Un produs Blogger.

duminică, februarie 10, 2013

Raspuns pentru un colonel(r) oltean care se considera asistat social

0 comments
Pe net circulă o scrisoare a unui domn colonel din Craiova care bravează prin demersul de a renunța la 300 lei, sumă cu care i s-a majorat pensia prin recalculare/revizuire, pentru că,  după gogorița lui Mircea Dogaru, repetată pe toate posturile de televiziune, a ajuns și domnia sa să creadă că nu este pensionar ci asistat social. 

 "Fac parte di aSA-ZISA "ARIPA DURA " a SCMD , FILIALA  DOLJ. Cu regret va spun ca eu cred ca este vorba de tradare. Nu este vorba de tradarea comandantului suprem ci de tradare la varful SCMD , desi cred ca vi se pare ca nu se potriveste ceva.Tocmai d'aia, ca nu se potriveste ceva , cred ca este vorba de tradare. Sunt adeptul folosirii mijloacelor mai putin ortodoxe , ca sa zic asa.\In ceea ce ma priveste , dupa recalculare , revizuire si etc. mi s-a  marit dreptul de asistat social cu 300 ron, adica din "nesimtita" pensia mea a devenit si mai nesimtita!INTREBARE:   -Ce mai vreau eu? VREAU PENSIA AIA NESIMTITA SI STATUTUL MEU INITIAL! Adica e treaba de principii intro societate care va'sa zica ca nu le are!Si acum intrebare :CE ESTE RAZBOIUL?O definitie e aceea ca :-este continuarea aceleiasi politici cu mijloace violente.Nu scriu mai multe deoarece ma taie cenzura! Si asa, pentru mine : cine ii da dreptul unui domn camarad sa ma cenzureze?Astept raspuns neaparat, domnule cenzor! AM ONOAREA SA VA SALUT! Col. Pst. (r.) NISULESCU C-TIN(aflat acum la Sanatoriul de Recuperare MANGALIA dupa operatia de protezare totala a soldului stang, tributul meu pentru cariera militara!)"
Domnule, col(r) Nișulescu,
Vă doresc recuperare grabnică la Mangalia.
Este adevărat că nu mai aveți statutul de pensionar militar. Potrivit Legii 119/2010 și reglementării corespondente din Legea 263/2010, art. 6, alin (1) , punctul I, lit c), d- voastră aveți statutul de militar  pensionar în sistemul public de pensii.

Art. 6 
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii: 

I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari; 
b) functionarii publici; 
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale; Confuzia cu privire la statutul foștilor pensionari militari, reglementat de Legea 263/2010, a pornit de la interpretarea greșită a art. 6, alin(1), punctul V al Legii   263/2010

 V. cadrele militare trecute in rezerva, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare ale caror raporturi de serviciu au incetat, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, care beneficiaza de ajutoare lunare ce se asigura din bugetul de stat, in conditiile legii; 

Din acest text rezultă că au calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, deci li se consideră stagiu de cotizare.... cînd vor ieși la pensie, cadrele militare ale căror raporturi de serviciu au incetat, pe perioada în care primesc ajutoare lunare. După ce nu mai primesc ajutoare sociale, potrivit legii, nu mai au calitatea de asigurat... decît dacă s-au angajat cu contract de muncă.

Nu mai credeți și nu mai repetați obsesia lui Mircea Dogaru că d-voastră sunteți asistat social; primiți pensie pentru cariera d-voastră, nu ajutoare lunare.

Niciun comentariu: