Un produs Blogger.

joi, februarie 14, 2013

De ce nu o lege a pensiilor militare cu o singură modificare

0 comments
Pentru că tot a indus SCMD, în frunte cu domnii Dogaru, Pricină și Mihai,  în media cîteva marote:
-militarii ar avea ajutoare sociale... nu pensii de asigurări sociale;
-Legea 119 le-ar fi luat calitatea de rezerviști militari;
-subofițerii ar avea pensii mai mari decît generalii;
-bugetul țării a fost păgubit cu sute de milioane de euro;  s-a dorit o micșorare a efortului bugetar  prin re/re și, printr-o șmecherie, ca la LOTO, ca să preiau ceea ce Cretuleasca, de la Realitatea TV, a reținut de la domnul Dogaru, pensiile militarilor au crescut exponențial, de 6-7 ori;

Eu le propun o lege a pensiilor militare care ar rezolva, în timp record, printr-o singură modificare de lege, aplicabilă printr-o singură actualizare a softului de calcul, așa cum s-a procedat, acum, la aplicarea OUG nr. 1/2013, de majorare cu 4%.

Se extrag din Legea 263/2010 toate dispozițiile care privesc militarii și poliștii și se integrează unui proiect de lege intitulat proiect al Legii Pensiilor Militare.
In noua lege să se aducă o singură modificare, respectiv stagiul complet de cotizare.
-Stagiul complet de cotizare pentru foști, prezenți și viitori militari în activitate, bărbați și femei, este de 25 ani, așa cum a fost reglementat, din 2007,  și în fosta lege a pensiilor militare.
-Pensiile micșorate prin revizuire, potrivit OUG nr.1/2011, rămîn, după noua recalculare potrivit stagiului complet de 25 ani , în cuantumul revizuit...  pînă cînd acesta va fi depășit prin  actualizarea valorii punctului de pensie.

Să vedem dacă SCMD-ul va mai plînge pe economiile la bugetul de stat dacă  i s-ar indeplini dorința cu moartea caprei vecinului. 
In felul acesta peste 80% dintre actualii pensionari militari pierd cîte un sfert de punct de pensie pentru fiecare tranșe de 25 puncte anuale.Cel cu 100 de puncte anuale va avea 4 puncte  pensie în loc de 5.

Va dați seama ce economii s-ar aduce bugetului statului? Si, ar avea o lege care se intitulează Legea pensiilor militare.

Niciun comentariu: