Un produs Blogger.

luni, februarie 18, 2013

Ponta a pus gind rau celor de la CSP a MApN care au gresit revizuirile de pensii; Legea 263/2010 nu-l lasa

0 comments

Mulțumesc @Sorana

Sursa: www.realitatea.net/jurnale.html

Locul: Palatul Parlamentului, astazi, incepand cu ora 11:16:46, inainte de sedinta saptamanala a USL:

- Reporter: In privinta recalcularii pensiilor militarilor (!!!), cand se va incepe acest proces? Ati luat o decizie?

- Victor Ponta: Nu! Inteleg ca au fost niste probleme; m-a informat si dl. ministru al Apararii si doamna ministru Campeanu, si trebuie sa vedem cum sa facem in asa fel incat, pe de o parte sa calculam corect, pe de alta parte sa nu starnim o noua panica, adica oamenii sa creada ca le scadem pensia. Nu, nu cred ca asta este ideea! E.., e o situatie delicata, pentru ca s-au facut erori in calcul. Pe de alta parte, repet, nu poti sa vii sa incepi acuma sa le spui oamenilor ca daca s-au facut erori in jos ... sigur ca poti sa le maresti pensia, dar daca s-au facut erori in a calcula mai mult decat era, ... sa incepi sa-i spui omului acuma ca de fapt ii tai din pensie, .... e foarte complicat!

- Reporter: Daca s-au facut erori in sensul ca unii au primit mai multi bani, pana la urma li se va taia ... sau va ramane situatia asa?

- Victor Ponta: Parerea mea este ca trebuie sa gasim o alta solutie legislativa. Pana la urma nu este vina omului, e vina celor care au calculat si ... din institutiile statului; si .... sa te duci sa te intorci iarasi impotriva oamenilor mi se pare anormal, si mi se pare ca daca a gresit statul - nu plateste omul! Daca au gresit cei de la stat, platesc cei de la stat!


Numai că,  Legea 263/2010 în art.107 reglementează procedura de urmat în astfel de situații; și cînd se greșește în plus și cînd se greșește în minus... pentru pensionar.

Art. 107 
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire. 
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.

Niciun comentariu: