Un produs Blogger.

miercuri, februarie 06, 2013

Ponta și obraznicia Budapestei despre Tinutul Secuiesc care nu prea mai are secui

0 comments

Opinca pe Parlamentul din Budapesta
Mulți ziceau că Vadim avea un pitic pe creier cînd se umfla în pinteni spre udemeriști!

Iată că,  in lipsa lui Vadim, care, eliminat din Parlament,  și-a găsit, intre timp, o altă udămereu , cu nume de româncă, este nevoit Ponta să dea replica:

"Vreau să vă rog, domnule ministru de Externe, înainte să plecaţi la Bruxelles, să daţi un răspuns - nu dvs., ministerul - , un răspuns foarte ferm şi foarte clar că nu acceptăm niciun fel de..., eu nu vreau să folosesc un termen nediplomatic, aş fi spus în mod normal ”obrăznicii”, dar nu acceptăm niciun fel de lecţii de la nimeni despre cum se aplică în România legile, inclusiv cele privind funcţionarea autorităţilor locale. Cred că avem cele mai înalte standarde din Europa de reprezentare a minorităţilor, de autonomie a structurilor locale. Dacă cineva vrea să-şi facă campanie electorală în România, vreau să aveţi o atitudine foarte fermă, fără să ne lăsăm prinşi în capcane pe această temă, dar nu cred că cineva ne poate spune ce steaguri să afişăm pe aici şi cum să afişăm steagurile. Şi, o să vă rog, şi domnul ministru de Interne, prefecţii, toate autorităţile statului să îşi facă datoria conform legii. Nu vreau să cădem în capcana de a fi provocaţi, dar nici nu vreau să pară că cineva ne dă lecţii de peste frontieră. Nu, domnule ministru?
Titus Corlăţean: Domnule prim-ministru, vroiam să vă informez că instrucţiunile le-am dat deja şi reacţia Ministerului de Externe va apărea în următoarele câteva minute.
Victor Ponta: E foarte important acest lucru, că să nu îşi închipuie totuşi cineva că putem să întoarcem de prea multe ori obrazul şi cred că sunt nişte lucruri pe care trebuie să le punem la punct foarte clar."

Niciun comentariu: