 2020, terminat procesul și în Apel în 2022, pierdut pe linie.

Fara minime șanse, nervi și timp pierdut.

ifrim spunea...

@Maiag.Președinții de asociații își informează pe grupuri membri cotizanți ,față de ceilalți nu dau raport de activitate!
@Petruț.Nu poți cere demisia unui patron de SRL,PFA pentru că este trecut la registrul comerțului pe numele lui persoană fizică.Așa stau lucrurile și-n cazul SCMD deci este exclusă instituția demisiei!

Viorel spunea...

yar 99 soim. V-am citit aseară toate comentariile. Fiind prea obosit pentru că am fost în vizită la spitat la o cumnată, apoi, citind comentariile domnului Leon de pe blog precum că a trimis la 7 parlamentari o solicitare ca în ședința Comisiei de mâine 03 iunie 2024 orele 13.00 (adică astăzi) să fie trecut suplimentar pe Ordinea de zi și Proiectul PLx nr. 262/2024, solicitând totodată și sprijinul acestora pentru convingerea deputaților din Comisia pentru buget, finanțe și bănci să fie de acord cu urgentarea și adoptarea Raportului comun în varianta primită de la Comisia de Apărare la Proiectul PLx nr. 262/2024, privind aprobarea OUG nr. 26/2024, m-am apucat și am trimis și eu la 22 de deputați din comisie care aveau adresa de email, motiv pentru care nu am putut puncta câteva observații la cele prezentate (ele sunt mai multe, dar poate altă dată).
Ați prezentat că dl. Col. avea 46 ani durată lucrată. Durata lucrată se numește conform legii VECHIME CUMULATĂ care se compune din anii de Șc./Academie Militară sau / și ATM+perioada de cadru militar+vechimea cf. grupelor de muncă (deosebite=1 an și 3 luni / 1 an; speciale=1 an și 6 luni / 1 an; alte condiții=2 ani / 1 an;).
Din 46 ani se scad 25 de ani pentru a pleca cu procentul de 65%.
Pentru anii rămași, adică 21 a primit câte 1 punct ce s-a adunat la 65% rezultând un procent de calcul al pensiei de 65%+21%=86%. S-au limitat la 85%, 1% s-a dus pe apa sâmbetei. Deci, nu puteți afirma: „Mentionez ca, desi Casa de pensii recunoaste acest spor, nu l-a aplicat”. Ba l-a aplicat.
„Vechimea in munca si sporul pentru contributia la pensia suplimentara nu au fost luate in calcul”. Ba s-a luat (nu puteți generaliza pentru că induceți pensionarii în eroare. Diferă de la caz la caz). Ex. În cazul lui Cornel care are 61% sau cât are, îi trebuiesc multe procente până la 85%. Procentul de 9% reprezentând vechime la contribuție pensie suplimentară a fost adăugat la procentul de 61% altfel ar fi avut 52%. Deci s-a valorificat.
Spre ex. Eu am peste 50 ani vechime cumulată. 25 ani = 65% + 1% pentru ceilalți 25 ani = 90% + 9% pensie suplimentară = 99%. Plafonat la 85% am pierdut 14 procente. Deabea eu aș putea spune că am pierdut cu adevărat. Asta nu înseamnă că nu mai sunt și alții ca și mine. Dar așa prevede legea.
Dacă Legea nr. 223/2015 cu intrare în vigoare de la data de 01.01.2016 nu ar fi fost modificată de către OUG nr. 57/2015 unde se pleca de la procentul de 80% și se limita la 100% (ca la magistrați), atunci unii pensionari nu ar fi pierdut procente pe vechime sau spor pensie suplimentară. Vorba lui Valy. Darea în judecată = stres, timp pierdut = rezultat 0 (zero).



Iulian Mareș spunea...

Se pare ca Amendamentul Leoreanu va fi r dezbătut pt aviz în Comisia de buget doar pe 17 iunie!
Azi au fost la M100 doar discuții sterile, care se vor relua și mâine!

Claudiu Marin spunea...

@Iulian Mares
Multumim fain pentru informatie!
Chiar daca dezbaterea se amana pana dupa alegeri, impostant este ca amendamentul sa ajunga in Plen in ultimele 2 saptamani pana la incheierea actualei sesiuni parlamentare.

valy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
valy spunea...

Domnule Viorel, Eu am 51 de ani și 3 luni vechime cumulată. 25 ani = 65% + 1% pentru ceilalți 26 ani = 91% + 9% pensie suplimentară = 100%. Plafonat la 85% am pierdut 15 procente.

Sunt și eu ca tine.

AȘTIA SUNT EXCROCIII.....

PE PUNCTE AȘ FI AVUT PENSIA CU 70% MAI MARE.

Dar așa prevede legea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ministrul a promis ,,sprijin'' (sanki), insa se negociza un drept legal de pensii, solda grad, care nu masoara mai mult de o palma pe o coala A 4, ca dimensiune totala! Al naibii sprijin, cand negocierile nici n-ar trebui sa existe, decat un singur cuvant si o stamplila: ACCEPT.'' si, gata cu Legea! CAND VREI SA SPRIJINI, RAPIDITATEA ACESTUIA TREBUIE SA INTREACA VITEZA DE ZBOR A UNEI RACHETE *MATADOR,* CARE CADE PE UN TANC RUSESC PE FRONTUL DIN UKRAINA!
@Dle Claudiu, prea tarziu data de 17, deja 17 se afla intr-o zona periculoasa de scapare din mana, trebuie saptamana asta, inainte de alegeri, daca se au in vedere bunele intentii! Cum sa ies eu la vot daca legea nu-i aprobata, si cine naiba mai voteaza daca pana in alegeri suntem in suspensie? EU NU IES LA VOT, DACA LEGEA NU ESTE APROBATA PANA LA ELECTORALE! PUNCT.

Claudiu Marin spunea...

@valy
De ce ne dezinformezi?
Daca te uiti pe deciziile de pensie, recalculare, actualizare, ai procentul de pensie din baza de calcul de 85% +20% spor OMM= 102%

Leon spunea...

@Iulica, normal ca au fost discutii sterile, ce poate face MApN, cand proiectele privind SG sunt in CD, Pl x 262/2024 si Senat, L 282/2024, si decizia finala este a Parlamentului ?!
Au participat cumva si Presedintii celor 2 Camere, sau macar Presedintii Comisiilor raportoare ??
@Claudiu, stiti ca proiectul L 282/2024, privind aprobarea OuG.28/2024, are termen de depunere a Raportului comun intocmit de Comisia de Aparare si Invatamant, data de 4 iunie ?
Cele 2 Comisii NU au pe ordinea de zi acest proiect de completare a L.80!

Skoda 4x4 spunea...


E rezolvata problema cu actualizarea soldei de grad. NU SE POATE.
Mai discutam ,si la Guvern ,vin alte alegeri,paaa si la gara...asta e concluzia intalnirii de astazi de la Mapn.

Claudiu Marin spunea...

Daca majoritatea parlamentara sufera o infrangere la alegerile de duminica, in special la cele europarlamentare, rezultat care prefigureaza rezultatul de la alegerile parlamentare, sa fiti siguri ca nimeni nu se va mai interesa de amendamentul propus prin Legea de aprobare a a OUG 26/2026.
Aveti curajul sa va taiati singuri creanga de sub picioare?

ifrim spunea...

Ministrul Angel Tâlvar trebuie să-și ia și d-lui salariul până după alegerile parlamentare după care posibil să nu mai fie ministru peste militari.O avea și el rate la bănci ,copii,nepoți de ținut în școli...

valy spunea...

Domnule Claudiu Marin, nu duc în eroare pe nimeni, am efectiv lucrat 40 de ani,
+ grupa 11 ani = 51 ani.

AȘA AR EȘI DIN CALCUL.

DAR SUNT BLOCAT LA 85%

Dar așa prevede legea. HOȚILOR.

John spunea...

Primită și dată mai departe! Mi se pare o porcărie și o diversiune menită eșecului!
Stimati colegi,
Misiune nefinalizata. Amendamentul Leoreanu nu poate fi acceptat.
Perspectiva finalizarii proiectului de lege pe OUG 26/2024(PLx 262)
este incerta pana la vacanta parlamentara.
S-a cazut de acord asupra unui proiect de OUG pentru alinierea soldei
de grad a rezervistilor la solda de grad a activilor, prin care sa se
materializeze forma amendamentului Coarna-Roman. Din aceasta
perspectiva in cursul zilei de miercuri 05 iunie a.c., aceeasi delegatie,
se va intâlni la Guvernul Romaniei cu Secretarul general al Guvernului,
domnul Marian Neacsu pentru definitivarea proiectului de OUG.
Domnilor Presedinti,
Organizarea activitatilor pentru manifestatia de protest din 7 iunie, orele 13.00
continua. Va asteptam in numar cat mai mare. Punct de contact: gl.fl.aer.(rtr.)
Casapu Eugen.
Stima si consideratie,
Doamne ajuta!
Presedinte ANCMRR ”Al.I.Cuza”
Gl.lt.r. //Neculai BAHNAREANU//

xmax spunea...

Terfelirea pensinarilor militari este o moda a acestori nenorociti de guvernanti!!!!

Termenul de 17 iunie este un termen ”de inmormintare” a acestui amendament sa fie clar.
Daca se merge dupa principiul ”lasa ca e bine si atunci” apai sa stiti camarazi cu stele, ca nu e asa!!!!

Totusi chiar nimeni nu este capabil dintre generalii trecuti in rezerva, sa rezolve aceasta inechitate grosolana???

Pai atunci singura solutie este data de 7 iunie, o manifestare majora cara sa rupa din temelii tot ce este murdar, in privinta acestor batjocori, aduse unor oameni care au depus juramintul de credinta.

Sa le fie rusine acestor nenorociti de vremelnici guvernanti, niste persoane bipede fara cei sapte ani de acasa (non-valori)

Leon spunea...

@Claudiu, punem pariu ca la Europarlamentare, alianta PSD&PNL va castiga aprox. 2/3 din cei 33 alesi, si fara votul familiei mele, care este dezamagita de taraganarea actualizarii SG si pentru pensionarii militarii ??

xmax spunea...

pentru @leon

Cum stăm cu amendamentul de azi????

Credeți că cineva doarme în pom și doar alții în pat????

V-am spus că în acea comisie blestemată sunt mulți ”doctori” în analfabetism functional, deci practic degeaba ati trimis ”la cîtivaȚ analfabeți acel amendament pentru a îl includă azi pe ordinea de zi suplimentară”, că NU MERGE AȘA.

Cu varanii nu e mijloc de negoț, trebuie sa ne comportăm ca și ei

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle @Claudiu, ei isi vor da seama ca, daca localele si europarlamntarele le-au ratat, pentru parlamentare si prezidentiale vor trebui sa stea si in cap in fata tuturor petenților si obiectivelor cu pretentii, ca ale noastre, din Romania, caci ei s-au invatat pe principiul ca ,,lasa ca prostii si boii astia plavani si asa ne voteza din inertie si fara sa-i mai rugam noi s-o faca!'' Uite ca nu va fi asa, chiar deloc, si sa nu ramana cu gura cascata ca toate voturile se vor duce catre extremisti sau neoliberali, mai ales ca sigur 100% toti pensionarii care nu primesc 1 leu la pensie, aproape doua milioane, stiind ca vor avea si pensiile inghetate cativa ani, nu vor vota partidele actualei coalitii, sub nici o forma, si vreau sa se stie bine lucrul asta, plus rezervistii si activii paraditi odios in ultimii ani de cei care detin azi puterea! Anul asta va fi un an ca niciodata, electoral, romanii fiind scarbiti de tot ce se intampla cu saracia impusa, preturile, inflatia, cu salariile politicienilor majorate de cate doua sau trei ori pe an, cu Coldea, cu salariile nababilor si ale celor din magistraturi si ei culegand firimituri, deci beleaua e mare cat casa si vor fi surprize uluitoare, ca nici ei nu vor crede, si lumea va iesi la vot in numar imens, o sa va convingeti mai ales in toamna! Eu cred ca politicienii puterii nici macar nu viseaza ce li se vor intampla rau anul acesta! Prea mult pentru ei si bietilor romani numai in bataie de joc, saturandu-se de saracie...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa bage in urgenta ordonanta, daca vor voturile noastre masive, ca eu le voi acorda, daca pana la votare sunt seriosi si rezolva problema! Ce motiv au sa nu rezolve, daca au intentii bune? Cine mai crede ca vor rezolva ei ceva daca se vede pe fata ca o taraganeaza si avem experienta trecutului cand ne-au bulit la greu si dupa aia nici macar un deget m-au miscat sa repare vandalizarile? Am eu incredere ca mai dau ei ceva, daca nici acum in disperarea de voturi n-o fac? Eu pot sa jur ca, dupa vot, abandoneaza totul, vazandu-se cu sacii in caruta! Dl Leoreanu, fiind o voce, ar trebui sa le-o spuna taios ca sa stie cum sta treaba! Eu sunt crunt dezamagit si extrem de pornit sa-i taxez, dupa toti anii astia de suferinte si frustari justificate, caci este singura razbunare la la care mai pot apela, ca si toti romanii dealtfel!

Claudiu Marin spunea...

Niciodata Guvernul nu scoate un amendament din proceduri parlamentare pentru a-l adopta prin ordonanta de urgenta.

Viorel spunea...

Xmax. Singurul general trecut în rezercă care poate rezolva LA FOC AUTOMAT această problemă este CIUCĂ.

Coman Doru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astept un punct de vedere lamuritor de la SCMD! Altcineva, cine sa ne mai informeze? Nici un politician participant nu are curajul s-o faca, dar curaj sa cerseasca voturi, au? Si Dl Leoreanu ar fi putut s-o faca, cu inalta sa calitate politica si de implicare directa, insa existand spaime de expulzari...

Cătălin spunea...

Viorel, de CIUCA AL NOSTRU nu pot sa spun decat atat, MI-E SCÂRBĂ cand il vad si cand il aud ce aberatii scoate din gura.Ia priviti aici: https://www.economica.net/gafa-monumentala-a-premierului-ciuca-a-zis-ca-in-romania-nu-se-produce-motorina_594524.html sau aici: https://www.ziarulincomod.ro/video-gafa-a-lui-nicolae-ciuca-orasul-ianca-este-al-doilea-cel-mai-mare-judet-din-judetul-braila/ (https://youtu.be/3ip-Rmsor24?si=3CNea4hO6BjIOSsF)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nicolae Ciuca e ocupat cu o carte scrisa de altii, si in care minciuna, exagerarile nerusinate si plagiatul se ineaca intr-o mare de neadevar si lipsa de probatorii, fiind criticata la maxim in mass media pentru irealitatile din continut, caci minciuna pute a rachat! Apare pe postere cat cearceaful de dublu pat pe drumurile nationale, flegmele albindu-le fatetele, si nici cartea minciuna, *Romania pas la pas cat cracanul la compas* nu a avut astfel de tiraj uluitor, dar fara sa fie citita macar una bucata gunoi menajer! Ce de-a cacalauri de bani pe niste mizerii de maculaturi inutile! Nicolae Ciuca, cat va trai pe aceasta planeta, nu va ajuta macar 1 singur rezervist sa-si afle dreptatea prin intermediul politicii liberale si personale! Si vrea voturi?! Ie-te... Mărioaro, simti ceva, hacana, de te-ar durea pe undeva?

xmax spunea...

....o zi de 4 iunie....
interesant!!! Nu?

Si ce facke news ne mai spun unii....pe aici....auzi tu "le trimit la citiva acel amendament"....pai nu asa merge .....haloooo....

Vom avea drept la ce vreti voi "actualizare/marire/reactualizare/recalculare/calculare" numai daca ne vom organiza intr-o forta UNITARA, nu plina de orgolii si plini de ura ciuda si dusmanie unul fata de celalalt, sa deschidem proces dupa proces.

A facut oare cineva o indexare a tuturor dosarelor ajunse pe masa CCR privind acele OUG 59 respectiv OUG 114 si care unele au fost solutionate primind un NEGATIV de iti vine sa vomiti, iar altele asteapta sa fie analizate printre care si dosarul meu asteapta de undeva din februarie(cica se asteapta si vreo 2 ani......ce nemernicie).

Acele asociati impotente in frunte cu generali besinosi asta ar trebui sa faca. Sa verifice sa analizeze si sa ia masuri prin aducerea la cunostinta in mass-media despre DEZASTRUL produs de niste idioti precum LOV, tudoe, et company, Nu sa frece manganul ca niste impotenti profesionali.
Eu nu am vazut NICIODATA dar NICIODATA un grup de generali care sa iasa public timp de un an de zile la emisiunile TV si care sa arate adevarul in ce mocirla am ajuns!!!!

Dar in schimb am vazut multi generali care se injimba care mai de care la diverse emisuni TV si isi dau arama pe fata aratind cit de meseriasi sunt in a analiza situatia militara in lume!!!!! Pai baaaaaaa bolovanilor, rezolvati problema noastra prima data, ca va vor minca paduchii, si apoi faceti analize tactico-militare pe continent!!!!!!

maiag spunea...

Hai sa numim solda de grad CIOCANU GUVERNULUI,noi am cerut ciocanu guvernului,ne a trimis la mapn,apoi la comisii si parlament,nimeni nu mai stie pe unde e ciocanu si ce se intimploa cu el,intrebareae NOI PE CINE TINEM DE CIOCAN?

maiag spunea...

LOREANU de luni va fi primar,asa ca nu ne mai bazam pe el,omu skimba directia si interesele,URRAAAAA,URRRAAA,sin la gara

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ieri a fost grav la intanlirea cu ministrul Talvar, care am realizat ca e tare fricos! Col Dogaru a postat radiografia si a picat solutia Leoreanu, invingand Coarna-Cozma! Zice ca prin solutia Leoreanu cei cu pensiile mari o luau razna in sus, si toti stiam asta, cele mici picau in cap! Aici il cred, caci pensiile mici niciodata nu au interesat pe cei cu gradele mari! Treaba de rahat si lacomie, nu de omenie!

Leon spunea...

Domnilor pensionari militari, de curiozitate, uitati-va pe inregistrarile video ale Comisiei de buget, si o sa vedeti ca sedintele NU depasesc 60 minute, cea de ieri a tinut 37 minute!!
Cei prezenti erau mai mult atenti la celularele personale, si uite pe cine trimitem noi in parlament , fauritori de legi benefice poporului roman !!
PS. Presedintele de sedinta n-a scos un cuvant despre suplimentarea ordinei de zi cu Pl x 262, solicitarea unora dintre noi !!

Leon spunea...

@Maiag, viitorul Primar al orasului Roman, Laurentiu Leoreanu va intra in paine la sfârșitul lunii Septembrie 2024, asa ca toata luna Iunie va ramane tot Presedintele Comisiei de Aparare din CD...!!

Alex spunea...

Cei care au fost la intalnirea din data de 03.06.2024 au dat cu mucusorii in fasole ca de obicei.Atat de slabi sunt la minte, ca uneori ma mir cum au ocupat functii de conducere in M.Ap.N.Pot fi dusi cu vorba si manipulati de un habarnist ca Tilvar.Atat sunt de habauci de cap ,incat dupa "lupte seculare" au reusit cu brio sa scoata din circuit amendamentul d-lui Leoreanu.Oricum nu s-ar fi rezolvat nimic nici cu aceasta,dar este frumos sa mai visam si noi.
Au plecat de la intalnire mai habauci decat erau,urmand sa se intalneasca oe data de 07.06.2024 cu nu stiu ce neica nimeni din guvern,probabil portarul ori femeia de serviciu ,care vor incropi pe genunchi alt proiect de ordonanta.Tilvar a pasat din nou raspunderea unei persoane din afara M.Ap.N.si chiar el se mira de prostia demonstrata de reprezentanti.
Dupa ce femeia de serviciu va incropi un alt proiect ce va contine 40 de solicitari diferite,acesta va urma calea legala.Ca de obicei dupa ce va primi avizul favorabil de la comisii,cei cateva zeci de reprezentanti batuti in cap,nu vor fi de acord si tot asa o vor lalaimulti ani de acuma incolo.
Am inteles ca mister Balaceanu s-ar fi prezentat si d-lui la minister dupa ce reprezentantii ceilalti au plecat.Poate mai vrea ceva ptr.sine.Sunt curios xum va explica acest lucru.Oricum stie sa se fofileze,cum a facut-o si la miting.

xmax spunea...

Deci pe scurt sau pe lung cum vreti voi.....
niste jigodii care stiu cum sa manipuleze o astfel de situatie pentru a fi anulata....
Leusteanu face pe primaru ???? Fain ii sade !!!!!

Schilodirea demnitatii umane este la moda care se manifesta intr-un mod barbaric mai ales cind vine vorba de militari si politisti.

Dupa fapta si raspalat....sa nu spuna vremelnicii politruci ca nu li sa adus la cunostinta.....

LOV te simti bine? 20..20 gîgîito cum esti?
Nu va este rusine sa va expuneti la emisiunile TV??? Mi-e scirba de prezenta voastra.....

Andrei spunea...

@maiag

Primarii intră în pâine abia la toamnă. Așa că Leoreanu va rămâne parlamentar până i se termină mandatul.

Este bine să mai spunem și adevărul pe aici, nu doar opinii inexacte și uneori insalubre.

Claudiu Marin spunea...

Refuz sa cred ca un reprezentat MApN ar fi spus ieri ca prin amendamentul Leoreanu pensiile mici primesc puțin iar cele mari primesc mult. Dacă asa a zis, avem dovada cine a lansat pe site-ul oltenilor diversiunea ca actualizarea ar fi o recalculare și ar impune plafonarea tuturor pensiilor la venitul net, venit din care ar lipsi actualizarea soldei de functie cu toate creșterile din L 153.O diversiune puturoasa pe ca au inhalat-o toți cei care nu au habar sa citeasca o decizie de pensie militara.
Dacă era unul in sala sa știe ce este aia actualizare de solda de grad, i-ar fi aruncat un scaun în cap zicatorului de prostii.

Prin actualizarea Leoreanu, solda de grad din baza de calcul devine egala pentru toti cei care au același grad, la valoarea din OUG 26/2024.
REFLECTAREA ei în cuantumul pensiei depinde de procentul de calcul al cuantumului pensiei.
Sunt mâhnit ca și domnul Bahmareanu s-a lipit de tâmpeniile juridice promovate de liderul SCMD, un încurcă lume.
Amendamentele aruncate spre a fi carate în Comisia de aparare de domnii Coarna, Chelaru și Cozma pot fi numite oricum, numai actualizare nu.

xmax spunea...

...si eu refuz sa cred....

Dar stiti care e diferenta intre noi si ei??? Ca noi raminem cu REFUZUL iar ei ramin cu ....ghiciti voi cu ce....

Deci atita vreme cit pe acest BLOG fiecare scrie ce vrea dupa cum crede de cuviinta fara sa se informeze exact, vom avea astfel de mesaje "anormale".

Si eu pot sa spun ca in acea sala la un moment dat a intrat un frizer si a spus ca va tunde chel, pe fiecare care voteaza PENTRU acel amendament!

xmax spunea...

....e prea tirziu pentru astfel de povesti....ca sa vezi si sa nu crezi....bla bla-uri.....aici nu merge asa....cu dezinfectant trebuie curatat totul....

Viorel spunea...

Asta ni se întâmplă pentru că pensionarii militari nu știu să facă diferența dintre un trădător și un adevărat lider care vrea și știe (finanțe / contabilitate / cunoștințe juridice și nu povești despre istoria Armatei României) să le rezolve, dar pe care din păcate nu îl avem.
Spun că este vina lor, pentru că dacă l-ar părăsi toți, s-ar dizolva acest sindicat.
Alt rahat ce i-a ieșit ieri pe gură:
„In ceea ce priveste SCMD, la intrebarea d-lui ministru, am afirmat ca repararea inechitatilor privind pensiile militare se va face doar cand se vor aplica, integral, in SAOPSN, atat Legea 153/2017, asa cum a fost promulgata, cat si Legea 223/2015, in forma promulgata, curatata de toate “consolidarile” aduse, neconstitutional, prin OUG-uri care aveau cu totul alt obiectiv”.
Dacă a fost întrebat, era și normal să răspundă, dar nu vii tovarășe colonel și spui că ACTUALIZARE PRIVIND ELIMINARE INECHITĂȚILOR să se facă atunci când Legea nr. 153/2017 va fi aplicată integral (poate nu se întâmplă niciodată sau peste 7 ani) iar Legea nr. 223/2015 să revină la forma inițială (nu mai este posibil chiar dacă s-ar vrea) și atunci, în loc să spui că ne informăm, analizăm și vă propunem un proiect după alegerile locale pentru că, guvernul lucrează nu pleacă în Dubai, tu debitezi iar prostii dând timp și spațiu ministrului Ap. să te ducă cu zăhărelul pentru că aplicarea primei legi și aducerea la forma inițială a celeilalte nu depinde de dânsul, iar ca ministru al Ap. este prea slab ca să realizeze și să rămână ceva în urma lui.

Cătălin spunea...

DE FIECARE DATA REFUZUL DECIDENTILOR PENTRU PENSIONARII MILITARI A FOST MOTIVAT DE FAPTUL CA ASOCIATIILE NU S-AU PUS DE ACORD (NU AM FOST UNITI/ NU AM VORBIT ACEEASI LIMBA). STAU SI MA INTREB DE CE AVEM ZECI DE ASOCIATII ALE REZERVISTILOR DACA IN ULTIMII 10 ANI NU AU OBTINUT NIMIC PENTRU MEMBRII ACESTORA (COTIZANȚI)?

Alexandru spunea...

Bună ziua, unde se ține mitingul din 7 iunie și la ce oră!?

Pătru M spunea...

Sunt nou pe aici, sunt biban. Cu tot respectul pentru domnul comandant din Radiolocatie, adică Bogdan, care sigur e în apropierea promoției mele, 1995, ciucan, d-le comandant, nu ați învățat nimic de la Oancea: Nu mai băgați bățul prin gard, că Radiolocatia, conform imnului Academiei Forțelor Aeriene, va fi tot timpul:" ...și Radiololocatia!". Indiferent ce a încercat Ghețu, Ostanschi sau Oancea. Am ieșit în rezervă de la SMAp. Am lucrat la state de organizare, la J8, adică, apoi la J7. Profesioniștii știu ce vorbesc. Am avut treabă cu tot învățământul militar. Generalul Radu Cipu mi-a fost gradat la Brașov, în școala militară, în anul 1. Spre deosebire de el, eu am făcut 4 ani de școală, prima promoție cu programa de politehnica. Domnilor, avem aici un coleg care a ieșit în curând din M100 la pensie. Și eu am ieșit de acolo, acum 2 ani. Mi se pare o tâmpenie să spui tu, generator de acte normative, MAPN că pentru modificarea unei inițiative legislative este abilitat secretariatul guvernului. Nu se va întâmpla nimic, credeți-mă! Suntem mințiți și duși cu vorba. Atunci când am primit funcția de general, pe care nu o primești în M100, atenție, ești chemat vizavi, la Parlament, noaptea, că hoții, stai la ușă că la Înalta Poartă, intri cu căciulă în mână și ești întrebat:" uite, te recomandă Xsi Y, dar tu câți bani aduci la partid dacă primești steaua?" Eu am refuzat, sincer de frică...Asta e. Nu îi interesează de noi, nu suntem profesori sau medici. Nu contăm. Vor s-o amâne după alegeri. Informația e sigura. Am onoarea să vă salut. E prima și ultima postare.

Arfy spunea...

Xmas* ești comic!
Chiar dacă a spus, a vorbit în necunostință de cauză!
Pe undeva, matematic,avea dreptate!
Sunt diferențe între sondele de grad, probabil că de aici eroarea "vorbitoriului".
Mai există o diferențiere și între același grade dar ieșiți cu legi diferite!
Solda de grad între un sergent major și general este pusă pe o scară ierarhică și actualizarea soldei de grad dă o diferență consistentă!
Așadar prin actualizarea gradului, într-adevăr vor fi mari diferențe, numai că aceste diferențe se vor reflecta numai în solda de grad și nu de funcție!
Cu toată această actualizare a soldei de grad vor fi subofițeri care vor lua retribuție de pensie mai mare ca a unui colonel, general etc!
Cei ieșiți în 2024 au sporuri, Oscar, ore suplimentare plătite etc care vor întra în calculul dosarului de pensionare!
Ceilalți cu orele suplimentare, neplătite și necalculate pentru pensie n-au nicio șansă ca să le recupereze pentru că serviciu financiar le tăia conform legilor existente!

Leon spunea...

@Bure, asa o fi ?
https://www.g4media.ro/surse-ancheta-dupa-un-val-de-pensionari-medicale-in-politie-pe-motive-de-depresie-procurorii-ridica-documente-legate-de-pensionarea-pe-caz-medical-a-unor-politisti-jandarmi-si-pompieri.html

maiag spunea...

FACEM calcule pesre calcule despre ce va fi,asa cum face sex lupul batran[sta cu gura la gaura si urla],asa vom face si noi vineri,,,sex ca lupu batrin in piata victoriei

Leon spunea...

@Patru, se amana dupa alegerile din 9 iunie ?
Nu cred ca se gandesc la cele din Noiembrie (cele parlamentare)..!!

Viorel spunea...

Eu dacă aș fi lider de sindicat, asociație, ligă, pe data de 07.06.2024 la acel miting aș solicita sprijinul galeriilor / ultrașilor de la FCSB, Rapid și Dinamo, în mod civilizat, doar ca forță sonoră. Pun pariu că până seara amendamentele la OUG privind actualizarea pensiilor militare sunt aprobate.


Skoda 4x4 spunea...


Dl.Patru M

Tot respectul din partea mea , se vede,,stofa '' ce vreau sa spun este faptul ca nu procedati favorabil pentru miile de rezervisti care urmaresc postarile,doar-doar pica ceva,un om ca dvs.trebuie sa fie mult mai MULT implicat. Doar cu asemenea oameni ne putem recastiga locul/drepturile in societate. Va rog sa mai analizati ,evident decizia va apartine.
Am onoarea sa va salut.

Costy spunea...

Zicem de alții, dar și unii dintre noi ne afirmăm și urlam in gura mare principiile....la grade si funcții egale....pensii egale, și apoi ne mânjim și susținem ...la grade egale....procente și sume diferite! Păi stimate adm. gradul de pe umăr e in procent...înainte 102% iar după 58%. Vrem egalitate....dar pentru noi mai mult!! Și susținem sus și tare...așa e corect! Și urmează solda de funcție.... actualizare...dar pentru noi mai mult, că nu suntem ciucani! Chiar apelativul de ciucan e deranjant și jignitor!! Parol!

Viorel spunea...

Îi dau dreptate lui Skoda 4x4 privind finețea în gândire și scriere a domnului Patru M, însă mă dezamăgește partea de final. „E prima și ultima postare.” Păi și pe noi cui ne lăsați ? Vorba cântecului / versurilor lui Cătălin Crișan – Dacă pleci. Ne-ați aruncat comentariul și ne-ați lăsat cu ochii în soare. Să-mi fie cu iertare dacă greșesc, dar nu înțeleg frica dv. de a vorbi. Chiar atât de feroce a devenit sistemul mafiot ? Dacă e așa, înseamnă că trebuie să le dăm dreptate unor GL. și Col. deputați sau senatori că tac și iau poziția drepți în fața politicului și organelor de forță. Și atunci mă întreb, dacă pe timp de pace ne este frică de proprii dușmani interni, în caz de război, ce facem pe câmpul de luptă ? Stăm în cort sub podul din Nasiriyah, apoi povestim faptele de eroism ?

Leon spunea...

@Claudiu,pe Ordinea de zi a Sedintei de plen a CD de martea viitoare (luni este zi libera!), NU figureaza si Pl x nr.262/2024, un motiv in plus sa NU ajung pe 9 iunie la Sectia de votare !!

yar 99 soim spunea...

avem presedinti de asociatii si sindicate slab pregatiti juridic si financiar si nu inteleg de ce nu se pregatesc/documenteaza cand merg la acele negocieri sau sa isi gaseasca niste rezervisti care se pricep pentru ai consilia. pe langa faptul ca sunt slabi pregatiti sunt si glugi de coceni sau guralivi pe langa subiect. pai cum sa accepti ce spune talvar si jianu adica sa te duci tu asociatie/sindicat la parlamentari sa rezolvi provblema cand problema trebuie rezolvata in interiorul ministerului zsi de catre minister. pai trebuiau sa ceara sa se ticluiasca urgent o ordonanta de actualizare a gradului exact cum s-au ticluit ordonantele 57 si 59 de catre acest general hain si corupt jianu si aprobate de ministrii mapn. pai reprezentantii nostrii in frunte cu tudor, bahnareanu, balaceanu, dogaru si altii au fost din nou umiliti, pacaliti si au plecat mai rau decat au venit la intalnire, adica cu coada intre picioare. asa conducatori, asa rezultate pozitive.

Vasile Anghel spunea...

Negocierea trebuie făcută de oameni serioși care înțeleg și situația bugetului ,nu de Dogaru care este o piesă ruginită.Problemele de rezolvare a inechităților la pensiile militare trebuie făcută gradual după stabilirea unui calendar cu acceptul ambelor părți dar fără piesa ruginită Dogaru.

Burebista spunea...

Skoda, nu prea am încredere în ce scriu cei de la G4 media, USR iști.. 🤣
Cică val de pensionari și dau 1(unu) singur exemplu.. Un polițist cică de 25 ani, consumator de droguri, care s ar fi pensionat medical pe boală,, depresie ".. Oare? ... O fi fost ala, dar pana la val 🌊... Sau o fi avut ăla vreo 200 kg și a făcut valuri.. 🤣

Viorel spunea...

Costy. Dacă vrei un răspuns pertinent din partea comentatorilor, te întreb care a fost ultimul grad / funcție ai avut, când ai ieșit la pensie și care este pensia netă în momentul de față. După care primești răspunsuri pe înțelesul tău.

csej spunea...

Am intuit dela început ca actualizarea soldei de grad este Fata Morgana
Realizarea dezideratului nu se obtine prin vorbărie.




Viorel spunea...

csej. Și ce ar trebui să facem ? Pentru că la unii se poate deși este vorba despre altă speță. În instanță pierdem. Cu vorba bună nu se poate. Deci trebuie să punem mâna pe par, nu ?
Ministerul Muncii a pus în transparenţă un ordin privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale - aparat central și unități subordonate, aferente tranşelor cu data scadentă în anul 2024.
https://www.botosaneanul.ro/decizie-de-ultima-ora-de-la-ministerul-muncii-bani-in-plus-pentru-anumiti-bugetari

Costy spunea...

Viorel...crezi că, contează?!Nu despre mine este vorba ci despre niște principii...dacă ai ieșit plutonier...sau căpitan...de ce ar conta vechimea? Nu e același grad pentru toți...am trecut cu toții prin aceleași cursuri...sau nu...de fapt. Incercam sa inducem faptul că baza de calcul să fie identica....banii în buzunar pot fi diferiti, așa e corect...așa e cinstit...nu mai contează că un activ ia 10 lei pe grad ...eu merit 25...că vorba aia 102% e corect că noi suntem dinainte de Ciuca. Niciodată nu va fi egalitate cat nu putem pune egalitate între oameni, funcții, grade. Iar ca idee stimate domn...nici nu îți poți închipui cum e sa te doară falangele degetelor de la FLM uri (asta daca știi ce înseamnă). Așa că nu comentariile le aștept, ci sa nu ne ia nimeni de prosti...

Claudiu Marin spunea...

Costy
Ca sa iesi din prostie, ia calculeaza 58,5% din 13 000 si 102 din 6000 baza de calcul!

GG spunea...

Domnilor comentatori și d.le H.
Eu m-am exprimat în scris,ca nu îmi este teama de nimeni,despre atâtea și atâtea proiecte din domeniul pensiilor militare,începând cu prima lovitură dată legii 223,în iarna anului fatidic 2015,când prin Ordonanță criminala 57,au modificat o lege organică,
aprobată de plenul parlamentului forumul legislativ ales de noi cetățenii ai acestei nații,apoi promulgată de președintele ales prin vot care este și
Cmd.suprem al forțelor Armate a țării și poate al NATO.Cei care au emis acea OUG 57,au încălcat orice norma de democrație,
Constituția etc. Bine,o sa sară niște deștepți și are sa zică: Băăă,guvernul are voie sa emită OUG,are acest drept care sa pronunțat și CCR!Da,dar CCR asta este Dumnezeul acestei nații? Aici s-a incalcat grav principiile democratiei,"Erata CCR" a încălcat și el aceste principii,bine ,de la Erată se poate orice,s-a discreditat într-un totul.
Apoi a venit "Lola Fiola" și a dat "lovitura se gratie",este lovitura care am suferit și vom mai suferi de acum în colo,OUG59,care a provocat un adevărat genocid în rândul tezervistilor militari,care a împărțit pensionarii militar în 3,poate în 4.In orice tara democrată din aceasta lume și poate chiar din alte galaxii,nemernica era deferita justitiei(bine la noi nu e cazul) împreună cu cei care au pus umărul la acest"genocid".
Și va mai spun ceva,nu va mai așteptați ca se lupta acei generali din sindicate,asociații sau cum Drakului se mai numesc,nu lasă ei facilitățile oferite de guv.pt
Niște ofițeri în rez.ai armatei Române!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
ba sa ajungi la vot pe 9 iunie si sa votezi ce trebuie, neuitand sub ce guvernari au fost lansate in capul rezervistilor OUG 57, 59 si tergiversarea covrigareasca de acum....

akord 75 spunea...

...."pe medie" cred ca baza de 13000 brut e un pic cam mica iar cea de 6000 in cealalta varianta e rarisima ca marime
Media e pe la 3-4000 in niciun caz 6000
Ai "facut" armata numai din colonei si generali,huhule si toti cu vechime maxima si toti iesiti dupa 2018....restu' celorlalti (majoritatea) nu exista?
Explica-i tu lu costy!!Eu mai simplu de atat nu ma pricep
si mai explica-i ca procentele nu au nici o valoare prin ele insele, ci numai si numai aplicate ca "procent din CÂT ??"
Vad ca i-ai explicat dar asigura-te ca si intelege ca "e de gimnaziu"

xmax spunea...

Are cineva detalii cu privire la intilnirea de azi cu domnul primvice-premier Marian Neacșu ??
Stie cineva care este echipa care merge la negocieri?

Poate cineva sa transmita date reale despre acest fapt? Sau tot porcarii de informatii false....diversiune...

Sincer vorbind cineva NU ARE BINE PUSE TIGLELE PE ACOPERIS!!
Atita tiganie manifestata de o parte si de alta.....Nu este normal.....

Ce am constatat aici este ca sunt multe zvonuri care practic nu au nici o licurire de adevar.

Astfel azi are loc acea discutie magica, pentru care ar fi bine sa fim informati aici domnule moderator, despre ce se va discuta, dar mai ales despre ce decizii se iau in urma acelor discutii.

Si repet ar fi bine sa stim lista cu nume si prenume a celor care se vor prezenta la aceste discutii. Ca doar nu este secret!!!

Jane spunea...

Zilele trecute l-am intalnit pe Nicu Ciuca la Băilești,in Dolj.
Multi ani am fost colegi și mi-am permis sa-l intreb ce parere are de demersurile astea privind actualizarea soldelor de grad la rezervisti.
Mi-a zambit si mi-a zis,,,alta intrebare...``

Ion Oblemenco spunea...

Păi dacă e u pușcăriaș cu suspendare , e ținut în poală de cineva , ce pretenții să ai de la un excroc ?

Cătălin spunea...

SPER SA PUBLICATI ASTA AVAND IN VEDERE CA VA STIU UN OM ECHILIBRAT:
APEL
-Catre cei care nu pricep sau nu vor sa priceapa (din ordin)-
Subiect PLx. 262/2024

Domnilor,
Toti la un loc, in deplina UNITATE, noi, cei pe care ii injurati fara sa stiti despre ce e vorba, sau fiind-ca asa vi s-a cerut, suntem cei care am sesizat gafa legiferarii cresterii soldei de grad doar la cei in acti-vitate, cu omiterea Rezervei!
Noi, toti la un loc, am cerut parlamentarilor sa introduca un amendament la PLx. 262/2024, care
sa ne egalizeze dreptul soldei de grad. Asa au aparut “Amendamentele Coarna-Roman”!
Amendamentele favorabile noua au fost inlocuite in comisii de “Amendamentele Leoreanu”, care ne dau praful de pe toba.
Chiar si asa, legiferarea PLx. 262/2024 treneaza voit. Nu se va vota pana in 9 iunie, in mod sigur, si
mai mult decat probabil, nu se va vota nici pana la alegerile din toamna.
Noi toti, in deplina UNITATE, am solicitat conducerii MApN “o neutralitate binevoitoare”.
In timp ce voi urlati pentru “cioara de pe gard”, noi nu vrem sa dam “vrabia din mana”! Vrem re-zolvarea situatiei, legal, asa cum trebuie, ACUM!
Este motivul pentru care am solicitat promovarea “Amendamentelor Coarna-Roman” printr-o OUG care poate fi adoptata intr-o Sedinta de Guvern, in cateva minute, maine sau poimaine. Trimisa la Monitorul Oficial, isi va produce efectele IMEDIAT.
Acesta este scopul mitingului din 7 iunie. Daca Guvernul va vedea deplina noastra UNITATE, va ac-
tiona in sensul celor dorite de noi toti, ACUM!
Daca politicienii constata ca se pot baza pe unii care sparg aceasta UNITATE, batand campii, din or-
din sau din fudulia prostului, ne vor da, ca de obicei, PROMISIUNI! Adica… NIMIC!
Ce mama dracului nu intelegeti? Iar daca va faceti doar ca nu intelegeti, ce interese ostile intregii Rezerve slujiti?
Toti cei care mai au mintile acasa si sunt de buna credinta, vom fi pe 7 iunie in fata Guvernului, pentru a solicita DREPTATE – ACUM!

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col(r) Dr. Mircea Dogaru

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie sa fim realisti ca acolo au fost cam doua, trei grupuri, dintre unul care a vrut sa faca manarii golanesti, adica numai de la colonel in sus sa primeasca sume colosale si ceilalti sume foarte mici, unii chiar nimic, adancind prapastia si de aia s-a ajuns la situatia asta de blocaj, pentru ca deputatul Coarna a observat marlania si nu a fost de acord cu ea, subofiterii si ofiterii inferiori fiind cei mai loviti de incercarea golaneasca! Pai, daca s-a initiat pe astfel de rasisme si discriminari marlanesti inseamna ca suntem o gloata pe sistem de tiganie, nu o forma militara organizata! MARE E LACOMIA ASTA LA UNII, PE BAZA MORTII CAPREI VECINULUI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Individul, Leoreanu, a jucat la cacealma doar pentru colonei si generali, si restul s-o ia in mana! Mie imi aparea 140 lei si lui la 1700, de aia se dadea el de ceasul mortii s-o promoveze instant? L-AM RAS TOTAL DE PE LISTA CELOR CARE TREBUIESC ONORATI! SI MAI VREA SI PRIMAR, CUMVA, LA ROMAN? PTIU, DRACE!

Viorel spunea...

30 aprilie 2024 la 19:17.
Un aport negativ la această decizie (de neparticipare) l-a adus și Col.(Rz.) dr. DOGARU care i-a incitat la „revoltă”, poate chiar dânsul i-a convins (redau): „Deci, propunerea SCMD este ca niciun reprezentant al ONG-urilor sa nu se duca la discutii exact cu calaii”. Eu sunt un nimeni (Grad / Funcții) comparativ cu dumneavoastră sau poate cunoașteți un reprezentant cotat corespunzător pentru a ne reprezenta. Poate domnul Comandor de Constanța Outlander ar putea avea un cuvânt de spus. Chiar așa ușor renunțăm la această posibilitate care dacă nu se îndeplinește ne luăm adio de la actualizarea soldei de grad ?
Dacă domnul habarnist ce se consideră militar activist s-ar fi dus la întâlnirea de la M100 din data de 30 aprilie 2024 sau cel puțin nu i-ar fi instigat pe ceilalți lideri de asociații la neparticipare, AM FI GÂȘTIGAT 9 ZILE, exact cât ne-ar fi trebuit acum ca să rezolvăm problemele. După votul de duminică, adio actualizare soldă de grad. Unii parlamentari se duc în teritoriu să-și felicite primarii câștigători urmate de chiolhanuri, cei care au pierdut se duc la crâșmă la băut sau la c..ve după care intră în vacanță parlamentară, ura (să dispară) și la toamnă.
După prostiile făcute (incluzând și ieșirea de la TV), domnul militar aviator și scriitor se plânge că nu mai este timp. Dacă nu rezolvă nimic, să iasă public și să recite cele spuse de Gheorghe Dinică în filmul Dacii: „În nemernicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna care m-a crescut și care m-a hrănit. Și-am privit râzand cum ai mei se stingeau de sete pe ziduri” și cu toate acestea și-au achitat cotizația la zi. Drept urmare, îmi dau demisia, deci (replica domnului Băsescu) Adio SCMD, adio membri! Noi azi ne-am despartit definitiv.




Cătălin spunea...

ULTIMILE INFORMAȚII/CALDE (COPY/ PASTE):
Informare:

In cadrul întâlnirii de astăzi, dintre asociații și ministrul ApN, s-a convenit asupra realizării unui proiect de OUG pentru alinierea soldei de grad a rezervistilor la solda de grad a activilor, pe modelul amendamentului Coarna-Roman. Din aceasta perspectiva in cursul zilei de miercuri 05 iunie a.c., aceeasi delegatie, se va intâlni la Guvernul Romaniei cu Secretarul general al Guvernului, domnul Marian Neacsu pentru definitivarea proiectului de OUG.

PS:
Echipa de la negocieri : Col.Dima Petrica, Gl.Balaceanu, Col.Dogaru, Gl.Bahnareanu, Slt.Apostol, Col.Tudor Marian si Col. Martiniuc.

maiag spunea...

SA VEDEM,SA VEDEM.aveam la tara 2 vecini care aveau fiecare cate o fata.pe nunu i l precleau SURC si pe unu BARAN,ai alta vecina CIOFRINGATA,statau duminica la poarta la birfa,BARAN spunea,,,,dau fata la liceu,apoi la facultate etc ,la care SURCA dupa fiecare fraza sounea,,,sa bvedem sa vedem, si tot asa de fiecare data.la care CIOFRINGA,,,lasa ma ca tot curve se fac amindoua,asa si aici,sindicatele sunt BARAN,noi suntem SURCA si guvernu e CIOFRINGATA.....asa ca ,,SA VEDEM SA VEDEM

Margarit Fernand spunea...

Astăzi am văzut cuponul de pensie al unui plt. maj de jandarmi, pensionat în 2023! Avea exact 1500 de lei mai mult decât un vecin pensionat ( MAN) în 2001 cu gradul și funcția de de lt.col și atunci mi-am adus aminte de sloganul PSD când au dat PDL-ul jos ”DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT”! Asa o fi?

Viorel spunea...

Cum s-a întâmplat într-un stat democrat, democrat, tot la fel de bine se poate întâmpla (presupun) și într-un stat mafiot (vorba unui domn președinte).
Vă rog să vă uitați cum arată politicianul Farage (frumos tare).
Cum ar arăta marii politicieni (de la președinte în jos/cum a mai pățit-o unul sau capii partidelor politice) printre care îi adăugăm și pe domnii Jianu, Roșu, etc., aflați împreună cu soțiile, copiii, unii chiar și cu nepoții și să primească niște ouă clocite în cap de la unii pensionari civili sau militari sătui de viață. Oricum nu mai au ce pierde. Vor primi o amendă de 500-1.000 lei, dar cum au pierdut zeci de mii în 7 ani de așteptare (crede pensionarul) că se merită acest lucru. Frumos ar fi dacă s-ar duce la vot în ținută de Gl. iar de pe gradele aurite să sară ouăle clocite și peste soție și ceilați însoțitori iar presa să creadă, că sunt stropiți cu petale de flori. Asta este doar o întrebare și nu o instigare. Cum ar fi dacă ?

Politicianul populist britanic Nigel Farage, unul dintre artizanii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), a fost stropit cu un lichid, marți, imediat după un discurs de campanie, dar partidul său a semnalat că nu se va lăsa intimidat de incident.
https://www.gandul.ro/international/nigel-farage-stropit-de-o-protestatara-la-un-eveniment-de-campanie-nu-ne-vom-lasa-intimidati-20223931

Claudiu Marin spunea...

Catalin
Nu mai ocupa spatiul comentariilor cu ce se scrie pe site-urile oltenilor si disponibilizatilor!
Cine vrea sa le citeasca are trimitere spre ele pe prima pagina a blogului.
Sunt decizii ale CCR potrivit carora nu poate fi reglementata prin OUG o dispozitie care deja se afla in proceduri parlamentare de adoptare.

Petrut spunea...

Buna ziua ,@Catalin.Am toata increderea ca prezenta in echipa de negociere cu MApN a Gl.Balaceanu asigura pe deplin succesul demersului actualizarii SG .Incredere as avea si in ceilalti dar in special prestigiul dansului si prezenta sa impunatoare va fi utila noua in mod deosebit .Doamne ajuta !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am trimis un mail in care se confirma ca Leorean nu a fost eroul, si ar trebui Dle Claudiu sa-i dezvaluiti pe adevaratii eroi care acum, la ora asta, elaboreaza la Guvern proiectul de oug pentru promovarea si legiferarea soldei de grad! Exista un mail concret de la un Colonel foarte serios si de mare cuvant, din Ardeal, pe care-l cunosc de multi ani! Nu degeaba imi iesea ba pe minus 133, ba pe plus 140 lei, acum schimbandu-se calimera!

Logan spunea...

https://cugetliber.ro/mobile/stiri-eveniment-rezervistii-sunt-pregatiti-sa-faca-galagie-pe-strazile-din-bucuresti-umilirea-noastra-a-atins-apogeul-506637

Brenda spunea...

Dar când au jumulit legeac223
după ce era promulgată și apărută în monitorul oficial, sa putut?așa că să facă la fel acum și să revină la normal cu dreptul dvd , la toți.... Baftă

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Esti atat de labil in convingeri incat te iei si dupa bazaitul unei muste.
Deocamdata, amendamentul Leoreanu este redactat si introdus in proceduri parlamentare prin Raportul preliminar al Comisiei de aparare. Nu-l mai poate retrage nimeni, dupa ce a fost aprobat in comisia raportoare. Doar Plenul Camerei poate sa-l respinga. Guvernul nu poate emite vreo ordonanta de reglementare a actualizarii soldei de grad prin infrangerea vointei Parlamentului. Nu asa ne-am motivat neconstitutionalitatea OUG 59/2017?

Vasile Anghel spunea...

Fără ruginitul și expiratul Dogaru la negocieri ,omul ăsta este piază pentru rezerviști.

Viorel spunea...

Nu vă dați tare cu părerea la adresa domnului Leoreanu până nu vedem ce ghiveci va ieși din amendamentele Dogaru,Coarnă, Cozma, etc. și amd. Tot așa m-am aruncat și eu ca proasta-n p..ă deși lucram la personal de 19 ani și 7 luni, bucuros fiind de Legea nr. 223/2015 fără a da importanță și să bifez în același timp și căsuța cu calculul pe contributivitate cf. art. 122. Nici până în data de 31.12.2020 nu m-a dus dovleacul să solicit acest lucru văzând cum cresc pensile civile. Eram încântat că vom reuși să doborâm OUG nr. 59 și 114. Așa că am luat-o în mână pe propria răspundere.

Cătălin spunea...

AMENDAMENTUL POATE FI CORECTAT SAU RESPINS, POSIBIL CHIAR RETRAS, DACA NU AU FOST INDEPLINITE PROCEDURILE.DE ACEEA EXISTA PARLAMENT.

Cezar spunea...

"Este bine ca sint doua tabere care se bat cap in cap"!
Acum Parlamentul poate usor sa avizeze VARIANTA CARE DA CÎT MAI PUTINI BANI!!
BRAVOOO BAI STRATEGILOR!
ESTE MISIUNEA LUI DAOGARU..

Cezar spunea...

@/Viurel majurul de la C.I.
Tu si ca tine multi altii! Toti niste NEHALITI!
ATI TACUT CA PORCUL IN CUCURUZ..crezînd ca va pricopsiti!
Niste complici...

Cezar spunea...

N.B.
@/Viurel de la C.I.!!
Acum tine.o bine în mîna!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle, Claudiu, n-am inventat eu apa calda, iar cei care au afirmat ca Dl Leoreanu a lucrat discriminatoriu sunt chiar colonei si generali corecti si cu simt de empatie si solidaritate, constienti ca e o categorie foarte saraca si discriminata, ori Dl Leoreanu nu a tinut cont si de aceste realitati, si daca estimati din postari care sunt diferentele intre gradele mici si cele mai inalte este deajuns sa va lamuriti, si problema majora mereu a fost ca si saracii armatei sa fie scosi din mizerie, cel cu 3000-3500 lei, cand cosul de consum bate la 6000 lei, spre exemplu, si e tot sarac in societate, asta sa stie Dl Leoreanu, daca nu a stiut pana acum! Nimeni sa nu uite ca armata inseamna camaraderie si solidaritate, pana la moarte, si nu un moft a cuiva si cu valabilitate numai in activitate! NU SUPORT MIZERIILE DE PROFIT EGOIST, CU IZ DE IMORALITATE, IN CAZURILE EXTREME CU MIZA, MAI PE SLEAU SA FIM CONSIDERATI PROSTI SI SA ZICEM MERCI PENTRU O BRUMA DE ABUREALA INSIGNIFIANTA, DOAR CA UNII SA ISI FACA PLINUL SI SUFICIENTA DISCRRIMINANTA IN DETRIMENTUL CELOR MULTI! MULTI, DAR NU SI FRAIERI SAU PROSTI!

Andrei spunea...

@admin
Obiectul proiectului de lege care se dezbate este solda de grad pentru activi. Faptul că s-a depus un amendament pentru a fi extinsă la toți ceilalți, în rezervă și retragere, nu face OUG de extindere, neconstituțională. Vor fi două ordonanțe, dar cu aplicabilitate diferită și care nu sunt identice.

Zic că ar merge de minune o OUG.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Cu toate ca beneficiezi de indrumarile juridice de pe acest blog, d-ta sari ca .... sa raspandesti fel de fel de gugumanii.
Domnul Leoreanu a facaut ce trebuia, respectiv sa spuna ca soldele de grad din pensiile militare se actualizeaza.
Am spus de atatea ori ca exista deja o practica de actualizare si nu mai este nevoie ca sa vina ciucanii sa reinventeze alta actualizare.
Ce voiai sa reglementeze Leoreanu, ca dupa actualizare solda de grad a colonelului sa fie egala cu solda de grad a plutonierului? Nici soldele de grad din cuantumul pensiilor coloneilor nu sunt egale, ci sunt diferentiate functie de procentul de pensie dat de vechime. Asa a fost in ultimii 50 de ani.

Viorel spunea...

Vă salut Don Cezare și bine ați revenit printre noi. Se poate și mai des pentru că aici discutăm treburi serioase și nu barbut ca pe blogul dv. Eu cel puțin mi-am recunoscut propria neatenție / prostie (ca să vă bucurați / știu că sunteți ofticat că nu am dat curs invitației de a comenta pe blogul dv.). Cât despre comentarii, fiți mai explicit. În ce constă nehalit și că am fi tăcuți. Tăcuți legat de ce ? O țin pentru că am ce ține, vai de capul tău „bătrâne”.

Cătălin spunea...

ȘTIRE "CALDĂ"/ COPY-PASTE (UPDATE):
INFORMARE
-Cu privire la discutiile avute la Guvern astazi, 05.06.2024-
La 11:45 AM, toti participantii la discutiile cu dl. ministru, ne-am prezentat la Guvern.
Ni s-a comunicat ca doar 3-4 vor putea participa la intalnirea cu prim-vicepremierul, deoarece au aparut si alti parteneri de discutie: domnii E. Bachide si gl. V. Rosu.
La propunerea dl-ui gl.(r) Balaceanu, delegatia a fost formata din subsemnatul si col. Marian Tudor
ca responsabili de mitingul din 7 iunie (si de FORUM) si de presedintele ANMCRR.

Personal, am solicitat sa participe si noul presedinte al LAPDM, dar am fost refuzat.

La discutii, reprezentantii MApN au spus ca problema echivalarii soldei de grad a rezervistilor cu aceea a celor in activitate a fost rezolvata prin vot unanim in Comisii, datorita adoptarii “Amendamen-telor Leoreanu”.

Noi am contestat, precizand ca respectivele amendamente vor mari inechitatile, ca am solicitat Camerei Deputatilor ca la Comisia de Buget-Finante sa fie adoptate “Amendamentele Coarna-Roman”, nu rezumatul lor.

Procesul fiind de durata si rezultatul incert, am cerut interventia ministrului Apararii, sa fim primiti in audienta de prim-vicepremier, caruia ii inmanam “Amendamentele Coarna-Roman”, pregatite ca text de OUG, cu rugamintea ca, dat fiind contextul actual intern si international, sa fie discutate in Sedinta de Guvern de maine si promovate ca OUG.

Asta inseamna aplicare imediata!

Toti trei am respins orice argument referitor la PNRR si Comisia Europeana, deoarece avem probe
scrise, din partea CE, FMI, OECD, Bancii Mondiale, etc. referitoare la faptul ca “politica de salarii si pensii
priveste strict Guvernul Romaniei”.

In plus, avem declaratiile ministrilor Muncii, de la d-na Ana Costea la actualul ministru, ca problema pensiilor militare nu are nici o legatura nici cu Ministerul Muncii, nici cu cel de Finante, nici cu Buge-tul de Stat, ci cu anvelopa financiara a ministerelor noastre.

Dl. prim-vicepremier a promis ca va pune in dezbatere solicitarea noastra in Sedinta de Guvern de maine si ne va transmite raspunsul ulterior.

Noi am promis ca vom raspunde… raspunsului, cu ocazia mitingului din 7 iunie.

Că nu vom admite prezenta nici unui partid la miting, pentru ca este o problema strict sociala si ca opinia noastra in ceea ce
priveste clasa politica actuala va fi exprimata la vot!

Celor care vor incerca sa bage batul prin gard, referitor la aceasta discutie, le cerem sa se abtina, pentru ca interesul general al tuturor rezervistilor primeaza
interesului lor meschin si pentru ca suntem blindati cu probe.

Cerem tuturor camarazilor de buna credinta sa vina pe 7 iunie la orele 13:00 PM, la Guvern, pentru a sustine, cu succes, “Batalia pentru Gradul Militar”!

Sa vina insa cu sepci de protectie, cu apa si cu medicamentele necesare la ei, fiindca ziua va fi foarte fierbinte.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD
Col(r) Dr. Mircea Dogaru

Arfy spunea...

D-le Marin Claudiu, vă rog să postați acest comentariu ca "emblemă"!
Trebuie să înțeleagă toți rezerviștii, în retragere și cei activi, că această reglementare a soldei de grad este benefică dar nu aduce cuantumuri egale... pentru că sun legi diferite de ieșire la pensie!
E ok. Toată milităria are grad egal!(dpdv al soldei de grad) dar diferențele se fac pe procentele ieșirii la pensie! Activul ia întreg(mă rog, impozit etc) iar pensionarul ia în baza de calcul al dosarului!
Mai toți visează creșteri enorme!
Nu vor fi, dar va rămâne un drept câștigat!
Ifrim vrea pensie egală cu un general deși are puțin peste 15 ani vechime!
Sunt pensii civile cu 40 de ani vechime și nu depășesc 2.500 de lei!
Da, și eu vreau maxim!
Dar legea nu-mi permite indiferent ce model de lege a pensiilor se va stabili!
PS: Mareș, vom vota un general care a fost în fruntea unei oști(zona aur) și care a fugit din fața ostilor trecând la "altele"!
Ce fel de caracter poți să ai când îți trădezi camaradul?
N-am afinități politice pentru că sunt un militar echilibrat! Așa am fost toată viața!
Eu am avut puterea să recunoscător că am votat și greșit dar și să mă scarbesc e aceștia! N-am fost parazitul lor și nici nu m-au făcut să gândesc doar dintr-o singură sursă!

John1 spunea...

Dragi militari vă rog să mergeti la Bucuresti pe 7 iunie. Stiu, este costisitor pentru unii dintre noi, în special pentru cei cu pensii modeste, însă speranța moare ultima. Apropos, unii subofițeri se consideră proști dacă nu ies acum cu pensii cuprinse între 8000 si 10000 lei. Oare este normal ca unii subofiteri de valoare sa aibă pensii cuprinse între 800 și 3000 de lei si să stea acasă pe 7 iunie 2024? Militari din București și din apropiere, mergeți la miting!!! Mergeți cu rude, cu prieteni, dar mergeți!

Arfy spunea...

D-le Marin Claudiu, până la o certitudine consfințită în Monitorul oficial, ar trebui blocați petru comentarii: cezar, cfrimim etc pentru postările lor bahice sau poetice!
Vă mulțumim!

John1 spunea...

Ok, Cătălin si celorlalți. Mergem la București pe 7 iunie. La luptă militari!! Trebuia să mergem în uniforme, organizați pe subunitați și să defilăm prin fața CD. Dar, suntem lași cu toții.DACĂ DEFILAM ÎN UNIFORME CU SIGURANȚĂ ÎI TREZEAM DIN ADORMIRE!!!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
Lăsând la o parte ca nu ti-am adresat nicio silaba, poți vota pe cine vrei dumneata!
Nu știu la cine faci referire, întrucât sunt câțiva generali in spațiul public și eu îi cunosc, tu doar i-ai văzut sau ai auzit de ei!
Important este sa mergi la vot, asa cum va face și Leon, căruia eu i-am adresat un indemn! 👍😝😜

maiag spunea...

ARITME
TICA SI LEGEA,hai sa vede .
--salariu net este calculat din salariu brut si reprezinta cam 60 la suta--
--solda bruta este baza de calcul pentru pensiile militare,cuprinde toate elementele si are un anumit algoritm,finala este pensia in plata
-- legea spune ca pensia militara sa nu fie mai mare de 58 la suta din baza de calcul[solda bruta]
---58 la suta nu este aproximativ egal cu solda neta ?intreb,nu dau cu paru
--mi se pare corect ca pensia sa nu depaseasca ultimul salariu net din baza de calcul
ATUNCI de ce atita vaicareala cu procentul 58 la suta,unii ar vrea brutul,nu e posibil
asa ca datorita faptului si din cauza intelegerii gresite a modului de aplicare a legii,suntem dusi in eroare de unii,daca inlocueste valoarea din formula cu solda actualizata de grad,ce matematica va da diferente de calcul in functie de anul iesirii la pensie?prosteala,intradevar baza de calcul e diferita la pensionari in functie de anul iesirii la pensie,dar nu e nimeni vinovat ca nu suntem de aceiasi virsta,asa ca PALCOVNICUsi sustinatorii lui vb prostii,la facultatea de istorie nu se face aritmetica,dar ceilalti a ti mai facxut cate ceva,hai sa fim logici,nu botanisti,parerea mea ca am pierdut trenu asta pentru ca am vrut sa mergem in vagoame de lux,pacat,

Arfy spunea...

Roman Nicolae! D-le col în retragere Mareș!
Nu īndemn pe nimeni cum site să voteze! N-am făcut-o niciodată! Nici înainte de anii '80, atunci când dumneavoastră erați în structurile socialiste!
Doar aminteam că un asemenea comandant de oști, este comparabil cu mulți alții din perioada anilor '40!
Ca idee! Nu pot sa merg la vot din varii motive!
Principial, pe toți care i-am votat în lungul vremurilor și m-au dezamăgit, m am debarasat de ei și pot să le dau o flegmă peste ochi fără niciun regret. Față de alții care dacă au susținut, votat, făcut propagandă etc, nu pot să o facă!
M-aș bucura să știu că ai fi ca mine, nu de alta, dar am mâncat împreună din aceeași farfurie... fizic, nu poetic!
Sănătate multă, Iulică!

Leon spunea...

Iulica, dragul meu, doar sti ca eu imi tin promisiunile !
Cu ceva timp in urma am promis ca voi merge la Votare, numai daca SG BRUTA pentru pensionarii militari va avea aceeasi valoare cu a Activilor !
Se pare ca pana Duminica NU sunt sanse de rezolvare..!!!

Iulian Mareș spunea...

Arfy!
Eu am crezut ca ești întreg la minte..., asta e, pot greși uneori!
Ar-fi indicat sa nu te mai bagi atunci când eu las un mesaj pt cineva, în cazul de fata, Leon.
Eu nu indic cu cine sa voteze ci doar sa voteze...pricepi?
În afara faptului ca eu am prins f putini ani din era socialista și ca pe gl.Roman Nicolae îl cunosc de-o viata..., nu ma deranjează orientarea lui politica, întrucât asta e esența democratiei: pluripartidismul!
Ce crezi ca ma interesează dacă tu votezi cu vioara și căldarea?

Arfy spunea...

Mareș! Ai pomenit de două ori un indemn la vot! Recitește ce postezi!
Dacă ai fi citit cu atenție, ai fi văzut ca am spus ca nu merg la vot!
De la mine ai învățat multe... invers, nu prea!
N-aibavut niciodată curajul "egalului" în fața șefului!
Știu bine ce spun! Spre deosebire de mine nu ai vorbit niciodată fără sa-ti tremure glasul! Păcat că nu mi-ai urmat exemplu când am vorbit la telefon direct cu ministru Dușa! Și te-ai minunat că nu știai cu cine vorbesc! Ai crezut că stau de vorba cu Leana de Olt!

Burebista spunea...

Iulian Mareș... Generalul Roman în retragere, NU ARE O ORIENTARE POLITICĂ INRADACINATA, SAU CUM VREI TU SA I SPUI.. EL A FOST UN MEMBRU PSD(FSN, PDSR, ETC) ȘI DUPĂ CE ĂIA NU L AU MAI VRUT S A ORIENTAT SPRE UN ALT PARTID ( TRAMBULINA POLITICA) PENTRU A AJUNGE IAR LA CIOLAN...
ÎN ĂȘTIA ULTIMI 4 ANI ÎN CARE A FOST PARLAMENTAR AUR nu prea s a remarcat în a apara drepturile pensionarilor militari din care face și el parte... S a găsit acum atât el cât și Coarna sa îngrașe PORCUL ÎN AJUN DE CRĂCIUN... Niște neica nimeni în istoria ARMATEI ROMANE cum mai sunt și Dobritoiu, Keler, Ciucă și oricare altul ce a ajuns vreodată în parlament. Chiar dacă nu vă place, SINGURUL CARE A FĂCUT CEVA PENTRU ÎNTREG SISTEMUL DE APĂRARE ȘI ORDINE PUBLICA NAȚIONALĂ INCLUSIV PENSIONARI MILITARI A FOST GEN. OPREA...
RESTUL SUNT DE ARUNXAT LA COȘUL DE GUNOI...

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
mizezi pe confuzii!
A indemna pe cineva sa voteze este una si cu totul alta este sa-i si indici pe cine, ceea ce eu nu am facut!
Am mai scris, nu ma intereseaza politicianul Roman, ci militarul Roman!
Eu stiu de la cine si ce anume am invatat, nu inteleg faza cu „egalul”, poate nu ma prind eu, oricum nu e locul refularilor si lustrului!
Nu te impauna cu lucruri neverificabile si inkipuite: eu am vorbit fata in fata cu multi ministri, nu aveam de ce sa am emotii cum insinuezi, mai ales la telefon, iar lui Dușa i-am facut un transcript care a ramas memorabil!
**Totusi, care ar fi relevanta la speta de fata: SG?

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
gl. Nicolae Roman, ca politician nu ma intereseaza, ca militar l-am apreciat mereu si-l cunosc de o viata!
Nu stiu ce anume crezi ca a facut gl. Oprea, eu zic ca a facut pact cu Diavolul:
-statul suntem noi, domnule Presedinte, alaturi de cei cativa care au frant viitorul Romaniei cu catuse, dosare inventate si protocoale staliniste;
-iesirea lui de la guvernare prabusea guvernul boc si salva ROU de impostori si tradatori!

*Astea sunt lucrurile cu adevarat de retinut, nu ca Nae tinea sapca pe-o spranceana si pasea țanțos...

GG spunea...

Nu dăm,n-o dăm,dar...."e" multe ciori pe gard,ba mai sunt și în pari😂,domnilor camarazi și colegi de suferință.
Chiar dacă îmi atrag multe înjurături, puteți,dar să nu aud! Pentru a segaliza cît de cît,pensiile,și q nu mai fi nevoie de diferențe de 2-3 ori între pensionari,să trecem pe puncte,un fel de contributivitate.Aleg ultimile 6 luni,acuma chiar un an,BC supra dimensionată,pensii duble,chiar triple.D'aia zice unul ca PP: "Sa ne mulțumim cu ce avem"😂 Avea dreptate Huhu,D.eu sa-l ierte!


maiag spunea...

KANETZ FILMA,GIOCO DI MANO,,,,,asta e rezultatul