Un produs Blogger.

vineri, iunie 07, 2024

Participare multumitoare la mitingul rezervistilor din Piata Victoriei

41 comments
Rezultatele se vor vedea pe 17 06 2024 in Comisia de buget finante a Camerei Deputatilor cand, se spune, va fi dezbatut Raportul preliminar al Comisiei de aparare privind actualizarea permanenta a soldei de grad din compunerea bazei de calcul a pensiei militarilor( pentru cei scrupulosi la acord: pensia militara are o baza de calcul sau un baza de calcul?)Imagini de la Florin


41 de comentarii:

Alexandru spunea...

"Participare mulțumitoare"+ zero mediatizare= zero efecte.
Când o să înțelegeți că nu așa se face treabă?

Claudiu Marin spunea...

raul a comentat la "Spitalul Metropolitan cu o mie de paturi si o sala polivalenta de 20 000 de locuri, promisiuni pentru bucuresteni"

Acum 8 minute
S-a ales praful si de mitingul asta!S-a vrut sa fim stire de breaking news si a iesit kk!Dedeman Botosani,George Simion ,Vlad Pascu ,canicula ,alegerile,razboi Ucraina,Putin etc etc !Pe cine intereseaza rezervistii??Vai c..l nostru!Nu i-am strans de cojones cand a trebuit am pierdut trenul!De aia profita nenorocitii tradatori din MApN ,care pt o stea si-au vandut camarazii!Scarba imensa!

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
Rtv a tinut aproape o ora o fereastra pe ecran cu imagini in direct de la miting

VALNIC74 spunea...

of of of tare e greu pe lumea asta cu politrucii din Romania! Cine iar mai vota vreodata!!!!!!

Petrut spunea...

Dragi colegi! Noi sa fim un exemplu și răspundem prompt la nevoile Statului, sa ne facem datoria exemplar dacă ne-o va cere!! Politicienii din prezent sper sa fie vremelnic!!!

Negritoiu spunea...

Petrut,
Vremelnici,dar sunt! Si se rotesc. Exemplu:Solomon.

Petrut spunea...

Noi santem vinovați ca se rotesc nealesi de noi unii care tocmai hotărăsc soarta noastra, de romani. Trebuie combătut sistemul politicienilor de a fi în vreo funcție fără a fi aleși de națiune... Nu știu cum de s-a încetațenit procedeul acesta...

Petrut spunea...

Nu știu cine este Solomon dar participarea le protest a fost semnificativa... As insera o fotografie sa se vadă ca santem mulți nemulțumiți de politicienii actuali - șanț fără nume... se vor pierde din memorie rapid căci nu au fost de vreun ajutor măcar sesizabil... Poate istoria de orice fel ii va evalua...

Dodo spunea...

Tocmai a vorbit domnul Balaceanu la B1.Si a vorbit bine ...exact despre ce ne doare.Ar putea fi unul din liderii noștri. Întreb colegii blogului. Ca de avut nevoie de lideri...nici nu încape discuție. Întreb doar...nu e o părere. (Poate)Asa se conduce o oaste...cu lideri. Sau poate azi nu mai e asa....cine (mai) stie?

Claudiu Marin spunea...

@Petrut
Solomon este presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor in mai multe legislaturi parlamentare.
Puteti trimite pozele pe adresa blogului, huhurez2013@gmail.com, si vor fi publicate.

Viorel spunea...

Criticați că nu mă supăr. Am vrut să postez acest mesaj după mitingul din 9 mai dar am zis că treacă-meargă, să vedem ce mai urmează. Astea nu au fost mitinguri dragi colegi pensionari. Priviți imaginile postate pe blog de la mitingul din 09 mai și cel de astăzi. Unde sunt tobele, trompetele, strigătele la adresa politicienilor privind doleanțele celor prezenți, figurile încruntate, războinice, etc. Nicăieri. Zâmbete și pupături că s-au întâlnit, poze de grup, jocul pe telefon și cam asta e tot. Așa manifestau cei din alte ministere ? Exact ca în excursie. În rest, letargie totală. Asta este cee ace am văzut eu, dacă s-au manifestat altfel, îmi cer mii de scuze. Dacă nu, revin. Criticați pentru că nu mă supăr. Iar pentru lideri, CÂND VĂ CHEAMĂ, VĂ DUCEȚI-VĂ DACĂ VREȚI SĂ REZOLVAȚI CEVA. DAR CU LECȚIA ÎNVĂȚATĂ ȘI CU UN SINGUR ȚEL DE GRUP ȘI NU INDIVIDUAL. APLICAȚI TACTICA SOLDATULUI / POLIȚISTULUI AMERICAN. ÎNTÂI TRAGI, APOI SOMEZI.

maiag spunea...

ALERTA GENERALA,a fost convocat in regim de urgenta [arlamentul rpamaniei,guvernu intra in sedinta,partidele politice sunt disperate,liderii nationali in deruta.ministrul finantelor face analiza bugetului si suplimenteaza bugetul armatei,MITINGUUL REZERVISTILOR MILITARI a zdruncinat intregul sistem social,au fluturat mii de steaguri,discursuri fulmimnante ale sindicalistiloe,toata lumea in delir emotional,,,,,ce vis frumos am avut, m a ytezit latratul cainelui ca a venit postasul .

Bybby15 spunea...

Putem taxa indiferenta politicienilor fata de noi, prin votul de poimâine pt europarlamentare, în asa fel încât să vadă că suntem numeroși (nu ca la miting) și avem un cuvânt de spus, ca pana la parlamentare și prezidențiale, sa se rezolve aceasta inechitate.
Altfel nu vad un alt mod de a schimba ceva pentru rezolvarea acestei probleme.

xmax spunea...

In conditiile date ar fi bine ca sa fie publicate aceste imagini si la emisiunile TV atunci cind se dezbat subiecte pe aceasta tema.

Oare unde au fost reporterii TV? Se vede clar cum se pune problema: NU LE ESTE RUSINE acestor guvernanti de absolut nimic...

Comenzi politice....si mai ciudat este faptul ca nici un canal TV nu a transmis in direct aceasta mare nemultumire.....

Jalnic

Iulian Mareș spunea...

În primul rând nu știu cine a ales aceasta zi pt miting, dar nu cred ca a fost prea inspirat: trebuia aleasa o zi din săptămâna, mai puțin luni sau vineri și în intervalul 14-17.06!
Ca element negativ organizatoric: nu mi se pare normal ca participanții la miting sa-si plătească autocarul, sticla de apa, gustarea și masa principală! Oamenii plătesc cotizație lunara și mitingurile nu sunt lunare...
Cred, sper, ca cineva din conducerea tuturor organizațiilor va înțelege în cele din urma ca rolul sumei strânse cotizațiizatii este nu numai pt reprezentare,...etc!

xmax spunea...

https://www.mediafax.ro/social/rezervistii-armatei-romaniei-isi-cer-drepturile-in-strada-22399392

Skoda 4x4 spunea...


Dupa rasuflata de astazi, nu ne mai ramane decat un singur lucru domnilor : arsi la VOT ,sa votam cat mai multi impotriva celor care ne distrug treptat ,am vrut sa zic,, pas cu pas " poate asa(sper) vor intelege.SA NU FIM ORBI duminica in Ziua Orbului.

Liviutatarush spunea...

Nu a fost in niciun caz multumitoare! A fost buna! S-au numarat la un moment dat 7000 de persoane, fara sa se ia in calcul cei care s-au dus peste drum, pentru un pic de umbra. A fost permanent o miscare de dute-vino de la alveola la parcurile de pe cele doua trotuare! Asa de cald a fost ca asfaltul se topise in unele locuri si mi se lipeau adidasii. Nu puteai sta mai mult de jumatate de ora, echipat corespunzator, cu sapca, apa de baut etc. Nu vorbesc din auzite, vorbesc din traite!

Iulian Mareș spunea...

Pe timpul mitingului Premierul se plimba în mașină cu Ciutacu, filmand o emisiune pt România TV! Au trecut kiar pe lângă rezervistii adunați la Palatul Victoria! Ciutacu a deskis subiectul iar Marcel a pasat: "este în studiu SG, căci abia am finalizat legea pensiilor și am inkis jalonul(?)!

raul spunea...

Claudiu ,bagasem si eu una!Cu LOV olteanca si cu Solomon moldoveanul!Daca o tii pt tine ,sa fii sanatos!

Claudiu Marin spunea...

@Xmax
La ce ai mai pus acel link, ca sa ocupi spatiu si timp? Nu este acelasi articol scris de Florin Jipa, pe care l-am preluat iun topic?
@Skoda
Voteaza-i domnule pe cei care-ti distrug pensie dintr-odata, nu pas cu pas!
@Liviu
Nu se stia ca, in Bucuresti, la orele 13,00, este canicula?

Saracii rezervisti participanti la miting! Nici nu au inteles ca organizatorii vor sa stabileasca netul la toata lumea, prin OUG, la 58,5% din cresterea soldei de grad. Cine nu crede sa citeasca alin(4) al art. 60^1 din proiectul de OUG care circula pe internet.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am comentat aprerciativ pe topicul precedent, repetand ca participantii sunt EROI pentru noi, caci e o suferinta sa fii batran, bolnav si obosit, pe o caldura infernala, sa produci si decibeli pentru efecte protestatare!Printre lichele si panarame politice, fara nici o valoare nationala, umana, morala si politica, pe tv-urile confiscate politic se strecurau si imagini cu bravii nostrii mitingisti, evident ca ura si frica de militari facand ca interventiile restrictive asupra mitingistilor sa fie ferme, dar si bine spaguite sa blureze si sa ascunda ADEVARUL DESPRE PENSIONARII MLITARI!
CIOLACULE, TE INTRECI PE SINE SA TE TOT AUTOSABOTEZI ELECTORAL! CE E ASA GREU SA NE REDAI CE VOI NE-ATI FURAT ANI IN SIR?


Liviutatarush spunea...

Domnule Claudiu Marin, data de 7 iunie pentru miting a fost stabilita in data de 17 mai 2024! La momentul ala nu se stia cum este vremea. Da, cu doua-trei zile inainte de 7 iunie s-a spus ca o sa fie canicula si s-au recomandat niste masuri! Aprobarea de la Primaria Generala era data, ora era stabilita, nu se mai putea schimba nimic. Sunt mai tanar decat 90% din cei prezenti si tot m-am resimtit din cauza caldurii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca liderii de sindicat cer căcaturi, si nu drepturi, o s-o luam in mana ca prostii! Liderilor sindicali, deja compromisi in eternitate, pana acum, sa stiti ca 58,5% nu-i 100%, ghiftuitilor!

Rezervistul spunea...

Am fost și eu la miting...in alveola din mijlocul intersecției.... în fața guv Numai cuvinte de laudă la adresa penitenciaristului care a ținut și un discurs în fața noastră. Și Dogaru a fost. am înțeles că au fost chemați ca delegație în guv la ceva discuții..dar nu a reieșit clar dacă ia primit cineva pe acolo...Eu zic că au fost.cu totul cam 10 000 Sa strigat ,sa urlat, fluierat,vuvuzele împotriva tuturor politicienilor și guvernanților care au distrus armata, rezerviștii Păcat că presa,tv au lipsit...Se vede că sunt aserviți celor care îi plătesc cu reclame costisitoare.. Pt ei este mai important să promoveze cancanul, scandalurile, infracțiunile de tot felul,divele... Rușine să le fie...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cine a prins ultima parte a discutiilor pe pensiile militare, cam la h 20.30, ca asta am apucat si eu, unde Hadar a subliniat situatia grava de la pensiile militare mici, apoi liderul penitenciarist a amenintat cu proteste repetate si ca se are in vedere intanliri cu un secretar de stat, sprijinul lui Talvarr, al carui tata este rezervist militar, sunt discutii la Guvern, etc, se poate intelege ca se lucreaza serios pe acest subiect, dar eu subliniez sa nu se acceepte jumatati de masura cu 58,5% pe principiul ,,lasa ca e bine si asa,'' cand ai peste 10.000 lei pensie si restul isi sug degetele de foame! Nu e bine deloc, domnule historic, Dogaru, ca daca astia v-au imbrobodit si prins de urechi cu ceva, ei, bine, noi nu vom accepta nici ciorela si nici izmana care stau la expozeu pe gard!

Viorel spunea...

Procentul de 58,5% să și-l bage în cur (cuvânt popular aflat și în dex), după care să și-l bage în gură cei care au propus așa ceva în OUG. După ce că ați f…t Legea nr. 223/2015 prin cele 3 OUG 57, 59 și 114, veniți voi din nou, deștepții p..ii mele și faceți alte mișculații tot în defavoarea pensionarilor militari. Sunteți niște jeguri ordinare. Nu meritați să trăiți printre oameni dar să mai și ocupați funcții publice. Dacă or să vină rușii peste noi (Germania deja le-a spus cetățenilor să-și facă adăposturi și vor introduce armata obligatorie / scrie presa de astăzi), o să vă ia dracu pe toți pentru că nu vă apără nimeni. Nici activul, nici pasivul.

Dodo spunea...

Are dreptate sindicalistul de la penitenciare. Asa trebuie sa facem,proteste peste proteste și din Ce în ce mai numeroși sa fim ,pana reușim. Perseverenta i-a ajutat și pe alții sa reușească întotdeauna și pe marile puteri,spre exemplu...englezii. Asa cum fac și hienele când se dau pe lângă lei și le fura prada. Doar sa fim uniți cu toții. Audacia et Devotio.

Ciuclabaridas spunea...

Procentul de 58.5% este just pentru că atât primesc și activii din brutul soldei de grad. Nu vreți actualizare cu activii? Atunci ce dracu vorbiți aici? Visați la 105%? Atunci nu o să primiți nimic.

MIȘU spunea...

Ciuclabaridas, siktir !
Nenorocit, jegos !

ifrim spunea...

Când s-a trecut impozitarea de la angajator la angajat revenind în plată 58,5% s-a procedat la măriri pentru a nu afecta netul în plată.La rezerviști nu s-a făcut nicio recalibrare.58,8% din 10000 este mai mare decât 100% din 3000!

Claudiu Marin spunea...

@Labaridas,
Nu intinde pelteaua ca ti-o iei!
Cand vor majora la toata lumea si solda de functie cu toate cresterile din L 153/2017, adica atunci cand solda de functie se va calcula pentru toti pensionarii militari multiplu de salariul minim pe economie, coeficientii de functie fiind cei din Anexa VI a L 153/2017, abia atunci se va putea pune problema plafonqrii tuturor pensiilor militare la venitul net al activilor. Culmea este ca dispozitia cu plafonarea la 58,5% este bagata pe teava tocmai de organizatorii de astazi ai mitingului, de cei care se opun amendamentului Leoreanu.
Pana atunci, constatam ca cugetarile lui Ciolacu de astazi despre restrictiile PNRR, sunt de aceeasi inspiratie cu cele vehiculate in ultimul timp pe un anume site sud-vestic si de cativa trimisi oficiosi ai DFC-ului in online.
In pensiile magistratilor s-au putut strecura dispozitii de actualizare, acelea pentru care ieri Guvernul a aprobat normele de aplicare, dar pentru militari nu se poate face nici macar actualizarea unui element, operatiune care nu constituie modificare a dreptului de pensie militara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Labătristă, mo, unde naiba te trezesti sa vorbesti enormitati analfabete, cu 58,5%, cand soldele voastre se afla, precum muntele lui Venus in fața pildei, fata de toate generatiile si pentru care nu v-ati remarca cu nimic important? Vacanta ti-o faci pe Coasta de Azur-France, in Greece- Antiohia, Palma de Majorca-Esapgnia, iar noi o facem din gur la sapa in gradinile bunicilor si parintilor sa ne mai capatam cu ceva de-ale gurii, ca nu se gaseau carnurile si salmurile cat si toate produsele de acum in era foameni generalizate! Dar noi am avut soldele voastre impanate cu 'jde sporuri si majorari acordate prin grija parazitului nassirian, incat la closet iesiti cu târna și trăițoiul de borhotină? Stai in banca ta, pe loooc-repaus, si numara-ti fofeii soldei in liniste, ca iti trebuie timp sa ti-o numeri, nu ca noi pensiile, cat lumina fulgerului! Sa-ti fie rusine!

Negritoiu spunea...

Banuiesc ca ati citit reactia lui Ciolacu la protestul pensionarilor rezervisti,din fata guvernului,facute la volanul masinii sale(daca tot a trecut cu masina pe langa acestia,de ce nu a oprit sa discute cu ei?) Spicuiri; 1-''nu mai pot sa vin sa majorez cand ai 20000 de lei pensie'', 2-''nici nu pot veni cu modificari la Legea pensiilor dupa ce de abia am aprobat-o''
3- ''o sa gasim o alta zona de compensare'', 4-''solicita majorarea soldei de grad''
Sunt,dupa parerea mea,declaratii inexacte si rauvoitoare menite sa inflameze opinia publica:20000 de lei pensie-aratau participantii la proteste a oameni care primesc lunar aceasta suma? u solicita majorarea soldei de grad-solicita alinierea cu solda de grad a celor activi. De ce ati mintit la Bruxelles ca ati rezolvat Legea pensiilor militare,pentru toti rezervistii? Nu ma asteptam domnule Ciolacu sa mintiti in halul acesta. Stiu ca nu va intereseaza rezultatul real al alegerilor,care va fi asa cum v-ati inteles in coalitie,dar eu totusi o sa votez impotriva voastra. Nu conteaza votul meu dar imi fac datoria de cetatean.

Ciuclabaridas spunea...

O să o luați în freză băieți cu solda de grad pentru că lupta voastră de clasă se face în bermude și bască ca să nu vă șifonați uniformele mâncate de molii pe care le păstrați doar pentru înmormântare sau pentru ceremoniile de ziua armatei, armată care vă tratează se pare (pe unii) ...onest. Azi ați fost inexistenți în media, ați fost șterși de-a dreptul din calendar și zău, mi-a fost milă de bieții bătrâni stegari în arșița aia. Dați căutare pe goagăl ce vreți voi despre protestul de azi și nu veți găsi NIMIC, nimic care să vă justifice zelul. Ce-i mai comic că trecut Ciolacu pe lângă voi ca pe lângă oi, mestecând gumă și clevetind cu Ciutacu. Aveți dreptate, un gunoi. Îmi pare rău că unii au ajuns chiar săraci. Asta e! O să-mi vină și mie rândul. Nu mai visați la zeci de mii de protestatari. Cei mai tineri dintre rezerviști -și aici mă refer la ofițeri în special, nu vor veni că le e frică că o să-i linșați aflând ce pensii au, așa cum o să crape ei mâine văzând pensiile celor ieșiți din vara asta ..și tot așa. Îmi cer scuze, m-a luat valul văzând cât venin și patos s-a revărsat la adresa comentariului meu, însă eu consider că mojicia stimabilului Mișu e de bun augur: mai împrospătează, mai învigorează blogul acesta. Ce ostași mai suntem dacă nu mai înjurăm un pic ca pe vremuri? ”La luptă tovarăși!”, însă dau scris: 58,5% = sărut-mâna. Vă las dragi camarazi, dacă o mai ard cu voi mai mult iar rămân cu pensia necheltuită 70% ca luna trecută. Asta e ... Mișule!!
PS: stimabile nea Marin. Nu știu sub ce formă mi-o iau sau de la cine? De la băieții din piață? Mă loviți cu basca? Cu bastonul? Cu rețeta de la diabet?

Liviutatarush spunea...

Uitati mai, cum se plimba boul pe langa noi si spune numai jumatati de adevar si restul minciuni! Nu se va intampla nimic, cel putin cat este asta premier! HUO!!! https://www.youtube.com/watch?v=_laSX324nec

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ciuclabaridas, nascut in perioada ,,Caritas,'' vino la mitinguri ca vorbesc eu cu baietii sa-ti faca o cinste din partea mea, numai sa nu uiti sa-ti iei un fluier in buzunar! Iar cu acei coeficienti, stai fara grija ca nu vor ajunge ei la noi, cei de 102% fiindu-ne suficienti! In rest, sa n-ai parte de norocul nostru chior! Stai linistit ca nu ti-o iei de la nimeni, ca noi n-am primit noua educatie a mutantilor de gen, in care intra si cel al generatiei voastre, ca pensatul lăbăral, Rânzan Bogdan, care va e model in viata cu belciugăriile lui prinse in jupoane! Nu ma mai pun in clont cu generatia fara Eminescu, Caragiale, Miorita sau Toma Alimos, animati doar de transcendertism, prafuri pe-o fosă si cu ocarinele cat cepele pe mobil pana si la closet... Vai, ce victime- Vae victis cu plictis la clitoris si pro bono pentru popoporno!
@ Sa fii Prim staroste la covrigaria statului si sa te comporti ca judecatoarea de la Mangalia, clefetind guma cand ai de dialogat treburi serioase cu un jurnalist de prima mana, ne arata ca avem de acum de a face cu un tribal coviltirist ajuns imparat, si primul lucru cand se ajunge spanzurat pe prima crăcănea mai intai injură țâța pe care mi-a supt-o matern! L-am realizat deja de un habarnism infiorator, nestiind despre pensiile militare nimic si crezand ca toti avem 20.000 lei pensii! Vrea sa ajunga si el cu gatul in lațul inaltului prepeleac, durerea fiind ca are contra candidat un alt impostor ajuns, balbait, cu aere de popo dulce si rozaliu in obrajori, ca un dos de guzgan, dar mare viteaz pe fronturi inventate, si atunci pe care dracul sa votezi din cei doi, daca al trei-lea e Merdenea Gunoi Geană mafiot pe-o spranceană? Si iar, vai de victimele, noi, obligati sa votam resturile din gunoi!

Trofin spunea...

Referitor la comentariile gen comentariul lui @Ciuclabaridas , ca un om bătrân și cu mintea încetinită , pun o întrebare ” un idiot este prin naștere sau devine pe parcursul vieții?”.

Costas spunea...

Bună ziua! Supun atenției dvs., ca o altă formă de protest a rezerviștilor militari, neprezentarea la exercițiile tip MobEx de chemare a rezerviștilor. Să vedeți atunci mediatizare!!! Vor exploda posturile tv! Știu, conform art. 80 din Legea 446 /2006, constituie contravenție neprezentarea la exercițiile și antrenamentele de mobilizare și se sancționează cu amendă de la 2-6 puncte, în valoare de 1320min. - 3960max. Cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal(conform Legii 203/2018 Art. 20), adică 660 lei. Sunt conștient că pentru mulți dintre rezerviști este o sumă destul de mare, pe care nu-și permit s-o achite pe amendă, dar consider că ar fi o palmă importantă dată guvernanților și întregii clase politice. Și sunt convins că mulți rezerviști se vor ralia acestei forme de protest(cei care sunt dispuși la sacrificiul plății amenzii), cu condiția aducerii la cunoștința rezerviștilor. Dacă țara are nevoie de noi, atunci cei care conduc țara sunt obligați să ne respecte, așa cum și noi suntem obligați să Servim Patria!

Dodo spunea...

Proteste ,proteste și iar proteste. Și mai ample și mai gălăgioase și mai numeroși. Alta soluție nu prea este. Cred ca îmi împărtășiți multi ideea. Toți știm ca numai asa putem reuși sa fim auziți. Hai sa protestam fraților! Toate celelalte forme le-am încercat....mitinguri,petiții,sesizări...etc. S-a realizat ceva...????? NU. ATUNCI HAI LA PROTEST! VORBA AIA. "DESTEPTAREA"!

Viorel spunea...

Trofin. Cel mai bun răspuns vi-l dă F.M. Dostoievski în romanul IDIOTUL.